# #

18 Μαΐ 2013

Ο Σαμαράς υπέρ των κατοίκων στις Σκουριές. Κατά της μόλυνσης του εδάφους και υπεδάφους!


Ομιλία έκανε ο Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαρά στο World Cultural Forum στην επαρχία Hangzhou, με θέμα: “Strengthening International Cooperation to Built an Ecological Civilization”(Ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας, για την οικοδόμηση ενός Οικολογικού Πολιτισμού''). Όλη την ομιλία του, μπορείτε να την διαβάσετε,   εδώ.
  Απομονώνω ένα απόσπασμα:

Αποστάσεις πήρε ο Τσίπρας από συνδικαλιστικές ηγεσίες που χαντάκωσαν τον αγώνα των καθηγητών!


Σήμερα έγινε συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Παραθέτουμε απόσπασμα της ομιλίας του, που αναφέρεται στην απεργία των εκπαιδευτικών και την επιστράτευση:
''Υπάρχουν κρίσιμα συμπεράσματα από τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν τις κινητοποιήσεις των καθηγητών..

Το πρώτο συμπέρασμα αφορά την κυβερνητική αδιαλλαξία και επιθετικότητα, μια στάση που σχετίζεται άμεσα με την προώθηση των υποχρεώσεων του Μνημονίου. Η κυβέρνηση μπορούσε να ..

«Χάιλ Χίτλερ» στη Βουλή το 1963


ilias_iliouΣτη σκιά των όσων τραγελαφικών σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, εμφανίζεται ένα κείμενο από μια άλλη εποχή της ελληνικής δημοκρατίας, οργισμένη και βίαιη, όταν το «Χάιλ Χίτλερ» ακούστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου.
Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου με τα όσα λυπηρά συνέβησαν εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μιλούν για «γίδια» και «ξεφτιλισμένους», δείχνοντας ελάχιστο σεβασμό στον χώρο και να ακούγεται η απαράδεκτη φράση «Χάιλ Χίτλερ» σε μια πολύ άτυχη στιγμή του..

Αποχαιρέτα το, το ΠΑΣΟΚ που φεύγει...


Απολείπειν ο θεός Βαγγέλη, ΓΑΠ, Σημίτη και Ανδρέα!

Το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπεται και από τα γνωστα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, που μέχρι και πριν κανά μήνα το έβγαζαν στο 7, 8, 9%! 

Εδώ και ένα μήνα, το ΠΑΣΟΚ, πέφτει και στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Μάλιστα, αύριο δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα (Ο Θεός να την κάνει) ''Παραπολιτικά'', το πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα, εμφανίζεται, ως τελευταίο κοινοβουλευτικό κόμμα, στο 4,2%..... 

Στην πραγματικότητα, πέφτει και κάτω από ...

Καπερνάρος σε Ντινόπουλο: Δεν είσαι ικανός να μ' εκνευρίσεις...

O ανυπόταχτος μαθητής έχει να μας πει τα δικά του...Αξίζει την προσοχή μας!


Τελευταίο μάθημα της σχολικής χρονιάς: Αξιοπρέπεια-Αντίσταση-Αλληλεγγύη

...και πάλι ο ανυπόταχτος μαθητής έχει να μας πει τα δικά του...
 Αξίζει την προσοχή μας!

Λίγο πριν οι σχολικές αίθουσες κλείσουν για καλοκαίρι, λίγο πριν οι συμμαθητές μας της β’ λυκείου ξεκινήσουν τα θερινά φροντιστήρια και αυτοί της γ’ λυκείου, μες το άγχος δώσουν τις «σημαντικότερες» εξετάσεις της ζωής τους, η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα τελευταίο μάθημα! 

Ένα μάθημα που ΠΡΕΠΕΙ να μείνει σε όλους μας βαθιά καρφωμένο στο μυαλό (και δεν μιλάμε για παπαγαλία λατινικών- αλλά για τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό). 

