# #

14 Απρ 2018

Όταν μιλάει ο Τσίπρας, μιλάει το Βερολίνο,μιλάει ο Αμερικανός πρέσβης...


Και αίφνης ο κ. Μακρόν δήλωσε πεισμένος ότι ο κ. Άσσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα! 

Πώς αυτός ο Πιπίνος ο Μικρός διαπίστωσε κάτι τέτοιο, μόνον ο Λουί ντε Φινές θα μπορούσε να μας το πει, αν ζούσε (και ως εκ τούτου πλάκωνε τον petite Μακρόν τον Βραχύ στις σφαλιάρες).

Ζούμε σε έναν κόσμο που κάθε άλλο ζώον στον πλανήτη μάς έχει σιχαθεί.

Όπως σιχάθηκαν οι ύαινες τον κ. ..

Σούργελα μαυρογιαλούροι και δημοσιογραφικές πόρνες

Αποτέλεσμα εικόνας για βομβαρδισμοι στη Συρια

Διεθνές Δίκαιο υπάρχει? 

Τι ρωτάω τώρα...

Απλά την επόμενη φορά που θα μιλήσει ο οποιοσδήποτε για νομιμότητα, απαντήστε του : 

Συρία: Μπροστά στις πολεμικές επιθέσεις του ιμπεριαλισμού δεν υπάρχει η πολυτέλεια της «ουδετερότητας»

Οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ, δηλαδή του πλανητικού ιμπεριαλισμού (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία…) κτυπούν με πυραύλους τη Συρία, σκορπώντας την καταστροφή και το θάνατο, αλλά και ανοίγοντας τις πύλες της πολεμικής κολάσεως στον πλανήτη… ΚΑΙ κάποιοι, που αυτοχαρακτηρίζονται αριστεροί, «αναπαύονται» στο έδαφος της ουδετερότητας: Στο δόλιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων»!!!

Το ιδεολογικό θεμέλιο αυτής της δολιότητας είναι οι «ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις», ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους ιμπεριαλισμούς της Δύσης με τον «ιμπεριαλισμό» της Ρωσίας… 

Σημείωση: Υπάρχουν και κάποιοι τόσο υστερικοί εναντίον της Ρωσίας που τη θεωρούν και πιο …επικίνδυνη από το 4ο Ράιχ… 

Εδώ συστηματικά, σταθερά και επί χρόνια η ιμπεριαλιστική θηριωδία της Δύσης βομβαρδίζει ανελέητα τη Συρία και άλλες χώρες, στήνει προβοκάτσιες και αποτεφρώνει λαούς και τα υποπροϊόντα του σταλινισμού κλείνουν τα μάτια σ’ αυτές τις πολεμικές στρατηγικές του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού (Νέα Τάξη), και καλύπτουν αυτήν την περίεργη και πολύ ύποπτη τύφλα τους με το δόγμα των ...

Η πλήρης έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων υποδηλώνει ότι οι ισχυρισμοί για χρήση χημικών όπλων είναι γελοίοι..

Οκτώ λόγοι για τους οποίους οι ισχυρισμοί για συριακή επίθεση με χημικά είναι εντελώς ανόητοι

Υπάρχει μεγάλη ασάφεια γύρω από την υποτιθέμενη επίθεση χημικών όπλων στην Douma, που λέγεται ότι έγινε αργά το Σάββατο, αλλά υπάρχουν μερικά ζητήματα που είναι σαφή.
Πρώτον, σύμφωνα με τη Wall Street Journal [1] και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών [2], οι αναφορές είναι "μη επαληθευμένες" και δεν επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ [3]. Επιπλέον, οι New York Times σημείωσαν ότι «δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν ανεξάρτητα οι αναφορές» [4], ενώ η Associated Press πρόσθεσε ότι "οι εκθέσεις δεν μπορούσαν να ελεγχθούν ανεξάρτητα" [5].
Δεύτερον, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, δεν είναι "ξεκάθαρο ποιος διεξήγαγε την επίθεση" [6], υποθέτοντας έστω, ότι αυτή πραγματοποιήθηκε.
Τρίτον, οι "μη επαληθευμένες φωτογραφίες και βίντεο"...

