# #

5 Σεπ 2020

Λεπτοκαρυά....Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ή απλώς ο δήμος αδιαφορεί?

Γιατί ο δήμος δεν ξεκίνησε τις εργασίες της διάνοιξης εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο?


 Στο προτελευταίο συμβούλιο της δημαρχίας του Δημόπουλου έγινε ανταλλαγή του οικοπέδου που βρίσκεται κάτω από την ιδιοκτησία του Ν.Λιόντα και πάνω από την ιδιοκτησία του Χ.Σιαμήτρα.

Ο συμπατριώτης μας Στ.Μουσδράκας απεδέχθη την ανταλλαγή με ένα οικόπεδο που είχε ο Δήμος στην κατασκήνωση Κιλκισίου. Ο Μουσδράκας ,που βρίσκεται στη Λεπτοκαρυά αυτό το διάστημα, σε ερώτησή μας επιβεβαίωσε την ανταλλαγή και πλέον , εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, το οικόπεδο είναι δημοτικό.

Η ανταλλαγή έγινε με σκοπό να ανοιχτεί επιτέλους ο δρόμος ,όπως κατεβαίνουμε προς την παραλία αριστερά ,όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα παραπάνω.

Ερώτηση...

Η εκκαθάριση των ηλικιωμένων.....και η περίεργη σιωπή της "Αριστεράς"

 Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν....

Η επιδημία και οι ηλικιωμένοι...

Στο γύρισμα της συγκυρίας

Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες: Οι κεφαλαιοκράτες και η κυβέρνησή τους δεν θα ανεχθούν για πολύ καιρό ακόμα να κοιμάται το κεφάλαιό τους και να καταγράφουν ζημιές.

Όπως κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, θα απαιτήσουν ανθρωποθυσίες· και οι μισθωτοί θα κληθούν πίσω στην δουλειά για να αξιοποιήσουν το κεφάλαιο (μέσα σε υγειονομικές συνθήκες χειρότερες από αυτές που επικρατούσαν στην αρχή της καραντίνας), πιθανότατα χωρίς να προβάλουν αντίσταση, επειδή είναι πιασμένοι είτε στην παγίδα της μισθωτής εργασίας, είτε στην παγίδα του χρέους, είτε στην παγίδα της κοινωνικής ανόδου.

Η πρώτη παγίδα συνίσταται στο γεγονός ότι οι μισθωτοί δεν μπορούν να επιζήσουν παρά μόνο πουλώντας τις ικανότητές τους προς εργασία· επομένως θα πρέπει να επιστρέψουν στην δουλειά τους προκειμένου να αποκτήσουν τα αναγκαία για την συντήρηση και την αναπαραγωγή των εργασιακών τους ικανοτήτων, και τελικά της ίδιας της ζωής τους. 

Η δεύτερη παγίδα,

4 Σεπ 2020

100% επιτυχία: Το ρωσικό εμβόλιο υπόσχεται ανοσία στον κορωνοϊό για όλους

 Ολοκληρώθηκαν τα δύο πρώτα στάδια κλινικών δοκιμών σε εθελοντές του νέου εμβολίου Sputnik-V το οποίο ανακοίνωσε πως ανέπτυξε η Ρωσία πριν μερικές εβδομάδες. Τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά για τον Ιούνιο και Ιούλιο που έλαβαν χώρα οι εμβολιασμοί των εθελοντών.

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών ήταν υπεραισιόδοξα.
100% επιτυχία: Το ρωσικό εμβόλιο υπόσχεται ανοσία στον κορωνοϊό για όλους

Η Δύση είχε εκφράσει από την αρχή της ανακοίνωσης του νέου εμβολίου από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, την ανησυχία της και τις αμφιβολίες της για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του νέου εμβολίου καθώς η τρίτη και πιο σημαντική φάση των δοκιμών γίνεται σε χιλιάδες ανθρώπους περιλαμβάνοντας συνεχή παρακολούθηση, συγκρίσεις με placebo και άλλες διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν τη μακροχρόνια ασφάλεια του.

Όμως η Ρωσία, η οποία τον Αύγουστο είχε ανακοινώσει το εμβόλιο, έδωσε τα ..

3 Σεπ 2020

ΣΕΠΕ Πιερίας...Το υπουργείο Παιδείας ας αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας......
Χωρίς ντροπή προχώρησε στην αύξηση του αριθμού... μαθητών ανά τάξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, εν μέσω πανδημίας και με όλους τους ειδικούς να προτείνουν το ακριβώς αντίθετο.

Καθηγητής Μαγιορκίνης: Προτείνει μάσκες στα παιδιά 10-19 χρονών στα σχολεία 

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν επιτέλους την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

Διεκδικούμε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την κάλυψη όλων των κενών και τα εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων.

 

Mετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ  το Υπουργείο Παιδείας είχε στη  διάθεσή του όλο τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να σχεδιάσει το άνοιγμα των σχολείων με τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις, ασχολήθηκε με τη συνέχιση της άγριας επίθεσης στο δημόσιο σχολείο. 

Εξάντλησε όλη του την προσπάθεια στη νομοθέτηση αλλεπάλληλων αντιεκπαιδευτικών νόμων και εκτρωματικών διατάξεων (πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, νόμος για τα ιδιωτικά σχολεία, Π.Ν.Π. για τις κάμερες στις τάξεις, διαδικασίες εξπρές για τις υπηρεσιακές μεταβολές, διατάξεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, εγκύκλιος που στερεί από τους νεοδιορισθέντες συναδέλφους μας το δικαίωμα στην άδεια ανατροφής κ.α.). 

Χωρίς ντροπή προχώρησε στην αύξηση του αριθμού...