Το μάθημά τους;

Το πάθος για τα Υπουργεία είναι δυνατότερο από την Απεργία






































Η απεργία των καθηγητών δεν ξεκίνησε ποτέ όχι γιατί οι καθηγητές δεν το ήθελαν αλλά γιατί οι συνδικαλιστές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αλλοίωσαν τις αποφάσεις συνελεύσεων χιλιάδων καθηγητών και την ακύρωσαν. Κι αν από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το περίμενες, για το ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω, βγαίνουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, για όσους δεν τα έχουν ήδη βγάλει.
Αν δεν έχεις τα κότσια να πας στην παραμικρή σύγκρουση σήμερα, ποιος θα σε πιστέψει ότι θα πας τη χώρα εκτός μνημονίου αύριο;
Αν δεν προσπαθήσεις να σπάσεις μια επιστράτευση σήμερα, ποιος θα σε πιστέψει ότι θα σπάσεις τα δεσμά της τρόικας αύριο;

Το παραμύθι δεν θα έχει λυπημένο τέλος ...


Ματαίως ο τούρκος πρωθυπουργός εκλιπαρεί τις ΗΠΑ να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» στη Μέση Ανατολή

Η Συρία στριμώχνει τον Ερντογάν

Είναι ολοφάνερο ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω της κλιμακούμενης εμφύλιας σύρραξης στη Συρία. Και αναζητεί απεγνωσμένα συμμάχους, ικανούς να ανατρέψουν επ’ ωφελεία της Αγκυρας το - πολύ ανθεκτικότερο απ’ ό,τι νόμιζαν αρκετοί - καθεστώς του αλεβίτη σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Αυτή η πραγματικότητα ρίχνει βαριά σκιά στην επίσκεψη Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας ζητεί, ουσιαστικά σχεδόν εκλιπαρεί τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να παρέμβει με κάθε μέσο ώστε να κάνουν οι Αμερικανοί τη «βρώμικη δουλειά» στη Συρία. 
Δηλαδή, να επιβάλουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, να ξεκινήσουν βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του κυβερνητικού στρατού, να στείλουν ακόμη περισσότερα χρήματα, όπλα και πολεμοφόδια στους αντάρτες και να συγκροτήσουν μια διεθνή «συμμαχία των προθύμων», αφού είναι εντελώς απίθανο η Ρωσία και η Κίνα να επιτρέψουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποφασίσει τη θανατική καταδίκη του φιλικού τους καθεστώτος της Δαμασκού.

Ολοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του Ερντογάν να βγάλει η Ουάσιγκτον τα κάστανα από τη φωτιά.
Η Τουρκία θέλει να..

Ένα εφιαλτικό σενάριο για την ελληνική οικονομία



Πολύ σύντομα, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες με 50 δισ. ευρώ ώστε οι τελευταίες να μην πτωχεύσουν. Αργότερα, ίσως χρειαστούν άλλα 25 δισ. ευρώ. 
Οι διοικήσεις των τραπεζών καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να πείσουν το επενδυτικό κοινό να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 10%, ώστε να παραμείνουν -δήθεν- ελληνικές. 
Στην πραγματικότητα επιδιώκουν να..

Από το «True Blood» στο Ταξικό Blood ή μάλλον στην Ταξική Αιμοδοσία του ΠΑΜΕ



«Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας».
Πολλοί το άκουσαν και πάγωσε το αίμα τους. Όπως διαβάσαμε στον 902.gr., «αιμοδοσία διοργανώνει το ΠΑΜΕ, απευθυνόμενο σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ομοσπονδίες και τις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ Αττικής», με  το παραπάνω σύνθημα, «δείχνοντας το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στο δίκιο της εργατικής τάξης».

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν οργανωθεί αιμοδοσίες από συνδικάτα και άλλους κοινωνικούς φορείς, π.χ., για τα θύματα ενός σεισμού ή μιας ένοπλης σύρραξης, όμως για πρώτη φορά η εθελοντική αιμοδοσία παίρνει έναν τόσο κραυγαλέο «ταξικό» χαρακτήρα. 

