# #

9 Απρ 2016

Η Ολλανδία είναι η περισσότερο προβληματική χώρα του πλανήτη,ενώ η Ελλάδα...

Χρέος
Η Ολλανδία είναι η περισσότερο προβληματική χώρα του πλανήτη, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία και, παραδόξως, από τη Δανία – ενώ η Ελλάδα, μαζί με τη Γερμανία, φαίνεται πως έχουν τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, με βάση τη μελέτη.
.
Ενώ τα μάτια των αγορών είναι στραμμένα για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα, από την οποία απαιτείται σταθερότητα στις θέσεις της και ψυχραιμία στη συμπεριφορά της, ο πλανήτης βυθίζεται όλο και περισσότερο στα βουνά των συσσωρευμένων χρεών – σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη της McKinsey. Τα συνολικά παγκόσμια χρέη έχουν αυξηθεί στα 200 τρις $, ενώ η κατάσταση της Κίνας είναι...

Ένα μουσικό αστέρι γεννιέται στην Πιερία

IMG_4241__1459627965_94.69.241.112
Πολλά λέγονται γύρω απο τα ιδιαίτερα εκείνα άτομα που γεννιούνται με το θείο δώρο του ταλέντου.
Σ' αυτήν την κατηγορία ατόμων ανήκει η 11χρονη Δήμητρα Σάββα απο την Πιερία, που την ακούσαμε να τραγουδά  και να στέκεται επάξια πλάι στο Βασίλη Λέκκα, στη..

Ο Μπόμπολας του ΣΥΡΙΖΑ μας στέλνει να σκοτωθούμε εκτός του αυτοκινητόδρομού της.

  

Για πoια αναβάθμιση αυτοκινητόδρομου μιλά η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.;

Του τμήματός που διασχίζει την Πιερία και που της δόθηκε ολοκληρωμένο;

Μήπως θεωρεί αναβάθμιση την ανατίναξη της γέφυρας του Αιγινίου, ενός έργου που όχι μόνο μας κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά μας κοστίζει και σε πρόσθετα χιλιόμετρα που μας αναγκάζει να κάνουμε επί πλέον η καταστροφή της;

Η Ισλανδία ως κόρη κορυφαίου θυμού συνεχίζει να φτεροκοπά, μέχρι να φυσήξει η ελευθερία.

 Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Ρέικιαβικ τη Δευτέρα, 4 Απριλίου

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης, η Ισλανδία αρνήθηκε να επωμιστεί το κόστος των τραπεζών. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, που σάρωσε ο κυκλώνας του σκανδάλου Panama Papers, η Ισλανδία δεν έκλεισε τα μάτια.

Στη χώρα των 330.000 κατοίκων, πάνω από 20.000 διαδήλωσαν έξω από το Κοινοβούλιο του Ρέικιαβικ, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης στη σκιά του σκανδάλου.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της χώρας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηφαιστειογενής Ισλανδία, κόρη κορυφαίου θυμού*, στέλνει μήνυμα ελπίδας.

Δύο φορές ΟΧΙ...

Στο τέλος θα μας πουν ότι μας βαρέθηκαν και θέλουν άλλον λαό....

Απολαύστε υπεύθυνα....

kart
Έμαθα κι εγώ από συζητήσεις ότι μία φρέσκια παρουσία στο πολιτικό σκηνικό, μια άφθαρτη γυναίκα, ένα new entry της Βουλής, απάντησε σε συνταξιούχο, κατά της διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής,  «καλά να πάθετε» για τις επιλογές του, όταν εκείνος τόλμησε να της κάνει κριτική για την καταστροφή που έφεραν στην Ελλάδα τα 40 χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Η πρωτοεμφανιζόμενη αυτή κοπέλα στα πολιτικά πράγματα της χώρας ονομάζεται ...

Η ρίγανη κατά του καρκίνου του προστάτη;






















Η γνωστή μας ρίγανη έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Ανάμεσα σε αυτές, σύμφωνα μελέτη του Πανεπιστημίου του Λονγκ Άϊλαντ, ένα συστατικό της θα μπορούσε να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη.

Οι επιστήμονες εξέτασαν την..

