# #

7 Σεπ 2013

Ο...Καραμήτρος

σύνδεσμος ΠΑΟΚ...«Αποβράσματα τα μέλη της Χρυσής Αυγής»

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των συνδέσμων του ΠΑΟΚ και της Χρυσής Αυγής με αφορμή τον Κάτσε. 
Ο σύνδεσμός του Αννόβερο εξέδωσε ανακοίνωση και επιτίθεται στα μέλη της Χ.Α. αποκαλώντας τους αποβράσματα. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση: ...

Ο "δολοφονημένος" σχολικός φύλακας και τα μηνύματα προς Στουρνάρα και Μέρκελ και...

"Aπαγχονισμό" του σχολικού φύλακα έστησαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι σχολικές φύλακες, οι δημοτικοί αστυνομικοί...

κι οι δημοτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται από το πρωί για το μέτρο της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ...

Είναι ωραίο επάγγελμα «Να είσαι ο Πάγκαλος»

Ο...κύριος Πάγκαλος καπνίζει μέσα στη βουλή πούρο(προφανώς του "συντρόφου" Φιντέλ)

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος δεν πήγε στο διήμερο του ΙΣΤΑΜΕ για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. 

Ελειπε, λέει, στην Κίνα για δουλειές!!!!!!!!!!!

Χθες όμως, λίγες ώρες πριν από τις ομιλίες των δύο πρωθυπουργών στις κυβερνήσεις των οποίων υπηρέτησε επί μακρόν, τον είδαμε στη Δ.Τ. – σε απευθείας σύνδεση από τα στούντιο της ...

Στο Λαμογιστάν το πάρτυ συνεχίζεται...ΔΕΙΤΕ

Εξαίρεσαν τους εαυτούς τους από τον έλεγχο για "ξέπλυσμα"
Εξαίρεσαν τους εαυτούς τους από τον έλεγχο για "ξέπλυσμα"

∆ια νόµου, θεσπίσανε αυστηρότατο κοσκίνισµα για το µαύρο πολιτικό χρήµα... 

Και, µετά, βάλανε έναν αστερίσκο: 
Η αυστηρότητα είναι µόνο για τους πολιτικούς ΑΛΛΩΝ χωρών. 
Τους «δικούς µας», τους πάνε...

Την ίδια που ο "πρωθυπουργός" λέει παπ@ριές και τα λ@μόγια χειροκροτούν....

Μνημονιακά..."μεγαλεία": Στον πάτο της διεθνούς ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα, κάτω από Ναμίμπια και Μπουτσουάνα


Ανταγωνιστικότητα: Πώς καταρρίπτονται οι «μύθοι»


(του Γιώργου Παπανικολάου)


Σύμφωνα με την έκθεση του World Εconomic Forum (WEF) για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, που κυκλοφόρησε προχθές,  η Ελλάδα βρίσκεται στην… 91η θέση σε σύνολο 148 χωρών, όταν η Κύπρος και η Πορτογαλία (οι τελευταίες της ευρωζώνης, ημών εξαιρουμένων) είναι στην 58η και στην 51η αντίστοιχα. (ΠΡΟΣΘΗΚΗ Α.Α.: Για να συνειδητοποιήσουμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία βρίσκονται χώρες όπως η Γουατεμάλα, η Ναμίμπια, η Ρουάντα και η Μπουτσουάνα - σε κάθε περίπτωση, χώρες πολύ σοβαρότερες και αξιοπρεπείς από τη δική μας καταντημένη και ξεπουλημένη αποικία του αέναου χρέους).

Αυτά όμως πιθανώς τα ξέρετε ήδη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, κι έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι ..

Το δούλεμα θα πάει σύννεφο πάλι σήμερα...



Κλείστε τις τηλεοράσεις και βγείτε στο δρόμο Μακεδόνες...

Βαρουφάκης...Οι πραγματικοί λόγοι της επίθεσης στην Συρία.

Οι πραγματικοί λόγοι της επίθεσης στην Συρία. Του Γ.Βαρουφάκη

Σε κάποια συνοικία της Δαμασκού σιωπηλοί γείτονες μεταφέρουν στο νεκροταφείο πτώματα σε κατάσταση αγκύλωσης που μόνο η χρήση χημικών όπλων Σαρίν μπορεί να εξηγήσει – αέρια που κάνουν τους μυς να πετρώνουν, οδηγώντας το θύμα στην «τσιμεντοποίηση» και στον πιο επίπονο θάνατο που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους. 

Το δράμα, όμως, αυτών των ανθρώπων δεν παίζει κανέναν ρόλο στην κουβέντα που έχει αναπτυχθεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την επικείμενη αμερικανική «αντίδραση». Το θέμα δεν ήταν ποτέ η Συρία. Το θέμα ήταν, από την οπτική του Πενταγώνου, το Ιράν και, από την οπτική των δυτικών μέσων, το ..

