# #

26 Νοε 2016

25 Νοε 2016

Ελάτε δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις τι έγινε στην Ελλάδα, όταν βλέπεις τι έγινε στην Ισλανδία.



Στη χώρα μας γίνεται συχνά αναφορά από τα ΜΜΕ, στο θαύμα της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας.
Μιλάνε για θαύματα σε δυο χώρες, όπου στην πρώτη μετανάστευσε το 8% του πληθυσμού της και στην δεύτερη οι εξώσεις έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις, ενώ το ιδιωτικό χρέος έχει κυριολεκτικά απογειωθεί.

Δεν μιλάνε όμως ποτέ για την Ισλανδία και η εξήγηση είναι πολύ απλή. 

Δεν είναι υπέρ των συμφερόντων των αφεντικών τους να μάθουμε τι έκανε η Ισλανδία, όταν βρέθηκε στην ίδια θέση με μας (βασικά βρέθηκε σε ακόμα χειρότερη, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό). 

Θα προσπαθήσω να πω κάποια πράγματα, χωρίς βέβαια να μπορώ να τα καλύψω όλα. 

Προσπάθησα, επίσης, να τα περιορίσω, αλλά δεν μπορώ να αφιερώσω πολύ ώρα σε ένα κείμενο, οπότε ζητώ συγγνώμη αν είναι δύσπεπτο. 

Α) Η μεγάλη ιστορία: 

Το ιδιωτικό χρέος στην Ισλανδία έφτασε στο δυσθεώρητο 200% του ΑΕΠ της το 2003. 

Ακόμα και τα επόμενα χρόνια, η φρενίτιδα των Ισλανδών ήταν μνημειώδης. 

Μέχρι που φτάσαμε στην παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία χτύπησε και την Ισλανδία το 2008. 

Εκείνη την στιγμή, οι τρεις μεγαλύτερες, πλήρως ιδιωτικοποιημένες, ισλανδικές τράπεζες (Kaupthing, Landsbanki, Glitnir) καλούνταν να διαχειριστούν χρέος που υπέρβαινε το 900% του ΑΕΠ. 

Η κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας αδυνατούσε να συνεισφέρει με ενέσεις ρευστότητας για να καλύψει μια τέτοια φούσκα. 

Το δημόσιο χρέος ήταν επίσης αρκετά ανεβασμένο καθώς είχε πάει σε ένα χρόνο από το 30% στο 90% (μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο έχοντας χρέος 120% του ΑΕΠ της, ενώ η Ιρλανδία με 85% περίπου). 

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία κατέρρευσε μια χώρα με...

24 Νοε 2016

"Δε γαμιέται";

de
Δύο άνθρωποι στο δάσος αποφάσισαν να κάνουν ένα διαγωνισμό κοψίματος ξύλων. Πήραν από ένα πριόνι και ξεκίνησαν να κόβουν κορμούς.
Όμως ο ένας από αυτούς κάθε τόσο σταματούσε το κόψιμο, έπαιρνε το πριόνι και έμπαινε στην καλύβα του. Έβγαινε μετά από δέκα λεπτά και συνέχιζε. Ο άλλος δεν σταματούσε να πριονίζει, και χαμογελούσε, βέβαιος για τη νίκη του.
Όταν τελειώσανε δεν χρειαζόταν καν να μετρήσουν τα κομμένα ξύλα. Ο σωρός εκείνου που...

Η μάχη για την Μοσούλη εντείνεται, ενώ ο ISIS τρομοκρατεί, χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, διαπράττει μαζικές σφαγές

Οι επίσημοι σύμμαχοι των αμερικάνων αποκεφαλίζουν ακόμα και μικρά παιδιά ενώ μετά αναρτούν στο διαδίκτυο τα εγκλήματά τους!
2.427 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους στην περιοχή της Μοσούλης έπειτα από τις πρόσφατες νίκες των ιρακινών δυνάμεων. Οι πρόσφυγες βρίσκονταν σε στρατόπεδα μέσα στο Ιράκ. Το υπουργείο Μετανάστευσης της χώρας ανέφερε ότι ο αριθμός των εσωτερικών προσφύγων ήταν 56.000 το Νοέμβριο. Η μάχη για την Μοσούλη εντείνεται, ενώ ο ISIS τρομοκρατεί, χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, διαπράττει μαζικές σφαγές, βασανισμούς και άλλα εγκλήματα πολέμου. 

