# #

22 Ιουλ 2017

Σκάνδαλο ολκής! Η ΕΒΖ, χάριν της Τρ. Πειραιώς, ξεπουλάει τα εργοστάσια φιλέτα στην Σερβία

Η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως και όλες οι ευρωζωνικές και μετέπειτα μνημονιακέςκυβερνήσεις, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διαλύουν συνεχώς την εναπομείνασα παραγωγική βάση της χώρας.

Υπό την πίεση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία θέλει να τσεπώσει άρον – άρον το τίμημα για τα υποτιθέμενα δάνεια της, η κυβέρνηση σπεύδει να πουλήσει και μάλιστα κοψοχρονιά, τα δύο υπερκερδοφόρα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Σερβία.
Η ΕΒΖ αν..

Οι Γερμανικές Τράπεζες, μέσω Φούχτελ, αλώνουν Πάτρα και Πελοπόννησο. Στόχος όλη η Ελλάδα!


Η Πελοπόννησος θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, τον δίαυλο που αναζητεί επίµονα τα τελευταία χρόνια η Γερµανίαγια να διεισδύσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστηµα και στα ελληνικά κεφάλαια. 
Προς την κατεύθυνση αυτή δείχνει η πολιτική συµφωνία που υπεγράφη στις αρχές Μαΐου για επέκταση του δικτύου γερµανικών συνεταιριστικών τραπεζών Sparkasse στην Πελοπόννησο, παρουσία του αρµόδιου περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, του  υφυπουργού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερµανίας, Γιοακίµ Φούχτελ,του κ. Felzen, υψηλόβαθµου στελέχους της Sparkasse, των Γερµανών επάρχων του Schwabisch Hall, Gerhard Bauer, και του Calw, Helmut Riegger.
Ανάλογες επαφές, άγνωστο με ποιούς,

20 Ιουλ 2017

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΥ.... ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό συγκλόνισε την οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συνάδελφου Αριστείδη Μουζακίτη που «έφυγε» από τη ζωή.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του συνάδελφου που συμμετείχε στις δυνάμεις που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στο..

Χωρίς σχόλια.....

Φωτογραφία του Vladimir Kudra.

Να γελάσουμε...ή..

19 Ιουλ 2017

Ξεσπάει σε λίγο «το αντάρτικο της ελιάς» ...Θέλουν να μας πιούν το λάδι στην κυριολεξία πια!

Το νου σας μην ξεριζώσετε τις ελιές,λόγω επιδότησης....


“ Σε λίγο οι τρελλοί θα μας πουν πως είναι… «τρελλά ελαιόδενδρα»… ”


Ο Γιώργος Λεκκάκης, γνωστός συγγραφέας – δημοσιογράφος, για τις θέσεις και απόψεις του γύρω απο την Ελλάδα, την παράδοση, τη φύση και το περιβάλλον παρουσιάζει μέσα απο την Kontranews άρθρο που καθιστά τους Έλληνες πέρα από ενήμερους του θέματος, υπόλογους αν δεν αντιδράσουν…

Κάνει λόγο για την συντονισμένη προσπάθεια καταστροφής των γνήσιων ελαιόδενδρων της Ελλάδας και την αντικατάστασή τους από υβριδικά… Δηλαδή «κάποιοι» θα επιχειρήσουν να κάνουν ότι και με το σιτάρι.

 Αφού έχουν αποκτήσει στον τόπο τους τα εξαιρετικά ελληνικά φυτά και δένδρα, θα επιβάλουν στους Έλληνες να τα καταστρέψουν και να υποβαθμίσουν απόλυτα την ποιότητα και την γνησιότητα της παραγωγής. 

Ειδικά στην περίπτωση της Ελληνικής ελιάς, αν το καταφέρουν θα έχουν αποκόψει τον Έλληνα από ένα κυρίαρχο συστατικό της ιστορίας, της παράδοσης,  της καλλιέργειας, της παραγωγής, της διατροφής, της Ζωής του! Απομένει η θάλασσα και ο ήλιος.



