# #

13 Ιουν 2020

H στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Ο περιφερειακός αγώνας Τουρκίας – Ελλάδας οδηγεί το ΝΑΤΟ σε διάλυση






 «Μια νέα απειλή έχει αναφανεί στον ήδη εύθραυστο κόσμο μας. Μια άλλη αντιπαράθεση έχει προκύψει μεταξύ των δύο εχθρών - της Τουρκίας και της Ελλάδας. 
Δεδομένων των δυνάμεων που μπορούν να στηρίξουν τα μέρη της σύγκρουσης, με την πρώτη ματιά, ο «περιφερειακός αγώνας» μπορεί να μετατραπεί σε έναν πλήρη πόλεμο», γράφει η βουλγαρική  ιστοσελίδα«Pan», που ειδικεύεται στα στρατιωτικά θέματα, επικαλούμενη τη ρωσική «topcor.ru»

Ο λόγος για την επιδείνωση είναι κάτι κοινό – το πετρέλαιο. Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι η Τουρκία άρχισε διεκδικήσεις σε μια υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο, που ανήκει στα ελληνικά νησιά. 


Στην Αθήνα, είπαν, ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο,  όπως τα νησιά είναι δικά τους, και έτσι είναι και η υφαλοκρηπίδα. Ωστόσο, η Τουρκία αποφάσισε να αμφισβητήσει αυτές τις περιοχές, τόσο de jure όσο και de facto.


Την περασμένη Παρασκευή,

9 Ιουν 2020

Σοβαρές καταγγελίες από ταξιδιώτες για την καραντίνα: «Καλώς ήρθες στην Ελλάδα... μαύρο χάλι»

Kαταγγελίες από ταξιδιώτες, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, για το επίπεδο της διαχείρισης της Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων μηχανισμών στην υγιειονομική αντιμετώπιση των τουριστών, βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.
Ο Γερμανός Jörn Hannecke που ταξίδεψε με την κυρία Daniela Hannecke, στην Ελλάδα κατήγγειλε τα εξής με ανάρτησή του στα social media: «Καλώς ήρθες στην ΕΛΛΑΔΑ… Είχαμε σκεφτεί πολύ καιρό να πάμε στην Ελλάδα. Παρακολουθήσαμε όλες τις πληροφορίες της κυβέρνησης για να λάβουμε την απόφασή μας. Τελευταία ειπώθηκε ότι πρέπει να κάνουμε τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο. Μας είπαν ότι θα έπρεπε να μείνουμε όλη τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο, εν αναμονή του αποτελέσματος. Κλείσαμε πτήση και η Aegean επιβεβαίωσε ότι θα λάβουμε την πτήση στις 16:00 με τη δοκιμή. Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη νύχτα. Κανείς δεν ...

8 Ιουν 2020

Πως οι Βρυξέλλες βοήθησαν τον Ερντογάν να μας κυκλώσει !

Μένουμε Ευρώπη - Home | Facebook
Οι εξελίξεις στη Λιβύη συνιστούν ακόμη μία διάψευση των (περισσότερων ) καθηγητών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η Λιβύη θα γίνει το… Βιετνάμ του Ερντογάν !
Προσέξτε, τι παιχνίδι έπαιξαν οι Ευρωπαίο εταίροι μας, αλλά και οι Ρωσο- Αμερικάνοι… Παιχνίδι που πρέπει να μας γίνει μάθημα… Στις 11 Ιανουαρίου , θέλοντας να ανακόψουν την προέλαση του στρατάρχη Χαφτάρ, που στηρίζεται από τη Ρωσία, τον κάλεσαν μαζί με τον διεθνώς αναγνωριζόμενο τουρκογενή “Πρωθυπουργό” Σάρατζ, που στηρίζουν οι ΗΠΑ ,  στη συνδιάσκεψη του Βερολίνου, αποσπώντας την συναίνεσή τους για μια πολιτική λύση με σταθερή εκεχειρία…Απέκλεισαν την Ελλάδα, αφού δεν ήταν  εμπόλεμη δύναμη …Μόνο αν στέλναμε δυνάμεις θα μας καλούσαν … Και ορθώς δεν στείλαμε…

Συμφώνησαν λοιπόν οι δύο αντιμαχόμενοι, να...