Ακόμα όμως και με τη χρήση χημικών όπλων ή επιθέσεων αυτοκτονίας, δεν μπορεί να σταματήσει την προέλαση των Ιρακινών και των Κούρδων.


 Όπως με τους ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι και με τους ισλαμοφασίστες, σε κάθε μέρος που φεύγουν, αποκαλύπτεται και μια απάνθρωπη σφαγή. Ένας νέος μαζικός τάφος με 200 πτώματα ανακαλύφθηκε κοντά στη Μοσούλη.

Δεν είναι όμως μόνο ο ISIS που αποκεφαλίζει αθώους. Η δήθεν..

Πρωτοφανής ομολογία εσχάτης προδοσίας από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη...Ακούστε το βίντεο και φρίξτε…

nai-oxiΆκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που δόθηκε στον Ν. Χατζηνικολάου στις 7 Ιουλίου 2016, όπου ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ομολογεί τέλεση εσχάτης προδοσίας.
Η συνέντευξη, η οποία μεταδόθηκε μεν, αλλά με λογοκριμένο το σημείο της ομολογίας, έφτασε δια πολλών βασάνων στα χέρια μας, η οποία θα αποτελέσει, φυσικά, ένα από τα πολλά δικογραφικά στοιχεία όταν θα τους καθίσουμε στο «σκαμνί».
Ο Μεϊμαράκης, σε άσχετη ερώτηση του δημοσιογράφου, άρχισε να διηγείται τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος.
Ξεκινώντας, αποκαλύπτει ότι όλα τα κόμματα παρασύρθηκαν από τις δημοσκοπήσεις και ανέμεναν ότι θα ο λαός θα ψήφιζε ΝΑΙ με πολύ μεγάλη διαφορά (άνω του 60%). Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι στην αρχή ήταν υπέρ της αποχής από το δημοψήφισμα, όμως τελικά αποφάσισαν να συμμετάσχουν διότι όλοι οι δημοσκόποι προέβλεπαν μεγάλη διαφορά υπέρ του ΝΑΙ.
Μάλιστα, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, και ο ίδιος ο Τσίπρας παρασύρθηκε από τους δημοσκόπους. Πίστευε ότι θα βγει το ΝΑΙ και θα του λύσει τα χέρια. Γι’ αυτό εξ άλλου και έκανε το δημοψήφισμα, για να πάρει το ΝΑΙ που ήθελε και να έχει το πολιτικό άλλοθι της άνευ όρων υποταγής.
Έλα όμως που βγήκε το ανάποδο; 
Πράγματι, λέει, έχει δίκαιο ο Βαρουφάκης και η Κωνσταντοπούλου, που λένε ότι όταν...

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ;"...Τα "Λεφτά υπάρχουν" του Γ. Παπανδρέου, τα "18 σημεία του Ζαππείου" του Α. Σαμαρά και του "Θα σκίσω τα μνημόνια και θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ σε μία νύκτα" του ξεδιάντροπου Α. Τσίπρα TI EINAI;


Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε και ακούμε συχνά πυκνά στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ τους γιαλαντζί Αριστερούς δηλ. τους μαθητευόμενους Συριζαίους μάγους & ΣΙΑ (πρώην αυτομοληθέντες ΠΑΣΟΚους, ΔΗΜΑΡιανούς κλπ συγγενείς) να προβάλλουν ως δικαιολογία της αισχρής και προδοτικής διακυβέρνησης που ασκούν ότι τάχατε έχουν την συναίνεση και την εντολή του λαού γιατί τους ψήφισε!

Βέβαια οι αβανταδόροι πιστοί και γλυψιματίες και όχι πραγματικοί ελέγχοντες (όπως απαιτεί το λειτούργημα τους) δημοσιογραφίσκοι δεν τους απευθύνουν ένα και μοναδικό ερώτημα το γιατί ο...

Πηδήξτε τους πολεμοκάπηλους. Τους φασίστες, τους τοκογλύφους, όλα τα τέρατα που καταστρέφουν αθώους.

