# #

28 Νοε 2020

Απίστευτες μάχες σώμα με σώμα μπάτσων διαδηλωτών τώρα στο Παρίσι (Βίντεο)

 



Πολύ θα επιθυμούσαμε γεγονότα όπως αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Γαλλία, να γινόταν στην χώρα μας  να παρακολουθούσαμε τον τρόπο που θα μας τα παρουσίαζαν στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων "έγκυροι" "ενημερωτές της κοινή γνώμης" όπως ο κ. Ευαγγελάτος και η κ. Κοσιώνη, και θα μας τα σχολίαζαν "επιφανείς" δημοσιολόγοι, όπως ο κ. Τσίμας και ο ,. Παπαχελάς. 








Αυτές τις ώρες όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε γίνονται κανονικές μάχες στους δρόμους του Παρισιού μεταξύ δυνάμεων καταστολής και διαδηλωτών και ...

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό σε μία επίσκεψη σε νοσοκομείο; (βίντεο)

 


Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία της που δοκιμάζονται. 

Επισκέφθηκε ανθρώπους που δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανθρώπους στη ζωή. Καλούνται να το κάνουν με ελάχιστα μέσα και με τεράστιες ελλείψεις… 

Γι΄ αυτό και η πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή θα μπορούσε να ΄ναι …

27 Νοε 2020

Θανάσης Βέγγος: Η Μακρόνησος μου άλλαξε τη ζωή...

 

Τάσος Κατράπας, Νίκος Κούνδουρος, Θανάσης Βέγγος.
Μακρόνησος 1949



O Θανάσης Βέγγος «έφυγε» σε ηλικία 84 ετών στις 3 Μαϊου του 2011.

«Εμένα δε μου έκαναν τίποτα εκεί στη Μακρόνησο, μπροστά σε αυτά που έκαναν στους άλλους. Δεν μιλάω για τις απειλές, για το ξύλο, για την πείνα, για την ταπείνωση, για τα μαρτύρια, για τους βασανισμούς. Μιλάω για την ντροπή. Για κείνους που δεν άντεξαν. Και τους ανάγκασαν ύστερα να στραφούν εναντίον των συντρόφων τους. Αυτό δεν το σηκώνει κανένας. Είναι η χρεοκοπία του ανθρώπου. Κι αυτουνού που το συλλαμβάνει στο αρρωστημένο μυαλό του, και του αλλουνού που αναγκάζεται να το δεχθεί. Ο μεσαίωνας δεν το τόλμησε. Και το τόλμησαν αυτοί. Και είχαν το θράσος, και μάλιστα ένας πνευματικός άνθρωπος σαν τον Παναγιώτη τον Κανελλόπουλο, να πει πως η Μακρόνησος ήταν ο...

Κόψτε τα ληγμένα.

 


Η ΝΔ είναι σε πανικό. Γι' αυτό θέλει τις δημοσκοπήσεις της, όπως κάποιος θέλει τα χάπια του, τα ηρεμιστικά του. Τα οποία δεν βελτιώνουν την πραγματικότητα, απλά ηρεμούν αυτόν που τα παίρνει.

Τα χάπια δεν κάνουν για όλους. Και αν είναι ληγμένα, υπάρχει πρόβλημα. 

Προς τα γαλάζια γίδια μια συμβουλή: Κόψτε τα ληγμένα.


Τα γκάλοπ έχουν τέτοιες αντιφάσεις που δεν χρειάζεται καν να ασχοληθούμε. Λένε ότι πιστεύουν τα κανάλια, πως θέλει η κυβέρνηση.


Πχ κάποιοι πίστευαν πως ήθελαν στη ΝΔ να ανοίξουν τώρα τα σχολεία. “Δεν κολλάει στα σχολεία, να ανοίξουν όλα τώρα”!

Άλλοι υπέθεταν πως ο Μητσοτάκης θα κλείσει τα πάντα μέχρι την άνοιξη! Γκάλοπ “θέλουμε καραντίνα”!

Μόνο που στην ίδια την κυβέρνηση δεν ...

26 Νοε 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

 - Και τώρα που θα σου λέει ο άλλος: "Δεν κάνω εμβόλιο εγώ, μεγάλε!" Τι να τον κάνουμε αυτόν;


- Με τον κάθε βλαμμένο που έχουμε μπροστά μας και τον κάθε ηλίθιο ότι δεν θα κάνει εμβόλιο; Με το ζόρι! Με το ζόρι στη σειρά και εμβολιασμός!