Φτάνει πια.....

Image

Το πορτοκαλί...πουλί!!!!!!!!!!!



Ένας τύπος πηγαίνει στο γιατρό.
- Γιατρέ, πρέπει να με βοηθήσεις. Το ...πουλί μου είναι πορτοκαλί!
Ο γιατρός το σκέφτεται λίγο και του ζητάει να κατεβάσει το παντελόνι του για να ελέγξει. Πράγματι, το πουλί του τύπου είναι έντονο πορτοκαλί. Λέει ο γιατρός στον τύπο :
- Αυτό είναι πολύ παράξενο. Μερικές φορές τέτοια συμπτώματα εμφανίζονται από έντονο στρες. Αλήθεια, πως πάνε τα πράγματα στη δουλειά;
Ο τύπος απαντάει ότι είχε απολυθεί πριν από δύο εβδομάδες. Ο γιατρός του λέει ότι μάλλον αυτή πρέπει να είναι η αιτία του στρες.
- Όχι, όχι, λέει ο τύπος, το αφεντικό ήταν πραγματικό καθίκι, έπρεπε να δουλεύω 10-20 ώρες υπερωρία κάθε εβδομάδα και πάντα μα πάντα με εκμεταλλευόταν. Πριν από δύο εβδομάδες βρήκα μια καινούργια δουλειά που μπορώ και ορίζω εγώ το χρόνο μου, πληρώνομαι τα διπλά λεφτά από την προηγούμενη δουλειά και το αφεντικό είναι σπουδαίο.
Έτσι, ο γιατρός συμπεραίνει ότι δεν είναι αυτή η αιτία του στρες.
Ξαναρωτάει τον τύπο:
- Πως είναι η ζωή στο σπίτι;

6 Σεπ 2013

Τί συμβαίνει με τα LIDL;


Τεράστια φοροδιαφυγή αλλά και τεχνητή αύξηση των τιμών στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο 88% ακριβότερα απ' ότι στην Γερμανία, διαφαίνεται μέσα από το ξετύλιγμα του κουβαριού με τις ενδο-ομιλικές - τριγωνικές συναλλαγές της εταιρείας LIDL.

Μόλις άκουσα χθες την είδηση από την τηλεόραση λέω … όπα κάτι μου θυμίζει… Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης σε ανοικτή του επιστολή στην καγκελάριο κ. Μέρκελ μεταξύ άλλων γράφει ότι «η Γερμανία δεν ήταν και αυτή έτοιμη να μπει στην ΟΝΕ επειδή έκανε το τέχνασμα να κρύψει τις ζημιές των νοσοκομείων μετατρέποντας τα σε …

Ρεπορτάζ σοκ για τις κτηνωδίες των ανταρτών στη Συρία

Ρεπορτάζ σοκ της Μαρίας Καρχιλάκη για τις κτηνωδίες των ανταρτών στη Συρία




 

Το ραντεβού μέσω Skype με το Δημήτρη Μόγνιε που ειδικεύεται στην ιατρική εν καιρώ πολέμου ήταν για μετά τις 7 το βράδυ. Τις ώρες, δηλαδή, που κρατάει για κείνον. Εκτός απροόπτου, βεβαίως. Διότι στη Συρία που χειρουργεί κι εκπαιδεύει γιατρούς πάνω από ένα χρόνο τώρα, το απρόοπτο είναι ο κανόνας.
Στην περίπτωσή μας, ευτυχώς, ίσχυσε η εξαίρεση. Μικροπροβλήματα ήχου και εικόνας μόνο, που ελάχιστα επηρέασαν την επικοινωνία μας. Έτσι, για 50 ολόκληρα λεπτά είχα την ευκαιρία να μιλήσω μ' έναν παλιό, καλό φίλο από τους πολέμους, να "δω" με τα μάτια του και...

«Χρειάζεται προστυχιά και ηλιθιότητα ασυνήθιστη για να είσαι Πρετεντέρης»....


Το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: «Χρειάζεται προστυχιά και ηλιθιότητα ασυνήθιστη για να είσαι Πρετεντέρης». Ο Πρετεντέτης, αυτός ο επιτήδειος γραφειοκράτης της δημοσιογραφίας, είναι ένα τέτοιο ιδεολογικό φερέφωνο, που διαλαλεί ανενδοίαστα ότι το μόνο που ξέρει καλά να κάνει είναι να υπηρετεί την κάστα των άπληστων νεόπλουτων του «εκσυγχρονισμού», το δωσιλογισμό του καθεστώτος και τις «αξίες» του αυτοκρατορικού λόγου.

