# #

13 Φεβ 2021

"Party Μωρή Αρρωστη”: Οι «αρχές» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (βίντεο)


Η επίκληση στις «αρχές» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει κατακλύσει τις τελευταίες μέρες τις ανακοινώσεις της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ.,

Κάθε αλαλαγμός της ΔΑΠ υπέρ του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοίδη συνοδεύεται και από ύμνους για τις “αρχές” της.

Ε, πάμε να δούμε κάποιες από τις “αρχές” της φοιτητικής παράταξης των “αρίστων”, όπως αποτυπώνονται – με τον καλύτερο τρόπο – στα ίδια τα δικά της καλέσματα προς την σπουδάζουσα νεολαία.

Γιατί η νεολαία δεν χρειάζεται να μαθαίνει Κοινωνιολογία, κατά την κυβέρνηση των “αρίστων”. Καλύτερα να επιδίδεται σε άλλες “τέχνες” και “επιστήμες”.  Οπως, για παράδειγμα το…ξεβράκωμα.

Και που αλλού θα μπορούσαν να διδαχτούν αυτές τις “επιστήμες” οι νέοι, σπουδαστές και μη; 

Μα στα πάρτυ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Πάρτε, λοιπόν,

Δεν ήταν πανδημία. Ευκαιρία ήταν.

 

Εδώ Police-τεχνείο




Παβλοφικά λοκντάουν, αναστολές ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων, υπονομευμένο κοινωνικό κράτος, βεντάλιες, ακορντεόν, λουκέτα, φτώχεια και φιλότιμο, χωρίς τερατώδη αστυνομοκρατία, δεν γίνεται.

Θυμάστε τι λέγαμε στην αρχή της πανδημίας, όταν άρχισε να γίνεται αισθητή η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (κάπως ανακουφισμένοι και από την κωλοφαρδ… τύχη μας, που ήταν καταχείμωνο και δεν είμαστε μεγάλη τράνζιτ χώρα, ώστε να θρηνήσουμε πολλά θύματα στο πρώτο κύμα);

«Ε, δεν μπορεί, ακόμα και βαφτιστήρι της Θάτσερ ή του Πινοσέτ να είσαι, πλέον έχεις καταλάβει τη ανάγκη προστασίας του κοινωνικού κράτους. Της ανάγκης στήριξης του ανθρώπου πάνω απ’ τους αριθμούς και την ενίσχυση όλων των δημόσιων αγαθών, όπως η Υγεία και η Παιδεία».

Πόσο λάθος κάναμε...

Πώς οι Πολωνοί εστιάτορες παρακάμπτουν το lockdown















Εκατοντάδες εστιατόρια και μπαρ στην Πολωνία ανοίγουν, αδιαφορώντας για τα περιοριστικά μέτρα. Στο πλευρό τους φαίνεται να βρίσκεται το Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ η μπυραρία PiwPaw στο κέντρο της Βαρσοβίας έχει γεμίσει κόσμο. Οι σερβιτόροι πηγαίνουν γρήγορα από τη μια παρέα στην άλλη. «Διαθέτουμε 40 διαφορετικά είδη μπύρας», περηφανεύεται ο Μίχαλ Μάτσιαγκ ιδιοκτήτης της δημοφιλούς μπυραρίας. Δεν φορά μάσκα, όπως άλλωστε και όλοι οι πελάτες.  

Η PiwPaw ανήκει στις πολυάριθμες μπυραρίες και τα εστιατόρια που ..

Με την υγεία δε παίζουμε...ευτυχώς έχουμε κυβέρνηση με πολύ υψηλό IQ


Μέχρι σήμερα ήμασταν όλοι έξω...
δεν ήμασταν σε καραντίνα γι αυτό δεν είχαμε καθόλου κρούσματα.

Εγώ πάλι λέω να μείνουμε έξω στη βροχή και στο χιόνι για να εμποδίσουμε τη μετάδοση.


Στα δωμάτια λοιπόν με μάσκα και sms για να πάμε τουαλέτα πλέον. Δεν παίζουμε με την υγεία.


Η δήλωση της Ημέρας....

12 Φεβ 2021

Το σενάριο της ζωής της Γεωργίας Βασιλειάδου δεν θα το έγραφε ούτε η πιο ευφάνταστη πένα.

