# #

14 Ιουλ 2012

Οταν ο Δίας... παίζει κρυφτό


Στις 4 τα χαράματα της Κυριακής και για μία ώρα θα καλυφθεί από τη Σελήνη ο Δίας -Απολαύστε το φαινόμενο

Το φαινόμενο της απόκρυψης του Δία θα είναι ορατό πρώτα στη Νότια Ελλάδα και όσο θα εξελίσσεται θα φαίνεται και στις βορειότερες περιοχές

ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Οταν ο Δίας... παίζει κρυφτό

Στις 4 τα χαράματα και για μία ώρα θα καλυφθεί από τη Σελήνη ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Η παρατήρηση του φαινομένου μπορεί να γίνει και με γυμνό μάτι


Το φαινόμενο της απόκρυψης του Δία θα είναι ορατό πρώτα στη...

Το ψέμα και η γλώσσα του σώματος


Το ψέμα και η γλώσσα του σώματος
Tα μάτια δεν προδίδουν τον ψεύτη, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, καταρρίπτοντας έτσι ένα «ενοχοποιητικό» στοιχείο που εδώ και δεκαετίες καθόριζε τα συμπεράσματα ειδικών, αρχών ή ακόμη και συντρόφων. 

Δοκιμές που πραγματοποίησαν οι ειδικοί με τη βοήθεια βίντεο, έδειξαν ότι οι κινήσεις των ματιών δεν αποκαλύπτουν τίποτε σχετικό με το αν κάποιος λέει την αλήθεια ή όχι. 


Εντόπισαν ωστόσο πέντε άλλα σημεία τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν έναν μικρό (ή μεγάλο) Πινόκιο.

Η αλήθεια δεν καθρεφτίζεται στα μάτια

Μέχρι σήμερα, αρκετοί ψυχολόγοι ήταν της άποψης ότι όταν ένας δεξιόχειρας κοιτάζει στα δεξιά του συνομιλητή του, τότε κατά πάσα πιθανότητα ψεύδεται. Αντίθετα, θεωρούσαν ότι η στροφή του βλέμματος προς τα αριστερά υποδηλώνει ..

Τερατογενέσεις Από Το Πιο Γνωστό Φυτοφάρμακο: Ήξεραν Και Σιωπούσαν;


Από τις δεκαετίες του 1980 και 1990 γνώριζαν η χημική βιομηχανία και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές τις συγγενείς δυσπλασίες σε βρέφη (τερατογενέσεις) που προκαλεί ένα από τα παγκοσμίως γνωστότερα και πρώτα σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνα, το Roundup. 

Παρόλα αυτά κράτησαν τους πολίτες στο σκοτάδι, όπως αποκαλύπτεται από πρόσφατη έκθεση διεθνών επιστημόνων και ερευνητών, με τίτλο «Roundup και συγγενείς δυσπλασίες: Κρατούνται οι πολίτες στο σκοτάδι;».

Τα συμπεράσματα της...

Το Ελληνικό Τσάι Του Βουνού Δρα Κατά Του Αλτσχάιμερ !!!!!


Tης Ιωαννας Φωτιαδη
«Το ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», έλεγε μια αρχαία κινεζική παροιμία. «Τα ελληνικά βουνά» προσθέτουν σήμερα Γερμανοί επιστήμονες. 

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου Aλτσχάιμερ, η οποία οδηγεί στον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων. 
Από τη νόσο πάσχουν 800.000 άτομα στη Γερμανία και περίπου 30 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. 
Τα μελλοντικά, δε, σενάρια ηχούν ακόμα πιο εφιαλτικά, καθώς αυξάνουν τους δυνητικούς ασθενείς το 2050 σε περισσότερους από 110 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Μεταξύ 150 φυτών...

Η Γλώσσα μας (Ένα προϊόν ανώτερου πολιτισμού)


Η Γλώσσα μας (Ένα προϊόν ανώτερου πολιτισμού)

Μετά την αλλαγή των γραμματικών κανόνων που διδάσκονται στην πέμπτη και έκτη δημοτικού, αναρτούμε από το “Ελληνικό Αρχείο” μία “πραγματεία” για την γλώσσα μας, προκειμένου να συμβάλλουμε στην κατανόηση από τους αναγνώστες μας της ζημίας που προκάλεσαν οι γλωσσολόγοι του παιδαγωγικού ινστιτούτου με τις αλλαγές τους στους γραμματικούς κανόνες, τα φωνήεντα και τα σύμφωνα. Ισως αν το διαβάσουν κάποιοι ιθύνοντες να προλάβουν να σταματήσουν τον υποβιβασμό που πάει να γίνει στην γλώσσα και τον πολιτισμό μας.
“Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)

Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..