Αβίαστο το συμπέρασμα ... ο καπιταλισμός είναι ένα οργανωμένο έγκλημα στο οποίο μετέχουν οι φτωχοί αφιλοκερδώς.



Κάθε Παπασταύρου με 10 ψωροεκατομμύρια € στην άκρη, ισοδυναμεί με εργασία τουλάχιστον 1.000 χαμηλόμισθων με 8 ώρες εργασία κάθε μέρα για..

5 Απρ 2016

Όποιος θέλει τον Κούλη, να τον πάρει σπίτι του


 


Στις 9 Φεβρουαρίου 2015, κατά τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τη καγκελάριο της Γερμανίας, ο Ομπάμα δήλωσε:  «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν έβλαψαν την εικόνα της κυβέρνησής μας και τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας μας» και συνέχισε λέγοντας ότι επανεξετάζει αυτού του είδους τις πολιτικές με σκοπό να προωθήσει περισσότερη διαφάνεια.
Τι είχε αποκαλύψει, όμως, ο Σνόουντεν που ανάγκασε τον Ομπάμα να ζητήσει συγγνώμη από τη Μέρκελ και να υποσχεθεί ότι θα επανεξετάσει τέτοιου είδους κινήσεις; Είχε αποκαλύψει ότι η...

Με τα "κρεμμυδάκια" έκανε ο Ν. Μπογιόπουλος τον Τσίπρα (Ηχητικό)


Πριν κάποιες δεκαετίες ένας αστός πολιτικάντης, γνωστός και ως «παπατζής» είχε πει την φράση: «Οι αριθμοί ευδοκιμούν, οι άνθρωποι δυστυχούν». Αυτή ακριβώς η πρόταση έρχεται στο μυαλό σε όποιον/α παρακολούθησε την ομιλία που έκανε σήμερα ο Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε εμείς κάτι παραπάνω αφού ο..

Λεπτοκαρυά...Ο Βασίλης Λέκκας και το Λύκειο Λιτοχώρου ζωντάνεψαν συγκινητικά το "Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού" του Μίκη

 Και τα μαχαίρια μπήγουνε
βαθιά μέσα στο χώμα.
Κι απέκει ανέβλυσε νερό
να πιεις,  να πιεις να ξεδιψάσεις.











Ασφυκτικά γεμάτο το γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς για την θαυμάσια παράσταση...

4 Απρ 2016

Οριστικά τέλος η Σένγκεν

 

Ειλημμένη απόφαση θα πρέπει να θεωρείται πλέον η αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της Europol στο «Ποντίκι», ήδη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταρτίζεται το πλάνο για το νέο καθεστώς που θα διέπει τις μετακινήσεις φυσικών προσώπων και εμπορευμάτων στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από...

To «οικονομικό σκάνδαλο του αιώνα»


Για «οικονομικό σκάνδαλο του αιώνα» μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ μετά την αποκάλυψη εκατομμυρίων ντοκουμέντων που δείχνουν το δίκτυο των offshore εταιριών που είχε στήσει εταιρεία νομικών συμβούλων στον Παναμά για λογαριασμό πελατών της. 

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται 72 νύν και πρώην αρχηγοί κρατών, πλουτοκράτες, βασιλιάδες, μαφιόζοι, όλος ο «καλός κόσμος» δηλαδή του καπιταλισμού.

Ta απόρρητα έγγραφα της «αξιοσέβαστης»...

Κουρκουμάς : ένα μπαχαρικό με σημαντικά οφέλη για το σώμα.

pol-600x336


Ο κουρκουμάς είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό με σημαντικά οφέλη για το σώμα. 
Εδώ είναι 10 τρόποι από τους οποίους το σώμα σας ωφελείτε αν καταναλώνετε κουρκουμά σε τακτική βάση.
Αποτελεσματική Αντιοξειδωτική Λειτουργία
Η κουρκουμίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. 
Οι ελεύθερες ρίζες αντιδρούν με το DNA ή τα λιπαρά οξέα, προκαλώντας αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό.
Ομοίως, διεγείρει τα αντιοξειδωτικά ένζυμα του σώματος να λειτουργούν πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά στο σώμα.
Βελτιωμένη λειτουργία του...

