# #

14 Ιαν 2017

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο...

Μακάβριος καπιταλισμός…


Μεταφορά αστέγου, στην Πολωνία

Ουκρανία: Από τα τέλη Δεκέμβρη τουλάχιστον 40 άνθρωποι πέθαναν από το κρύο. Η πλειονότητα των θυμάτων πέθανε στο δρόμο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Πολωνία: «Ο αριθμός των θυμάτων από υποθερμία φτάνει πλέον τους 71» (Ανακοίνωση κυβερνητικού αξιωματούχου στις 10/1/2017).

Βουλγαρία: Τουλάχιστον 7 άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στο πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.

Αλβανία:

Τόσο αδίστακτος ώστε να διαφημίζει την ίδια του την αναλγησία....

Όταν ο καπιταλισμός διαφημίζει την αναλγησία του...

Το γεγονός ότι οι κύβοι της Knorr ενδεχομένως (για όσους το πιστεύουν) να νοστιμίζουν το φαγητό, αυτό δε σημαίνει ότι νοστιμίζουν και το σύστημα μέσα στο οποίο και χάρη στο οποίο υπάρχει ως επιχείρηση: τον καπιταλισμό. 
Αντίθετα, η ύπαρξή της καθώς και η ύπαρξη των ομοίων της (δηλαδή των πολυεθνικών ανεξαρτήτως του παραγόμενου προϊόντος τους)  είναι ακριβώς αυτή εξ’ αιτίας της οποίας «δηλητηριάζονται» και καταδικάζονται εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές στη σχετική ή απόλυτη εξαθλίωση. Εξ’ αιτίας αυτής της εξαθλίωσης, μεγαλώνουν, κερδοφορούν, εξαγοράζουν η μία την άλλη και διαιωνίζουν την ύπαρξή τους.
Η χυδαιότητα που αποπνέει η διαφήμιση της εν λόγω εταιρείας,

Τι γίνεται στη Συρία: Ποιος ελέγχει τί;

Συρία

Στο χάρτη καταγράφονται οι διαφορετικές δυνάμεις που ελέγχουν σήμερα τις περιοχές της Συρίας, έπειτα από πέντε χρόνια πολέμου. 

Το κράτος της Συρίας, το Ισλαμικό κράτος, Κουρδικές ομάδες και πολλές άλλες επαναστατικές ομάδες αντιμάχονται ακόμα για κάποιες από τις πιο σημαντικές περιοχές της χώρας.

Με κόκκινο καταγράφονται οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις, που -με την υποστήριξη ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών- κέρδισαν κάποια εδάφη μέσα στους τελευταίους μήνες,

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ξεπαγώνει το έργο των δασικών χαρτών. Ξεκινά σήμερα η ανάρτησή τους ανά την Επικράτεια.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμό για τους δασικούς χάρτες, με δεδομένο ότι ξεκινά η ανάρτηση των πρώτων 
καταρτισμένων και θεωρημένων δασικών χαρτών, ύστερα από τέσσερα χρόνια. 


Οι αναρτήσεις εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 10 Φεβρουαρίου και αφορά σε 33 περιοχές της χώρας, καλύπτοντας συνολικά 46.8 εκατομμύρια στρέμματα. 


Με την εκτέλεσή του, τον Ιούλιο 2017, θα έχουμε τους πρώτους κυρωμένους δασικούς χάρτες, που θα καλύπτουν τόσο μεγάλη έκταση της Επικράτειας.


Σε εφαρμογή του νόμου 4389 που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Μάιο, η Δασική Υπηρεσία είναι αρμόδια κατά προτεραιότητα για όλες τις εργασίες κατάρτισης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, ενώ η ΕΚΧΑ Α.Ε., παρέχει την τεχνική υποδομή και τεχνογνωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αξιοποιήθηκαν όλοι οι διοικητικοί και τεχνικοί πόροι, με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη υλοποίηση των προβλέψεων του νέου θεσμικού πλαισίου, αλλά και την ελαχιστοποίηση της σχετικής δαπάνης, η οποία δεν ξεπέρασε τις 600.000 ευρώ, όταν με τις εκτιμήσεις του προγενέστερου θεσμικού πλαισίου θα έφταναν ή και θα ξεπερνούσαν τα ...

