# #

27 Απρ 2013

Eίναι αλήθεια αυτό κορίτσια;

Μελέτη IISS: "Η Ρωσία έγινε ξανά η πρώτη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης"!"Η Ρωσία διατηρεί σε σταθερά αυξανόμενες τις δαπάνες για την Άμυνα ενώ αντίθετα λόγω της οικονομικής κρίσης οι ΗΠΑ και η Ευρώπη επιβάλλουν μεγάλες περικοπές με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει υπεροχή στα συμβατικά οπλικά συστήματα στην Ευρώπη, ενώ να διατηρεί την υπεροχή στα στρατηγικά όπλα". Αυτά αναφέρονται σε ανάλυση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών του Λονδίνου (International Institute forStrategic Studies -IISS) για την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη

Αντικατοπτρίζοντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, η συνολική δαπάνη για την Άμυνα μειώθηκε για...

Θέλει θάρρος να μένεις στην Ελλάδα…Πόσες φορές ακούσαμε αυτή τη φράση και μάλιστα συνοδευόμενη από μια άλλη, «το μόνο που μένει στους νέους που μπορούν ακόμα είναι να σηκωθούν να φύγουν, για οπουδήποτε εκτός από δω». 

Η πολιτική σκηνή είναι ανεπαρκής, κανείς δεν κάνει τίποτα σοβαρό για να αλλάξει τα πράγματα και όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Έτσι μόνη λύση μένει η αυτοεξορία. Προς άγνωστη κατεύθυνση αρκεί να μας εξασφαλιστούν τα απαραίτητα ή τουλάχιστον αυτά που ο καθένας θεωρεί απαραίτητα, όλα αόριστα αλλά ακόμα πιο αόριστος ο ρόλος του καθένα σ'αυτό το παιχνίδι. 

Αν οι μισοί από όσους το λένε το έκαναν κιόλας, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είχε μειωθεί στο μισό τουλάχιστον.

Κάποτε ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο μου είπε: 
«Θες να κάνεις καριέρα; Έχεις όνειρα, έχεις φιλοδοξίες;

«ΛΥΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ»!


Ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΕΛ !
Σε εντυπωσιακή στροφή των θέσεων του έχει κατευθυνθεί ολοταχώς το ΑΚΕΛ ματά τις πρόσφατες τραγικές εξελίξεις στην Κύπρο, που ακολούθησαν τις αποφάσεις του Eurogroup και τη συμφωνία της Κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα για την επιβολή ενός κατάπτυστου Μνημονίου.
Στο επίκεντρο της μεταστροφής των θέσεων του ΑΚΕΛ είναι η πρόταση για έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη, στο πλαίσιο της απαλλαγής του νησιού από την τρόικα και τα μνημόνια και της εφαρμογής ενός νέου προγράμματος διεξόδου.
Είναι χαρακτηριστική η ...

ΕΚΘΕΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ BANK OF AMERICA... "Ξεμπροστιάζει" το ΔΝΤ για τα προγράμματα "στήριξης" του Νότου: Παταγώδης αποτυχία!Τόσο η Πορτογαλία όσο και η Ιρλανδία πλησιάζουν στο τέλος των προγραμμάτων στήριξης, τα οποία εφαρμόζουν κατόπιν συμφωνίας με την Τρόικα, και σύντομα θα ανακύψει το ζήτημα του τερματισμού αυτών των προγραμμάτων. 
Ωστόσο, η επιτυχής… «αποφοίτηση» μιας χώρας από πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι δύσκολη, ενώ τα εμπειρικά στοιχεία σχετικά με την επιτυχία προηγούμενων προγραμμάτων του ΔΝΤ είναι στην καλύτερη περίπτωση...

Εγκαταλείπουν την Κύπρο οι ξένες τράπεζες και πρώτες απ όλες οι ρώσικες..


Κυπριακή ΔημοκρατίαΚυπριακή Δημοκρατία
“ Στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου πλήττονται όλες οι υπόλοιπες τράπεζες στη χώρα ”


Την πόρτα εξόδου από την Κύπρο φαίνεται να ανοίγει πρώτος ο τραπεζικός ρωσικός όμιλος VTB στη θυγατρική τους στην Κύπρο, Russian Commercial Bank (RCB), γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό για την κυπριακή οικονομία και κυρίως για την εικόνα της χώρας.