 



Ορφάνια, φτώχεια, ανέχεια, μάνα που μεγάλωσε μόνη την κόρη της, δύο λαμπρές καριέρες, φήμη, δόξα, αγάπη. Αυτά είναι κάποια από τα κεφάλαια της ζωής της Γεωργίας Βασιλειάδου, που άλλοι θα ήθελαν και δυο και τρεις ζωές, για να ζήσουν όσα εκείνη βίωσε στα 83 χρόνια της ζωής της. 

Κι, όμως, στην πραγματικότητα, η Γεωργία Αθανασίου (αυτό ήταν το πραγματικό της επίθετο) από πολύ νωρίς γνώρισε τον θάνατο και βίωσε τον πόνο της απώλειας και της ορφάνιας. Και τα επόμενα χρόνια της παιδικής, αλλά και της ενήλικης ζωής της ήταν ένας διαρκής αγώνας και μία «μάχη» με την οικονομική ανέχεια, τις δυσκολίες της ζωής, αλλά και τα ταμπού της εποχής, που λίγο έλειψαν να στερήσουν στον κόσμο, την «κωμικιά των κωμικών», όπως συνήθιζε να λέει για την Βασιλειάδου, ο άλλος σπουδαίος ηθοποιός ..

Υγειονομικούς δεν «γεννάει» αλλά μπάτσους (για τα πανεπιστήμια) προσλαμβάνει

 «Δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε ή να δημιουργήσουμε ή να “γεννήσουμε” πρόσθετους νοσηλευτές, γιατρούς, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους πέραν αυτών που έχουμε. Όποιος είναι διαθέσιμος, σας διαβεβαιώνω ότι αξιοποιείται».

Στο βίντεο μετά το 8′.30”:

  

Κανονικά, ένας πρωθυπουργός σε περίοδο πανδημίας θα έπρεπε να ντρέπεται κάνοντας την παραπάνω δήλωση. Στον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Αντίθετα,

Η γερμανική Die Welt: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εξαγόρασε επιστήμονες για να δικαιολογήσουν τα αντισυνταγματικά lockdowns...»!!!!

 

H γερμανική εφημερίδα Die Welt αποκάλυψε αλληλογραφία μεταξύ του Ινστιτούτου Koch και του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας όπου ζητήθηκε από τους επιστήμονες να στηρίξουν τα «προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα» των lockdowns...  

Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας, η Die Weltπροχώρησε σε αποκάλυψη ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας προσέλαβε επιστήμονες από το ινστιτούτο Robert Koch και πολλά πανεπιστήμια προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών επαφών στη χώρα, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021. 

Τα έγγραφα - περισσότερα απο 200 σελίδες που ανακτήθηκαν από την εφημερίδα μετά από μια νομική αντιπαράθεση με το Ινστιτούτο Koch, αποκαλύπτουν την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και των...

11 Φεβ 2021

Ο εγκληματίας πολέμου Μαξ Μέρτεν, η δίκη του οποίου ξεκινάει σαν σήμερα το 1959 και η "σκοτεινή" εμπλοκή σ' αυτή την υπόθεση του "εθνάρχη" Κων/ου Καραμανλή

 

11/02/1959. Ξεκινά στην Αθήνα η δίκη του Μαξ Μέρτεν, του Ναζί εγκληματία πολέμου που υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη τη διετία 1942-1944, ως σύμβουλος της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης. 

Ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε τη μεταφορά των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, ενώ είχε ευθύνη και για την αρπαγή των περιουσιών τους, που η συνολική τους αξία ξεπερνούσε τα 125.000.000 χρυσά φράγκα. Το Ειδικό Στρατοδικείο Εγκληματιών Πολέμου της Αθήνας καταδικάζει τον Μέρτεν σε 25ετή κάθειρξη.

Έπειτα όμως από πιέσεις της Γερμανίας, η κυβέρνηση Καραμανλή, αφού τροποποίησε τον ισχύοντα νόμο (Ν.Δ. 3933/1959) για τους Γερμανούς υπηκόους που φέρονταν ως εγκληματίες πολέμου, αποφυλάκισε τον Μέρτεν και τον απέλασε στη Γερμανία, με την προϋπόθεση να εκτίσει εκεί την ποινή του. Τα γερμανικά δικαστήρια τελικά...