Η «επιτηδειότητα» του Πρετεντέρη συνίσταται στο να καθυβρίζει, με υστερική αυθάδεια, αλλά και επαρμένη ηλιθιότητα, τον ελληνικό λαό και κάθε ενοχλητική προς το καθεστώς φωνή. 

Το προσφιλές λεξιλόγιο αυτού του αλαλάζοντος κυμβάλου όταν στρέφεται εναντίον του ελληνικού λαού είναι: «βαρεμένοι», «ανόητοι», «καραγκιόζηδες», «κατακάθια» και άλλα τέτοια «ευγενή» κοσμητικά επίθετα. 

Αυτό το φερέφωνο ηδονίζεται και με το κανιβαλικό του λεκτικό εναντίον των σφαγιασθέντων θυμάτων…
 

Αλλά και με τον οίστρο της βλακείας του. Γιατί είναι κομπασμός βλακείας να βρίζεις το 80-95% ενός λαού: Τέτοια ήταν τα ποσοστά του ελληνικού λαού που ...

Απίστευτο σκάνδαλο...

Ελληνική ΑΟΖ: Η εθνικά κρίσιμη ανάγκη καθορισμού της

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με θύμα την Εθνική μας κυριαρχία! Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος.

Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.
Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο.
Σας επισυνάπτω την απόφαση για τη μετατροπή της χρήσης της νήσου Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Έθνος προχτές! Κρατείστε τη για να τη θυμάστε.....

“ Που το πάνε τα μνημονιακά παπαγαλάκια; ”

Η τελευταία παρτίδα της χρεοκοπημένης και διεφθαρμένης μιντιοκρατίας




Έχει αρχίσει να καταντά επικίνδυνο το επικοινωνιακό παιγνίδι της πτωχευμένης και διεφθαρμένης μιντιοκρατίας. Κάποτε ο κόσμος ήξερε ότι είχε να κάνει με μια «κάστα» συγκεκριμένων καλοπληρωμένων κονδυλοφόρων, οι οποίοι περνούσαν μια συγκεκριμένη «γραμμή», την οποία υπαγόρευαν τα αφεντικά τους. Αυτό γινόταν για έναν συγκεκριμένο λόγο βέβαια, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να πιέζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους υπουργούς, προκειμένου να παίρνουν έργα του δημοσίου. Όταν κάποιος υπουργός δεν τους έκανε τα «χατίρια»,

Ένας Κόσμος Υπόγειος (Full Documentary)



Ηλίας Πετρόπουλος. Πνεύμα ανήσυχο και ερευνητικό, πολέμιος των ακαδημαϊκών και του κατεστημένου, ο Ηλίας Πετρόπουλος ήταν ο πρώτος λαογράφος στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με το περιθώριο και κατέγραψε πρόσωπα και πράγματα περιφρονημένα από την επίσημη ιστορία της χώρας του. Ο φακός τον συναντάει στο γραφείο του, στο Παρίσι, όπου έζησε αυτοεξόριστος τα τελευταία τριάντα χρόνια όταν, απογοητευμένος από την πολιτική της πατρίδας του και κουρασμένος από τις αλλεπάλληλες καταδιώξεις και φυλακίσεις, αποφασίζει να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Σε αυτήν την τελευταία του συνέντευξη -μερικούς μήνες μετά πέθανε από καρκίνο- ο Πετρόπουλος μας ταξιδεύει σε ..

5 Σεπ 2013

Αλήθεια....Πώς αυτό το αριστούργημα έφθασε στο Metropolitan Myseum of Art.U.S.A.;;;

Οι εννέα Μούσες!


Φωτογραφία: Αττική μελανόμορφη υδρία με τις εννέα Μούσες, 510 π.Χ., του ζωγράφου Πριάμου, Metropolitan Museum of Art, U.S.A.  

Οι εννέα Μούσες!

Αρχικά οι θεότητες αυτές ήταν νύμφες του βουνού και των νερών. Ο Ησίοδος στη Θεογονία αφηγείται: «Η Μνημοσύνη κοιμήθηκε στην Πιερία με το γιο του Κρόνου και γέννησε αυτές τις παρθένες που μας κάνουν να ξεχνάμε τα βάσανά μας και απαλύνουν τους πόνους μας. Εννιά νύχτες συνέχεια ο συνετός Δίας ανεβαίνοντας στο ιερό κρεβάτι του, κοιμότανε δίπλα στη Μνημοσύνη, μακριά απ’ όλους τους αθανάτους. Ύστερα από ένα χρόνο, όταν οι εποχές και οι μήνες είχαν συμπληρώσει τον κύκλο τους κι όταν πέρασαν πολλές μέρες η Μνημοσύνη γέννησε εννιά κόρες…, που όλες τις μάγευε η μουσική…». Τα ονόματα τους είναι: Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολυμνία, Ουρανία, Καλλιόπη.

