# #

12 Απρ 2014

Στα Χανιά...!!!


Μηχανές στους Δρόμους

Τι να σχολιάσουμε για τον Δήμαρχο...???

Δείτε το βίντεο....ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Ακόμα και η θεία η Μερόπη θα μπορούσε να βγει στις Αγορές και να επιτύχει επιτόκιο χαμηλότερο από το 5%.

Στον απόηχο της προεκλογικής εμφάνισης της Φράου Καγκελαρίου, Αυτοκράτειρας ελέω μνημονίου στο ελληνικό προτεκτοράτο, από τα υπόγεια του κυβερνητικού μεγάρου,  η ομάδα της Αλήθειας, άρχισε λέει, τις διαρροές σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Διαρροές! 
Προεκλογικές διαρροές ότι ετέθη το θέμα, άλλη μια φωτοβολίδα της δεκάρας, μαζί με τα υπόλοιπα τζούφια πυροτεχνήματα περί του πρωτογενούς πλεονάσματος, περί των πεντακοσάρικων προς τους αναξιοπαθούντες, περί της εξόδου στις Αγορές χρήματος! 

Κοιτώντας το ημερολόγιο, διαπιστώνεις ότι...

κ. Κακλαμάνη , έχασα πάσαν ιδέα για το πρόσωπο σας...

Κρίμα κ. Απόστολε Κακλαμάνη ... ΚΡΙΜΑ!


Ο Απόστολος Κακλαμάνης 
κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για την απουσία του από την αίθουσα κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους απολυθέντες εργαζομένους της ΕΡΤ. «Δεν σέβεται τη Βουλή. Θα μπορούσε να βρει δέκα λεπτά και να έρθει να απαντήσει», είπε ο κ. Κακλαμάνης. 

Ο σχολιασμός… 

Κύριε Κακλαμάνη όλοι γνωρίζουμε ότι είστε ο μακροβιότερος βουλευτής της Βουλής, πρώην πρόεδρος της και πολλάκις υπουργός και είναι απορίας άξιον πως δέχεσθε να ..

ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ!


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ, γιατί χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα απέρριψαν το κυβερνητικό τελεσίγραφο που απαιτούσε την έναρξη της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης στις 4/4/2014, εκβιάζοντας εκπαιδευτικούς και διευθυντές με το «εντέλλεσθε», γιατί σχεδόν όλοι οι...

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ MONSANTO!!!ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ!!!!ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!!


Πολλοί από εμάς ελέγχουν τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε γιατί θέλουμε να γνωρίζουμε τι είναι αυτά. Κάνουμε επιλογές με βάση την παρουσία από το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το επίπεδο του αλατιού, θερμιδικό περιεχόμενο και το ποσοστό των ινών. 

Γιατί, λοιπόν, δεν θα θέλουμε να γνωρίζουμε εάν τα τρόφιμά μας περιέχουν ΓΤΟ;

Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ)
Γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (ΓΤΟ), είναι ένας ζωντανός οργανισμός, φυτικός ή ζωικός που έχει υποστεί τροποποίηση των αρχικών γενετικών του χαρακτηριστικών με προσθήκη, αφαίρεση ή αντικατάσταση τουλάχιστον ενός γονιδίου.
Με την γενετική τροποποίηση, εισάγουμε άμεσα τα επιθυμητά γνωρίσματα σε έναν οργανισμό χωρίς τη διαδικασία της εγγενούς αναπαραγωγής, επιτρέπει δηλαδή τη μεταφορά γονιδίων μεταξύ οργανισμών ακόμα και αυτών που δεν είναι εξελικτικά συγγενείς.
Οι ΓΤΟ κατασκευάζονται στα εργαστήρια με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής.
Είναι δηλαδή η εξαγωγή επιλεγμένων γονιδίων από ένα οργανισμό (όπως ζώα, φυτά, βακτήρια, ιούς) και η τεχνητή εισαγωγή τους σε άλλους εντελώς διαφορετικούς οργανισμούς (όπως είναι τα καλλιεργούμενα φυτά)
Οι εφαρμογές των σύγχρονων τεχνικών της γενετικής τροποποίησης οδήγησαν και στη δημιουργία νέων τροφίμων, των «καινοφανών ή πρωτότυπων τροφίμων».
Παράλληλα όμως υπάρχουν και πιθανοί κίνδυνοι, όπως:

Συνάντηση Μέρκελ – Κασιδιάρη!

