# #

20 Σεπ 2022

«Ολύμπια εν Δίω»

 

Με την τραγωδία «ΤΡΑΧΙΝΙΑΙ» του Σοφοκλή συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα η Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος που υλοποιεί ο θεσμός των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ».

Το έργο που σταχυολογεί το δράμα της Δηιάνειρας και του Ηρακλή, το απέδωσε η θεατρική ομάδα «Ies Ramon Arcas Meca Helidoni» των μαθητριών και μαθητών από την Ισπανία. Της χώρας που τον 16ο και 17ο αιώνα άνθησαν δύο μορφές της θεατρικής τέχνης. Το θρησκευτικό δράμα και το...

11η Εμποροβιομηχανική Έκθεση Πιερίας 2022

 

  • Εγκαίνια : Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα
  • Διάρκεια : Παρασκευή 23 έως και Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

 

Η 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022 αποτελεί το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς στην Πιερία.  Με άξονα την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, στόχος της 11ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022 είναι η αποτελεσματική προβολή και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων επωφελών συνεργασιών και συμφωνιών για τις επιχειρήσεις.

Για 6 ημέρες η καρδιά της τοπικής οικονομίας θα χτυπά στη..

«Ολύμπια εν Δίω» 2022 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ

 

«Ολύμπια εν Δίω» 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ



  Οι συνδιοργανωτές της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» που πραγματοποιούνται επί μια δεκαετία στο αρχαίο θέατρο Δίου, ήτοι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο φορέας υλοποίησης των εκδηλώσεων, θα παραχωρήσουν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

  Η συνέντευξη προγραμματίζεται την...

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Δήμου Δίου

 

Ολύμπου «Olympus Food Paths»: Ένα διήμερο ταξίδι στα «γευστικά μονοπάτια» του Ολύμπου


Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών και νέων γευστικών προτάσεων βασισμένων στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της παρολύμπιας περιοχής, πικνίκ-brunch σε κτήμα ακτινιδίων, βιωματικά σεμινάρια μαγειρικής για μικρά παιδιά και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Δίου-Ολύμπου, περιελάμβανε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου με τίτλο «Olympus Food Paths».

Οι επισκέπτες του διήμερου Φεστιβάλ,

"Μικροί ή μεγάλοι εκβιασμοί" στον Δήμο Δίου-Ολύμπου;

 

Παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες, τοπικά πολιτικά στελέχη του κεντρώου χώρου να καυτηριάζουν, με ανακοινώσεις κι άλλους τρόπους, όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή και να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα.



Κάποιοι από αυτούς δεν επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία για τις μεθόδους και τις πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ, δίπλα μας, στον Δήμο μας και αποτελούν κοινό μυστικό (στους κύκλους όσων πολιτεύονται τουλάχιστον).

Ευθύνη δεν έχει μόνο αυτός που μεταχειρίζεται τέτοιες πρακτικές (που παραπέμπουν σε ανελεύθερα καθεστώτα), αλλά και όποιος υποκρίνεται ότι δεν γνωρίζει, αποστρέφοντας απλώς το πρόσωπο,