14 Γενάρη 1918... γεννιέται ο Μίμης Τσαφέντας, ο άγνωστος επαναστάτης , o πραγματικός φονιάς του Απαρτχάιντ!


Δημήτρης Τσαφέντας... ο τυρρανοκτόνος που εκτέλεσε τον πρωθυπουργό του Απαρτχάιντ Dr. Hendrik Verwoerd

Να σκοτώσεις μέσα στην Βουλή της Νότιας Αφρικής με τέσσερις μαχαιριές τον πρωθυπουργό - οραματιστή του απαρτχάιντ Εντρικ Φερβούρτ και, όταν πεθάνεις, έγκλειστος σε ψυχιατρείο, να μη βάλουν στον τάφο σου ούτε καν μια πλάκα με τ' όνομά σου, μόνο μία πέτρα ανάμεσα σε δύο «κανονικούς» τάφους για να δηλώνει ότι κι εκεί υπάρχει θαμμένος κάποιος, υπερβαίνει και τον σουρεαλισμό, και την έννοια της αχαριστίας.

Αλλά μάλλον θα έκανε τον εκτελεστή του ρατσιστή πρωθυπουργού να χαμογελάσει ειρωνικά.

Τριάντα περίπου χρόνια μετά τη...

13 Ιαν 2017

Προηγείται,λέει ,ο Κυριάκος στις δημοσκοπήσεις....

Φωτογραφία του Αληθινός Έλληνας.


Ε,ναι...
Γιατί όχι.....¨

Εφ όσον το μεγάλο κόλπο του βρωμερού συστήματος , ο Τσίπρας, έχει καταφέρει να ξεχάσουν οι πανίβλακοι Ελληναράδες ποιοι κατέστρεψαν την Ελλάδα γεμίζοντας τις χωρίς πάτο τσέπες τους όλα αυτά τα χρόνια....

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ και το χαμόγελο ( το γέλιο) επιστρέφει στα χείλη των Ελλήνων.

Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμα μόνο και μόνο για να μην οδηγηθούν κάποια στελέχη του στην Δικαιοσύνη. Άλλο λόγο ύπαρξης το ΠΑΣΟΚ δεν έχει.


Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ και το χαμόγελο επιστρέφει στα χείλη των Ελλήνων. 

Η πολιτική ζωή της χώρας είναι -εδώ και χρόνια- ένα ανέκδοτο.

Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί πολύ καλό δώρο για την αποχή που θα θριαμβεύσει στις επόμενες εκλογές.

Θεωρητικά, τέτοιες κινήσεις έχουν ως σκοπό τη συλλογή ψήφων αλλά πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει πως πρέπει να βρίσκεται στη Βουλή γιατί είναι προφανές πως η πλήρης κατάρρευση της χώρας δεν θα περάσει χωρίς κάποιοι να οδηγηθούν στο δικαστήριο, για να εξευμενιστούν οι πολίτες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ανάμεσα στα φαβορί.
Όποιος μένει έξω από τη Βουλή,

«Το θαύμα του λεμονιού που είναι καλό να γνωρίζετε…»Kαινούργιες ανακαλύψεις
Κάθε χρόνο καινούργιες ανακαλύψεις γίνονται σχετικά με το μαγικό φρούτο, το Λεμόνι.
Μια νέα Βιταμίνη-Βιταμίνη P-έχει προστεθεί στην πολύτιμη Βιταμίνη C που βρίσκεται στο φρέσκο ορεκτικό της κουζίνας, στο εργαστήρι διατροφής, ακόμη και στο μπουντουάρ.
Το Λεμόνι έχει πολλά κόλπα
Όπως η μετατροπή του νερού σε κρασί, το Λεμόνι με την κιτρική του οξύτητά, γρήγορα μετατρέπεται σε αλκαλικό. Με την μεγάλη του περιεκτικότητα σε ασβέστιο, προμηθεύει τα οστά, τα δόντια και το νευρικό σύστημα με την βασική τροφή. Επίσης Περιέχει φώσφορο, και μια από τις μεγαλύτερες του ιδιότητες του είναι να χωνεύει τις πρωτεΐνες όταν χρησιμοποιείται στο κρέας, στο ψάρι, στα οστά και στα αυγά.
Το Λεμόνι ένας Θεραπευτής, και Αντισηπτικό.
Ο Δρ. Gerald Stahl. αναφέρει αμέτρητες περιπτώσεις καταρράκτη που έχουν εξαλειφθεί,

O αμερικανικός στρατός μπήκε στην Πολωνία


Για πρώτη φορά στην ιστορία αμερικανικά στρατεύματα σταθμεύουν μόνιμα στο έδαφος της Πολωνίας με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα που κλιμακώνει επικίνδυνα την αντιπαράθεση με τη Ρωσία καθώς εγκαταλείπει το Λευκό Οίκο.

