# #

20 Ιουλ 2013

Βαρέθηκα να περπατώ με την πλάτη κολλημένη στα ντουβάρια...



Να είχα, λέει, μιαν αγάπη σαν αλάνα... 
Να κυλιόμουνα μέσα της, να ‘κανα τούμπες, να ‘πλωνα την αρίδα μου να λιαζόμουνα...

Κορίτσια, οι τουρίστες !


Κάποτε τα έβαζαν  με τον τουρισμό γενικώς…. 

Λόγου χάρη ο  Ανδρέας Παπανδρέου  , που ζητούσε να μη  «καταντήσει» η  Ελλάδα χώρα των γκαρσονιών ….. 

Στη συνέχεια άρχισαν να γλυκαίνονται και να τα βάζουν μόνο με τους αλητοτουρίστες, οπότε άρχισε  το ειδύλλιο  με τους «τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης».

Ο  ελληνικός τουρισμός έγινε καθυστερημένα  «ενεργητικός», καθώς   ο Έλληνας  άρχισε να ταξιδεύει στην Ευρώπη   έστω και με συνάλλαγμα ραμμένο στη φόδρα του παντελονιού  του…  

Ενώ έσκαγε  μύτη το συντομότερο ανέκδοτο της ελληνικής γλώσσας ( «Αλβανός τουρίστας»),  η μεσαία τάξη  ακάθεκτη προχωρούσε στην  υπερκατανάλωση ταξιδιών, με συνήθη στόχο την άντληση κοινωνικού κύρους. 

Ακόμη και ο ...

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ (φωτο)! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΕ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΟΪΜΠΛΕ!









Οι γερμανικές αρχές επέτρεψαν στους ναζι Τσαμηδες να παρελάσουν, κραυγάζοντας χιτλερικά συνθήματα του β’ ΠΠ! Και οι δήθεν “αντιναζιστές” Γερμανοί τους άφησαν ανενόχλητους, την ίδια στιγμή που ο Σόιμπλε βρισκόταν στην Ελλάδα!
Ούτε λέξη διαμαρτυρίας από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.
Αγαπητοί φίλοι,
σας στέλνω φωτογραφικό υλικό από την σημερινή ομιλία Αλβανών εθνικιστών στο κέντρο του Μονάχου (Stachus), όπου παρουσία 60-80 φανατικών οπαδών τους που έφτασαν από την Αλβανία και με κλαρίνα νταούλια και συνθήματα, διατύπωσαν την άποψη ότι αρκετά χρόνια αδικήθηκε η Αλβανία και αυτό πρέπει να ανατραπεί άμεσα. Θα πρέπει τα μικρά αλβανικά εδαφικά τμήματα, που δεν ανήκουν στη σημερινή Αλβανία, πρέπει να συνενωθούν, ώστε να..

Οι 11 χώρες που εργάζονται σκληρότερα


Βρήκαμε επίσημα στοιχεία και σας παρουσιάζουμε τις 11 πιο σκληρά εργαζόμενες χώρες:


Μεξικό
2.317 ώρες ετησίως
Μέσος ετήσιος μισθός: $ 9.885
Στο Μεξικό,  εργάζονται μέσο όρο 45 ώρες την εβδομάδα, περισσότερο από κάθε βιομηχανική χώρα.
Λειτουργούν περίπου 519 ώρες περισσότερο από τον τυπικό Αμερικάνο εργαζόμενο κάθε χρόνο, για να κερδίζουν μόνο λιγότερο από το ένα πέμπτο του μισθού.
Υπάρχει επίσης ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των φύλων στην αγορά εργασίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι 78% των ανδρών έχουν θέσεις εργασίας, μόνο το 43% των ενήλικων γυναικών εργάζονται με αμοιβή.
Χιλή
2.102 ώρες ετησίως
Μέσος ετήσιος μισθός: $ 15.820
Στη Χιλή, περίπου 16% του συνόλου εργασίας των εργαζομένων είναι πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα.
Πάνω από ένα χρόνο, Χιλιανοί εργάζονται περίπου 300 ώρες περισσότερο από έναν τυπικό Αμερικανό εργαζόμενο.
Η κοινωνική ανισότητα είναι η χειρότερη από όλες τις βιομηχανικές χώρες, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.
Το top 20% του πληθυσμού ζει με περίπου...