3 Απρ 2016

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ τον Σεπτέμβριο του 2001

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
Μια ειδική ομάδα πεζοναυτών του ναυτικού των ΗΠΑ ήταν επιφορτισμένη με την επίβλεψη της εφαρμογής του Νόμου NESARA τον Σεπτέμβριο του 2001, αλλά η κυβέρνηση Μπους του νεώτερου οργάνωσε το χαζαρικό κτύπημα στους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001,

Συριζαίοι καλλιτέχνες, καλλιτέχνες της ευρύτερης Αριστεράς, καλλιτέχνες του Μένουμε Ευρώπη, ΜΜΕ, το μητσοτακέικο, εθνικιστές, νεοναζί, ρατσιστές, θεούσες και άλλες …φυλές ενώθηκαν, έγιναν ένα και εξέδιωξαν τον Γιαν Φαμπρ.


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιαν Φαμπρ, παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις σε βάρος του από πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και όχι μόνο. 

Ο Γιαν Φαμπρ γράφει στην επιστολή της παραίτησής του: 

«Με την παρούσα, εγώ, ο Jan Fabre, παραιτούμαι από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή (curator) του Ελληνικού Φεστιβάλ. Αποδέχτηκα την πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας να προβώ σε καλλιτεχνικές επιλογές με πλήρη ελευθερία. Αυτό δεν φαίνεται να είναι πλέον δυνατόν στην Ελλάδα. Δεν επιθυμώ να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο προσήλθα με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Εύχομαι στους Έλληνες καλλιτέχνες καλή τύχη στη δουλειά τους και στο Φεστιβάλ τους». 

Αυτή είναι μια αξιοπρεπής δήλωση, μετά από μια αξιοπρεπή παραίτηση. 

Είδαμε λοιπόν κι έναν αξιοπρεπή καλλιτέχνη. 

Αλλά δεν ήταν Έλληνας, ήταν Βέλγος. 

Κι έφυγε. 

Πού βρίσκεται ο …πολιτισμός στην Ελλάδα σήμερα; 

Ο πολιτισμός στην Ελλάδα σήμερα βρίσκεται ακριβώς εκεί που ήταν και πριν έρθει ο Φαμπρ. 

Άρα,

Νέο Σύνταγμα διά χειρός… JP Morgan


Αλεσάντρο Σόμα, καθηγητής Νομικής

Καθώς τα κόμματα καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη συντα­γ­ματική αναθεώρηση, καλό είναι να θυμόμαστε ποιοι ζήτησαν πρώτοι τις ριζικότερες αλλαγές: η Ε.Ε. και η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.
Εχουνε και μια κλίσι στες θυσίες. Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη· η κατοχή σας είν’ επισφαλής: ή τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες
Κωνσταντίνος Καβάφης «Εν Mεγάλῃ Ελληνικῄ Αποικία, 200 π.Χ.»
Τον Μάιο του 2013 ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός JP Morgan παρουσίασε μια 16σέλιδη έκθεση στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριζε ότι οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και κυρίως αυτές του Νότου δεν θα ξεφύγουν από την κρίση χρέους εάν δεν αναθεωρήσουν τα Συντάγματά τους. 
«Τα πολιτικά συστήματα της περιφέρειας -διαβάσαμε τότε στην έκθεση- οικοδομήθηκαν μετά την πτώση δικτατορικών καθεστώτων και καθορίστηκαν από αυτήν την αλλαγή. Τα Συντάγματα -συνέχιζαν οι συντάκτες της έκθεσης- παρουσιάζουν ισχυρές σοσιαλιστικές τάσεις (;) που αντικατοπτρίζουν την πολιτική ισχύ που κέρδισαν τα κόμματα της..

Πώς θα ήταν η Ελλάδα αν....




Αν την Ελλάδα κυβερνούσαν γνήσιοι πατριώτες....

Επιτέλους....Πρέπει να κοπεί το ΕΚΑΣ, τώρα




Εμείς τα φάγαμε....αφού !!!

Μας το λένε και τα κανάλια...

Όσοι πιστεύετε ότι η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση σας προστατεύει από τους κακούς να σηκώσετε το χέρι.....


