# #

7 Ιαν 2012

Ο σκύλος του ...Παλαιοκώστα !

« Πατρίδα… σερβιτόρα;»




Του Δημήτρη Τσιμούρα

  Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, όσο ποτέ άλλοτε, για το πού οδηγούμαστε.
 Αυτήν τη στιγμή οι «αντλίες» της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, σε πλήρη λειτουργία, μεταγγίζουν με ταχείς ρυθμούς πλούτο προς τα θησαυροφυλάκιά  τους.
 Μεταγγίζουν το δημόσιο πλούτο, κρατικό ή δημοτικό αλλά και τον  ατομικό της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ό,τι δηλαδή με αίμα και θυσίες κατάφερε να δημιουργήσει τα τελευταία πενήντα χρόνια.

 Ηλίου φαεινότερον το πώς θα είναι το δικό μας αύριο, αν ολοκληρωθεί αυτή η μετάγγιση.

 Παρ’  όλα αυτά υπάρχει ένα  ικανό  ποσοστό εργαζόμενων  που ελπίζει ότι, όταν περάσει η κρίση  -αν όχι εξ ολοκλήρου αλλά οπωσδήποτε σε μεγάλο βαθμό- τα πράγματα για τους εργαζόμενους και το λαό  θα αποκατασταθούν!
  Όμως δυστυχώς η κρίση δεν είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, που θα περάσει.  Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα είναι που οδήγησε  τα πράγματα ως εδώ.
   Το ίδιο είναι που την εκμεταλλεύεται  και αφαιρεί κατακτήσεις των εργαζομένων τουλάχιστον ενός αιώνα,    γυρίζοντάς   μας οικονομικά πίσω στη δεκαετία του `50.
   Όμως  υπάρχει και  ένα ακόμη  ικανό  ποσοστό πολιτών -κάτι  που   αποτυπώνεται ως ένα βαθμό και στα γκάλοπ, χωρίς να παρερμηνεύεται βέβαια ο ρόλος τους- που ήλπισε και ελπίζει στη…

Κριση...Κριση παιδια...!!!! Κοψε...κοψε...

Αφεντικο...Εχεις λιγο ελευθερο χρονο ???

Αντε να γελασουμε και λιγακι.....

Μας εχουν μαυρισει οι Εφιαλτες την ψυχη ....


Παν Παν

"Να καθίσουν στο εδώλιο αυτοί που μας έβαλαν στο Μνημόνιο"...Ποιος το ειπε?


Image

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο τάχθηκε με συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας και είναι ο πρώτος πολιτικός που τάσσεται υπέρ της έναρξης επίσημης διαδικασίας απόδοσης ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδας στον ζοφερό κόσμο του Μννημονίου.

Χαρακτήρισε "εύλογη λαϊκή απαίτηση τη σύσταση Εξεταστικής για το Mνημόνιο" για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο, ενώ κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι επί δύο χρόνια όχι μόνον δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, αλλά στηρίχθηκε αποκλειστικά σε αυτήν, κάνοντάς την παντοδύναμη.

Eπίθεση κατά του πρέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για τις θέσεις του υπέρ της διορισμένης κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, αλλά και αιχμές στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς για άρνηση σχηματισμού ευρύτερου μετώπου της Αριστεράς, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε νέα συνέντευξή του.
Αναφερόμενος στην «προσχηματική», όπως την χαρακτήρισε άρνηση της κ. Παπαρήγα και του κ. Κουβέλη για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου της Αριστεράς στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι δύο πολιτικοί «στρώνουν το δρόμο στον ...

Δυο ξανθιές παίζουν γκολφ...





Μια ελαφριά ομίχλη τις εμποδίζει να δούνε το γρασίδι και την τρύπα, αλλά βλέπουν το σημαιάκι της τρύπας.
Χτυπάνε κι οι δυο τις μπάλες τους και πλησιάζουν προς την τρύπα.


Με έκπληξη διεπίστωσαν ότι η μια μπάλα είχε
σταματήσει μισό μέτρο απ' την τρύπα και η άλλη
είχε πέσει κατ' ευθείαν μέσα.



