# #

6 Σεπ 2014

"Το καλάθι με τα σύκα"

woman-selling-figsΜια γριούλα πέρασε...

Στάθηκε, ανασήκωσε απ’ το καλάθι που κρατούσε μερικά συκόφυλλα που το σκέπαζαν, διάλεξε και με φίλεψε δυο σύκα...
- Με γνωρίζεις κυρά μου; τη ρώτησα... 

- Όχι παιδί μου, είναι ανάγκη να σε γνωρίζω για να σε φιλέψω;

 - Άνθρωπος δεν είσαι; Άνθρωπος είμαι και εγώ, δεν φτάνει;
Γέλασε... ένα δροσερό κοριτσίστικο γέλιο...

Η κατάσταση της Ελλάδας σε δυο φωτογραφίες...ΔΕΙΤΕ



Μερικές φορές, προσπαθούμε σκληρά να φτάσουμε στο "πράσινο γρασίδι". Και καταλήγουμε σε μπελά!
Και όταν βρεθείς σε μπελά και κολλήσεις σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις,
υπάρχει ένα πράγμα που θα πρέπει πάντα να θυμάσαι:
Όποιος εμφανιστεί......

Τοξικοί άνθρωποι - «ψυχολογικά βαμπίρ»

Πώς να βγάλετε από τη ζωή σας τους «τοξικούς» ανθρώπους  

Πώς να βγάλετε από τη ζωή σας τους «τοξικούς» ανθρώπους

Παντού γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που ρουφάνε όλη τη θετική μας ενέργεια προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ακόρεστη πείνα τους για απαισιοδοξία, αρνητισμό και καταστροφή.
Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε μονίμως συναισθηματικά εξαντλημένοι.
Αυτά τα «ψυχολογικά βαμπίρ» χαρακτηρίζονται συχνά από διαταραχές και έχουν την τάση να είναι:

ΠΩΣ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ , ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚA ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Βράζει η Μόσχα κατά του Ε.Βενιζέλου - Δήλωση του στρατιωτικού διοικητή του Κρεμλίνου εναντίον του
"Προγραμμένο" τον έχουν τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στην Μόσχα για την στάση του και την συμπεριφορά του απέναντι στην Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η ουκρανική κρίση και πλέον ανασύρουν και παλαιούς "φακέλους" από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας για να τεκμηριώσουν ότι γενικά ο Ε.Βενιζέλος παίζει συστηματικά παιχνίδια κατά της Ρωσίας. 
Και πλέον προχώρησαν σε μια δήλωση που "καίει", αφού έγινε από τον ίδιο τον στρατιωτικό διοικητή του Κρεμλίνου.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Μετά το "εγκεφαλικό" που έπαθαν στην Μόσχα όταν τον είδαν στο Κϊεβο να αγκαλιάζεται και να συμπαραστέκεται στους νεοναζί κυβερνητικούς που συμμετείχαν στην "κυβέρνηση" των ανδρείκελων που διαδέχθηκε τον εκλεγμένο πρόεδρο Β.Γιανουκόβιτς, μια σειρά αποφάσεων και κινήσεων του Ε.Βενιζέλου έχει προκαλέσει κάτι παραπάνω από οργή στην Μόσχα.
Και δεν είναι τυχαίο πώς οταν τέθηκε στο Κρεμλίνο το θέμα της χαλάρωσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα η ύπαρξη του Ε.Βενιζέλου στο ΥΠΕΞ βάρυνε αποφασιστικά, όχι απλώς να μην υπάρχει η παραμικρή "χαλάρωση" για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά να γίνει ιδιαίτερα σκληρή και "να μην περάσει ούτε ελληνικό ροδάκινο τα ρωσικά σύνορα"!
Επειτα, πριν από δύο μήνες εμπόδισε ένα ελληνικό ...

Ένας Κόσμος Υπόγειος...



Ηλίας Πετρόπουλος. 
Πνεύμα ανήσυχο και ερευνητικό, πολέμιος των ακαδημαϊκών και του κατεστημένου, ο Ηλίας Πετρόπουλος ήταν ο πρώτος λαογράφος στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με το περιθώριο και κατέγραψε πρόσωπα και πράγματα περιφρονημένα από την επίσημη ιστορία της χώρας του. Ο φακός τον συναντάει στο γραφείο του, στο Παρίσι, όπου έζησε αυτοεξόριστος τα τελευταία τριάντα χρόνια όταν, απογοητευμένος από την πολιτική της πατρίδας του και κουρασμένος από τις αλλεπάλληλες καταδιώξεις και φυλακίσεις, αποφασίζει να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Σε αυτήν την τελευταία του συνέντευξη -μερικούς μήνες μετά πέθανε από καρκίνο- ο Πετρόπουλος μας ταξιδεύει σε ..