Κλειώ: Μούσα της ιστορίας. Σύμβολά της ήταν η σάλπιγγα, η κλεψύδρα και κυρίως ένα χειρόγραφο(Volumen) που ξετυλίγεται. 

Ευτέρπη: Αρχικά ανήκε στην ακολουθία του Διονύσου. Σύμβολό της ήταν ο διπλός αυλός. 

Θάλεια: μούσα της βουκολικής ποίησης και της κωμωδίας. 

Μελπομένη: Μούσα της τραγωδίας. Τα κυριότερα σύμβολά της ήταν η τραγική μάσκα. 

Τερψιχόρη: Μούσα της λυρικής ποίησης και σύμβολό της η λύρα. 

Ερατώ: Μούσα του υμεναίου και της ερωτικής ποίησης με σύμβολο τη λύρα. 

Πολυμνία: Αρχικά η μούσα που ενέπνεε τους ύμνους και τα τραγούδια προς τιμήν των θεών. 

Ουρανία: Μούσα της Αστρονομίας. Σύμβολό της έχει την ουράνια σφαίρα. 

Καλλιόπη: Πρώτη απ’ όλες και πιο σεβαστή, προστάτιδα της επικής ποίησης, μούσα της ευγλωττίας...
Αττική μελανόμορφη υδρία με τις εννέα Μούσες, 510 π.Χ., του ζωγράφου Πριάμου, Metropolitan Museum of Art, U.S.A.
Οι εννέα Μούσες!

Αρχικά οι θεότητες αυτές ήταν νύμφες του βουνού και των νερών. Ο Ησίοδος στη Θεογονία αφηγείται: «Η Μνημοσύνη κοιμήθηκε στην Πιερία με το γιο του Κρόνου και γέννησε αυτές τις παρθένες που μας κάνουν να ξεχνάμε τα βάσανά μας και απαλύνουν τους πόνους μας. Εννιά νύχτες συνέχεια ο συνετός Δίας ανεβαίνοντας στο ιερό κρεβάτι του, κοιμότανε δίπλα στη Μνημοσύνη,

8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΙΣΕΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!!!


  1. Η ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ROTHSCHILD
  2. H ΣΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ
  3. Η ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ...

Ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας γίνονται άντρες για να ζήσουν ελεύθερες !!!

Νεαρά κορίτσια εξαναγκάζονταν σε γάμους, συχνά με πολύ μεγαλύτερούς τους άντρες. 

Μόνη εναλλακτική λύση ώστε μια κοπέλα να έχει τα ανδρικά δικαιώματα ήταν να γίνει μια “Ορκισμένη Παρθένα” ή ...

Αφιερώνεται σε όσους, ακόμα, συζητούν για θεωρίες, τρόπους και "δρόμους", δίχως να μιλούν στον διπλανό τους....Εξαιρετικό

σκεφτόμαστε πολύ αισθανόμαστε πολύ λίγο!!!




Οι Έλληνες θα γράψουν, ξανά, την Ιστορία του κόσμου.

Ο πατέρας του γεννήθηκε στο ασήμαντο χωριό μου. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, ποτέ δεν θα μάθαινα γι' αυτόν. 
Ο γιος δεν έμελλε να γνωρίσει τον πατέρα του. Έφυγε από τη ζωή, όταν ο γιος ήταν εννέα μηνών. Γεννήθηκε εκεί που γεννήθηκε και η μάνα της μάνας  μου. Ούτε αυτή η δεύτερη μάνα γνώρισε το γιο της. Πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννα. Είναι κάποιες φορές που οι συμπτώσεις παίζουν το ρόλο τους.
  • Γεράσιμος, έγραφε το πιστοποιητικό γέννησης, όπως οι περισσότεροι στην Κεφαλονιά. Τέκνο της κυρίας Ζόιτα Στόικα Ιστράτι (Joiţa Stoica Istrate), ετών 29, χριστιανής ορθόδοξης, επάγγελμα: υπηρέτρια.
  • Ο ίδιος έχει γράψει ότι γεννήθηκε στη Βραϊλα της Ρουμανίας στις 10 Αυγούστου 1884 και ήταν «γιος μιας αθάνατης Ρουμάνας χωρικής και ενός Έλληνα λαθρέμπορου», τον οποίο ποτέ δε γνώρισε, αφού ήταν μόνο εννέα μηνών όταν εκείνος πέθανε. 
     