"Κάντε έρωτα όχι πόλεμο"





Το σύνθημα "κάντε έρωτα όχι πόλεμο" είναι πάντοτε επίκαιρο. 
Άλλωστε "στον έρωτα και τον πόλεμο τα πάντα επιτρέπονται". 

Σήμερα βέβαια συναντάται η εξής παραλλαγή: 
Πηδήξτε τους πολεμοκάπηλους. 
Τους φασίστες, τους τοκογλύφους, όλα τα τέρατα που καταστρέφουν αθώους. 

Με την ευκαιρία να χαιρετήσω τις πράξεις αντίστασης από οπουδήποτε κι αν προέρχονται οι σφαλιάρες. Θα έλεγα "να αγιάσουν τα χέρια" σας, αλλά δεν επειδή δεν είμαι τόσο θρήσκος, θα αρκεστώ στο..

23 Νοε 2016

Πολύ γέλιο με τον Τζήμερο στο διαδίκτυο

Προφανώς ο τόπος παράγει περισσότερους Τζήμερους απ’ όσους μπορούμε να καταναλώσουμε.
Ο πολιτικός γίγαντας που ακούει στο όνομα Γλαύκος Θάνος Τζήμερος, για άλλη μια φορά κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Και όπως κάθε επιτυχημένος πολιτευτής στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, δεν το κατάφερε αυτό χάρη σε κάποια πολιτική του πρόταση, αλλά με ένα απλό publicity stunt, από αυτά τα όμορφα, που αν είναι αρκετά συγχρονισμένα, μπορεί να σε στείλουν και στη Βουλή.
Ο Τζήμερος λοιπόν, την ώρα που το Συμβούλιο της Περιφέρεια Αττικής συνεδρίαζε με θέμα τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, έσκυψε πάνω από ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει το λαό της Αττικής. Τις αφίσες τους ΠΑΜΕ. Τις οποίες και άρχισε να σκίζει. 

Όπως ισχυρίζεται, αυτό ήταν αιτία να τον πνίξουν, να τον χτυπήσουν και να τον ρίξουν σχεδόν αναίσθητο μέλη του ΚΚΕ. Αμέσως γύρισε σπίτι του και έγραψε ένα κείμενο 1500 λέξεων για την τραυματική του εμπειρία, αφού όμως πρώτα έσκισε και την τελευταία αφίσα, αφαιρώντας ακόμα και τα “υπολείμματα του σελοτέιπ”…

Πιο "αριστερά" δεν γίνεται!!!




Νόμιμη η ιδιωτικοποίηση των ιαματικών πηγών Αιδηψού από το ΣτΕ... 

Στράτευση στα 18; Δηλαδή, ο Πάνος Καμμένος που ψήφισε σαν σκυλάκι το Μνημόνιο, που πάτησε όλους τους όρκους του και τις υποσχέσεις του, θα υπερασπιστεί τα εδάφη της Ελλάδας;

kammenos

Άνοιξε πάλι το θέμα της στράτευσης στα 18 γιατί δεν φτάνει που η Ελλάδα χρεοκόπησε και ξεπουλήθηκε για πάντα αλλά θα πρέπει να ετοιμάζεται και για πόλεμο.

Η στράτευση στα 18 έχει ως στόχο να κρατήσει τους νέους Έλληνες υποχρεωτικά για κάποιο διάστημα παραπάνω στην Ελλάδα, αφού,

Στη Σκιά του Σουβλακοφάγου ο Κούλης




Τι έλεγε ο Τράμπ πριν εκλεγεί....Θα το "παίξει" Αλέξης όταν αναλάβει την προεδρία;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τράμπ

Ακούστε τον σε προεκλογική ομιλία....

Είναι γεγονός ότι οι λαοί θέλουν να ακούν αλήθειες και ελπίζουν...

Όμως ,όπως το έχουμε ζήσει κι εμείς εδώ στο προτεκτοράτο Ελλαδιστάν πολλές φορές με αποκορύφωμα το μεγάλο κόλπο με τον Αλέξις, απλά περιμένουμε την κωλοτούμπα του νέου προέδρου και την συνέχεια της δουλειάς που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας οι υπαλληλίσκοι που κάνουν πως κυβερνούν τα κράτη...