Σχετική είδηση της εφημερίδας «Times» της Μόσχας επιβεβαίωσε με σαφήνεια ο εδώ επικεφαλής της RCB με δηλώσεις στον «Φ», Βλαντιμίρ Ποπώφ. Είπε πως ούτε τα νέα διατάγματα λύνουν το θέμα των συναλλαγών και ότι με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να λειτουργήσει η Τράπεζα. Άφησε μάλιστα αιχμές πως στην...

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή !!!Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής 
Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». 

Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της...

Το πρώτο χελιδόνι ξεκουράζεται πάνω στην κεραία της πολυκατοικίας. Κι είναι ο μόνος λόγος που δεν την έχω ξηλώσει ακόμα απ’ την ταράτσα....


«Αμάν μπαϊλντί…»
Δύο τινά.  Έχω παραισθήσεις.  Ή κουζίνα στοιχειωμένη. 
Τα βράδια που στρώνω τραπέζι, βάζω παραπανίσια μαχαιροπήρουνα. 
Να γλυτώσω το σήκω-κάτσε. 

Την ώρα που σερβίρω το φαγητό, βλέπω τον Αντωνάκη να κάθεται δίπλα στα παιδιά και να μου απλώνει σα φουρναρόφτυαρο το πιάτο του: 
«Θα σεβαστούμε τις υπογραφές μας!  Έξοδος απ’ το μνημόνιο θα σήμαινε πολιτική αστάθεια και .... λίγες πατατούλες ακόμα παρακαλώ... εδώ στην άκρη...».  

Aνοίγω το ψυγείο και μου κλείνει το μάτι ο Σόιμπλε, πλάι στα παριζάκια και τις μουστάρδες. 

Στο ντουλάπι με τα γυαλικά είναι μπαστακωμένη η Ανγκέλα και ρωτάει αν θέλω ποτήρια μπύρας ή νερού. 

Ο Βαγγέλης κλέβει μονίμως απ’ το πιάτο μου κι ο Φώτης μου κάνει παρατήρηση για...

Αυτές οι ευαίσθητες πρωτοβουλίες είναι τόσο cool... (Διάσημοι θα προσπαθήσουν να ζήσουν με 1,5 δολάρια την ημέρα)


Διάσημοι θα προσπαθήσουν να ζήσουν με 1,5 δολάρια την ημέρα


Διαβάζω πως από 29 Απριλίου έως 4 Μαΐου πολλές διασημότητες θα συμμετάσχουν σε μια καμπάνια που ονομάζεται "live below the line" δηλαδή θα προσπαθήσουν να ζήσουν με 1,5 δολάρια την ημέρα για 5 μέρες! Είναι μια κίνηση για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας....


Πόσο γελοίο μπορεί να είναι να ξυπνάς ένα πρωί, άλλος μετά από ένα γερό χανγκοβερ από ένα ξέφρενο πάρτι, άλλος μετά από μια γερή αρπαχτή στη χρηματιστηριακή του πλατφόρμα, άλλος βγαίνοντας από τη τράπεζα έχοντας εισπράξει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για τα ψώνια της ημέρας, και να πεις γαμώτο μεγάλη πλήξη σήμερα, αντί να χτυπήσω λίγη κόκα δεν παριστάνω το φτωχό για να σπάσει η μονοτονία της χλιδής?

Ελπίζω οι ντόπιοι μεγιστάνες να έχουν μια ελάχιστη τσίπα να...

Μια ... σατανική σύμπτωση!!!


Δείτε και τι έλεγε πέρυσι ο Σαμαράς για την πώληση του ΟΠΑΠ. (Βίντεο)Δείτε τι έλεγε πέρυσι ο Σαμαράς για την πώληση του ΟΠΑΠ
1) Ο Μελισσανίδης διεκδικεί τον ΟΠΑΠ.

2) Ο Κρανιδιώτης είναι δικηγόρος του Μελισσανίδη.

3) Ο Κρανιδιώτης είναι σύμβουλος του Σαμαρά.

4) Ο Σαμαράς πουλάει τον ΟΠΑΠ.


Δε πιστεύω να πήγε το μυαλό σας στο κακό!  

Είναι φως φανάρι μια ...

ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ...


Θα ‘ρθει εκείνη η μέρα
που δε θα μιλάμε
μήτε θα κοιτάμε.

Δε θα κλαίμε
μήτε θα ...