Βαλσαμής λεγόταν ο πατέρας. Το ονοματεπώνυμο του καλύτερου μου φίλου.
Ούτε το όνομα του πιστοποιητικού, ούτε το επίθετο κράτησε για δικά του. Μόνο έλεγε πως απ΄όλους τους λαούς ένιωθε πιο οικείους τους Ρουμάνους και τους Έλληνες.
Τούτος ο γιος πέρασε τόσο καλά στη ζωή του, που έκαμε απόπειρα αυτοκτονίας στη φυλακή, που τον έκλεισαν. Συνελήφθη, γιατί ως πλανόδιος φωτογράφος στη Νίκαια της Γαλλίας,

Ήταν Έλληνες και ο Αδάμ με την Εύα;

Σκύλος παρέα με πατάτες στον φούρνο!


Στην ευρωπαϊκή χρεοκοπημένη Ελλάδα του ευρώ του μνημονίου και της κοινωνικής διάλυσης … στα πλαίσια της υπανάπτυξης του πληθυσμού, συνέβη το εξής πρωτόγνωρο περιστατικό. Σε ενα φούρνο του Ρίο, μια παρέα Αφγανών ζήτησαν από τον φούρναρη μιας γειτονιάς, να τους ψήσει το φαγητό που είχαν στο ταψί… το φαγητό όμως δεν ψηνόταν κανονικά όπως έπρεπε στην ώρα του…όταν οι αλλοδαποί επέστρεψαν να το παραλάβουν, ο φούρναρης τους ρώτησε από που αγόρασαν  το κρέας. Και τότε  εκείνοι απάντησαν:

Κατάλαβες Ελληναρά ότι οι εφιάλτες δεν έχουν στόχο καμιά "Ανάπτυξη"?..."Φρένο" από την Ελληνική νομοθεσία σε επαναστατικό όχημα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το αυτοκίνητο είναι 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής και «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. 
Κινείται με υδρογόνο και με εξωπραγματικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για...

Χοντρέ...Ε.. χοντρέ



Υπάρχουν ακόμα στο Ελλαδιστάν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ των Πάγκαλων και Βενιζέλων?

Δεν είναι χαζή ερώτηση διότι ακούω εδώ στην Πιερία ότι γίνονται διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές για να  κατεβάσουν συνδυασμούς υποστηριζόμενους από αυτόν τον...

- Τι έγινε ξαφνικά; Μετακόμισε η κυβέρνηση στο ραδιομέγαρο και την αναζητά ο εισαγγελέας;

 Άμα είσαι σοσιαλιστής, δημοκράτης και Ευάγγελος μπορείς να λες ότι σου καπνίσει. 
Εδώ στο Λαμογιστάν ανέλαβε υπουργός οικονομικών, ο χειρότερος κατά τους ευρωπαίους, όντας συνταγματολόγος!

Κυβερνητικό Μεγαλείο που ξεχειλίζει

- Ο Μέγας Σίμος, αφού κοιτάχτηκε στον κυβερνητικό καθρέφτη δήλωσε σε συνέντευξή του πως τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός… παρά μόνο της κυβέρνησης. Γι’ αυτό μπορεί να τα κλείνει όποτε θέλει!
- Ο Μέγας Κυριάκος δήλωσε πως θα αντισταθεί στο πολιτικό κατεστημένο. Και στην οικογενειοκρατία (δις). Μόνο δύο μέλη της ίδιας οικογένειας (της δικής του;) θα μπορούν να είναι βουλευτές!
- Απαραίτητη προϋπόθεση, το επώνυμό τους να αρχίζει από Μητσο και να τελειώνει σε τακη.
- Ο Μέγας Αρβανιτόπουλος δήλωσε πώς η απόλυση των 2.500 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ δεν ήταν απόλυση αλλά ...

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

H επέτειος της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής απο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

To μεσημέρι της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 οι  πολιτικοί συντάκτες των εφημερίδων της εποχής περίμεναν τον Ανδρέα Παπανδρέου στην αίθουσα των συνεδρίων του  «Κινγκ Πάλας».  Ήταν η μέρα που σκόπευε να ιδρύσει νέο πολιτικό φορέα. Ήταν η στιγμή της ιδρυτικής διάρρηξης της 3ης Σεπτεμβρίου, της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ενός  κόμματος……… που κατάφερε όσο καμιά άλλη πολιτική παράταξη της χώρας να καταστήσει τον Έλληνα ιδιώτη (idiot).
Άμεσος στόχος του ήταν η  άμεση υφαρπαγή της ψήφου του παραγκωνισμένου αριστερού Έλληνα, από τα μετεμφυλιακά καθεστώτα της δεξιάς παράταξης, για την απασχόληση του κυρίως στον δημόσιο τομέα, υποσχόμενος σε αυτούς και γενικότερα – για ολόκληρες δεκαετίες τα πράσινα ρουσφέτια.
Έτσι συμπαρέσυρε όλη την ελληνική κοινωνία μαζί και το έτερο εναλλασσόμενο δίπολο του στην εξουσία την ΝΔ,  σε έναν ατελείωτο  ανταγωνισμό του  βολέματος των “δικών μας παιδιών», καθιστώντας δυο γενιές Ελλήνων έρμαια του ιδιωτισμού, του καταναλωτισμού, του δανεισμού και της πολιτικής αφασίας.
Σήμερα 39 χρόνια μετά,

