# #

14 Ιαν 2012

απίστευτη φάρσα...Τι μπορείς να πάθεις στα καλά καθούμενα!



Ιερά Σύμβολα των Ελλήνων Θεών. . .




Δίας
Σύμβολα: Κεραυνός, Αιγίδα, Κότινος
Ζώα: Αετός, Ταύρος, Κόκορας
Δέντρα-Φυτά: Βελανιδιά, Φασκόμηλο. Δευτερεύοντα: Ελιά, Μαργαρίτα, Αμάραντο, Ματζουράνα, Καρυδιά, Φλόμος, Βερβένα, Αμυγδαλιά, Βιολέτα, Κασσιά,....
Γαρύφαλλο, Σχοίνος


Ποσειδώνας ...

Ο Καντάφι έδωσε στον Παπανδρέου 20 εκατ. δολάρια,είπε ο μάγειράς του

Image  Ο προσωπικός μάγειρας του Μουαμάρ Καντάφι, Μιόντραγκ Τζόρτζεβιτς αφηγείται τη ζωή του πρώην Λίβυου ηγέτη σε εκπομπή της σερβικής τηλεόρασης και αποκαλύπτει άγνωστες χρηματοδοτήσεις Ευρωπαίων ηγετών.

Κατά την αφήγηση όμως ο μάγειρας δέχεται ερώτηση από τον δημοσιογράφο για το αν ο Καντάφι κατά καιρούς έχει βοηθήσει Ευρωπαϊκές χώρες για να έρθει η απάντηση «βόμβα».

Ο Καντάφι το 2005 έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια στο πρώην Έλληνα πρωθυπουργό,...

Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια



Image
Αυξάνεται θεαματικά ο αριθμός των πολιτών στην Πιερία οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Μέχρι σήμερα, Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012, έχουν κατατεθεί, μόνο στην Πρωτοβουλία Πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα», 645 λογαριασμοί οι οποίοι πληρώθηκαν στα ATM μηχανήματα των τραπεζών, χωρίς να κατατεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

Image

Η προσέλευση των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ είναι τόσο μεγάλη, που η οργανωτική επιτροπή αναγκάστηκε πρόσφατα να διπλασιάσει τον αριθμό των εθελοντριών και των εθελοντών που ενημερώνουν και παραλαμβάνουν καθημερινά τους λογαριασμούς. Υπολογίζεται, πως την τελευταία εβδομάδα, από τις 12:00 έως τις 13:00 στην είσοδο του Δημαρχείου Κατερίνης, συγκεντρώνονται....

«Ζεύς ην, Ζεύς εστί, Ζεύς έσεται. Ώ, Μεγάλε Ζεύ!».


 Το Μαντείο της Δωδώνης


Σύμφωνα με την παράδοση η Δωδώνη κατοικείται από τους πρώτους Ιεροφάντες του Διός τους Σελλούς, πολύ πιό πριν από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος και πήρε τ’ όνομά της από την Ωκεανίδα Νύμφη Δωδώνη ή από τον Δώδωνο ποταμό ή απ’ τη λέξη “Δωδώ” που σημαίνει “μπουμπουνητό” ή απ’ το ρήμα δίδωμι, επειδή η πεδιάδα της Δωδώνης ήταν πλούσια και εύφορη.

 Η πόλη είναι γνωστή από το Μαντείο της, τον χώρο που λατρευόταν η Θεά Γη κι αργότερα καθιερώθηκε η συλλατρεία του Δωδωναίου Διός και της Διώνης.
Όπως λέει ο μύθος δύο τρυγόνια έφυγαν από την Αίγυπτο. Το ένα από αυτά στάθηκε στην έρημο της Λιβύης, όπου χτίστηκε το μαντείο του Άμμωνος Διός, ενώ το άλλο ήρθε και κάθησε στη γέρικη βελανιδιά της Δωδώνης όπου ιδρύθηκε το Μαντείο της Δωδώνης. Εκεί λατρευόταν ο Ζεύς ο...

Λαικος ξεσηκωμος στη Ρουμανια...!!!


Παρακολουθήστε με προσοχή τις εξελίξεις στη Ρουμανία .

 Μιλάμε για γεγονότα παρόμοια με εκείνα του 1989 όταν ανέτρεψαν τον Τσαουσεσκου.

 Για να καταλάβετε είναι κάτι σαν τα δεκεμβριανά + πλατεία συντάγματος με ταυτόχρονη διεξαγωγή σε όλη την χώρα . Μπορεί και λίγο παραπάνω ! 


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : Αύριο επιστρέφουν οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα .....
  
cristina


Opera Chaotique @ Half Note: «Λαϊκοί» διασκεδαστές με «γαλλικά και πιάνο»!


