# #

26 Δεκ 2020

Νέα Καμπάνια 18,5 εκατ. ευρώ για τους εμβολιασμούς-Νέα λίστα Πέτσα;

Μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα στα media, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε την παραμονή των Χριστουγέννων (!) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Με το απαράδεκτο προηγούμενο της ανάλογης καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» την περασμένη άνοιξη, εγείρεται αυτομάτως το ερώτημα αν αυτή τη φορά η κατανομή του ποσού θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια (επισκεψιμότητα, τηλεθέαση, κυκλοφορία κλπ) ή αν θα επικρατήσει το πνεύμα χρηματοδότησης των «ημετέρων» της κυβέρνησης, οπότε θα πρόκειται για μία νέα «λίστα Πέτσα», βάσει της οποίας μοιράστηκαν 20 εκατ. ευρώ. 

Το ερώτημα θα ...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Ιταλός γιατρός κάνει (θετικό) τεστ κορονοϊού σε ...ακτινίδιο! (βίντεο)

 

Χαριλαος Αλεξανδρου 

Ιταλός ιατρός κάνει τεστ covit 19, σε ακτινίδιο, σε συναδέλφους του και βγαίνει θετικό!!!!!  
Προφανώς είναι από τα τεστ τα ...

Επίσημα και τελεσίδικα η Αθήνα απεμπόλησε τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Αν.Μεσόγειο!



 Της Κύρας Αδάμ

Με την επίσημη ανάρτηση οριοθέτησης στον ΟΗΕ της ελληνο/αιγυπτιακής Συμφωνίας της 6 Αυγούστου 2020 για την ΑΟΖ , η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει στην Τουρκία όλη την ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο ανατολικά του 28ουμεσημβρινού, ενώ αποδίδει στη Λιβύη την ελληνική ΑΟΖ δυτικά του 26ου μεσημβρινού.

Όπως φαίνεται στο χάρτη, η ελληνο/αιγυπτιακή ΑΟΖ ( με μπλε χρώμα) περιορίζεται μεταξύ του 26ου και 28ου μεσημβρινού και τίποτε άλλο.

Δι’ αυτού του τρόπου , η ελληνική κυβέρνηση..

Ο "ψυχοπαθής δικτάτορας Κιμ κατάργησε τα Χριστούγεννα στην κομμουνιστική Κορέα"!

 


«(...) Όλα όσα σας λένε για τη Βόρειο Κορέα είναι ένα ψέμα... (...)»
 Ernesto Che Guevara

Στην "πολιτισμένη" δύση και κυρίως στην Ελλάδα, ο πολίτης θεωρεί δεδομένο πως στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τη λεγόμενη Βόρεια κομμουνιστική Κορέα, εκτός από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα ελεύθερα ναρκωτικά, τα καταναγκαστικά έργα... ο "ψυχοπαθής δικτάτορας Κιμ" έχει απαγορεύσει τα Χριστούγεννα.

Η παραδοσιακή δεξιά δεν παραξενεύει γι' αυτές τις προπαγανδιστικές απάτες, μιας κι εκεί η αποικία Ελλάδα έστειλε υπό αμερικανική Διοίκηση Έλληνες (1950-1955), για τα "ιδεώδη της ελευθερίας" και με τις κορόνες του "χρέους προς την πατρίδα", για να υπερασπιστούν τους λακέδες των ιμπεριαλιστών από τον "κόκκινο κίνδυνο".

Βέβαια..."η επιστροφή στην πατρίδα" με τα φέρετρα των Ελλήνων στρατιωτών, που πολέμησαν για λογαριασμό των Αμερικανών, επέστρεψαν και τα ανέμεναν μάνες, γυναίκες, αδελφές. 

Κανένας μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε τις ευθύνες για εκείνο το έγκλημα. Όπως φυσικά κανένας δεν ανέλαβε τις ευθύνες για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν σε βάρος του μαρτυρικού λαού της Κορέας, τις σφαγές γυναικόπαιδων,

25 Δεκ 2020

Η Ισλανδία με εθελοντικά τεστ απέρριψε το lockdown

 


H Ισλανδία ήταν μία από τις χώρες που κινήθηκε με τελείως διαφορετική προσέγγιση από τις υπόλοιπες στο ζήτημα της αντιμετώπισης της επιδημίας του κοροναϊού.

