# #

3 Δεκ 2016

Φιντέλ Κάστρο: «Δεν γεννήθηκα επαναστάτης»

Ένας ζωντανός μύθος. 
Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του εικοστού αιώνα. 
Λίγοι ηγέτες, σε όλον τον κόσμο, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν το ανάστημά τους δίπλα στο δικό του.

Χάρη στον Φιντέλ στην Κούβα δεν υπάρχει η δυστυχία που υπάρχει στη Λατινική Αμερική, στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε πολλά ακόμα μέρη του πλανήτη. 
Χάρη στον Φιντέλ εκατομμύρια άνθρωποι από δεκάδες χώρες του κόσμου δέχονται την πολύτιμη αλληλεγγύη του κουβανικού λαού στην υγεία, στη μόρφωση, αλλά και στον αγώνα για λευτεριά και ανεξαρτησία. 
Χάρη στον Φιντέλ πολλά εκατομμύρια άνθρωποι στη γη,

Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα.

«Οφείλω να μιλήσω στον Αλέξη Τσίπρα στη γλώσσα που αποπνέουν οι πράξεις του» σημειώνει μεταξύ άλλων σε αρθρο-επιστολή του ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

Το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην προσωπική του ιστοσελίδα έχει τίτλο: «Προδομένη Δημοκρατία» και καταλήγει με ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Αναλυτικά, ο Μ. Θεοδωράκης, γράφει:

«Κόκκινα» δάνεια: Τα νέα είναι άσχημα



Χιλιάδες σπίτια θα χαθούν! Οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε ρευστοποίηση υποθηκών αξίας 11,5 δισ. Σε funds-γύπες πακέτο 7,4 δισ. €

Σχέδιο-σοκ των ελληνικών τραπεζών για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων την επόμενη τριετία. 

Το σχέδιο προβλέπει τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουν υποθηκευτεί στις τράπεζες, όπως σπίτια,

Κένεθ Ρογκόφ..."Όταν ακούς κυβερνώντες να σου λένε πως ένα χρέος δεν εξαγοράζεται, σημαίνει....



Ο  τρίτος"κυβερνήτης" μάλιστα μας έλεγε-

Η Ελλάδα ψηφίστηκε η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2016


Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2016, από τους χιλιάδες αναγνώστες του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler, στα πλαίσια των ετήσιων Βραβείων Τουρισμού που απονέμει, έχοντας κύρια έδρα τη Νέα Υόρκη!
«Η Ελλάδα συνεχίζει να αιχμαλωτίσει τη φαντασία σας ενθουσιάζοντας σε όλους τους τομείς», γράφει στον πρόλογο των Βραβείων για την Καλύτερη Χώρα του Κόσμου 2016 το περιοδικό, εγκωμιάζοντας την πατρίδα μας, που αν και μέσα σε τεχνητή εν πολλοίς κρίση, εξακολουθεί να ακτινοβολεί, να λάμπει, να..

Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Πολ Kαζαριάν.."Το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα"

Στο 71% του ΑΕΠ και όχι στο 177% ανέρχεται το χρέος της Ελλάδας, κατά συνέπεια «το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα» υποστηρίζει ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Πολ Kαζαριάν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel.

Σχετική εικόνα

Ο 61xρονος ιδρυτής της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Japanica Partners, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν τραπεζίτης της Goldman Sachs, στηρίζει την άποψή του έχοντας ως κριτήριο το χρονικό και όχι το ονομαστικό ύψος του στον τρόπο προσδιορισμού του χρέους: Εάν υπολογίσει κανείς σωστά το ελληνικό χρέος, το ύψος του δεν ανέρχεται στο 177%, αλλά το ανώτερο στο..

2 Δεκ 2016

Ο Κολοκοτρώνης και Κάστρο,δεν ήταν προδότες σαν κι εσάς.

Ήταν ο Κολοκοτρώνης φιντελικός;




Και δευτερεύουσα απορία: ήταν κομμουνιστής;

Πάντως δεν ήταν καπιταλιστής. 


Κι ακόμα: ήταν λαϊκιστής;


Μ@λάκας πάντως σαν κι αυτούς που κάνουν αυτές τις ερωτήσεις,

Aν για το Παρίσι κρατήσατε ενός λεπτού σιγή...