Αφιερώνεται σε όσους, ακόμα, συζητούν για θεωρίες, τρόπους και "δρόμους", δίχως να μιλούν στον διπλανό τους....Εξαιρετικό

σκεφτόμαστε πολύ αισθανόμαστε πολύ λίγο!!!




Οι Έλληνες θα γράψουν, ξανά, την Ιστορία του κόσμου.

Ο πατέρας του γεννήθηκε στο ασήμαντο χωριό μου. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, ποτέ δεν θα μάθαινα γι' αυτόν. 
Ο γιος δεν έμελλε να γνωρίσει τον πατέρα του. Έφυγε από τη ζωή, όταν ο γιος ήταν εννέα μηνών. Γεννήθηκε εκεί που γεννήθηκε και η μάνα της μάνας  μου. Ούτε αυτή η δεύτερη μάνα γνώρισε το γιο της. Πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννα. Είναι κάποιες φορές που οι συμπτώσεις παίζουν το ρόλο τους.
  • Γεράσιμος, έγραφε το πιστοποιητικό γέννησης, όπως οι περισσότεροι στην Κεφαλονιά. Τέκνο της κυρίας Ζόιτα Στόικα Ιστράτι (Joiţa Stoica Istrate), ετών 29, χριστιανής ορθόδοξης, επάγγελμα: υπηρέτρια.
  • Ο ίδιος έχει γράψει ότι γεννήθηκε στη Βραϊλα της Ρουμανίας στις 10 Αυγούστου 1884 και ήταν «γιος μιας αθάνατης Ρουμάνας χωρικής και ενός Έλληνα λαθρέμπορου», τον οποίο ποτέ δε γνώρισε, αφού ήταν μόνο εννέα μηνών όταν εκείνος πέθανε. 
     
Βαλσαμής λεγόταν ο πατέρας. Το ονοματεπώνυμο του καλύτερου μου φίλου.
Ούτε το όνομα του πιστοποιητικού, ούτε το επίθετο κράτησε για δικά του. Μόνο έλεγε πως απ΄όλους τους λαούς ένιωθε πιο οικείους τους Ρουμάνους και τους Έλληνες.
Τούτος ο γιος πέρασε τόσο καλά στη ζωή του, που έκαμε απόπειρα αυτοκτονίας στη φυλακή, που τον έκλεισαν. Συνελήφθη,

5 Σεπ 2014

Επεσε η Μαριούπολη - Η Κριμαία ενώθηκε με την Ρωσία από ξηράς - Αμέσως μετά οι ρωσόφωνοι δέχθηκαν εκεχειρία

Η "ελληνική" Μαριούπολη (υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 50.000 ελληνικής καταγωγής άνθρωποι, στην πόλη, όλοι ρωσόφιλοι) εδώ και μερικές ώρες ελέγχεται και πάλι από τις δυνάμεις των ρωσόφωνων τρες ημέρες μετά την κατάληψή της από τα ουκρανικά στρατεύματα και τς νεοναζιστικές πολιτοφυλακές της κυβέρνησης του Κιέβου.
 
Ολα αυτά ενώ πληροφορίες αναφέρουν οτι οι ρωσόφωνοι μόλις ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης..

Αυτό λέγεται success story....

Διέγραψε το επονείδιστο χρέος .
Αρνήθηκε να πληρώσει ομόλογα που αγοράστηκαν στην δευτερογενή αγορά από κοράκια.
Σύναψε συμφωνίες με τους Ρώσους και τους κινέζους.
Αυξάνει τους βασικούς μισθούς (31% από 1η Σεπτέμβρη).
Κατασκευάζει σχολεία, νοσοκομεία για τον λαό της.
Αγόρασε δορυφόρο. Εκσυγχρονίζει τις...

Επιτέλους και μια κοινή στάση από ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στην βουλη....

