# #

10 Νοε 2015

Φόρος - «βόμβα» 33% σε αδήλωτες καταθέσεις

Φόρος - «βόμβα» 33% σε καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται

To 1/3 της αδήλωτης περιουσίας, δηλαδή ποσοστό 33%, θα χάνουν όσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν χρήματα ή άλλα τιμαλφή. Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο εντοπίζεται και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η προέλευση των χρημάτων θα βαρύνεται με φόρο 33% το οποίο μπορεί να αυξηθεί καθώς ενδεχομένως να ...

9 Νοε 2015

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα…χειροτερεύουν.


 
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα…χειροτερεύουν.

Είναι πράγματι «συγκινητική» η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του δήμου Δίου Ολύμπου να μας πείσει για το πόσες αλλαγές έχει ήδη επιφέρει στον  Δήμο μας αλλά και πόσες ακόμη προτίθεται να κάνει.  

Παράδειγμα στην άρδευση που μόλις πριν δέκα ημέρες  αποφασίστηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού των τελών. Να φανταστείτε  τόσο νέος…

Γερμανία: Ετσι μοιράζαμε τις μίζες για τα εξοπλιστικά στους ΕλληνεςΑπόρρητο έγγραφο της γερμανικής εταιρείας, αποκαλύπτει πως μοίραζαν τις μίζες για τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε έλληνες αξιωματούχους στα τέλη της δεκαετίας του 1990.Πρόκειται για απόρρητο έγγραφο της γερμανικής εταιρείας STN Atlas Elektronik, η οποία συνεργαζόταν με δυο ακόμα εταιρείες που είχαν συγχωνευτεί, τις Krauss-Maffei και Wegmann, επίσης προμηθεύτριες του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Με αυτό ενημερώνει τους εκπροσώπους των άλλων εταιρειών για τους έλληνες αντιπροσώπους, οι οποίοι, εκτός από τα έργα, είναι επιφορτισμένοι με το να μοιράσουν και τις «ωφέλιμες πληρωμές». Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο τέλος του εγγράφου: «Ετσι ταυτοχρόνως προκύπτει η βασική δομή για ενδεχόμενες αναγκαίες ωφέλιμες πληρωμές».

Οπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο,

Τα ‪βότανα‬ του χειμώνα.....Δείτε


Ας προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τις χειμωνιάτικες ιώσεις μαθαίνοντας ποια βότανα μπορούν να θωρακίσουν την άμυνά μας και να απαλύνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος.
Συνάχι, πονόλαιμος, πονοκέφαλοι, πυρετός, βήχας και μυϊκοί πόνοι είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, που λίγο-πολύ μας ταλαιπωρεί όλους κάθε χρόνο. Αυτόν τον χειμώνα προτείνουμε να αντιμετωπίσουμε τις ιώσεις με πιο φυσικό τρόπο. Με τη βοήθεια των ειδικών, επιλέγουμε βότανα που λειτουργούν ως ασπίδα απέναντι στους ιούς, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και κατά την εκδήλωσή τους. 

Οι μέθοδοι είναι πολλές:

8 Νοε 2015

Λεπτοκαρυά....Κύριοι και Κυρίες, της «νέας» δημοτικής αρχής.....

 Το Σεπτέμβριο του 2014 ανεβαίνοντας την οδό Παλαιών Πατρών διαπίστωσα ότι στη διασταύρωση με την οδό Βασιλέως Γεωργίου είχε ανοίξει ένας «κρατήρας». Είχε σημειωθεί βλάβη στο σημείο αυτό στο υδρευτικό δίκτυο και η υπεύθυνη δημοτική επιχείρηση έσπευσε να την αποκαταστάσει δημιουργώντας μία τομή 1,5 x 1,5. 

Μέχρι εδώ όλα καλά....

Πανικός στη Βρετανία, καθώς Βρετανοί έριξαν το ρωσικό Airbus....!!!!!!!!!!