-  Bashar Al Assad: “Η Γαλλία γνώρισε αυτό που εμείς στη Συρία...

Έχει αρχίσει η κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος του 4ου Ράιχ…


Η «λαϊκή επιδημία» εναντίον της νεοταξικής βαρβαρότητας ξαπλώνεται καταιγιστικά και απειλητικά… 
Μετά το βρετανικό Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η θύελλα εναντίον της παγκοσμιοποίησης, κτυπά στην καρδιά της Ευρώπης: Στην Ιταλία… 
Ο καταλύτης: Το δημοψήφισμα!

Οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ, το διεθνές νεοταξικό κατεστημένο έχει καταληφθεί από ταραχή και νευρικό παροξυσμό… 
Ο καταλύτης του δημοψηφίσματος μπορεί να...

Ρουφιάνος είναι ο καταδότης, ο προδότης, ο ραδιούργος, ο χαφιές, ο σπιούνος, ο δολοπλόκος, ο συκοφάντης, ο μαστροπός.



Ο Μπαμπινιώτης γράφει ότι ρουφιάνος είναι ο καταδότης, ο προδότης, ο ραδιούργος, ο χαφιές, ο σπιούνος, ο δολοπλόκος, ο συκοφάντης, ο μαστροπός. 

Υπάρχει λέτε καμιά γλυκειά ελληνική λεξούλα για τους περίεργους τύπους ...

Εσείς τι λέτε ραγιάδες?



Πείτε μας τη γνώμη σας....

ΠΙΕΡΙΑ...Ο συνδυασμός φυσικού χυμού αρώνιας και σταφυλιού έρχεται και πολλαπλασιάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού

Με κρασί από καρπούς αρώνιας, 
η Πιερία για μια ακόμη φορά καινοτομεί !

Αποτέλεσμα εικόνας για Με κρασί από καρπούς αρώνιας, η Πιερία για μια ακόμη φορά καινοτομεί !

Η λέξη «καινοτομία» ως όρος μπορεί να χρησιμοποιείται σήμερα σε οικονομικό – επιχειρηματικό και εμπορικό πλαίσιο, ενώ η έννοια της, ως πρακτικής εφαρμογής (υλοποίησης) μιας νέας και πρωτοποριακής ιδέα ή μιας νέας διαδικασίας υλοποίησης είναι γνωστή και άρρηκτα συνδεδεμένη με την Πιερία.

Εδώ στην Πιερία πρωτοξεκίνησαν οι συστηματικοί οπωρώνες στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και η καλλιέργεια του ακτινιδίου στην δεκαετία του ‘70. Στις μέρες μας φτάσαμε να καινοτομούμε με το να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα ρέπλικες και οι μαθητές σχολείων να..

Ισλανδία: Οι τραπεζίτες φυλακή και αποζημίωση 30.000 κορώνες σε κάθε πολίτη! Στο Ελλαδιστάν έγινε το αντίθεο!!!




Αρχικά η Ισλανδία έβαλε στη φυλακή τους διεφθαρμένους τραπεζίτες που είχαν άμεση ανάμειξη στην οικονομική κρίση του 2008.    

Τώρα κάθε Ισλανδός φορολογούμενος θα λάβει αποζημίωση για την πώληση μιας από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, της Íslandsbanki.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης μόλις το κράτος ανακτήσει τον έλεγχο της τράπεζας κάθε πολίτης θα λάβει 30.000  ισλανδικές κορώνες.

Η Íslandsbanki θα γίνει έτσι η δεύτερη μεγαλύτερη

Μήνυση κατά των Τραπεζών...Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην μήνυση αυτή

Η Δημοκρατική Ενότητα (Δ.ΕΝ.) Ελευθέρων Πολιτών και η Α.Μ.Κ.Ε. Ελευθερία, κάνοντας πράξη τον κοινό σκοπό της Ίδρυσης τους, ανακοινώνουν με το παρόν δελτίο τύπου, την έναρξη του ανένδοτου αγώνα ενάντια στην τραπεζική αυθαιρεσία που έχει καταστεί μάστιγα για τον Ελληνικό Λαό τα τελευταία ειδικά χρόνια, απαιτώντας άμεσα την αποκατάσταση του ΔΙΚΑΙΟΥ.

