# #

10 Νοε 2018

Πέντε πράγματα που μάθαμε για τους παπάδες

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης, κατέληξε σε ένα κοινό ανακοινωθέν το οποίο με τη σειρά του μας έδωσε την ευκαιρία να διεισδύσουμε σε έναν κόσμο, λίγο-πολύ άγνωστο. 

Ξαφνικά οι ορθόδοξοι ιερείς έγιναν πιο πολύ συντεχνία παρά άνθρωποι του κλήρου – μάθαμε τα μισθολογικά τους, τους αναλύσαμε με αριθμούς, τους φανταστήκαμε ως κωδικούς στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, γνωρίσαμε το σωματείο τους και τον εργατοπατέρα που τους εκπροσωπεί.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι η κατάληξη μιας μακράς διαδικασίας και βαθιάς μελέτης του ζητήματος. Το πιθανότερο είναι ότι ..

8 Νοε 2018

Πόσα παίρνουν Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες - Πόσα οι απλοί παπάδες


Σε περισσότερες από 10 χιλ. υπολογίζονται οι θέσεις ιερέων ανά την ελληνική επικράτεια. Υπολογίζεται, ωστόσο, ότι 2.000 με 2.500  εξ αυτών των θέσεων είναι κενές, με την Εκκλησία ανέκαθεν να ζητά την πλήρωσή τους.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στα «Νέα», σήμερα, αρκετοί ιερείς, προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις, λειτουργούν σε δύο ή ακόμη και τρεις ενορίες ενώ υπάρχουν και πολλοί άμισθοι.
Το κονδύλι που δίνει το κράτος για την κάλυψη της μισθοδοσίας των ιερέων υπολογίζεται σε..

Βροχή οι μίζες από τη Siemens σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Siemens
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
Της… μίζας γίνεται στο Εφετείο Αθήνας όπου διεξάγεται η δίκη της Siemens. Κατά την απολογία τους στελέχη της γερμανικής πολυεθνικής έριξαν κεραυνούς για τα δύο μεγάλα κόμματα της εποχής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λέγοντας «έπρεπε να δώσουμε χρήματα στα κόμματα στο πλαίσιο της φροντίδας γι’ αυτά».
Την αποκάλυψη έκανε ο..

7 Νοε 2018

Σε περίπτωση παπαδοεξέγερσης.......

Μια επανάσταση των παπάδων μας έλειπε

Μια επανάσταση των παπάδων μας έλειπε
Μια μέρα μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τον αποχαρακτηρισμό των κληρικών-δημοσίων υπαλλήλων, ο σύνδεσμος κληρικών Ελλάδος, το συνδικαλιστικό όργανο δηλαδή των παπάδων που αριθμεί αν θυμάμαι καλά 8.000 μέλη εξανίσταται, καταδικάζει τη συμφωνία και προειδοποιεί για ξεσηκωμό. 
Κοπιάστε κι εσείς, κλείστε τους δρόμους, σηκώστε σημαίες, εξαπτέρυγα, εικόνες και πλακάτ, βάλτε φωτιά σε κανέναν κάδο, αναποδογυρίστε κανένα περιπολικό, γράψτε συνθήματα σε τοίχους. 
Μετά εμπρός κηρύξτε την αποχή από τα ιερατικά σας καθήκοντα, σταματήστε να ...

6 Νοε 2018

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη…

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μία εισβολή! Αν δεν το γνωρίζατε, σας το λέμε από τώρα για να ξέρετε τι θα επακολουθήσει. Μην ανησυχείτε όμως. Δεν βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός… τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν επάξια την εισβολή αυτή, όπως το έκαναν τόσες φορές στο παρελθόν! Τέτοια ένδοξη ιστορία, τόσες σφαγές κατά των… βαρβάρων δεν μπορούν να πάνε χαμένες!

Γι’ αυτό ο Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη 5.200 στρατιωτών στα...