# #

12 Μαρ 2022

Την αλήθεια, ρε, τι σας ζητάμε;

 Alexandros Raskolnick




Δακρύσαμε με την ηρωική θυσία των αθυρόστομων υπερασπιστών της Λεύκης, οι οποίοι μετά θάνατον αναγορεύτηκαν από τον Ουκρανό, πρώτο στην τάξη γελωτοποιό, σε εθνικούς ήρωες, μεχρι που μάθαμε την αλήθεια: 

αναστήθηκαν, παραδόθηκαν στους Ρώσους «αδελφούς» τους κι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία για να πάνε στο καλό, να ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους!

Συγκλονιστήκαμε με τις «απολογίες» των Ρώσων αυτόμολων, μέχρι που μάθαμε μιαν άλλη αλήθεια: 

11 Μαρ 2022

Βίντεο: Ουκρανοί εθνικιστές εμποδίζουν την έξοδο των αμάχων από τις πόλεις

 

Σε ένα βίντεο που δείχνει να επιβεβαιώνει τιος καταγγελίες πολλών αμάχων προχώρησε η ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτό 

Ουκρανοί εθνικιστές εμποδίζουν τη διέξοδο αμάχων μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Οι Ουκρανοί εθνικιστές ακολουθούν την συγκεκριμένη τακτική έτσι ώστε να ...

Μόσχα: Ο κατάλογος των «μη φιλικών χωρών» με τη Ρωσία

 


Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τη Δευτέρα μια λίστα με μη φιλικές χώρες και εδάφη που έχουν αναλάβει εχθρική δράση κατά της Ρωσίας, των εταιρειών της και των πολιτών της.

 Έτσι, όσοι έχουν υποχρεώσεις σε ξένο συνάλλαγμα προς ξένους πιστωτές από τη λίστα των μη φιλικών χωρών θα μπορούν να τις πληρώσουν σε ρούβλια, ένα νόμισμα του οποίου η αξία έχει χάσει 45% από τον Ιανουάριο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι όλες οι εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες και ιδιώτες στις αποκαλούμενες «μη φιλικές χώρες» θα πρέπει τώρα να εγκριθούν από κυβερνητική επιτροπή, σύμφωνα με κυβερνητικό ψήφισμα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά,

10 Μαρ 2022

Ο απόλυτος σκοταδισμός από την Ευρώπη του Διαφωτισμού… Αφαίρεσαν βραβείο από τον Κουστουρίτσα λόγω δεσμών του , λέει, με τη Ρωσία

 


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Febiofest αποφάσισε να αφαιρέσει το Βραβείο «Cristian» από τον σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, επειδή την παραμονή της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία αποδέχθηκε την πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να γίνει διευθυντής του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού στη Μόσχα, είπε στο τσεχικό πρακτορείο ČTK, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Καμίλ Σπασίλ.

Η πρωτοβουλία να αφαιρεθεί το βραβείο από τον Κουστουρίτσα, που σπούδασε σκηνοθεσία στην Πράγα, προήλθε από τον...

9 Μαρ 2022

SOS! Ο Μητσοτάκης έδωσε το τιμόνι της χώρας σε μια ενδεκάδα… γκαφατζήδων!

 

Σαν μια ποδοσφαιρική ομάδα με κακούς παίκτες και ανεπαρκή προπονητή, που βαδίζει ολοταχώς προς τον… υποβιβασμό!



Κατώτερη των περιστάσεων αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόσο στα μείζονα θέματα όσο και σε ζητήματα της καθημερινότητας, ο πρωθυπουργός και η συντριπτική πλειονότητα των υπουργών του «περνούν» κάτω από τον πήχη, απογοητεύοντας αλλά και εξοργίζοντας τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν τον Ιούλιο του 2019 για να αλλάξουν τη χώρα μετά από μια κακή πενταετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά έχουν συμβεί αυτό το διάστημα, πολλά, επίσης, αυτά που δεν έχουν γίνει (ενώ θα έπρεπε), με κάποιους από τους υπουργούς να ξεχωρίζουν για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις γκάφες τους. Ξεχωρίσαμε 11 εξ αυτών, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να παρομοιαστούν με μια ποδοσφαιρική ομάδα με κακούς παίκτες και ανεπαρκή προπονητή, που βαδίζει ολοταχώς προς τον…

Η αποκαλυπτική συνέντευξη-σοκ του Ρώσου Πρέσβη

 

Αποκαλυπτικότατες οι απαντήσεις του Ρώσου Πρέσβη στη Λευκωσία στις σκληρές και επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου του SIGMALIVE-Κρίνετε!