Aπό το πρωί η Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην Ελλάδα. Της επιφυλάχθηκε εντυπωσιακή υποδοχή, και το κόκκινο χαλί στο αεροδρόμιο ήταν στρωμένο με ομόλογα.

Ταυτόχρονα έπεσαν από τον Λυκαβηττό 341 κανονιοβολισμοί, όσα δηλαδή τα δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστάμε.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στην καγκελάριο για την έξοδο στις αγορές και το κοινωνικό μέρισμα, αλλά πήρε αυστηρή απάντηση, αυτές τις μαλακί€ς να τις λέει στους Ελληνες, γιατί...

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ ΓΙΑ... ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ" ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!


Οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες «εξαπλώνονται στη Γερμανία», προειδοποιεί μια ακτιβίστρια για την προστασία των ζώων, καθώς οι κτηνοβάτες θεωρούν το σεξ με ζώα ως «επιλογή τρόπου ζωής».

Οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες εξαπλώνονται στη Γερμανία πιο γρήγορα από ποτέ χάρη σε ένα νόμο που κάνει το σεξ με ζώα ...

Λεπτοκαρυά ...Απίστευτο το θέαμα ενός τουριστικού προορισμού...Ποιοι ευθύνονται?

Είναι ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί προς το πεντάστερο ξενοδοχείο "Ποσειδών Παλλάς" και στην συνέχεια (ή τουλάχιστον έτσι θάπρεπε να είναι) στην Σκοτίνα,Ν.Παντελεήμονα, Πλαταμώνα, Ν.Πόρρους...
Μέχρι εδώ, σ αυτό το σημείο ο δρόμος είναι πλατύς και ασφαλτοστρωμένος....
Από όμως και στην συνέχεια είναι για γέλια και για κλάματα...

Οταν οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal έσκασαν στα… γέλια με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές [ΒΙΝΤΕΟ]

δημοσιογράφοι της Wall Street Journal

Το MoneyBeat της Wall Street Journal παραθέτει τις απόψεις επενδυτών «που επέλεξαν να αγνοήσουν το πάρτυ των ελληνικών ομολόγων».
Την ίδια στιγμή αναρτά video από το WSJ που χαρακτηρίζει «συμβολική» την κίνηση της Ελλάδας για έκδοση ομολόγου.
Εχει ενδιαφέρον στο βίντεο (1.12) ότι όταν ο δημοσιογράφος Andrew Peaple ρωτά την συντάκτρια του WSJ για τις ευρωπαϊκές αγορές, Katie Martin, αν αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει, “the Greek economy is back?”, αυτή ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ποιον λέτε ότι προσέλαβε ο υπουργός κύριος Χρυσοχοΐδης ως σύμβουλο???

ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ


Είναι ορισμένες φορές που αδυνατείς να περιγράψεις την πραγματικότητα στην Ελληνική δημοκρατία του 2014. 

Όσα και αν έχεις δει, όσο και αν πιστεύεις ότι βρίσκεσαι στον πάτο, ξάφνου ανοίγει μία καταπακτή που σε πετάει ακόμα βαθύτερα. 

Σήμερα λοιπόν, θα μιλήσουμε λίγο, διότι τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους. 

