# #

26 Μαρ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Τετάρτη 31 Μαρτίου- Τα θέματα της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου

 

«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

 


Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα Τετάρτη  31 Μαρτίου 2021 και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη 


Δείτε τα θέματα: 

Ο Γέρος του Μωριά και οι «τουρκοπροσκυνημένοι».

 H επιστολή που ο Κολοκοτρώνης διέταξε «τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους».



Ο «Γέρος του Μοριά»είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα δείξει έλεος σε κανένα «τουρκοπροσκυνημένο»...

Γιατί ο Κολοκοτρώνης έγραψε την επιστολή;
Το 1825 όταν στο Μοριά έφθασε ο Ιμπραΐμ, που σκόρπισε τον φόβο, πολλοί υπέκυψαν στις απειλές του κι άφησαν τα όπλα.
Έντρομοι, από την ανεξέλεγκτη βία και τη βαρβαρότητα, γύρισαν στα χωράφια και τα σπίτια τους, δηλώνοντας υποταγή.
Επικεφαλής όσων συνεργάστηκαν με τον Αιγύπτιο, ήταν ο καπετάνιος Δημήτρης Νενέκος, τον οποίο οι ντόπιοι τον σέβονταν και τον πίστευαν, καθώς έσπερνε φήμες και καλλιεργούσε πανικό.
Ο Νενέκος είχε δείξει από την αρχή το σκληρό του πρόσωπο, αφού για να γίνει οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας, δολοφόνησε δύο πολεμιστές που διεκδικούσαν κι αυτοί το αξίωμα.
Στην αρχή ο Νενέκος διακρίθηκε σε αρκετές πολιορκίες. Μετά την πολιορκία και την πτώση του Μεσολογγίου όμως,

Από τι κρίνεται τελικά ένας εκπαιδευτικός ;


 Είδαμε αυτή την ανάρτηση και χωρίς να γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό,ο οποίος μπορεί να είναι καθόλα άξιος, με αφορμή αυτή την ανάρτηση και τα χιλιάδες λάικ που πήρε κάνουμε τις εξής απλές σκέψεις ...

Από τι κρίνεται τελικά ένας εκπαιδευτικός ;
Αν αρπάξει μια ελληνική σημαία στο χέρι ,αν ντυθεί τσολιάς ,αν πάει μπροστά σε ένα ηρώο και ρίξει δύο ντουφεκιές στον αέρα ,αν χορέψει ένα τσάμικο ή ψάλλει τον εθνικό ύμνο ...
Αυτά αυτόματα τον καθιστούν παράδειγμα για όλους τους άλλους;
Αυτά είναι τα ζητούμενα σήμερα ;
Μόνο αυτά;

25 Μαρ 2021

Ενώ η Ελλάς γιορτάζει τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας το πάρτι συνεχίζεται στο "Ελλαδιστάν" των Μητσοτάκηδων

 


Πιερρακάκης - Self-test: Δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώνει κάποιος αν είναι θετικός στον covid-19.

Tο έγγραφο που αναρτήθηκε χτες τη νύχτα για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων self test, προβλέπει ότι ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις ημέρες (συμπεριλαμβανομένης της αργίας της 25ης Μαρτίου) και θα λήξει την Κυριακή 27 Μαρτίου, η δε προμήθεια του υλικού θα πρέπει να γίνει το αργότερο εντός επτά ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται πως η Siemens είναι η....

Ελληνικό: Ψηφίστηκαν από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ οι νέες προκλητικές διευκολύνσεις των «επενδυτών»

 


Τη συμπόρευση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και του κεφαλαίου, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες, ήρθε να αναδείξει για ακόμη μια φορά η από κοινού ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό.

Το σχέδιο νόμου παρέχει στην εταιρεία «Lamda» του ομίλου Λάτση, σειρά διευκολύνσεων, προνομίων, χρηματοδότηση και παρεκκλίσεις ακόμα και από αυτό το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, για να ξεκλειδώσει το «έργο» του πρώην αεροδρομίου.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, μετά από αίτημα του..

Πρόταση: Η κυβέρνηση αυτή να μονιμοποιηθεί στο διηνεκές, για το καλό της πατρίδος.

 Απροσμέτρητες οι επιτυχίες της κυβέρνησης των αρίστων...