Λίγες μόνο μέρες πριν, ο αρχηγός της βρετανικής αντικατασκοπείας – εσωτερικής ασφαλείας, η MI5, είχε προειδοποιήσει για σοβαρότατες εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας και για μεγάλες επιθέσεις, εντός κι εκτός της χώρας, που είχε αποτρέψει η υπηρεσία του.
Αυτά τα λόγια συνδυαζόμενα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και θέλουν Βρετανούς υπηκόους να έχουν παίξει ρόλο στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινάμ σπέρνουν τον πανικό,

Ο Αστέρης Γκέκας στη Λεπτοκαρυά ...


Έκθεση των έργων παρουσιάζει στη Λεπτοκαρυά , στο 1ο Δημοτικό Σχολείο καθημερινά από τις 17.30-19.30, μέχρι τις 16.11, ο γνωστός καλλιτέχνης Αστέρης Γκέκας...


Έγραψε στο φέις του χθες....

"Ξημέρωσε στην Λεπτοκαρυά.
Στον ορίζοντα η κορυφογραμμή του Νότιου Ήπιου ,Ερωτικού Ολύμπου .
Απο κάτω τα Λειβηθρα ,η Παλαιά Λεπτοκαρυά,η Παλιά Σκοτινα με τον Ορφέα να τριγυριζει με τη λύρα του και να χαρίζει την εκμαυλιστική μουσική των Ορφικών Μυστηρίων στο τοπίο.

Οταν βρεθείς στου Κατή τη βρύση ,με τα ωτα της ψυχής θα ακούσεις τις θεσπέσιες μουσικές.στηνω τωρα την αυγή ,αυτί, ν ακουσω αλλα αδύνατον διότι ακούγεται αντίλαλος απο τα κλαρίνα του Γ.Καλλιού,του Μ. Παπαγεωργίου,του Π. Γουλαρα απο το κάστρο και του Ηλία απο την Σκοτίνα.

Χαιρομαι ιδιαίτερα που γλέντησα και χόρεψα με αυτούς τους αξέχαστους μουσικούς που πολλαπλασιαζαν την χαρά μας.Για τις υπερβολές ζητώ συγχώρεση απο την εκπληκτική ...

Σε λίγες ώρες η οριστική ρήξη της Καταλονίας με το Ισπανικό Κράτος!


Λίγες ώρες απομένουν πια για να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά η ανεξάρτητη Δημοκρατία της Καταλονίας. Πράγματι, το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015 θα μείνει σίγουρα στην ιστορία καθώς είναι τότε που το Κοινοβούλιο της Καταλονίας θα ψηφίσει τη Διακήρυξη που σηματοδοτεί τη ρήξη της χώρας  με το Ισπανικό Κράτος!
 Περιττό να πούμε ότι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Μαδρίτη των επιγόνων του Φράνκο, της Μοναρχίας των Βουρβόνων και της Ιερής Συμμαχίας των νεοφιλελεύθερων κομμάτων του «νόμου και της τάξης» (Λαϊκό, Σοσιαλιστικό και Ciudadanos) είναι  κάτι περισσότερο από τεταμένη. 
Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων στο γραφείο του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και γαϊτανάκι «δραματικών δηλώσεων» ενάντια σε αυτό που σύσσωμα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο αποκαλούν  «πραξικόπημα» της πλειοψηφίας της καταλανικής Βουλής. Και φυσικά, ελάχιστα καλυμμένες απειλές ενάντια στους…

Πού πήγαν τα λεφτά χοντρέ?
Η μεταπο-λήστευση θα μείνει στην ιστορία σαν η πιο 

μαύρη περίοδος που έζησε ποτέ ο Ελληνισμός...

Fraport: Δυο δισ. ευρώ θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό η παραχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς! - Κακήν κακώς εκδιώχθηκαν ελεγκτές του ΤΑΙΠΕΔ από την ΥΠΑ


Πώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι άρχισαν να τηρούν τον όρκο τους;

Γράφει η Στεφάνια Λυγερού


Φοβούνται τον λαό που έχει ξεσηκωθεί!

