# #

21 Μαΐ 2022

Θα απορούν και οι εξωγήινοι αν μας βλέπουν...

 


Γενικά οι άνθρωποι σήμερα χωρίζονται στους συστημικούς και στους συνειδητά μη συστημικούς.

Οι συστημικοί (πλειοψηφία) ενώ παραπονιούνται για όλες τις αδικίες και τον πόνο που παράγει το σύστημα, φτώχια, βία, πολέμους, αρρώστιες, κοινωνικές αδικίες κ.α., και συμφωνούν σ' αυτό με τους μη συστημικούς, όταν είναι να πάρουν μια....

Βουλγαρία: «Τι θα γίνει αν αρνηθεί η Ελλάδα να πληρώσει το αέριο σε ρούβλια;»

 


Σόφια.

Η προμήθεια φυσικού αερίου στη Βουλγαρία βρίσκεται και πάλι στην ατζέντα. Νέες ανησυχίες έχουν προκύψει: εάν η Ελλάδα αρνηθεί επίσης να πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια;

 Προς το παρόν, μέρος του φυσικού αερίου για τη Βουλγαρία προέρχεται από τον νότιο γείτονά μας. Δεν έχει γίνει γνωστό τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του από το πόστο. Η συμφωνηθείσα ποσότητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει έρθει ακόμη. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος να ξεμείνουμε από φυσικό αέριο. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται σοβαρό άλμα στην τιμή της θέρμανσης και του ζεστού νερού, επισημαίνει η βουλγαρική  NOVA .

Σχεδόν ένα μήνα αφότου η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία , η Φινλανδία είναι πλέον χωρίς...

ΔΕΗ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη: Απειλεί με διακοπές ρεύματος σχολεία

Αυτό είναι το καπιταλιστικό σύστημά τους. Το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος είναι εμπόρευμα. Αν δεν πληρωθεί κόβεται. Ακόμα και σε σχολεία!


Αυτή είναι η πολιτική τους! Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν γνωρίζει όρια. Απειλές καταφθάνουν μέσω επιστολών της ΔΕΗ στα σχολεία του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του Περάματος για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς! Μάλιστα υπάλληλος της ΔΕΗ πήγε σε σχολείο του Περάματος με εντολή να..

Αυτά συμβαίνουν μόνο σε διεφθαρμένα κράτη.

 

Μόνο σε κάτι διεφθαρμένα κράτη

Η λίστα Πέτσα βομβαρδίζει τους πολίτες με διθυραμβικά σχόλια για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. 

Ο πανικός πίσω από την προσπάθεια αναστήλωσης της εικόνας του πρωθυπουργού είναι προφανής.

Η ακρίβεια στη χώρα θερίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση δεν ξέρει τι να κάνει με τα υπερκέρδη των παρόχων,  η βενζίνη έχει φτάσει 2,60 ευρώ και η δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης βρίσκεται σε...

19 Μαΐ 2022

Η Κίνα επεκτείνει τους BRICS και φτάνει Νότια Αμερική: Σκάει και δεύτερη "Βόμβα" με Τουρκία-Πακιστάν- Ποιες χώρες μπαίνουν

 


Κίνα και Ρωσία αποφάσισαν για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία την επέκταση του μπλοκ των BRICS. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει άμεσα η διεύρυνση της Συμμαχίας.

Αυτή είναι η απάντηση Ρωσίας-Κίνας στην επέκταση του ΝΑΤΟ: Πρώτα θα γίνει επέκταση με στόχο να ενταχθούν συγκεκριμένα μέλη ώστε να υπάρξει απόλυτη κυριαρχία της Ανατολής απέναντι στην Δύση.

Στη συνέχεια η συμμαχία θα μετουσιωθεί και σε στρατιωτική. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βρετανία λίγες μέρες πριν μίλησε για...

18 Μαΐ 2022

Μάιος, ο μήνας της απόσταξη του κουμαρίσιου παραδοσιακού τσίπουρου στα ριζά του Ολύμπου

 


Ένα από τα παραδοσιακά προϊόντα των χωριών του Ολύμπου στην Πιερία είναι το παραδοσιακό κουμαρίσιο τσίπουρο. 

Αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν της περιοχής του, τού οποίου την πρώτη ύλη την παρέχουν στους κατοίκους ως δώρο τα δάση του Ολύμπου. 

Το παραδοσιακό κουμαρίσιο τσίπουρο προέρχεται από την απόσταξη ώριμων καρπών που συλλέχτηκαν τον χειμώνα από τις κουμαριές. Οι κουμαριές είναι..

17 Μαΐ 2022

Ομιλία-ιστορική ντροπή του Κ.Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο: «Η Μαριούπολη είναι το νέο Μεσολόγγι»!

Με μια ομιλία-ιστορική ντροπή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρομοίασε πριν λίγο στο αμερικανικό Κογκρέσο την πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) και τους ηρωικούς υπερασπιστές του με την Μαριούπολη και το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ!




Όσο και αν ακούγεται ντροπιαστικό για την ελληνική ιστορία ένας Έλληνας πρωθυπουργός να παρομοιάζει τους ήρωες του 1821, όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους στις πολιορκίες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, με τους νεοναζιστές εγκληματίες του Τάγματος Αζόφ της Μαριούπολης, ο Κ.Μητσοτάκης το διέπραξε και αυτό!

«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα», είπε.

Στην κάτω φωτογραφία είναι οι νέοι «Μεσολογγίτες» κατά τον...

Ο επιχειρηματίας από τον Ανατολικό ξαναχτυπά με πικρές αλήθειες…

 

 

Αγαπητοί συνδημότες έλειψα για ένα μικρό διάστημα από την επικαιρότητα αλλά δεν τα παράτησα. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να οργανωθείς εν όψει του καλοκαιριού και ταυτόχρονα να συγκεντρώνεις πληροφορίες για όσα γίνονται στον δήμο.

Πολλές οι αφορμές για να γράψει κάποιος για το δήμο μας. Μία από αυτές αποτελεί η υπενοικίαση ενός δημοτικού ακινήτου που ο ενοικιαστής καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών αλλά οι αιρετοί μας το λυπήθηκαν το παιδί και έδωσαν το κατάστημα στη γυναίκα του. τι είπατε; Άλλαξε ο Μανωλιός και... Και γω αυτό σκέφτηκα.

Επιπλέον η εν λόγω επιχείρηση χρωστάει στο δήμο 160.000€ . Εδώ...