# #

15 Απρ 2015

Ο μάρτυρας, που κανείς δεν αναζήτησε, αλλάζει την «ιστορία» που έστησαν για την Ζωή Κωνσταντοπούλου



Μια άλλη εκδοχή του περιστατικού με πρωταγωνιστές την πρόεδρο της Βουλής και τον υπάλληλο του πρατηρίου υγρών καυσίμων, φέρνουμε σήμερα στο φως, ταράζοντας τα (θολά) νερά της ...«έγκυρης» ενημέρωσης –αυτής δηλαδή που κοπιάρει αναρτήσεις των κοινωνικών δικτύων χωρίς καν να κάνει τον κόπο να διασταυρώσει τις πηγές!

Το ρεπορτάζ για τη «μάχη του βενζινάδικου» που περιφέρουν διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί και ιστοσελίδες διανθισμένο από τις πένες και τις φωνές έγκριτων δημοσιογράφων, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από τη γνωστή αναπαραγωγή αδιασταύρωτων καταγγελιών που πουλιούνται σαν αποκλειστικές «ειδήσεις».
Μόνο που εμείς αποφασίσαμε να χαλάσουμε τη σούπα κάνοντας ρεπορτάζ που βασίζεται σε μια μαρτυρία με ονοματεπώνυμο...


Η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ βρισκόταν στην Εύβοια για τις μέρες των γιορτών, πληροφορήθηκε την Κυριακή του Πάσχα το θάνατο οικείου προσώπου της.
Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό της προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι του θανόντος. Στη διάρκεια της διαδρομής, το όχημά της έπεσε σε λακούβα και έσκασε ένα από τα λάστιχα.
Με χαλασμένο ελαστικό κατευθύνθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΚΟ, που βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο της Αιδηψού, όπου και ρώτησε αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου. Ο υπάλληλος του πρατηρίου κ. Νίκος Αλατσατιανός, της είπε ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα γιατί δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία.
Η κ. Κωνσταντοπούλου αποδέχτηκε την αιτιολογία του υπαλλήλου και έφυγε από το πρατήριο υγρών καυσίμων, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας άλλος διάλογος –από αυτούς που ψευδώς αναπαράγονται στο διαδίκτυο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τη βοήθεια οικείου προσώπου της, άλλαξε τελικά το λάστιχο του αυτοκινήτου και στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι του εκλιπόντος.

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα του Πάσχα, και ενώ είχε ήδη προϋπάρξει η αλλαγή του ελαστικού, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε και πάλι στο ίδιο βενζινάδικο, αφού ήταν το μοναδικό κοντινό πρατήριο που λειτουργούσε σε μέρα αργίας, και ζήτησε από τον υπάλληλο να της βάλει αέρα στο αλλαγμένο λάστιχο και, αν μπορεί, να ελέγξει την πίεση και στα υπόλοιπα ελαστικά. Έτσι και έγινε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των ελαστικών, η κ. Κωνσταντοπούλου παρέμεινε μέσα στο όχημα της. Οταν επιχείρησε να φύγει από το πρατήριο, διαπίστωσε ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου χάνουν αέρα. Ακινητοποίησε το όχημα της και ζήτησε από τον υπάλληλο, «αν μπορεί» να τα ελέγξει ξανά.

Τότε ο υπάλληλος του πρατηρίου, χωρίς καμιά άλλη αιτία, σε έντονο ύφος άρχισε να φωνάζει επαναλαμβάνοντας τη φράση:
«Δεν είμαστε βουλκανιζατέρ». Μάλιστα σταδικά ύψωσε το τόνο της φωνής του και διάνθισε το λόγο του με κοσμητικά επίθετα.
Αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο περιστατικό ήταν ο Βαγγέλης Βενετής, ο οποίος μας μίλησε.
Ο Β. Βενετής, είναι πρώην αστυνομικός που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο πρατήριο για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο του με την σύζυγο του και το γιο τους.
Όταν είδε τον υπάλληλο σε έξαλλη κατάσταση, παρενέβη και τον κάλεσε να ηρεμήσει. «Γιατί της μιλάς έτσι;» ρώτησε ο Βαγγέλης Βενετής, ο οποίος έβλεπε μια γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς αρχικά να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία δεν γνώριζε καν προσωπικά.

Πλησιάζοντας διαπίστωσε ότι μέσα στο όχημα βρισκόταν η πρόεδρος της Βουλής. Τότε, ο Β. Βενετής απευθύνθηκε για δεύτερη φορά στον υπάλληλο και τον κάλεσε να σταματήσει να φωνάζει, λέγοντας: «Είναι η πρόεδρος της Βουλής, δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις». Τότε ακριβώς ήταν που ο υπάλληλος ξέφυγε από κάθε μέτρο.
«Αυτή είναι. Καλά της τα λέει ο Γιακουμάτος. Και στη συνέχεια απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου άρχισε να βρίζει το σύζυγο και την οικογένεια της», άρχισε να φωνάζει και πλέον να κινείται και απειλητικά προς το όχημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Χρειάστηκε να παρέμβω και να τον συγκρατήσω τρεις φορές», μας δήλωσε ο Β. Βενετής. Όταν τον ρωτήσαμε αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε κάποιο επεισόδιο ή επιτέθηκε φραστικά στον υπαλλήλο του πρατηρίου ή τον απείλησε με οποιονδήποτε τρόπο, μας ανέφερε:
«Δεν βγήκε από το αυτοκίνητο της. Δεν μίλησε προς τον υπάλληλο. Δεν απείλησε κανέναν».

Παρότι ο Β. Βενετής ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, κανένας δημοσιογράφος ή μέσο από αυτά που χτες αναπαρήγαγαν το περιστατικό, δεν τον αναζήτησε για να μιλήσει μαζί του.
Αντίθετα στα διάφορα «ρεπορτάζ» που κατακλύζουν ιστοσελίδες και εκπομπές συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, υπάρχουν αναφορές σε κάποιους ανώνυμους «αυτόπτες μάρτυρες».

Επίσης ο Β. Βενετής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήταν αυτός που εντόπισε πρώτος και δυο γυναίκες που βρίσκονταν τυχαία στο πρατήριο και κατέγραψαν εικόνες και βίντεο από το περιστατικό. Ο ίδιος πλησίασε τις γυναίκες και, όπως μας είπε, τους ανέφερε:
«Αυτό που κάνετε είναι παράνομο».
Ο ίδιος επίσης θέλησε όπως μας είπε να καλέσει την αστυνομία. Προς τις δυο γυναίκες κατευθύνθηκε τελικά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βγαίνοντας από το αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τον κ. Β. Βενετή, τους είπε σε ήρεμο τόνο: «Αυτό που κάνετε απαγορεύεται. Σας παρακαλώ να διαγράψατε τις φωτογραφίες που πήρατε χωρίς συναίνεση». Οι δυο γυναίκες έσβησαν το υλικό και δεν υπήρξε καμιά παραιτέρω αντίδραση, όπως μας είπε ο Β. Βενετής. Μάλιστα ο ίδιος ρώτησε την κ. Κωνσταντοπούλου αν ήθελε να κληθεί η αστυνομία και εκείνη απάντησε ότι δεν χρειάζεται και ότι το περιστατικό είναι λήξαν.

N.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.