# #

11 Φεβ 2017

Τα μετρητά είναι ο βασιλιάς

300
Ο καλύτερος τρόπος άμυνας απέναντι στον κίνδυνο ενός κραχ είναι η ρευστοποίηση των επενδύσεων και η τοποθέτηση τους σε μετρητά – εκτός του τραπεζικού συστήματος, καθώς επίσης σε ασφαλή νομίσματα, μακριά από το ευρώ.
.
Οι κεντρικές τράπεζες δεν κατάφεραν μεν να εξυγιάνουν την πραγματική οικονομία με τη νομισματική πολιτική τους, αλλά ασφαλώς είχαν τεράστια επιτυχία, όσον αφορά τις χρηματοπιστωτικές αγορές – στις οποίες αυξήθηκαν τα πάγια περιουσιακά στοιχεία, με σχετικά ασφαλείς προβλεπόμενες ταμειακές ροές (cash flows), όπως είναι τα ομόλογα, οι ..

10 Φεβ 2017

Μες την κοιλάδα των Τεμπών

ΠΗΝΕΙΟΣ

Ο μεγαλύτερος ποταμός της Θεσσαλίας πήρε το όνομά του από τον θεό της ελληνικής μυθολογίας, γιο του Ωκεανού και της Τηθύος, που κατοίκησε στην περιοχή, τον Πηνειό. 
Άλλος μύθος λέει πως ήταν πατέρας της ..

Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ποιος από εσάς έχει διαβάσει το αριστερό τρίτο μνημόνιο; 
Τα δύο προηγούμενα ήταν «παιδική χαρά» μπροστά σ’ αυτό.

Στις 12 Ιουλίου του 2015 ο κ. Τσίπρας υπέγραψε, εκτός των άλλων, ότι:

Παλαιός Παντελεήμονας....Το στολίδι του Ολύμπου


Σκαρφαλωμένος στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και με πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό και τις ακτές της νότιας Πιερίας, ο Παλαιός Παντελεήμονας αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες. Ο γραφικός οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός κι αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην βόρεια Ελλάδα.

Το τοπικό χρώμα διατηρήθηκε καθώς ο οικισμός είχε σχεδόν ερημώσει τη δεκαετία του ’50, όταν οι κάτοικοι μετακόμιζαν μαζικά στον Νέο Παντελεήμονα. Μερικές δεκαετίες αργότερα, το ’80, ο οικισμός αναπαλαιώθηκε και μπήκε σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης έχοντας διατηρήσει τα χαρακτηριστικά που..

Ο πανικός των ελίτ της Ευρώπης από την εκλογή Trump

292
.
Η φιλελεύθερη Ευρώπη, η ελίτ της ηπείρου μας καλύτερα, θεωρεί πως ο νέος αμερικανός πρόεδρος αποτελεί απειλή για τη δική της ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων – ενώ ευρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, όσον αφορά τη συμπεριφορά του. Κατά την ίδια, δεν ακολουθεί τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας, οπότε (η ελίτ) έχει τις εξής δύο επιλογές:

ΕΝΑ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ

Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique, δηλαδή οι Γιώργος Τζιουβάρας (Tenorman) στα φωνητικά, την αφήγηση και το Πιάνο και ο Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo Drummer)  στα ντραμς έχουν καταφέρει μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος. Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, δημιουργηθηκε το 2011 από τον Tenorman φωνή/αφήγηση και πιάνο και τον Voodoo Drummer στα ντραμς ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική ...

Τα Καρναβάλια του ΣΚΑΙ

....



















Δείτε ....
Οι Γελοίοι δεν έχουν πάτο....

Πιο πoυτάνες από τις πoυτάνες...





Και δεν είμαστε εδώ, γιατί μας έκλεισε το αόρατο χέρι της αγοράς.
Αυτό, που τόσο εσείς λατρεύετε.

Και δεν είμαστε εδώ, γιατί τα μνημόνια και η λιτότητα έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις αυτών που ξόδευαν στα μαγαζιά μας.