Ψήφισαν "παρών¨σε νέο "ιερό" ρουσφέτι

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε το σκεπτικό με το οποίο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ψήφισε «παρών» όταν προχτές ήρθε με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, άρθρο που αποσκοπούσε στο να κάνει άλλο ένα «ιερό» ρουσφέτι με φοροαπαλλαγές για τα μοναστήρια και τους καλόγερους του «Αγίου»  Ορους. 

Οσο και να ψάξαμε στον χθεσινό και σημερινό «Ριζοσπάστη» δεν ...

Ο Δικτάτορας-Βασανιστής...!!!

Όλη η Ελλάδα κρατάει την αναπνοή της και προσευχόμενη αγωνιά για το αν, τελικά, θα χρησιμοποιηθεί βούτυρο( ή βαζελίνη) στις διαπραγματεύσεις

Η Τελευταία Παράσταση στο Παρίσι


Η κυβέρνηση των Ολετήρων δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, επεσήμανε ο νέος σύνδικος της πτώχευσης, ο φερόμενος και ως Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της έναρξης των συνομιλιών με τους εκπροσώπους της συνέλευσης των πιστωτών, στο Παρίσι.
Ο νέος «υπουργός» Οικονομικών διευκρίνισε πως έχει δοθεί προτεραιότητα σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία και αναμένεται κυρίως να συζητηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα. «Έχει ανέβει πολύ ο πήχης των προσδοκιών κι έτσι με ευκολία θα περάσουμε από κάτω», μας ανέφερε χαρακτηριστικά, λάμποντας από εθνική έπαρση.
Εξάλλου, δήλωσε πως δεν ανησυχεί για τα..

Ο Σημίτης θα έπρεπε να βρίσκεται στην φυλακή...!!!




Εκπληκτικο το σημερινό άρθρο της Δημοκρατιας, που βάζει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Ο καταστροφέας της Ελλαδας θα έπρεπε να εχει ακολουθήσει τον δρόμο του Ιωαννίδη, για την εθνικη καταστροφη που προκάλεσε. 


Ειναι όμως έξω για εναν απλούστατο λογο: 

ΕΤΣΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


Ομιλία Κρις (Χρήστου) Σπύρου
Πρώην Πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας Νιού Χαμσάιρ ΗΠΑ,
για το Σκοπιανικό, στην εκδήλωση της «Ένωσης των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων»
15 Δεκεμβρίου 2004 Αθήνα


Γνώρισα την Μακεδονία από τα λίγα χρόνια που πήγα σχολείο στην Ελλάδα. Έφυγα για την Αμερική 13 ετών πριν από 48 χρόνια.
Έμαθα για την Μακεδονία από τον παππού μου τον Θανάση Σπύρου, ο οποίος άφησε την γυναίκα του έγκυο το 1910, με τον πατέρα μου στην κοιλιά της, και έφυγε για την Αμερική. Πήρε τρία παιδιά μαζί του και άφησε πίσω στο χωριό άλλα 4 παιδιά με τη γιαγιά μου την Ελένη. 
Έμαθα για την Μακεδονία από αυτόν τον παππού, που δύο χρόνια μετά την άφιξή του στην Αμερική ξαναγύρισε στην Ελλάδα να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των άλλων κατεχομένων εδαφών από τους Τούρκους. Έξι (6) ολόκληρα χρόνια πολέμησε και δεν ξαναείδε ποτέ τα τρία παιδιά του που άφησε στην Αμερική.
Ξέρω τους Μακεδόνες από τον πατέρα μου τον Κώστα που πολέμησε στην Μακεδονία, στο Ιταλικό μέτωπο και τραυματίας μας διηγιόταν χρόνια μετά για «τα μεγάλα νταούλια» που παίζανε οι Μακεδόνες όταν αυτός έπαιζε το μαντολίνο του στο μέτωπο. Με καμάρι μας έδειχνε φωτογραφίες και μας έλεγε για την φιλοξενία που τους προσέφεραν οι Έλληνες της Μακεδονίας.
Το Μακεδονικό το έμαθα από το ...

Αλήθεια....Πώς αυτό το αριστούργημα έφθασε στο Metropolitan Myseum of Art.U.S.A.;;;



Οι εννέα Μούσες!



Φωτογραφία: Αττική μελανόμορφη υδρία με τις εννέα Μούσες, 510 π.Χ., του ζωγράφου Πριάμου, Metropolitan Museum of Art, U.S.A.  

Οι εννέα Μούσες!