Δίνοντας απαντήσεις και σε ερωτήματα τύπου: 
Πόσο ξεχωριστός μπορεί να είναι ο κύριος Χρυσοχοΐδης για να επιβιώνει με διαφορετικές κυβερνήσεις, ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο κλπ.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης λοιπόν, που αποκαλεί...
“ψεκασμένους” όσους τον κατακεραυνώνουν στην βουλή και όπως θα διαβάσετε, έχει απόλυτο δίκιο…

Ο υπουργός κύριος Χρυσοχοΐδης λοιπόν, μία ζεστή ημέρα του Αυγούστου, εκεί που όλοι λιαζόμασταν στις παραλιες, έκανε μία πρόσληψη…

Καμιά απάντηση από τους υπεύθυνους....Το πρόβλημα παραμένει....Και σ ένα περίπου μήνα έχουμε Δημοτικές εκλογές!!!!!

Πλαταμώνας....Κάποτε πανέμορφος.Σήμερα παρατημένος στο έλεος ΟΣΕ-Δημοτικών Αρχόντων-τοπικών συμφερόντων(?)


Ο ιστορικός πανέμορφος τόπος δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον..

Ο Χιλιοτραγουδισμένος και ίσως ο παλαιότερος και ομορφότερος  τουριστικός προορισμός της Β.Ελλάδας, είτε λόγω της αδιαφορίας των Δημοτικών αρχόντων , των τοπικών παραγόντων( θα λέγαμε "ποδοσφαιρικώς")αλλά και  του ΟΣΕ (μιας και οι φωτογραφίες αναφέρονται στον σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού), βρίσκεται σε κάθετη παρακμή...

Δείτε και μόνοι σας....

Καταραμένε Έλληνα...


Νέο ντοκουμέντο... ηχογράφηση ομιλίας Μπαλτάκου σε σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Hυπόθεση της υποκλαπείσας συνομιλίας του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να ξεπεραστεί έτσι εύκολα.


Οι bloggers δεν πρέπει να πλανηθούν από την επικαιρότητα που διαμορφώνουν τα διαπλεκόμενα ΜΜ’Ε’, τα οποία πλαισιώνουν με τον τρόπο που βολεύει την κυβέρνηση τα σκηνοθετημένα γεγονόταόπως: η έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα Ελλάδος, ή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ή η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Οι εν λόγω δράσεις σκοπό έχουν να βγάλουν από τη δύσκολη θέση το συνομιλητή και φίλο της Χρυσής Αυγής: τον Αντώνη Σαμαρά.
Διότι ουσιαστικά στο βίντεο το Σαμαρά βλέπουμε να συνομιλεί κρυφά, σε φιλικό κλίμα, με υψηλά ιστάμενο στέλεχος ενός κόμματος που ο ίδιος πολλάκις έχει αποκαλέσει  δημοσίως ως«ναζιστική εγκληματική οργάνωση».

Παρακάτω, αντί σχολίων σε μορφή κειμένου, παραθέτουμε φωτοσυνθέσεις μαζί με μια νέα ηχογράφηση του Μπαλτάκου… Ένα φοβερό «ντοκουμέντο» που θα συζητηθεί.

Ηχογράφηση Μπαλτάκου: ...

11 Απρ 2014

Οι ξένοι επενδυτές ζητούν πίσω τα χρήματά τους

Απρόβλεπτες εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές για νέο δάνειο.

Μετά τους πανηγυρισμούς του Σαμαρά και του Βενιζέλου, οι πάντες πάγωσαν, αφού οι επενδυτές ζητάνε πίσω τα χρήματά τους –μαζί με κέρδος 100%-, υποστηρίζοντας πως το δάνειο στην Ελλάδα ήταν στημένο.

Οι ξένοι επενδυτές ήρθαν σε μυστική συμφωνία με την κυβέρνηση, ώστε να δανειστεί η χώρα μας σε ένα προστατευμένο περιβάλλον -για προεκλογικούς λόγους και εσωτερική κατανάλωση- αλλά η συμφωνία προέβλεπε πως την επόμενη ημέρα θα..