Τα αμερικανικά στρατεύματα, που έφτασαν στην Πολωνία αφού διέσχισαν για τρεις ημέρες τη Γερμανία, συνοδεύονται από την πρώτη ταξιαρχία αρμάτων μάχης που θα σταθμεύει σε τόσο μικρή απόσταση από τη Ρωσία.

Η Μόσχα απάντησε στην κίνηση του Ομπάμα,

Νέα πρόκληση από Τουρκία: Μην αγγίξετε «διαφιλονικούμενα νησιά» στο ΑιγαίοΝέα πρόκληση από την Τουρκία στο Αιγαίο, την ώρα πουδιεξάγονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη. 

Προειδοποιεί την Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την..

12 Ιαν 2017

Οι Παπανδρέου πόνταραν πάντα στη βλακεία και κέρδιζαν.

Ο ΓΑΠ είναι ανίκητος (και θα στο αποδείξει)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΑΠ καστελοριζοΟι Παπανδρέου πόνταραν πάντα στη βλακεία και κέρδιζαν.Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι είδωλο. Είναι ιδέα. Είναι όνειρο ζωής. 
Είναι αυτός που θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις. 

Ένας τύπος που γεννήθηκε Υπουργός και δεν του έφτανε. 
Ήθελε να γίνει πρωθυπουργός. Κι έγινε. 

Έπεισε εκατομμύρια Έλληνες να τον ψηφίσουν και μάλιστα στην πιο κρίσιμη εκλογική μάχη στην Ιστορία της Ελλάδας.
Μας έπεισε να βουτήξουμε στο γκρεμό για το καλό μας. Κι όταν πέσαμε αυτός μας κοίταζε από πάνω και χαμογελούσε,

"Μακράν (=μακριά από μας) η διαλεκτική σχέση, μακράν η πολύσχημος Γεωμετρία, μακράν η κενέμφατος Άλγεβρα, μακράν κάθε ανθρώπινη επιστήμη και μάθησις"...

Σε μια τηλεοπτική εκπομπή ο π. Μεταλληνός όταν ρωτήθηκε "γιατί η Εκκλησία αφόρισε τον Ρήγα;", απάντησε: "ο αφορισμός δεν εστρέφετο κατά του προσώπου του Ρήγα Φεραίου, αλλά ήταν απόρριψη των ...

Συντάξεις: Βόμβα για 2.500.000 συνταξιούχους με μειώσεις ως 32% [πίνακες]

Αποτέλεσμα εικόνας για Συντάξεις: Βόμβα για 2.500.000 συνταξιούχους με μειώσεις ως 32% [πίνακες]

- Φωτιά στην τσέπη των συνταξιούχων από τον επανυπολογισμό
- Δημόσιο: Μειώσεις από 85 ως και 330 ευρώ το μήνα
- ΙΚΑ: Μειώσεις από 70 ως και 330 ευρώ το μήνα
- ΟΑΕΕ: Μειώσεις 220 ευρώ το μήνα στους περισσότερους
- Ελάχιστοι οι κερδισμένοι ε το νόμο Κατρούγκαλου
- Αναλυτικοί πίνακες με τα νέα ποσά ανά ΤαμείοΟ νόμος Κατρούγκαλου κρύβει μια τεράστια παγίδα για την πλειοψηφία των συνταξιούχων. Ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση το νόμο οδηγεί σε μειώσεις ως και 32% για 2.500.000 συνταξιούχους.

Δεν πρόκειται για μειώσεις που...

11 Ιαν 2017

«Η ανάσα του διαβόλου»: Το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό του κόσμου

-Έχει και στη χώρα μας.....


 Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από παραλία του ανατολικού Πηλίου


Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση, ενώ μπορεί να διαγράψει τη μνήμη των “θυμάτων” του. Το ναρκωτικό αυτό, γνωστό ως “devil’s breath”, κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους της Κολομβίας. Και φέρει δικαίως τον τίτλο του πιο επικίνδυνου ναρκωτικού που..