Όπως μεταδίδει η Washington Post, η χώρα αντί να διενεργεί επιλεκτικά τεστ, επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να κάνει το τεστ και απομονώνει γρήγορα όσους βρεθούν θετικοί.

Η χώρα των 364.000 κατοίκων ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στα τέλη Φεβρουαρίου. Ήταν πολίτης που είχε επιστρέψει από την Ιταλία. Έκτοτε έχουν καταγραφεί 1.319 κρούσματα, αλλά υπάρχουν μόλις..

«Κάρλος, το Τσακάλι» - Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες

 





Γεννήθηκε στη Βενεζουέλα-Καράκας, 1949, με πατέρα δικηγόρο, στρατευμένο και σκληρό μαρξιστή-λενινιστή, που του έδωσε το όνομα Ίλιτς για να τιμήσει τον Λένιν. σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρίς Λουμούμπα στη Μόσχα, με υποτροφία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, αλλά αποβλήθηκε για «αντισοβιετική προβοκάτσια και απειθαρχία».

Από νεαρή λοιπόν ηλικία απέδειξε έμπρακτα, ότι δεν έμπαινε σε καλούπια και ξεκίνησε ένα δικό του δρόμο για την Επανάσταση, που τον έκανε τον πιο διάσημο, αλλά και τον πλέον καταζητούμενο Επαναστάτη, Αντάρτη, Τρομοκράτη στο κόσμο.

Εντάχθηκε άμεσα στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), κάνοντας τον αγώνα των Παλαιστινίων και δικό του αγώνα, ως μαχητής της ελευθερίας, με το ψευδώνυμο Κάρλος, εξπέρ στις τεχνικές του ανταρτοπολέμου και σε παντός είδους επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων.

Η πλέον «θεαματική» και «διάσημη» από τις ενέργειές του η επίθεση στα γραφεία του ...

24 Δεκ 2020

Επί ηγεμονίας Μητσοτάκη του Δευτέρου…





Με συνοδεία 37 αστυνομικών σε πέντε αυτοκίνητα και δύο μηχανές επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης ο Δεύτερος τα 20 παιδιά στο ορφανοτροφείο Μελίσσα στη Θεσσαλονίκη.

Και καλά έκανε. Όλοι ξέρουν πόσο επικίνδυνα είναι τα ορφανά!

Μπορεί να του είχαν στήσει παγίδες, όπως ο πιτσιρικάς στην ταινία «Μόνος στο σπίτι».
Και να είχαμε το θρίλερ «Μόνος στο Ορφανοτροφείο»…

Να υποθέσουμε πως αν επισκεφθεί κάποια ...

Αν δεις ξημερώματα χριστουγέννων ή πρωτοχρονιάς, έναν τύπο με γένια, σκούφο και σάκο να....

 

Της Π. Μ

Ο Άγιος Βασίλης ή Σάντα Κλάους ή Κλάους Κίνσκι ή Κλάους Μάινε ή Κλάιν Μάιν ή Σεντ Νικ, ή Φάδερ Κρίστμας, ή Περ Νοέλ ή Αυτός ο κύριος με τα δωράκια (προσοχή κυκλοφορεί με πολλά ψευδώνυμα), είναι άγιος του Χριστιανισμού και στυγνός καπιταλιστής (όπως όλοι οι πατέρες της Εκκλησίας).

Ο Βασίλης να πούμε, έψαχνε διαρκώς να βρει τρόπο για να ξεφύγει από την βαριά φορολογία.
Ο λογιστής τότε του πρότεινε να κάνει διάφορες...

Κι εσύ, κυρ-Παντελή μου, τα βάζεις με τους αστείους Χατζηαβάτηδες

 

Γελοιογραφεί έξυπνα, αν και αδικεί τους απολύτως ανίκανους, ο 
Dimitris Hantzopoulos


Ως μια καλοστημένη απάτη που λειτούργησε αδιαλείπτως για τουλάχιστον δεκαεπτά χρόνια κάτω από τη μύτη των εποπτικών αρχών, αποφέροντας κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους μεγαλομετόχους της, περιγράφεται η υπόθεση της Folli Follie.