Η κουβέρτα του παππού…

papous
Όταν τα γεράματα χτυπάνε την πόρτα… οι άνθρωποι γίνονται βάρος στους νεότερους, έτσι τουλάχιστον πιστεύουν… Και έτσι το βλέπουν κάποιοι. Ξεχνάνε, όμως, ότι τα γεράματα δεν είναι αρρώστια, κάποια στιγμή όλοι θα φτάσουν εκεί. Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις! Σοφή αυτή η παροιμία.
Κανένας δεν αναλογίζεται τα δύσκολα, αυτά που θα ‘ρθουν.
Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ακόμα και τα πιο φυσιολογικά πράγματα για εμάς και οι φυσικές απλές δραστηριότητες στα γεράματα γίνονται με δυσκολία. Οι άνθρωποι όταν γερνάνε γίνονται σοφοί από την εμπειρία της ζωής. Η ψυχή τους γεμάτη και η καρδιά τους χτυπά πλέον από ανησυχία να δουν και να καμαρώσουν καλά τα παιδιά και τα εγγόνια τους, τη συνέχεια τους…
Και, όμως, αυτοί οι άνθρωποι που καρδιοχτυπούν για τις ζωές των παιδιών τους, κάποιες φορές τους γίνονται ανεπιθύμητοι…

Αν τον λιγουρεύεσαι δυστυχισμένη έτσι που είσαι, αν θέλεις να τον διασώσεις..Πάρ' τον μαζί σου στην Γερμανία!

Το λιγουρεύεσαι; Το ζαχαρώνεις;..
     Ε, τώρα εδώ που τα λέμε άδικο έχει η στερημένη απ' την φύση;
     Δυό μέτρα παλικάρι είναι ο δικός μας!
     Τσίλικο και καλαματιανό!

Κάτι άλλες γερμανίδες σαν τα κρύα τα νερά, τότε, στις δεκαετίες του '70 και του '80, κάνανε αιματηρές οικονομίες όλο τον χρόνο,..για να 'ρθουνε ένα μήνα το καλοκαίρι στην Ελλάδα, να ξεδώσουνε με κάτι δασύτριχους γιδιβοσκούς!..
     
Κι αυτή!  Που την πληρώνουνε κι από πάνω;!!  Και για τέτοιο τεφαρίκι;!!


Μη βλέπετε τον Αντωνάκη που...

Σχολείο ζήτησε υπεύθυνη δήλωση νηστείας για τους μαθητές του - δείτε το έγγραφο



Με μια μάλλον πρωτότυπη, σίγουρα όμως παράλογη και βγαλμένη από το παρελθόν, διαδικασία πραγματοποιήθηκε φέτος η θεία κοινωνία για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου του χωριού..

Αγνοείται δικογραφία – σοκ: «Ο Πάλλης χρημάτιζε τον Μιχελάκη»

slider50_0.jpg

Μια δικογραφία, περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή. Η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο...

Ο...“ άλλα λέμε στο κοινό μας, και άλλα κάνουμε πίσω από την πλάτη τους” σε νέα επεισόδια...!!!

“ Για τα λεφτά τα κάνεις όλα.”



Ιδεολόγοι του κώλου αποδεικνύονται καθημερινά οι βουλευτές και γενικότερα η ηγετική ομάδα της χρυσής αυγής.
Θα πει κανείς “ σιγά το νέο, πες μας κάτι που δεν γνωρίζουμε”...
Εντάξει, όμως έχει την πλάκα του να τους πιάνεις στα πράσα να κοροϊδεύουν τους ηλίθιους που τους ψήφισαν....

Τελευταίο σπαρταριστό επεισόδιο του “ άλλα λέμε στο κοινό μας, και άλλα κάνουμε πίσω από την πλάτη τους” ο Παναγιώταρος.
Ο λαμπρός αυτός αγράμματος τραμπούκος - που το παίζει και πατριώτης τρομάρα του ενώ δεν ήξερε την διαφορά μεταξύ Κωνσταντίνου και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη – αποκαλύφθηκε ότι η ..

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!

Ποιος νομίζετε πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χαιρέτισε η Μέρκελ μόλις προσγειώθηκε από το αεροπλάνο; Ο Αντώνης Σαμαράς; Όχι χάσατε…
Ο άνθρωπος που χαιρέτισε πριν τον πρωθυπουργό , για να δείτε και ποιος μας κυβερνάει σε αυτή τη χώρα, ήταν ο ...