Μπανάνες Κρήτης:Πιο μικρές, πιο πράσινες αλλά και πιο... θρεπτικές!

Σχετική εικόνα

Μπορεί η μπανάνα να θεωρείται εξωτικό φρούτο και ως επί το πλείστον να είναι εισαγόμενη στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και μανάβικα αυτό δεν πάει να πει όμως ότι τη βρίσκουμε μόνο στην Παπούα - Νέα Γουινέα, στη Μαδαγασκάρη ή στην Ινδονησία. 

Αυτό όμως που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος, είναι ότι υπάρχουν ουκ ολίγες καλλιέργειες και στην Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη, όπως στην Άρβη, τα Μάλλια και τη Σητεία. 

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε, την ελληνική μπανανοκαλλιέργεια και τις εγχώριες μπανάνες, που μπορεί να υπολείπονται σε μέγεθος ή να είναι πιο πράσινες από τις εισαγόμενες, αλλά δεν υστερούν σε τίποτα, ούτε σε γεύση, ούτε σε ποιότητα, ούτε σε θρεπτικά στοιχεία! Αφήστε δε, που δεν ...

Ποια Ρούπα και ποιος Μαζιώτης βρε Παπάρα....

Φωτογραφία του χρήστη ΥΠΕΡ της Καταργησης της Βουλευτικης Ασυλιας.


Ποια Ρουπα και ποιος Μαζιώτης βρε Παπαρα νεοελληνα...

Υπάρχει το δάχτυλο που σου δείχνει τους πραγματικους τρομοκράτες και εσύ κοιτάς την παρανυχίδα του δαχτύλου.

Αν είναι αλήθεια πως η φτώχια είναι η μεγαλύτερη τρομοκρατία τότε τα...

Αλλάζουν τα δεδομένα στη...νυχτερινή Αθήνα

Φωτογραφία του χρήστη ΥΠΕΡ της Καταργησης της Βουλευτικης Ασυλιας.


....

Αχ βρε Τζούλια! Που δεν ήξερες τι υπέγραφες! Γιατί χρυσή μου, δίνεις ιδέες στον Παπανδρέου;

Με τα 210 εκατομμύρια που χρωστάει η ΝΔ και τα 190 που χρωστά το ΠΑΣΟΚ τι γίνεται;
"Εκείνος με έμπλεξε, με έβαλε τότε να πω ψέματα και να υπογράψω κιόλας! Εγώ δεν ήξερα καν τι υπέγραφα εκείνη τη στιγμή. Θα του κάνω μήνυση γι’ αυτό". Αυτά είπε για πρώην συνεργάτη της. Πιο συγκεκριμένα "Σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή καταδικάστηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου για την πρώτη της ταινία πορνό, καθώς κρίθηκε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση με σκοπό τη φοροδιαφυγή και κατηγορεί τον Μένιο Φουρθιώτη". 

Αρχικά είχαν πει ότι η τσόντα ήταν "sex tape που διέρρευσε", ωστόσο το ΣΔΟΕ ενδιαφέρθηκε όχι μόνο για το "καλλιτεχνικό μέρος" αλλά και το οικονομικό. Έκανε έλεγχο καλώντας την Τζούλια και την εταιρεία. Ενώ η Τζούλια έλεγε πως επρόκειτο για "προσωπικές στιγμές", ο Δ. Σειρηνάκης προσκόμισε το συμφωνητικό που είχε υπογράψει ύψους 150.000 ευρώ...

Αχ βρε Τζούλια! Που δεν ήξερες τι υπέγραφες! Γιατί χρυσή μου, δίνεις ιδέες στον Παπανδρέου;

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2017


Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του παγετού και της χιονόπτωσης που σημειώνονται στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, ΔΕΝ θα λειτουργήσουν την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017. 

Επίσης...

Δήμος Κατερίνης: Κλειστά αύριο Πέμπτη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκώνΜε απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κατερίνης, Χρήστου Λεμονόπουλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας,αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν λόγω της χιονόπτωσης και παράλληλα των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κατερίνης.
Κανονικά θα...