Επειδή αρκετά κουβεντιάσαμε


Επειδή αρκετά ανεχτήκαμε


 Επειδή αρκετά κάναμε βαθυστόχαστες διαπιστώσεις και απογραφές μιζέριας όλα

αυτά τα χρόνια, 

καταθέσαμε μήνυση κατά των..

Θαυμάζω τους Τούρκους που τολμούν να τα βάζουν με την Γερμανία

Το Αιγαίο ανήκει στη Γερμανία...

Είναι πολύ περίεργη η σιωπή της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Το Αιγαίο ανήκει στη Γερμανία

"Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων προς την Γερμανία, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δηλώνει πως τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, ενώ τώρα αμφισβητείται και το καθεστώς της Κάσου.
Είναι πολύ περίεργη η σιωπή της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.
Δεν είναι δυνατόν οι Τούρκοι να αμφισβητούν γερμανικά εδάφη και η Άνγκελα Μέρκελ να μην βγαίνει να τους τρίξει τα δόντια.
Τι περιμένει η Άνγκελα Μέρκελ για να απαντήσει στον Ερντογάν;
Να αμφισβητήσει και το Τουρκολίμανο;

Τι λέτε πατριώτες, έχει νόημα να περιμένουμε κι άλλο;

ΙΔΟΥ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΡΕΟΥΣ




Όπως δείχνει το διπλανό διάγραμμα, το 2030 θα είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από σήμερα.

Το 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης από
τον Οθωμανικό ζυγό,

1 Δεκ 2016

Όταν η φυλακή είναι προτιμότερη από τη ζωή έξω, τότε καταλαβαίνετε που έχουμε φτάσει.




«Συγκλονίζει η ιστορία ενός άστεγου άνδρα, που ήρθε στο φως...Η φτώχεια οδήγησε έναν απελπισμένο άνεργο άνδρα στην απόπειρα κλοπής, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει ένα ζεστό δωμάτιο και λίγη τροφή. Ο 47χρονος από τη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τρίτης (29/11) έσπασε, χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι, το τζάμι αυτοκινήτου το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Δεν απέσπασε κάτι από το αυτοκίνητο αλλά στις 03:00 τα ξημερώματα, πήγε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Εκεί, αποκάλυψε στους αστυνομικούς την πράξη του και τους ζήτησε να οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εξασφαλίσει στέγη και φαγητό, καθώς η κακοκαιρία "χτυπούσε" την περιοχή του Βόλου... Οι αστυνομικοί άκουσαν την ιστορία του 47χρονου κι έκαναν αυτοψία στο αυτοκίνητο, διαπιστώνοντας ότι τους έλεγε αλήθεια. Όμως αν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Βόλου, εκείνος τον άφησε ελεύθερο επειδή όπως ορίζει η νομοθεσία παραδόθηκε αυτοβούλως, αλλά και επειδή ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν υπέβαλε μήνυση για τη ζημιά ενώ δεν έλειπε κάτι μέσα από το όχημα».

Η πολιτική αυτή καταδικάζει τους συνανθρώπους μας. Η απελπισία είναι διάχυτη. Μια συνεχής γενοκτονία, μια απίστευτη λεηλασία εις βάρος των πολλών, οδηγεί τον κόσμο σε ακραίες καταστάσεις. Όμως η λύση για να αποφύγουμε τον αργό θάνατο που μας καταδίκασαν είναι μια:

Πολύ γέλιο στα τηλεπαράθυρα από τους σφουγγοκωλάριους των ολιγαρχών..."Δικτάτορας ο Κάστρο, δημοκράτες η Μέρκελ και ο Σόιμπλε που αποφασίζουν, εκβιάζουν, απειλούν και διατάζουν"!!!!!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για το τελευταιο αντιο στον Φιντελ Καστρο
Όλοι αυτοί,  σύμφωνα με τους δημοσιοκάφρους των καναλιών, με το ζόρι πήγαν να αποχαιρετήσουν τον Φιντέλ


Είναι μεγάλη η αγωνία των νεοφιλελεύθερων φασιστών να βαφτίσουν «δικτάτορες» ή «φασίστες» όλους όσοι αντιστέκονται στον νεοφιλελεύθερο φασισμό τους.
Βέβαια, δεν τα καταφέρνουν και πολύ καλά.