Στην Ιερισσό βλέπουμε το μαύρο αύριο της Ελλάδας...


Στην Ιερισσό βλέπουμε το μαύρο αύριο της Ελλάδας
Δυστυχώς, οι εξελίξεις στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η γνωστή σε όλους εταιρεία εξόρυξης χρυσού, αποτελούν την μέγιστη απόδειξη πως το Ελληνικό κράτος –με απόφαση προσωπική του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε πως «η επένδυση θα γίνει με κάθε θυσία»- έχει αποχωρήσει από την Χαλκιδική και την έχει παραδώσει στους σχεδιασμούς και τα εν γένει συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και χωρίς να προκαλεί την παραμικρή έκπληξη φέρεται ως ιδιοκτήτρια σχεδόν της μισής επιφάνειας εδάφους του νομού Χαλκιδικής.

Αν και όλως «τυχαίως» το Ελληνικό δημόσιο δεν κερδίζει ούτε ένα ευρώ από τη...

Εσύ θυμάσαι κάποια λέξη κει μέσα;

17 διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα πανίσχυρα λεμόνια


Το συνηθισμένο αυτό εσπεριδοειδές δέντρο, η λεμονιά, μπορεί να παράγει μέχρι και 1.500 λεμόνια μέσα σε ένα χρόνο. 

Το λεμόνι είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. 

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι;
Η όξινη φύση του λειτουργεί ως δραστικό αντισηπτικό, καταπολεμώντας μικρόβια και μούχλα στο σπίτι, ενώ παράλληλα καθαρίζει το δέρμα, γυαλίζει τα μαλλιά αλλά και τα έπιπλα και ενισχύει τη διάθεση και τη σκέψη. 

Τι άλλο κάνει το πανίσχυρο λεμόνι;

Ενώ τα προβατάκια ...βοσκάνε

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ v.papavasiliou@eleftherotypia.net

Οι εφιάλτες συνεχίζουν τη ...

Διαβασμένος ο...Πάγκαλος

Ο,τι και να έχει συμβεί, στο τέλος της μέρας ο Κουβέλης θα πει ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν»Ανακεφαλαίωση: υπάρχουν οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται με σύμβαση. Και όταν τελειώνει η σύμβαση, προσφεύγουν στα δικαστήρια, τα οποία αποφασίζουν να επιστρέψουν στη θέση τους προσωρινά μέχρι να βγει η οριστική απόφαση.
Γιατί το κάνουν; Μα προφανώς διότι μπορούν!
Και γιατί ήθελε ο κ. Μανιτάκης να διώξει ειδικά αυτούς;

Κι όμως ο Μανώλης παλεύει μέχρι σήμερα, γιατί δεν έγινε ποτέ η ψυχή του κάρβουνο. Έμεινε φωτιά.


kartesios250413
Το τότε που έγραφαν και τραγουδούσαν λέξεις τέτοιες
Το 1975, σε στίχους Φώντα Λάδη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Χτες στην Βιλχεμνστράσσε,
πέφτω σ’ ένα Γερμανό,
κάτω απ’ το πέτο
είχε αγκυλωτό σταυρό.
Και του λέω, αν είσαι άντρας,
φόρα τον στα φανερά,
σαν και τότε στην Ελλάδα,
που χτυπούσες τα μωρά.
Πήξαμ’ από δαύτους,
πάνε σ’ ειδικές σχολές,
φτιάχνουνε σημαίες,
σταχτοπράσινες στολές.
Και του λέω, πες αλεύρι
και τα βρίσκουμε μετά,
ο Μανώλης σε γυρεύει
και ο Σάντας σε ζητά.

Ο Σάντας έφυγε. 
Έμεινε ο Μανώλης. Να τον περιγελούν κάτι χαμερπείς, κάτι τσογλάνια που τζάμπα βάρος είναι στη Γη. 
Να τον αμφισβητούν και να τον κρίνουν κάτι φαρδοκώληδες που άλλη δουλειά δεν κάνουν από το να ταΐζουν την ατσαλάκωτη επαναστατικότητά τους στα ταχυφαγεία της «Αριστεράς», ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή αυτή θα τους τιμήσει και θα τους βολέψει ως αγωνιστές.
Κι όμως ο Μανώλης παλεύει μέχρι σήμερα, γιατί δεν έγινε ποτέ η ψυχή του κάρβουνο. Έμεινε φωτιά.
Παλεύει και τώρα που δεν κρύβουν κάτω από το πέτο τον αγκυλωτό σταυρό. 
Τώρα που στη Βιλχεμνστράσσε άλλαξαν το σταυρό με ...