Η ΤΡΟΙΚΑ ....ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

OINOPOIEIO
 Δυστυχώς, η νέα εφιαλτική πραγματικότητα στο χώρο της εργασίας αποτέλεσμα κυρίως των απαιτήσεων της τρόικας, της ομοβροντίας των αλλεπάλληλων Μνημονίων και της άκρως συναινετικής πολιτικής της δικομματικής κυβέρνησης στα κελεύσματα του ΔΝΤ χτύπησε και την «καρδιά» της πόλης μας, αφού και στο Οινοποιείο Τυρνάβου άρχισε να διαφαίνεται η τάση για υιοθέτηση μεταλλαγμένων καθεστώτων σχέσεων απασχόλησης, που ανατρέπουν τα βασικά δεδομένα στη ζωή των εργαζομένων και διαταράσσουν το κλίμα της εργασιακής ειρήνης που μέχρι προ τινος επικρατούσε.
Στους κόλπους του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου που από την ίδρυσή του το 1961 και μετά ανέδειξε και εξέλιξε την παραγωγή και την παράδοση των προϊόντων του Τυρναβίτικου αμπελώνα, με ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του ,που τον κατατάσσει σε έναν από τους καλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας ,εδώ και καιρό άνοιξαν συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις.
Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ,

Με την σύμφωνη γνώμη των Πάγκαλου, Γιωργάκη , Σαμαρά και των άλλων κ@λόπαιδων...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ: "Ο Σόιμπλε πήγε στη χώρα των τεμπέληδων"

Η Γερμανία δεν μπορεί να συναινέσει σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους αν δεν μπορεί να υπολογίζει πως θα της επιστραφούν.

Για πολλοστή φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να βάλει “φρένο” στα σενάρια περί πιθανής νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σενάρια που το Βερολίνο διαψεύδει σε κάθε δυνατή ευκαιρία, αλλά οι αγορές επιμένουν να διατηρούν στην επικαιρότητα.

Των νέων δηλώσεών του είχε προηγηθεί ακόμα ένα “στοπ” στη φημολογία περί “κουρέματος” από την ίδια την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η Καγκελάριος τόνισε την Πέμπτη ότι η ..

«Ασπίδα» για τον καρκίνο οι ξηροί καρποί


Περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά προβλήματα έχουν όσοι καταναλώνουν συχνά ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία έδειξε ότι όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από τις παραπάνω παθήσεις. Συγκεκριμένα,

Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη Χώρα στο κόσμο...Δείτε


Kαστελοριζο , η μαγεια του δε περιγραφεται ...!!!!


Μήλος-Σαρακίνικο
..

Πώς οι γυναίκες αντέχουν στο στρες...


Πώς οι γυναίκες αντέχουν στο στρες
Φαίνεται ότι τις προστατεύουν οι θηλυκές ορμόνες οιστρογόνα -
 Ανοίγει ο δρόμος για νέες θεραπείες
Οι γυναίκες που καλούνται να επιτελέσουν καθημερινά πολλαπλούς ρόλους ταυτοχρόνως το γνωρίζουν εδώ και χρόνια - βρίσκουν πάντα τον τρόπο να διαχειρίζονται το στρες που προκύπτει από τα ατελείωτα καθήκοντά τους καλύτερα από τους άνδρες. Τώρα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν τη βιολογική εξήγηση στο γιατί οι «Ατλαντες» σε ό,τι αφορά την αντοχή στα καθημερινά βάρη είναι γένους...

Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν οι μέλισσες;



Φαντάζεστε το καλοκαίρι χωρίς καρπούζι, πεπόνι, αγγουράκι, κολοκυθάκι και μελιτζάνα; Και όχι μόνο αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά που εξαρτώνται από τις μέλισσες για την επικονίασή τους, δηλαδή τη γονιμοποίηση του άνθους για να παραχθεί ο καρπός τους. 