Το αίμα που χορηγείται στα γραφεία του ΠΑΜΕ δεν προορίζεται για τα...

17 Μαΐ 2013

Τα αρχαία μουσικά όργανα λύρα και κιθάρα λαλούν ακόμη στην Αφρική


ancient_greece_6kithara2[1]_resized

Μπορεί η χριστιανική λαίλαπα να εξαφάνισε την λύρα και την κιθάρα, τα κατ’ εξοχήν μουσικά όργανα του αρχαίου κόσμου, εκεί όπου επικράτησε. Στα πέριξ όμως της επικράτειάς του, τα όργανα αυτά παίζονται ακόμη μέχρι και σήμερα.


Κάποια ντοκουμέντα από την λύσσα των Πατέρων της χριστιανικής εκκλησίας κατά της μουσικής:
Στο βιβλίο του Αλέξη Σολωμού με τον τίτλο «Ο Άγιος Βάκχος» διαβάζουμε, μεταξύ των άλλων σχετικών, για τον αρχιπατέρα της χριστιανικής εκκλησίας Χρυσόστομο: «δεν τον ενοχλούσαν μονάχα οι παραστάσεις των χορευτών και των μίμων. Ζητούσε από τους χριστιανούς να ξεγράψουν οριστικά κάθε λαϊκό τους τραγούδι. Οι αγωγιάτες να μην τραγουδάνε πάνω στο κάρο τους ούτε οι κοπέλες στον αργαλειό τους ούτε οι μανάδες νανουρίζοντας τα μωρά τους. Τα λείψανα αυτά της αρχαίας Ελληνικής ζωής έπρεπε να τα αντικαταστήσουν με ψαλμούς του Δαβίδ».
Χίλια χρόνια αργότερα οι μαθητές του μισέλληνα και ανώμαλου αυτού ανθρώπου έψελναν τα εξής:

Τον ...έστειλε τον Κινέζο !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ






Η Ανοικτή Ανεξάρτητη Κίνηση Ενημέρωσης Ελεύθερων Ελλήνων Πολιτών στις
(17-18-19) Μαΐου 2013 θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης για να ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ) τους πολίτες για την κρ
ίσιμη κατάσταση
που βρίσκεται η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Θα γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό την υπόθεση ...

Πως να φτιάξετε ένα μικρό φωτοβολταικό για να έχετε φως στο σπίτι...σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης!


Ένας απλός τρόπος για να εξασφαλίσουμε τον φωτισμό χωρίς την ΔΕΗ.

Με την χρήση ενός μικρού φωτοβολταϊκού 10w.


Δείτε το παρακάτω βίντεο από./././

«Οι λαγοί κοπάδι δε γίνονται»...


Kartesios170513
Μάλιστα! Είναι πλέον φανερό ότι κάτι άλλαξε στη χώρα. 
Ο Στουρνάρας δηλώνει ότι με το μνημόνιο δεν πήραμε δάνειο, αλλά σχεδόν δώρο και μας φαίνεται απολύτως φυσιολογικό διότι «είναι μαλάκες, τώρα θα το καταλάβουμε;». Ξεμπερδέψαμε. Βγάλαμε τα συμπεράσματά μας και ως εκεί.
Τελικά το ζητούμενο ήταν αυτό. Να ανακαλύψουμε αν ο Στουρνάρας είναι στημένος από τις τράπεζες και ο Σαμαράς συστημένος από τη Μέρκελ. Μόλις το διαπιστώσαμε…. όλα εντάξει. 
Τι άλλο να κάνουμε; 
Μήπως υπάρχει λόγος σοβαρός να αντιδράσουμε; Φυσικά και όχι. Ικανοποιήσαμε τον εγωισμό μας με τη διαπίστωση ότι δεν είμαστε χαζοί κι ότι τους καταλάβαμε.
Οπότε το ΠΑΜΕ αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση για την..

Τα γαιδούρια ψηφίζουν Άδωνι....





Έτσι δεν είναι δασκαλάκια?