Αρχικά οι θεότητες αυτές ήταν νύμφες του βουνού και των νερών. Ο Ησίοδος στη Θεογονία αφηγείται: «Η Μνημοσύνη κοιμήθηκε στην Πιερία με το γιο του Κρόνου και γέννησε αυτές τις παρθένες που μας κάνουν να ξεχνάμε τα βάσανά μας και απαλύνουν τους πόνους μας. Εννιά νύχτες συνέχεια ο συνετός Δίας ανεβαίνοντας στο ιερό κρεβάτι του, κοιμότανε δίπλα στη Μνημοσύνη, μακριά απ’ όλους τους αθανάτους. Ύστερα από ένα χρόνο, όταν οι εποχές και οι μήνες είχαν συμπληρώσει τον κύκλο τους κι όταν πέρασαν πολλές μέρες η Μνημοσύνη γέννησε εννιά κόρες…, που όλες τις μάγευε η μουσική…». Τα ονόματα τους είναι: Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολυμνία, Ουρανία, Καλλιόπη.

Κλειώ: Μούσα της ιστορίας. Σύμβολά της ήταν η σάλπιγγα, η κλεψύδρα και κυρίως ένα χειρόγραφο(Volumen) που ξετυλίγεται. 

Ευτέρπη: Αρχικά ανήκε στην ακολουθία του Διονύσου. Σύμβολό της ήταν ο διπλός αυλός. 

Θάλεια: μούσα της βουκολικής ποίησης και της κωμωδίας. 

Μελπομένη: Μούσα της τραγωδίας. Τα κυριότερα σύμβολά της ήταν η τραγική μάσκα. 

Τερψιχόρη: Μούσα της λυρικής ποίησης και σύμβολό της η λύρα. 

Ερατώ: Μούσα του υμεναίου και της ερωτικής ποίησης με σύμβολο τη λύρα. 

Πολυμνία: Αρχικά η μούσα που ενέπνεε τους ύμνους και τα τραγούδια προς τιμήν των θεών. 

Ουρανία: Μούσα της Αστρονομίας. Σύμβολό της έχει την ουράνια σφαίρα. 

Καλλιόπη: Πρώτη απ’ όλες και πιο σεβαστή, προστάτιδα της επικής ποίησης, μούσα της ευγλωττίας...





Αττική μελανόμορφη υδρία με τις εννέα Μούσες, 510 π.Χ., του ζωγράφου Πριάμου, Metropolitan Museum of Art, U.S.A.



Οι εννέα Μούσες!

Αρχικά οι θεότητες αυτές ήταν νύμφες του βουνού και των νερών. Ο Ησίοδος στη Θεογονία αφηγείται: «Η Μνημοσύνη κοιμήθηκε στην Πιερία με το γιο του Κρόνου και γέννησε αυτές τις παρθένες που μας κάνουν να ξεχνάμε τα βάσανά μας και απαλύνουν τους πόνους μας. Εννιά νύχτες συνέχεια ο συνετός Δίας ανεβαίνοντας στο ιερό κρεβάτι του, κοιμότανε δίπλα στη Μνημοσύνη, μακριά απ’ όλους τους αθανάτους. Ύστερα από ένα χρόνο, όταν οι εποχές και οι μήνες είχαν συμπληρώσει τον κύκλο τους κι όταν πέρασαν πολλές μέρες η Μνημοσύνη γέννησε εννιά κόρες…,

Γιατί βάζουν “στρατιά” αστυνομικών στην Αμφίπολη;


Το αίτημα για αύξηση των μέτρων φρούρησης του αρχαίου τάφου της Αμφίπολης δείχνει "μεγάλη ανακάλυψη"
- Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι πρόκειται για κάτι "μεγάλο"!
- Είναι τόσο μεγάλο το μυστικό που αναμένεται να αποκαλυφθεί για να έχει αναλάβει τη φύλαξη η Ασφάλεια;

Τσαντίστηκε πάλι ο ...Τοτός με τη δασκάλα του!!!!


Στην τάξη του Τοτού έχουν μαθηματικά. Ρωτάει η δασκάλα:

- Είναι 3 πουλάκια σ' ένα δέντρο. Πυροβολούμε το ένα. Πόσα θα μείνουν;

- Κυρία Κυρία!!, φωνάζει ο Τοτός.

- Ναι, Τοτέ, πες μας.