Opera Chaotique @ Half Note: «Λαϊκοί» διασκεδαστές με «γαλλικά και πιάνο»!

Είδαμε μια "θεοπάλαβη" παράσταση από ένα νέο ελληνικό σχήμα που δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, και τους "βγάζουμε το καπέλο" για το καλλιτεχνικό προϊόν και το χιούμορ τους... 


Δεν είχαμε καταφέρει να τους δούμε στις εμφανίσεις τους στο Faust τον Δεκέμβριο, γι’ αυτό σπεύσαμε με αδημονία στο Half Note για να γνωρίσουμε την καλλιτεχνική τους πρόταση, καθώς τα όσα είχαμε διαβάσει και ακούσει το -μικρό- διάστημα που δραστηριοποιούνται στα δισκογραφικά και αστικά δρώμενα ως Opera Chaotique, είχαν εξάψει την περιέργειά μας.
 Η αλήθεια είναι πως αναπόφευκτα απ’ όλ’ αυτά είχαμε σχηματίσει συνειρμούς και προσδοκίες για εντυπώσεις ανάλογες με αυτές που προκαλεί η δουλειά και το προφίλ σχημάτων όπως οι Tiger Lillies και οι Dead Man’s Bones (τηρουμένων των αναλογιών, βέβαια), με τους οποίους οι Opera Chaotique έχουν επιφανειακές ομοιότητες
Όμως όπως αποδείχτηκε, το ελληνικό σχήμα διαθέτει έναν απόλυτα δικό του πρωτότυπο χαρακτήρα, με ξεχωριστή καλλιτεχνική αξία. Μια μεστή πρόταση υψηλού επιπέδου, με πολύ χιούμορ, από ένα νέο σχετικά ντουέτο που κερδίζει τις εντυπώσεις με την στουντιακή παραγωγή αλλά και τα live του... 

Η Πρασινη αναπτυξη....προχωραει συμφωνα με το σχεδιο (η γαλαζια και η μαυρη...βοηθαει οσο μπορει) !!!



Το αφεντικο να το αφηνετε να μιλαει παντα πρωτο !




Ένας, πωλητής, ένας διοικητικός και ο Μάνατζερ πήγαιναν για γεύμα, όταν βρίσκουν στο δρόμο ...ένα παλιό λυχνάρι. Το τρίβουν και βγαίνει ένα τζίνι.

 Το τζίνι λέει: «Θα δώσω στον καθένα σας από μια επιθυμία».
 «Εγώ πρώτος, εγώ πρώτος» πετάγεται ο ...

Τα διαχρονικά αρχαία Ελληνικά έθιμα



Υπάρχουν πάρα πολλές παραδόσεις και έθιμα στην σημερινή κοινωνία, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα.

  Σημαντικό στοιχείο, σχετικά με την διαχρονικότητα αυτών των εθίμων και παραδόσεων , είναι όχι μόνο η εισχώρηση και διατήρησή τους στην σημερινή κοινωνία ,αλλά οτι ακόμα και αρκετές θρησκείες ,  διατήρησαν τα σημαντικότερα απο τα έθιμα αυτά και τα οικειοποιήθηκαν .

Στον Ελλαδικό χώρο , η διατήρηση αυτών των παραδόσεων απο την Εκκλησία, ίσως και να έγινε γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν να τα στερήσουν απο τους Έλληνες που έπαιζαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή τους και γενικότερα στην Ελληνική κοινωνία των αρχαίων χρόνων.

  Mε το πέρασμα των αιώνων, το νόημα στα περισσότερα απο αυτά τα έθιμα και τις παραδόσεις άλλαξε, όπως και ο αρχικός λόγος δημιουργίας τους...


Ας δούμε τα σημαντικότερα απο αυτά τα έθιμα τα οποία φυσικά και διατηρούνται μέχρι σήμερα:


Νηστεία: Οι Αθηναίοι νήστευαν όταν γιόρταζαν τα ...

Ο "αχυράνθρωπος" - η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών...βιντεο



Η έκφραση "μας έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί", μοιάζει υπερβολικά λίγη για να περιγράψει την πιο καλοστημένη απάτη όλων των εποχών.

Ακούστε με προσοχή τα όσα λέγονται στο παρακάτω κλιπάκι κινουμένων σχεδίων.

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε ιδέα ακόμα για όλα αυτά, όμως η θεωρία πίσω από τον νομικό "αχυράνθρωπο" είναι πολύ σοβαρή και έχει να δείξει ακόμα και δεδικασμένα (κυρίως σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία).