H εγνωσμένη ανεπάρκεια των κυρίαρχων κομμάτων είναι το μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας


Βρισκόμαστε στη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή. Αν μετά τις επόμενες εκλογές κάνει κυβέρνηση η Ν.Δ. ή η Ν.Δ. με το μόρφωμα «παρενδεδυμένο» ΠΑΣΟΚ, ελάχιστη σημασία έχει. Όπως ελάχιστη σημασία έχει, αν στις εκλογές αυτές υποστεί στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ και εισέλθει έτσι στη διαδικασία αποσύνθεσης, ή αν θα τη γλυτώσει, λαμβάνοντας ένα ποσοστό που θα του επιτρέψει να «τρoυπώσει» στο μετεκλογικό τοπίο.

 Όλα αυτά έχουν πλέον ελάχιστη σημασία ως προς το τι δέον γενέσθαι, διότι αποτελούν επανάληψη του μοτίβου που μας έφερε έως εδώ, ενώ αντιθέτως έχουν τεράστια σημασία ως προς τη συνέχεια της έως τώρα πεπατημένης που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Ναι, η Ν.Δ. είναι χειρότερη από τον ΣΥΡΙΖΑ! ναι, στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ..

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Ηχούν σειρήνες πολέμου στην Συρία: Xτυπάνε ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία


O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ανακοίνωσε την έναρξη επιχειρήσεων κατά της Συρίας. «Εδωσα εντολή για έναρξη επιχειρήσεων στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συντονισμό με την Γαλλία και την Βρετανία για πλήγματα ακριβείας κατά στόχων που σχετίζονται με τις χημικές εγκαταστάσεις στην Συρία» είπε σχετικά.
Ηδη σημειώθηκαν εκρήξεις στην Δαμασκό και ακούστηκαν ρωσικά ..

Τι γίνεται αν η Ρωσία αποφασίσει να αντιδράσει και να ανταποδώσει τα χτυπήματα;

Του Elijah J Magnier.
Για πρώτη φορά από τότε που βρίσκεται στην εξουσία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ εκτόξευσε μια σαφή απειλή προς τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας ότι «θα πληρώσει το τίμημα». 
Αυτή η απειλή προέκυψε από τον ισχυρισμό ότι ο συριακός στρατός εξαπέλυσε χημική επίθεση εναντίον της πόλης της Δούμας, στην ανατολική Γκούτα, το τελευταίο οχυρό των ένοπλων αντιπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας κοντά στη Δαμασκό.
Ο Τραμπ ίσως σκέφτεται να βομβαρδίσει τις θέσεις του Συριακού Στρατού που βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη τη συριακή επικράτεια, ή ίσως ακόμη και το ανάκτορο του Al-Muhajereen στη Δαμασκό - φυσικά, χωρίς απαραίτητα να λέει πότε και πού ο στρατός του θα χτυπήσει.
Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία λέει ότι δεν..

13 Απρ 2018

Υπάρχουν ακόμα διάφοροι που παπαγαλίζουν την προπαγάνδα του Τραμπ ενώ παριστάνουν τους αριστερούς.

hands-off-syria-1160x480






Η μέρα της μαρμότας που σκοτώθηκε από χημικά


Στις 7 Απρίλη του 2017 μια βάση του συριακού στρατού βομβαρδίστηκε με πυραύλους κρουζ από τις ΗΠΑ με πρόσχημα μια επίθεση με χημικά που χρεώθηκε στη συριακή κυβέρνηση.

 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα παραδεχόταν αργότερα πως δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για χρήση χημικών από τη συριακή κυβέρνηση. «Ψάχνουμε για αποδεικτικά στοιχεία. Δεν έχω κανένα στοιχείο, αξιόπιστο ή μη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ένα χρόνο μετά, η Αυτοκρατορία και τα τσιράκια της στη Συρία ανεβάζουν για χιλιοστή φορά την παράσταση «ο δικτάτορας σκοτώνει με χημικά το λαό του». 

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο επικίνδυνη για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και του πλανήτη, αυτό το γελοιωδέστατο θέατρο σκιών θα ..