- Κανένα κυρία!

- Μα γιατί Τοτέ;

- Γιατί θα ακούσουν τον πυροβολισμό και θα φύγουν, απαντά ο Τοτός λογικά.

- Όχι, Τοτέ. Αριθμητική κάνουμε. 2 θα μείνουν. Αλλά μ' αρέσει ο...

4 Σεπ 2014

Για μια κανάτα κρασί

170 Richard Feynman - The Universe Is In A Glass Of Wine
«Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε... άλλος ένας βασιλιάς.

Ήταν ο μονάρχης μιας μικρής χώρας που την έλεγαν το Πριγκιπάτο της Αμπελοχώρας. Το βασίλειό του ήταν γεμάτο αμπέλια, και όλοι οι υπήκοοί του ασχολούνταν με την παραγωγή κρασιού. Με την εξαγωγή σε άλλες χώρες, οι δεκαπέντε χιλιάδες οικογένειες που κατοικούσαν στην Αμπελοχώρα κέρδιζαν αρκετά για να ζουν καλά, να πληρώνουν τους φόρους τους και να απολαμβάνουν ορισμένες πολυτέλειες.

Επί πολλά χρόνια ο βασιλιάς μελετούσε τα οικονομικά τού βασιλείου του. Ήταν δίκαιος μονάρχης, με κατανόηση, και δεν ήθελε να νιώθει πως βάζει χέρι στις τσέπες των κατοίκων της Αμπελοχώρας. Γι' αυτό έκανε μεγάλες προσπάθειες να βρίσκει τρόπους να μειώνει τους φόρους.


Ώσπου, μια μέρα,

Οι 5 καλύτερες υπερτροφές που σίγουρα δεν τρώτε!!!!!!!!!



Πέντε υποτιμημένες τροφές, ιδιαίτερα ωφέλιμες για την υγεία μας, καθώς και εύκολοι τρόποι για να τις συμπεριλάβετε στην καθημερινή διατροφή σας.

Ενισχύστε την υγεία σας με κάθε μπουκιά από τις παρακάτω λιγότερο γνωστές υπερτροφές. Ακόμα κι αν είστε από εκείνους που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, ίσως έχετε κουραστεί να πίνετε συνεχώς πράσινο τσάι, να τρώτε αμύγδαλα και γιαούρτι με μέλι.

Έχετε υπόψη σας, ότι σε καταστήματα με προϊόντα διατροφής, μπορείτε να βρείτε και λιγότερο γνωστές υπερτροφές που έχουν μεγάλη διατροφική αξία και αξίζουν με το παραπάνω μια θέση στο τραπέζι σας.

Ακολουθούν πέντε υποτιμημένες τροφές, καθώς και εύκολοι τρόποι για να τις συμπεριλάβετε στην καθημερινή διατροφή σας...

5+1 εφευρέτες που πέθαναν από την ίδια τους την ανακάλυψη...!!!

Οι εφευρέσεις έχουν αποτελέσει μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης της παραγωγικότητας για την ανθρωπότητα, ωστόσο όλως περιέργως κάποιες από αυτές ήταν μοιραίες για τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

5+1 εφευρέτες που πέθαναν από την ίδια τους την ανακάλυψη [εικόνες & λίστα]



1. Ο συνιδρυτής της της «Stanley Motor Carriage Company» σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που εφηύρε συγκρούστηκε με...

Και που σαι ακόμα Δάσκαλε...



...

Η περίφημη παγκόσμια κυβέρνηση δεν είναι ένα σενάριο συνωμοσίας...Διάβασέ το


Δεν χρειάζονται χιλιάδες μαντριά ,αλλά ένα.... 


Για να νοιώθεις πλούσιος πρέπει κάποιοι να είναι φτωχοί.
Οι γιαγιάδες έλεγαν, αν δεν μπορείς να ξυστείς μόνος σου, μη περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι.  Η λαϊκή σοφία, που αν φτιάχναμε  ένα κατάλογο τις  πιο γνωστές λαϊκές συμβουλές, και  τον κολούσαμε  στο τοίχο μας για  να τον κοιτάμε κάθε μέρα, ίσως κατορθώναμε να δούμε σε τι παγίδα έχουμε πέσει...