Όπως εξηγούν οι θεωρητικοί του "αχυρανθρώπου", ως βιολογικές οντότητες είμαστε ελεύθεροι και κανένας νόμος δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

 Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι θεμελιωτές των δυτικών νομικών πλαισίων φρόντισαν ώστε με την έκδοση του πιστοποιητικού γέννησής μας να δημιουργείται μια νομική οντότητα (αχυράνθρωπος), από την οποία προκύπτουν και όλες μας οι νομικές υποχρεώσεις - όμως, αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ...

η διατροφική γενοκτονία....δειτε το βιντεο...



Γιατι εστειλε η ΝΑΣΑ στον πλανητη Αρη, εικονες του θεου Δια και αλλων Ελληνων θεων?





Δειτε στο You Tube τα υπολοιπα βιντεο και βγαλτε τα δικα σας συμπερασματα....

«Πατέρες» του ηλιακού ημερολογίου οι Μινωΐτες.

Αποτύπωση ηλιακού ημερολογίου σε μινωικό σφραγιστικό εύρημα, κατασκευασμένο από δόντι ιπποποτάμου. «Οι 12 κοιλότητες που φέρει το σφράγισμα είναι συμβολισμοί σελήνης, είναι ο χρόνος, οι 12 μήνες»

Αποτύπωση ηλιακού ημερολογίου σε μινωικό σφραγιστικό εύρημα, κατασκευασμένο από δόντι ιπποποτάμου. «Οι 12 κοιλότητες που φέρει το σφράγισμα είναι συμβολισμοί σελήνης, είναι ο χρόνος, οι 12 μήνες»




Δεκαεννέα αιώνες πριν από τους Βαβυλώνιους είχαν ανακαλύψει το ηλιακό ημερολόγιο οι Μινωίτες, όπως αποκαλύπτει στο «Εθνος» ο καθηγητής Μηνάς Τσικριτζής.
Ο Κρητικός ερευνητής, ύστερα από πολύχρονη μελέτη και διασταύρωση στοιχείων, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «διάβασε» ένα μέρος των ιερογλυφικών των Μινωιτών και φέρνει στο φως νέα δεδομένα για το πρώτο μινωικό ηλιακό ημερολόγιο... 

Δραχμή: Καταδίκη ή Μοναδική Ελπίδα;



     

Ο κύριος ΓΠροβόπουλοςΔοικητής της αποκαλούμενης Τράπεζας της Ελλάδος”, ακολουθώντας την ίδια πολιτική με τον Υπουργό Οικονομικών κΕυΒενιζέλο και με το ίδιο περισπούδαστο ύφος, μας απείλησε  ότι η επιστροφή στο Εθνικό μας νόμισματην ξακουστή Δραχμήθα σήμαινε την επιστροφή της χώρας στη δεκαετία του 1950 όταν η Ελλάδα μετά από έναν παγκόσμιο πόλεμο και έναν εμφύλιο σπαραγμό ανασυγκροτούσε τις δυνάμεις της για να φθάσειμέχρι τις αρχές της μεταπολίτευσηςσε ένα βιοτικό επίπεδο που μπόρεσε να σπουδάσει και να μορφώσει όλους αυτούς που σήμερα την έχουν καταντήσει παγκόσμιο περίγελο.
Ας δούμε όμως αρχικά ποιά είναι η «Τράπεζα τηςΕλλάδος» την οποία διευθύνει ο κΓΠροβόπουλος και ως εκ τούτου φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη όλων όσων τη χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.
  Εκ του καταστατικού τηςοι ιδιώτες μέτοχοι της τράπεζας με ποσοστό συμμετοχής μικρότερο του 5% μπορούν να παραμένουν ανώνυμοι.
  Το αποτέλεσμα είναι ότι παραμένουν άγνωστοι οι μέτοχοι της τράπεζας που συνολικά κατέχουν το 92% των μετοχών της.  Αυτό γεννά τέσσερα ερωτήματα και καταγγελίες.
1.  Ποίος είναι ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος όταν σε αυτή συμμετέχουν ιδιώτεςασχέτως του ποσοστού συμμετοχής τους ή της ανωνυμίας τους;
2.  Πως αυτή η μετοχική σύνθεση εξασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα έναντι του ντόπιου και ξένου χρηματοπιστωτικού συστήματος;
3.  Γιατί αυτοί οι μέτοχοι παραμένουν άγνωστοι και γιατί ένα τέτοιο κερδοσκοπικό  ίδρυμα χρησιμοποιεί τον παραπλανητικό και ψευδεπίγραφο τίτλο της “Τραπέζης της Ελλάδος”;
4.  Με τι δικαίωμα ο Διοικητής ενός τέτοιου ψευδεπίγραφου...