Δείτε το βίντεο...Ακούστε τον ,έχει ενδιαφέρον...

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, τις εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάθονται στους στημένους κοινωνικούς διάλογους και υπογράφουν «κοινά πορίσματα» έχει σκοπό να καταργήσει ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Η νέα διαπραγμάτευση οδηγεί στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτατο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους-χαράτσια και πλειστηριασμούς...

                     Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Απαιτούμε:

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Ο κ. Δημόπουλος κολυμπώντας στον φαρισαϊσμό και την υποκρισία μεθοδεύει την απόλυση 11 εργαζόμενων



Αποτέλεσμα εικόνας για δημοπουλος δημαρχος
Με πρωτοφανή τρόπο η διοίκηση της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. και  πρωτεργάτη τον Πρόεδρο και Δήμαρχο κ. Δημόπουλο  ανοίγει τον χορό των μαζικών απολύσεων στην επιχείρηση.  

Ο κ. Δημόπουλος κολυμπώντας στον φαρισαϊσμό και την υποκρισία μεθοδεύει την απόλυση 11 εργαζόμενων στη ΔΕΑΔΟ Α.Ε. (πρώην ΔΕΑΛ) που εργάζονται εδώ και 10 περίπου χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Μια με το καρότο και μια με το μαστίγιο, εμπαίζει τους εργαζόμενους, και στο δια ταύτα, θέλει να τους πετάξει  στο δρόμο. 

Από τη μια τους «διαβεβαιώνει» ότι  θέλει να τους βοηθήσει και από την άλλη τους στέλνει «τελεσίγραφο» ότι αν δεν...

22 Νοε 2016

Όποιος ακόμα δεν το έχει αντιληφθεί, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ

ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ

plhsthriasmoi2

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι πλειστηριασμοί θα ξεκινούν με την είσοδο του δικαστικού επιμελητή στο σπίτι για να εκτιμήσει από μέσα την αξία του, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα.

Δεν φτάνει όμως μόνον αυτό, αλλά θα επιτρέπεται και στους υποψήφιους αγοραστές – «κοράκια» να εισέρχονται στα σπίτια του κόσμου για να δουν αν αξίζει να τα κτυπήσουν στον πλειστηριασμό. Ρίχνοντας προφανώς ερευνητικά βλέμματα και στους ίδιους τους προς έξωση δυστυχείς ιδιοκτήτες,

Ένα παραμύθι πορνό






























Μια φορά κι' έναν καιρό οι καλοί χριστιανοί Ευρωπαίοι αναζητώντας πλούτο κι άλλο πλούτο έστειλαν χριστιανούς να τον αναζητήσουν στα πέρατα του κόσμου. Αφού γύρω από την Ευρώπη για την πίστη και τον Θεό τους, έσφαξαν και λεηλάτησαν λαούς, είπαν να πάνε και παραπέρα γιατί κάποια παλιά γραφτά έλεγαν για μακρινούς τόπους που οι πολιτείες ήταν χρυσαφένιες και το χρυσάφι το κλότσαγες στις αλάνες. 

Οι καλοί χριστιανοί, που πήγαν να φέρουν τον πλούτο στους βασιλιάδες τους, βρήκαν μια νέα γη και την ονόμασαν Αμερική. Δεν άφησαν πουλί πετούμενο όρθιο για του Χριστού την πίστη την αγία και..

Πως θα υποδεχτεί ο Τσίπρας τον ...Τράμπ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρας Ομπαμα.


Το πρόλαβε το χασμουρητό ο τεράστιος αριστερός πρωθυπουργός του Ελλαδιστάν.........

Οι "αριστεροί" δε χαμπαριάζουν από υψηλούς και ψηλούς προσκεκλημένους!!

Κι όταν θά ρθει ο επόμενος .....

Ευτυχώς... έχουμε το ευρώ"!




...

Στο τέλος θα τους ζητήσουμε και συγγνώμη





Ο Χριστοφοράκος σε μια γωνιά εχει χεστεί στα γέλια.

Στο τέλος θα τους ζητήσουμε συγγνώμη, θα τους..