1. Καταπολέμησε τη βία στα γήπεδα, με μία ρηξικέλευθη στρατηγική, που κανείς μέχρι τώρα δεν τόλμησε ν' ακολουθήσει.
2. Απάλλαξε την πλειονότητα των Ελλήνων από τη μισθωτή σκλαβιά, με μία και μόνη κίνηση.
3. Απαγόρευσε το κυνήγι οριστικώς, άπιαστο όνειρο όλων των οικολόγων, απανταχού της γης.
4. Κατάργησε την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια παιδεία, αφού, ως γνωστόν, τα σχολεία φωτίζουν μόνο όταν καίγονται. Μάλιστα,

O αφορισμός της Επανάστασης του 1821 από τον Πατριάρχη των ρωμιών

O αφορισμός της Επαναάστασης του 1821 από τον Πατριάρχη των ρωμιών

 


Στις 23 Μαρτίου 1821, ο εκ Δημητσάνης Αγγελόπουλος, Πατριάρχης των ρωμιών (πιο γνωστός ως Γρηγόριος ο Ε’) συνέταξε τον φοβερό αφορισμό της Επανάστασης και των επαναστατών.



Αξίζει να σημειωθεί, πως οι θεοκράτες υπέγραψαν τον αφορισμό πάνω στην «Αγία Τράπεζα» (αναφέρεται άλλωστε και μέσα στο κείμενο), προσδίδοντας έτσι με αυτή την συμβολική κίνηση όλη την «ιερότητα» που απαιτούνταν και αποδεικνύοντας την σημασία που του έδιναν, διαψεύδοντας ταυτοχρόνως τους ισχυρισμούς περί...

24 Μαρ 2021

Ο αφορισμός του Κολοκοτρώνη




Τον Ιανουάριο του 1806, δεκαπέντε χρόνια πριν την επανάσταση, οι Τούρκοι αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τους κλέφτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι είχαν γίνει κράτος εν κράτει.
Μεγαλύτερος όλων και πιο ενοχλητικός για την Υψηλή Πύλη, ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Τον μήνα εκείνο έφθασε στην Τριπολιτσά ο αφορισμός των κλεφτών από το Πατριαρχείο, μαζί με ένα σουλτανικό διάταγμα, που διέταζε τον τοπικό πληθυσμό, να μη προσφέρει καταφύγιο στους κλέφτες, να μην τους χορηγεί τρόφιμα, να διακόψει κάθε σχέση μαζί τους, να τους καταδίδει στις τουρκικές αρχές και να ενισχύει τον στρατό, κάθε φορά που θα οργάνωνε επιχειρήσεις εναντίον τους.
Έτσι, με τη συνδρομή της εκκλησίας και όλων των προκρίτων του Μοριά, ο κατατρεγμός εναντίον των κλεφτών έλαβε την αγριότερη μορφή του.
Ο Κολοκοτρώνης συγκέντρωσε τους...

Απαντήστε κ. Μαυρίδου...



Κυρία Μαυρίδου, μιλήστε μας για τη μεγάλη διαφθορά στη Διεύθυνση Μεταφορών, της οποίας πολιτικώς προΐστασθε;

Τη Δευτέρα 22/3/2021, στάλθηκε από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας ένα Δελτίο Τύπου, το οποίο, όταν δημοσιεύτηκε, μάλλον παραπλάνησε, εν πολλοίς, δημοσιογράφους, blogger και πολίτες αντί να τους διαφωτίσει.

Τι έλεγε αυτό το Δελτίο Τύπου; Μιλούσε, λοιπόν, στον τίτλο του, για «Αναστολή λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο εκτάκτου ελέγχου των αρμόδιων αρχών». Ωραίος και σχεδόν αθώος ο τίτλος αυτός…

Εμείς εδώ,

Συνεχίστε!! Διαβάστε ολόκληρο το θέμα...ΕΔΩ


Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

 


Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από εκείνο το στυγερό έγκλημα: Ήταν 24 Μάρτη 1999 όταν άρχιζε το μακελειό που κράτησε 78 μέρες. Ήταν η αρχή του τέλους για την Γιουγκοσλαβία. Μια χώρα που ο λαός της όρθωσε το ανάστημά του στις μεραρχίες του Χίτλερ, δεν υπάρχει πια. Τη διέλυσε το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την ΕΕ.

   Οι χειροκροτητές της θηριωδίας των χιλιάδων νεκρών, των «παράπλευρων απωλειών», των ΝΑΤΟικών «λαθών», των εκτελέσεων αμάχων, του βομβαρδισμού νοσοκομείων, σχολείων, ΜΜΕ και νεκροταφείων (!), αυτοί που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους το Διεθνές Δίκαιο, υποστήριζαν τότε ότι τα αμερικανικά «Στελθ» αποτελούσαν προάγγελο της «δημοκρατίας» και της «ειρήνης» στα Βαλκάνια και τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνος ο πόλεμος, που έγινε με πρόσχημα τα «δικαιώματα των μειονοτήτων», εξελίχτηκε σε ..