Τα οφέλη για την υγεία μας από τις μπανάνες

Αποτέλεσμα εικόνας για μπανάνες!
Αυτό που σίγουρα δεν ξέρατε είναι ότι ακόμα και η φλούδα της μπανάνας μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε προβλήματα δερματολογικής φύσης, όπως ακμή και ερεθισμούς, αλλά και ρυτίδες ή ακόμα και να λευκάνουμε τα δόντια μας. Επίσης, η φλούδα της μπανάνας ανακουφίζει από τους πόνους της ψωρίασης και δρα σαν αναλγητικό!
Παρακάτω θα σας δείξουμε 5 τρόπους για να επωφεληθείτε από τη φλούδα της μπανάνας:

10 Ιαν 2017

Η ηλιθιότητα του έλληνα ψηφοφόρου, ..έχει πάτο;


Η Μύγα........Και πρώτα απ’ όλα να εξηγήσουμε τον τίτλο:
Όταν βλέπεις κάποιον να δίνει συνέντευξη μ’ αυτό το γελοιοδέστατο γυαλί που τον κάνει να μοιάζει με μύγα (στα σκ@τά ή όχι, αδιάφορο,πρέπει να ξέρεις πως έχεις να κάνεις με άτομο αγενέστατο, αγράμματο, κοινωνικά αμόρφωτο, και βαθιά κομπλεξικό.

Από ‘κει και πέρα ο συνειρμός μεταξύ της συγκεκριμένης φάτσας, και της μύγας που
τριγυρνάει να πέσει στα σκ@τά (εν προκειμένω στην Βουλή) για να φάει,είναι προφανέστατος.


     Και τώρα στο πραγματικό ερώτημα-απορία που θέτει σήμερα το σχόλιο:
     
Σε όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια το σύστημα με θαυμαστή πρόνοια και φροντίδα επεδίωξε να μπαίνουν στην Βουλή και κάποιοι μικροί σχηματισμοί,που σε ενδεχόμενο κίνδυνο για το σύστημα θα έπαιζαν (και έπαιξαν) τον ρόλο τής πατερίτσας, θα ήταν δηλαδή το δεκανίκι των μνημονιακών κυβερνήσεων,μικρά σε μέγεθος (όχι σε αποτέλεσμα) δωσιλογάκια δίπλα στους μεγάλους προδότες.
Τέτοια δεκανίκια υπήρξαν ο...

Το μάτς δεν έχει λήξει ακόμα...Από τη Σφαίρα στον ΚώνοΓη που λειώνει
H Eλληνική Κοινωνία μετασχηματίζεται. Ταχύτατα.

Παρόμοια τεκτονική αλλαγή συνέβη ξανά λίγο πριν και αμέσως μετά το 1974 όταν σταδιακά μεγάλα τμήματα της Ελληνικής Κοινωνίας άρχισαν να βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο, με αποτέλεσμα η σχηματική της δομή να μοιάζει με Σφαίρα παρόμοια της Υδρογείου.

Βασικά χαρακτηριστικά του Σφαιροειδούς σχήματός της ήταν μέχρι και το 2010 τα ακόλουθα:

Α. Μικρή άρχουσα τάξη και αναλόγως μικρή εργατική τάξη.

Β. Τεράστια μεσαία τάξη με ομαλές κοινωνικοοικονομικές διαβαθμίσεις.

Γ. Κοινή χρήση της..

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2017Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και της ισχυρής χιονόπτωσης, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας,

Δήμος Κατερίνης: Κλειστά αύριο Τετάρτη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών
Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κατερίνης, Χρήστου Λεμονόπουλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας,αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν λόγω της χιονόπτωσης και παράλληλα των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών,

Ο Άρης - ο γνωστός- δεν μας ξαφνιάζει


Την εξέλιξη –μετά την τεράστια κατακραυγή που υπήρξε- σχετικά με την ομηρία – φυλάκιση του 6χρονου γιου των Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη την γνωρίζεται. 

