# #

7 Ιαν 2022

Νόβακ Τζόκοβιτς....

 Νόβακ Τζόκοβιτς....

Υπεραθλητής του τένις...


Μεγάλωσε όταν τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ ισοπέδωναν Το Βελιγράδι...!!
Επί 78 (!!!) ημέρες η οικογένεια του κατέφυγε σε ένα καταφύγιο στερούμενοι και τα πλέον βασικά όπως νερό και τροφή...

Όπου έπεφταν βόμβες πήγαινε εκεί μετά κι έπαιζε τένις
με την ελπίδα ότι οι "ειρηνιστές" δεν θα βομβάρδιζαν ξανά στο ίδιο σημείο...

Έκτισε 49 (!!) νηπιαγωγεία στεγάζοντας 29.000 (!!!) ΠΑΙΔΙΑ που δεν είχαν πρόσβαση στην μόρφωση.

Προσέλαβε 1.600 δασκάλους ...

6 Ιαν 2022

Η Βοσνία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη χωρίς πάσο για τον Covid-19 διατηρώντας την ελευθερία της.

 


Η κυβέρνηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δεν πρόκειται να εφαρμόσει το πάσο για τον COVID-19. Ο Βόσνιος δικηγόρος Mirnes Ajanović είναι αυτός που νίκησε την κυβέρνηση που ήθελε να εισαγάγει το Covid Pass.

Χάρη στις νομικές του δεξιότητες και τις συνταγματικές του γνώσεις και χάρη στα επίσημα έγγραφα της Pfizer, ο Mirnes Ajanovic κατάφερε να νικήσει την κυβέρνηση και να την αποτρέψει από την εισαγωγή του...

Χρυσωρυχείο για τη Cisco τα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης. Και κάποιοι από αφέλεια ή με το αζημίωτο, παίζουν το παιχνίδι της»...

Σχολεία: Έχει νόμιμη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης η Ελλάδα;



Θα γίνεται τηλεκπαίδευση στα τμήματα που κλείνουν; Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η Νίκη Κεραμέως για τις παραβιάσεις σχετικά με τη νομιμότητα της Cisco;

Σαφείς απαντήσεις από την υπουργό Παιδείας για το θέμα της τηλεκπαίδευσης, ζητά το ΜέΡΑ25. 

Ειδικότερα, σε ερώτηση προς τη Νίκη Κεραμέως, το ΜέΡΑ25 ζητά διευκρινίσεις για το αν θα υπάρξει τελικά η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης στα τμήματα που κλείνουν.

«Η υπουργός Παιδείας δεν μας είπε χθες τίποτα για το αν θα υπάρξει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης στα τμήματα που κλείνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά και διερωτάται:

 «Έχουν αντιμετωπιστεί οι παραβιάσεις που εντόπισε η ΑΠΔΠΧ σχετικά με τη νομιμότητα της Cisco; Έχει η χώρα κ. υπουργέ νόμιμη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης;».

Απόφαση κόλαφος

Υπενθυμίζεται πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε διαπιστώσει παραβιάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, ενώ ζητούσε από το υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση μέσα σε δύο μήνες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή διαπίστωσε παραβιάσεις της νομοθεσίας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, μεταξύ αυτών και στη χρήση των μεταδεδομένων των χρηστών για τα οποία είχε δοθεί στην εταιρία Cisco να τα εμπορευτεί όπως επιθυμεί.

Συγκεκριμένα, η σχετική έκθεση αναφέρει ότι «σε σχέση με το ζήτημα της διαβίβασης δεδομένων εκτός Ε.Ε.,

3 Ιαν 2022

Εθνικός Δρυμός Ολύμπου: ΤΟ 2021 ΕΦΥΓΕ, ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ;

 


 

Με ΦΕΚ που εκδόθηκε μόλις έκλεισε η Βουλή (23/12), καταργούνται επτά (7) Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000 και ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Εθνικός Δρυμός Ολύμπου. 


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι: 


Η διοίκηση των φορέων μεταφέρεται στην Αθήνα και άρα οι γνωμοδοτήσεις για τα έργα στις προστατευόμενες περιοχές θα βγαίνουν με «γαλάζια κριτήρια». 


Οπότε οι άνθρωποι που θα λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις άσχετοι οι ίδιοι με την τοπική κοινωνία, αδιάφοροι για το όποιο κόστος των αποφάσεών τους, θα μπορούν πιο εύκολα να θεσπίσουν και το εισιτήριο για είσοδο και περιήγηση στον Όλυμπο.


Άλλωστε παρά την υπερπροβολή για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος ανακήρυξης του Ολύμπου σε Εθνικό Πάρκο δεν ξεχνάμε ότι το πεδίο βολής ....

Θα κατεβεί στις επόμενες Δημοτικές εκλογές ο Επιχειρηματίας του Ανατολικού;

 


Τώρα που επισήμως μπήκαμε στο 2022 και θα αρχίσει σε λίγο η προεκλογική εκστρατεία στους δήμους ( έχει αρχίσει ήδη από τη μεριά του Δημάρχου ), μήπως έφτασε η στιγμή να αποκαλύψει ο...

2 Ιαν 2022

Η Κούβα βάζει στον δυτικό κόσμο τα γυαλιά

 

Δεν είναι απλώς ότι η Κούβα νίκησε τον κορονοϊό, και μια σειρά καπιταλιστικές χώρες προσφεύγουν στο εμβόλιο Abdala  -πήρε το όνομά του από ένα ποίημα που έγραψε ο ήρωας της ανεξαρτησίας της χώρας Χοσέ Μαρτί- που κατασκευάζει ενάντια στον κορονοϊό, είναι ότι και το νησί της Καραϊβικής κάνει και πλάκα στην μητρόπολη του καπιταλισμού η οποία του έχει επιβάλλει για δεκαετίες εμπάργκο.

Για 15 μέρες τώρα η Κούβα (με πληθυσμό λίγο περιισότερο από την Ελλάδα) δεν έχει ούτε...

Στο φως τα στοιχεία για διασωληνώσεις και θανάτους, ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων!!!

 




Κυβέρνηση και ειδικοί πήραν τους εμβολιασμένους στον λαιμό τους; 

Ήταν εντέλει ολέθριο λάθος η διαβεβαίωση της «απόλυτης ελευθερίας»;

Σε πείσμα της σκόπιμης απόκρυψης κρίσιμων πληροφοριών για την πανδημία από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, η «κυριακάτικη δημοκρατία» συγκεντρώνει για πρώτη φορά και φέρνει στο φως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους, τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για τους ...