Μπορείτε κύριε Κατρούγκαλε-Καμμένε-Μητσοτάκη να μας πείτε τι σύνταξη προβλέπεται για τη σύζυγο και τα παιδιά του Σμηναγού;

Έχοντας «δουλέψει» στον αέρα και στη θάλασσα του Αιγαίου, και γνωρίζοντας καλά τις συνθήκες «εργασίας», αφόρητη θλίψη νοιώθω για την απώλεια ακόμα ενός νέου ανθρώπου στο καθήκον.
Η θλίψη γίνεται οργή όμως όταν οι «αρμόδιοι» και «υπεύθυνοι» για την διαμόρφωση των συνθηκών «εργασίας», συνήθως γόνοι πλουσίων φλώροι κοπανατζήδες και βολεμένοι εξουσιομανείς, σπεύδουν με μεγαλοστομίες και κολακευτικά σχόλια για τον νεκρό να καπλαντίσουν την ανευθυνότητά τους…
Μπορείτε να μας πείτε κύριε Καμμένε τον μισθό του «ήρωα στο πάνθεον των ηρώων» Σμηναγού;

12 Απρ 2018

Μην ψευτοκλαίτε... «ψωνισμένες μυξοπαρθένες »! Εσείς Τον σκοτώσατε!


Πριν λίγο ανακοινώθηκε η πτώση μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000 – 5, που επέστρεφε στη βάση της Σκύρου, μετά από αναχαίτηση τουρκικών αεροσκαφών, πάνω από το Αιγαίο!

Ο χειριστής του νεκρός!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!

Τραγική η είδηση!

Ακόμα πιο τραγικό το γεγονός ότι η είδηση δεν αποτελεί... κεραυνό εν αιθρία!

Κάλλιστα θα μπορούσα να πω ότι ήταν ένα αναμενόμενο γεγονός!

Τα αίτια της πτώσης του μαχητικού μας και του θανάτου του ΗΡΩΙΚΟΥ χειριστή του, μπορεί να μην έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αλλά αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι οι υπαίτιοι του τραγικού αυτού συμβάντος είναι γνωστότατοι!

Είναι αυτοί που, πάνω απο τη σορό του ΗΡΩΑ, θα χύσουν κροκοδείλια δάκρυα, θα βγάλουν δεκάρικους και θα εξαπολύσουν κορόνες πατριωτισμού!

Είναι αυτοί που έχουν έχουν αναγκάσει τους τεχνικούς υποστήριξης των αεροσκαφών μας να σκαρφίζονται... πατέντες, για να διατηρήσουν την πτητική ικανότητα των αεροσκαφών μας!

Γιατί;

Διότι...

Γιατί στήθηκε το μακελειό ενός λαού;


Η απάντηση μας γυρίζει χρόνια πίσω. 

Πριν τον Μάρτη του 2011. 
Η κυβέρνηση του Μπασάρ Ασαντ αποφάσισε να εκχωρήσει τα δικαιώματα εξόρυξης των υδρογονανθράκων της συριακής ΑΟΖ στα..

Οι Δυτικοί (παρα)σέρνουν όλον τον «πολιτισμένο» κόσμο σε μια τυχοδιωκτική πολεμική σύγκρουση


Υπέπεσε στην αντίληψή μου ένα σενάριο από αυτά που εξετάζουν οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες περί τα στρατιωτικά και τα γεωπολιτικά, γύρω από την τακτική που θα ακολουθούσαν οι χώρες της Δύσης (συν το... «απαραίτητο» Ισραήλ) σε περίπτωση που όντως προέβαιναν σε μια γενικευμένη πυραυλική επίθεση στη Συρία.

► Με βάση το εν λόγω σενάριο, την πρώτη φάση της επιχείρησης θα αναλάμβαναν οι...

Η σπουδή της Δύσης να υιοθετήσει την καταγγελία ότι το καθεστώς Άσαντ έκανε χρήση χημικών στην πολιορκημένη Ντούμα προκαλεί ερωτηματικά.