Φώτο: Η Μέρκελ είπε ότι ήρθε να στηρίξει την λιτότητα, αλλά η μονταζιέρα το έκοψε.... ΔΕΙΤΕ



Απίστευτη είναι, πλέον η λογοκρισία που επικρατεί στα καθεστωτικά ΜΜΕ, σε ότι αφορά την κάλυψη ρεπορτάζ κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, που το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε το τηλεγράφημα της καγκελαρίας (της Γερμανίας) για την σημερινή επίσκεψη της Μέρκελ, το οποίο έγραφε......


Κοιτάξτε το μαρκαρισμένο με το πορτοκαλί χρώμα, αλλά και το τέλος της δεύτερης παραγράφου που μιλάει για στήριξη, από μεριάς της Γερμανίας, της πολιτικής και των μέτρων λιτότητας......

Δείτε τώρα, πως μεταδόθηκε το παραπάνω τηλεγράφημα, από τα καθεστωτικά ΜΜΕ....

Η Δουλοπρέπεια (Σαμαρά) σ όλο της το μεγαλείο...

Η Άνγκελα, το παρανυφάκι και οι επιχειρηματίες στο Χίλτον...

Κάπως έτσι στήριζε παλαιότερα και η Θάτσερ τον Πινοσέτ


Η σημερινή επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα θυμίζει τις κλασικές επισκέψεις των αρχηγών κομμάτων στην επαρχία, που γίνονται για την προεκλογική στήριξη των τοπικών προσκείμενων στο κόμμα υποψηφίων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Πέρα από την προεκλογική στήριξη που ήρθε να προσφέρει η Άνγκελα Μέρκελ στην ελληνική κυβέρνηση εν όψει των ευρωεκλογών -κάπως έτσι στήριζε παλαιότερα και η Θάτσερ τον Πινοσέτ- βλέποντας τα πλάνα στη ΔΤ, αυτό που έβγαζε μάτι ήταν η δουλοπρέπεια που εξέπεμπε ο Αντώνης Σαμαράς δίπλα της.

 Δουλοπρέπεια που ήταν εμφανής στη στάση του,

Προβολή του ντοκιμαντέρ '"ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Image


Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με ένα νέο ντοκιμαντέρ. 

Οι "Αντιμέτωποι" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσςη Ν. Πιερίας σας προσκαλούν την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, ώρα 20:30,  στον Καπνικό Σταθμό, στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ '"ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." στην πόλη της Κατερίνης. 

Αντί εισόδου:

Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση

Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση 
(11-13 Απρίλη)
 
Σύντροφοι-ισσες, Φίλες-οι,
 
Σήμερα (Παρασκευή 11 Απρίλη) ξεκινά η τριήμερη Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση στην Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256). Η Συνάντηση διοργανώνεται από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά.
 
Σ’ ένα κλίμα γιορτινής ατμόσφαιρας, με πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες και συζητήσεις με αντιφασιστικές συλλογικότητες, δικτυώσεις και συνελεύσεις από όλη την Ευρώπη. Συζητάμε, ανταλλάζουμε εμπειρίες και οργανώνουμε τη δράση μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα συντονισμένου αγώνα εναντίον του φασισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού.
 
Το τριήμερο αποτελεί την κορύφωση του μήνα αντιφασιστικής δράσης (21 Μάρτη – 21 Απρίλη), στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και εκδηλώσεις σε γειτονιές, κοινωνικούς χώρους και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
 
Στην συνέχεια παραθέτουμε  το πρόγραμμα του τριημέρου για να υπάρχει μια συνολική εικόνα των συζητήσεων και των δραστηριοτήτων.
 
Πρόγραμμα τριημέρου
 
Παρασκευή 11 Απρίλη
 
18:00: Έναρξη συνέλευσης: «Το αντιφασιστικό κίνημα στην Ευρώπη:  Εμπειρίες, προτάσεις για διεθνείς δράσεις και συντονισμό».
 