Οι τρεις καλύτεροι ηθοποιοί στην Ελλάδα ...Όλων των εποχών

...

Γιατί θέλουν να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ οπωσδήποτε και όσο-όσο....!!!!!!!!!!


Στη διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ έχει παραμείνει ένας υποψήφιος, ο οποίος, εντελώς συμπτωματικά, είναι φίλος του Αντώνη Σαμαρά. 

Πολλοί εκφράζουν την απορία τους για την κωλοπιλάλα που έχει πιάσει την κυβέρνηση να αποκρατικοποιήσει τον ΟΠΑΠ. 

Ο ΟΠΑΠ είναι κερδοφόρος, είναι η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά, οπότε είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος γιατί πρέπει να πουληθεί οπωσδήποτε. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ –και όχι μόνο- είναι αντίθετος στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και την χαρακτηρίζει «στημένη διαδικασία» και «σκάνδαλο». Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως επιθυμεί τη διατήρηση του ΟΠΑΠ υπό δημόσιο έλεγχο, ώστε να χρηματοδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Είναι μια λογική σκέψη, αφού, αν προκύψει μια κυβέρνηση χωρίς την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που μοιράζονται την εξουσία τα τελευταία 39 χρόνια, υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η κυβέρνηση να μην έχει κανένα χαρτί στο χέρι της, για να ασκήσει οικονομική πολιτική και να τηρήσει τη λαϊκή εντολή. 

Το τι έχει συμβεί στον ΟΠΑΠ επί των ημερών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό. Πάρτι υψηλόμισθων στελεχών, δώρα από τις διοικήσεις που διορίστηκαν από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μπόνους δεξιά κι αριστερά και χορηγίες αβέρτα.

Οι χορηγίες του ΟΠΑΠ εξασφάλιζαν –στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων- τη σιωπή των ΜΜΕ για όλα αυτά τα πολύ όμορφα πράγματα που συνέβησαν στον ΟΠΑΠ με τις συμβάσεις με εταιρείες και προμηθευτές. (Ο πίνακας είναι από ρεπορτάζ της αείμνηστης Αριστέας Μπουγάτσου για την Ελευθεροτυπία.) 

Δεν υπάρχει, βέβαια, κάποιος που να πιστεύει πως τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2012 ήταν μόνο 505 εκατομμύρια, ούτε, βέβαια, κάποιος που να πιστεύει πως μάθαμε ποτέ ποια ήταν τα...

Συνέντευξη μ' ένα βρυκόλακα...


 (Προειδοποίηση! Τώρα θα γίνω πολύ κακός. «Λαϊκιστής». Οπότε, αν θέλετε, προσπεράστε αυτό το άρθρο. Αν θέλετε να το διαβάσετε όλο και είστε προληπτικοί, κρεμάστε στην οθόνη σκόρδο...
Ακόμη εύχομαι όλοι οι ηλικιωμένοι να είναι γεροί και να ζήσουν πάρα πολλά χρόνια σε πείσμα των κηφήνων που θέλουν να τους ξεκάνουν. Ευχαριστώ).

Νομίζουμε ότι οι βρικόλακες είναι όντα της φαντασίας. Το ίδιο πίστευα κι εγώ μέχρι που ένα βαμπίρ πριν μερικές νύχτες με επισκέφτηκε και μου έδωσε μια συνέντευξη.  Αφού συνήλθα από την αρχική έκπληξη άρχισα τις ερωτήσεις:

- Πείτε μου παρακαλώ, πώς να σας αποκαλώ...

Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε συμψηφίστε τα χρέη του πολέμου»


Με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Welt αφιερώνει ένα μεγάλο άρθρο στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. «Η Αθήνα ζητεί αποζημίωση, ανοικτό το θέμα, μιλάμε για € 160 δισεκατομμύρια ευρώ, συν τους τόκους από το 1945», αναφέρει στον υπότιτλο η εφημερίδα.
ΔίστομοΔίστομοΗ Die Welt αναφέρεται στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις διαβεβαιώσεις του «προς τον ελληνικό λαό πως το θέμα των αποζημιώσεων είναι ανοιχτό για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει», καθώς και στο Μανώλη Γλέζο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εθνικό ήρωα». Γράφει επίσης για την συζήτηση που έγινε στη Βουλή και τις απόρρητες ..