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΠΕΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ – ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.


 Δεν θα πιστέψετε αυτά που θα διαβάσετε. Το θράσος είναι αδιανόητο.


ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΜΠΙΖΝΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. 


Την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου, ο αρχιερέας της διαφθοράς, συκοφαντούσε διεθνώς τους Έλληνες ως διεφθαρμένους.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κύριος..

Αθρόα προσέλευση πολιτών στα αστυνομικά τμήματα για αιτήσεις άρνησης δωρεάς οργάνων

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: Αθρόα προσέλευση πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας - Yπογράφουν αιτήσεις άρνησης δωρεάς οργάνων-Τι λέει ο νόμος  Σπεύδουν να αρνηθούν...ακόμη και εθελοντές


Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται σήμερα Πέμπτη στα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας, από συμπολίτες που υπογράφουν συγκεκριμένη φόρμα υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με την οποία αρνούνται να γίνουν δωρητές οργάνων, υπό τις συνθήκες που επιβάλει ο νέος Νόμος. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, που ισχύουν από την 1η Ιουνίου, δότης οργάνων καθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς την έγκριση των οικείων του, οποιοσδήποτε ασθενής../.

Αυτό κι αν είναι είδηση...



Ψόφησε ο σκύλος που δάγκωσε τον βουλευτή Ντινόπουλο...


Οδημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος δέχθηκε επίθεση σκύλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά. Εν συνεχεία ο βουλευτής αμέσως μετέβη στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο βουλευτής βρισκόταν στην Πάρο για τις διακοπές του Πάσχα, όταν ξαφνικά και ενώ περπατούσε στο δρόμο, δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο που αγρίεψε μόλις τον είδε.

Η επίθεση ήταν ξαφνική και ο βουλευτής δεν πρόλαβε να αποφύγει το τετράποδο που...
τον δάγκωσε στο πόδι.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ....


Συγκλονιστικές εικόνες του Ελληνικού Μοντέλου Ανάπτυξης.....

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τις προηγούμενες ημέρες από τον Πρωθυπουργό και τους διαφόρους Κυβερνητικούς (και μη) τον όρο Greek success story;

Η επιτυχία του Ελληνικού Μοντέλου δηλαδή....

Φαντάζομαι ότι θα είμαστε ένα οικονομικό μοντέλο, που θα είναι αντικείμενο αναφοράς - μελέτης στις απανταχού Οικονομικές Σχολές των Πανεπιστημίων της υφηλίου.

Ας δούμε λοιπόν σε φωτογραφίες από το Reuters, το Associated Press και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τι έγινε σήμερα, έξω από το σταθμό του METRO, στο Μεταξουργείο, όταν οι πωλητές και έμποροι των Λαϊκών Αγορών, αντιδρώντας στην αλλαγή του καθεστώτος αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, μοίρασαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά.

Δεν κρίνουμε την αντίδραση των πωλητών και των εμπόρων στην αλλαγή του νόμου από την Κυβέρνηση....

Κρίνουμε τις εικόνες που προκαλούν το θαυμασμό, για την επιτυχία του Ελληνικού Μοντέλου....

Αντε ντε....Ποιος?

Γιατί οι πιστοί των θρησκειών θα υπερέχουν πάντοτε αριθμητικά των άθεων



imagesΟι πιστοί των θρησκειών, τα ποίμνια των ιερατείων, απορούν με την στάση των άθεων. Από την άλλη μεριά οι άθεοι απορούν και με το δίκιο τους, πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να πιστεύει στις ανοησίες και στα ανύπαρκτα κατασκευάσματα της αρρωστημένης φαντασίας των ιερατείων, τα οποία συντηρούν όλο το θρησκευτικό αλαλούμ για να χειραγωγούν και να οδηγούν τα ποίμνια μέσα στην στάνη τους, για να τα αρμέξουν.
Πώς λοιπόν μπορεί να εξηγηθεί η στάση των πιστών οι οποίοι υποτάσσονται σε κηφήνες και μάλιστα με ευχαρίστηση; Δίχως απολύτως καμμιά κριτική στάση και καμμιά τάση αμφισβήτησης των λόγων της υποταγής τους σε ανθρώπους καταφανώς απατεώνες;
Δεν είναι δυνατόν οι περισσότεροι άνθρωποι της υφηλίου να υποτάσσονται στους απατεώνες ιερείς των θρησκειών, δίχως να υφίσταται βαθειά αιτία η οποία να τροφοδοτεί την συμπεριφορά τους αυτή, την παράδοξη, ούτως ή άλλως.
Ένας κοινός παρονομαστής όλων των εξηγήσεων που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής είναι ο ..