ΤΟ 2350 π.Χ ΕΔΩ ΕΙΧΑΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ .... ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Στο χωριό  Πύργος στην νότια Κύπρο το 2350 πχ έως το 1850 πχ .  ο πληθυσμός του ελλαδικού χώρου διέθετε ένα πολύ σημαντικό βιομηχανικό κτίριο περίπου 4000 μ², για την επεξεργασία όχι μόνο του χαλκού, αλλά και του ελαιολάδου, αρωμάτων, φαρμάκων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χρωμάτων και κρασιού . Εκεί βρέθηκε το αρχαιότερο μετάξι στον κόσμο, παλαιότερο και από την Κίνα αλλά και το πρώτο εργαστήριο αρωματοποιίας στον κόσμο. Εργαστήριο φαρμακευτικής παρασκευής και επίσης  εντοπίστηκαν στοιχεία που συνδέουν την επεξεργασία των μετάλλων με ελαιόλαδο (καύση ελαίου για υψηλή θερμοκρασία) μοναδικό και αυτό στον κόσμο. 1500 χρόνια δε, πριν από τους Φοίνικες, έβαφαν με πορφύρα.

ΤΟ ΒΑΖΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ  α ΟΨΗ
 Η περιοχή του Πύργου αποτελεί ένα από τα κύρια κέντρα ενός σημαντικού φορέα για την προϊστορία του ελληνισμού της Κύπρου για την οποία ,ο εκσυγχρονισμός και η εμβάθυνση των μελετών με καινοτόμα συστήματα ανασκαφών και αρχαιομετρικές έρευνες , μπορούν να παρέχουν, σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και την εξέλιξη των προϊστορικών γεωργικών τεχνολογιών, τα οποία καθορίζουν και διαμόρφωσαν τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού, και την πολιτιστική ταυτότητα.   
Η γνώση της πολιτιστικής τους  κληρονομιάς ώθησε τους προϊστορικούς πληθυσμούς των Ελλήνων να  εκπονήσουν και να αναπτύξουν  συστήματα ...

4 Σεπ 2013

"Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά"

Το αλλάξαμε ήδη μια φορά. Κι επειδή δεν ήμασταν σίγουροι για την υποδοχή, το κρατήσαμε μερικές μέρες, δίχως διαδικτυακή δημοσίευση. Μήπως και κάποιοι ακόμα πουν κάτι που θα το αλλάξει.

Το πρώτο μοίρασμα πάει καλά. Αντιρρήσεις ή διαφωνίες δεν υπάρχουν. Το αφήνεις και σε παίρνουν τηλέφωνο. Και το μοιράζουν και οι ίδιοι. (Ή δεν κάνουν τίποτε από τα δύο).
Είναι μια πρόσκληση προς όλους όσους ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους και τον πλησίον τους.
Από ανάγκη, από απόφαση και από καρδιά, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, το εγώ γίνεται εμείς.
Τελικό κείμενο...

Ναι σύντροφοι, όσο και αν σας κακοφαίνεται, η Σταυρούλα σας χρησιμοποίησε, και μετά σας πέταξε σαν στημένα λεμονόκουπα.

Η Σταυρούλα βολεύτηκε, βρίσκοντας μια θέση παρουσιάστριας στη νέα ΔΤ, οπότε τα ξέχασε όλα και τρώει και πίνει "στην υγειά των κορόιδων" που κάθονταν και τη στήριζαν

-"Ναι μωρέ, μια χαρά πέρναγα στη ΝΕΤ τόσα χρόνια κάνοντας ανεγκέφαλη κρατική προπαγάνδα -  μετά, όταν με απέλυσαν, το έπαιξα "μάχιμη" ώστε να εκμεταλλευτώ τους διαδηλωτές που διαδήλωναν (και) για πάρτυ μου, και μετά ξαναχώθηκα σε μια θεσούλα στη νέα ΔΤ και άντε γειά!"

Πριν μερικούς μήνες, η αριστερά τάχθηκε σχεδόν στο σύνολο της 100% υπέρ των εργαζόμενων της ΕΡΤ, όταν αυτοί απολύθηκαν και άρχισαν να κάνουν "ανένδοτο αγώνα εναντίον της κυβέρνησης".