Τα λόγια περισσεύουν..
ήρθε η ώρα..

«Αποσύρετε άμεσα τα χρήματά σας από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, γιατί δεν πρόκειται να σας αφήσουν τίποτε απολύτως» !

«Αποσύρετε άμεσα τα χρήματά σας από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, γιατί δεν πρόκειται να σας αφήσουν τίποτε απολύτως» ! 

Πιο σαφής δεν θα μπορούσε να είναι ο γνωστός Βρετανός βουλευτής του UKIP και πρώην ευρωβουλευτής Nigel Farage, που εδώ και πολλά χρόνια δεν παύει να στρέφεται ευθέως κατά των κερδοσκόπων και φυσικά και κατά του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ΕΕ, χωρίς να διστάζει ποτέ να μιλά με τα πιο σκληρά λόγια γι’ αυτήν ενώ πάντα εμφανίζεται να δίνει μάχες υπέρ της ελληνικής κοινωνίας, για όσα δεινά αυτή υφίσταται την τελευταία πενταετία.

Για άλλη μιά φορά λοιπόν ήταν κυριολεκτικά καταπέλτης, σε συνέντευξή του στο δίκτυο RT.

«Αν δεν σηκώσετε τα χρήματά σας, θα σας τα πάρουν,όπως πήραν και των Κυπρίων», τόνισε, χωρίς να αφήσει το παραμικρό ενδεχόμενο περί του αντιθέτου.

Στη συνέχεια εκφράστηκε με τον πιο επικριτικό τρόπο για την τρόικα, για να κλείσει τη συνέντευξή του με την βεβαιότητα πως η ΕΕ πνέει τα λοίσθια. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης, εμφανίζονταν πλάνα από διαδηλώσεις και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας καθώς και πλάνα από υποκαταστήματα ελληνικών και κυπριακών τραπεζών...

Άδωνις: Προδίδετε τον αστικό χώρο...Αξιοθρήνητη η πολιτική της Ν.Δ

...

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΘΕ...
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ..

Χαρούμενο πρωινό....

...

Δείτε το...χαρούμενο βιντεάκι

Μαθήματα Ιστορίας...

...

Δέκα πράγματα για τα οποία αξίζει να ζω...Διάβασα στην Καθημερινή για ένα καινούριο βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο, του επικηρυγμένου από την Μαφία συγγραφέα ο οποίος χαίρει παγκόσμιας εκτίμησης για την δημοσιογραφική του τόλμη και την ανάλαφρη, δροσερή γραφή του.

Το καινούριο βιβλίο του Σαβιάνο έχει να κάνει με την ιταλική μιντιοκρατία και δημοκρατία και όλες τις φαυλότητες της. 

Διάβασα πως ο Σαβιάνο σε αυτό το βιβλίο προσπαθεί να αφηγηθεί χρησιμοποιώντας καταλόγους ανθρώπων με τα δέκα πράγματα για τα οποία θεωρεί ο καθένας ότι αξίζει να ζεις.

Σκέφτηκα να κάνω κι εγώ την δική μου λίστα. 

Ορίστε λοιπόν τα δέκα πράγματα για τα οποία αξίζει να ζω...

26 Απρ 2013

Tα 8 πιο 'πορνογραφικά' αγάλματα του κόσμου


Από την αρχή του κόσμου, 
οι άνθρωποι γοητεύονταν με το γυμνό και δημιούργησαν έργα τέχνης για να το δείξουν σε όλους.

Παρακάτω θα δείτε τα πιο πρόστυχα, τα πιο γυμνά και τα πιο πορνογραφικά αγάλματα στον κόσμο.   ...

Δοσμένες από πριν οι ερωτήσεις των bloggers στον Κων/νο. Μητσοτάκη. Ποιός και πώς το απεκάλυψε.
Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός σημειώνει διαχρονικά πως η αλήθεια μαθαίνεται ή από μικρό ή από τρελό

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση του Επιτίμου Προέδρου της ΝΔ με bloggers, όπου ο ...

Πάνος Καμμένος στους "δημοσιογράφους" του ΣΚΑΙ: Καλές διαφημίσεις να πάρετε απ τις τράπεζες...