Το πρόβλημα του ψυχαναγκασμού-καταναγκασμού έχει τις ρίζες του (σύμφωνα με την ψυχαναλυτική θεωρία) στο πρωκτικό στάδιο. Αυτή είναι η περίοδος όπου το παιδί πρέπει να μάθει κάτι που ‘του φαίνεται τελείως αφύσικο: Να κάνει τα «κακά» του στο γιογιό. 

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη σύγκρουση που μπορεί να σημαδέψει ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου (ειδικά αν οι γονείς του δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο.) 

Η μητέρα (ή ο πατέρας) ζητάνε από το παιδί κάτι παράλογο: Να δώσει τα «κακά» του. Το παιδί προτιμάει να τα κρατήσει (δικά του είναι άλλωστε, γιατί να του τα πάρουν;) Οι γονείς όμως θέλουν το παιδί τους να «καθαρίσει» -για να μην χρειάζεται να πληρώνουν και για πάνες μεταξύ των άλλων. 

Έτσι υπάρχουν δύο αντικρουόμενες δυνάμεις: Η μια παίρνει. Η άλλη κρατάει. 

Αν η δύναμη που θέλει να πάρει έχει υπερβολικές απαιτήσεις (όπως να «καθαρίσει» το μωρό από το πρώτο έτος, να μάθει να σκουπίζεται, να πατάει το καζανάκι και μετά να παίζει την Apassionata του Μπετόβεν στο πιάνο), τότε και η άλλη δύναμη, του παιδιού, γίνεται πιο ισχυρή, με αποτέλεσμα μια παθιασμένη ....

Κουβέλης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε όσο δεξιός ήθελα...Επιστρέφω!!"


Ο Κουβέλης λέει για Ευρωπαϊκή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο καλοκαίρι που τον καλύπτει πλήρως, δηλαδή όταν έφερε το τρίτο μνημονιο και έγινε δεξιός!!!



Ετοιμος να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και στην κυβέρνηση δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αναμένοντας απλώς τη σχετική πρόσκληση από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει στο Βήμα της Κυριακής ότι έχουν πλέον εκλείψει οι λόγοι που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από τον Συνασπισμό και θεωρεί ότι μπορεί και ο ίδιος να συμβάλει στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, τώρα που η κυβέρνηση ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή στροφή της.
Κύριε πρόεδρε,

Μήπως ήρθε η ώρα να τους στείλουμε όλους στο διάολο μαζί με τους υποτακτικούς τους; Μήπως;




Δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο εκτός από την καθημερινότητα μας, για να καταλάβουμε τους σκοπούς και τις τακτικές των τοκογλύφων. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι άστεγοι, οι πρόσφυγες, όλοι όσοι είμαστε θύματα της πολιτικής, ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε καλά τους πλιατσικολόγους και τους δόλιους σκοπούς τους. Τις απάνθρωπες τακτικές του ΔΝΤ και της ΕΕ τις βλέπουμε κάθε μέρα. Βιώνουμε ένα βασανιστικό θάνατο. Μια καταστροφή που αποσκοπεί στην υποδούλωση και μ' αυτό τον τρόπο τη διαιώνιση της λεηλασίας.

Φυσικά μας αηδιάζει η δήθεν έκπληξη και υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η συνεχιζόμενη δουλικότητα της ΝΔ,

ΓΑΣ Σβορώνου-Όλυμπος Λεπτοκαρυάς 1-2

Προηγήθηκε νωρίς ο ΓΑΣ στο ντέρμπι του Σβορώνου με τον Όλυμπο αλλά η ομάδα της Λεπτοκαρυάς πέτυχε αρχικά ένα γκολ ισοφαρίζοντας σε πολύ σημαντικό χρονικά σημείο και με ένα δεύτερο τέρμα στην επανάληψη, έκανε την ανατροπή και πήρε το εκτός έδρας τρίποντο.
Σχετικά νωρίς ο Τσιτλακίδης με σουτ μέσα από την περιοχή του Σαρρή άνοιξε το σκορ για τον ΓΑΣ, βάζοντας την ομάδα του Σβορώνου οδηγό στο σκορ της αναμέτρησης.


Καλή εκτέλεση κόρνερ από τον Χούτα στο 15΄έδιωξε δύσκολα σε νέο κόρνερ ο Τσιλεγκερίδης.

Λίγο πρίν τη λήξη του ημιχρόνου ο ...