# #

22 Αυγ 2015

Στο Ελλαδιστάν....

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τους πρώτους σε σταυρούς από 16 εκλογικές περιφέρειες!


Στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν αποφασισμένοι να αφήσουν εκτός ψηφοδελτίων όσους βουλευτές δεν ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο στην Βουλή, ενώ συνυπολογίζοντας και την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει 16 στελέχη του που «πρώτευσαν» σε σταυρούς στις εκλογικές τους περιφέρειες να μένουν εκτός, ενώ πολλοί είναι ακόμα που η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.
Αναλυτικά με την κοινοβουλευτική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας «αποσκίρτησαν» οι πρώτοι σε σταυρούς σε:

21 Αυγ 2015

«ΥΠΟΚΛΟΠΗ» ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: Οι ηχογραφήσεις του πρώην υπουργού εφιάλτης για τον Τσίπρα

varoufakis-tsipras
Οι αποκαλύψεις του Γιάννη Βαρουφάκη ότι ηχογραφούσε τα όσα λέγονταν στις «κλειστές» συνεδριάσεις του Eurogroup είχαν προκαλέσει σάλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τώρα φαίνεται ότι δεν ήταν οι μόνες ηχογραφήσεις που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει «γράψει» κρίσιμες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό και όχι μόνο. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, προειδοποιεί ότι θα...

Εθισμός στη κάλπη: Μία ύπουλη κοινωνική/ψυχική εξάρτηση

kalpi1-1Ο εθισμός στη κάλπη προσβάλλει τους ψηφοφόρους από τα πρώτα κιόλας χρόνια που ξεκινάνε την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Καλλιεργείται από το αστικό πολιτικό σύστημα και μεταδίδεται με όλα τα μέσα που το πρώτο διαθέτει, εγκαθιστώντας στη λογική κάθε ψηφοφόρου την αντίληψη ότι μέσα από τη κάλπη μπορεί να ορίζει αυτός τη ζωή του.
Ο εθισμός αυτός χαρακτηρίζεται κατά βάση από μερική – και σε πολλές περιπτώσεις ολική – απώλεια ελέγχου, τάσεις ανάθεσης και κυρίως αυταπάτες ότι με τη συμμετοχή του – και μόνο στη ψηφοφορία- μπορεί να αλλάξει καθοριστικά τη ζωή του και να λύσει τα προβλήματα που τον ταλανίζουν.
Η υψηλή έκκριση αδρεναλίνης τις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες,

Λαφαζάνης και Κωνσνταντοπούλου, ΜΑΖΙ, στο νέο κόμμα του ΟΧΙ!


Είναι επιβεβαιωμένο, ότι πρώτον και όπως όλοι υποψιαζόμασταν ότι  το μεγάλο μέρος των διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ, και μετά την κίνηση Τσίπρα να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, παίρνει την πρωτοβουλία για την πολιτική έκφραση του ΟΧΙ, του νέου αντιμνημονιακού κόμματος, στις ερχόμενες εκλογές, με την Αριστερή Πλατφόρμα να πρωταγωνιστεί για την δημιουργία του. Οι συζητήσεις, γίνονται τις τελευταίες μέρες, και όπως έχει ειπωθεί, το νέο κόμμα θα είναι ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό και πατριωτικό, και θα φτάνει από τον σημερινό χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα σκίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, και θα φτάνει στο..

H αποχή θα είναι η πρώτη δύναμη των εκλογών.

Aris

Αλέξη, Βαγγέλη και λοιποί: 

τις πιο όμορφες σας μέρες δεν τις ζήσατε ακόμη...

Ζάννας: Γιατί αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ..


"Μετά την αθέτηση των δημόσιων δεσμεύσεων, του αντιμνημονιακού προγράμματος, τις ιδρυτικές θέσεις και αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των μνημονίων και των μέτρων σκληρής λιτότητας, και μάλιστα με ευθύνη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α", δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πιερίας, Ζήσης Ζάννας, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Λαϊκής Ενότητας».

Και πρόσθεσε: 

Η μεγάλη διαφθορά των πολιτικών δυνάμεων...

Η νέα Ευρωπαϊκή Φεουδαρχία είναι ήδη εδώ!



Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, απέδειξαν ότι η Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή ήπειρο είναι ήδη νεκρή και έχει αντικατασταθεί με μια νέου τύπου Φεουδαρχία. 
Αυτό που γνωρίζαμε ως τώρα, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη, δηλαδή η κεντροδεξιά και οι σοσιαλδημοκράτες, κατέληξαν να βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της οικονομικής ολιγαρχίας και των εταιρικών λόμπι.

Η μεγάλη διαφθορά των πολιτικών αυτών δυνάμεων, λόγω της μακρόχρονης παραμονής τους στην εξουσία, καθώς και ο ριζικός χρηματιστηριακός μετασχηματισμός της οικονομίας, αποτέλεσαν βασικούς παράγοντες για την μετάλλαξή τους και την οριστική στροφή τους προς το νεοφιλελεύθερο δόγμα. 

Οι πολιτικοί που εκπροσώπησαν τις δυνάμεις αυτές,

«Λαϊκή Ενότητα» το κόμμα Λαφαζάνη – Στις 13:30 συνέντευξη Τύπου..Ποιοι συμμετέχουν


Το όνομα «Λαϊκή Ενότητα» επιλέχτηκε τελικά για το νέο κόμμα που συγκροτεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Συνολικά 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν σήμερα με σχετική επιστολή τους στη Βουλή ενημερώνοντας ταυτόχρονα για τη συμμετοχή τους στη νέα αυτή Ανεξάρτητη Ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στις 13:30 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με την επιστολή που κατέθεσαν οι βουλευτές, αρχηγός και πρόεδρος του νέου αυτού σχήματος μέσα στη Βουλή θα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται: «Οι υπογραφόμενοι, που έχουμε εκλεγεί βουλευτές με τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 [….], αποχωρούμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τις διατάξεις των άρθρων του Κανονισμού της Βουλής, ιδία των άρθρων 15 και 16 αυτού, και των διατάξεων του Τμήματος Γ’. Μέρος Τρίτο του Συντάγματος της Ελλάδας.
Επιθυμούμε και δηλώνουμε ότι..

Τον Ψηφίζουμε....

Jo Di

Μακριά νυχτωμένος ο μικρός...

20 Αυγ 2015

Σύντροφοι, η επανάσταση έγινε. Απολαύστε την...

Αλέξη, είσαι το ίνδαλμα μου...


tsipras elpida
Φοβερά τα κείμενα συμπαράστασης στον Αλέξη.
Ζήλεψα.
Και για να μην νομίζετε ότι έπαθα παράκρουση, εννοείται πως είναι τίγκα στον σαρκασμό.
Σφίγγω λοιπόν το στομάχι, γράφω με το αριστερό και προσπαθώ να μην μεθύσω πριν τελειώσω το κείμενο. Δεν είναι καλό, αλλά δεν το γράφω για να σας αρέσει.
Μια λέξη: ψυχοθεραπεία.
Παίρνω πίσω, λοιπόν, όσα είπα για τον Αλέξη για χάρη της προτροπής σου, κομπανιέρο.
Ο σύντροφος Αλέξης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του μετά το πρόγραμμα γέφυρα.
Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι προσπάθησε πάρα πολύ να μην είναι σαν τους προηγούμενους.
Τόσο πολύ που...

19 Αυγ 2015

O...εξαιρετικός κύριος Χαικάλης


Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο κύριος Χαϊκάλης γράφει πως οι συντάξεις μειώνονται μόνο με νόμους, όχι με εγκυκλίους, και πως η τωρινή μείωση που υπέγραψε είναι αποτέλεσμα νόμου του 2010, με εφαρμοστική ισχύ από τις αρχές του έτους. 

Όπως είναι γνωστό οι Αμερικάνοι παλαιότερα έδειξαν το δρόμο σε όλη την υφήλιο κάνοντας έναν ηθοποιό δευτέρας κατηγορίας τον κ. Ρήγκαν Πρόεδρο "Μαριονέτα". 

Θα μου πείτε βέβαια ειδικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τυφλά νάχουνε οι επαγγελματίες ηθοποιοί μπροστά στους Πολιτικούς μας οι οποίοι παίζουν τέλεια τους ρόλους τους προεκλογικά και μετεκλογικά αφού στην πρώτη περίπτωση για να μας υφαρπάξουν την ψήφο μας υπόσχονται και μας πείθουν για το τι θα κάνουν για το καλό μας και μόλις γίνει η "κλοπή" και αναλάβουν τα κυβερνητικά πόστα προσπαθούν να μας πείσουν γιατί αναίρεσαν τις υποσχέσεις τους (τις περισσότερες φορές μάλιστα πράττοντας τα εντελώς αντίθετα) και πάλι ...