Δεν διορίστηκε κανείς....???

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ


..Opera Chaotique Live @ Badminton Theater // 19 July 2012
Μια χαοτική παράσταση που αξίζει όλοι να τη δείτε 

Σώθηκε από . . . θαύμα ο μπαρμπα-Φώτης !!!

Η γένεσις των Ελλήνων


Η γένεσις των Ελλήνων
ΕΛΛΗΝΑΣ:
Υιός του Δευκαλίωνα και της Πύρρας. 
Είχε τρεις υιούς, τον Αίολο, τον Δώρο και τον Ξούθο.

Το ίδιο γεγονός μας εξιστορεί και ο Πίνδαρος: Φέρνεις εις την πόλιν την γλώσσα της Πρωτογένειας, δία να κατέβουν η Πύρρα και ο Δευκαλίων εις τον Παρνασσόν, όπου με την βούλησιν τον υψηλοβρόντου Διός έκτισαν πρώτα ιερόν, και χωρίς λίθους έκτισαν λίθινον γόνον από το ίδιο έθνος· και οι γόνοι ονομάστηκαν λαοί (Πίνδαρος, Ολυμπία, 9, 42).

Ο Ζεύς και ο Ερμής δημιουργούν στην κορυφή του Παρνασσού τους πρώτους ανθρώπους, προσφέροντας και πάλι τον δικό τους γόνο. 
Η Πύρρα και ο Δευκαλίων διασώζονται διότι ήταν αμόλυντοι και καθαροί. 
Όταν το σκάφος τους προσάραξε στην κορυφή του Παρνασσού, ο Ζεύς τους πρόσταξε να ρίξουν λίθους, χτίζοντας λίθινους γόνους από το δικό τους έθνος.

Το όνομα Δευκαλίων φανερώνει τον ...

Πάρε ναυτάκι Συριανό, υπάλληλο Καλαματιανό...




Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι από τη Μεσσηνία. 


Είναι προφανές το υπονοούμενο για τον Αντώνη Σαμαρά, αφού το Μουσείο της Ακρόπολης εγκαινιάστηκε την περίοδο που ο Σαμαράς ήταν υπουργός Πολιτισμού. 


Πραγματικά, όταν διαπιστώνεις πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι από τη Μεσσηνία, φτάνεις στο συμπέρασμα πως το Μουσείο της Ακρόπολης δεν φτιάχτηκε για να φιλοξενηθούν τα εκθέματα αλλά για να διοριστούν οι Καλαματιανοί. 


 Με τόσους Μεσσήνιους στο Μουσείο της Ακρόπολης, δικαιούται μια θέση εκεί και ο ...

Βουλευτίνα Για Ανέργους: «Να Πάνε Να Γαμηθούνε!» Βίντεο


Να πάνε να γαμηθούνε!
Αυτό φώναξε αναφερόμενη στους ανέργους η βουλευτίνα του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Αντρέα Φάμπρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας, όταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι (PP) ανακοίνωσε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας. 


Παρότι δεν καταγράφηκε στα πρακτικά, το PSOE (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, αδελφό του ΠΑΣΟΚ) ζήτησε την ..

Ακροδεξιό μίσος και λογοκρισία στο ίντερνετ


Αίσθηση προακλεί η διαδικτυακή πρωτοβουλία- κάλεσμα προς την Google να "παύσει" τα ιστολόγια της Χρυσής Αυγής. Η οργάνωση διατηρούσε ιστολόγια σε διάφορους παρόχους, όπως η Wordpress και ο Blogger της Google. Ύστερα από αντιδράσεις και επισημάνσεις των ιστολογίων (blog) της Χ.Α. η Wordpress τα διέγραψε αφού παραβίαζαν την πολιτική περιεχομένου που διατηρεί. Τα blog στην Google, όμως, είχαν μέχρι σήμερα παραμείνει ενεργά. To ερώτημα που τίθεται είναι εάν μπορεί ή εάν πρέπει να λογοκριθεί το ίντερνετ, ακόμη και σε περιπτώσεις όπως αυτής της Χρυσής Αυγής. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος

Μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας change.org ο χρήστης με το όνομα Act Against Racism προώθησε μια έκκληση προς την Google ώστε να διαγράψει τα ιστολόγια της Χρυσής Αυγής και να τα απαγορεύσει. Μάλιστα, η έκκληση έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πεντακόσιες υπογραφές.
Η πολιτική περιεχομένου της Google Blogger αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να δημιουργούνται ιστολόγια με προσβλητικό περιεχόμενο, που κάνουν έκκληση στην βία, που τάσσονται εναντίον μιας κοινωνικής ομάδας ή μιας θρησκείας ή που προωθούν το μίσος.
Όμως, ...

Πέφτει η Μαδρίτη και ο κόσμος λουφάζει...!!!




Ενώ γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις των Ισπανών ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι, συγκρούσεις ξέσπασαν χτες στη Μαδρίτη ανάμεσα σε ανθρακωρύχους και αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ...( όπως θά λεγαν και οι παπαγάλοι στην Ελλάδα) πληγεί ο τουρισμός και η εικόνα της Ισπανίας στο εξωτερικό. 


 Ομάδα διαδηλωτών -τίποτα ασφαλίτες θα ήταν- πέταξε πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες που, αν και είναι πλαστικές, δυστυχώς δεν κάνουν γκελ να γυρίσουν πίσω και να χωθούν στην ...

Τί είναι στην πραγματικότητα ένα τραπεζικό δάνειο;


Τί είναι στην πραγματικότητα ένα τραπεζικό δάνειο;
Όταν μια τράπεζα χορηγεί ένα δάνειο, δημιουργεί λεφτά από "αέρα κοπανιστό". 


Οι τράπεζες είναι απλώς μεσολαβητές, οπότε «για κάθε έναν που δανείζεται, πρέπει ένας άλλος να δανείζει»; 


Θεωρώ αυτού του είδους τα ερωτήματα όλο και λιγότερο διαφωτιστικά. 
Ας καταλάβουμε απλώς τι είναι στην πραγματικότητα ένα τραπεζικό δάνειο, στα πλαίσια πραγματικών πόρων και ρίσκου.

Ας υποθέσουμε ότι πάω στην τοπική μου τράπεζα και ζητάω ένα δάνειο. Η τράπεζα λέει «ναι» και ξαφνικά υπάρχουν χρήματα στον λογαριασμό μου, ενώ πριν δεν υπήρχαν. Δηλαδή, τώρα είμαι «δανειολήπτης» και η τράπεζα ο «δανειστής»; 

Λύκοι μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα. Αηδία και εμετός...


 


Αηδία…νιώθω για τους πουλημένους αυτής της χώρας, που πάντα υπήρχαν.
Όπως πάντα, έτσι και τώρα.
Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος λαός με τόσο πολλούς κακούς ανθρώπους, πονηρούς και προδότες.

Πουλάν –κυριολεκτικά και μεταφορικά- τη γη που τους γέννησε, για ένα αξίωμα, για μια καρέκλα, για ένα «φαίνεσθαι» στους συγγενείς και γνωστούς τους (γιατί φίλους δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι∙ δεν «πιάνονται» φίλοι)∙ για ένα ακριβό αυτοκίνητο, για 5 γκόμενους/γκόμενες παραπάνω, που θα «χτυπήσουν» λόγω των «αξιωμάτων» τους, για μια βίλα, μια πισίνα, ένα ακριβό ξενοδοχείο, για την κοιλιά τους που φουσκώνει διαρκώς από τη γενική απληστία τους, αλλά και από το φαί, ενώ δίπλα τους πεινάνε και πεθαίνουν.
Τα «τζάκια» το κάνουν αυτό, γιατί έτσι έμαθαν να λειτουργούν στη ζωή τους, αυτό διδάχτηκαν απ΄ τις οικογένειές τους και τους δασκάλους των πλούσιων ιδιωτικών σχολείων τους∙ δασκάλους, φυσικά, επίσης ενταγμένους στο «Σύστημά» τους. 
Γι΄ αυτό και εγκρίθηκαν να δουλέψουν εκεί. 
Ή ήξεραν να «κρύβονται» καλά, για ένα κομμάτι ψωμί.
Οι «άλλοι», οι πρώην «στερημένοι» είναι, φυσικά, ως επί το πλείστον, ακόμα χειρότεροι.
Το πάθος τους για κοινωνική ανέλιξη και για απομάκρυνση από τα δεδομένα της φτώχειας, της ανέχειας και της δυστυχίας, τους καθιστά ακόμα πιο...