....

Κίνα-Έκθετες οι ΗΠΑ για τα 26-εργαστήρια βιολογικών τους όπλων στην Ουκρανί

 




Το Πεκίνο για πρώτη φορά παίρνει ενεργό θέση υπέρ της Μόσχας στην σύγκρουση με ΝΑΤΟ και ΕΕ

Το Πεκίνο κάλεσε πριν λίγο τις Ηνωμένες Πολιτείες «Να εξηγήσουν γιατί ανέπτυσσαν βιολογικά όπλα στα εργαστήρια της Ουκρανίας» σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι η Κίνα όχι απλώς συμπαρατάσσεται με την Ρωσία, αλλά θέτουν και ζητήματα τήρησης του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ! 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ, Ζάο Λιαν, δήλωσε σήμερα ότι: «Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως η χώρα που γνωρίζει καλύτερα τα εργαστήρια, θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις σχετικές πληροφορίες το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένων των ιών που αποθηκεύονται και της έρευνας που έχει διεξαχθεί.

Με διάφορα ονόματα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ήλεγχε 26 εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία.

Ποια είναι η πραγματική πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών; Τι ακριβώς έκαναν;

Με ΆποψηΗ προσέγγιση Κίνας-Ρωσίας και οι επερχόμενες γεωπολιτικές αλλαγές

 


Μια είδηση που πέρασε χθες "στα ψιλά": Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας να "βελτιώσουν τη  νομοθεσία" σχετικά με τη στρατιωτική εμπλοκή κινεζικών δυνάμεων εκτός συνόρων.

 “Βελτιώστε τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν τη στρατιωτική εμπλοκή με ξένες χώρες” είπε στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος Σι, που είναι επίσης "αρχιστράτηγος" ως πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.

Η είδηση αυτή σε μία χώρα όπως η Κίνα, μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως αλλαγή του στρατιωτικού δόγματος, στο δρόμο που έδειξε η Ιαπωνία, η οποία τροποποίησε πέρυσι τις συνταγματικές διατάξεις για μη αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων.

Οι κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε αρκετές περιοχές στον πλανήτη και κυρίως σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Προφανώς οι προτάσεις του προέδρου Σι δεν αφορούν αυτές τις αποστολές.

Μία άλλη είδηση στην οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία, μεταδόθηκε από διεθνή πρακτορεία πριν από έξι μέρες:

8 Μαρ 2022

Μ. Ζαχάροβα: «Η ηγεσία της Ελλάδας είναι έτοιμη να μηδενίσει την κοινή μας ιστορική κληρονομιά»

 


Σχολιάζοντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρίας Ζαχάροβα ανέφερε τα εξής, σύμφωνα με ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα: 

«Δώσαμε προσοχή στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για την δυσφήμιση της πολιτικής της Ρωσίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτικά μιλούν για «απρόκλητη επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο «μαζική εισβολή» κ.α.

Να υπενθυμίσουμε ότι με προσπάθειες, πρώτα απ’ όλα, των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους, οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις ταρακουνούν τον κόσμο όλες τις τελευταίες δεκαετίες – οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας το 1999,

Ο Ζελένσκι , ο “άνθρωπος της Δύσης”.

 

Ο Ζελένσκι της ουκρανικής αντίστασης και των Pandora Papers



Ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει γίνει στα μάτια των Ευρωπαίων ο “ήρωας της αντίστασης” στην Ουκρανία, που μάχεται μέχρις εσχάτων κατά της ρωσικής εισβολής και των σχεδίων Πούτιν. 

Σιγά-σιγά όμως αυτή η εικόνα “γκριζάρει”. Πολλοί αναλυτές στη Δύση αρχίζουν να αξιολογούν κριτικά τη στάση και το ρόλο του. 

Του καταλογίζουν ότι επέδειξε πλήρη άγνοια της πραγματικότητας στις διεθνείς σχέσεις, “πήρε τοις μετρητοίς” τις διαβεβαιώσεις των δυτικών για αμέριστη υποστήριξη και επέδειξε αρχικά αδιαλλαξία απέναντι στη Μόσχα, χάνοντας τις ευκαιρίες για μιά “εντιμη συνθηκολόγηση” που θα απέτρεπε την αιματοχυσία και την καταστροφή της πατρίδας του.

Η “αποκαθήλωση” του συνεχίζεται,