Αναπόφευκτα τα νέα μέτρα για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους..Δείτε τα


Του Βασίλη Γεώργα
Από το τριπλό «nein» του Σόιμπλε για το χρέος μέχρι το «ναι υπό όρους» του ΔΝΤ και το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων τα τελευταία 24ωρα, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η απόσταση μεταξύ των δανειστών ζητείται να καλυφθεί με νέα μέτρα από την Ελλάδα ώστε να ανοίξει ο δρόμος σε μια συμφωνία συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Αμφότερες οι θέσεις που εκφράζουν το Βερολίνο και το ΔΝΤ συγκλίνουν σε ένα καθαρό στίγμα: ότι για να χορηγηθεί ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα και να διασφαλιστεί η περιβόητη «βιωσιμότητα» από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, η χώρα πρέπει να δεσμευτεί από τώρα για συγκεκριμένες και επίπονες «μεταρρυθμίσεις» οι οποίες έχουν θα μόνιμα δημοσιονομικά αποτελέσματα.
Τα μέτρα που θέλει το ΔΝΤ...

21 Νοε 2016

Η ελπίδα της Ελλάδας ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος.

stefanopoulos-simitis


Διαβάζω τους ύμνους για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο -μετά τον θάνατό του-, και σκέφτομαι πως από σήμερα η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα. 

Η ελπίδα της Ελλάδας ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένας απόλυτα συστημικός δεξιός πολιτικός -παλιότερα μάλιστα ήταν πολύ δεξιός (μέχρι παρεξηγήσεως δεξιός)-, ο οποίος, σε γενικές γραμμές, κράτησε μια αξιοπρεπή στάση και μιλούσε σαν παλιός δάσκαλος, ενωμοτάρχης και παπάς.

Ουσιαστικά, ο Κωστής Στεφανόπουλος έπαιξε κάποιο ρόλο, όταν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Και ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ο Κωστής Στεφανόπουλος, είναι διακοσμητικός.

Διακοσμητική η Δημοκρατία στην Ελλάδα, διακοσμητικός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ας δούμε, όμως, τι δήλωσαν για τον Κωστή Στεφανόπουλο κάποιοι πολιτικοί που ζουν ακόμα ανάμεσά μας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε:

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ



Πριν από μερικά χρόνια, με φίλο και γνωστός συνάδελφος υποστηρικτής και αυτός της αριστεράς, ήρθαμε σε σφοδρή αντιπαράθεση, σ’ ό,τι αφορά, τη διακυβέρνηση της χώρας από την αριστερά, και μου είπε το αμίμητο: «Αυτή η κυβέρνηση εξευτέλισε, ότι μεγάλο και ονειρικό υπήρχε στην αριστερά» . Βέβαια τα αριστερά ιδεώδη χάθηκαν με αυτή την κυβέρνηση, με την εφαρμογή των πιο σκληρών μέτρων λιτότατης, αλλά και με τη συμφωνία να φτιαχτεί το – υπέρ – Ταμείο - με παγκόσμια πρωτοτυπία μεσιτικό γραφείο για να πουληθούν οι υποδομές τις χώρας.

Με όποιο τρόπο προσπάθησε να εμποδίσει με διάφορα προσχώματα τις ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών και όποιες δικαιολογίες εξέφρασε έστω και με κλάματα, για να χρυσώσει τον όρο απέτυχε . Κάθε μέρα που περνά γίνεται εμφανές ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημιουργία ανταγωνισμού, στην αγορά, που θα προκαλέσει την απογείωση της οικονομίας, μέσα από την ανάπτυξη. Με τις ιδιωτικοποίησες που γίνονται, στην πραγματικότητα αυτό που προωθείται είναι μια τυπική διαδικασία ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας και κατάργηση των υποδομών του κράτους, προς όφελος όχι της χώρας αλλά των ξένων τοκογλύφων κερδοσκόπων δανειστών μας.

Αν οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είχαν αυτή τη διαδικασία και ήταν κινήσεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προς όφελος της χώρας και δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας και δεν δανειοδοτούσαν επιπλέον με κρατικό χρήματα τους αγοραστές. θα έδιναν όραμα στους πολίτες ότι κάτι γίνεται για να βγει η χώρα από την κρίση.