Ο παραπάνω διάλογος μεταξύ δημοσιογράφων σε εκπομπή μεγάλου καναλιού εξωτερικεύει ρητορική μίσους που στοχοποιεί όχι μόνο όποιον έχει διαφορετική γνώμη για μάσκες και εμβόλια, αλλά, ουσιαστικά, προτείνοντας με απολυτότητα κι αυταρχισμό μια πολιτική που θα παραβίαζε τα θεμελιώδη παγκόσμια δικαιώματα των ασθενών που προϋποθέτουν την προηγούμενη ενημέρωση/συναίνεση του ασθενή πριν απ΄οποιαδήποτε ιατρική πράξη στο σώμα τους.

Επειδή προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας το να βγαίνει δημοσιογράφος, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλο κανάλι, και να αποκαλεί όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ως βλαμμένους και...

Νέο Σκάνδαλο....

Αντιδράσεις ομάδων της Α1 για «σκάνδαλο ΕΡΤ» με Ολυμπιακό: Ζητούν τηλεδιάσκεψη για αποφάσεις..

25 Νοε 2020

« Αεί Σιχτίρ» - παλιά ελληνική λαϊκή έκφραση.





 «Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς.»

- Γιώργος Γεραπετρίτης,
Υπουργός επικρατείας


"Αν λειτουργούσε το 112 ,

Γαλλία...το φασιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει και στην Ελλάδα

 

Διαδηλώσεις και καταστολή στην Γαλλία (Βίντεο)



Παρά τις τεράστιες λαϊκές αντιδράσεις που υπάρχουν σε όλη την Γαλλία, το κυβερνών κόμμα LREM στην Γαλλία και ο σύμμαχός του Agir δεν κάνουν βήμα πίσω στον νόμο  "Καθολικής Ασφάλειας" που εξασφαλίζει πλήρη ασυδοσία στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και ο οποίος προβλέπει ποινή κάθειρξης ενός έτους και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ για οποιονδήποτε κυκλοφορεί τη φωτογραφία ενός αστυνομικού "εν ώρα δράσης". 

Το ότι η Γαλλική κυβέρνηση συμπεριέλαβε και την γενικόλογη αναφορά ότι αυτός που θα κρίνεται ένοχος είναι όποιος/α θα κυκλοφορεί οπτικοακουστικό υλικό "με πρόθεση να βλάψει", αστυνομικό/ους είναι για τα μάτια του κόσμου.

Παρ' όλη, λοιπόν την αστυνομοκρατία και την καταστολή,

«Δεν είναι φονικός ιός»: Ο καθηγητής Γουργουλιάνης εξηγεί με απλά λόγια γιατί ο covid-19 δεν είναι αυτό που νομίζουμε

 


Είναι ένας από τους επιστήμονες που χαίρεσαι να ακούς. Με μεστό, ψύχραιμο και κατανοητό λόγο, ο καθηγητής Γουργουλιάνης, παρουσιάζει την πραγματική διάσταση της μάχης με τον αόρατο εχθρό.

Δεν ωραιοποιεί τα πράγματα, δεν υπόσχεται λύσεις που δεν υπάρχουν, αλλά δεν σε τρομοκρατεί κιόλας, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου (όπως πολλοί συνάδελφοί του κάνουν).

Δυστυχώς ο καθηγητής Γουργουλιάνης δεν βγαίνει συχνά στα Μέσα, από επιλογή. Δεν έχει καμιά διάθεση να γίνει τηλεοπτικός μαϊντανός και θεωρεί πώς ό,τι χρειάζεται να πει μπορεί να το κάνει απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός απ’ τις αναρτήσεις του όμως ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Η Βραδιά του Ερευνητή», στη σειρά βίντεο «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ας συστηθούμε». Διαβάστε τα πιο σημαντικά σημεία όσων είπε:

24 Νοε 2020

Ο Γιάννης ο μετανάστης, στη χώρα του κυρ-παντελισμού

 

Της Τ. Γ

Στην χώρα του κυρ-παντελισμού, όπου τα ηνία κρατούν απόγονοι πολιτικών ακρίδων, πατριδοκάπηλοι τηλέμποροι, τσεκουράτοι εθνοκάπηλοι, εθνικοί ρουφιάνοι, ευτυχώς βρέθηκε ένας αληθινός Πατριώτης.
Ο Νιγηριανός, Γιάννης Αντετοκούμπο. 

