# #

16 Απρ 2015

ΜΠONOΜΠO ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!


Όλοι μας έχουμε δει τον μόνο  τρόπο που διάφορα ζώα συνευρίσκονται. To θηλυκό είναι από κάτω και το αρσενικό από πάνω και από πίσω.
Ό άνθρωπος αντίθετα μπορεί να χρησιμοποιήσει  διαφορετικές στάσεις (όπως μπορεί να δει κανείς εδώ) αλλά βασικά η πλέον συνήθης και συχνή είναι η λεγόμενη "ιεραποστολική" στην οποία το ζεύγος βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο.
Αυτή την στάση μόνο ένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου χρησιμοποιεί και αυτό είναι οι... Μπονόμπο και όπως βλέπει κανείς στις φωτογραφίες δεν τους εμποδίζει ούτε η παρουσία του βλασταριού τους!.







  O Μπονόμπο ή Πυγμαίος Χιμπαντζής (Pan paniscus - Παν ο πανίσκος) είναι πρωτεύον της οικογένειας των Ανθρωποειδών και ανήκει, μαζί με τον κοινό Χιμπαντζή ( Pan troglodytes)  στο βιολογικό γένος Παν (Οι διαφορές τους φαίνονται στην αρχική φωτογραφία)
Οι άνθρωποι και οι Μπονόμπο έχουν κατά 98% τα ίδια γονίδια.


Αν και ο όρος χιμπατζής  τεχνικά αναφέρεται σε κάθε  είδος  του γένους Παν, χρησιμοποιείται συνήθως μόνο ως αναφορά στον κοινό Χιμπαντζή και όχι στον Μπονόμπο. Η εξέλιξη από τον πίθηκο των Δασών φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα.


Οι Μπονόμπο είναι το τελευταίο είδος πιθήκων που έγινε γνωστό μόλις το 1929 και ουσιαστικά μελετήθηκε την 10ετια του 70.
Στην μητριαρχική τους κοινωνία η θέση του αρσενικού εξαρτάται από την θέση που κατέχουν οι γυναίκες με τις οποίες σχετίζεται.
Το ενδιαφέρον όμως με τους Μπονόμπο είναι ότι η σεξουαλική τους συμπεριφορά δεν διαφέρει καθόλου από την ανθρώπινη σε όλες μάλιστα  τις ποικιλίες. Έτσι εκτός από την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, φιλιούνται στο στόμα με την γλώσσα ,αλλά και επιδίδονται σε στοματικό σεξ.


Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ των θηλυκών περιλαμβάνουν τριβή των γεννητικών τους  οργάνων, όπως στην φωτογραφία, ενώ στα αρσενικά, χωρίς διείσδυση, συνίστανται στο ονομαζόμενο Frotting ή Penis Fencing δηλαδή την ξιφομαχία με τα ανορθωμένα πέη!
Επίσης συχνά ένα αρσενικό τρίβει το όσχεο του στους γλουτούς ενός άλλου.
Η σεξουαλική δραστηριότητα αρχίζει νωρίς από την νεανική τους ηλικία.
Αυτό που είναι εντυπωσιακό στους Μπονόμπο και αποτελεί σημαντική διαφορά από του χιμπατζήδες  είναι ότι χρησιμοποιούν το σεξ για την επίλυση των διαφορών μεταξύ τους.
Χαρακτηριστικά όπως λέει ένας μελετητής τους,  οι χιμπατζήδες είναι από τον Άρη, οι μπονόμπο είναι από την Αφροδίτη.
Μπορεί δύο αρσενικοί να τσακωθούν για ένα θηλυκό αλλά μετά θα ξανασυναντηθούν και θα επιδοθούν σε τρίψιμο των γεννητικών τους οργάνων, το ίδιο δε ακριβώς θα κάνουν και δύο θηλυκά που έχουν τσακωθεί προηγουμένως.
Δηλαδή πλήρης εφαρμογή του Make love not war ή Peace Through Pleasure
Εκτός από τους προφανείς λόγους του ζευγαρώματος για τεκνοποίηση , οι μπονόμπο συμμετέχουν σε σεξουαλική επαφή, εκτός της επίλυσης των συγκρούσεων και  για άλλους λόγους όπως  αγάπη,  κοινωνική θέση, ερωτικά παιχνίδια, συμφιλίωση, ενθουσιασμός, και μείωση του στρες .


O Kanzi είναι ο πιο γνωστός Μπονόμπο, γιατί έχει αποδείξει πως μπορεί  να καταλαβαίνει την ανθρώπινη γλώσσα, όπως τα παιδιά, όταν μεγαλώνουν σε περιβάλλον στο οποίο η γλώσσα είναι στην καθημερινή χρήση. Γνωρίζει πάνω από 400 λέξεις και μπορεί να τις πληκτρολογήσει σε πληκτρολόγιο με γεωμετρικά σύμβολα, όπως επίσης να απαντά με αυτά σε  προφορικές προτάσεις σε επίπεδο κατανόησης  παιδιού 2 χρονών.
Οι μελέτες με τον  Kanzi έχουν συμβάλει με την  προφορική επαφή στην βελτίωση της επικοινωνίας με καθυστερημένα άτομα.
Στο βίντεο μπορεί να δει κανείς τον Kanzi και την εκπαίδευση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.