 
Το πρόβλημα τώρα ήταν να βρούνε ποιανής η μπάλα είχε πέσει στην τρύπα, πράγμα που ήταν πολύ δύσκολο, γιατί χρησιμοποιούσαν και οι δυο
την ίδια μάρκα και το ίδιο μοντέλο.


Αφού δεν τα κατάφεραν να βρούνε άκρη, πάνε
στο μπαρ του γηπέδου, να ζητήσουν τη γνώμη
ενός παλιού έμπειρου παίκτη. 


Αυτός τις άκουσε με προσοχή και αφού τις συνεχάρη για τις επιτυχημένες βολές τους, κάτω από τόσο δυσμενείς συνθήκες, ρώτησε:


"Για να δούμε τώρα:

Στην νεολαια θα στηριχθει ο μικρος γιωργακης...

Πάντα θα υπάρχει ένα κορόιδο !!!



απο δω

Με πλαστό έγγραφο γλίτωσε θητεία ο βουλευτής του ΛάΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης



Κρεμάλες για τους σωτηράκηδες πολιτικούς απατεώνες!

Ο
 "περίεργος" Βουλευτής και Εκπρόσωπος τύπου τού ΛάΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης, ο οποίος επι μία δεκαετία εξαπατούσε διαρκώς, μέ πλαστά έγγραφα τις Στρατιωτικές Αρχές γιά να αποφύγει την στράτευσή του ή στην χειρότερη γιά αυτον περίπτωση να υπηρετήσει μονο 45 ημέρες, - όπερ και επέτυχε χάρις στον αλήστου μνήμης τ. Πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα -, είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας...!!!

Εμείς εγκαίρως σας είχαμε προειδοποιήσει από την 1η Δεκεμβρίου με δημοσιευμά μας εδω και σας παρακαλούσαμε γιά υπομονή μερικων 24ώρων γιά την αποκάλυψη.
Σήμερα γίνεται και από την εφημερίδα ....

Το μέλι...η πουτανοκαρέκλα...ο αγιασμός.


            Λύκοι σε ρόλο...Φυλάκων...


1) Το πάρτυ άρχισε.
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πώληση κρατικής περιουσίας.

Τέσσερα Airbus Α340-300 χαρίστηκαν κυριολεκτικά αντί
31 εκατ.ευρώ.

Σταβλίστηκαν δεόντως...
Απαξιώθηκαν καταλλήλως...
Ξεπουλήθηκαν αναλόγως...

Οι Λύκοι της συγκυβέρνησης Papaδήμου που υπέγραψαν
τη δωρεά (!!) άρχισαν τις διαρροές, προκειμένου να ελαχι-
στοποιήσουν τις βαρύτατες ευθύνες τους.

Κάτι για "ενοίκια",κάτι για συνεχή "απαξίωση", κάτι για
"κόστη"...για να δικαιολογήσουν το πρώτο έγκλημά τους.
Ο δρόμος άνοιξε...

Οι Φύλακες έπιασαν δουλειά.

Γιατί τα πουλήσατε, παιδιά;;
Καλύτερα να τα...

Ανοικτή επιστολή στον αγαπητό Κ. Παπούλια...



Κείμενο που μας έστειλαν στο μπλοκ μας

Αγαπητέ πρόεδρε της δημοκρατίας, θα θέλαμε να σου απευθύνουμε μια δημόσια ερώτηση:

Πως αισθάνεται ένας πολεμιστής της κατοχής, ένας αγωνιστής για την ελευθεριά ενάντια στους κατακτητές, να περνάει τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ανάμεσα σε δεκάδες μπράβους και ασφαλίτες, μέσα στην χώρα του;

Πως είναι να είσαι κλεισμένος στο σπίτι σου σε αυτήν την ηλικία, φοβούμενος να πας ακόμα και μια βόλτα στον εθνικό κήπο χωρίς φρουρά;

Φοβάστε τον λαό του οποίου είστε πρόεδρος της δημοκρατίας;

Τα καρυδια θα πωλουνται μονο στα φαρμακεια...???


ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΕΕΙ Ο FDA



Το παρακάτω ειναι μεταφρασμένο άρθρο του Michael Tennant από τοhttp://www.thenewamerican.com/usnews/health-care/8294-walnuts-are-drugs-says-fda

Μήπως ανακαλύψατε τελευταία καρύδια στο φαρμακείο σας  πρόσφατα;

 Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (της Αμερικής), εκεί  είναι ακριβώς όπου θα πρέπει να τα βρείτε.

 Επειδή ή Diamond Foods έκανε  αληθείς ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση καρυδιών που το  FDA δεν ενέκρινε, και διαβίβασε στην εταιρεία μια επιστολή δηλώνοντας, 

"Τα καρύδια προϊόντα σας είναι φάρμακα" - και μάλιστα "νέα φάρμακα"  - και, ως εκ τούτου, " δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν  νόμιμα στην αγορά ...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!...



ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!

Ειναι αληθεια ??? Α... μπα !!! Εγω παντως δεν το πιστευω....


απο δω

ΣΠΙΘΑ..... Που ειναι τωρα ??? Υπαρχει ?



Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Σπίθας ήταν ευθύς εξαρχής το πατριωτικό κάλεσμα που απεύθυνε προς όλο τον λαό ο Μίκης Θεοδωράκης.
 Ένα κάλεσμα αφύπνισης και αγώνα ενάντια σ’ έναν εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό που δεν επιδιώκει απλά να καθυποτάξει τη χώρα και το λαό της με τα όπλα, αλλά να εγκαθιδρύσει έναν πολύ χειρότερο ζυγό, μια δουλοπαροικία χρέους από την οποία δεν υπάρχει διαφυγή για τις τωρινές και τις μελλοντικές γενιές. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απειλή που γνώρισε ποτέ στην ιστορία του αυτός ο τόπος.
Τον περασμένο χρόνο ολόκληρη η χώρα βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της επιβολής καθεστώτος κατοχής με πρόσχημα το δημόσιο χρέος.

      Απέναντι σ’ αυτή την πλειοψηφία, έχουμε μια κοινοβουλευτική μειοψηφία που συμπεριφέρεται λες και δεν συνέβη τίποτε σημαντικό. Κι έτσι συνεχίζουν να ασκούν αντιπολίτευση όπως και πριν.
 Όμως, ο λαός γνωρίζει πολύ καλά το εξής: ένα καθεστώς κατοχής δεν εξωραΐζεται, δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, δεν μεταρρυθμίζεται. Μόνο ανατρέπεται από τον ίδιο τον λαό. Κι επομένως περίμενε εναγωνίως ένα εγερτήριο σάλπισμα, που μόνο ο Μίκης, με όλο το ιστορικό φορτίο που φέρει το όνομά του, οι αγώνες του και η πορεία του, τόλμησε να επιχειρήσει.
 Έβαλε τη σπίθα, όπως είπε ο ίδιος και χιλιάδες αγωνιστές, δημοκράτες, προοδευτικοί, πατριώτες ανταποκρίθηκαν.

Όπως ήταν φυσικό το πρώτο ζήτημα που απασχόλησε την συγκρότηση της Σπίθας ήταν το οργανωτικό. Με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Σπίθα να μετατραπεί σε οργάνωση ανοιχτή σε όλες τις μάχιμες δυνάμεις του λαού, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να βοηθήσει στην συγκρότηση εκείνου του παλλαϊκού μετώπου που θα μπορούσε να ανατρέψει το σημερινό καθεστώς;
 Ο ίδιος ο Μίκης είχε από την ιδρυτική της 1ης Δεκέμβρη ρίξει τις ιδέες της αυτοοργάνωσης και της άμεσης δημοκρατίας. Οι ιδέες αυτές μίλησαν σε πολλές καρδιές. Δεν ήταν όμως όλοι έτοιμοι να επενδύσουν στην πρωτοβουλία, στην αυτενέργεια, στην ελευθερία της ζύμωσης και της δράσης που πρέπει να έχει μια αυθεντικά λαϊκή οργάνωση, όπως ήταν εξυπαρχής η Σπίθα.

Δυστυχώς ...

Πρέπει να υπάρξει μια νέα Φιλική Εταιρεία...???

Ό,τι φάνε, ό,τι πιούνε, και ό,τι .....