Η επιμέλεια για το παιδάκι δόθηκε στην γιαγιά του, ενώ  Μαζιώτης, Ρούπα και Αθανασοπούλου (η 25χρονη κοπέλα που συνελήφθηκε μαζί με την Πολλά) σταμάτησαν την απεργία πείνας μόλις η γιαγιά πήρε στην αγκαλιά της το ανήλικο παιδί.Αυτό που πιθανόν δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστο είναι ότι ανάμεσα στις γνωστές φωνές που υπερασπίστηκαν την αδιανόητη κυβερνητική ενέργεια, με θύμα ένα μικρό παιδάκι, ήταν και ο υπάλληλος του Αλαφούζου,

Νεκρός ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Νεκρός ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα

Νεκρός βρέθηκε ο Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα του στο κέντρο τη Αθήνας, στην οδό Ηρώδου Αττικού. Πρόκειται για τον ...

Τι έφτιαξαν αυτοί οι τύποι απ' την Κατερίνη

Μια ομάδα από την Κατερίνη Πιερίας έφτιαξε μια παραγωγή τύπου Χόλιγουντ που είναι για να τρίβεις τα μάτια σου


Μου το πούλησαν ως εξής: "ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ" και δεν τόλμησα να πατήσω το play, σίγουρος ότι θα δω κάτι τελείως ....

9 Ιαν 2017

Δυο παντούφλες δίχως ήρωα....

Μαζί τα φάγαμε Θόδωρε....
 -       Το σπαθί μου βρε χριστιανή μου, πού είναι το σπαθί μου;
-         Τι να το κάνεις βρε Θόδωρε το σπαθί; Δεν το δώσαμε στο ανιψάκι σου τις απόκριες που ντύθηκε νίντζα;
-         Και το λοφίο; Πώς θα δώσω συνέντευξη δίχως λοφίο;
-         Ε, πες ότι το πήρε ο αέρας και το πέταξε σε μια βραχονησίδα.
-         Αυτό το είχα πει παλιότερα και δεν έπιασε… κι εσύ ρε χριστιανή μου τι πας και θυμάσαι; Τόση ένδοξη ιστορία έχω αφήσει πίσω μου, αυτό βρήκες;
-         Δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω,

Είμαι αμαρτωλός....Με χίλια για την Κόλαση

Φωτογραφία της Katie Milla.

Η φυσική ανανέωση του συκωτιού
Ο Τιτάνας Προμηθέας, σύμφωνα με τον μύθο, τιμωρημένος από τους θεούς είχε αλυσοδεθεί σε έναν βράχο στον Καύκασο, όπου κάθε μέρα ένας αετός του καταβρόχθιζε το συκώτι, ενώ αυτό δημιουργούνταν ξανά κάθε νύχτα.

Γνώριζαν άραγε οι αρχαίοι Έλληνες την αξιοσημείωτη ικανότητα του ήπατος να αυτό-αποκαθίσταται; Γιατί πράγματι το συκώτι ή ήπαρ είναι το μοναδικό εσωτερικό όργανο του ανθρωπίνου σώματος που έχει την ικανότητα της φυσικής αναγέννησης.
Επιπλέον,

ΔΕΝ θα λειτουργήσουν τα σχολεία (όλων των βαθμίδων) και αύριο ΤΡΙΤΗ 10-1-2017, στην Πιερία


Οι ανακοινώσεις των δήμων
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κατερίνης,
Χρήστου Λεμονόπουλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αντίστοιχα,

8 Ιαν 2017

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ

Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα


Μιλώντας για τα πάντα στο γαλλικό περιοδικό Sofilm, ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου σχολιάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, μιλώντας με τα πιο θερμά λόγια για τη χώρα μας.

«Οι Γερμανοί είναι καθάρματα», λέει γελώντας ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ και εξηγεί: «διαγράψαμε όλα τους τα χρέη, ξαναχτίσαμε τα σπίτια τους, και τους επιτρέπεται να εισβάλλουν στην Ελλάδα ως τουρίστες».

Πριν από πέντε χρόνια, ο μεγάλος Γάλλος σκηνοθέτης είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους και τον υπόλοιπο κόσμο,

Οι Αλβανοί Σκοπίων ζητούν: Νέα σημαία, αλλαγή ύμνου και επίσημη γλώσσα τα αλβανικά


«Χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα, μια νέα σημαία και ύμνο», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων αναφερόμενο στα αιτήματα των αλβανικών κομμάτων
Τέτοβο.