Από τα τέλη του 1990, οι μελισσοκόμοι, κυρίως στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική, είχαν διαπιστώσει ότι οι πληθυσμοί των μελιφόρων μελισσών (οι μέλισσες που κατοικούν σε κυψέλες και παράγουν μέλι) μειώνονταν με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς. Οι μέλισσες αυτές είναι απαραίτητες για την παραγωγή της τροφής μας γιατί επικονιάζουν τα φυτά, και δεν είναι οι μόνες. 

Και άλλα έντομα, όπως οι ..

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος!!!!!!!!!


Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εξαιτίας του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε να αυξήσει χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Το ποσοστό της αύξησης φτάνει το 118%! για τα οικιακά τιμολόγια και κάθε νοικοκυριό θα κληθεί να πληρώσει ...

Η αλητοδημοσιογραφία του Σκάι χτυπάει κόκκινο, το θράσος των δημοσιοκάφρων του δεν έχει όρια



«Ως τώρα πιστεύαμε ότι η εξάπλωση των χριστιανικών μύθων στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η τυπογραφία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο καθημερινός Τύπος και ο τηλέγραφος, που μέσα σε μια στιγμή διαχέει τις επινοήσεις του σε όλη τη γη, κατασκευάζει περισσότερους μύθους μέσα σε μια ..

ΟΧΙ ΕLDORADO GOLD δέν θά φύγεις έτσι..

Είτε γιατί η "επένδυση"δέν είναι "βιώσιμη"λόγω τών αντιδράσεων τών κατοίκων,

είτε γιατί οί τιμές τού χρυσού πέφτουν,

είτε γιατί δέν θέλει νά βρεθεί εγκλωβισμένη στήν ελλάδα  μέ κυβέρνηση Σύριζα,

η Eldorado Gold δέν μπορεί νά "σφυρίζει αδιάφορα"...

Έχει σοβαρές ποινικές ευθύνες γιά τίς πρακτικές της στή μεθόδευση τού περιβαντολογικού εγκλήματος στή Χαλκιδική.

Καταστροφή αρχαίου δάσους πού είναι σέ καθεστώς προστασίας,
διατάραξη κοινωνικής γαλήνης,
τρομοκρατία σέ βάρος τών κατοίκων είναι μόνο λίγες από τίς κατηγορίες πού τήν βαραίνουν καί πρέπει νά ...

Τι «έδωσε» ο Σόιμπλε στον Τσίπρα...



Μπορεί ο Σόιμπλε να αναφέρθηκε με εντελώς απαξιωτικό τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά με μια δεύτερη ματιά, η όλη στάση του δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Γερμανός «αρχιεπόπτης», σε μια επίσκεψη πλήρως ενταγμένη στο πλαίσιο των αναγκών της προεκλογικής εκστρατείας για τις Γερμανικές εκλογές, εμφανίστηκε άτεγκτος με το θέμα του κουρέματος που δείχνει να περιμένει ο Σαμαράς, μετά το Σεπτέμβριο. Κι επιχείρησε να διασκεδάσει τις ... «διαδόσεις» (καρφώνοντας την κυβέρνηση που τον κάλεσε εδώ), οι οποίες φτάνουν ως τα αυτιά των γερμανών ψηφοφόρων και χαλάνε την προεκλογική «μόστρα».
 
Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίο ο Σόιμπλε δεν είδε, θέτει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα του ..

Καίνε τους εθελοντές δασοπυροσβέστες με ...Νόμο!!!!!!!!


Ιδιαίτερα άσχημη δείχνει να είναι η πορεία που προδιαγράφεται για τον εθελοντισμό στην πυρόσβεση στην Ελλάδα. Ένας τομέας ιδιαίτερα σημαντικός και δη για τη χώρα μας, η οποία μαστίζεται κάθε χρόνο από πυρκαγιές που… ξεφυτρώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές δασικές εκτάσεις.

