# #

2 Σεπ 2017

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Χιονίδη ψήφισαν υπέρ της καταστροφής των Πιερίων



Υπό αστυνομική προστασία λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων της Μηλιάς οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έδωσαν τελικά την έγκριση τους για την εκμίσθωση έκτασης στα Πιέρια Όρη για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.


Παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση, οι βουλευτές του..

Ευχαριστήριο της Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη

Ευχαριστήριο της Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη
Κύριε Κουκοδήμε, κυρία Μαυρίδου, κύριε Τζόβα, κύριε Μπιτόπουλε, κύριε Αγγέλου, κύριε Τσιμήτρη, κύριε Λαγδάρη και κύριε Δημόπουλε.
Κύριε Κουρινιώτη, κύριε Χατζηχριστοδούλου και κυρία Λάμπρου - Ξυπτερά 

Σας ευχαριστούμε που...

Πόσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα;

Κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, η χώρα μας για πρώτη φορά στην Ιστορία της μετατράπηκε από οφειλέτη σε δανειστή.

Υπάρχουν τεσσάρων ειδών διεκδικήσεις και καλό είναι να τις ξεχωρίσουμε για να μην προκαλείται σύγχυση.

Πρώτον, το κατοχικό δάνειο. 

Δεύτερον, οι αποζημιώσεις θυμάτων που έχουν αναγνωριστεί όπως φυλακισμένοι,

31 Αυγ 2017

Με ένα "Αριστερό" κλικ ... χάνεις το σπίτι σου!


 
Η είδηση ...
Πάμπολλα επενδυτικά Funds ήρθαν για να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια των ανέργων και χρεοκοπημένων Ελλήνων.

Ο σχολιασμός...

Επιτέλους οι περίφημοι επενδυτές που μας υποσχέθηκαν οι κυβερνώντες κατέφθασαν για να φέρουν την ... ανάπτυξη και την ευημερία στη χώρα και το λαό μας!

Νομίζω ότι φτάνουμε στην κορύφωση του δράματος όπου άνεργοι οικογενειάρχες επί Αριστερής κυβέρνησης με ένα απλό (τι ειρωνεία) ... "Αριστερό" κλικ στον Η/Υ θα χάνουν τα σπίτια τους από τους τοκογλύφους.

Από τους τοκογλύφους οι οποίοι μέσω των εγχώριων πολιτικών Κατσαμπάσηδων βάζουν χέρι στις περιουσίες αλλά και στα ..

LIDL ...Οι εργαζόμενοι βιώνουν την πιο άγρια εκμετάλλευση.

Βαρύτατες κατηγορίες εξαπολύουν εργαζόμενοι της Lidl, στην εταιρεία

















Για εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας και για τρομοκρατία των υπαλλήλων της κατηγορεί την αλυσίδα σούπερ μαρκετ LIDL το σωματείο εργαζομένων της όπως καταγγέλει το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι το σωματείο  των εργαζομενων, σημειώνει πως η πολυεθνική LIDL συνεχίζει να εξαπολύει επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στοχεύοντας στην γιγάντωση των κερδών της με το μικρότερο για αυτήν κόστος. 

Την ίδια περίοδο που προσπαθεί να αναβαθμίσει την εικόνα της με ανακαινίσεις καταστημάτων, προωθητικές καμπάνιες και διαφημίσεις που παρουσιάζουν τους εργαζόμενους τρισευτυχισμένους,

ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ....ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ


Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη προς ενημέρωση των πολιτών και κυρίως θέλοντας να βάλει ένα τέλος σε επιχειρήματα του τύπου “Στα σημεία τοποθέτησης των ανεμογεννητριών δεν υπάρχουν δέντρα” φωτογράφησε ένα προς ένα τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες βάσει της υπάρχουσας μελέτης της εταιρίας.

Προτείνουμε το ίδιο να κάνουν και όσοι πραγματικά προτίθενται να ψηφίσουν την εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου στα Πιέρια Όρη. Στις φωτογραφίες ξεκάθαρα διακρίνονται τα σημεία του παρθένου δάσους τα οποία θα καταστραφούν. 

Σε μία φωτογραφία διακρίνεται η καταστροφή του παρθένου δάσους από τοποθέτηση μίας μόνο ανεμογεννήτριας. 

Ας φανταστούμε τα Πιέρια Όρη με...

κ. Αλεξιάδη η λέξη ντροπή φαντάζει λίγη....



Κυρία Σκούφα, κύριε Καστόρη, κύριε Τζαμακλή, ήρθε η ώρα να τοποθετηθείτε δημόσια.