Προσωπικά,

ΔΗΜΑΡ(?) Σερβίας....

«Δημοκρατική Αριστερά Σερβίας - Κόμμα της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία»

Στο κέντρο της εικόνας ο Χρήστος Αλεξόπουλος,πρόεδρος του κόμματος

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Σερβία, Χρήστος Αλεξόπουλος κατεβαίνει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές της Σερβίας φιλοδοξώντας να μπει στη βουλή...

Περισσότερες λεπτομέρειες για το κόμμα και την ελληνική μειονότητα στην Σερβία θα μας πει ο ίδιος τις επόμενες μέρες...

Ο τίτλος είναι δικός μας, αυθαίρετος,  και δεν έχει καμιά σχέση ,από όσο γνωρίζουμε (και γνωρίζουμε πάρα πολλά) , με την...

Όποιος έχει τη μύγα.....

Τα περί «βλαχοδημάρχων» του Τσίπρα, ενόχλησαν τον Χιονίδη



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ για την επίθεση του Δημάρχου κ Χιονίδη στο πρόσωπο του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης
Καταγγέλλουμε στον λαό της Κατερίνης και όλης της Πιερίας το ...

Η..."επανάσταση" των βλαχοδημάρχων...!!!!!

Ε, όχι και βλαχοδήμαρχοι!

Η λέξη «βλαχοδήμαρχοι», που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να περιγράψει ένα διεφθαρμένο σύστημα τοπικής εξουσίας, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των… «βλαχοδήμαρχων». 
Εκείνων δηλαδή των (ο θεός να τους κάνει) τοπικών αρχόντων που εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους σε κομματικούς μηχανισμούς και που, αφού δεν κατάφεραν να γίνουν βουλευτές, το κόμμα για να τους χρυσώσει το «χάπι» τους έχρισε και τους εξέλεξε με το αδιάβλητο σύστημα του τοπικού ρουσφετιού τοπικούς άρχοντες.

Τοπικούς; Αντε να συμφωνήσουμε. Αρχοντες όμως; Ακόμα και η λέξη άρχοντας ακούγεται ειρωνική, αφού οι άρχοντες, κατά το πρότυπο των τσιφλικάδων, των προυχόντων και των δημογερόντων,

O Γιάννης Δόνδωρος παρουσιάζει τους..."Φαρισαίους"


Η Οικονομική θεωρία ενός Οδοντοτεχνίτη

Θα κάνουν κάθε προσπάθεια να βοηθήσουν αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη... να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία! Κι από κοντά ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ...


 sibilla

3 Σεπ 2013

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ…


Όσο υπάρχουν κοινωνίες που ανέχονται το σατανικό χαμόγελο της κάθε πλούσιαςτεμπέλας κωλόγριας, αποκαλώντας την μάλιστα… Βασίλισσα 

ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΙ..ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Αναρωτηθήκατε γιατί οι νοσταλγοί των γερμανών φασιστών, μισούν τόσο πολύ τους πακιστανούς και ινδούς;

Ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία από το ρωσικό αρχείο του αντιφασιστικού πολέμου..Σίγουρα το μάτι σας θα πέσει στους καθισμένους κάτω ανθρώπους. Ίσως για μια στιγμή να περάσει από το μυαλό σας ότι είναι ναυτικοί ή ξένοι εργάτες ή μετανάστες που έχουν συλληφθεί από λιμενικό. 

Μια όμως πιο προσεκτική ματιά, βλέποντας την ενδυμασία: στρατιωτικά κράνη, στρατιωτικές στολές, σίγουρα θα σας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι είναι ναύτες, στρατιώτες. Τώρα κοιτάξτε καλά τα πρόσωπα και διαβάστε κάποια χαρακτηριστικά, τι βλέπετε;

Προσεχώς και στο Ελλαδιστάν....των μεταλλαγμένων σφαχτών




Τα βλέπαμε παλιότερα και αισθανόμασταν ...οίκτο!!!!!!!

Τώρα πάμε ολοταχώς με τα κουμάσια που κυβερνάνε στην απόλυτη φτώχεια όλοι μας...

Μια μεγάλη γειτονιά είμαστε όλος ο πλανήτης...Το ξέραμε ..
Τώρα θα το ζήσουμε...