Ο νόμος 3013, με τον οποίο δημιουργήθηκαν οι σημαντικότατες εθελοντικές κινήσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών και Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), που έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούν 60.000 πραγματικοί εθελοντές στη χώρα μας, επιχειρείται να καταστραφεί με την πρόταση του νέου  νόμου που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αποσκοπεί να θέσει τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας   κάτω από τον έλεγχο του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.)
 Το ελληνικό μοντέλο πυρόσβεσης υστερεί, κατά τις στατιστικές, σε δίκτυο σταθμών.  Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατά το κεντροευρωπαϊκό μοντέλο θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3.000 πυροσβεστικούς σταθμούς  ενώ διαθέτει συνολικά ..

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ «ΠΥΡΗΝΕΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ 150 ΓΡ. ΒΙΟΑΓΡΟΣ BIO»

bioagros

















Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (RASFF), ενημερώθηκε για τη διακίνηση βιολογικών πυρήνων βερίκοκου, Τουρκικής προέλευσης, στην οποία ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση αφλατοξινών.
Πρόκειται για το προϊόν..

Συζυγικός καυγάς...Ανεκδοτάκι



- Με απατάς! Πήγες με άλλη. . . . !!!


Η Εύα ήταν ζηλιάρα και έκανε σκηνή ζηλοτυπίας στον Αδάμ...




- Με απατάς! Πήγες με άλλη.

- Μα αφού είσαι η μοναδική στη Γη.

- Πήγες με άλλη δε μου το βγάζεις από το... μυαλό!

Με τα πολλά ησύχασαν και πήγαν για ύπνο.

 Μετά από λίγη ώρα ξυπνάει ο Αδάμ από ένα απότομο πόνο στα πλευρά και βλέπει την Εύα πάνω του.-

ΠΑΚΟΥ Ο ΑΡΧΙΔΟΦΑΓΟΣ



Διάβασα κάπου ότι στην Παπούα Γουινέα υπάρχει ένα εξωτικό ψάρι ονόματι Πάκου το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν "Κόφτη των όρχεων", επειδή επιτίθεται σε άντρες και τους σκοτώνει ξεσκίζοντας τα γεννητικά τους όργανα.
Αμέσως μου ήρθε η ιδέα να φέρουμε καμιά ντουζίνα τέτοια ψάρια στην Ελλάδα και να τα ρίξουμε σε...

Είμαι νεαρά καλλονή και μου αρέσουν τα παιχνίδια....




Στην Atlanta Journal
Μαύρη και μόνη, ψάχνω για συντροφιά, ανεξάρτητης εθνικής καταγωγής.
Είμαι νεαρά καλλονή και μου αρέσουν τα παιχνίδια. Μου αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο στο δάσος, κυνήγι, ψάρεμα, ενώ το βράδυ χουζούρεμα μπροστά στο τζάκι.
Στο φως των κεριών θα τρώω από τα δάχτυλα σου.
Θα κάθομαι στο παράθυρο να σε περιμένω να γυρίσεις από τη δουλειά και θα είμαι ντυμένη μόνο με αυτά που πλούσια μου χάρισε η φύση.
Με λένε Daisy και θα με βρεις στο τηλέφωνο: (404) 875-6420.
Σε περιμένω ………..

19 Ιουλ 2013

Ο άγνωστος θησαυρός


Σμιρίγλι, Σμύριδα, ο άγνωστος θησαυρός...





Κορούνδιο (Ορυκτ.). Ορυκτό του αργιλίου (ΑL2Ο3) που κρυσταλλώνεται στο τριγωνικό σύστημα. Το μέγεθος των κρυστάλλων του φτάνει τα λίγα εκατοστά και συνήθως βρίσκεται άφθονο σε κοιτάσματα μικροκρυσταλλικών μαζών. 

Όταν δεν περιέχει προσμείξεις, το κορούνδιο είναι ..

Αν οι θρησκείες ήταν έργο θεού δεν θα ήταν τόσες πολλές, δεν θα αλληλομισούνταν μεταξύ τους και δεν θα αλληλοσκοτώνονταν οι οπαδοί τους.



ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ! ! !


Αν ο θεός χρειάζεται μετάφραση δεν είναι θεός αλλά ανθρώπινο έργο.