ΗΠΑ και Ρωσία «χαϊδεύουν» το κόκκινο κουμπί – Έχουν στοχοποιήσει τη Συρία αλλά και αντίπαλες δυνάμεις – Όλα δείχνουν γενικευμένη σύρραξη


ΗΠΑ και Ρωσία «χαϊδεύουν» το κόκκινο κουμπί για να ξεκινήσει μία πολεμική σύρραξη στη Συρία με απρόβλεπτες εξελίξεις αφού η μία απειλεί ευθέως την άλλη χώρα για χτύπημα σε βάρος και των δικών της δυνάμεων. Από κοντά και στον πλευρό των Αμερικανών και η Βρετανία με την Τερέζα Μέι να ζητάει σήμερα άδεια από το υπουργικό συμβούλιο για εμπλοκή στη Συρία. 
Όλα αυτά δείχνουν πώς η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να εκδηλωθεί μία πολεμική ενέργεια η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και στα πρόθυρα ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστιες ενώ σπεύδουν και άλλες.  
Επί της ουσίας, η σπουδή της Δύσης να υιοθετήσει την καταγγελία ότι το καθεστώς Άσαντ έκανε χρήση χημικών στην πολιορκημένη Ντούμα προκαλεί ερωτηματικά. Κι αυτό, επειδή δεν έχει προηγηθεί η παραμικρή έρευνα. Πολύ περισσότερο που το καθεστώς Άσαντ δεν ...

11 Απρ 2018

Η επίθεση στην Ντούμα ήταν «σκηνοθετημένη» από τα Λευκά Κράνη




Η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά εναντίον των Σύρων ανταρτών στην Ντούμα «σκηνοθετήθηκε» από τα Λευκά Κράνη, την οργάνωση των εθελοντών διασωστών που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας,

Το τέταρτο (κρυφό) μνημόνιο έχει ήδη ξεκινήσει...



Όπως μάθαμε από το 2010, τα μνημόνια απαρτίζονται από δύο σκέλη: 

τη δανειακή σύμβαση, που ορίζει το ποσό που λαμβάνει το κράτος για να αποφύγει την επίσημη χρεωκοπία (€110 δις το 2010, €130 δις το 2012, €86 δις το 2015)˙ 

και το κατεξοχήν μνημόνιο, δηλαδή τον κατάλογο μέτρων που, σύμφωνα με τα στρεβλά οικονομικά της Τρόικας, θα επιτρέπουν (υποτίθεται) στην οικονομία να αποπληρώνει το χρέος μέχρι αυτό να καταστεί εξυπηρετήσιμο. 

Δυστυχώς, πρέπει να λέμε «υποτίθεται», διότι σύμφωνα με το ΔΝΤ (Έκθεση 17/40, 7.2.2017) «ακόμη και με την πλήρη εφαρμογή» των μέτρων της ΕΕ, το ελληνικό χρέος αναμένεται να εκτιναχτεί σε ανεξέλεγκτα επίπέδα μετά το 2030 και, από το σημερινό ρεκόρ του 180% του ΑΕΠ, να φτάσει το...

Προβοκάτσια..Το άλλοθι για κάθε ιμπεριαλιστικό ΕΓΚΛΗΜΑ


Μια πάγια τακτική της κακουργηματικής ιμπεριαλιστικής στρατηγικής είναι η προβοκάτσια: 

Το άλλοθι για κάθε ιμπεριαλιστικό ΕΓΚΛΗΜΑ… 

Σήμερα το πλανητικό ιμπεριαλιστικό κύκλωμα, λόγω της κρίσης του και των αδιεξόδων του, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Προβαίνει, όλο και πιο συχνά, σε χοντροκομμένες, κακόγουστες και εξόφθαλμες παραστάσεις προβοκάτσιας, για να στρώσει το έδαφος στα... 

Tα λαϊκά στρώματα επιβαρύνονται με φόρο για ακίνητα που δεν τους ανήκουν

Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες



Πριν την κρίση και τα μνημόνια η φορολογία της ακίνητης περιουσίας αφορούσε, κατ΄ ευφημισμό, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και οι φόροι που εισέπραττε το κράτος επί της ακίνητης περιουσίας (εξαιρουμένων των φόρων μεταβιβάσεων) ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι. 

Αυτό το «κενό φορολογίας» καλύφθηκε την εποχή των μνημονίων με τη γνωστή συνταγή. Τη μεγάλη μάζα των φόρων να την καταβάλλουν τα λαϊκά στρώματα και οι έχοντες και κατέχοντες ολιγάρχες να επιβαρύνονται με ελάχιστα. 