14 περιφερειακά αεροδρόμια υψίστης εθνικής, στρατηγικής, εμπορικής και τουριστικής σημασίας ξεπουλάει ο Τσίπρας....Ηρθε η ώρα των εισαγγελικών αρχών...

Έχει... περιφερειακό αεροδιάδρομο ο Κορυδαλλός;
Απρόβλεπτες διαστάσεις που πλήττουν στο μέγιστο βαθμό τα εθνικά μας συμφέροντα, λαμβάνει το σκάνδαλο του ξεπουλήματος 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας στους Γερμανούς της Fraport, έναντι ευτελούς τιμήματος, το οποίο οι «κατακτητές» θα εισπράξουν το τίμημα (1.234 δισ. ευρώ) πάνω από 15 φορές στη διάρκεια της πεντηκονταετίας (40+10), που θα διαρκέσει η σύμβαση.
Διαστάσεις που σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, αλλά και δικαστικές πηγές, είναι σχεδόν βέβαιο πως σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει όσους τελικώς βάλουν την υπογραφή τους σε αυτή την αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού η παρέμβαση της δικαιοσύνης θα είναι άμεση.
Η κυβέρνηση Τσίπρα έμελλε να είναι αυτή που θα «συνυπογράψει» την εκχώρηση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων στα γερμανικά συμφέροντα, βάζοντας τους Γερμανούς να έχουν τον έλεγχο 14 περιφερειακών αεροδρομίων υψίστης εθνικής, στρατηγικής, εμπορικής και τουριστικής σημασίας.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, που όφειλε πρώτη να στρέψει το ενδιαφέρον της στην επένδυση της χώρας μας στον τουρισμό και να «επενδύσει» στα αεροδρόμιά μας και τη σωστή εκμετάλλευσή τους, πετάει στα... σκουπίδια έσοδα τουλάχιστον 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τα επόμενα 40 χρόνια, για να εισπράξει μόλις ...

Τα ντολμαδάκια της γιαγιάς και ο ντουνιάς που ήρθε ανάποδα


Ο μπαμπάς συνέχεια γκρινιάζει πως του ήρθαν όλα ανάποδα. 

Η μαμά γκρινιάζει στον μπαμπά πως διαρκώς γκρινιάζει. 
Ο Σωτήρης μας θα φύγει λέει για τον Καναδά, να βρει τον θείο Αλέκο, που του ήρθαν όλα απ’ την καλή κι έκανε την τύχη του. 

Γιατί εδώ όλα είναι ανάποδα λέει, και δεν θα δούμε ποτέ άσπρη μέρα. 
Η γιαγιά Ιουλία κουνάει το κεφάλι της κοροϊδευτικά κάθε φορά που τον ακούει. «Μεγάλη προκοπή είδε κι ο θειος σου ο αναπαραδιάρης στα ξένα. Ούτε τα ναύλα του να’ ρθει στην πατρίδα, να δει τα γονεϊκά του δεν έχει». 
Και τότε ο αδερφός μου αγριεύει και της λέει πως είναι αναποδιασμένη και καλά θα κάνει να σωπαίνει γιατί δεν ξέρει από ανεργία. «Εγώ βρε δεν ξέρω; Αχ τζιέρι μου και να μη σου κληρώσει ποτές να ζήσεις  τις αληθινές αναποδιές της  ζωής!»... του απαντάει με παράπονο η γιαγιά και ευθύς πάει και χώνεται στο κουζινάκι της. 

Τάχα πως πλένει τα πιάτα στο νεροχύτη, μα εγώ την βλέπω να σκουπίζει κρυφά με την άκρη της ποδιάς τα μάτια της, να ρουφάει τη μύτη της κι ύστερα να ισιώνει τη φουρκέτα στον κότσο της και να επιστρέφει ευθυτενής στο τραπέζι. 
Λίγο πιο ψηλή κάθε φορά, λίγο πιο ..