Αν οι θρησκείες ήταν έργο θεού δεν θα ήταν τόσες πολλές, δεν θα αλληλομισούνταν μεταξύ τους και δεν θα αλληλοσκοτώνονταν οι οπαδοί τους.

Αν οι θρησκείες ήταν έργο θεού δεν θα διέφεραν μεταξύ τους, θα έλεγε το Θέλημα του να το ξέρoυν όλα τα ανθρώπινα πλάσματα, χωρίς να χρειάζονται ενδιάμεσοι μεσίτες, που ζουν πλουσιοπάροχα εισπράττοντας τη θεϊκή μεσιτεία.

Αν οι θρησκείες ήταν έργο θεού θα ήταν αλάνθαστες και δεν...

Για το μέλλον των παιδιών μας....σου έλεγαν !!!




...Και συ ξεφτίλα τους πίστεψες !!!
Ενώ ήξερες....

Λεφτά υπάρχουν. Δεiτε ποιος τα έχει…




Όταν σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, φορείς…ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ουδείς διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας.

Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δέκα φορές το...

Δείτε τον πρώην ..."ηγέτη" !!!



Βιντεάκι ...χαρωπό..

ΤΟΥΣ ΜΙΣΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ!


Σ' ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.
 
«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ' απομακρύνει από τη φύση τους. Και όποτε δίνετε η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».

 Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:

Η αμαρτωλή ιστορία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Η αμαρτωλή ιστορία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου


Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές.

 Από αυτά:

• Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.

• Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.

• Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι ...

Αριστοφάνης: Ο μεγάλος κωμωδός





Ο Αριστοφάνης αποτελεί τον πατέρα της αρχαίας κωμωδίας με πλήθος έργων που άλλα δεν κατάφεραν να διασωθούν στο πέρασμα των αιώνων και άλλα έφτασαν ακέραια στα χέρια μας συντροφεύοντάς μας μέχρι σήμερα.
Ο Αριστοφάνης μαζί με τον Κρατίνο και τον Εύπολη αποτελούν την τριάδα των αρχαίων κωμωδών με τον πρώτο
φυσικά να ξεχωρίζει ανάμεσα στους ομοτέχνους του καθώς μέχρι και τις μέρες μας τα έργα του ξεχωρίζουν και παίζονται συνεχώς από τους μεγαλύτερους θεατρικούς οργανισμούς.
Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες που έχουμε για την ζωή του δεν μπορούν να διασταυρωθούν επακριβώς και αυτό γιατί συλλέγονται κατά κύριο λόγο μέσα από τα έργα του, ενώ οι ανεξάρτητες πληροφορίες είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Γεννήθηκε στην ...

troktiko - η αληθινή ιστορία ;

...

Η τσέπη αδειάζει, η ΔΡΑΧΜΗ πλησιάζει

draxmi
Αν επιχειρήσουμε μια σύγκριση της αποδοχής της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα σήμερα με πριν από τρία χρόνια, θα παρατηρήσουμε μια τρομακτική διαφορά της ισορροπίας υπέρ της δραχμής.
Η πιθανότητα εγκατάλειψης της ευρωζώνης δεν τρομάζει πλέον όσους τρόμαζε το 2010 ενώ κι όσους φοβίζει είναι σε πολύ μικρότερο βαθμό.
Ο βασικότερος παράγοντας είναι η τσέπη που αδειάζει. Ο άνεργος ξέρει ότι δεν έχει δουλειά κι ο άστεγος σπίτι. Τι να το κάνει το ευρώ; Όσο θα συνεχίζουμε την πορεία σε αυτό το θανατηφόρο οικονομικά σπιράλ με φόρους, φόρους, φορούς και φόρους παράλληλα με στράγγιγμα, ο κόσμος θα επιζητά όλο και περισσότερο να στείλει στον αγύριστο και το ευρώ και την Ευρώπη.
“Ξέρεις τι σημαίνει να γυρίσουμε στη δραχμή;” μου λέει ένα κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Του απήντησα “Ξέρεις αν έχει αυτό καμία σημασία για 2.000.000 ανέργους που κι αν βρουν δουλειά θα είναι για 300 ευρώ τα οποία εσύ χαλάς ένα Σαββατοκύριακο;”. Απάντηση έλαβα δια άλλης ερώτησης “και πως θα πάρουμε καύσιμα τον πρώτο καιρό;” και απήντησα...