Δηλαδή, τόσο καιρό η κυβέρνηση εισηγείται και οι επιστήμονες «ντύνουν» με επιστημονικά δεδομένα τις αποφάσεις των πολιτικών;

Σαν ξεκούρδιστη ορχήστρα

 


Η πολιτική που ασκείται τώρα δεν είναι ούτε ακορντεόν, ούτε φαγκότο, ούτε τσέμπαλο ούτε τίποτα. Είναι αυτή του ντόμινο. Το ένα λάθος φέρνει τ’ άλλο και τα δυο... στα μούτρα μας.

Προτείνω, μια στάση εδώ. Restart και επανασχεδιασμο, γιατί κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
Δεν γίνεται οι υπουργοί να κάνουν βόλτες στα κανάλια και ο καθένας να λέει ό,τι ο ίδιος πιστεύει ή ακόμα χειρότερα, ό,τι νομίζει ότι ικανοποιεί τη δική του πολιτική πελατεία.

Δεν μπορεί ο υπουργός Υγείας να βγαίνει χθες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και να ανακοινώνει στον Ελληνικό λαό ότι θα εισηγηθεί σκληρό lockdown. Σε ποιον θα το εισηγηθεί στην επιτροπή των επιστημόνων;

Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, προκειμένου να δώσει εντολή τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάσουν εκτακτως για να του εισηγηθούν lockdown.

Και η επιτροπή τι θα κάνει; Θα λάβει την πολιτική απόφαση;

ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ..ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΙΡΕΤΩΝ 10-2-2021

 

 

Για την εκπαιδευτική κοινότητα δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και το σύνολο σχεδόν όσων ορίστηκαν κατέθεσαν στις 10-2-2021 στη Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, δηλώσεις παραίτησης από μέλη του «Π.Υ.Σ.Π.Ε» Πιερίας.



Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ δεν νομιμοποιεί την συγκρότηση και λειτουργία του «Π.Υ.Σ.Π.Ε» Πιερίας. Άλλωστε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που συγκροτήθηκαν από τις Περιφερειακές Δ/νσεις  δεν έχουν γίνει αποδεκτά και ..

Παφίλης: Έβγαλε στη Βουλή σεξιστικές αφίσες της ΔΑΠ

Που ζούμε....

Παφίλης: ΔΑΠ και ΠΑΣΠ  παίρνουν "έτοιμες σημειώσεις και αντιγραφές" για τις εξεταστικές!!!!



 "Αυτοί είναι οι φοιτητές που θέλετε να φτιάξετε. Αυτή είναι η αναβάθμισή σας" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ παρουσιάζοντας αφίσες για πάρτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Βουλή.

Ρεσιτάλ έδωσε την Τετάρτη (10/02) ο Θανάσης Παφίλης στη Βουλή κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέβηκε στο βήμα και εκφράζοντας την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια, έβγαλε αφίσες της ΔΑΠ για πάρτι.

"Μια και μιλάμε για αρχές και αναβάθμιση του πανεπιστημίου, έχω εδώ τη δικιά σας ιδεολογική σύγκρουση στα πανεπιστήμια. Τα πάρτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Θα τα καταθέσω στα πρακτικά να μείνουν στην ιστορία" τόνισε ο κ. Παφίλης και άρχισε να παρουσιάζει τις αφίσες σχολιάζοντας τόσο τις εικόνες που περιείχαν ημίγυμνες κοπέλες και τους σεξιστικούς τίτλους αλλά και τα...

«Αστυνομικός με πυροσβεστήρα, έσπασε το σαγόνι φοιτητή» (βίντεο και φωτο)

 

Από τη χθεσινή αστυνομική βία

Για το αστυνομικό πογκρόμ κατά των φοιτητών μετά το τέλος του χθεσινού μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα που οδήγησε σε 52 προσαγωγές μίλησε o πρώην πρύτανης..

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Τι μεταδίδει η Deutsche Welle:


Γερμανικό δικαστήριο ακυρώνει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για την καταπολέμηση της πανδημίας με την αιτιολογία ότι «δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς».


Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (Verwaltungsgerichtshof) της Βάδης-Βυρτεμβέργης ακυρώνει την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί, κάνοντας δεκτή τη σχετική προσφυγή μίας γυναίκας από την πόλη Τύμπινγκεν. Η δικαστική απόφαση είναι τελεσίδικη και ορίζει ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας αίρεται από τις 11 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί για τελευταία φορά από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης δεν έχει δημοσιευθεί και ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιες παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων στηλιτεύουν οι δικαστές, ούτε πώς ακριβώς ερμηνεύουν την αρχή της αναλογικότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση του Δικαστηρίου του Δευτέρα, η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε ολόκληρο το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, κρίνεται «απλουστευτική και χωρίς διαφοροποιήσεις», ενώ δεν θεωρείται επαρκής τεκμηρίωση «ο φόβος για μία εκθετική αύξηση του αριθμού των ..

10 Φεβ 2021

Και τα χουντικής έμπνευσης και προέλευσης νομοσχέδια αυτής της Κυβέρνησης συνεχίζουν να ψηφίζονται με φρενήρεις ρυθμούς.

 


Ποινικοποίηση της πολιτικής, ποινικοποίηση της ζωής στα πανεπιστήμια, ποινικοποίηση της φιλίας και της αλληλεγγύης 

Και τώρα 

Ποινικοποίηση και της Μουσικής και της μουσικής έκφρασης.

Αύριο ψηφίζεται  αποτρόπαιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο  προβλέπεται απαγόρευση ...

Κι εσύ ρε Κουτσούμπα;

  

Δεν θα μπορούσε ν' απουσιάζει από το κάδρο των μεγάλων "οικογενειών" ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ...

Με κάμερες το...

"Τρομονόμο" στη μουσική θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση!!!!!!

 


«Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή - ψηφίζεται στις 11/02 - , νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα. («ν/σ Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα».

Στο νομοσχέδιο αυτό (άρθρο 8) εμπεριέχεται και εμπλουτίζεται ο ευρωπαϊκός τρομονόμος (άρθρα 187α, 187β – κυρώθηκε στη Βουλή το 2019). Με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό - καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη "να εμπεριέχει...

Θα το δεχτείτε ΚΑΙ ΑΥΤΟ;

 


Συγνώμη προκαταβολικά αν προσβάλω την αισθητική σας. 

Αλλά κάποιοι από σας (η αλήθεια είναι ολοένα και λιγότεροι κι ολοένα πιο μουγκοί) είστε ικανοί να το... 

Για την εκπαιδευτική κοινότητα δεν υπάρχουν εκλεγμένοι αιρετοί

 




Η «εκλογική διαδικασία»-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 βρήκε απέναντί της  το ηχηρό ράπισμα της συντριπτικής αποχής – 95% στην α/θμια εκπαίδευση- που επιφύλαξαν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ ως απάντηση στην αδιάλλακτη στάση, την  αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε στην προσπάθειά της να πιέσει τους εκπαιδευτικούς, που μαστίζονται από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, να ψηφίσει αυτούς που δεν ήταν υποψήφιοι.

Για την εκπαιδευτική κοινότητα δεν υπάρχουν εκλεγμένοι αιρετοί και όσοι ορίστηκαν θα προβούν,

9 Φεβ 2021

Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας

 



Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας:

"άουτφιτ", 
"λοκντάουν" 
"κλικ εγουέι", 
"κλικ ιν σόπ", 
"ταξις νετ", 
"σκριν σοτ", 
"σπικάζ", 
"μάι στάιλ ροκς", 
"γκλάμουρ",... 
"πρότζεκτ", 
μοντάζ", 
"μουντ", 
'σεφ", 
"σαρβάιβορ", 
"μπουτικ", 
κόντσεπτ", 
"φορμάτ", 
"ρέκορντ", 
σολντ άουτ", 
"ΣΕΟ", 
"μπρο", 
"μάνατζερ" 
και πάμπολλες ακόμη,

ΚΑΙ γι' αυτή τη φωτογραφία η διαταγή στην ΕΡΤ για απαγόρευση φωτογραφιών του Λιγνάδη με "άλλους"!

 


Δείτε τι παίζει τώρα στα κανάλια της ΕΡΤ......

Ο Εκδικητής



Έχει κι άλλο...