Νέα απευθείας ανάθεση - σκάνδαλο Μηταράκη: 3,7 εκατ. ευρώ για τη Δομή Φιλοξενίας Σιντικής


Διάταξη σκάνδαλο για αμαρτωλά μυστικά κονδύλια φέρουν για ψήφιση ...
Με νέα σκανδαλώδη ανάθεση με το πρόσχημα του επείγοντος και με τη γνωστή διαδικασία - παρωδία του διαγωνισμού με ένα μόλις συμμετέχοντα, προχωρά ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.
Την Παρασκευή υπέγραψε τον «διαγωνισμό» για την εγκατάσταση προσωρινής δομής φιλοξενίας στη θέση αγρόκτημα Κλειδιού του Δήμου Σιντικής, Ν. Σερρών, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ, στην οποία καλείται να συμμετέχει μόλις... μία εταιρία, η ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ Α.Ε. προκειμένου να υποβάλει προσφορά με κριτήριο τη...

Το σκάνδαλο της ημέρας: 32 εκατ. € απευθείας ανάθεση για μια αντιγραφή! (βίντεο)



Όλο και κάτι θύμιζε το κεντρικό σύνθημα “Greek Summer is a State of Mind” (σε ελεύθερη μετάφραση «το ελληνικό καλοκαίρι είναι κοσμοθεωρία» ή «πνευματική κατάσταση») της πανάκριβης καμπάνιας για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, που παρουσίασε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φιέστα την Πέμπτη.

Αρκετοί, μεταξύ των οποίων και τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΤ, αντέδρασαν, άλλωστε, για το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα δώσει στην ιδιωτική εταιρία «Marketing Greece» 32 εκατομμύρια ευρώ με απευθείας ανάθεση για την τουριστική προβολή της χώρας, ενώ ο ΕΟΤ υπάρχει ακριβώς για αυτό τον λόγο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε, λοιπόν,

Το μεγάλο ξεπούλημα ....το ξεπούλημα του πολυτιμότερου αγαθού

Παρ’ όλο που το Βερολίνο και το Παρίσι επανέκτησαν τον δημόσιο έλεγχο του νερού τους, κάτι που παρουσιάστηκε εντός συνόρων ως κάτι καλό, η οικονομική και πολιτική ελίτ της Ευρώπης πιέζει -μέσω των δανειστών- την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, να ιδιωτικοποιήσουν τα δικά τους δημόσια συστήματα ύδρευσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει το μεγάλο ξεπούλημα του νερού

Ήταν θέμα χρόνου. Η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα νύχια των νεοφιλελεύθερων αρπακτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία φαίνεται να έχει ξεκινήσει τις υπόγειες διαδικασίες για ακόμα ένα μεγάλο ξεπούλημα στους ιδιώτες. Και μάλιστα, το ξεπούλημα του πολυτιμότερου αγαθού που θα έπρεπε να είναι ελεύθερο και δημόσιο.

Όπως αναφέρεται ...

Έρχεται η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που θα σαρώσει την οικονομία.

Την ώρα που ο Κούλης ετοιμάζει νέο μνημόνιο και εργασιακό μεσαίωνα, ο Ιγκλέσιας αποφασίζει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Το Μητσοτακικό καθεστώς προχωράει ακάθεκτο και επιχειρεί να επιταχύνει τα σχέδια του για τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που θα σαρώσει την οικονομία.

Οι νεοφιλελεύθεροι τζιχαντιστές του Μητσοτάκη, επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν το καθημερινό λιβανιστήρι που απολαμβάνουν από την μιντιακή χούντα σχετικά με την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και να επανέλθουν στην "κανονικότητα" του αρχικού τους πλάνου. Ένα πλάνο που περιλαμβάνει, φυσικά, νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων, μνημονίων, σκληρής λιτότητας, εργασιακού μεσαίωνα, διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Όσον αφορά τα εργασιακά,