Φεστιβάλ Μουσών...


Αρφ..Αρφ...τα κοπρόσκυλα..



Ο Λουκάνικος δεν ήταν κοπρόσκυλο....

Ήταν περήφανος σκύλος....

Τους χάλαγε την πιάτσα...

Η φτώχεια δεν είναι παλιά ελληνική ταινία, δεν έχει μόνο αυτοσαρκασμό και πλάκα και ωραίες ατάκες....



Με πλησίασε μια γυναίκα λίγο πριν τα σκαλάκια της εξόδου του μετρό. Τελευταία, διάφοροι άνθρωποι ζητάνε χρήματα όχι καθισμένοι όπως παλιά στην άκρη κάποιου πεζοδρομίου, αλλά κατεβαίνοντας στα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό. Στέκονται δίπλα σου καθώς εσύ βάζεις τα κέρματα στο μηχάνημα. Έτσι, γρήγορα σκέφτεσαι ότι αυτό το εξωπραγματικό για την τσέπη σου 1,40, θα έπιανε περισσότερο τόπο αν αντί για εισιτήριο, γινόταν κουλούρι, καφές, τσιγάρο ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ή θέλει αυτός ο άνθρωπος. 

Η γυναίκα λοιπόν με πλησίασε, άρχισα να σκέφτομαι αν και πόσα ψιλά έχω, αν και πόσα θέλω να δώσω. Η γυναίκα όμως ...

Σκύψε μικρέ αντωνάκη....



Συνηθισμένος ο μικρός αντωνάκης...

Το χειρότερο όμως είναι ότι κι εμείς σκύβουμε...

Και όταν σκύβεις στον ήδη σκυμμένο....

Κίσινγκερ: «Χορτάστε με λόγια τους πεινασμένους»!


Ο αρχιτέκτονας της σημερινής μορφής του απάνθρωπου καπιταλισμού, αμερικανοεβραίος πολιτικός Κίσινγκερ, είχε απευθύνει directive στους ηγέτες όλων των κρατών που στηρίζουν το σημερινό σύστημα και το στηρίζουν ακόμη, να χορταίνουν με λόγια ευδαιμονίας τους λαούς για να δέχονται τα μέτρα που εξυπηρετούν το σύστημα. Και τώρα ακόμη η ..

Κοίτα ποιός εκβιάζει απολυμένους ....



Με απειλές, εκβιασμούς και τελεσίγραφα γνωρίζουν μόνο να ασκούν πολιτική, απέναντι στους εργαζόμενους τα κυβερνητικά στελέχη. 

Τούτη τη φορά  ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής. 

Έδωσε διορία 48 ώρες στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο γιατί διαφορετικά τους είπε μόνο...

ECONOMIST: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

economist660_7








Ο Economist δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας το 2014 και για επίτευξη του στόχου δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος και περιγράφει με λεπτομέρειες το γιατί σε άρθρο που πρόκειται να δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοση που κυκλοφορεί την Παρασκευή.
Το έγκριτο οικονομικό περιοδικό θεωρεί πως η Ελλάδα παρά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί με το πολυνομοσχέδιο θα αποτύχει παταγωδώς να ..

32 αλήθειες ζωής από μία χιουμοριστική οπτική


1. Ποτέ και σε καμία περίπτωση, μην πάρετε ένα υπνωτικό χάπι μαζί με καθαρτικό.

2. Μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι για σένα, γιατί θα είναι πιο απασχολημένοι με τον να σκέφτονται τι σκέφτεσαι εσύ γι’ αυτούς.