01
Η επιστολή προστίθεται στο σήριαλ των αντιδράσεων των κατοίκων της Μηλιάς, δύο μέρες πριν, αποφασίσει (;) το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης να μισθώσει έκταση στην περιοχή «Πέντε Πύργοι» για τη δημιουργία αιολικού πάρκου
Μια «τελευταία κραυγή αγωνίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, με λογική και ισχυρό αίσθημα της αδικίας, απευθύνει σε ανοιχτή επιστολή της η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.
Αποδέκτες της επιστολής είναι οι τέσσερις βουλευτές του νομού μας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, αλλά και η ΝΟΔΕ Πιερίας. 
Όλοι αυτοί,

ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ


  Ένας από τους δυσκολότερους και πιο απαιτητικούς αγώνες τριάθλου που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, φιλοξενείται το διήμερο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017, στον Πλαταμώνα Πιερίας. 

Το αγώνισμα περιλαμβάνει κολύμβηση, τρέξιμο, κολύμβηση.
  
Το Σάββατο 9-9-2017 θα ..

29 Αυγ 2017

Ανάβρα Μαγνησίας , ένα χωριό παράδειγμα προς μίμηση

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανάβρα Μαγνησίας , ένα χωριό παράδειγμα προς μίμηση
Η ανάπτυξή αυτής της απομακρυσμένης κοινότητας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ελληνική επαρχία, τους πολιτικούς της παράγοντες, αλλά και για κάθε πολιτικό.Ο δήμαρχος του ορεινού χωριού της Ανάβρας Μαγνησίας, αποδεικνύει ότι υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων που πηγαίνουν  κόντρα στην διαφθορά και την μιζέρια, και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο τους.
Κατ’ αρχήν παρουσιάζουμε το βίντεο μίας ομιλίας του με αρκετό ενδιαφέρον:

28 Αυγ 2017

Το Κτήνος και η Πόρνη κυβερνούν χωρίς έλεγχο…

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Κτήνος και η Πόρνη κυβερνούν χωρίς έλεγχο…

Έτσι απαντούσε στα 1798 ο Γουίλιαμ Μπλέικ στην κρατική και εκκλησιαστική δεσποτοκρατία της γηραιάς Αλβιώνος. Την εποχή εκείνη η αυτοκρατορία θεμελιωνόταν πάνω στη βιομηχανία η οποία γεννιόταν με το αίμα να αναβλύζει σε κάθε φυσική της εκδήλωση και το πύον των εκατομμυρίων θυμάτων της να στάζει βρώμικο και μιαρό μέσα από κάθε πόρο της.

Πώς λοιπόν να μην αγανακτούν, όσοι έβλεπαν σ’ όλα αυτά το μονόδρομο της προόδου, εναντίον εκείνων των γραφικών, περιθωριακών και μισερών υποκειμένων της εποχής που διεκδικούσαν ελευθερία, δημοκρατία και σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη για όλους εκείνους που ο δεσποτισμός και τα κάτεργα της πρώιμης βιομηχανίας μετέτρεπαν μαζικά σε αναλώσιμο είδος.

Την δουλοπαροικία είχε διαδεχθεί η μισθωτή δουλεία. 
Κι έτσι το Κτήνος, που όλα αυτά τα θεωρούσε φυσιολογικά και σύμφωνα με τους κανόνες της ανθρώπινης φύσης, αλλά και η Πόρνη που βρέθηκε να ασκεί το επάγγελμά της στα σαλόνια, τα έδρανα του κοινοβουλίου, αλλά και στα κόμματα, απολάμβαναν την πιο απόλυτη εξουσία απέναντι σε Θεούς κι ανθρώπους.

Ποτέ όμως αυτή η αποστροφή του Μπλέικ δεν είχε μεγαλύτερη επικαιρότητα απ’ ότι σήμερα. Στην αυτοκρατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και πουθενά αλλού δεν ισχύει τόσο όσο στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής κατοχής.

Χωρίς να κυβερνάνε τα μεγαλύτερα εγχώρια καθάρματα και οι χειρότεροι παλιάνθρωποι καμιά ξένη δύναμη, όσο μεγάλη κι αν είναι, κανένας επίδοξος αποικιοκράτης ή ιμπεριαλιστής δεν θα μπορούσε να επιβάλει το ζυγό και τις θελήσεις του στη χώρα. 

Κι αυτό ισχύει από τότε που ο ξενόφερτος ψευτοπρίγκηπας, απατεώνας Ευρωπαϊκών διαστάσεων, Μαυροκορδάτος – αυτή η Νέμεσις της ελληνικής επανάστασης – έβαλε αμέτι-μουχαμέτι με το που πάτησε το ποδάρι του στα ελληνικά χώματα να δέσει χειροπόδαρα το εξεγερμένο ελληνικό γένος στο άρμα της Αγγλίας με το να δανειστεί από τους χρηματιστές του City με τους χειρότερους δυνατούς όρους. 