Μας έπιασε όλους ο πόνος για το μέλλον των σφαχτών....συγνώμη των παιδιών ηθελα να πω.


Μας έπιασε όλους ο πόνος για το μέλλον των σφαχτών....συγνώμη των παιδιών ηθελα να πω.

..τραγικές οι ειδήσεις, όπως οι αυτοκτονίες ενηλίκων που αφαίρεσαν τη ζωή τους απελπισμένοι, γιατί χρεοκόπησαν, γιατί δεν έβλεπαν πια ελπίδα μπροστά τους, γιατί δεν είχαν να ταΐσουν τα παιδιά τους. 
Στην ίδια όμως αυτή κοινωνία έχουν προϋπάρξει τραγικά γεγονότα που ξεπερνούν κάθε όριο αίσχους.
Νέα παιδιά που αφαίρεσαν τη ζωή τους γιατί δεν πέρασαν στις πανελλαδικές !!
Παιδιά που έπαθαν κατάθλιψη, που έχασαν το κόσμο γιατί δεν πέρασαν στις πανελλαδικές.
Παιδιά που μετριέται το ανάστημά τους, η αυτοπεποίθησή τους, η χαρά τους, τα όνειρά τους από το τι νούμερο θα είναι στις ηλίθιες λίστες που θα κρεμαστούν στους τοίχους των φαστφουντάδικων της γνώσης...

16 Μαΐ 2013

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΤΑΟΥΝ ΡΙΧΤΟ ΣΤΑ ΨΩΝΙΑ !



Άκης:    ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΛΕΣ !...   ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΤΆΟΥΝ ΡΙΧΤΟ ΣΤΑ ΨΩΝΙΑ !
Κώστας: ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΑΚΗ !    ΜΟΥ 'ΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΔΙΆΘΕΣΗ !


 http://tolimeri.blogspot.com/2013/05/blog-post_8883.html#ixzz2TSyWGycH

Και στο τέλος φταίει ο... ΣΥΡΙΖΑ!



Αναστέλλεται η απεργία των εκπαιδευτικών απ' την ΟΛΜΕ και φυσικά ο φταίχτης είναι ο συνηθισμένος: ο ΣΥΡΙΖΑ!
Γιατί;
Γιατί δεν επέβαλε την απεργία.
Δηλαδή όσοι θέλανε την απεργία χρεώνουν την αναστολή της στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αρα αν γινόταν θα χρεώναν και την απεργία σ' αυτόν;

Όοοοχι!
Μα τι λες;
Αν γινόταν, θα ήταν "θέλημα του αγωνιστικού ελληνικού λαού και όχι ενός κόμματος που θέλει να καπηλευτεί τους αγώνες του".
Μην απορείτε, έτσι θα λεγόταν.
Τότε θα τον κατηγορούσαν ότι καπηλεύεται τους αγώνες. 
(αυτό δεν ήταν άλλωστε το συμπέρασμά τους και από τα κινήματα των πλατειών το 2011;
Το ΚΚΕ έφταιγε επειδή δεν ήταν εκεί, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε επειδή... ήταν!)

Το ότι, ας πούμε, το μοναδικό κόμμα το οποίο έδωσε πολιτική στήριξη και κάλυψη στους επίδοξους απεργούς καθηγητές ήταν..

Και μου το έλεγε η δασκάλα μου....