Πού τον βλέπουν τον ξεσηκωμό, που ούτε εμείς οι λοιποί αλλά ούτε οι προδότες βλέπουμε;

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι μόνοι που γνωρίζουν ότι ο λαός έχει ξεσηκωθεί γιατί είναι αυτοί που δέχονται την επίθεσή του! (και κανείς δεν το μαθαίνει).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΣ!
Κάνε το χρέος σου, αυτό το «μικρό» που σου αναλογεί, αυτό που νομίζεις ότι τίποτα δεν θα τους κάνει. Αυτά τα μικρά γυρίζουν την κατάσταση.
Όλη τη δύναμη την έχει ο λαός! Εσύ.

Υ.Γ. Το βίντεο από την εκδίωξη του ΤΑΙΠΕΔ από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αφορά στο ξεπούλημα των αεροδρομίων.

Κακήν κακώς εκδιώχθηκαν οι ελεγκτές του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα το πρωί, από τα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ).
Οι ελεγκτές του ΤΑΙΠΕΔ πήγαν το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Δ11), ώστε να πάρουν τα έγγραφα και τα οικονομικά στοιχεία της υπηρεσίας για τα 14 περιφερειακά  αεροδρόμια που πρόκειται να πωληθούν. Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα στοιχεία περιλαμβάνουν συμφωνίες με ιδιώτες και εργολάβους που ..

Μύρτιλα (blueberries) και άγρια μύρτιλα (bilberries) για το μεταβολικό σύνδρομο, την παχυσαρκία, την αντιγήρανση...Το μύρτιλο (Βακκίνιον ο Μύρτιλλος - Vaccinium myrtillus) ανήκει στην οικογένεια των Ερεικοειδών η οποία περιλαμβάνει πολλά φυτά χαμηλής ανάπτυξης. Είναι αυτοφυές, και το συναντάμε συνήθως στις εύκρατες και ψυχρές περιοχές του πλανήτη. Το ύψος του θάμνου κυμαίνεται από 60 μέχρι 2,5m με πυκνό φύλλωμα το οποίο το φθινόπωρο γίνεται πορφυρό κόκκινο. 

Η περίοδος ανθοφορίας του ξεκινά τον Μάιο, οπότε και εμφανίζονται λευκά-ροζ άνθη, και την διαδέχεται η περίοδος καρποφορίας κατά τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του,

Στα τέσσερα ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί ο Τσίπρας φοβάται τη Ζωή....

Γιατί ο Τσίπρας φοβάται Ζωή και Λαφαζάνη


ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ «ΚΑΙΝΕ» ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ-ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και των προαπαιτούμενων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέρασε και επισήμως τον μνημονιακό Ρουβίκωνα.Τα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα, οι ριζικές αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλάζει μια για πάντα τον κοινωνικό χάρτη στη χώρα και φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα σε ανάλογη θέση με τους προκατόχους του, Σαμαρά και Παπανδρέου.
Με την ψήφιση των προαπαιτούμενων, η κυβέρνηση «απογαλακτίζεται» πλέον οριστικά από την αντιμνημονιακή ρητορική και τις δεσμεύσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές και έρχεται αντιμέτωπη με μια πραγματικότητα σκληρή και δύσκολα διαχειρίσιμη.
Ο συνδυασμός των μέτρων που ήδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και η σκληρή και αδιάλλακτη στάση των δανειστών,

H Γερμανία εξακολουθεί να πληρώνει συντάξεις σε Ισπανούς ναζιστές ....!!!!!!!!!!!Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει συντάξεις στους Ισπανούς στρατιώτες που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν στο πλευρό των Ναζί εναντίον των ρωσικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλύπτεται σήμερα σε ένα πρώτου μεγέθους σκάνδαλο ...για την νοοτροπία των Γερμανών διαχρονικά , αναφέρει σχετικό ρωσικό δημοσίευμα. 

Μετά από γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση Ισπανού Αριστερού βουλευτή Andrej Hunko, η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι ακόμα και σήμερα, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ τιμώντας την συμφωνία με τον ..