Οι κομψευόμενοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι ντιστεγκέδες Ορκωτοί Ελεγκτές, οι αδηφάγοι Τραπεζίτες, οι πειναλέοι της Εφορίας· κοντολογίς, κάθε καρυδιάς καρύδι, υπό το σκοτεινό μανδύα του κατεστημένου «πωλητικού» συστήματος, όλοι τους ανακατεμένοι είναι! 

Όποια πέτρα κι αν σηκώσει κανείς,

Δυο γράμματα στον Αϊ Βασίλη και η..απάντησή του

 


Άγιε μου Βασίλη, φέτος ήμουν καλό παιδί.

Μην ακούς τον Αμβρόσιο που με αφόρισε. Όλα τα γκάλοπ που μαγείρεψα, λένε πως είμαι ο καλύτερος.

Σε παρακαλώ, κάνε να κοιμούνται οι άνθρωποι και το 2021 ώστε να σουλατσάρω ελεύθερα όπου γουστάρω και να τρώω με τους φίλους μου όσα θέλω. Γιατί, αν ξυπνήσουν,

Πολύ γέλιο...αλλά και αηδία !!

 



Αυτοί οι δυο είναι υπέρμαχοι της ρύθμισης που σχεδιάζει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως για την καθιέρωση ανώτατου διαστήματος φοίτησης.  (Τα έτη που καθορίζονται από τα Πανεπιστήμια συν 2). 

Ο πρώτος πήρε πτυχίο από την Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, όταν είχε συμπληρώσει τα...

23 Δεκ 2020

Έλληνες γιατροί κατασκευάζουν το νέο φάρμακο κατά του covid-19



 Η ανθρωπότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στον εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού προσδοκώντας μια γρήγορη μετάβαση στη μετά Covid-19 εποχή, όμως η ελπίδα κυοφορείται συχνά εκεί όπου κανείς δεν την περιμένει: μέσα σε μικρά εργαστήρια, με πενιχρά μέσα, έλληνες επιστήμονες διεξάγουν καινοτόμες έρευνες για την ανεύρεση ενός φαρμάκου που θα παράσχει αποτελεσματική θεραπεία σε ασθενείς με Covid-19.

Η επιστημονική ομάδα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων του Τμήματος Αιματολογίας του Νοσοκομείου ...

Με αυτό το τεράστιο σκάνδαλο δεν ασχολήθηκε κανένας από τα επόμενα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ ή τους ηλίθιους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος να συμβουλεύεται πάντα το το γιατρό του. 

Ποτέ τα ΜΜΕ. Δεν είναι ειδικοί, τα φερέφωνα είναι ημιμαθείς και διεφθαρμένοι.


 


Η μετάλλαξη ενός ιού, ο οποίος έχει μολύνει εκατομμύρια σε όλα τα κράτη του πλανήτη, είναι θέμα χρόνου. Το να αλλάξει ένας ιός δεν είναι ασυνήθιστο. Αλλο είναι αυτό που δημιουργεί προβληματισμό.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε όταν ένας ιός μεταλλάσσεται, δεν τον πιάνουν τα παλιά εμβόλια, γι' αυτό γίνονται συχνά  τροποποιήσεις στο εμβόλιο της γρίπης. 

Σήμερα οι επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, δηλώνουν ότι τα εμβόλια που ήδη κυκλοφορούν "εξακολουθούν να λειτουργούν και κατά του νέου στελέχους του κορονοϊού". 

Σύμφωνα επίσης με δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη"υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κολλήσει κάποιος ακόμη και αν έχει λάβει το εμβόλιο".
Για το θέμα αυτό, φυσικά, δεν έχουμε τις γνώσεις για να διατυπώσουμε άποψη.

Ερωτηματικά δημιουργεί και η υπεύθυνη δήλωση που μας ζητάνε να υπογράψουμε, ότι τάχα ενημερωθήκαμε για τις παρενέργειες. 