21:00: Προβολή της ταινίας «Φασισμός Α.Ε.» του Α. Χατζηστεφάνου. Παρουσίαση από την ομάδα Infowar
 
22:00: Συναυλία
MC Yinka,
Muchatrela,
What the funk,
Road duck
Mistah Rude (18120-ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ)
Τuxedo conspiracy
Πληγωμένες σκιές -578-
 
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
 
20:30 - Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
22:00 - Ο άντρας είναι άντρας ..

"¨Αλλος Δρόμος"....





  Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος», που..

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να τι σημαίνει το Αγγλικό Δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει ΟΜΟΛΟΓΑ και πανηγυρίζει ο Στουρνάρας

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να τι σημαίνει το Αγγλικό Δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει ΟΜΟΛΟΓΑ και πανηγυρίζει ο Στουρνάρας - Είδηση που ΔΕΝ θα διαβάσετε πουθενά αλλού!!!
Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης αποκαλύπτει τι σημαίνει η αλλαγή του δικαίου για τα νέα ομόλογα.
Με το ελληνικό οι κανόνες λειτουργούν υπέρ του οφειλέτη, ενώ με το αγγλικό υπέρ του δανειστή!
Αν γίνει η αλλαγή που μας ζητάνε επίμονα οι δανειστές, δεν μπορείς να ..

Νέοι υποψήφιοι στο δήμο Δίου – Ολύμπου

Νέοι υποψήφιοι για το συνδυασμό Αλλαγή Πορείας στο δήμο Δίου – Ολύμπου με υποψήφιο δήμαρχο τον Αριστείδη Ρεμπατσιό
Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Αλλαγή Πορείας στο δήμο Δίου – Ολύμπου με υποψήφιο δήμαρχο τον Αριστείδη Ρεμπατσιό, συνεχίζει να εμπλουτίζεται με τις συμμετοχές συμπολιτών μας που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για μια νέα πολιτική στο δήμο μας. Νέοι υποψήφιοι είναι οι:

Δωρικός, ιωνικός, κορινθιακός και χριστιανικός ρυθμός κιόνων

1458682_10201659888553189_1801486546_n...


Δωρικός, ιωνικός, κορινθιακός και χριστιανικός ρυθμός κιόνων...








Το γυμνό



Το γυμνό ως άνθρωπος αντιπαρατίθεται στο γυμνό ως τσόντα. 
Η ίδια η ηθελημένη γυμνότητα κάποιου συνεπάγεται την απουσία άμυνας κι εν τέλει φόβου μπρος σε όποιον τη βλέπει. 

Η γυμνότητα ως τσόντα συνεπάγεται τη θέαση του γυμνού ανθρώπου κυρίως ή ..

10 Απρ 2014

Για το ζεϊμπέκικο...

24

Το 1934 είδα αληθινούς ζεϊμπέκηδες που μπαρκάρανε στη Σμύρνη, στο πλοίο που με πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη. Πήγαινα να δω τα μωσαϊκά στην Αγία Σοφία, που εκείνο τον καιρό είχε ξεσκεπάσει ο Αμερικανός βυζαντινολόγος Ουίτμορ. 
Αυτοί οι ζεϊμπέκηδες ήταν ντυμένοι με τις παλιές στολές τους και έμοιαζαν πολύ μ’ αυτούς που είχε ζωγραφίσει ο Γύζης και ο Λύτρας. Ο ένας απ’ αυτούς, ως τριανταπέντε χρονών, μιλούσε καλά ελληνικά και μου έλεγε διάφορα πράγματα. Ιδίως μου μιλούσε για το ..

Θα κατεβούμε ή...θα κουρευτούμε?