Δήλωση Πάγκαλου που...σοκάρει !!!



 
 

Το δικαίωμα της αντίστασης του Έλληνα πολίτη…

Το δικαίωμα της αντίστασης του Έλληνα πολίτη… του Δημήτρη Καζάκη


Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας συγκυβέρνησης ένα είναι βέβαιο, το βασικό μέλημα της ληστοσυμμορίας που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης είναι να ξεπουλήσει, αφενός, ότι έχει και δεν έχει το δημόσιο και, αφετέρου, να βάλει χέρι στην μικρή και μεσαία ιδιοκτησία των ελλήνων πολιτών. 


Είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα κληθεί να υπερασπιστεί ότι της έχει απομείνει. 
Όχι μόνο τη δουλειά και το πενιχρό μεροκάματο με το οποίο παλεύει να επιβιώσει, αλλά και την ιδιοκτησία που έτυχε να διαθέτει. Εκτός από την απόλυση και την ανεργία, ήδη ο εφιάλτης της αναγκαστικής κατάσχεσης ακόμη και του πιο πενιχρού περιουσιακού στοιχείου έχει ήδη στοιχειώσει τη μέση ελληνική οικογένεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (eurostat) σχεδόν το 70% των νοικοκυριών στην Ελλάδα έφτασε να δαπανά περί το 40% των μηνιαίων οικογενειακών του εξόδων σε τραπεζικές υποθήκες και δάνεια, ενώ ένα ακόμη 35% πηγαίνει στην εφορία. Με το υπόλοιπο καλείται να τα φέρει βόλτα, όταν οι ανάγκες διατροφής της μέσης οικογένειας στην Ελλάδα απορροφούν πάνω από 30% των μηνιαίων οικογενειακών εξόδων.

Μπορεί να τα βγάλει πέρα κανείς υπό αυτές τις συνθήκες;

ΚΚΕ: Ετοιμάζοντας… αντεπίθεση



thumb
Τον βηματισμό του φαίνεται να αναζητεί το ΚΚΕ στις νέες πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετεκλογικά, με το ίδιο στην τελευταία θέση της ελάσσονος αντιπολίτευ­σης και έχοντας απολέσει την ηγεμονία στην Αριστερά. 
Στις προτεραιότητές του παραμένει η ανα­σύνταξη του κινήματος, την οποία θεωρεί αναγκαία απέναντι στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού η οποία, κατά την άποψή του, καλλιεργείται στο έδαφος των ανα-τροφοδοτούμενων αυταπατών για τον ρόλο των «μονοπωλίων» και της θεσμικής τους έκφρασης στην Ε.Ε. 
Με αυτό ως δεδομένο, κάποιες κινήσεις πρέπει να θεωρούνται ανα­μενόμενες, όπως η ..

Ηλεκτροϋπερευαισθησία: H αλλεργία του 21ου αιώνα, ή "τεχνητή" αρρώστια ;


Μερίδα επιστημόνων συνδέει την αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με πληθώρα ανεξήγητων συμπτωμάτων που σήμερα πλήττουν σήμερα ολοένα και περισσότερους:

-Ναυτία, 
-πονοκέφαλοι και ημικρανίες 
-Βουητό στα αυτιά 
-Πόνος στα κόκαλα και τους μύες 
-Μούδιασμα στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος
-Ενοχλήσεις σε δόντια και σιαγόνες 
-Ξηροφθαλμία και προβλήματα...
όρασης 
-Αδυναμία συγκέντρωσης 
-Ανεξήγητη κούραση 
-Κατάθλιψη 
-Ταχυκαρδία
- Κοκκινίλες και εξανθήματα 
-Ξηρότητα στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα 
-Διόγκωση ιγμόρειων και συμπτώματα ρινίτιδας 

Το φαινόμενο της «αλλεργικής» αντίδρασης στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες αποκαλείται ..

13 Ιουλ 2012

Αποκαλύφθηκε η πόλη του Κάσσανδρου που δημιούργησε τη Θεσσαλονίκη!