¨Εχει ξεφύγει ο ανέμελος Μωυσής: 12 μήνες τώρα “ανοίγουμε-κλείνουμε” και βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο σημείο. Στην αφετηρία…

 

12 μήνες διαγγέλματα, 6.000 νεκροί και πάντα “κολλημένοι” στην “αφετηρία”

Κλείνει λιανεμπόριο και εκπαίδευση, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Αυτά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , που μας έφερε ακριβώς ένα χρόνο πίσω! 12 μήνες τώρα “ανοίγουμε-κλείνουμε”  και βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο σημείο. Στην αφετηρία…

Αυτό είναι το μόνο που μένει ίδιο, γιατί όλα τ΄ άλλα αλλάζουν προς το χειρότερο… 

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 6.000. Το σύστημα υγείας ένα χρόνο τώρα αποδεικνύεται ότι θα χρειαζόταν κι άλλη στήριξη που δεν του δόθηκε. Όσο για την οικονομία; Η καταστροφή είναι πλέον ασύλληπτη…

Στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός δεν είπε γιατί δεν έγινε τίποτα για τα...

Διαγράψτε την Ελλάδα…Αν τολμάτε!! (Ένα άρθρο που αξίζει να φτάσει σε κάθε γωνιά της γης και να διαβαστεί από όλους)

 


Ο Αμερικάνος λογοτέχνης Robert Elias Najemy γράφει για την Ελλάδα. Ένα άρθρο που αξίζει να φτάσει σε κάθε γωνιά της γης και να διαβαστεί από όλους

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων. 

Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. 

Γκρεμίστε κάθε τι ελληνικό από όλο τον Πλανήτη. 

Έπειτα σβήστε την ελληνική γλώσσα από παντού. Από την Ιατρική σας, την Φαρμακευτική σας. Από τα μαθηματικά σας (Γεωμετρία, Άλγεβρα),από την Φυσική και τη Χημεία σας, από την Αστρονομία σας. Από την πολιτική σας. Από την καθημερινότητά σας. 

Διαγράψτε τα ...

Γι' αυτή τη φωτογραφία η διαταγή στην ΕΡΤ για απαγόρευση φωτογραφιών του Λιγνάδη με "άλλους"!

 


Δείτε...

8 Φεβ 2021

Ο μεγάλος βιασμός


 


Καθώς πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες για βιασμούς, η έγκλειστη πανδημική μας κοινωνία βρήκε θέμα, εκτός από τη αγιότητα του Τσιόδρα και την brutal διαχείριση του Χαρδαλιά, για να περνά με μικρά επιφωνήματα απαρέσκειας τον πολύ και πολύ νωθρό χρόνο της έγκλειστης τηλεθέασης.

Μοιάζει σαν η ελληνική κοινωνία να αποτελείται μόνο από βιαστές και βιασμένους και στη μέση τηλεθεατές στο μεγάλο μπανιστήρι.

Κι ενώ το πανδημικό απόσπασμα κάθε μέρα εκτελεί ό,τι είχε απομείνει από την αστική δημοκρατία, την ελευθερία, την εργασιακή αξιοπρέπεια, τη μικρομεσαία επιχείρηση, τη δημόσια περιουσία, τη δημόσια υγεία, το δημόσιο σχολείο,

Εκοψαν πρόστιμο σε 80χρονη χαροκαμένη γιαγιά. (video)

 

Διαβάζεις το άρθρο που υπάρχει στην ιστοσελίδα lamiareport και πέρα απ' ότι σου σφίγγεται η καρδιά αναρωτιέσαι αν κάποια ομιλούντα ένστολα δίποδα θα έπρεπε να ονομάζονται άνθρωποι. Δυστυχώς δίπλα σ' αυτά τα τομάρια -αν πιστέψουμε το ρεπορτάζ που υπάρχει σ' αυτόν τον ιστότοπο- υπάρχουν και κάποιες απίστευτες συμπεριφορές που μας δείχνουν πόσο έχει αποκτηνωθεί ένα μέρος της κοινωνίας μας.

Αντιγράφουμε από το σάιτ που αναφέραμε:

 Η ζωή έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στην 80χρονη γυναίκα. Έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της και αργότερα τον εγγονό της.

Μετά και το χαμό του εγγονού της δεν άντεξε. Λύγισε. Πήγε στο νεκροταφείο και..