Είπε μονολογώντας ο παππούς, καθισμένος στην πολυθρόνα του μπροστά στη τηλεόραση που ανακοίνωνε και νέες μειώσεις στις συντάξεις:

Όταν ήμουν μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τη δασκάλα μου να λέει: 

Η "βίαιη ωρίμανση" του Σύριζα




Δεν θα ανακυκλώσουμε την ουσία του σημερινού δημοσιεύματος  του περιοδικού «Επίκαιρα» στο οποίο ο δεξιός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του «το πλήρες και απομαγνητοφωνημένο κείμενο» της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα που έκανε σε εκδήλωση της Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. 

Ο γραφιάς του περιοδικού αναφέρει ότι «η ηγεσία της Κουμουνδούρου, προφανώς με τη συναίνεση του κ. Τσίπρα δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα ορισμένες αποστροφές του λόγου του που αφορούν στις απόψεις του για την οικονομία της αγοράς, τα Μνημόνια, την ιδεολογική στάση της Αριστερά στο παρελθόν αλλά και στον τρόπο που προσεγγίζει τα πράγματα σήμερα».

Το δισέλιδο δημοσίευμα παραθέτει αποσπάσματα της ομιλίας του Τσίπρα –που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας- στην ομιλία που έκανε  στις 24 Απρίλη στην εκδήλωση που αναφέραμε και είχε σαν ακροατήριο όλη την επιχειρηματική ελίτ της χώρας: Κοπελούζος, Βασιλάκης, Μελισσανίδης, Περιστέρης, Μυτιληναίος …

Επειδή δεν μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένη την εγκυρότητα του δημοσιεύματος το οποίο αποδίδει στον πρόεδρο του Σύριζα ότι στην ομιλία του «σε κλειστό ακροατήριο επιχειρηματιών» εξέφρασε «πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις που θα έκαναν χαρούμενο ακόμα και τον … Μίλτον Φρίντμαν», αποφεύγουμε να αναπαράγουμε όσα σύμφωνα με το περιοδικό φέρεται να είπε ο Α. Τσίπρας. Λογικά θα υπάρξει αντίδραση από...

Το αρχείο του Ellis Island και η μετανάστευση από τον Οθωμανικό Πόντο



Το αρχείο: Το Ellis Island («Έλλις Άιλαντ») είναι ένα νησί, το οποίο αποτελεί τμήμα της Νέας Υόρκης. Είναι γνωστό παγκοσμίως ή τουλάχιστον στους λαούς της Ευρώπης, διότι εκεί αποβιβαζόταν οι μετανάστες από τη Γηραιά Ήπειρο και ελεγχόταν πριν την είσοδό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σήμερα στο Ellis Island υπάρχει ένα μουσείο και το αρχείο με τα ονόματα των μεταναστών που έφθαναν κατά καιρούς στην βορειοαμερικανική χώρα. Η πρόσβαση στο αρχείο είναι ελεύθερη. Τα στοιχεία του είναι διαθέσιμα και σε ψηφιακή μορφή. Πρόσβαση δύναται να έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Από το συγκεκριμένο αρχείο δυνάμεθα να βγάλουμε συμπεράσματα για τις μεταναστευτικές ροές προς τις ΗΠΑ από τις χώρες της Ευρώπης και από άλλες περιοχές του πλανήτη.

Η επίσκεψη στο αρχείο του Ellis Island επιφυλάσσει  εκπλήξεις στους Έλληνες ερευνητές. Σε αρκετές αφίξεις πλοίων από την Ευρώπη συμπεριλαμβάνονται και ταξιδιώτες από τις περιοχές του..

ΕΚΘΕΣΗ - ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ CIA... "Ο Άσαντ στις εκλογές θα πάρει 75% - Θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2020"



Έκθεση της CIA έρχεται να επιβεβαιώσει την προτίμηση του συριακού λαού, στο πρόσωπο του Μπασάρ Άσαντ, και μάλιστα είναι έτοιμος να τον νομιμοποιήσει σε μελλοντικές εκλογές με ποσοστό της τάξης του 75%.
Η έκθεση ακόμα τονίζει ότι η υπεροπλία του κυβερνητικού στρατού είναι δεδομένη, και ότι οι ισλαμιστές αντάρτες δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν, το...