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο φορολογικής επιδρομής μέσω της επιβολής φόρου στην ακίνητη περιουσία.

Η διαδικασία ξεκίνησε το 2009 με τη μείωση του αφορολόγητου για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία σε 400.000 ευρώ και η μείωσης συνεχίστηκε κατά 100.000 ευρώ τα επόμενα δύο έτη. 

Το 2012, με «εμπνευστή» τον Ευάγγελο Βενιζέλο,

9 Απρ 2018

Tο μίσος της εκκλησίας για την επιστήμη, την πρόοδο και τη λογική.

Παραλήρημα μίσους κατά του Στίβεν Χόκινγκ από τον Μητροπολίτη Κύριλλο

Στο Πασχαλινό μήνυμα "αγάπης" ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος, αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του προσφάτως εκλιπόντα αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, επιβεβαιώνοντας το μίσος της εκκλησίας για την επιστήμη, την πρόοδο και τη λογική.
«Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα,

Ο Πόλεμος ξεκίνησε...



Η Τουρκία ενεργώντας καιροσκοπικά, παίζοντας σε δυο ταμπλό, προσπαθεί να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη της Συρίας αλλά και του Ιράκ. 

Οι εισβολείς ματώνουν καθημερινά από τους Κούρδους που τους κάνουν ανταρτοπόλεμο. Εντούτοις σήμερα προχωρούν στην κατασκευή ενός ακόμα “παρατηρητηρίου” - στην ουσία βάσης - 80 Km μέσα στο Συριακό έδαφος (!) σε περιοχές που ελέγχουν τα τσιράκια της. Αυτό δείχνει τόσο την άμεση εξάρτηση της δήθεν Συριακής αντιπολίτευσης από το Σουλτάνο, όσο και την πρόθεση της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας να αναστήσει το πτώμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η σύγκρουση αναμένεται να αρχίσει καθώς οι τουρκικές ορδές μετά το Αφρίν παρατάσσονται προς το Χαλέπι. 

Σε λίγο θα λήξει η Ρωσοτουρκική λυκοφιλία αφού τα συμφέροντα των δυο χωρών είναι εντελώς αντίθετα στην περιοχή και μόνο ευκαιριακά έγιναν κάποιες συμφέρουσες και για τα δυο μέρη συμφωνίες.

Οι ΗΠΑ ενισχύονται συνέχεια, ενώ κατασκευάζουν νέες βάσεις αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα μεγάλα ψέματα του Αμερικάνου Προέδρου, αφού το σχέδιο των Αμερικάνων για πλήρη έλεγχο της Μέσης Ανατολής προχωρά παρά την συντριπτική ήττα των μισθοφόρων τους. 

Στο παιχνίδι έχουν μπει και οι ..

8 Απρ 2018

Έτσι προετοιμάζουν τον πόλεμο

Αποτέλεσμα εικόνας για Έτσι προετοιμάζουν τον πόλεμο

Είναι αλήθεια ότι η πλανητική ηγεμονία των ΗΠΑ αμφισβητείται από την Κίνα, αλλά η «Διαμφισβήτηση της πλανητικής ηγεμονίας δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι ένας νέος ηγεμόνας νικά κατά μέτωπον και αντικαθιστά τον παλαιό, μπορεί και να σημαίνει, πιο περιορισμένα, ότι μια ανερχόμενη περιφερειακή δύναμη συγκροτεί βαθμηδόν γύρω της έναν μείζονα χώρο και απαγορεύει στην πλανητική ηγεμονική Δύναμη να επεμβαίνει με οιονδήποτε τρόπο στον χώρο αυτό...» (Π. Κονδύλης: Θεωρία του Πολέμου, σελ. 369).

Τι συμβαίνει, λοιπόν, σήμερα; 


Η Ουάσινγκτον επιχειρεί να περιορίσει τον «μείζονα χώρο» της Κίνας. 
Το ίδιο επιχειρεί και με τη Ρωσία. Αλλά ο μεγάλος αντίπαλος είναι η Κίνα. 

Αυτό σημαίνει ότι προετοιμάζεται ένας μεγάλος πόλεμος;