Γνωρίζουμε όλοι μας πως  ΄΄Οταν καίγεται το σπίτι του γείτονα..."
Κι αν δεν πάμε όλοι μαζί να σβήσουμε τη φωτιά στου γείτονα το σπίτι...εεε;;;;

Εμείς όμως, αδέλφια όλου του κόσμου, ακόμα κοιτάμε παγερά και αδιάφορα , σαν σε ταινία ,

ΟΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ


"Περισσότερο απ' όλους θα σε πιστέψουν οι πλούσιοι. Γιατί είναι ξύπνιοι. Υπάρχει αληθινότερος θεός από κείνον που τους επιτρέπει να ναι πλούσιοι, δηλαδή να κλέβουνε τους φτωχούς;

Αίμα ζητούν πάλι οι βρυκόλακες...

Κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ από το Μ. Θεοδωράκη

theodorakis (2)
«Ο χαρακτήρας της σύγκρουσης και της βασικής αντίθεσης σήμερα στη χώρα μας δεν είναι ταξικός αλλά εθνικός» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε νέο άρθρο το οποίο δημοσιεύεται από την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Σπίθα». Με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος προς το ΣΥΡΙΖΑ«κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου και επισημαίνει ότι εάν δεν υπάρξει ένα ευρύ λαϊκό «μέτωπο» τότε ενδεχόμενη σύγκρουση με τη διεθνή και εγχώρια διαπλοκή θα επιφέρει μια ήττα δίνοντας τέλος στις ελπίδες απαγκίστρωσης της Ελλάδας από την τρόικα και, γενικότερα, τα εντός και εκτός συνόρων πανίσχυρα κέντρα εξουσίας.
Οσο και αν, όντως, το ύφος του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος έχει ξανά ασκήσει έντοκη κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ, από πολλά στελέχη, πολιτικούς φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θεωρηθεί ότι στο συγκεκριμένο άρθρο και υπό τις παρούσες συγκυρίες είναι τόσο έντονο που ενδέχεται να δώσει επιχειρήματα στη «μνημονιακή» πλευρά, παρ’ όλα αυτά οι..

Η περίφημη παγκόσμια κυβέρνηση δεν είναι ένα σενάριο συνωμοσίας...Διάβασέ το

Δεν χρειάζονται χιλιάδες μαντριά ,αλλά ένα.... 


Για να νοιώθεις πλούσιος πρέπει κάποιοι να είναι φτωχοί.
Οι γιαγιάδες έλεγαν, αν δεν μπορείς να ξυστείς μόνος σου, μη περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι.  Η λαϊκή σοφία, που αν φτιάχναμε  ένα κατάλογο τις  πιο γνωστές λαϊκές συμβουλές, και  τον κολούσαμε  στο τοίχο μας για  να τον κοιτάμε κάθε μέρα, ίσως κατορθώναμε να δούμε σε τι παγίδα έχουμε πέσει...

Ολο το  κόλπο της περίφημης ανάπτυξης και προόδου, το πέρασμα στην εποχή της υστερικής κατανάλωσης,  της  τεχνολογίας και του διαστήματος,  ήταν για να απωλέσουν , τελικά, οι άνθρωποι τη δυνατότητα να ξύνονται μόνοι τους!!  Ναι δυστυχώς το τίμημα της ανάπτυξης ήταν μια ετοιματζίδικη, φασόν ζωή με κόστος και προϊόντα  που καθορίζονται  από τους γκουρού του μάρκετινγκ και τις επιθυμιες των εργοδοτών τους.  

Πως θα ξυστείς  μόνος σου αφού η οποιαδήποτε αληθινή, αυτοδιαχείρηση της ζωής σου, είναι ανύπαρκτη έννοια? 
Μπορείς να κατασκηνώσεις σε  μια γη και να σ΄αφήσουν ελεύθερο να το κάνεις? Μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι με τα χέρια σου? 

Συγκλονισμένη η διεθνής κοινή γνώμη από τις εξελίξεις στη... Βόρειο Κορέα!

Για πρωϊνό ο Κιμ Γιονγκ-Ουν τρώει μια ντουζίνα παιδάκια του δημοτικού.

Την ώρα που η πολεμική μηχανή των δολοφόνων ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ζεσταίνεται για νααιματοκυλήσει τον συριακό λαό... 

τα νέα από τη Βόρειο Κορέα συγκλονίζουν την ευαίσθητη διεθνή κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες νοτιοκορεάτικης εφημερίδας (αφού είναι νοτιοκορεάτικη είναι αυτομάτως και έγκυρη) ο σαδιστής βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν δολοφόνησε την σύζυγο του και τα ...

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ




Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη διαρροή εγγράφου του ΑΧΕΠΑ στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το οποίο, από την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013, δεν θα διεξάγονται μοριακοί έλεγχοι στο αίμα που λαμβάνει το νοσοκομείο. Οι γιατροί προειδοποιούν τους ασθενείς που θα δεχθούν το αίμα, ότι υπάρχει «μικρός κίνδυνος» μετάδοσης AIDS και...