 Ο Γιάννης, με το μαύρο δέρμα, και την Αφρικανική καταγωγή. Ο Γιάννης, που μέσα του δεν...

Η υποκρισία των ..ψεκασμένων

 


Αν το πάρουμε και λίγο αλλιώς κι όσο γελοίο να μας φαίνεται, δεν είναι αστείο , αν σκεφτείς ότι...

Αφού μας διέλυσαν με Μνημόνια και καραντίνες, τώρα θέλουν να μας πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους

 Άσχημα είναι τα νέα για τους κατόχους των παλιών αυτοκινήτων.



Διαφοροποίηση του τέλους κυκλοφορίας σύμφωνα με τα όρια εκπομπών ρύπων


Άσχημα είναι τα νέα για τους κατόχους των παλιών αυτοκινήτων, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ροδόλφο Λάσι.

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ μίλησε, βέβαια, με θετικά λόγια για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ενεργειακή μετάβαση και την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου για την απολιγνιτοποίηση, αλλά προχώρησε και σε μια σοβαρή προειδοποίηση για τον γηρασμένο στόλο των οχημάτων.

Συν τοις άλλοις, ο Οργανισμός προτείνει την εξίσωση της φορολογίας μεταξύ καινούριων και παλαιών οχημάτων όπως επίσης και στην φορολογία μεταξύ diesel και βενζίνης, ενώ προαναγγέλλει τη σύνδεση του ύψους των διοδίων ανάλογα με ...

3.000 εὐρώ πρόστιμο...Γιά καθαρά ὑγειονομικούς λόγους!!!!

 


Πόσες βρισιές γνωρίζετε; 
Θυμηθεῖτε τες, θά σᾶς χρειαστοῦν ἄν  διαβάσετε τό εἰδησάριο: 

Ἡ Τράπεζα Πειραιῶς κλείνει, λέει, τό κατάστημα πού διατηροῦσε στά...

23 Νοε 2020

Nature : Υγιείς οι “ασυμπτωματικοί”…Δεν μεταδίδουν τον ιό ;

 

Το Αγγλικό περιοδικό Nature εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 4 Νοεμβρίου 1869. Θεωρείται ως το γνωστότερο επιστημονικό περιοδικό στον κόσμο με συντελεστή επιρροής στο 38,1 και ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά στον κόσμο.

Το ΝΑTURE προχώρησε σε μια τεράστια μελέτη στην ΚΙΝΑ σε 1174 “ασυμπτωματικούς” και διεπίστωσε στο 100% οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μετέδωσε τον covid 19. Τα Τεστ δηλαδή έβγαιναν θετικά αλλα δεν είχαν συμπτώματα.

Αυτο σημαίνει οτι οι ..

Το Oruc Reis όλο και πιο κοντά στο Καστελόριζο και δεν μπορεί να το “κρύψει” ο κορονοϊός…

Η Ελλάδα εκτός από τη θανάσιμη απειλή του κορονοϊού που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης έχει την ατυχία να βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ακόμη σοβαρότατο κίνδυνο που έχει να κάνει με τα εθνικά της συμφέροντα.

Η Τουρκία που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό αλλά και την οικονομία της, όχι μόνο δεν έχει..

Λεπτοκαρυά...Το πρώτο βήμα έγινε


Ελπίζουμε να μην είναι και το τελευταίο..

Σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε ο Δήμαρχος με τον Δήμαρχο Μουζακίου και ζήτησε να συνεργαστούν ώστε το απαράδεκτο αυτό θέαμα ,αυτή η εστία μόλυνσης να γίνει ένα ...

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ...!



ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ
Ο COVID-19 ή κορονοϊός... ΥΠΑΡΧΕΙ και προσβάλλει γενικώς όλους και τα άτομα εμφανίζουν κάποια ήπια έως μέτρια συμπτώματα και αναρρώνουν χωρίς να χρειάζεται να νοσηλευτούν... απαραίτητα σε νοσοκομεία.
Πιο συχνά συμπτώματα είναι τα εξής:
Πυρετός-ξηρός βήχας-μία γενική κούραση.

Πιο σπάνια συμπτώματα είναι τα εξής:
Πόνοι-πονόλαιμος-διάρροια-επιπεφυκίτιδα-πονοκέφαλος-απώλεια γεύσης ή όσφρησης-δερματικό εξάνθημα ή αποχρωματισμός στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών.