Ολο το  κόλπο της περίφημης ανάπτυξης και προόδου, το πέρασμα στην εποχή της υστερικής κατανάλωσης,  της  τεχνολογίας και του διαστήματος,  ήταν για να απωλέσουν , τελικά, οι άνθρωποι τη δυνατότητα να ξύνονται μόνοι τους!!  Ναι δυστυχώς το τίμημα της ανάπτυξης ήταν μια ετοιματζίδικη, φασόν ζωή με κόστος και προϊόντα  που καθορίζονται  από τους γκουρού του μάρκετινγκ και τις επιθυμιες των εργοδοτών τους.  

Πως θα ξυστείς  μόνος σου αφού η οποιαδήποτε αληθινή, αυτοδιαχείρηση της ζωής σου, είναι ανύπαρκτη έννοια? 
Μπορείς να κατασκηνώσεις σε  μια γη και να σ΄αφήσουν ελεύθερο να το κάνεις?Μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι με τα χέρια σου? 

ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ντρέπεται να λέει το όνομα του και παρουσιάζεται πότε ως ελιά και πότε ως κουκούτσι.

Πασόκ, το άλλο πρόσωπο του Σαμαρά






Τα 40 χρόνια του γιορτάζει το πασοκ, ότι απέμεινε τέλος πάντων. 
40 χρόνια πορείας για να καταντήσει τελικά νέα δημοκρατία.

Πάντα νέα δημοκρατία ήταν αλλά το έκρυβε… όμως για πόσα χρόνια να κρύψεις την αλήθεια;
ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ντρέπεται να λέει το όνομα του και παρουσιάζεται πότε ως ελιά και πότε ως...

Εχουν κάνει έλεγχο μόνο σε 25 από τους 2062 της λίστας Λαγκάρντ!!!!!!!!! Γιατί άραγε???

τσιπρασ
Συνέχιση του πάρτι ασυλίας και φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ, αναφέροντας ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουν ελεγχθεί μόλις 25 από τις συνολικά 2062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ.
Όπως είπε, για τις υπόλοιπες 2037 υποθέσεις απασχολούνται σήμερα μόνο 35 υπάλληλοι που ταυτόχρονα απασχολούνται και με σωρία άλλων υποθέσεων και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι σε ενάμισι περίπου χρόνο, το τέλος του 2015, η..

Γάλλοι, Σέρβοι, Έλληνες , Τσέχοι αλλά και εθελοντές από όλο τον πολιτισμένο κόσμο μάχονται ενάντια στον ναζισμό

Γάλλοι, Σέρβοι, Έλληνες της Ουκρανίας, Τσέχοι αλλά και εθελοντές από όλο τον πολιτισμένο κόσμο συρρέουν στην Αν. Ουκρανία για να αγωνιστούν μαζί με τον λαό στην μάχη κατά του ναζισμού. 

Τα δυτικά ΜΜ”Ε” βέβαια,

Δεν υπάρχουν προδότες στην Ελλάδα. Μόνο ήρωες....Ναι, βέβαια, ο Βενιζέλος είναι ήρωας.

Βενιζέλος Σημίτης
Πολύ συγκινητικά τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα σαράντα του ΠΑΣΟΚ. Ήταν εξαιρετική η προσπάθειά του να μην λέει συνέχεια «εγώ», αν και το καλύτερο σημείο ήταν όταν είπε «επιτελώ καθήκον με εθνικούς στόχους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα». Είναι του εθνικού καθήκοντος ο Βενιζέλος. 
Για τον εαυτό του δεν νοιάζεται καθόλου. 
Όλα για την Ελλάδα.


Κάποιοι νομίζουν πως στην χτεσινή του ομιλία ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την πολιτική, όταν...

Κρεμάστε τα κομμούνια!!


Αθλια κομμούνια!!
Κυβερνάτε 40 χρόνια!!

Διαποτίσατε  θεσμούς με τις αντιλήψεις σας!!
Mοιραστήκατε bonus και....

Δρομολογούνται ποινικά δικαστήρια για τον Τόμσεν και την παρέα του

 Δρομολογούνται ποινικά δικαστήρια για τον Τόμσεν και την παρέα του 
Οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι αποδείχθηκαν φρούδες και φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα. Οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» απέναντι στους δανειστές έσβησαν πριν ακόμη η ελληνική αντιπροσωπεία προσγειωθεί στη γαλλική πρωτεύουσα. 
 
Μια άλλη όμως..