Υπάρχει λύση για τη σωτηρία των ελαιώνων;

18 Ιουλ 2017

Με 7 φορολογικά μέτρα και μείωση μισθών στο Δημόσιο η επιστροφή των δανειστών





Μπορεί στην Αθήνα όλοι να ασχολούνται με τη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές με τα νέα σενάρια να κάνουν λόγο για τη Πέμπτη ή για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ωστόσο οι δανειστές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα ενόψει της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος. 
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι επικεφαλής του κουαρτέτου των θεσμών (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM) θα έρθουν στο πρώτο δεκαήμερο του..

'ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΣΕ ΚΡΙΣΗ''...

Ο Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου σας καλεί στη θεατρική παράσταση την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 21:15 μ.μ. στο πάρκο του Λιτοχώρου(θεατράκι) της θεατρικής ομάδας ''ΑΤΑΚΑ'' που ανεβάζει ξανά το θερμόμετρο με την παράσταση που όλοι αγαπήσαμε:''ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΣΕ ΚΡΙΣΗ''...

Η ΕΚΘΕΣΗ Α. ΓΚΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΜΟΣΚΩΦ ΣΤΟΝ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ





46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 

Εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στον εκθεσιακό χώρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας (βρίσκεται στην πλατεία του χωριού) η έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών του Λιτοχωρίτη καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα με έργα-αναφορά στον διανοητή, ποιητή, ιστορικό, δοκιμιογράφο, συγγραφέα και δημοσιογράφο Κωστή Μοσκώφ, αλλά και ..

17 Ιουλ 2017

H άγνωστη μαγική λίμνη στον Όλυμπο

Ο Επισκέπτης της Πιερίας – αφού περάσει από τους παλιούς οικισμούς του Παλαιού Παντελεήμονα, των Παλαιών Πόρων και της Παλιάς Σκοτίνας – μετά από μια διαδρομή 30 λεπτών με το αυτοκίνητο, φτάνει στη δασική θέση «Κατή». Η διαδρομή γίνεται μέσω των δασικών δρόμων που βρίσκονται στο πανέμορφο πυκνό δάσος. Σύμμαχος του επισκέπτη, η καλή σήμανση της περιοχής.
Η καλή σήμανση οδηγεί του επισκέπτες του Ολύμπου στην δασική θέση «Κατή».
Στο ξέφωτο της δασικής θέσης «Κατή» υπάρχει η πηγή με γάργαρο και παγωμένο νερό, γνωστή ως «Βρύση του Κατή» και βέβαια η ομώνυμη «Λίμνη του Κατή». Η ορεινή – και όχι φυσική – λίμνη δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή και αποτελεί μια από τις μικρές εκπλήξεις που...

Το άγιο κάστανο!!!!!!!!!!!!

 
Πιστοί στο Αγρίνιο προσκύνησαν ένα κάστανο
που πριν από..

Στη Λεπτοκαρυά-αναγνώστρια..."Πλημμύρισε ο τόπος κι αυτοί του Δήμου...."



Είμαστε Πλημμυρισμένοι και αποκλεισμενοι.

Πλημμύρισε ο τόπος.
Η αυλή μας έχει 30 εκατοστά νερό.

Σε ερώτηση στον δήμο να στείλουν μηχάνημα, να κάνουν μια διάνειξη προς την θάλασσα μας είπαν ....

Χιονίζει στον Όλυμπο..Χάθηκε 30χρονος ορειβάτης από τη Ρουμανία


“Το χαμηλο “Χάρυβδη” το κατάφερε! Χιονίζει κατακαλόκαιρο (17/Ιουλίου/2017) στον Όλυμπο και μάλιστα πάνω από τα 2650 μέτρα!!!”
Εν τω μεταξύ με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι προσπάθειες διάσωσης του 30χρονου ορειβάτη από τη Ρουμανία, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος από το περασμένο Σάββατο σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου. Την επιχείρηση δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική,

Οι υλοτόμοι του Ολύμπου

Σχετική εικόνα

...

Γελάνε και τα κάστανα...τα "άγια"