Το ξέσπασμα του παππού

...

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ... ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ !!!



Την περίοδο του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής
εκπαίδευσης ανέβαινε μ' ένα μουλάρι σ' ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για
να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.

Στο δρόμο που επήγαινε συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά: «Δε μου λες,
πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή βασιλικός;»...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

 Τα λέει ...επαναστατικά ο γενικός γραμματέας της

 ΟΛΜΕ, Μιχάλης Βασιλειάδης.



Το γλύψιμο στο δημοσιογράφο ...

“Εspresso” εξαφάνιση μετά τις συκοφαντίες


Έβρισαν, συκοφάντησαν και μετά κρύφτηκαν. 
Σε αναζήτηση του εκδότη της εφημερίδας Εspresso Γιάννη Φιλιππάκη ήταν ως χθες το βράδυ η αστυνομία μετά από μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. 
Η μήνυση αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση αφού στις 14 Μαΐου η εφημερίδα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της υποστήριζε πως ο Κώστας Βαξεβάνης πήρε 1.5 εκατομμύριο από την ΕΡΤ για τα 3 χρόνια συνεργασίας με το κανάλι. 
Ο Κώστας Βαξεβάνης έστειλε επιστολή στον εκδότη της Espresso στον οποίο υπενθύμιζε πως αυτό δεν είχε καμία σχέση με τη πραγματικότητα πράγμα το οποίο ήταν γνωστό από τη δημοσίευση των στοιχείων στο «Διαύγεια» αλλά και από δηλώσεις του ίδιου του δημοσιογράφου. Τόνιζε μάλιστα ότι από την ΕΡΤ για τα 3 χρόνια συνεργασίας είχε πάρει συνολικά 108.000 μικτά. Ζήτησε μετά από αυτό την...

Ο υπουργός Παιδείας πρέπει να "αποστρατευτεί", δήλωσε ο Γ. Πανούσης (Ηχητικό)



ΑΚΟΥΣΤΕ τις σχετικές δηλώσεις του Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννη Πανούση στο "Radio Marconi 96,1 F.M." και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη:


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ: 

Την δήλωση ΣΟΚ για την τρικομματική ότι ο υπουργός Παιδείας πρέπει να "αποστρατευτεί", αναφερόμενος σε μαγκιές και τσαμπουκάδες, εξέφρασε στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα"του Αντώνη Κουμιώτη, ο Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Πανούσης, τονίζοντας ότι "Δε μπορεί να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα με ταπεινωμένο καθηγητή"....

Γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δέχεται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας....

Αύριο αναμένεται η συνάντηση Ομπάμα με Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, 16 Μαΐου, την στιγμή που  ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δέχεται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας... (σχετικό δημοσίευμα:

Σοκ>Ο Ομπάμα αρνήθηκε να δει τον Σαμαρά - Ναυάγησε το ταξίδι στις ΗΠΑ)

Σύμφωνα με το έγκυρο διαδικτυακό κανάλι kalami.net που υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό ότι βαίνει προς αναβολή η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ... και ότι Δεν έχει κλειστεί ακόμη το προσδοκώμενο ''ραντεβού'' με Ομπάμα στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ''επιφανών Αμερικανό Ελλήνων'', ο Λευκός Οίκος, 3 εβδομάδες πριν την εξαγγελθείσα επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον, γιά να μιλήσει στο χρονιάτικο συνέδριο του American Jewish Committee (AJC), δεν του κλείνει το πολυπόθητο ραντεβού, ούτε γιά...

Οι... καλές «δουλειές» γίνονται στα... «μουλωχτά»....