...

Οι ναύτες που γ@μούσαμε, γίναν καπεταναίοι


Ο Σαμαράς από το 2010 
που ξεκίνησε η ιστορία 
με τα Μνημόνια, δε μας άφησε να πλήξουμε 
στιγμή με τη στάση του. 

Ξεκίνησε διεθνή καριέρα ως ακούραστο σούπερ αντιμνημονιακό αγόρι, που ξελαρυγγιαζόταν κράζοντας τον ΓΑΠ για τις υφεσιακές πολιτικές επιλογές του και το τούρλωμα των οπισθίων στους Γερμανούς.

Δέκα καραμέλες halls με vapor action και άλλες τόσες γαργάρες με αλατόνερο ήθελε στην καθισιά του για κάθε καινούρια λαρυγγίτιδα που του προκαλούσε η αγανάκτηση για τα επαχθή Μνημόνια.

Μιλάμε για τόση αντρίλα, που η παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής καλτσόν γνώρισε στιγμές πρωτοφανούς άνθισης με τόσα σκισίματα. 
Που καμαρώνοντάς τον στην τηλεόραση να διακηρύσσει αντρικά και μάγκικα τη μία, αγία, αποστολική, αντιμνημονιακή, νεοδημοκράτικη αλήθεια, δίναμε 
προληπτικά στις γυναίκες για καλό και για κακό το χάπι της επόμενης 
ημέρας. 

Κατακλυσμός από τεστοστερόνη με τον Αντώνη στο...

Ανιχνευτής γέλιου...Ώρα για φράμπαλο

...

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ. Η Μ. ΞΑΦΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ: "ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ"!


Η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του ΔΝΤ, με άρθρο της Athens Voice, θεωρεί ότι είναι σωστό το "κούρεμα" των καταθέσεων. Εξηγεί τι έγινε στην Κύπρο και οδηγήθηκε σε «κούρεμα» καταθέσεων και υποστηρίζει ότι είναι σωστό αυτό το μέτρο να επεκταθεί και σε άλλες ζημιογόνες τράπεζες αφού δεν πρέπει να πληρώνουν οι απλοί φορολογούμενοι τα τραπεζικά ναυάγια. Αυτό γίνεται και στην Αμερική, γράφει.
Ετοιμαστείτε,

Oι εργάτες της Μανωλάδας είναι αδέλφια μας όχι γιατί είναι ξένοι αλλά γιατί είναι εργάτες και φτωχοί. Όπως κι εμείς άλλωστε! Κι ας ζούμε προς το παρόν λίγο καλύτερα απ’ αυτούς. Τα ίδια όπλα μας σημαδεύουν όλους μας.  1. ''Αμάν πια μ’ αυτή τη Μανωλάδα! Μας ζαλίσανε. Αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στο κάτω – κάτω της γραφής εμείς δεν είμαστε από το Μπαγκλαντές! Ας πούμε κάτι πιο ευχάριστο. Κάτι πιο καθημερινό.''
    Το περασμένο καλοκαίρι ένα ζευγάρι πάμπλουτων Ινδών, η Φάρα και ο Σαγκάρ, τέλεσε το γάμο του στη Μύκονο. «Πανάκριβα κοσμήματα, μεταξωτά σάρι, ασήμι, σαμπάνιες, διαμάντια, σεκιούριτι, πριβέ συναυλίες». Ο γάμος κόστισε 1 εκατ. ευρώ. Οι νεόνυμφοι ναύλωσαν τσάρτερ κι έφεραν 500 καλεσμένους από το Ντουμπάι και το Νέο Δελχί. Το γλέντι κράτησε τέσσερις μέρες.

    Κανείς δεν ενοχλήθηκε, κανείς δεν τους ενόχλησε, ούτε παραξενεύτηκε για το χρώμα τους και την εθνικότητά τους. Παρ’ ότι ήταν Ινδοί και μαυριδεροί ήταν παντού ευπρόσδεκτοι.

    Λίγες μέρες νωρίτερα τέσσερις συμπατριώτες τους, Ινδοί εργάτες περίμεναν το λεωφορείο στο Σφακάκι Ρεθύμνου, 5:30 το πρωί, για να πάνε στη δουλειά. Εκεί...