23 Μαρ 2021

"Ασφυξία"

 


Το έργο έχει τίτλο "Ασφυξία" και αποδίδει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε .



Η ατμόσφαιρα είναι άρρωστη από ένα πολύ επικίνδυνο μείγμα τοξικών ουσιών... κορωνοϊός, ανεργία, σκάνδαλα , παιδεραστία, πλιάτσικο, βία, καταστολή, αστυνομοκρατία, κατάργηση δικαιωμάτων , θάνατοι, κλειστά σχολεία , απαγορεύσεις, έλλειμμα ενημέρωσης, αναλγησία ...

Ας κάνουμε την πρόσθεση....

 



Πόσες ΜΕΘ συνέλληνα ψηφοφόρε?

Η δολοφονία του Μανώλη Χιώτη από την Χούντα (βίντεο)



21 Μαρτίου, το 1970 και σε ηλικία 49 ετών εξέπνευσε ο Μανώλης Χιώτης, μετά τον ξυλοδαρμό του από την Χούντα.


Ο Χιώτης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, πήγε μαζί με άλλους τρεις καλλιτέχνες έξω από τις φυλακές του Ωρωπού, παίζοντας μουσική προς τιμήν του κρατούμενου Θεοδωράκη, ως πράξη αντίστασης στη Χούντα.

Για τον λόγο αυτό συνελήφθη και στη συνέχεια βασανίσθηκε από την χουντική Ασφάλεια....
Λίγες ημέρες αργότερα,

22 Μαρ 2021

Απάντηση Πούτιν σε Μπάιντεν (ελληνικοί υπότιτλοι)

 


Πρόκειται για την πρώτη τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την περιβόητη πλέον καταφατική απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο ερώτημα αν ο Ρώσος ομόλογός του είναι “δολοφόνος”.

Απαντώντας σε ερώτημα εκπροσώπου των κατοίκων της Κριμαίας, με τους οποίους συνεόρτασε την 7η επέτειο της επιστροφής της χερσονήσου σε ρωσική κυριαρχία, ο Πούτιν θυμίζει τις πιο εγκληματικές σελίδες της αμερικανικής ιστορίας, αντιστρέφοντας τις κατηγορίες εναντίον του.

Εξ ιδίων κρίνει το αμερικανικό κατεστημένο τα αλλότρια, καταλήγει ο Πούτιν, σε μια δήλωση, η οποία μοιάζει ιστορική, σε μια εποχή, που τα σύννεφα ενός νέου Ψυχρού και όχι μόνο Πολέμου πυκνώνουν εκ νέου. “Στην ιστορία κάθε λαού, κάθε κράτους,

Ο Λαβρόφ πρότεινε στην Κίνα να αποδεσμευτούν από το δολάριο οι συναλλαγές με τη Ρωσία

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ξεκίνησε σήμερα την επίσκεψή του στην Κίνα, δηλώνοντας σε συνέντευξή του σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Μόσχα και το Πεκίνο πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα διατραπεζικών πληρωμών και να μην εξαρτώνται από το δολάριο, για να μειώσουν έτσι τους κινδύνους από την επιβολή κυρώσεων.

«Πρέπει να πάψουμε να χρησιμοποιούμε τα διεθνή συστήματα πληρωμών που ελέγχονται από την Δύση», είπε ο Λαβρόφ στην συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι «πρέπει να μειώσουμε τους κινδύνους κυρώσεων ενισχύοντας την τεχνολογική μας ανεξαρτησία, μεταβαίνοντας σε πληρωμές στα εθνικά μας νομίσματα και στα παγκόσμια νομίσματα που χρησιμεύουν ως εναλλακτική λύση έναντι του δολαρίου».

Στην συνέντευξή του, το κείμενο της οποίας δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Λαβρόφ λέει ότι οι ΗΠΑ «θέτουν ως στόχο τους να περιορίσουν τις δυνατότητες ...

Elladistan....


Έχουμε και λέμε ....

☑️Ο διορισμένος με ανάθεση διευθυντής του Εθνικού θεάτρου κρίθηκε προφυλακιστέος για βιασμούς ανηλίκων ...παραίτηση καμία ...

☑️Πολίτες έχουν ξυλοκοπηθεί μπρος στα μάτια όλων μας και άλλοι έχουν κατά δήλωση τους βασανιστεί στη ΓΑΔΑ (υπάρχουν φωτό),φοιτητές έχουν δαρθεί και κυνηγηθεί μες τα πανεπιστήμια...παραίτηση καμία ...