«…ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι οἱ τελῶναι καὶ αἱ πόρναι προάγουσιν ὑμᾶς εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ θεοῦ…»

images
«Το να απέχει κανείς από την αμαρτία όταν πια δεν μπορεί να αμαρτήσει, δεν σημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει την αμαρτία, αλλά ότι η αμαρτία εγκατέλειψε αυτόν». Άγιος Αυγουστίνος
Της οσίας πόρνης Μαρίας της Αιγυπτίας (1 Απριλίου).
«…ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι οἱ τελῶναι καὶ αἱ πόρναι προάγουσιν ὑμᾶς εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ θεοῦ…» ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 21:31
Αυτός ο ξεκάρφωτος λόγος του Χριστού ήταν επόμενο να κουφάνει τον χριστιανικό κόσμο.
Τέτοια «κοτσάνα» δεν είχε εύκολο να χωνευτεί  ακόμη και μέσα στο ποιο αστόχαστο τσερβέλο. Ούτε φυσικά η εξήγηση του ίδιου του Χριστού, ο οποίος στήριξε την κοτσάνα του αυτή ως εξής:

Ο αντιγερμανισμός σαρώνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ.


Πρώτη και μοναδική φορά που τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών προκαλούν πολιτικό ενδιαφέρον. Αναμένονται πραγματικά με ανυπομονησία σε όλη την ΕΕ, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα αναφορικά με το προς τα πού βαδίζει η Ευρώπη - αν δηλαδή οι λαοί της Γηραιάς Ηπείρου σταδιακά αποδέχονται τη μετατροπή των χωρών τους σε επαρχίες του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας ή αν αναδύονται πολιτικές δυνάμεις που θα αντισταθούν στην πορεία αυτή. 

Δεν αναφερόμαστε στην Ελλάδα, όπου ακόμη και εδώ αναμένεται να προκαλέσουν οι ευρωεκλογές έως και την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, αν το συνολικό ποσοστό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αθροιστικά κυμανθεί κάτω του ..

Ο Ελληνικός λαός με δάκρυα στα μάτια ξεχύθηκε στους δρόμους χθές βράδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πανηγυρίζοντας για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές!

Ο Ελληνικός λαός με δάκρυα στα μάτια ξεχύθηκε στους δρόμους χθές βράδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πανηγυρίζοντας για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές!

Το ποσό που δανείστηκε ο ελληνικός λαός είναι 3...

Μπουκόφσκι: Η Ιδιοφυΐα του πλήθους

charles-bukowski
«Οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη».
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ, ΜΙΣΟΣ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ που αρκεί για να προμηθεύσει οποιονδήποτε στρατό μια οποιαδήποτε μέρα, και οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του, και οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη, και οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη…
EΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΥΡΥΤΤΟΥΝ ΘΕΟ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΟ.
Εκείνοι που κηρύττουν ειρήνη,

"ΒΟΜΒΑ" ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ > "Η δικαιοσύνη πάντα δεχόταν παρεμβάσεις από τις κυβερνήσεις, έχω ιδίαν γνώση" > ΒΙΝΤΕΟ



Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα αναφορικά με τις παρεμβάσεις που δέχεται η δικαιοσύνη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. «Η δικαιοσύνη πάντα δεχόταν παρεμβάσεις κυρίως από γενικούς γραμματείς. Έχω ιδίαν γνώση», είπε η ανεξάρτητη βουλευτής και αποκάλυψε πως όταν ήταν εισαγγελέας είχε δεχτεί επισκέψεις από γενικούς γραμματείς και υπουργούς οι οποίοι της ζητούσαν χάρες. 


«Τους απέπεμπα. Μου ανέθεσαν να κάνω μια ανάκριση μέσα στις φυλακές Επταπυργίου το 1986 και όταν είδαν ότι έχω συγκεντρώσει τέτοιο υλικό που αποδείκνυε την τέλεση σωρείας κακουργημάτων μου είπα ΄κουκούλωσε την΄ », τόνισε η κ. Γιαταγάνα. Και τόνισε ότι τα έχει

Χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Αλέξανδρος Δελμούζος" αποκαλύπτει το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που στήθηκε γύρω από την αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.


Τα στοιχεία που παρατίθενται πιο κάτω είναι αποκαλυπτικά με πηγή το ΕΣΠΑ. Επίσης καλείται η ΔΟΕ να αξιοποιήσει τα στοιχεία και να μην επιτρέψει να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Σύλλογος ΠΕ "Αλέξανδρος Δελμούζος". 