3. Το να πηγαίνεις στην εκκλησία δεν σε κάνει χριστιανό,

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα μικρό υπερχρεωμένο κράτος



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό, υπερχρεωμένο κράτος. Επειδή όμως το χρήμα έρρεε παντού ως ασταμάτητη οικουμενική παλίρροια (παραγόμενη από ανόητες τράπεζες στην Wall Street, στο City, στην Βόρεια Ευρώπη), το κόστος δανεισμού ήταν παντού μηδαμινό κι έτσι κανείς δεν έδινε σημασία.
Ξάφνου, το φθινόπωρο του 2008, η παλίρροια έδωσε την θέση της στην άμπωτη. Με την άμπωτη να «στεγνώνει» τον τραπεζικό τομέα από ρευστό χρήμα, σιγά-σιγά ήρθε και η…

Τροφές που ενισχύουν την όραση

Θυμάστε εκείνη τη φορά που κάποιος σας είπε τα καρότα κάνουν καλό στην υγεία των ματιών σας; Οι κλασικές «σοφίες» τέτοιου τύπου συνήθως είναι αληθινές, ωστόσο υπάρχει μια σειρά τροφών για τις οποίες πιθανότατα δεν έχετε ιδέα ότι επιδρούν θετικά στη λειτουργία των οφθαλμών σας. Αν έχετε βαρεθεί το καρότο, ακολουθούν 9 εναλλακτικές λύσεις για να θωρακίσετε τον....

Το ερωτικό (!) κεφάλι του Σαμαρά


Πολλές φορές το λάθος,δείχνει το σωστό.Η φράση που εκστόμισε ο πρωθυπουργός,με την οποία τα βάζει με το κεφάλι του με τρόπο ευφάνταστο και εφηβικό,σίγουρα δεν μπορεί να κριθεί με πολιτικά κριτήρια. 
Και ο τρόπος του και όσα είπε, ήταν μια ανθρώπινη αντίδραση που γνώρισε τη βαρβαρότητα της δημοσιοποίησης, από λάθος της επικοινωνιακής του ομάδας. Ναι οι πρωθυπουργοί βρίζουν, κατεβάζουν καντήλια, αναστατώνονται και ναι,πάνε ακόμη και στην τουαλέτα.
Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να πει πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει συνηθίσει την κοινή γνώμη να τον συνδέει αλλιώς με καντήλια,στα οποία προσεύχεται και έχει εναποθέσει και το μέλλον της χώρας.Ο πιστοποιημένος από την Παναγία και την Αγία Τριάδα Σαμαράς,είναι τελικώς υποκριτής μπορεί να πει οποιοσδήποτε. Ή έχει μια κρίση αυτογνωσίας,αποδίδοντας στο κεφάλι του, όσα του αποδίδουν και πολλοί έλληνες. Ο Σαμαράς έκανε απλώς αυτό που κάνουν όλοι.
Αυτό το «λάθος» ωστόσο είναι που δείχνει το...

18 Ιουλ 2013

Πώς να πεις στο ποίμνιό σου πως ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος λαός του κόσμου δεν αναγνώρισε ποτέ την ύπαρξη Θεού;

Τελικά βρήκα πώς το ’χουν οι Κινέζες!


Απ’ την ώρα που πρωτοπάτησα το πόδι μου στην Κίνα μού ’ρχονται στο μυαλό (δεν ξέρω γιατί) οι Ιησουίτες ιεραπόστολοι που πλάκωσαν στα μέρη τούτα τον 17ο αιώνα.
Είχαν πολλά προβλήματα ν’ αντιμετωπίσουν οι καημένοι.
Και πρώτ’ απ’ όλα, τη γλώσσα.

Τους ακούς γύρω σου να μιλάνε και στ’ αυτιά σου φτάνει ένα μονότονο τσι-τσι-τσι, σαν τα πουλάκια πάνω στα δέντρα ένα ανοιξιάτικο πρωινό.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα των δυτικών ιεραποστόλων ήταν πως η κινέζικη θρησκεία και φιλοσοφία ήταν ουσιαστικά αθεϊστική.

Οι Κινέζοι δεν δέχονται την ύπαρξη ενός προσωπικού Θεού, αλλά μιας ανώτερης απρόσωπης δύναμης του Σύμπαντος.
Όμως οι φουκαράδες οι καθολικοί καλόγεροι έπρεπε να...