☑️Πολίτες που νοσούν με covid δεν

Όλγα Κοσμοπούλου: Παραιτηθείτε!-Έχετε υποκαταστήσει την ιατρική σκέψη με την αστυνομική

 



Η λοιμωξιολόγος, Όλγα Κοσμοπούλου μέσα από μία ανάρτησή της στα social media ζήτησε την παραίτηση των μελών της Επιτροπής Ειδικών, ενώ τους παρουσίασε τις ευθύνες τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της προς τα μέλη κρατικής επιτροπής ειδικών, 20/3/21:

«Πολύ σύντομο μήνυμα προς την λεγόμενη Επιτροπή Ειδικών ή όπως αλλιώς λέγεται:

Όταν για πολλοστή φορά εξαντλείτε την παρέμβασή σας στο πότε θα ανοίξουν τα νυχάδικα και τα κομμωτήρια και στο μέχρι πότε θα μπορούμε να βγούμε για τσιγάρα, χωρίς να εισηγείσθε κανένα μέτρο για αύξηση κλινών απλών και ΜΕΘ, για θεραπευτικές και κοινοτικές παρεμβάσεις που λείπουν κλπ, αποδεικνύετε περίτρανα ...

Λιγνάδης: Βρέθηκαν Στο Σπίτι Του Άδειες Παραμονής Ανήλικων Αλλοδαπών

  


Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι αρχές στο σπίτι του προφυλακισμένου σκηνοθέτη με την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, μεταξύ άλλων αποκρουστικών στοιχείων, βρήκαν και άδειες παραμονής ανήλικων αλλοδαπών.


Έτσι, μετά από αυτά τα σοκαριστικά ευρήματα, τίθεται εύλογα και επισήμως πλέον το ζήτημα και της διακίνησης ανηλίκων. Με αγνώστους -προς το παρόν- αποδέκτες. Οι νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις κάνουν λόγο για συμμετοχή και προσώπου υπεράνω υποψίας…

Δήμος Δίου – Ολύμπου: To πρόγραμμα εορτασμού της 200ης επετείου της επανάστασης 25ης Μαρτίου 1821

 


Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, τέλεση δοξολογιών και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού και της αναστολής λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας, στις εκδηλώσεις την ημέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου,

21 Μαρ 2021

Πόσο ακόμη θα επιτρέπουμε να συνεχίζεται η ανθρωποκτονία; Στο σύνολο των περιστατικών όπου εκδηλώνονται παρενέργειες λόγω του εμβολιασμού, το 0,5% οδηγείται στον θάνατο.

 "Αυτός που υποστηρίζει μια ιατρική πράξη, όπως ο εμβολιασμός στον υγιή πληθυσμό αδιαφορώντας για τις βλάβες που πιθανόν να προκαλέσει, δεν διαφέρει σε τίποτε από τους ναζί γιατρούς"



Οι εισαγγελικές αρχές στην περιοχή του Πιεμόντε της Ιταλίας, σύμφωνα με το Reuters (15/3), δήλωσαν τη Δευτέρα που μας πέρασε ότι κατάσχεσαν μια παρτίδα 393.600 δόσεων του εμβολίου AstraZeneca COVID-19 μετά το θάνατο ενός άνδρα λίγες ώρες μετά την παραλαβή του. Ταυτόχρονα η εισαγγελία διέταξε διεξαγωγή προανάκρισης για πιθανή ανθρωποκτονία.


Η εισαγγελία κινήθηκε αφού πρώτα η περιφερειακή διοίκηση του Πιεμόντε ανέστειλε τη χρήση της παρτίδας ABV5811, όταν ο Σάντρο Τονγκάτι, ένας 57χρονος δάσκαλος μουσικής, αρρώστησε και πέθανε αμέσως μετά τον εμβολιασμό του. 

Ο Τονγκάτι εμβολιάστηκε το Σάββατο το απόγευμα, είπε η σύζυγός του στις ιταλικές εφημερίδες. Ανέπτυξε υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας και ένιωσε ξανά άρρωστος την Κυριακή το πρωί. Κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά πέθανε λίγο αργότερα.

Οι δικαστές στη Σικελία την περασμένη εβδομάδα είχαν διατάξει επίσης την κατάσχεση μιας άλλης παρτίδας εμβολίου AstraZeneca μετά τους ξαφνικούς θανάτους δύο ανδρών που είχαν μόλις εμβολιαστεί. 

Η ιταλική κυβέρνηση έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη σύνδεση των θανάτων με το εμβόλιο κι έτσι επέτρεψε να συνεχίσει να χορηγείται το εμβόλιο AstraZeneca.

Όμως μετά τις ενέργειες των εισαγγελικών αρχών του Πιεμόντε και την προκαταρκτική ανάκριση για ανθρωποκτονία με αφορμή το θάνατο του 57χρονου Τονγκάτι, η ιταλική κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να ...