Η Δημοκρατία του Σαμαρά.... Γιατί φοβούνται τον λαό που τους ...εξέλεξε???


Αστυνομία, Πεζικό, Αεροπορία, Ναυτικό... στη Δ.Ε.Θ. για τον Αντωνάκη !


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από περίπου 4.000 αστυνομικούς, και δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, θα βρεθούν στη
Θεσσαλονίκη για την 79η ΔΕΘ που ξεκινάει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

Από τις 6 χθες το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στην...

Θα πληρώνουμε διόδια ακόμα κι όταν δεν κυκλοφορούμε...???

1698Οι εθνικές οδοί έχουν ερημώσει. Η εθνική Βόλος – Λάρισα σου δίνει την εντύπωση ότι είναι στη Χιροσίμα μετά από την ατομική βόμβα. Η τιμή της βενζίνης παρέα με τα διόδια που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη κάνουν  την μετακίνηση των Ι.Χ. απαγορευτική.
 
Κι αναρωτιέται κανείς, αφού ο κόσμος δεν κυκλοφορεί, οι εταιρείες δεν έχουν χασούρα από αυτό; Γιατί δεν κατεβάζουν τα διόδια να έχουν εισπράξεις;
Η απάντηση έρχεται σε ...

3 Σεπ 2014

Ντ. Τόρες: Να ιδιωτικοποιήσουμε τον Πλάτωνα!!!!!!!!!!!

PlatonΤου Νταβίντ Τόρες*
Μετάφραση – Απόδοση: Αργ. Παναγόπουλος
Τιμώντας το επίθετό του, που μοιάζει περισσότερο με τον τζίτζικα παρά με το μέρμηγκα, ο Ούλριχ Γκρίλο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας, πρότεινε η Ελλάδα να μεταβιβάσει ένα μεγάλο μέρος της ιστορικής και καλλιτεχνικής της κληρονομιάς στο Ταμείο της ευρωπαϊκής διάσωσης. 
Παρόλο που η πρόταση του Ούλριχ Γκρίλο μπορεί να φανεί αρκετά καινούργια, ήρθε με τρεις χιλιετίες καθυστέρηση, γιατί αυτό το κάνει η Ελλάδα από τα χρόνια του Ομήρου. 
Σχεδόν όλα τα μεγάλα πολιτιστικά έργα που απολαμβάνουμε στη Δύση, τα μαθηματικά, η φιλοσοφία, το θέατρο, η δημοκρατία, η μουσική, η φυσική, ο αθλητισμός, η λυρική και τα έπη, είναι ελληνικής προέλευσης. Ο Γκρίλο δεν τα έβαλε στο λογαριασμό, γιατί αυτός είναι...

Ο τάφος στην Αμφίπολη είναι του Μ. Αλεξάνδρου!!!!!!!!!

Βέβαιος ο Σ. Καργάκος: Ο τάφος στην Αμφίπολη είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Βέβαιος ο Σ. Καργάκος: Ο τάφος στην Αμφίπολη είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Για τη βεβαιότητά του ότι πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου..
και παρά τις αντίθετες απόψεις άλλων αρχαιολόγων και ιστοριών, μίλησε ξανά ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος

«Το μνημείο δείχνει ότι πρόκειται για τάφο επιφανέστατου ανδρός. Ποιος..

Κάποιοι στον ΣυΡιΖα δουλεύουν για να γίνει ελπίδα η Χ.Α. . Αν συνεχίσουν, με αυτά τα μυαλά, θα τα καταφέρουν...

Όταν ζορίζονται...



Έτσι είναι. Η παρουσία κάτι νέου δημιουργεί ζόρια.
Τους τυχαίνει κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο και τα χάνουν.
Γιουχάρουν.(Έτσι τους έμαθαν).
Οι "αντικειμενικοί" μπερδεύουν τη γλώσσα τους. Κάνουν αφορισμούς και καταλήγουν σε νοητικές κωλοτούμπες.
Μα, το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί:
Οι "ενεργοί" πολίτες, πολιτικοί και σχολιαστές είναι λίγοι. Οι σιωπηλοί είναι οι πολλοί.
Σιωπηλοί είτε από ιδιοσυγκρασία είτε από άγνοια.
Όλη αυτή η σκόνη που σηκώνουν πολιτικοί, σχολιαστές και πολιτικολογούντες είναι για να μη φανεί η διαφορά, για να διατηρηθεί η σύγχυση και η άγνοια.
Δεν θα πω ότι είναι καλή η διαφορά. Για να διαπιστωθεί πρέπει να υπάρξει διάλογος. Είναι, όμως, διαφορά.