Μπροστά σε μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις που έρχονται στο φως χάρη στο μετρό βρίσκονται οι αρχαιολόγοι και όλοι όσοι εμπλέκονται με την κατασκευή του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά της Θεσσαλονίκης! Συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν, στην περιοχή του «Makro» αποκαλύφθηκε ένα από τα 26 πολίσματα (κωμοπόλεις) που υπήρχαν γύρω από το Θερμαϊκό, τα οποία στη συνέχεια, επί βασιλιά Κάσσανδρου, αποτέλεσαν τη Θεσσαλονίκη!

Στην περιοχή ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες εργασίες για την κατασκευή του αμαξοστασίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διέθετε η «Αττικό Μετρό ΑΕ», δεν αναμενόταν αρχαιολογικά ευρήματα εκεί. Ωστόσο, με το που ξεκίνησαν οι εργασίες, άρχισαν να έρχονται στο φως ευρήματα.

Εκπληκτοι εργάτες και αρχαιολόγοι, είδαν να αποκαλύπτονται, σε πολύ μικρό βάθος, τα ίχνη μιας ολόκληρης πόλης. Μάλιστα, τα νομίσματα που έρχονται στο φως, τα οποία είναι της κλασικής περιόδου, ενώ βρέθηκαν και τέσσερα ασημένια νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δείχνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ένα πόλισμα... 

Ο κος Στουρνάρας δεν στάθηκε στο ύψος που θα επιθυμούσε ένας πολιτικός ανήρ του… ύψους ενός Βενιζέλου.


Η κυβέρνηση με Βενιζέλο δεν ψήφισε ΤΑ μέτρα από τον Μάρτιο;;;
Όπου η ανευθυνότητα ανάγεται σε εθνικό σπορ των Πολιτικών μας
Ο κ. Βενιζέλος «διαφωνεί»
«Η στάση που κράτησε στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη για συζητήσεις για επιμήκυνση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή που προκρίνει η Ιπποκράτους για μία πιο επιθετική πολιτική. 
Συγκεκριμένα, η διαφωνία έγκειται «στην τακτική βλέποντας και κάνοντας που έχει εγκαινιάσει το Μαξίμου» καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να επιθυμεί την υιοθεσία μίας πιο «σκληρής διαπραγματευτικής γραμμής», καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το έδαφος έχει προλειανθεί από την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών.»
Να θυμίσουμε τον «σκληρό» κ. Βενιζέλο…

Οι τρεις ηλίθιοι και οι (απόντες 2 λαγοί) του Μερκελιστάν

Το μποζόνιο, ο Αρχιεπίσκοπος, η Αριστερά…



Ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει προς την εξουσία, όχι δυστυχώς χάρις σε κάποιο σαφές, υλοποιήσιμο και προοδευτικό πρόγραμμά του, αλλά επειδή τα καραγκιοζιλίκια της 39μελούς κυβέρνησης Νικολόπουλου-Βερνίκου δεν έχουν τελειωμό. 
Ο κ.Σαμαράς δεν έκανε τσιγκουνιές σαν τον Πρόντι των 15 υπουργών, που φορολόγησε και το Βατικανό και κατά πως φαίνεται ο τρίχρωμος κυβερνητικός θίασος δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε. 
Τι μπορεί να διασώσουν οι σοβαροί υπουργοί όπως ο γίγας της Διανόησης υπουργός Πολιτισμού κ.Τζαβάρας;  
Η μόνη γνωστή σχέση του με τον πολιτισμό είναι πως «κάτι υστερικοί αρχαιολόγοι του το κοπανάνε μέχρι σήμερα, ότι προστάτευσε κατοικίες μέσα στην ζώνη άλφα του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας» (ΤΟ ΒΗΜΑ-Λ.Κέζα 28-6).  Τουλάχιστον αυτός θα ξέρει λόγω εντοπιότητας που είναι ο Κρόνιος λόφος (Βλ. αναμνηστικό βίντεο).
Κάθε τίμιος αριστερός, κάθε πατριώτης, κάθε Δημοκράτης οφείλει λοιπόν να ασκήσει εποικοδομητική, στοιχειοθετημένη  και καλόπιστη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, για να ...

"Σφάξε με, αγά μου, και μετά θα διαπραγματευτώ"



Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα το «αυθαίρετο» της «διαπραγμάτευσης» κατέρρευσε με ένα «φύσημα» της τρόικας, με μια «γκριμάτσα» της κυρίας Λαγκάρντ...