Έτσι πίστευε – και δεν έκανε λάθος –

27 Αυγ 2017

Παλιός Παντελεήμονας....Μέχρι τη δεκαετία του 80 ήταν ένα Ελληνικό χωριό φάντασμα. Σήμερα συγκλονίζει με την ομορφιά και τη ζωντάνια του!


 

Τα αυτοκίνητα μένουν αυστηρά εκτός του διατηρητέου οικισμού. Δεν χρειάζονται άλλωστε.


Εδώ το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια για να περπατήσεις στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και να θαυμάσεις τα αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια και τα..

"Πρώτο Θέμα = Πρώτη γλίτσα."




Το αυριανό "Πρώτο Θέμα" στην γραμμή της ΝΔ να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερά, ώστε να ξεφτιλίσει την έννοια της αριστεράς, πέραν άλλων αντικομμουνιστικών ειδήσεων (οι Σταλινικοί που σκότωσαν τον μπαμπά της Λάσκαρη, αλλά δεν λένε ότι ήταν δοσίλογος ο μπαμπάς), έχει ως κεντρική είδηση την ασυνέπεια Τσίπρα ότι οι μισθοί είναι στα 360€ αντί των 751€ που είχε υποσχεθεί ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας, και χαρακτηρίζει τους χαμηλούς μισθούς Σταλινικούς.

Το ακροδεξιό "Πρώτο Θέμα" με τον υπόδικο εκδότη του παραπλανεί νομίζοντας ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. 

Οι μισθοί των 360€ είναι αποτέλεσμα της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς που τόσο θαύμαζε ο Θέμος, του ευρώ, των μνημονίων που στήριξε, των μνημονιακών πρωθυπουργών που στήριξε η ίδια η εφημερίδα.

Ορθά απάντησε στο twitterο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος στο παραπάνω εξώφυλλο γράφοντας:

Ανεξέλεγκτες οι εισπρακτικές, απροστάτευτοι οι καταναλωτές.Δείτε πως να αντιμετωπίσετε τις εισπρακτικές εταιρίες

 

Αυξάνονται και πληθύνονται τα θύματα των εισπρακτικών εταιριών προς επίτευξη του στόχου-δέσμευση της ελληνικής πλευράς στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για άμεση μείωση των «κόκκινων» δανείων. Ενα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο υποσχόταν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενδεχομένως, βοηθούσε την κατάσταση, για την ώρα όμως παραμένει… στα χαρτιά.

Σημειώνεται πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από 75,2 δισ. ευρώ, που ήταν τον Μάρτιο του 2017, θα πρέπει να μειωθούν στα 65,9 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, στα 53 δισ. ευρώ στα τέλη του 2018 και στα 40,2 δισ. ευρώ στα τέλη του 2019.

Οι προτάσεις

Για την αναμόρφωση της τρέχουσας νομοθεσίας με σκοπό να προστατευτεί ο καταναλωτής από τις αθέμιτες πρακτικές των εισπρακτικών εταιριών (όχληση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διαρροή προσωπικών δεδομένων, χρήση προσβλητικών και υποτιμητικών εκφράσεων κ.λπ.) το υπουργείο έχει στα…

Η Ελλάδα εισάγει ακόμη και ελαιόλαδο – Απίστευτο, κι όμως αληθινό

Πριν από μια εβδομάδα, η γερμανική αλυσίδα EDEKA, κατέβασε από τα ράφια καταστήματός που διατηρεί στο Αμβούργο, όλα τα ξένα προϊόντα. Αντ’ αυτών υπήρχαν πινακίδες που έγραφαν: «Η γκάμα μας σήμερα γνωρίζει σύνορα», «Τόσο άδειο είναι ένα ράφι χωρίς ξένους». Με αυτή την κίνηση η EDEKA έστειλε ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Άλλωστε μια εικόνα ισούται με 1.000 λέξεις.
Αν το πείραμα αυτό γινόταν στην Ελλάδα, η εικόνα ίσως να ήταν ακόμη πιο σκληρή. Γιατί πέρα από το πολιτικό μήνυμα, το πείραμα θα αποκάλυπτε την εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόμενα προϊόντα. Ακόμη και για προϊόντα τα οποία, λόγω κλίματος η Ελλάδα μπορεί να παράγει, όπως π.χ.

Τ' αγγειά γινήκαν θυμιατά Και τα σκατά, λιβάνι.

Τ' αγγειά γινήκαν θυμιατά
Και τα σκατά, λιβάνι.
Και των ρουφιάνων τα παιδιά,

'Οποιος βρει τις διαφορές Τσίπρα-Βενιζέλου...


Προχθές "εθνική επέτειος"... παρέλαση στο Κιέβο για την "ανεξαρτησία" της Ουκρανίας από το "κομμουνιστικό καθεστώς"...
Παρευλαύνουν κι αμερικανοί μισθοφόροι στρατιώτες... Γιατί, οι ΗΠΑ τους "απελευθέρωσαν" από τους ...