# #

17 Απρ 2015

Συζήτηση στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: 


Συζήτηση στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την  άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ  Σωτήρη Ζαριανόπουλου.

Συζητήθηκε στις 16-4-2015 στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το αίτημα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου. 

Το αίτημα  αφορά την  ποινική δίωξη σε βάρος του με τις..
σαθρές κατηγορίες «της από κοινού παράνομης βίας και από κοινού διατάραξης οικιακής ειρήνης», όπως ονόμασαν την παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ3, στις 4-3-2010, για την συστηματική απόκρυψη των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων του ταξικού εργατικού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι σήμερα. Η επιτροπή επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

Στην τοποθέτηση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ απέδειξε με αδιάσειστα επιχειρήματα που προκύπτουν από τα ίδια τα γεγονότα, ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες και ότι η δίωξη εναντίον του είναι πολιτική, με στόχο τη πολιτική δράση του ΚΚΕ και τη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος. 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι το πραγματικό ερώτημα σχετικά με την άρση της ασυλίας του είναι η στάση απέναντι στην επιδίωξη ποινικοποίησης μιας καθαρά πολιτικής, συμβολικής πράξης διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού στην ολόπλευρη ενημέρωση, αλλά και τη συνολικότερη ποινικοποίηση και δίωξη της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, ως απαραίτητη προϋπόθεση (μαζί με τον εκφοβισμό) για την επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων. 

Υπογράμμισε ότι η άρση της ασυλίας για πολιτική δράση που ποινικοποιείται θα αποτελέσει προσπάθεια να σταλεί μήνυμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης του λαού για να μην αντιδρά στην αντιλαϊκή πολιτική, να μην κινητοποιείται. Η προσπάθεια εκφοβισμού και διώξεων θα πέσει στο κενό. Δυναμώνουν το πείσμα και την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών, των αγωνιστών του ταξικού εργατικού κινήματος στην οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, το εκμεταλλευτικό σύστημα που τη γεννάει, για να περάσει στα χέρια του εργαζόμενου λαού η εξουσία και ο πλούτος που παράγει και του ανήκει.       

16/04/2015                                      Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.