# #

17 Απρ 2015

Χαμογελάτε, τους έχουμε σπάσει τα νεύρα....

GreeceΤο δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο ο συντάκτης διαπιστώνει πως ο ήλιος λάμπει στην Ελλάδα, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και στην Αθήνα δεν επικρατεί πανικός, καταλήγει στο συμπέρασμα πως το κλίμα μοιάζει με τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας πριν εκραγεί ο Βεζούβιος.

Δεν ξέρω γιατί μπορεί να κάνει εντύπωση σε κάποιον πως ο ήλιος λάμπει στην Ελλάδα. Είναι σύνηθες να έχουμε ήλιο στην Ελλάδα.
Τα εστιατόρια δεν είναι γεμάτα από Έλληνες -όπως υποστηρίζει ο συντάκτης πως του είπε ένας γνωστός του (σ.σ. ωραίο ρεπορτάζ)-
αλλά οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία με λογικές τιμές έχουν πολύ κόσμο. Λογικό είναι αυτό, γιατί υπάρχουν σήμερα στην Αθήνα πολλά εστιατόρια, όπου μπορείς να φας και να βρεθείς με την παρέα σου, ξοδεύοντας σχεδόν τα ίδια χρήματα που χρειάζονται για να φας στο σπίτι σου.
Όσο για τον πανικό που θα έπρεπε να επικρατεί στην Αθήνα, θα έπρεπε κάποιος να πει στον συντάκτη του άρθρου πως πανικό έχουν οι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι συμβαίνει και που έχουν πολλά να χάσουν.
Δεν είναι αυτή η περίπτωση των περισσότερων Ελλήνων σήμερα. Και ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, και δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε.
Αυτό που έχουν πάθει πολλά ξένα ΜΜΕ -αλλά και ελληνικά ΜΜΕ- είναι ότι δημιουργώντας μια καταστροφολογία για την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, την πίστεψαν και οι ίδιοι.

Οπότε, αυτό που τους κάνει εντύπωση είναι ότι οι Έλληνες είναι ψύχραιμοι.
Ουσιαστικά, περιγράφουν τις δικές τους μίζερες, σκλαβωμένες και εξαρτημένες ζωές.
Προβάλλουν τις δικές τους ακυρωμένες ζωές πάνω στις δικές μας, με την ελπίδα να ακυρώσουν και εμάς.
Βέβαια, ο συντάκτης του άρθρου γράφει πως θα περίμενε τους Έλληνες να είναι απελπισμένοι και θυμωμένοι -τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία και συμπεριφέρεται με τρόπο που διακινδυνεύει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ- αλλά οι Έλληνες είναι, σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο, κουρασμένοι και μοιρολάτρες.
Ο αρθρογράφος ξεχνάει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κυβέρνηση -και όχι ακόμα στην εξουσία-, μετά από εκλογές στις οποίες ψήφισαν αυτοί οι Έλληνες που περιγράφει και όχι άλλοι, ενώ δεν έχει αντιληφθεί πως οι Έλληνες σήμερα είναι αποφασισμένοι και όχι κουρασμένοι και μοιρολάτρες.
Δηλαδή, οι Έλληνες δεν φέρονται όπως θα ήθελαν τα κοράκια των ξένων ΜΜΕ.
Αντί να στηθοδερνόμαστε και να μοιρολογάμε, απολαμβάνουμε τη ζωή.
Χωρίς καμιά διάθεση εθνικισμού -και επειδή πολλά άρθρα και σχόλια του ξένου Τύπου είναι πια απροκάλυπτα ρατσιστικά για τους Έλληνες- θα ήθελα να θυμίσω σε όσους γράφουν διάφορες ανοησίες για τη σημερινή Ελλάδα πως οι Έλληνες έρχονται από πολύ μακριά, από τα βάθη του χρόνου.
Χαμογελάτε, τους έχουμε σπάσει τα νεύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.