Τροφές για.. δροσερή αναπνοή


Υπάρχουν τροφές που καταπολεμούν την 
κακοσμία του στόματος;

Οι ειδικοί λένε πως ναι. Ας τις γνωρίσουμε και ας τις εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχετε μια συνάντηση ή ραντεβού και να συνειδητοποιείτε ότι η αναπνοή σας μυρίζει άσχημα. Το τι τρώτε και η κακή στοματική υγιεινή, αποτελούν τις δύο κύριες αιτίες της κακοσμίας του στόματος και της δυσάρεστης αναπνοής.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά πάνω από 600 είδη βακτηρίων ζουν μέσα στο στόμα. Πολλά παράγουν δύσοσμα αέρια, καθώς αφομοιώνουν τα μικροσκοπικά σωματίδια τροφής που μένουν ανάμεσα στα δόντια και τη γλώσσα. Μερικά από τα πιο δυσάρεστα αέρια που παράγονται από τα βακτήρια του στόματος, είναι ενώσεις θείου, οι οποίες σχηματίζονται κατά τη διάσπαση των πρωτεϊνών. Το σκόρδο και το κρεμμύδι για παράδειγμα, περιέχουν πολλές ενώσεις θείου. Η σωστή στοματική υγιεινή, η οποία περιλαμβάνει βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος, ξέπλυμα, καθαρισμό της γλώσσας και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα.

Είναι αποτελεσματικά τα προϊόντα του εμπορίου;

Δελφοί..... Η Ιερή Γη. Συγκλονιστικό υλικό. Ο Απόλλωνας ζει ακόμα εδώΤο μαντείο του Απόλλωνος ουδέποτε εσίγησε. 
Τι κι αν στίφη βάρβαρα το ιερό πυρ κατέσβησαν; 
Τι κι αν της Κασταλίας τα νάματα στερέψανε; 
Του Φοίβου Απόλλωνα ποιος δύναται το στόμα να του κλείσει; 

Αγαπητέ μικροαστούλη...


Να τα πάρουμε με τη σειρά όχι από το μακρυνό παρελθον αλλά από το πρόσφατο. Ήρθε ο ΓΑΠ, μέσα σε 100 μέρες η χώρα παραιτήθηκε από τα κυριαρχικά της δικαιώματα που είχε ή και θα μπορούσαν να προκύψουν. Καλά ως εδώ; Αυτό ήταν το Μνημόνιο Ι.

Μετά από λίγο έρχεται το Μεσοπρόθεσμο για να ανοίξει ταμείο για το δημόσιο χρέος. Κάτι που σημαίνει ότι πρώτα θα αποπληρώνονται οι δόσεις των δανείων και ότι μένει για τον μαλάκα τον Έλληνα... αν μένει. Κάτι που έρχεται σαν μάντης κακών για τα ταμεία, ήδη πριν το κούρεμα.

Αφού φωνάζεις στις πλατείες όλο το καλοκαίρι να φύγει ο ΓΑΠ το MEGA σε άκουσε...

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προχωράει στην άμεση συλλογή υπογραφών υπέρ της απομάκρυνσης των άγριων ζώων από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι η συγκέντρωση 30.000 υπογραφών έως το τέλος του Απριλίου που θα κατατεθούν στη Διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Διεύθυνση Πρασίνου της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και θα κοινοποιηθούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Κύρια αιτήματά μας είναι:

Τσουκνίδα....Η "Πανάκεια"


Η άγνωστη τσουκνίδα και οι θεραπευτικές της ιδιότητες
Ο ίδιος ο πατέρας της ιατρικής ο 
Ιπποκράτης την είχε χαρακτηρίσει πριν από 2500 χρόνια, “πανάκεια” δηλαδή την είχε εντάξει στα φυτά που κάνουν για όλες τις ασθένειες. 


Και είναι γεγονός ότι η τσουκνίδα πέρα από τις ευεργετικές της ιδιότητες δεν προκαλεί καμία παρενέργεια.

 Δικαίως μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα φαρμακευτικό φυτό.

Η τσουκνίδα έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ελέγχει τις αιμορραγίες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, ελέγχει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος, και σαν ρόφημα μπορεί να κατεβάσει την...

