# #

15 Φεβ 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, στις, περιορισμένες, συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έθεσε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

13 Φεβ 2020

Στα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα...Μαθητές με δάκρυα στα μάτια τραγούδησαν το Τζιβαέρι






Μια συγκλονιστική διαμαρτυρία Ελλήνων μαθητών στο Βρετανικό Μουσείο. Δακρυσμένοι τραγούδισαν το Τζιβαέρι της ξενιτιάς μπροστά στην Καρυάτιδα

Ήταν μια διαμαρτυρία που συγκλόνισε. Ήταν μια σχολική εκδρομή που έστειλε ένα συγκινητικό και ηχηρό μήνυμα. Μαθητές σχολείου της Κρήτης επισκέφθηκαν το Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Όταν βρέθηκαν μπροστά στα μάρματα του Παρθενώνα, άπλωσαν την ελληνική σημαία και ...

12 Φεβ 2020

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας : Ο παραδοσιακός οικισμός με τη γοητευτική φυσιογνωμία


Παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος στις παρυφές του Κάτω Oλύμπου (υψόμετρο 440), ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι ένα «μπαλκόνι» με υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό και την όμορφη ακτογραμμή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ο οικισμός, που αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ιδρύθηκε κατά πάσαν πιθανότητα στα τέλη του ..

Η Κούβα σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον κορoναϊό.

-0:31

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΚΟΡOΝΑΪΕ, SALUDOS


H Κούβα της καρδιάς μας.

Όπως το σηκώνει, πάνω από 60 χρόνια στον ιμπεριαλισμό, τη CIA, τα εμπάργκο, τους αποκλεισμούς, τη βρώμικη προπαγάνδα.των απανταχού νεοφιλελέδων. 

Η Κούβα που καταπολέμησε τον αναλφαβητισμό στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της, που είναι η μόνη χώρα που πολλαπλασιάζει τα δάση της και παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε όλο της τον κόσμο και σε όποιον φτάσει ως εκεί. 

Η Κούβα που περιέθαλψε και συνεχίζει τους Αμερικάνους πυροσβέστες των Δίδυμων Πύργων, όταν ...

11 Φεβ 2020

Ήθελα κάτι όμορφο για να ξεκινήσει η μέρα μου. Καλημέρα ντουνιά!



Σαράντα ολόκληρα χρόνια ο εικονιζόμενος Ανατόλι Ζολόντσεφ δίδασκε ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Τσερνισέφσκι στην πόλη Σαράτοφ. 
Όλα αυτά τα χρόνια ζούσε σε δωμάτιο εστίας για διδάσκοντες. 
Βγήκε στη σύνταξη και επειδή το ύψος της ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, βγήκε στους δρόμους και πουλούσε φυλλάδια με ποιήματά του. 
Κάποια στιγμή τον έδειξε η τηλεόραση. Τότε,