Αυτό που βλέπουμε όχι μόνο τα χρόνια της κρίση αλλά και πριν, να πωλούνται κερδοφόρες στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Νησιά, Ακίνητα για ένα κομμάτι ψωμί, το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Εθνικής σημασίας τα Αεροδρόμια, κ.α), σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, να μη ρισκάρουν τίποτα και από πάνω να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος τα έξοδα, για την συντήρησή τους ή να απορροφούν οι αγοραστές τα προγράμματα ΕΣΠΑ, να μη βάζουν ούτε ένα ευρώ οι «επενδυτές» να μεταφέρουν την έδρα σε άλλες χώρες για να μην πληρώνουν φόρους,

Βαρουφάκης....Ο πρωθυπουργός στο γραφείο του μου είπε ότι ήρθε η ώρα να παραδοθούμε. Προσπάθησα να τον μεταπείσω, απέτυχα και υπέβαλα την παραίτησή μου


Με μια συνέντευξη του στο BBC ο γνωστός πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης απαξιώνει την επίσκεψη Ομπάμα και «δίνει» τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση του την περίοδο των διαπραγματεύσεων.
Όπως είπε ο πρώην υπουργός στον Βρετανό δημοσιογράφο, αναφερόμενος στην εποχή που ο ίδιος ήταν ακόμη στο υπουργείο, υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς,  «ο Ομπάμα θα μπορούσε να στηρίξει τα λόγια του με πράξεις, για να στηρίξει μια συμφωνία που θα είχε νόημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και για την Αμερική. Δεν το έκανε. Αυτό το ταξίδι τώρα είμαι σίγουρος ότι του είναι ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι αλλά είναι εντελώς άνευ σημασίας».
Νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι ενώ ο Ομπάμα είχε πολλά να πει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τους,

20 Νοε 2016

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αποτέλεσαν έρμαια κομματικών και παραταξιακών πειθαρχιών

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ, ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ !!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ.
Δημοτικό συμβούλιο 15/11/2016.
1. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. 

Σχετική εικόνα

Κατ’ αρχήν θεωρούμε πως μετά την προσφυγή μας (από το σύνολο της αντιπολίτευσης του δήμου ) στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης δικαιωθήκαμε πανηγυρικά όταν επιμέναμε πως την άδεια εισόδου-εξόδου την δίνει το δημοτικό συμβούλιο και όχι η τεχνική υπηρεσία του δήμου. 

Μετά όμως από τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τότε ζητήσαμε την απόσυρση ή την αναβολή του θέματος όσον αφορά την άδεια εισόδου - εξόδου της υπό κατασκευή υπεραγοράς στο Βαρικό Λιτοχώρου για μια σειρά λόγους που θα αναφερθούμε αναλυτικά στη συνέχεια. 

Πρώτα όμως πρέπει να γίνει σαφές ότι η έγκρισή της στην ουσία οδηγεί στην έκδοση και της οικοδομικής αδείας, ενώ και η άδεια λειτουργίας θα δοθεί, αφού πρόκειται για υπεραγορά, από την περιφέρεια. 

Συνεπώς ερήμην του δήμου θα ανεγερθεί το εμπορικό κέντρο. 
Ποια είναι όμως τα νέα δεδομένα ? 

Στα εκατό (100) περίπου τα αναμμένα καζάνια της Πιερίας...

Στην καρδιά της απόσταξης η Πιερία
 Αποτέλεσμα εικόνας για Στην καρδιά της απόσταξης η Πιερία
 
Λίγο μετά τα μέσα Νοέμβριου και τα καζάνια των διημέρων αμβυκούχων της Πιερίας, όπως λέγονται τα παραδοσιακά αποστακτήρα, πήραν φωτιά. Η γλυκιά μυρωδιά της απόσταξης, σε συνδυασμό με το καμένο ξύλο, αναδύεται γύρω από τους αποστακτήρες και πλημμυρίζει αυτές τις μέρες τα χωριά της Πιερίας. Τα τσίπουρα σιγοβράζουν για να βγει σταγόνα - σταγόνα το γλυκόπιοτο τσίπουρο της Πιερίας.
Στα εκατό (100) περίπου αναμμένα καζάνια της Πιερίας, στα..