...μπορέσουμε να  γλυτώσουμε





Είναι παραπάνω από ολοφάνερη η προσπάθεια όλων των παραγόντων που στηρίζουν, εκφράζουν ή χαράζουν την εφαρμογή της πολιτικής της τρόικας στη χώρα μας, να κυλήσει η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών και συγχρόνως όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Ήδη έχει αρχίσει να πέφτει το «χαρτί» της δόσης των 89 δις ευρώ του Μαρτίου, ως «μπλόφα» εκβιασμού και εκφοβισμού, ενώ παράλληλα η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών έχει ως σκοπό την ηθική κατάπτωσή τους σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούν ούτε στους δρόμους να βγουν για την τιμή των όπλων.

Η εμπέδωση, εκ μέρους των πολιτών, ότι τα χαράτσια δεν πάνε για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις αλλά για να χορτάσουν τους τοκογλύφους δανειστές, σε συνδυασμό με το ότι το μπλοκ της κυβερνητικής τρόικας συγκεντρώνει περίπου το 30% του εκλογικού σώματος στις φανερές δημοσκοπήσεις, έχει σημάνει συναγερμό στους σχεδιαστές της πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Συγχρόνως, ιδέες-ζιζάνια φυτρώνουν στο λαϊκό κίνημα που σχετίζονται με την άρνηση πληρωμών, όχι μόνο στα χαράτσια αλλά και στους φόρους, διότι, ο κάθε πολίτης πληρώνει φόρους για να έχει δωρεάν και υψηλού επιπέδου παιδεία, υγεία και εργασιακή ασφάλεια. 

Όταν δεν του παρέχεται τίποτα από τα προηγούμενα, για ποιο λόγο να πληρώνει φόρους, ειδικά όταν βλέπει τα ποσά της φοροδιαφυγής να γεμίζουν βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων του εξωτερικού;

Τι σημαίνει ότι το ελληνικό χρέος θα υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο;



Διαβάσαμε μία πολύ κατατοπιστική ανάλυση στο bankingnews.gr.


Ολόληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Εμείς για λόγους οικονομίας σας παραθέτουμε τα συμπεράσματα και θα καταλάβετε αμέσως την σημασία τους…

Κινδυνεύει η δημόσια περιουσία από κατασχέσεις – Μια νομική ανάλυση για το ζήτημα…

Του Μάριου – Σάββα Μαρινάκου Δικηγόρου,

Τόσο καιρό, ακούμε για το μείζον θέμα της υπαγωγής του Ελληνικού χρέους σε αγγλικό δίκαιο. Διαισθαντικά μπορούμε ενδεχομένως να καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι καλό.
Ωστόσο, δεν έχει εξηγηθεί, ποιο ακριβώς είναι το διακύβευμα από μια τέτοια μεταβολή.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Τώρα, μετά από την αναφορά όλων των παραπάνω νομοθετημάτων και των ειδικότερων ρυθμίσεων που διαλαμβάνονται σε καθένα από αυτά, μπορούμε να υποβάλλουμε τη συνολική μας προβληματική σε μια υπόθεση εργασίας, ή όπως θα λέγαμε στα έδρανα της Νομικής, σε ένα πρακτικό, στο οποίο μας ζητείται να διαπιστώσουμε τις συνέπειες τις συνέπειες που θα είχε για την Ελλάδα, η υπαγωγή του PSI+ στο αγγλικό δίκαιο.
Οι δηλώσεις Άκερμαν (16-12-2011) αποτελούν την επίσημη, πλέον, επιβεβαίωση και από την πλευρά των δανειστών, πως το δίκαιο των ομολόγων του PSI+ είναι το σημαντικότερο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις.
Αν το δίκαιο των ομολόγων του PSI+ ήταν το αγγλικό, τότε σε περίπτωση πτώχευσης, η Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώσει το χρέος της στους δανειστές, σε ευρώ παρά το γεγονός, ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης επιστροφής της σε εθνικό νόμισμα, η χώρα θα είχε επιστρέψει σε ένα σημαντικά υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.
Αυτό θα προέκυπτε ως υποχρέωση της χώρας από τη διεθνή πολυμερή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η οποία μάλιστα, δυνάμει του αρ 28 παρ 1 του Συντάγματος της χώρας θα κατίσχυε έναντι κάθε άλλης (ακόμα και αντίθετης διάταξης) της Ελληνικής έννομης τάξης.
Έτσι, το χρέος της Ελλάδας θα πολλαπλασιαζόταν και καθώς η χώρα θα αδυνατούσε να το αποπληρώσει, οι δανειστές θα αποκτούσαν δικαίωμα κατάσχεσης επί της ελληνικής περιουσίας, με βάση το Αγγλικό Δίκαιο.
Η πρώτη συνέπεια, λοιπόν, θα ήταν …