Ο πρωθυπουργός και οι δυο «Ηρακλείς» του Μνημονίου, Βενιζέλος και Κουβέλης, όχι μόνο δεν τόλμησαν να θέσουν, ακόμα και τυπικά, στους δανειστές και στις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις κατοχής το θέμα της διαπραγμάτευσης, αλλά «με την ουρά στα σκέλια» και «τυπτοντες τάς κεφάλας αυτών» έσπευσαν να ομολογήσουν ότι προηγείται η άμεση επαναφορά στην «ορθοδοξία» του Μνημονίου, και μετά βλέπουμε...

Εκείνος που συμπύκνωσε και εξέφρασε με τον πλέον σαφή τρόπο την πολιτική «βούληση» της νέας κυβερνητικής «συμμαχίας» ήταν ο υπουργός Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Ο οποίος δεν αναφέρεται ούτε στην ελληνική κοινωνία ούτε στους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά μιλά ως τοποτηρητής των δανειστών μας, του ΔΝΤ και του ..

ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Οι Πασόκοι εφοριακοί (που πάντα έβγαιναν λάδι), ο Άκης, ο Καπελέρης και η Telestet! [ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ & ΒΙΝΤΕΟ]


Αλήθεια, σε ποιον μεγάλο επιχειρηματία ανήκε η Telestet το 2002, όταν η κρητικιά Ελέγκτρια στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθήνας (ΔΕΚ) του υπουργείου Οικονομικών, Αλίκη Κυριακάκη, του έκοψε... κοστούμι 12,5 δισ δραχμών (τότε); 

Λέτε να είναι τυχαίο που η "πράσινη" ΔΟΥ, που έκανε τα αδύνατα δυνατά να την εξαφανίσει (την έβγαλαν στην σύνταξη), είχε τους περισσότερους υπάλληλους με βίλες που θα ζήλευαν ακόμη και οι κροίσοι; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει τελευταία στη χώρα μας....


Ας ξετυλίξουμε, λοιπόν, το κουβάρι αυτής της ομολογουμένως πολυ περίεργης υπόθεσης.

Η είδηση...

Σε δέκα χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν οι 7 εφοριακοί, τρεις από τους οποίους διευθυντές ΔΟΥ, που κατηγορούνταν ότι προκάλεσαν ζημία κατά του Δημοσίου περίπου 28 εκατ. ευρώ, καθώς είχαν κάνει τα «στραβά μάτια» σε υπόθεση προστίμου κατά εταιρείας .

Το παρασκήνιο

Πάμε, κατ' αρχήν, να καταλάβουμε τι διαβάσαμε. 

Έκαναν τα στραβά μάτια για λογιαριασμό του ...

Κι αν σου τύχει....ρατσιστή???


Εως και 25 χρόνια πριν εμφανίζονται σημάδια που προμηνύουν Αλτσχάιμερ - Δείτε τι αποκαλύπτει η έρευνα

Εως και 25 χρόνια πριν εμφανίζονται σημάδια που προμηνύουν Αλτσχάιμερ

 ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ WASHINGTON UNIVERSITY SCHOOL OF MEDICINE

 Δεκαετίες πριν την εκδήλωση του Αλτσχάιμερ, παρουσιάζονται σημάδια που προμηνύουν για την εμφάνιση της νόσου, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην διάγνωση και θεραπεία της εκφυλιστικής ασθένειας, σύμφωνα με όσα διαπιστώνει ομάδα επιστημόνων του Washington University School of Medicine.

Οι επιστήμονες υπέβαλλαν σε εξετάσεις αίματος και νωτιαίου μυελού, όπως επίσης σε μαγνητικές τομογραφίες και αξιολόγηση πνευματικών ικανοτήτων, 128 ανθρώπους από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Αυστραλία, οι οποίοι είχαν 50% πιθανότητες να κληρονομήσουν μια από τις τρεις γονιδιακές παραλλαγές που θεωρείται ότι προκαλούν Αλτσχάιμερ στις πιο μικρές ηλικίες (δεκαετία των 30 ή των 40), δηλαδή πολύ νωρίτερα από την κοινή μορφή του Αλτσχάιμερ που συνήθως πλήττει ανθρώπους άνω των 60.

Η αλλαγή που συμβαίνει πιο νωρίς από τις υπόλοιπες και μπορεί να εντοπιστεί έως και 25 χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα της νόσου, είναι μια ..