Το αλβανικό κόμμα «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI, ανακοίνωσε σήμερα ότι η προεδρία του κόμματος που συνήλθε στα κεντρικά γραφεία στο Τέτοβο, υιοθέτησε την κοινή πλατφόρμα ευθυγραμμιζόμενο με τον Συνασπισμό των άλλων αλβανικών κομμάτων Besa-Αναγέννηση και «Συμμαχία για τους Αλβανούς», που θα αποτελεί βάση για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης στη χώρα.

Τα τρία αλβανικά κοινοβουλευτικά κόμματα -στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων,  ανέφεραν ότι αντλούν τα αιτήματά τους από την ελεύθερη και δημοκρατική βούληση των Αλβανών ψηφοφόρων όπως εκφράστηκαν στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου, το πνεύμα της Συμφωνίας της Οχρίδας,  την ευημερία και την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ψευδομακεδονίας και την αποφασιστικότητα για καμία εναλλακτική λύση στην ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η κοινή πολιτική ατζέντα των τριών κομμάτων προβλέπει την μετατροπή των πολλαπλών αλβανικών στόχων σε μια μελλοντική κυβερνητική εντολή. 

Σε αυτήν περιλαμβάνονται: 

Χρειαζόμαστε "μεσολαβητές";

Μια μέρα ρώτησαν το Βούδα γιατί δεν συμπαθεί τους καλόγερους.
Κι εκείνος τους απάντησε ότι "οι καλόγεροι πουλάνε νερό στις όχθες του ποταμού, κι αυτό είναι απάτη!"...
Και ήρθε μια επιτροπή καλόγερων και του είπε:
"Ξέρουμε ότι πουλάμε νερό στην όχθη του ποταμού, αλλά το κάνουμε μέχρι οι άνθρωποι να μάθουν να σκύβουν και να το παίρνουν μόνοι τους απ' το ποτάμι"!
Ο Βούδας γέλασε πολύ, κι όταν οι καλόγεροι τον ρώτησαν "γιατί γελάει", τους απάντησε:

Οι Κασιδιάρες του ΣΥΡΙΖΑ πετούν τις μάσκες τους!«Κυνικός είναι αυτός, που ξέρει την τιμή όλων των πραγμάτων, αλλά την αξία κανενός».
 Oscar Wilde
____________________________________________________

Δεν είναι ο Κασιδιάρης, δεν είναι η Ζαρούλια, ούτε ο Μπουμπούκος.
 Είναι το ανώτατο στέλεχος (μέλος της ΚΕ) της γερμανόφιλης κλίκας του ΣΥΡΙΖΑ, Ντίνα Μπατζιά, η οποία έσπευσε να παρέμβει-μέσω facebook στο θέμα της παράνομης και μαφιόζικης απόσπασης του ανηλίκου γιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, από τους πραιτωριανούς του κατοχικού καθεστώτος.  Ιδού:

H “Κοινή Συντροφία και Αδελφότητα των Αµπελακίων”
H “Κοινή Συντροφία και Αδελφότητα των Αµπελακίων” το 1700

Κατά την περίοδο που στον ευρωπαϊκό χώρο και κυρίως στις χώρες της ∆υτικής Ευρώπης αναπτύσσονταν οι διάφορες συνεργατικές θεωρίες για αντιµετώπιση του κοινωνικού προβλήµατος, στην Ελλάδα, η οποία βρισκόταν κάτω από τη στυγνή δουλεία της Oθωµανικής Aυτοκρατορίας, λειτούργησε µε µεγάλη επιτυχία η “Κοινή Συντροφία και Αδελφότητα των Αµπελακίων”, ένας οργανισµός µε έντονα συνεργατικά χαρακτηριστικά. 

Τα Αμπελάκια είναι κοινότητα που βρίσκεται στο Νοµό Λάρισας και είναι κτισμένα στις πλαγιές του Κίσαβου κοντά στην κοιλάδα των Τεµπών. Η ίδρυση του πρώτου οικισµού, που στη συνέχεια αναπτύχθηκε σε κοινότητα, ανάγεται στο τέλος του 16ου αιώνα. Το χωριό γνώρισε μεγάλη ακµή στο τέλος του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα, χάρη στα εξαιρετικής ποιότητας νήµατα που κατασκεύαζαν οι κάτοικοι του, καθώς και στην άριστη βαφή και επιτυχή εµπορία τους.

Μέχρι τα µέσα του 18ου αιώνα, η κοινότητα των Αµπελακίων ήταν ..