Σοβαρά συμπτώματα είναι τα εξής:

22 Νοε 2020

Παρίσι...«όλος ο κόσμος θα βιντεοσκοπεί την αστυνομία».

 


Οπως βλέπουμε και στο παρακάτω βιντεάκι ...

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ κρυφές κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού για VIPs στην Αττική...;

 



Περιττό να πω πως από αύριο στην Αττική κρυφές κλίνες ΜΕΘ COVID στην καβάτζα για VIPs θα είναι έγκλημα εναντίον του Ελληνικού λαού κυρίες και κύριοι Καθηγηταίοι και Αρχιδι ...

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ τις Εντατικές σε ...Λαϊκές Αγορές

 


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ;;

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΓΙΑ ΠΕΡΑΤΖΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ;;

ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ.....

Γελοίοι υποκριτές.....δημοσιογραφίσκοι

 Τι λες ρε γελοιε;;;;Τι λες ρε καραγκιόζη;;;

Ποιον θες να τρομάξεις;;;
Ποιον θες να κοροϊδέψεις;;;







Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στα social media από μία αγανακτισμένη μάνα. Η Σπυριδούλα Φατούρου η οποία υπογράφει το κείμενο κατηγορεί ευθέως τον τρόπο που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι την πανδημία στη χώρα μας. Η κυρία Φατούρου μητέρα της Άσπας η οποία ταλαιπωρείτε επί 7ετίας με κάποια αρρώστια, θίγει την προσπάθεια “τρομοκράτησης” των Ελλήνων πολιτών από τα ΜΜΕ λέγοντας ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για το σύστημα υγείας της χώρας, αλλά σήμερα επειδή ο κορωνοϊός “πουλάει” κάνουν ρεπορτάζ ακόμα και μέσα από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ακούω με προσοχή τόσο καιρό αυτά που λενε!

Είμαι προσεκτική γιατι ούτως ή άλλως είμαστε σε καραντίνα 7 χρόνια με την Άσπα μας. ..
Κάνω υπομονή γιατί ετσι εκπαιδευτηκα...
Αλλά κάποια πράγματα με βγάζουν από τα ρούχα μου!
Ναι πιστεύω οτι υπάρχει κορωνοιος..
Ναι οποιος ιος χτύπα το αναπνευστικό είναι δύσκολος....επωδυνος εως θανατηφόρος!
Ναι....ναι....ναι....σε όλα...
Αλλα οι μαλακιες STOP.

Βγαίνει δημοσιογράφος το πρωι κ λεει με συνταρακτικό ύφος:
"Η σιωπη στις εντατικές με κορωνοιο ειναι τρομακτική...
Μονο τον ηχο των μηχανημάτων ακούς...."

Τι λες ρε γελοιε;;;;Τι λες ρε καραγκιόζη;;;
Ποιον θες να τρομάξεις;;;
Ποιον θες να κοροϊδέψεις;;;

Ποσες εντατικές ρε ανεγκέφαλε εχεις δει να έχουν φασαρια;;;;

Ποσες εντατικες εχεις δει να εχουν πρόσβαση τοσο εύκολα σε ..

" Η χαρά των ρουφιάνων"

 


Προϋπολογισμός: Αδίστακτη η κυβέρνηση – «Τσεκούρι» στην Υγεία εν μέσω πανδημίας!

 


Τι κι αν η πανδημία αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο το έγκλημα απέναντι στον λαό και την υγεία του, τα χάλια στα οποία έχουν οδηγήσει η πολιτική της εμπορευματοποίησης και η χρόνια υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την οποία ακολουθούν η μία πίσω από την άλλη όλες οι κυβερνήσεις; 

Τι κι αν «φωνάζει» από παντού η ανάγκη για άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του συστήματος σε όλα τα επίπεδα από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη έως τον εξοπλισμό και τη στελέχωση ΜΕΘ, η ανάγκη να ανοίξουν «χτες» μονάδες και νοσοκομεία που έκλεισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια;

Εν μέσω πανδημίας, και παρά τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει πως από 4,829 δισ. ευρώ που δόθηκαν φέτος (2020) για το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων τα 523 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις για τον COVID-19, του χρόνου, το 2021, οι δαπάνες αναμένονται να είναι....