Παρ’ όλη τη συστηματική αποβλάκωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, πάντα θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα σκέφτονται με το δικό τους μυαλό.


Είναι γελοίο να ζεις την εποχή της δικτατορίας των αγορών και να υποστηρίζεις πως ο Φιντέλ Κάστρο ήταν δικτάτορας.

Είναι γελοίο να μην έχουν καμία σημασία πια οι εκλογές στις χώρες της Δύσης, να μην έχει καμία απολύτως σημασία ποιον ψηφίζουν οι πολίτες, και εσύ να υποστηρίζεις πως ο Φιντέλ Κάστρο -στην Κούβα με εμπάργκο επί 56 χρόνια- ήταν δικτάτορας γιατί δεν έκανε εκλογές.


Δικτάτορας ο Κάστρο,

Άιν τσβάι, άιν τσβάι, τσουλιά να μι λέν' δε μ' αρέσ'- ιγώ είμι, ιγώ είμι τώρα, καμάρ' των Ταγμάτων Ές Ές.

30/11/1943: Το πογκρόμ των ταγματασφαλιτών ενάντια στους ανάπηρους πολέμου της Αλβανίας

Τα ξημερώματα εκτελούνται 283 αγωνιστές με αναπηρία.

Μια από τις πιο εφιαλτικές εγκληματικές ενέργειες των δωσιλογικών Ταγμάτων Ασφαλείας διαπράχτηκε σαν σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου 1943. Εκατοντάδες ταγματαλήτες εισέβαλαν στα νοσοκομεία της Αθήνας όπου νοσηλεύονταν χιλιάδες ανάπηροι από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41, και οι οποίοι..

30 Νοε 2016

Γουλίαμ Μάλινσον: O Oμπάμα επισκέφθηκε Ελλάδα και Γερμανία, τον σκλάβο και τον αφέντη!



του Γουίλιαμ Μάλινσον, πρώην βρετανού διπλωμάτη, καθηγητή Πολιτικών Ιδεών και Θεσμών στο πανεπιστήμιο Guglielmo Marconi.

Ενδεχομένως σε κάποιους να φανεί παράξενο το ότι το τελευταίο ταξίδι του Ομπάμα ήταν στην Ελλάδα ( και ακολούθως στη Γερμανία), στον σκλάβο και τον αφέντη, με άλλα λόγια. 

Ωστόσο, πέρα από την προφανή δημοσιοσχετίστικη αξία, σίγουρα υπήρξαν πολλά περισσότερα που συζητήθηκαν στα παρασκήνια, όπως πάντα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, π.χ. οι πωλήσεις όπλων.

Οι δημόσιες ανακοινώσεις ήταν προφανείς: 
O Ομπάμα ύμνησε την κυβέρνηση για την καλωσύνη της απέναντι στους πρόσφυγες και την Ελλάδα για την δημοκρατική της παράδοση. Ειρωνικό το τελευταίο, αν συγκρίνει κανείς τους μισθούς της πλουτοκρατίας της πλατείας Συντάγματος, δέκα φορές πάνω από τον μέσο όρο μισθού στην Ελλάδα, με αυτούς των μελών του κοινοβουλίου της Βρετανίας, οι οποίοι είναι...

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Θα έπρεπε να είχε γίνει χθες κ. Δήμαρχε

Φωτογραφία του χρήστη Συνδυασμός Ευθύνης - Γιώργος ΦαρμάκηςΥποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου.
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 
ΣΚΟΤΙΝΑΣ - Ν. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ.

Ώριμο πλέον αίτημα της περιοχής!!
Μετά τη διαφαινόμενη θετική εξέλιξη όσον αφορά τον κόμβο Σκοτίνας και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η δική μας παρέμβαση, θεωρούμε πως ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες προκειμένου να επανέλθει ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της παραπάνω περιοχής του Δήμου μας. 

Αφορά τον Παντελεήμωνα και την Σκοτίνα με την..