Πως ξεφορτώθηκε ο Ρέστης την τράπεζά του!



resstis
Οι... καλές «δουλειές» γίνονται στα... «μουλωχτά». 
Έτσι η Τράπεζα της Ελλάδος ξαφνικά αποφάσισε Παρασκευή Βράδυ και ανακοίνωσε Σάββατο πρωί, το διαχωρισμό της First Businnes Bank του Ομίλου Ρέστη, σε καλή και κακή τράπεζα, και την απορρόφηση του υγιούς τμήματος από την Εθνική Τράπεζα.
Όλα αυτά, υποτίθεται για τη διασφάλιση των καταθέσεων και της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 
Αμ δεν μας τα λέει καλά η Τράπεζα της Ελλάδος. Γιατί για μία ακόμη φορά, δώθηκε η δυνατότητα σε μεγαλομέτοχο , συγκεκριμένα στον Βίκτωρα Ρέστη, να ξεφορτωθεί την τράπεζά του, και να φορτώσει τις ζημιές και τα χρέη της στους Έλληνες πολίτες.
Είναι ενδεικτικό ότι στο κακό κομμάτι, που μένει στο Ελληνικό Δημόσιο, παραμένουν, μεταξύ άλλων, τα ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για δημοσιογράφο στο κανάλι της Βουλής με 1,6εκατ. δολ. στη λίστα Λαγκάρντ!



Μια νέα αποκάλυψη έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την εξέταση του Γιάννη Διώτη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον πρώην ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ εάν γνωρίζει το όνομα Ειρήνη Αναστασοπούλου που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις 1.629.000 δολαρίων στην τράπεζα HSBC. 

«Η μόνη Αναστασοπούλου Ειρήνη που γνωρίζω είναι που λέει τις ειδήσεις» απάντησε ο κ. Διώτης και συμπλήρωσε ότι τη γνωρίζει πολλά χρόνια καθώς είχανε γνωριστεί στο Βερολίνο το 1995 όταν εκείνη ήταν ανταποκρίτρια εκεί.

Ο κ. Διώτης έδειξε να μη γνωρίζει ότι η κυρία Αναστασοπούλου, που είναι στη λίστα, είναι η δημοσιογράφος που ο ίδιος γνωρίζει ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου «σήκωσε» το θέμα λέγοντας ότι η κυρία Αναστασοπούλου δουλεύει και στο...

Η Επιστράτευση Του Καραγκιόζη


epistrateusi (1)

(Στην παράγκα ο Καραγκιόζης έχει κρεμάσει ένα μεγάλο μαύρο πανί. Ο ίδιος είναι απέξω, με ένα πλακάτ που γράφει «απεργία συμπαράστασης» και πηγαίνει πέρα-δώθε φωνάζοντας συνθήματα. Μόνος…
Τον πλησιάζει ο Χατζηαβάτης.)
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Καραγκιόζη! Τι κάνεις εκεί;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Τι κάνω, ρε Χατζατζάρη; Δεν ξέρεις να διαβάζεις; Απεργώ.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Γιατί;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Για συμπαράσταση στους καθηγητές.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Κι από που απεργείς, βρε αθεόφοβε; Αφού δεν έχεις δουλειά.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Απεργώ από την ανεργία μου.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Ποια ανεργία σου, βρε; Εσύ δεν είσαι άνεργος, είσαι άεργος.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Άεργοι είναι αυτοί που ψηφίζεις, Χατζατζάρη. Όχι άεργοι, κακούργοι είναι. Υπούργοι και πρωθυπούργοι, όλοι κακούργοι.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Κατάλαβα.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Τι κατάλαβες, ρε Χατζατζάρη; Πες μου μήπως καταλάβω κι εγώ.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Σε πέταξε η Αγλαΐα έξω από το σπίτι, τέτοιος χαραμοφάης που είσαι, και είπες να κάνεις μια απεργία μήπως έρθουν τα κανάλια.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Ξέρεις που τα έχω γραμμένα τα κανάλια σου, Χατζατζάρη, αλλά δεν σου λέω γιατί ακούνε και μικρά παιδιά.
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Και τότε; Γιατί κάνεις απεργία;