Και εσείς, που είσαστε ακόμη εδώ, στα ΝΕΑ, στο Mega και στο Vima fm, όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζατε και τα μνημόνια και τη λιτότητα.

Ψάξτε ανάμεσα σας, είναι και μέσα στη φωτογραφία,

9 Φεβ 2017

Το Βερολίνο απαιτεί από την Ελλάδα να μείνει ανυπεράσπιστη απέναντι στην Τουρκία



Το Βερολίνο απαιτεί από την Ελλάδα να μείνει ανυπεράσπιστη απέναντι στην Τουρκία και άρα υπό τουρκικό έλεγχο και με δημοσίευμα της Bild που εκφράζει απόψεις της γερμανικής κυβέρνησης λένε «όχι» (nein) προσπάθεια της χώρας για στοιχειώδη αυτοάμυνα.
«Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες δαπανούν χρήματα για να αγοράσουν πολεμικά αεροσκάφη την ώρα που το φάντασμα του "Grexit" πλανάται και πάλι πάνω από τη χώρα»
Oι Γερμανοί τονίζουν ιδιαίτερα την έλλειψη «ρευστού» από τα ελληνικά ταμεία εννοώντας με αυτόν τον τρόπο ότι αν αυτοί δεν το εγκρίνουν δεν θα γίνει καμία εξοπλιστική προσπάθεια.
Είναι σαφές ότι οι ...

Επείγουσα Ανακοίνωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Αποτέλεσμα εικόνας για Επείγουσα Ανακοίνωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου


Πληρώστε γιατί χανόμαστε.......

8 Φεβ 2017

Απελάθηκε Αλβανός που σχημάτισε το αλβανικό σύμβολο κάτω από ελληνική σημαία




Ένας 17χρονος Αλβανός , ο οποίος σχημάτισε με το σύμβολο της αλβανικής σημαίας, κάτω από την ελληνική σημαία, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και αργότερα απελάθηκε στην Αλβανία.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Sot.com.al» ο νεαρός Αλβανός..

6 Φεβ 2017

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ;

kameres-1_533_355Δεν σας κάνει εντύπωση που ενώ ο μισός περίπου (ίσως και παραπάνω) λαός θέλει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αντίθετα όλοι σχεδόν οι δημοσιογράφοι όλων των ΜΜΕ μιλούν και γράφουν με πάθος υπέρ του ευρώ, καταστροφολογώντας και τρομοκρατώντας σε ότι αφορά το εθνικό νόμισμα;

Είτε οι δημοσιογράφοι δεν ...

Το Σιμητικό ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της νέας ΝΔ;

mitsotakis_diamantopoulou.jpg

Τα 5 ονόματα που μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της νέας ΝΔ,  σε εκλόγιμες θέσεις με την προϋπόθεση ότι θα είναι πρώτο κόμμα:

Πού τα βρήκαν τόσα λεφτά οι δημόσιοι υπάλληλοι Μητσοτάκηδες?



Μία ιδιαίτερη προτίμηση στη Γαλλία δείχνει η οικογένεια Μητσοτάκη και ιδίως οι γυναίκες της.
Τελευταίο “κρούσμα” η Μαρέβα Γκραμπόβσκι που αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%, για 28.000 το τ.μ. και συνολικό τίμημα ...

NOVARTIS : Στο φως πληρωμές εκατομμυρίων σε στελέχη επικοινωνίας και στελέχη κρατικών νοσοκομείων !!!

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS !!!





Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων αποτελούμενο από ελεγκτές, εισαγγελείς, «ράμπο» του ΣΔΟΕ και άλλους παράγοντες, με την ενεργό συμμετοχή της επικεφαλής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Μάρης Ζεντέλη-Παπασπύρου, η οποία διαδέχτηκε τον Λέανδρο Ρακιντζή, εξετάζει πόρισμα-φωτιά που έχει σχέση με τη Novartis. 

Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση «Καθαρά χέρια» που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από τις ελληνικές Αρχές για την αποκάλυψη ενός σκανδάλου με τεράστια ηθική, πολιτική και οικονομική διάσταση, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Εκτός από τις 30 εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Novartis -μεταξύ αυτών και ο ...