Η άλλη πλευρά της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης. Χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΕΣΠΑ αλλά και στο χώρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στη Διαύγεια μπορεί κανείς, με μια πρόχειρη ματιά, να διαπιστώσει τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί γύρω από την αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση των ..

Αν δεν ήταν έξυπνη δεν θα ταν και όμορφη...!!!

«Εγώ, θα ‘χα λύσει τα προβλήματα νωρίτερα» .

 

ο αφισοκολλητής 
ο επαναστάτης 
ο διαγραφείς (από το ΠΑΣΟΚ)
ο πρωτοπόρος…

Εγωπαθής, κατά τα Μουσολινικά στάνταρς. Ατένιζε αφ’ υψηλού την συνομιλήτρια του, έπαιρνε πόζες, έβαζε επιτηδευμένα την παλάμη με το δαχτυλίδι, στο στόμα. Έδωσε ένα σύντομο βιογραφικό - μικρού ήρωα…

Ήταν…
αφισοκολλητής στα 17 του. Εντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά τον διέγραψαν γιατί ήταν επαναστάτης. 

Το μυαλό του το είχε στον Τσε Γκεβάρα και τα επαναστατικά κινήματα, αλλά ερωτεύτηκε την δημοσιογραφία. 

Δεν είχε σκεφτεί να γίνει πολιτικός. Στα γενέθλια του, κάπου τον Φλεβάρη, το είδε ξαφνικά το θέμα αλλιώς.

Στα πολιτικά ζητήματα, μάλλον πελαγοδρομούσε. Και πάντα - ως γνήσιος τηλεοπτικός αστέρας – γύριζε τη συζήτηση στο,

``Παραθύρι``στο Λιτόχωρο Πιερίας


Γνωστοποιούμε την επιχείρησή σας ότι το κατάστημα ``Παραθύρι``  στο Λιτόχωρο Πιερίας με εικοσαετή πείρα στον χώρο της κορνιζάς  της διακόσμησης και της αισθητικής αναβάθμισης σε οικίες, ξενοδοχεία, δημόσια κτήρια,  αναλαμβάνει παντός είδους κορνίζες. Πίνακες κεντήματα, φωτογραφίες, αφίσες, άδειες, πτυχία, καθρέφτες έργων τέχνης.
Μεγάλη ποικιλία δειγμάτων και προτάσεων σε τιμές...

Τα σημερινά πολιτικά και οικονομικά πρωτοσέλιδα

1
...

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΑΠΑΤΗ!

ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΕΝΩ ΕΚΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! 

ΜΑΪΜΟΥ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!

Κατάλαβες κορόιδο ΤΙΜΙΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗ που αγόρασες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ομολογα για να στα κουρεψουν οι Παπαδήμιοι; 

Με Αγγλικό δίκαιο και ..

Ιδιωτική ασφάλιση μαθητών… Ώρα για «μπίζνες»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1
— Η ανακοίνωση
  — Ορισμένοι επιτήδειοι μέσα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, για τους όρους ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, σκαρφίστηκαν μια κερδοφόρα επιχείρηση: 

 Ιδιωτική ασφάλιση μαθητών…

— Σε μια περίοδο με εκτοξευμένη την Ανεργία, ως συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης, με χιλιάδες οικογένειες ανασφάλιστες, θέλησε η ιδιωτική πρωτοβουλία με το απαραίτητο φιλανθρωπικό προσωπείο να ..

Πάτρα: Μεταφέρουν αίμα με... ταξί!

Στην Πάτρα, η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι οδηγοί, οι οποίοι υπηρετούσαν στα νοσοκομεία της περιοχής, έφερε μεγάλη αναστάστωση.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, 25 άτομα με αναπηρία τα οποία καθημερινά παραλαμβάνονται από τα σπίτια τους με αυτοκίνητο του νοσοκομείου Ρίου για να πάνε στην αποκατάσταση 
παραμένουν πλέον ..