Politico και Guardian για Μητσοτάκη: Παραβίασε ξανά τις απαγορεύσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός


Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Για άλλη μια φορά, Μέσα του εξωτερικού (όχι του εσωτερικού φυσικά) αναφέρονται σε παραβίαση των περιορισμών της πανδημίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μάλιστα, όπως τονίζουν, σε μια ημέρα που τα μέτρα για τους πολίτες αυστηροποιήθηκαν σημαντικά.



Την ώρα που αν δεν υπήρχαν τα social media το θέμα πιθανόν να μην είχε πάρει μεγάλη διάσταση, πολλά Μέσα του εξωτερικού εξακολουθούν να μας ενημερώνουν για τις "ανέμελες" περιπέτειες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, το Politico και η Guardian εστιάζουν με εκτενή ρεπορτάζ, στο γλέντι προς τιμήν του πρωθυπουργού -και με συμμετοχή δεκάδων ατόμων- χωρίς μέτρα και ατομικά μέσα προστασίας,

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται από σήμερα, Δευτέρα (08/02)

 Ότι να ναι...Έχουν χάσει τη μπάλα-έχουν γίνει πλέον ανέκδοτο και εκτός Ελλάδας...


Από σήμερα επανέρχονται και οι «κόκκινες κορδέλες» στα ράφια των σούπερ μάρκετ στις μητροπολιτικές περιοχές και τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, καθώς με την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων, αλλάζει και η διαδικασία πώλησής τους. Έως τώρα απαγορευόταν μόνο η πώληση μόνο παιχνιδιών.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, σε αυτές τις περιοχές, απαγορεύεται η πώληση στα super market..Παιχνιδιών, Υποδημάτων, Ρούχων, Ηλεκτρικών συσκευών.

Ωστόσο επιτρέπεται να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουάριου, μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα και μανάβικα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα είναι ανοιχτά έως τις 17.00 το απόγευμα.

Ανοιχτά θα μπορούν να είναι φαρμακεία, βενζινάδικα και περίπτερα.

Σημειώνεται ότι στο επίπεδο μητροπολιτικών περιοχών εντάσσονται:

Δήμος Δίου-Ολύμπου : Επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προς φορείς σύγχρονου πολιτισμού

 


Επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προς φορείς σύγχρονου πολιτισμού (μουσεία, πινακοθήκες, συλλογές)

 

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ενημερώνει τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημόσιου δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας για δράσεις μέσα στο 2021, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και της ανάδειξης του έργου των μουσειακών φορέων σύγχρονου πολιτισμού.

Η πρόσκληση ΔΕΝ αφορά ...

7 Φεβ 2021

Λοκντάουν μέχρι να σβήσει η τέφρα.


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ COVID-19 ΜΕΧΡΙ ΤΗ 01/02/2021 ΕΛΛΑΔΑ Πληθυσμός:10.72 εκ. 5.796 KOYBA Πληθυσμό: 11.33 εκ. 216"

 Στην Κούβα του Λαϊκισμού έχουν 216 νεκρούς.

Στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε ξεπεράσει τους 6.000 νεκρούς, αλλά ΌΧΙ.

ΔΕΝ θα κάνουμε μαζικά τεστ, δεν θα πάρουμε εμβόλια, δεν θα αυξήσουμε τα δρομολόγια στα ΜΜΜ.

Εσείς θα...

Γιάννης Ιωαννίδης: ''Αναποτελεσματικό το lockdown που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, έχουμε δημοσιογραφία του τρόμου"




Το μοντέλο του lockdown που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι από τα πλέον αναποτελεσματικά αναφέρει ο καθηγητής Παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας του Stanford University Γιάννης Ιωαννίδης. 

 Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει τα σκληρά περιοριστικά μέτρα έχουν αντιστρόφως ανάλογο αποτέλεσμα και στην Ελλάδα και διεθνώς και αυτό αποδεικνύεται ότι φθάνουμε τον ένα χρόνο με τον κορωνοιό, τον Μάρτιο 2021 κλείνουμε ένα χρόνο μαζί με τον Covid 19. 

Η Ελλάδα με βάση τον δείκτη Οξφόρδης εμφανίζεται στην κλίμακα 80, παρόμοιο ποσοστό είχε και το Wuhan της Κίνας. Επίσης ο εμβολιασμός δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια, να μην κυριαρχήσει το φαινόμενο της ομοιοστασίας.

Ποια είναι τα δεδομένα;