EMBOLI - ΙΤΑΛΙΑ...Μια αγκαλιά μετάλλια για την Πιερία και την Ελλάδα μας

(40) ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

(16) ΧΡΥΣΑ
(7) ΑΡΓΥΡΑ
(17) ΧΑΛΚΙΝΑ

-Με  την  συμμετοχή 27  χωρών διοργανώθηκε  με  απόλυτη  επιτυχία  το  7Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ  ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  υπό  την  Αιγίδα  του  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ  ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ,  ΣΤΗΝ  ΠΌΛΗ  EMBOLI της  ΙΤΑΛΙΑΣ.

-Το  ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ  αναπτύσσετε  σταδιακά  σιγά σιγά  σε  όλο  τον  κόσμο διεκδικώντας την  θέση του  στο  χώρο, αυτήν που  ήταν  και  στην ΑΡΧΑΙΑ  ΕΛΛΑΔΑ δηλαδή  στην  κορυφή.

-Ο Σύλλογος  μας συμμετείχε  με  (16) αθλητέ-ιες στις  5  κατηγορίες (μοριοδοτουμένων) αγωνισμάτων  που  έχει  το  ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ  Άθλημα  και  κατάφερε να  αποσπάσει  40   συνολικά  μετάλλια  16 χρυσά -7 αργυρά-17 χάλκινα τιμώντας  για  άλλη  μια  φορά  την  χώρα  μας την πόλη  μας  και  τον  σύλλογό  μας.

-Τους  αθλητές-ιες κοουτσάρισε ο ..

Για όλα και για το 4ο Μνημόνιο που έρχεται τρέχοντας φταίει ο μ@λ@κας ο Mήτσος

Επειδή έχω μνήμη χρυσόψαρου κι εθισμό στο κουτόχορτο, ξέχασα ότι...

Την Τετάρτη έφταιγαν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι,


Την Τρίτη οι Συμβασιούχοι,

Την Δευτέρα οι Οδηγοί Φορτηγών,

Την Κυριακή οι Οδηγοί Ταξί,

Το Σάββατο οι Ναυτικοί,

Την Παρασκευή οι...

Γιατί κάνει δημοψήφισμα η Ιταλία;



Ο Ματέο Ρέντσι ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας στην Ιταλία το Φεβρουάριο του 2014, υποσχόμενος  μεταρρυθμίσεις που θα αναζωπύρωναν την οικονομία της χώρας, θα έφερναν πολιτική σταθερότητα και θέσεις εργασίας. 

Τα μάτια της Ευρώπης στρέφονται προς ένα δημοψήφισμα όπου διακυβεύεται μια συνταγματική αλλαγή στην Ιταλία ενώ στο εσωτερικό της χώρας, η κοινωνία πολώνεται. Η Ιταλία είναι διαβόητη για την πολιτική της αστάθεια. Η χώρα έχει αλλάξει 63 κυβερνήσεις από το 1945 και πολιτικοί όλων των κομμάτων καλούν για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα εδώ και πολλά χρόνια.

Αλλά τώρα που αυτή η μεταρρύθμιση -ιδωμένη ως η πιο σημαντική στην Ιταλία από το Β' ΠΠ- τίθεται επί τάπητος, επικρατεί σύγχυση. 


Αριστερά και δεξιά κόμματα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να..

29 Νοε 2016

Η μεγάλη απάτη της μείωσης του χρέους...Έχουν ήδη συμφωνήσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση στα πολύ χειρότερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η μεγάλη απάτη της μείωσης του χρέους

Ξανά μανά τα ίδια. Είναι το χρέος βιώσιμο; 

Όχι απαντά η κυβέρνηση και θέτει τις "αποφάσεις" για το χρέος της Ελλάδας στην κορυφή της ατζέντας. Μάλιστα σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal (18/11), o υπουργός οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι θα είναι «καταστροφή για την Ελλάδα η μη μείωση του χρέους τώρα».

Συγκεκριμένα μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα αμέσως μετά την αποχώρηση του Ομπάμα από την Αθήνα, ο κ. Τσακαλώτος προειδοποιεί ότι τυχόν αναβολή για τη λήψη της απόφασης θα θέσει σε κίνδυνο τις ελπίδες της χώρας για ανάκαμψη το 2017 καθώς και ότι οι επόμενες εβδομάδες προσφέρουν μια σημαντική ευκαιρία για την Ευρωζώνη να αποδείξει ότι μπορεί να διορθώσει και όχι να αποφεύγει τα προβλήματά της.