Αληθεύει η "είδηση" που έδωσε ο Αλεβιζόπουλος ότι αναζητείται τρόπος καθαίρεσης από το αξίωμα του ...

Γιατί η Δύση μισεί τους Έλληνες

"Ο κόσμος μπορεί να είσαι όσο θέλει σκοτεινόςόμως αρκεί να παρεμβάλλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής για να φωτιστεί αμέσως άπλετα".
 Φρίντριχ Νίτσε
Σχεδόν όλες οι εποχές και όλα τα στάδια της κουλτούρας προσπάθησαν κάποια στιγμή, με βαθιά δυσθυμία, να απελευθερωθούν από τους Έλληνες, επειδή κάθε προσωπική, εμφανώς πρωτότυπη και αξιοθαύμαστη δημιουργία φαινόταν, σε σύγκριση με εκείνους, να χάνει ξαφνικά τη ζωή και το χρώμα της και να γίνεται αποτυχημένο αντίγραφο, ακόμη και καρικατούρα.
Κι έτσι, κάθε τόσο ξεσπάει μια βαθιά οργή εναντίον αυτού του αλαζονικού μικρού λαού, που είχε την τόλμη να χαρακτηρίζει «βάρβαρο» ό,τι δεν ήταν δικό του γέννημα θρέμμα.
Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, αναρωτιέται κανείς, που, παρ’ όλο που έχουν μόνον εφήμερη ιστορική λάμψη, κωμικά περιορισμένους θεσμούς, αμφίβολη ηθική και χαρακτηρίζονται από ειδεχθή ελαττώματα, έχουν την αξίωση ότι διαθέτουν εκείνη την αξιοπρέπεια και την εξέχουσα θέση που διακρίνει τη μεγαλοφυία από τις μάζες;

Business Insider: Η Ελλάδα τρίτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο

Business Insider: Η Ελλάδα τρίτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο -Ανεργία και α

Καθόλου κολακευτικό δεν είναι το σημερινό άρθρο του Business Insider το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα στις πιο ψηλές θέσεις της λίστας με τις πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη, υπολογίζοντας το ποσοστό δυστυχίας με βάση την ανεργία και..

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ.....και...


και άλλοι 2 νάνοι....

2 Σεπ 2014

ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ



Ταινία : ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ (Aύγουστος 2013)...

Οι μπανάνες “εργοστάσιο” ραδιενέργειας στον οργανισμό μας!!!!!!!!!!!!!!

Οι άνθρωποι γινόμαστε καθημερινά δέκτες ακτινοβολίας διαφόρων ειδών: κοσμικές ακτίνες, ακτίνες γάμμα, σωματίδια άλφα, νετρίνα, μιόνια είναι μερικά από αυτά.
Υπολογίζεται πως ένας μέσος άνθρωπος λαμβάνει κάθε χρόνο 360 μιλιρέμ ακτινοβολίας (το μιλιρέμ είναι δείκτης απορρόφησης ακτινοβολίας) κατά μέσο όρο, που ισοδυναμεί με την ακτινοβολία που λαμβάνουμε από 36 ακτινογραφίες.
Το 200 μιλιρέμ προέρχονται από το...

ΝΑΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Θα νικήσουν, όπως νικούν πάντα...


Ζούμε μέρες τραγικής κορύφωσης. 
  1. Στη γειτονιά μας ψήνεται άλλος ένας πόλεμος στηριγμένος σε αισχρά ψεύδη και βρώμικες προβοκάτσιες.
  2. Η ελληνική κυβέρνηση (που ψηφίσαμε εμείς ρε μαλάκες) για πρώτη φορά στην ιστορία υποστηρίζει ένθερμα την στρατιωτική επίθεση εναντίον άλλης χώρας.
  3. Νοσοκομεία κλείνουν και οι ασθενείς πηγαινοέρχονται στους δρόμους της Αήνας να βρουν ένα άδειο ντιβάνι.
  4. Οι καθηγητές απολύονται σωρηδόν, διότι η χώρα μας αποφάσισε πως δε χρειάζεται πια παιδεία και σχολεία σ' αυτόν τον τόπο, παρά μόνο..