Γιατί οι Ρουμάνοι βγήκαν στους δρόμους;



Το μάθημα της Δημοκρατίας θα ξεκινά πάντα από την Ελλάδα και την αρχαία Αθήνα. Όμως στο μέλλον θα κάνει και μία στάση στη Ρουμανία του 2017. Θα εξηγήσει πως μία παντοδύναμη συμμαχική κυβέρνηση που κέρδισε τις εκλογές τον Δεκέμβριο του 2016 με 58% προσπάθησε να περάσει νύχτα υπουργική απόφαση που θα έκλεινε 2.000+ δικαστικές εκκρεμότητες (κυρίως) πολιτικών και θα ....

Πομάκοι κατά Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ξέχασε» ότι υπάρχει η… πομακική γλώσσα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κουλης

Η εφημερίδα των Πομάκων ΖΑΓAΛΙΣΑ με πρωτοσέλιδο άρθρο της επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θράκη. Τον κατηγορούν ότι ξέχασε τους Πομάκους. Και για να μην βιαστούν κάποιοι να κατηγορήοσυν την εφημερίδα για “κομματική τοποθέτηση”, να επισημάνουμε ότι ...

5 Φεβ 2017

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν μειώνεται το χρέος....


Απλά μαθήματα "παρασιτικής οικονομίας" (νεοφιλελευθερισμός)



Η Fraport παραδέχεται ότι δε διαθέτει το απαιτούμενο κεφάλαιο για την παραλαβή των 14 ελληνικών αεροδρομίων. (έχει χρέος 3,6 δις ! ) 

Θα κάνει αποεπενδύσεις για να βρει τα κεφαλαία που χρειάζεται ; 

θα γίνει ένταξη των αεροδρομίων υπό την Fraport στο «πακέτο Γιούνκερ» με χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων; 

ή ...

Β. Πούτιν προς Α. Βούτσιτς: «Η Σερβία θα δεχθεί στρατιωτικό χτύπημα από Αλβανία και Κροατία»

Η κατάσταση είναι δραματική, με τον Σέρβο πρωθυπουργό Βούτσιτς, να καλεί πρώτη φορά σε έκτακτο συμβούλιο το υπουργό Άμυνας Ζόραν Τζόρτζεβιτς. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Βούτσιτς, η κατάσταση είναι ανησυχητική..


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη κινητικότητα Αλβανών και Κροατών, με σκοπό να χτυπήσουν την Σερβία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ενημέρωσε τον Σέρβο Πρωθυπουργό Α.Βούσιτς πως η Σερβία κινδυνεύει να δεχθεί αιφνιδιαστικό στρατιωτικό χτύπημα με την βοήθεια μάλιστα των Δυτικών.
Αλβανία και Κροατία,

Ελλάδα....«Στα σκουπίδια της ιστορίας»

246
Η έννοια ή ο όρος «αποτυχημένο κράτος» (failed state) χαρακτηρίζει μία χώρα, η οποία δεν έχει επιτύχει σε ορισμένες ή σε όλες τις βασικές λειτουργίες της – έχοντας ενδεχομένως χάσει έμμεσα την εθνική της κυριαρχία.
Μεταξύ άλλων, «αποτυχημένη» θεωρείται μία χώρα, η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της οποίας αδυνατεί να λάβει αποφάσεις, να παρέχει σωστές δημόσιες υπηρεσίες ή να συνεργάζεται με άλλα κράτη ισότιμα, ως μέλος της διεθνούς κοινότητας (της Ε.Ε., της Ευρωζώνης κλπ.).
Τυχόν αδυναμία της χώρας δε να επιβιώσει με δικά της μέσα, εξαρτώμενη από τρίτους, όπως στο παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία ευρίσκεται στο «χρηματοδοτικό ορό» της Τρόικας, είναι ένα ακόμη βασικό στοιχείο ενός «αποτυχημένου κράτους».
Σύμφωνα τώρα με τη γερμανική...