Γ. Κοντογιωργης...Η πολιτική διαχείριση του θανάτου μας !!! βιντεο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ......

Βόλος: Απολυμένοι εργαζόμενοι δεν έριξαν βουλευτές στη θάλασσα για να μην... τη μολύνουν! ΒΙΝΤΕΟ


ImageΕπεισοδιακά ήταν τα Θεοφάνεια και στην παραλία του Βόλου, με απολυμένους της ΚΟΝΤΙ να γιουχάρουν τους βουλευτές Μαγνησίας και ειδικά τους δύο κυβερνητικούς, την αντιπρόεδρο της Βουλής Ροδούλα Ζήση και τον Κώστα Καρτάλη. 




Δεν ήθελαν να...

Εμεις παντως, εκτος απο τα γερμανικα προιοντα , δεν καταναλωνουμε ουτε τα ολλανδικα...Δειτε το βιντεο !!! Εσεις τι θα κανετε ??

Η αναισθησια των...γαιδαρων !!!



va8ikokkino

To "μεγαλειο" της γελοιοτητας των συντροφων που "κυβερνανε" (ξεπουλανε)...


Λες και είναι βγαλμένο απ’ τα αντικομουνιστικά εγχειρίδια της δεκαετίας του 1950 το παραλήρημα που ακούστηκε χτες από τον Α. Γεωργιάδη (υφυπουργό της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, για να μην ξεχνιόμαστε).

Πέρα απ’ τις ηλιθιότητες που είπε προσπαθώντας να νομιμοποιήσει στην συνείδηση του ελληνικού λαού την διορισμένη από ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες κυβέρνηση Παπαδήμιου, επιδόθηκε με ψέματα και ανοησίες σε ένα οχετό λάσπης ενάντια σε ΚΚΕ και Σύριζα.

Μαργαριτάρια τα λεγόμενα του:

ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ




Ο έγκλειστος στις φυλακές των Σκοπίων Μάκης Ψωμιάδης, προσεβλήθη από την ταύτιση της προσωπικότητάς του με τον «Αγαπούλα» της...
τηλεοπτικής διαφήμισης της εταιρείας Wind.

 Ακόμη και ο Μάκαρος δεν άντεξε να βλέπει τον «εαυτό» του σ’ αυτό το διαφημιστικό τσουνάμι πλύσης εγκεφάλου του χρεοκοπημένου Έλληνα πολίτη.

Το πρότυπο της συγκεκριμένης διαφήμισης είναι ο μάτσο Ελληνάρας, ο Νονός, ο φοροφυγάς, ο Αλογάκιας, ο κομπιναδόρος, ο μάγκας ο αούα, ο πολλά βαρύς.

Είναι ότι πρέπει για την εξαθλιωμένη χώρα η οποία στερείται πνευματικής διαύγειας και αξιακών αντανακλαστικών.

Έτσι ένα πρότυπο του υποκόσμου προβάλλεται σαν πρότυπο επιβίωσης , παράδειγμα προς μίμηση και κανείς βαρύγδουπος καθηγητής απ’ αυτούς που μας πλακώνουν καθημερινά στις αναλύσεις μέσω τηλεπαραθύρων δεν βγαίνει να φωνάξει «τι κάνετε ρε πούστηδες;

O Θεος εκανε παλι το θαυμα του....!!!


Δείτε το βίντεο με το αναποδογύρισμα της βάρκας στο Μακρύγιαλο κατά τη κατάδυση του  Σταυρού...

Αμαρτωλος μαλλον ο...παπας !!!