Από ποιόν; 

22 Δεκ 2020

Κορωναϊός - Συγκρίσεις : Ελλάδα - Λευκορωσία

 


Αυτή είναι μια καρικατούρα του Αλεξάντρ Λουκασένκο· του Πρόεδρου της «τελευταίας σοβιετικής δημοκρατίας», της Λευκορωσίας. 

Του στυγνού δικτάτορα, ντε, με το «σιδερένιο χέρι»! 

Αυτουνού που μπουζούριασε για λίγες μέρες, μερικές χιλιάδες «επαναστατών» που θέλανε να κάνουν τη Λευκορωσία μπουρδέλο, παρόμοιο μ' αυτό της Ουκρανίας.


Αυτουνού που οι «δικοί μας», οι κάργα δημοκράτες, με πρώτη και καλύτερη την αφέντρα μας τη...

"Περίεργα" μυστικά κονδύλια στο υφυπουργείο Χαρδαλιά

 


Παρακολουθώ και συμμετέχω στα πολιτικά δρώμενα τέσσερις γεμάτες δεκαετίες. Αυτό όμως που βιώνουμε σήμερα δεν έχει προηγούμενο και δεν υπερβάλω καθόλου σ’ αυτή την διαπίστωση. 

Θα σταθώ σε δυο σημεία. 

Ποτέ δεν ξαναϋπήρξε τέτοια απαξίωση του «ναού της δημοκρατίας» τους. Πιθανόν να θυμάστε, σχετικά πρόσφατα όταν είχε «απασφαλίσει» ο «αψύς Σφακιανός» και από το βήμα της βουλής είχε αποκαλέσει όλο τον κυβερνητικό  κοινοβουλευτικό λόχο "μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου, φιγούρες του καραγκιόζη ενός θεάτρου σκιών", με ...καραγκιοζοπαίχτη ... τον Μαρινάκη! 

Και δεν σταμάτησε εκεί ο ...

21 Δεκ 2020

Η Σουηδία χαλάει την «σούπα» των lockdown

 


O Βασιλιάς της Σουηδίας ευθυγραμμιζόμενος (;) με το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης έκανε διάγγελμα στο οποίο θεωρεί ότι το Σουηδικό μοντέλο της μη εισαγωγής της χώρας του στην πολιτική των Lockdown, ήταν λάθος.

Οι αριθμοί όμως τον διαψεύδουν, όταν η Σουηδία χωρίς τις πολιτικές οικονομικής ασφυξίας και φτωχοποίησης, παραμένοντας ανοιχτή κοινωνία οικονομία και πολιτική, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι οι χώρες που επιμένουν σε αυτή την πολιτική.

Στο σύνολο κρουσμάτων είναι στην ...

20 Δεκ 2020

Μόνο το 20% των υγειονομικών στην Αθήνα δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο...

 


Αρνητικό κλίμα στο υγειονομικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει οι χειρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού. 

Σύμφωνα με πηγές της ΠΟΕΔΗΝ η συμμετοχή των υγειονομικών για να κάνουν το εμβόλιο μέχρι και σήμερα είναι αρκετά μικρή, ενώ μάλιστα όπως αναφέρουν περίπου μόνο το 20% των υγειονομικών στην Αθήνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνουν το εμβόλιο.
Οι γιατροί είναι ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού κατά του Covid-19, ωστόσο θεωρούν πως η διαδικασία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ θεωρούν απαράδεκτες τις πιέσεις υπό τον φόβο των ..

Ελληνικό μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό! (βίντεο)

 


Οι Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν παντού στο εξωτερικό και οι ειδήσεις για σημαντικές ανακαλύψεις με επικεφαλείς Έλληνες δεν σταματούν να μας απασχολούν. Ευτυχώς αρκετοί ακόμη έχουν μείνει εντός συνόρων να παλεύουν.

Ο Δημήτρης Ποντίκας, ιδρυτής και ερευνητής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας  MENIDIMEDICA, είναι ένας απ΄ αυτούς. Σ΄  ένα μικρό ερευνητικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας στην Αιτωλοακαρνανία, έχει αναπτύξει μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορονοιού, με υψηλή ακρίβεια. Εδώ και 9 μήνες επιχειρεί να το βγάλει στην παραγωγή, αλλά εδώ αρχίζει …