Μα καλά τώρα ανακάλυψαν ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο κι ότι η μη μείωσή του οδηγεί σε καταστροφή την χώρα; 

Ή μήπως παίζεται το σύνηθες παιχνίδι για να καταλήξουν τελικά δανειστές και εγχώριοι δοσίλογοι σ' ένα νέο κύκλο μνημονιακών πολιτικών και (αντί)μεταρρυθμίσεων;

Ας μην ξεχνάμε, ότι όλες οι κυβερνήσεις κατοχής της πατρίδας μας έχουν εξαρχής υπογράψει και έχουν αποδεχθεί ότι το χρέος της Ελλάδας είναι ..

28 Νοε 2016

Δήμος Δίου-Ολύμπου... «Όλα τα ‘χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε»

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ
           ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ(ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ(ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)


















Η πρώτη τροποποίηση-επαναδιατύπωση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Δίου-Ολύμπου έγινε είκοσι μέρες μετά την ψήφισή του από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου τροποποιώντας το ως προς το έργο της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου του Λιτοχώρου (Αγίου Νικολάου). Ένα έργο που θα εκτελεστεί με πολυετή δαπάνη για τρία χρόνια συνολικού ποσού 969.277 € από ίδιους πόρους μάλιστα!!!

Την ώρα που έργα υποδομής και πρώτης ανάγκης δε γίνονται αλλά ούτε και προγραμματίζονται  Λιτόχωρο αλλά και σ’ όλα τ’  άλλα χωριά του Δήμου,


·     που το 2016 πίνουμε νερό από το παλιό υδραγωγείο με σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών και τουριστών,

27 Νοε 2016

Φόρος ΚΑΙ στις αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες


Αποτέλεσμα εικόνας για Φόρος ΚΑΙ στις αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες
Μία σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών στην οικονομία προτείνουν οι τράπεζες στην κυβέρνηση.
Μεταξύ των προτάσεων ξεχωρίζει,

Τύφλα στο μεθύσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης [video]


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήπιε λίγο παραπάνω και.. μέθυσε.
Περιοδία στην Κρήτη έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κεράσματα πολλά.
Δείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πίνει ρακές:

Πόσο καίνε οι ηλεκτρικές συσκευές;

Πόσο καίνε οι ηλεκτρικές συσκευές;

Την στιγμή που τα τιμολόγια της ΔΕΗ παίρνουν κάθε χρόνο την… ανιούσα, δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να υπολογίζουμε ακόμα και το παραμικρό κόστος κατανάλωσης για τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. 

Θέλοντας λοιπόν να μάθουμε πόσο «κοστίζουν» οι συσκευές που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση στο σπίτι, τα βάλαμε κάτω και με βάση το τρέχον τιμολόγιο της ΔΕΗ (θα το βρείτε στα Σχετικά Documents) και την ενδεικτική τους ισχύ, καταλήξαμε στο τελικό τους κόστος ανά ώρα λειτουργίας. 

Αν θέλετε να υπολογίσετε το πόσο θα σας…

Δεν ήταν ανάγκη να γίνετε κι εσείς φασίστες, τομάρια και προδότες!

     
Κι ενώ μας είχανε γανώσει τον εγκέφαλο όλο τον χρόνο,
για το ποιές και πόσες αποδείξεις έπρεπε να μαζεύουμε:

το 20% του εισοδήματός μας;  
το 30%μόνον αυτές που κάναμε με αγορά κάποιας κάρτας;  
όλες;  από γιατρούς;  
απ' την λαϊκή;  
απ' το φροντιστήριο,

..ξαφνικά το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως..

ΤI ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ?


Εκπαίδευση Προσωπικού Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ιορδανία

Κλαίγονται οι Στρατοκράτες και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ότι δεν έχουν πολλά λεφτά για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Όμως, την ίδια στιγμή που κόβουν ακόμη περισσότερα από τα είδη ένδυσης-υπόδησης που δίνουν στους φαντάρους, αυξάνοντας το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης την οποία μας φόρτωσαν.

Ταυτόχρονα, κλιμακώνουν τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ, τον Ευρωστρατό, το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ...