# #

14 Μαρ 2015

Πάνος Καμμένος στην Bild: Δεν θα μου κουνά το δάχτυλο ένας διεφθαρμένος σαν τον Σόιμπλε!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!
Τόσο την Ιταλία, όσο και την Ισπανία θα… έπαιρνε μαζί της εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα, εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας παράλληλα τη Γερμανία για εμπλοκή στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.
«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα ακολουθήσουν και κατόπιν σε ένα βαθμό, η Γερμανία. Πρέπει, επομένως, να βρούμε μία λύση εντός της ευρωζώνης, ωστόσο η λύση αυτή δε μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν», υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα Bild, συμπληρώνοντας: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένατρίτο πρόγραμμα στήριξης αλλά ένα κούρεμα, όπως ακριβώς έλαβε η Γερμανία το 1953 στη σύνοδο του Λονδίνου».
«Γιατί προστατεύονται από τη γερμανική κυβέρνηση CEO της Siemens που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς;

ΕΤΣΙ «ΣΤΗΘΗΚΑΝ» ΤΑ... ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ!

Ο ελληνικός λαός θα γίνει μάρτυρας απίστευτων αποκαλύψεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Ετσι «στήθηκαν» τα... γερμανικά υποβρύχια της μίζας!

Δεν είχε... τέλος το ξέφρενο πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα γίνει μάρτυρας απίστευτων αποκαλύψεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας.
Οι μίζες έπεφταν «βροχή» και όπως έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, οι συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο διαφθοράς, ξεπερνούν τις...

Κρούγκμαν: Οι Γερμανοί κάνουν λάθος αν περιμένουν απο την Ελλάδα να παίξει το συνηθισμένο παιχνίδι τους.

...

Η νέα διαφορετική δυναμική των διαπραγματεύσεων....

Είναι η Άνοιξη κύριε Βόλφανγκ μου…


Οκέϊ το κατάλαβα. Το εμπέδωσα καλά πως “η κατάσταση είναι κρίσιμη, ο κίνδυνος εξόδου απ’ την ευρωζώνη ορατός, οι κυβερνητικοί χειρισμοί ανώριμοι έως κι επικίνδυνοι”...

Τελειώνουν τα αποθέματα ρευστότητας, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα έχουν χρήματα για τις συντάξεις, το τραπεζικό σύστημα καταρρέει, οι διαπραγματεύσεις ναυαγούν”...

Πάει, ως εδώ ήταν. Όσα με κόπο οικοδομήθηκαν απ’ τους προηγούμενους γραβατωμένους μετόχους/κυβερνήτες,

Η κυβέρνηση Μέρκελ συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους οφειλέτες της Ε.Ε. Και χρωστάει και το κρύβει. ΔΙΑΒΑΣΤΕ



Εξαιρετικά αποκαλυπτική ήταν πρόσφατη ανακοίνωση της Eurostat, που για πρώτη φορά συγκέντρωσε και παρουσίασε το κρυφό χρέος των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πρόκειται για υποχρεώσεις που, όπως εξηγεί η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, δεν συνυπολογίζονται ακόμη στο χρέος, είναι, ωστόσο, πιθανό αυτό να συμβεί στο μέλλον. Περιλαμβάνουν δε τρεις κατηγορίες υποχρεώσεων: εγγυήσεις του Δημοσίου, υποχρεώσεις που συνδέονται με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν εγγράφει στον προϋπολογισμό και υποχρεώσεις επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο 222% το χρέος της «υπερδύναμης»!

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζεται από μια φευγαλέα ματιά στον πίνακα με το πιθανό ή σκιώδες δημόσιο χρέος κάθε χώρας είναι ότι απέχει παρασάγγας από τον πίνακα με τις επιδόσεις των χωρών στο δημόσιο χρέος όπως μετριέται επισήμως. 

Οι επιδόσεις, για παράδειγμα, της Γερμανίας, με ένα πολύ χαμηλό δημόσιο χρέος, της τάξης του 77% για το 2013, πάνε περίπατο και η κυβέρνηση της Μέρκελ συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους χρεώστες της ΕΕ, ενώ η Ελλάδα φαίνεται ως μια από τις χώρες με την πιο συνετή χρήση της δυνατότητας...

13 Μαρ 2015

Η γερμανική κυβέρνηση έχει καταφέρει να κάνει ξανά τους Γερμανούς πολίτες αντιπαθείς σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι Ο Γερμανός μπάρμπας θα πρέπει να αντιληφθεί πως τα χρόνια περνούν για όλους μας...

BundestagΠαρατηρώντας τις αντιδράσεις και διαβάζοντας τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερμανών αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, καταλαβαίνω πως η γερμανική κυβέρνηση έχει χάσει την ψυχραιμία της, ενώ η γερμανική ηγεμονία στην Ευρωπαϊκή Ένωση φτάνει στο τέλος της.
Όταν η μικρή Ελλάδα αμφισβητεί την γερμανική ηγεμονία, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
Προφανώς, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κολακεύεται να παίζει τον...

ΕΤΣΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΤΑ 18,7 ΔΙΣ. ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΙΝΑΝ 4,2 ΔΙΣ. ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Ξεπερνά κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας ο τρόπος με τον οποίο οι προηγούμενες μνημονικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να μας «σερβίρουν» ως φυσικό επακόλουθο τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Δυστυχώς για αυτούς η διάλυση έχει ονόματα και διευθύνσεις. 

Με απίστευτη ελαφρότητα μας ανακοινώνουν ότι τα αποθεματικά των ταμείων μειώθηκαν από τα 18,7 δισ. στα 4,2 δισ. χωρίς να μας εξηγούν ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση και πως φτάσαμε ως εδώ.
Στα όρια της απύθμενης υποκρισίας κινούνται και οι κριτικές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τώρα ξαφνικά «νοιάζονται» για το ενδεχόμενο να μην...

Ζάρα Βάγκενκνεχτ στη Γερμανική βουλή: Μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους πρέπει να διαγραφεί (βίντεο)


Ομιλία στη Γερμανική Βουλή στις 7/5/2010
Στην ψηφοφορία του γερμανικού κοινοβουλίου για την έγκριση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Die Linke επέλεξε να απέχει καθώς θεώρησε ότι τι η εισήγηση της συμφωνίας από τον Σόιμπλε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο δεν κατοχύρωνε την Ελλάδα απέναντι στην άσκηση περαιτέρω ...

Οι ιδεολόγοι της δουλοπρέπειας, του ραγιαδισμού,της οσφυοκαμψίας


Οικύριοι Σταύρος Θεοδωράκης και Θάνος Τζήμερος δεν είναι ούτε οι μόνοι ούτε οι σημαντικότεροι εκφραστές της πολιτικής αντίληψης η οποία μπορεί να συνοψιστεί με τρεις λέξεις: ραγιαδισμός, εθελοδουλία, δουλοπρέπεια. 





Σημαντικότερους υπηρέτες αυτής της πολιτικής αντίληψης μπορούμε να βρούμε πολλούς ανάμεσα σ αυτούς που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο, σφυρηλατώντας τους δεσμούς εξάρτησής της από ξένα κέντρα.  Ωστόσο, οι κύριοι Τζήμερος και Θεοδωράκης είναι από αυτούς που σε κάθε εποχή ξεχωρίζουν, είτε γιατί είναι αφελείς είτε... 

Κάποια πράγματα στη ζωή είναι ανεκτίμητα – Για όλα τα άλλα υπάρχει… ο Mpompolas

Jo Di Σταύρος Θεοδωράκης



Έτσι είναι.... τούτος δω ο "ανεκτίμητος " έχει λόγο για τα δρώμενα στη χώρα!!!
Αλήθεια είναι- όσο κι αν φαίνεται απίστευτο...

Ζήτω οι "επενδυτές που ληστεύουν την Ελλάδα"

Ζήτω οι Γερμανοί που κατηγορούν , βρίζουν, απαξιώνουν, ληστεύουν(ασταμάτητα από την του Όθωνα την εποχή και συνεχίζουν κανονικά όσο υπάρχουν δοσίλογοι), μοιράζουν μίζες στα τομάρια που τα κρύβουν φανερά κιόλας στη χώρα τους...ΖΗΤΩ...

Ζήτω κάθε όμοιος -Εφιάλτης που σκοπό της ζωής έχει να χτυπήσει πισώπλατα κάθε Έλληνα που προσπαθεί να σταθεί στα δυο του πόδια...

Ζήτω λοιπόν το ...

Ποτέ δεν θα διώξουν οι Γερμανοί την Ελλάδα από το ευρώ!




Καταπέλτης ήταν εναντίον της Γερμανίας και υπέρ της Ελλάδας το κεντρικό πρωτοσέλιδο άρθρο του διευθυντή της μηνιαίας γαλλικής εφημερίδας Le Monde Diplomatique, Σερζ Αλιμί. «Υποστηρίζοντας την Ελλάδα» ήταν ο τίτλος του. «Εναντίον της λιτότητας για πάντα» ο υπέρτιτλος. «Η Γερμανία, υποστηριζόμενη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν δέχεται την άφιξη στην εξουσία μιας αριστερής κυβέρνησης στην Αθήνα που θα επιθυμούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Απαιτεί η Γερμανία να χρησιμοποιήσει την οικονομική και χρηματοοικονομική κυριαρχία της για να υποχρεώσει την Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία μιας πολιτικής λιτότητας που την έχει καταστρέφει», υπογραμμίζεται στον υπότιτλο.

Στην Ευρώπη εκτυλίσσεται μια αναμέτρηση ανάμεσα σ' εκείνους που επιμένουν να εφαρμόζεται μια πολιτική που απέρριψε με την ψήφο του στις βουλευτικές εκλογές ο ελληνικός λαός και στην κυβέρνηση Τσίπρα που θέλει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, γράφει ο διευθυντής της αριστερής εφημερίδας της σοσιαλιστικής διανόησης.
Η αναμέτρηση «θα είναι ακόμη πιο άγρια, καθώς αυτοί οι τελευταίοι θα μπορούσαν να διαδώσουν τις ιδέες της αντίστασης σε τρίτους,

Καταγγελία "βόμβα". Ξένα "τεχνικά κλιμάκια" σε συνεργασία με αστούς πολιτικούς λήστευαν τον ελληνικό λαό. Αναζητείται εισαγγελέας (Βίντεο)

Μια καταγγελία που δημοσιογραφικά να μπορούσε να χαρακτηριστεί «βόμβα» έκανε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Action 24 ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μηλάκας.
Ξεκίνησε με μια αναφορά του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Στα δυο χρόνια που είμαι υπουργός συνάντησα πολιτικούς έλληνες οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για προσωπικά τους συμφέροντα και για τα συμφέροντα των φίλων τους», είχε πει ο Ολλανδός αξιωματούχος.
Με απλά λόγια δηλαδή ο Ντάισελμπλουμ μας είπε ότι γνώρισε έλληνες πολιτικούς των περασμένων κυβερνήσεων που «λαδωνόταν» χοντρά προφανώς από επιχειρηματικούς ομίλους για να κάνουν μπίζνες με το ελληνικό δημόσιο.

Αυτό που δεν μας είπε, είναι με ποιο τρόπο γινόταν η «δουλειά»,

Κινηματογραφική Λέσχη Λεπτοκαρυάς


400.000 μαχαιριές, επιστρέφονται στους Ναζί !!!


Σπάνιο αρχειακό υλικό τίθεται στην υποστήριξη του έργου της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών.

Πρόκειται για 400.000 έγγραφα που εμπλουτίζουν εδώ και λίγους μήνες τα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Τα αρχεία που προέρχονται από τις ΗΠΑ, αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των ..

Αφιερωμένο στους ντόπιους Γερμανοτσολιάδες...Βίντεο

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε τι θα ένιωθαν κάποιοι ντόπιοι Γερμανοτσολιάδες –σαν τον επικεφαλής του «Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον Τζήμερο ή τον Γρηγόρη Φαρμάκη, ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ- οι οποίοι έσπευσαν να χλευάσουν την απόφαση της κυβέρνησης να διεκδικήσει τις Γερμανικές επανορθώσεις αν παρακολουθήσουν το βίντεο που παραθέτουμε.

Σ’ αυτό βλέπουμε τον επικεφαλής του Γερμανικού Αριστερού κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ, να λέει: «Η Γερμανία έχει μια ιστορική ευθύνη και πρέπει να ακολουθήσει μια ιστορική ευθύνη και πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου και της κατανόησης και του δικαίου. Τουλάχιστον το κατοχικό δάνειο πρέπει να επιστραφεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δάνειο που δεν έχει ποτέ διαγραφεί».

Αλλά πέρα απ’ αυτό ακόμα και γερμανικές εφημερίδες είναι πολύ πιο συγκρατημένες από τους «δικούς» μας Γερμανοτσολιάδες. 

Η Süddeutsche Zeitung γράφει μεταξύ άλλων:

Ακατανόητη η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Τζήμερο....Μήπως είναι τελικά θαυμαστής του Τσίπρα?

Πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την επίθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Τζήμερο. 
Μπορεί ο Τζήμερος να αποκάλεσε «Χίτλερ» τον Τσίπρα, όπως θα δειτε στο βιντεο, αλλά δεν το έκανε για … 

12 Μαρ 2015

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.... και μια ερώτηση από εμάς προς τους 3 ..Θα μας απαντήσουν?



Οι Βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ζήσης Ζάννας, Μπέτυ Σκούφα και Χάρης Τζαμακλής σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών κατέθεσαν τροπολογία - προσθήκη στο συζητούμενο στη Βουλή σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Η τροπολογία αφορά τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών στη Πιερία για το σχολικό έτος 2013-2014 και διασφαλίζει τη συνέχιση της απρόσκοπτης μεταφοράς των μαθητών.


Η ερώτησή μας τώρα κύριοι....

Σε προκαλω ανοικτα και δημοσια κ. Θεοδωράκη ...









Κ Θεοδωρακη, εγω μπορω να βγω στο Μεγκα και να πω οτι το Ποταμι ειναι Μπομπολισταν.
Εσυ κ Θεοδωρακη, μπορεις να πας στην πλατεια του μαρτυρικου Διστομου και να δηλωσεις στα καφενεια οτι η απαιτηση εκτελεσης της αμετακλητης αποφασης κατα του Γερμανικου δημοσιου ειναι «φασιστικη κινηση «;

Η Ισλανδία απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην ΕΕ

ευρωπαικη-ενωση
 Η Ισλανδία ανακοίνωσε ότι απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο χρόνια μετά την ανάδειξη της ευρωσκεπτικιστικής κεντροδεξιάς κυβέρνησης που είχε δεσμευτεί ότι θα έβαζε τέλος στη διαδικασία αυτή, που ξεκίνησε το 2009.


Ο υπουργός Εξωτερικών, Γκούναρ Μπράγκι Σβέινσον, είπε ότι...

Μέρκελ: Η γερμανική κατοχή δεν είναι τίποτα μπροστά στην επίθεση που μας έκανε η Ελλάδα με τη Νάνα Μούσχουρη

Μούσχουρη Σόιμπλε2
Στην επίθεση πέρασε η γερμανική κυβέρνηση μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως η Γερμανία δεν χρωστάει τίποτα στην Ελλάδα από την γερμανική κατοχή, αφού και η Ελλάδα επιτέθηκε στη Γερμανία με τη Νάνα Μούσχουρη. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως η Ελλάδα επιτέθηκε στην Γερμανία με τη Νάνα Μούσχουρη, η οποία τραγουδούσε στα γερμανικά και έσπαζε τα ..

Απίστευτο......Πήρε άδεια το κόμμα παιδόφιλων στην Ολλανδία!

Παιδί
Νομιμοποίηση του Κόμματος των Παιδοφίλων (PNVD) από το Τοπικό Δικαστήριο της Χάγης! Μετά την απόφαση του Τοπικού Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία βασιζόμενη στην ελευθερία της έκφρασης, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν απαγόρευσε την ίδρυσή του, η Ολλανδική Κυβέρνηση αναγνώρισε και ..

Αποζημιώσεις για τις Αμαλίες που πουλήσαμε στους τουρίστες ζητάει η Γερμανία

Αμαλία τσολιαδάκιΔιαστάσεις πολέμου παίρνει η κόντρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία, αφού μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την επιτροπή διεκδίκησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η γερμανική κυβέρνηση ζητάει από την Ελλάδα όλα τα έσοδα από τις Αμαλίες που έχουν πουληθεί, ως σουβενίρ, σε τουρίστες.
Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, τα έσοδα από τις Αμαλίες που πουλήθηκαν σε τουρίστες στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ανέρχονται σε...

Μία βόμβα υγείας που αντικαθιστά την κορτιζόνη!


Είναι μια βόμβα υγείας, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που αντικαθιστά την κορτιζόνη!
Γι αυτό απο πολλούς βοτανολόγους συστήνεται στα άτομα που πάσχουν απο ρευματοειδή αρθρίτιδα πριν καταφύγουν στην κορτιζόνη, να αποφύγουν τους πόνους με ...

11 Μαρ 2015

Παλιά, έσταζε μέλι το στόμα του για την κυβέρνηση Σαμαρά. Σήμερα ο Γερμανός βγάζει ... δηλητήριο από το στόμα του.


Όσο αυτός ο μανιακός Γερμανός, που θυμίζει ταγματάρχη των Ναζί, ο Σόιμπλε, βρίζει την Ελλάδα και προσπαθεί να τσαλακώσει την ελληνική κυβέρνηση, μας βεβαιώνει ότι πάμε καλά, ότι επιτέλους είμαστε όρθιοι, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο.






Όσο, παλιά, έσταζε μέλι το στόμα του για την κυβέρνηση Σαμαρά και μας έλεγε ότι ήμαστε καλά παιδιά γιατί τρώγαμε όλο το φαγητό μας (τότε που είχε να κάνει με μία Ελλάδα, με σκυμμένο το κεφάλι στις εντολές της τρόικας), τόσο σήμερα που η Ελλάδα αντιστέκεται στη γερμανική βαρβαρότητα, ο Γερμανός βγάζει ...

«Χρυσή» απάντηση από τη Χρυσοβελώνη στο ΠΟΤΑΜΙ για την ΜΟΜΑ

Την αντίδραση της εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη προκάλεσε η δήλωση των βουλευτών του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη και Γρηγόρη Ψαριανού για τον Πάνο Καμμένο.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει τα εξής:
«Το «Ποτάμι» θα αντικαταστήσει τη ΜΟΜΑ με τις τεχνικές εταιρείες των αφεντικών του. 
Στο Κούγκι θα παραδώσει τη Μονή στους ...

H χώρα μας συνεχίζει να έχει πολλούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και «πνευματικούς ανθρώπους», οι οποίοι ελέγχονται από την γερμανική κυβέρνηση.

Η χώρα κυβερνήθηκε από ανθρώπους που ήταν ξεπουλημένοι.
Προσέξτε ποιοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις. Πρώτο και καλύτερο, το παιδί της Siemens.
Kreta, Kondomari, Erschießung von ZivilistenΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χτες στη Βουλή την απόφαση της κυβέρνησης για στήριξη της επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, δηλώνει πως είναι έτοιμος να υπογράψει την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου του 2000 για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο. 
Κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα. Και θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι.
Με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει η Ελλάδα τις γερμανικές αποζημιώσεις, είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που η γερμανική κυβέρνηση περνάει σε θέση άμυνας απέναντι στην Ελλάδα.
Το παιχνίδι λέγεται «πολιτική» και επιτέλους πρέπει αυτό το παιχνίδι να το παίξει και η Ελλάδα.
Αλήθεια, γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο 2015 -εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου-, για να βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση που θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις;

10 Μαρ 2015

Εγώ έχω χρήματα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Me

Η Τρόικα επιστρέφει αύριο στην Αθήνα αλλά δεν θα την λέμε Τρόικα, αν και θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το όνομα της Τρόικας και να αλλάξουμε όνομα στην Αθήνα. 

Θα μπορούσαμε να λέμε την Αθήνα «Ρώμη» και να λέμε πως η Τρόικα πήγε στη Ρώμη, οπότε εμάς δεν θα μας πείραζε.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί η Τρόικα έρχεται μόνο στην Αθήνα. Τόσες πόλεις έχει η χώρα, γιατί δεν πάει και σε αυτές η Τρόικα;

Να πηγαίνει η Τρόικα και στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Λάρισα και τις άλλες πόλεις, ώστε να μοιράζεται η ντροπή και να μην έχει μόνο η έρμη η Αθήνα το «προνόμιο» να την επισκέπτεται η Τρόικα.

Θα μπορούσαμε να στείλουμε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αλβανία, ώστε να πηγαίνει η Τρόικα στην Αλβανία και να μην ντρεπόμαστε εμείς.


Αν σας φαίνεται περίεργο να στείλουμε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αλβανία, δεν θα έπρεπε.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έστειλε τα χρήματά του στο εξωτερικό, οπότε γιατί να μην αρχίσουμε να στέλνουμε στο εξωτερικό μερικές κρατικές υπηρεσίες και μερικά υπουργεία;

Πολλοί Έλληνες στέλνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Οι Έλληνες στέλνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, και, αν αρρωστήσουν λίγο περισσότερο από μια απλή γρίπη,

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΕΤΟΥΜΕ ΖΗΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ - ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ 

ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τσίπρας: Θέτουμε ζήτημα γερμανικών αποζημιώσεων - Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τοποθετήθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός,  Αλέξης Τσίπρας. 
Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο αφορά την πρόταση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.
Ιστορική χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αποτείνοντας φόρο τιμής στα θύματα του Β’ παγκοσμίου Πολέμου και τιμώντας τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή για την ελευθερία της πατρίδας και τη διάλυση του ναζισμού.
«Για να μπορούμε σήμερα να έχουμε μια πατρίδα ελεύθερη και κυρίαρχη», είπε ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε «ποιος λαός μπορεί να έχει μέλλον αν δεν τιμά την ιστορία του;». 
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι ακόμα ζώσα η γενιά της εθνικής αντίστασης και οι μνήμες από τα βασανιστήρια και τις θηριωδίες των στρατευμάτων του Γ' Ράιχ. «Οι μνήμες αυτές οφείλουν να διατηρηθούν στις νεότερες γενιές, για να θυμόμαστε πάντα τι σημαίνει ναζισμός, φασισμός και τι προκάλεσε στη σύγχρονη ιστορία.
«Ποιος λαός μπορεί να προχωρήσει μπροστά σβήνοντας τη συλλογική μνήμη και αφήνοντας ιστορικά αδικαίωτους τους αγώνες και τις θυσίες του», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας;
«Όταν τη θέση της αλληλεγγύης και του σεβασμού παίρνει η μισαλλοδοξία τότε αυτό που κυριαρχεί είναι ο πόλεμος και το σκοτάδι», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις θηριωδίες της Γερμανίας.
«Η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν της επιτρέπεται να κάνει τα..

Νίκος Κοτζιάς...Επιθυμούν μια Ελλάδα κατεστραμμένη παρά μια Ελλάδα αναπτυγμένη ώστε να μην συμπαρασύρει την Ισπανία και την Πορτογαλία.



Σε μεγάλο ακροατήριο μίλησε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς στην Στοά του Βιβλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε εκτός απο τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Τόσκας και το στέλεχος του Πράττω κ. Μιχάλης Γεωργάκης.
  
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις 45 μέρες της κυβέρνησης τονίζοντας οτι:

Kάναμε σειρά από ενέργειες που έχουν ένα χαρακτηριστικό, είναι 45 μέρες μαχών ώστε να διαμορφώσουμε μεγαλύτερο χώρο κινήσεων για την Ελληνική Κυβέρνηση.

Προσπαθούν να μας στραγγαλίσουνε...

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: 13 ΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ» - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Προβολή των αρχείων της παλιάς λίστας Λακάρντ σε αντίγραφο αλλά και της νέας που έφθασε στη χώρα μας από τη Γαλλία, όταν πλέον άρχισαν οι έρευνες για την υπόθεση, έγινε στο Ειδικό Δικαστήριο προκειμένου οι δικαστές να έχουν πλήρη εικόνα των ηλεκτρονικών αρχείων αλλά και των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.
Η όλη διαδικασία που κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά προκάλεσε το χιουμοριστικό σχόλιο του προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Νίκου Πάσσου ότι ...

Τα πέντε χρόνια που πέρασαν είχαμε......Σαπίλα!


Τα πέντε χρόνια που πέρασαν είχαμε:
    α)  Έναν πρωθυπουργό που πήγε στις Κάννες, του είπαν εκεί η Μέρκελ, οι «εταίροι» και οι εγχώριοι «σωτήρες» ότι η θητεία του έληξε πριν την ώρα της, εκείνος το δέχτηκε, παρέδωσε την κυβέρνηση και όλα αυτά …  θυμήθηκε να τα «καταγγείλει» μετά από 4 χρόνια μόνο και μόνο για να πάρει μερικά ψηφαλάκια και να μπει στη Βουλή…
    β) Έναν δεύτερο πρωθυπουργό, δοτό,

Πόνεσαν(?) τους Γερμανούς οι δηλώσεις Βαρουφάκη για τα εγκληματικά δάνεια στην Ελλάδα

βαρου
 Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο, ενώ είπε ακόμη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν καλά από την αρχή πως η Αθήνα δεν θα ...

Η πλήρης γελοιοποίηση του τέως υπ. Οικονομικών

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε χθες ο Γκίκας Χαρδούβελης για την απίστευτη πράξη του να φυγαδεύσει τεράστια ποσά στο εξωτερικό, την ώρα που καλούσε και αυτός τους πολίτες (ως μέλος του πρωθυπουργικού επιτελείου το 2012) να κάνουν θυσίες και να μη φοβούνται για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες... 
Ο εκλεκτός του συστήματος Σημίτη, που χρίστηκε υπουργός Οικονομικών από τον Αντ. Σαμαρά στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ήδη ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατέβηκε ακόμη ένα σκαλοπάτι στον προσωπικό του κατήφορο. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για το ηθικό τουλάχιστον μέρος της υπόθεσης της μεταφοράς χιλιάδων ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού (και μάλιστα κατά τρόπο τμηματικό, για να μην πιαστεί στον έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος), ο πρώην υπουργός έδωσε χθες μια αξιοθρήνητη ...

Στο νησί Τζέρσεϊ. Πού βρήκε τα χρήματα; Τα δούλεψε, λέει. Οκ. Αλλά γιατί τα΄βγαλε έξω και ξέχασε να τα δηλώσει ως μετέπειτα υπουργός Οικονομικών;

Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ, 

Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ

 ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ

 ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΑΔΡΕΣ


Ο Γκίκας Χαρδούβελης, το Τζέρσεϊ και οι «αόρατος» offshore τουρισμός!

Τον Ιούλιο του 2014 ως υπουργός Οικονομικών, ο Γκίκας Χαρδούβελης συσκέπτονταν για το μείζον θέμα των offshore και του πλούτου που φοροδιαφεύγει. 
Λίγους μήνες μετά, αποκαλύπτεται πως από το 2012 είχε «διοχετεύσει» χρήματα σ΄ έναν από τους καλά «στεγασμένους» offshore παραδείσους. Το νησί Τζέρσεϊ. Πού βρήκε τα χρήματα; Τα δούλεψε, λέει. Οκ. Αλλά γιατί τα΄βγαλε έξω και ξέχασε να τα δηλώσει ως μετέπειτα υπουργός Οικονομικών;
Ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε δημόσια πως: «Φοβήθηκα κι εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Κι εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματά μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα».
Τον καταλαβαίνω.
Αλλά δεν πήγαμε όλοι αυτοί που φοβηθήκαμε για τα «λεφτά» μας στο Τζέρσεϊ, μα λίγα λεπτά μέχρι το... ντουλάπι με τα τρόφιμα! 
Εκείνος, άραγε, έτσι αυθόρμητα –λόγω φόβου- επέλεξε έναν απ' τους πλέον «ψαγμένους» φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη; 
Εξ' όσων γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι, οι «πολλοί» εκείνης της περιόδου έβγαλαν τα χρήματα απ' τις τράπεζες και τα 'κρυψαν σε στρώματα ή στην κατάψυξη. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ή γνώριζαν το νησάκι Τζέρσεϊ για να τα βάλουν εκεί; 
Εκεί όπου επικρατεί ξεχωριστό πολιτικό, οικονομικό και κυρίως δικαστικό καθεστώς; 
Μάλλον, όσοι διέθεταν πολλά χρήματα. Τ
όσα πολλά που δε μπορούσαν να κρυφτούν σ' ένα στρώμα ή δίπλα σ' ένα κατεψυγμένο κομμάτι κρέας...

Ο Ηλίθιος κι ο Πανηλίθιος....



εδώ κι ο επόμενος ...αρχηγός. Το φαντάζεστε ε΄...

Δεν αγκαλιαζόμαστε, για να ζήσουμε εκείνο το σύντονο αλλά και ωκεάνειο αίσθημα του ίλιγγου και του αποκεφαλισμού που το λέμε ηδονή....


ΠΛΑΤΩΝΑ: ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ - [Ή ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ΗΘΙΚΟΣ]

Οι Λειμώνες του Έρωτα...


«Τι έρωτας, τι θάνατος, δεν έχεις να διαλέξεις.»

Μ’ αυτό το λαμπερό στίχο η δημοτική μας ποίηση κατέγραψε τη διαλεκτική σχέση του έρωτα και του θανάτου και έκλεισε σε δεκαπέντε μόλις συλλαβές βάθος και πλάτος φιλοσοφικών νοημάτων ασύλληπτων και που αξιώθηκαν αμέτρητους θηρευτές από τα πιο λαμπρά πνεύματα του ανθρώπινου γένους. Ένας τέτοιος εκλεκτός των ανθρώπων και ο Δημήτρης Λιαντίνης που μοίρασε τη ζωή του ανάμεσα στον έρωτα και στον ξανθό Απρίλη. Το Διόνυσο και τον Απόλλωνα. Και διάλεξε το Διόνυσο. Για να οδηγηθεί στον Απόλλωνα, στο φως και στο απολυτήριο μάθημα της αλήθειας. Γιατί αδελφούς και ομοιότητες τους διέκρινε και δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και ευλαβικά ανέδειξε το στίχο του Σολωμού ως ένα από τους καλύτερους της νεοελληνικής ποίησης:



«Έστησ’ ο Έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη.»



Σε χίλιους τόνους μουσικούς επανέλαβε από αρχή έως και τέλος αυτή τη σχέση που κάνει αξεχώριστους τον Έρωτα και το Θάνατο. Γαϊτανάκι μαλαματένιο τα λόγια του τεντωμένο και σμιλεμένο στον τόπο που δεν έχει τόπο να σταθεί, κι εκεί και τότε που ο χρόνος γίνεται ένα με το χώρο. Το σημείο το απροσδιόριστο ανάμεσα Έρωτα και Θάνατο. Η εικόνα αυτής της δραματικής τελετουργίας απεικονίζεται με τρόπο απαράμιλλο στο κόσμημα που απέθεσε στο εξώφυλλο των Ελληνικών του. Πάνω στη ναξία λίθο. Και έχει ιδιαίτερο νόημα εδώ να τονίσουμε πως «ναξία λίθος» είναι το άλλο όνομα που είναι γνωστές εκείνες οι πέτρες που «Ακονόπετρες» καλούνται.

Στάσου και δες ετούτο το κόσμημα. Την τριάδα των μορφών. Την «αγία τριάδα». 

Μακράν του υπερβατικού νοήματος που η θρησκεία έδωσε στη φράση. Πλησίον όμως των μέτρων του ανθρώπου. Των μέτρων που ο Δημήτρης Λιαντίνης μας έμαθε να σεβόμαστε και να τιμούμε ως τα μόνα δυνατά να μας ανυψώσουν στο ανώτερο σημείο που η φύση μας προόρισε έναν έκαστο. Ο συμβολισμός πασιφανής. Σε τούτη την «αθώα» χορευτική φιγούρα ξετυλίγεται σύμπασα η ζωή του αληθινού ανθρώπου. Η πορεία από το σκοτάδι προς το φως. Πορεία που ξετυλίγεται στο μεταίχμιο του έρωτα και του θανάτου. Κορυφή και σύνορο ασύνορο που και ο Λιαντίνης διόδευσε με τάξη, κλιτότητα και μέτρο…

Σε ποιες χώρες ζούνε οι περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού;

Οι «Έλληνες του εξωτερικού», που διαμένουν πλέον μόνιμα εκτός Ελλάδας, διατηρώντας, όμως, σε επίπεδο συλλογικό ή και ατομικό, τις υλικές, πολιτιστικές και συναισθηματικές τους σχέσεις με τη χώρα,βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, με τα χρόνια της κρίσης να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο σε αριθμό.






Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, οι Έλληνες βρίσκονται σε ποσοστό 61% στην...

9 Μαρ 2015

«Κάτω τα χέρια από τον Χαρδούβελη…κουμμούνια»








Ο επικεφαλής της Google Έρικ Σμιντ είχε δηλώσει «περήφανος» για την φοροδιαφυγή της πολυεθνικής το 2012, τονίζοντας πως οι προσπάθειες μείωσης των φόρων ονομάζεται«καπιταλισμός».
Μόνον εκείνο το έτος η Google έστειλε 9,8 δισ. δολάρια των εσόδων της, στις Βερμούδες ώστε να μην φορολογηθούν και είχε τονίσει ότι  «Πληρώνουμε τα νόμιμα που προβλέπονται . Είμαι πολύ περήφανος για τη φορολογική δομή που έχουμε δημιουργήσει. Το κάναμε με βάση τα κίνητρα που προσφέρουν οι κυβερνήσεις. Αυτό λέγεται καπιταλισμός. Είμαστε περήφανοι καπιταλιστές…».
Προσέξατε την λέξη «προβλέπονται» ; 
Για όλο το πόπολο «προβλέπονται» οι φόροι, οι πλειστηριασμοί, η ανεργία, τα συσσίτια και τις Αγορές «προβλέπονται» οι offshore, η κρατικοδίαιτη οικονομία, το μονοπώλιο.
Οπως είπε κι ο νεοφιλελεύθερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο γνωστός τσιρίδας, η οικονομία είναι «φυσικό φαινόμενο όπως η ...

Ετσι έχασαν και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους!



Η πεμπτουσία της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα είναι η φράση που είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε «πηγαδάκι» με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή: «Οι δανειστές δεν κάνουν βήμα πίσω, τους είναι αδιάφορο ποιος θα είναι στην εξουσία ή αν θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο»! 
Ακριβώς αυτή η στάση του Βερολίνου αντανακλάται στις προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Οι αλαζόνες Γερμανοί πιστεύουν ακράδαντα πως όπως έχουν λιώσει κυριολεκτικά τη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την ίδια ευκολία θα λιώσουν πολιτικά και θα μετατρέψουν σε όργανό τους και οποιαδήποτε κυβέρνηση με πυρήνα τον ...