17 Αυγ 2015

Άλλη μια απόδειξη ότι οι Γερμανοί κοιτάν μόνο το συμφέρον τους..

Γερμανική επιβολή και στην πράσινη ενέργεια!



Άλλη μια απόδειξη ότι οι Γερμανοί κοιτάν μόνο το συμφέρον τους και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το Ευρωπαϊκό κοινό συμφέρον.

Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας deutsche-wirtschafts-nachrichten.de η Γερμανία επιχειρεί να επιβάλλει την “αποδοχή” του πλεονάσματος πράσινης ενέργειας από τις γειτονικές της χώρες.

Συγκεκριμένα, θέλει ουσιαστικά να "ξεφορτωθεί" το ..

Οι 15 φορολογικές αλλαγές που φέρνει η νέα συμφωνία....Θα κλάψουν μανούλες

Οι 15 φορολογικές αλλαγές που φέρνει η νέα συμφωνία

Τις δεκαπέντε σημαντικές φορολογικές παρεμβάσεις, που θα επιφέρουν, είτε άμεσα, είτε από τον Οκτώβριο, είτε από το 2016, αλλαγές στη φορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων, όπως τις περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος της νέας συμφωνίας, κατέγραψε σε ενημερωτικό έγγραφο προς τις επιχειρήσεις μέλη του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Ειδικότερα:
1) Εφαρμόζονται διαδικασίες εξπρές για αποτελεσματικότερες και γρηγορότερες κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων, σε όσους χρωστούν στο δημόσιο. Η εφορία θα μπορεί να κάνει γρήγορο προέλεγχο για τον εντοπισμό των τραπεζικών υπολοίπων του οφειλέτη και να εκδίδει στοχευμένα κατασχετήρια. Επίσης, αν υπάρξει εμφάνιση κάποιου ποσού μετά την έκδοση του κατασχετηρίου, τότε αυτό θα κατάσχεται αμέσως.
2) Μειώνονται όλα τα όρια για τις..

Κοινή κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

TsiprasΚοινή κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως το νέο Μνημόνιο ενώνει τα πολιτικά κόμματα απέναντι στους πολίτες, οπότε πρέπει να υπάρξει ένας μεγάλος συνασπισμός κομμάτων, ώστε να μην..

Μανώλης Γλέζος...Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις


Οξεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Μανώλης Γλέζος, υποστηρίζοντας ότι με την “αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική” της “έχει δημιουργήσει “τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών”.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ..

16 Αυγ 2015

Η ημέρα που ο Αριστερός έγινε Δεξιός, ο Δεξιός έγινε Αριστερός και ο Πασοκτζής παρέμεινε Πασοκτζής.



Σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε άνωθεν την επικείμενη συμφωνία με τους θεσμούς , προσευχήθηκε στην εικόνα του Άγιου Λένιν, διάβασε για μια ακόμα φορά το κεφάλαιο του Μαρξ, ως μια απέλπιδα προσπάθεια να αφυπνίσει το αριστερό του παρελθόν πριν το κλείσει για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ετοιμάστηκε σωματικά και νοητικά και ανέφερε το γεγονός στους Βουλευτές του. 

Επειδή κατά την ημέρα της συμφωνίας, ο Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι της Αριστερής Πλατφόρμας δεν ήταν σύμφωνοι, συμφώνησαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του Πασόκ και του Ποταμιού. 

Γιατί η συμφωνία έπρεπε να κλείσει και ούτε ο Άγιος...

Ρε Μαξίμου, πόσα θες να μας τρελάνεις....

kartesios110815
Ρε Μαξίμου, πόσα θες να μας τρελάνεις με τα non papers που βγάζεις κάθε τρεις και λίγο; Παλιά είχαν την κάποια αξία τους, τώρα έχουν καταντήσει αστεία φέιγ – βολάν για το πόσο καλό είναι το τρίτο Μνημόνιο σε σχέση με την πρόταση του Δεκεμβρίου 2014, τη γνωστή και ως «μέιλ Χαρδούβελη».
Κι αν πολλοί από εμάς έχουμε ακόμη συνειδησιακό πρόβλημα να μπούμε σε λογική σύγκρισης μέτρων που οδηγούν σε ύφεση, απολύσεις και αύξηση της ανθρωπιστικής κρίσης ας θυμηθούμε ποιος δεν είχε κανένα πρόβλημα στις 4 Ιουνίου 2015 να δηλώσει ότι τα μέτρα που περιείχε το μέιλ Χαρδούβελη ήταν λιγότερο επώδυνα από αυτά που πρότειναν οι «θεσμοί» στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ιδού:

"Εισβολές" στα σπίτια των Ελλήνων από την Εφορία προβλέπει το νέο Μνημόνιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Mέσα στον πολιτικό "θόρυβο" της ψήφισης του νέου επαίσχυντου Μνημονίου διέφυγε της προσοχής των πολιτών ότι ένας εκ των βασικών όρων του  είναι η εισβολή της Εφορίας στα σπίτια τους!
 
Φυσικά και τα εγχώρια ΜΜΕ φρόντισαν να μην "φωτιστεί" ιδιαίτερα αυτή η "λεπτομέρεια", καθώς είναι γνωστό ότι ο Έλληνας θεωρεί την Εστία του ιερή και δεν δέχεται κρατικές εισβολές όπως μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα συμβαίνει.
 
Μόλις αυτό καταστεί δυνατό καταργείται το οικιακό άσυλο των πολιτών. Φυσικά η έρευνα θα έχει ως στόχο να αποδείξει η Εφορία-που δεν χρειάζεται να το κάνει απλά θα το ισχυρίζεται-ότι ο φορολογούμενος ζει πλουσιοπάροχα και θα πρέπει να δίνει εξηγήσεις για οτιδήποτε έχει στην κατοχή του όπως...

Μια συστηματική παραπληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας..ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Υπάρχει διατροφική επάρκεια στην Ελλάδα;

elia11
Μύθος η διατροφική εξάρτηση της Ελλάδας από άλλες χώρες
Ίσως τα πιο δημοφιλή σλόγκαν τον καιρό της κρίσης να είναι τα εξής: 
«Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα» ή 
«Αν πάψουν οι εισαγωγές, τελειώσαμε, θα πεινάσουμε». 
Οι παραπάνω φράσεις, εκτός από ενδείξεις εθνικής μειονεξίας, μαρτυρούν και ένα τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης ή, καλύτερα, μια συστηματική παραπληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας.
pinakas1
Ο μύθος της έλλειψης τροφίμων στην Ελλάδα

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 79% των Ελλήνων (και το 47% των Κυπρίων) θεωρεί πως δεν υπάρχουν επαρκή επίπεδα παραγωγής τροφίμων για τον ευρωπαϊκό πληθυσμό σε επίπεδο ΕΕ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (ποσοστό 94% – το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη) πιστεύει ότι η εθνική παραγωγή τροφίμων δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.
 Οι παραπάνω φόβοι των Ελλήνων είναι εντελώς αδικαιολόγητοι.
 Σύμφωνα με έρευνα της...

Αυτή είναι η παγκόσμια πίτα του δημόσιου χρέους...Δείτε...


Τι είναι το χρέος,  εκτός από μια μπούρδα και μισή που
 πλουτίζει ένα μάτσο καθάρματα;
world-debt-60-trillion-infographic
Αυτή είναι η παγκόσμια πίτα του δημόσιου χρέους.
Μάλλον πίπα, αλλά μην βρίζω καλύτερα.
Εξάλλου, πρέπει να κρατήσουμε και γερό στομάχι για τις μέρες που έρχονται.
Λοιπόν.
Στην Ελλάδα ψηφίστηκε τρίτο μνημόνιο με αφορμή το δημόσιο χρέος της.
Ακούστηκε πλήθος «επιχειρημάτων» από το 2010 για να δεχθούμε τα μέτρα που ζητούσαν, δήθεν για την αποπληρωμή του. Το χρέος, φυσικά, δεν μειώνεται αλλά, αντιθέτως, ανεβαίνει συνεχώς.
Το μόνο πράγμα που βλέπω να γίνεται στην Ελλάδα είναι ανακατανομή του πλούτου από τα χαμηλά στα υψηλά στρώματα.
Όλα τα άλλα είναι το περιτύλιγμα.
Μέχρι που βγήκε ο Αλέξης προχθές και είπε ότι το χρέος θέλουμε δεν θέλουμε θα αποπληρωθεί και ότι η καταγγελία του δεν θα το μειώσει.
Ξέρεις Αλέξη,