# #

7 Ιουλ 2021

Λεπτοκαρυά: Ο ιδανικός τουριστικός προορισμός (Εικόνες)

 


Η Λεπτοκαρυά, οικισμός του Νομού Πιερίας, ανήκει στον Δήμο Δίου – Ολύμπου και είναι η έδρα της δημοτικής ενότητας Ανατολικού Ολύμπου. Οι οικισμοί της περιοχής, άλλοι ακουμπούν στο Αιγαίο Πέλαγος και άλλοι βρίσκονται στην αγκαλιά του μυθικού βουνού, στον Όλυμπο!

Ο Όλυμπος έχει υψόμετρο 2.917 μ.. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την αρχαιότητα οι θεοί τον επέλεξαν ως κατοικία τους. Το βουνό των θεών ρίχνει τη σκιά του σε μια περιοχή με καταπληκτικά χωριά, το καθένα ξεχωριστό. Αν την..

"Εγώ ξέρω ποιος είμαι. Έλληνας είμαι."

 


"Είμαι ο Θανάσης ( σημ. αδερφός του Γιάννη) Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο. Το λέω για να μη νομίζει κανείς ότι από κάπου μας έφεραν ή ότι ήρθαμε από το φεγγάρι.

Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο.

Δεν είχα πλούσιους γονείς. Αν κάτι άλλαξε στη ζωή μου, αυτό έγινε με τη σκληρή δουλειά. Βρήκα κάτι που αγάπησα και το ακολουθώ σαν θρησκεία, μέχρι να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία (...).

Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με βοήθησαν, όπως την ..

Λιτόχωρο -“Προμήθεια 2021” : Γιορτές προβολής & ανάδειξης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: “Οι γιορτές των Προμηθείων συμπληρώνουν φέτος 26 χρόνια σταθερής και γόνιμης παρουσίας στην προβολή και ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού πνεύματος”.

Όπως είναι γνωστό τα “Προμήθεια” γίνονται στο Λιτόχωρο και στην περιοχή του..