ΣΤΟΥΡΝΑΡια και ΜΑΡΓΑΡΙΤάρια…


Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ,δήλωσε χθες στον Αθήνα 9.84:
«Αν η ΔΗΜΑΡ διαπιστώσει ότι η γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, προφανώς και θα υπάρξει μείζον ζήτημα.»
Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε, θα αστράψει και θα βροντήξει μόλις το ‘διαπιστώσει’ ο ..

Όταν λείπει η τσίπα, περισσεύει η βλακεία...

...

Άντε πάλι με τις δημοσκοπήσεις...


Όσο και να γελοιοποιούνται τα λιβανιστήρια των καναλιών, όσο και να αποκαλύπτονται τα ψέματά τους, συνεχίζουν απτόητοι την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα.

Προσπαθεί το μαγαζί του Αλαφούζου να μας πείσει πόσο ευχαριστημένοι είναι οι Έλληνες με τα τρία της κυβέρνησης.

Δίνουν λοιπόν μπόνους στο Φώτη, άνοδο στο Σαμαρά και μιλάνε θετικά για το Βαγγέλη. 

Υποστηρίζουν ότι ο λαός είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης. 

Μήπως η ερώτηση ήταν «είστε ικανοποιημένοι που οι υπουργοί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον;»

Θα κάνουν και άλλες εγκυρότατες μετρήσεις από τις ιστοσελίδες των φυλλάδων τους, που θα τις παρουσιάζουν ως αντικειμενικές και έγκυρες. 

Τόση αντικειμενικότητα από τη χούντα είχαμε να δούμε.

Θα λένε λοιπόν ότι ο λαός είναι ευχαριστημένος με τα όσα θα κάνουν.

 Ευχαριστημένοι μόνο; Τρισευτυχισμένοι, τι λέτε τώρα. 

Όταν μάλιστα τον Αύγουστο θα έρθει και το ..

Η Εκκλησία θα "σύρει" το ελληνικό Δημόσιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για 90 οικόπεδα


Η Εκκλησία θα "σύρει" το ελληνικό Δημόσιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για 90 οικόπεδα
Για διαφορά από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 προσφεύγει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΕΔΔΑ.

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης σχεδιάζει να καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, έπειτα από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", η Εκκλησία της Ελλάδας προσφεύγει στο ΕΔΔΑ για 90 οικόπεδα-φιλέτα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, τα οποία δεσμεύτηκαν από τον Δήμο, από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με σκοπό να γίνουν πλατείες, πάρκα και χώροι αθλοπαιδιών.

Η Εκκλησία δεν ...

Πέφτουν στοιχήματα...


Πέφτουν στοιχήματα

Είχε ορίζοντα τετραετίας. Προγραμμάτιζε για διετία. 

Της δίναμε έξι μήνες. 

Τελικά, μήπως θα πέσει μαζί με τα πρώτα φθινοπωρινά φύλλα; Μόλις τελειώσουν τα περίφημα μπάνια του λαού;

Μιλώ για την τρικολόρε κυβέρνηση με τους 179 βουλευτές που μας προέκυψε μετά τις εκλογές. Αυτήν με τον "αριστερό Καρατζαφέρη", όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Χάρρυ Κλυνν, και που δεν ήταν καθόλου απαραίτητος, αφού το πρώτο και το τρίτο κόμμα ήταν υπεραρκετά.

Τι είχαμε την πρώτη κιόλας εβδομάδα;

 Πρωθυπουργό με αποκόλληση και υπουργό Οικονομικών με λιποθυμικές τάσεις! 

Τελικά, ο υπουργός παραιτήθηκε, διότι -είπανε- δεν του έδιναν συμβούλους τον Στουρνάρα και τον Γιαννίτση.

Παραδόξως, νέος υπουργός διορίστηκε ο ένας από το παρεάκι, ο οικονομολόγος Γ. Στουρνάρας! 

 Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Παρά το όνομά του, ο αξιότιμος αυτός κύριος έχει ένα ...

Ρε μπας και ήρθε ο… Πίου;


Τότε που ο Στουρνάρας προέβλεπε οικονομική απογείωση…

Ήταν άνοιξη του 2010 όταν ο τότε επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας – και σήμερα υπουργός Οικονομικών  της χώρας – σε μία συνεντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 είχε «προβλέψει» ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παρουσιάσει θετικό πρόσημο στα τέλη του χρόνου (εννοούσε το...