Ο Μεγάλος Αδελφός στην τσέπη μας!
ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Στοιχεία για τον τόπο κατοικίας, δουλειάς και διασκέδασης πωλούνται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε εταιρείες και δημοτικές αρχές, καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί στις ΗΠΑ αναζητούν νέες πηγές κερδών

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών σχετικά με τις μετακινήσεις και γενικά την καθημερινότητα των πελατών τους. Τις πληροφορίες αυτές, όμως, μέχρι σήμερα τις έχουν εκμεταλλευτεί ελάχιστα. 

Αυτές οι πληροφορίες είναι έτοιμες να «απελευθερωθούν» για εμπορική χρήση. Σε μία προσπάθεια να αυξήσουν τις πηγές εσόδων τους, ένας αριθμός εταιρειών πλέον συλλέγει, αρχειοθετεί και ..

Με καφέ και τσιγάρο


kafesΤσιγάρο; Κατ’ ευφημισμό! Κομμένο εδώ και πολύ καιρό ξεβρόμισα από την πολύ φούμα(60 ημερησίως!πω πω φαρμάκι!). Τώρα νιώθω σαν να ξάσπρισα από το καλοκαιρινό μαύρισμα. Ξέρεις, για να δικαιολογώ την κακοσυνήθεια πάντα έλεγα πομπωδώς “εγώ το αγαπώ το κάπνισμα”. Έ, δεν αγαπούσα αυτό καθ’ εαυτό το τσιγάρο αλλά τις κακές του συναναστροφές. Ξύρισμα χωρίς τσιγάρο, ούτε με σφαίρες. Τουαλέτα και άκαπνος; Ούτε… αέρας! Καφές χωρίς τσιγάρο; Χα! Γάμος χωρίς βιολιά.  Σέρνει πίσω του πολλούς  ρουφιάνους. Και ακριβό είναι και βρωμάει. Πως διάολο το ξεφορτώνεσαι;

Όταν ήμουν δάσκαλος… στη Χούντα


trenoΤην προηγούμενη εβδομάδα δικαστήριο καταδίκασε για συκοφαντική δυσφήμιση σε τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή καθηγήτρια Πανεπιστημίου επειδή σε συνεντεύξεις της κατήγγειλε την παράνομη λειτουργία εταιρείας σε δασική περιοχή και μίλησε για ωμό εκβιασμό των εργαζομένων. Αν η καθηγήτρια δεν αθωωθεί στο Εφετείο, θεωρείται επίορκος και θα απολυθεί. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθεί και κάθε δάσκαλος που θα στοχοποιείται για τους κοινωνικούς αγώνες του.
Σε αυταρχικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα, ο δάσκαλος αποτελεί ανέκαθεν «πρωτεύων» στόχο. Αυτού του είδους τα καθεστώτα θεωρούν το δάσκαλο «χρήσιμο εργαλείο» και φερέφωνο της προπαγάνδας τους. Για το λόγο αυτό επιζητούν την υποταγή του και τον πλήρη έλεγχό του.
Ένα από τα πρώτα μελήματα της απριλιανής Χούντας ήταν η έκδοση μιας σειράς εγκυκλίων που αφορούσαν στο έργο και στη συμπεριφορά των δασκάλων. Συμβουλές, συστάσεις, οδηγίες, παροτρύνσεις, αλλά και διαταγές, κυρώσεις, εκφοβισμός, είναι μερικά μόνο από τα συστατικά των εγκυκλίων αυτών.
Έλαβον γνώσιν
Περίπου ένα μήνα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, «ορόσημο Εθνεγερσίας» κατά τους πρωτεργάτες του, αποστέλλεται στα δημοτικά σχολεία της χώρας μία εγκύκλιος, ανατυπωμένη στον πολύγραφο, η οποία αναλύει τους στόχους και τα οράματα της «επανάστασης».
Στην περίπτωση που το σχολείο είναι πολυθέσιο, ο διευθυντής είναι υποχρεωμένος να καλέσει τους δασκάλους στο γραφείο του και να αναγνώσει το περιεχόμενό της με σταθερή και καθαρή φωνή. Μετά το τέλος της ανάγνωσης, ένας ένας οι δάσκαλοι πρέπει να προσέλθουν κοντά του και να υπογράψουν, στην τελευταία συνήθως σελίδα της εγκυκλίου, κάτω από την ακροτελεύτια  ένδειξη «Έλαβον γνώσιν», που συχνά παίζει το ρόλο της δαμόκλειου σπάθης.
Εις το χείλος του κρημνού
«Κύριοι Συνάδελφοι,