# #

2 Σεπ 2021

Εθνικό πένθος: Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης...«Αν δεν είχα βιώσει αυτά που βίωσα, δεν θα είχα γράψει αυτή τη μουσική»>

 Ρούφηξε τη ζωή μέχρι τέλους: «Πώς πρέπει να ζήσουμε τα μετρημένα χρόνια μας; Πρέπει να τα γευτείς, να τα εξαντλήσεις. Πρέπει με τα μάτια να δεις ό,τι υπάρχει, με το στόμα σου να φας ό,τι υπάρχει, με τα χέρια να ψάξεις ό,τι υπάρχει» -και αυτό που έλεγε σε συνέντευξή του ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν η καθημερινότητά του.


Ημέρα θλίψης η σημερινή για τη χώρα καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας εμβληματικός συνθέτης και στιχουργός, ένας πολιτικός που άφησε το στίγμα του, αλλά και ένας άνθρωπος σύμβολο της αντίστασης κατά της δικτατορίας.     

Η τραγική είδηση της εκδημίας του Μίκη Θεοδωράκη έγινε γνωστή πριν από λίγα λεπτά. 

Ο τεράστιος, ίσως ο σπουδαιότερος Έλληνας συνθέτης όλων των εποχών πέρασε στην αθανασία σε ηλικία 96 ετών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1925 στη Χίο.[27] Η καταγωγή του πατέρα του, Γιώργη Θεοδωράκη, Μπιζανομάχου,[28] ήταν από τον Γαλατά Χανίων και της μητέρας του, Ασπασίας Πουλάκη, από τον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας. Οι γονείς του συναντήθηκαν στην Μικρά Ασία, λίγο πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τα παιδικά του χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης τα πέρασε σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επαρχίας όπως τη Μυτιλήνη, τα Γιάννενα, το Αργοστόλι, το Πύργο Ηλείας, τη Πάτρα και κυρίως στην Τρίπολη Αρκαδίας, λόγω των συχνών μεταθέσεων του δημοσίου υπαλλήλου πατέρα του.

Στην Τρίπολη, μόλις 17 ετών,

31 Αυγ 2021

Λεπτοκαρυά: Τριήμερο εκδηλώσεων από την " Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς"


Για ακόμα μια φορά η "Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς" διοργανώνει τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Λεπτοκαρυά. 

Δείτε το πρόγραμμα και σας προσκαλούμε ,

Ρωσία και Κίνα ένωσαν τα βαγόνια τους-Το Ιράν προστίθεται και αυτό

 




10000 στρατιώτες από τη Διοίκηση Δυτικού Θεάτρου του PLA και την Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας ολοκλήρωσαν τις ασκήσεις Zapad/Interaction-2021 στην περιοχή Ningxia, ανατολικά του Σινγιάνγκ, 13 Αυγούστου 2021

  1. K. BHADRAKUMAR, Indian Punchline, Reseau Internatonal,15-8-21

[Ο συντάκτης του άρθρου είναι πρώην ανώτερο στέλεχος του ινδικού υπουργείου των εξωτερικών και πρεσβευτής σε χώρες της Μέσης Ανατολή. Οι αναλύσεις του αναδημοσιεύονται σε πολλά έγκυρα διεθνή μέσα σοβαρής πληροφόρησης]

Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Οι Times της Τεχεράνης δημοσίευσαν την Τετάρτη ότι η Μόσχα γνωστοποίησε  στην Τεχεράνη ότι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) έχει επιτύχει συναίνεση για την ένταξη του Ιράν ως πλήρους μέλους της ομάδας.

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ μετέδωσε αυτή τη σημαντική είδηση σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του, Ναύαρχο Αλί Σαμκάνι. Αργότερα, ο Σαμκάνι  έγραψε στο Τουίτερ ότι αυτός και ο Πατρούσεφ συζήτησαν επίσης για το Αφγανιστάν, τη Συρία και τον Περσικό Κόλπο.

Η SCO επιτέλους αποσυνδέει την ένταξη του Ιράν από τις πυρηνικές συνομιλίες και τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Είναι σημαντικό ότι το τηλεφώνημα του Πατρούσεφ σηματοδοτεί επίσης την πρώτη υψηλού επιπέδου στρατηγική επικοινωνία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης μετά την ορκωμοσία του Εμπραχίμ Ραϊσί ως νέου προέδρου του Ιράν. Ο Patrushev είναι μια πολύ ανώτερη προσωπικότητα στο πολιτικό συμβούλιο του Κρεμλίνου.

Η συναίνεση του SCO — κατ’ αρχήν μια σινορωσική κοινότητα — επιταχύνει την αποδοχή του Ιράν, παρά τις αβεβαιότητες που εμφανίζονται στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης Μπάιντεν να προχωρήσει στην πυρηνική συμφωνία ενόψει της ισχυρής «δικομματικής» αντιπολίτευσης στην Ουάσιγκτον και από άλλες ομάδες συμφερόντων.

Η επιθετική τοποθέτηση του ανώτερου Δημοκρατικού Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ που προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είναι ίσως η πιο αγενής...

30 Αυγ 2021

Έπνιξαν στα δακρυγόνα τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

 



Κυβερνητική επιχείρηση κυβερνητικού αυταρχισμού κατά της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα χθες Κυριακή 29/8.

Με κυβερνητική εντολή και σχέδιο οι πολυπληθείς δυνάμεις των ΜΑΤ πήραν αφορμή από την διατεταγμένη προβοκατόρικη δράση ολιγάριθμων «γνωστών άγνωστων» και «φασιστοειδών παρακρατικών» μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και εξαπέλυσαν μια απάνθρωπη τυφλή επίθεση με δακρυγόνα, αντλίες νερού και βομβίδια κρότου λάμψης, εναντίον του πλήθους δεκάδων χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών κατά των αναγκαστικών και εξοντωτικών μέτρων για υποχρεωτικό εμβολιασμό, μεταξύ των οποίων ήταν γέροντες και γυναίκες με τα παιδιά τους.

Στόχος αυτής της σχεδιασμένης επίθεσης ήταν να διαλύσουν άρον άρον τη συγκέντρωση και να εκφοβίσουν το πλήθος προκειμένου να ανακόψουν τη διαφαινόμενη επέκταση στη συνέχεια των λαϊκών κινητοποιήσεων για την προάσπιση δικαιωμάτων που απορρέουν από το ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις.

Το σχέδιο για τη διάλυση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα,

29 Αυγ 2021

Καταγγελία-«βόμβα» προέδρου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: Πολιτικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού;

 

Πολιτικά πρόσωπα έχουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος μάλιστα έδωσε το παράδειγμα πολιτικού προσώπου από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο πήγε στο νοσοκομείο να εμβολιαστεί.

Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΑΧΕΠΑ έκανε μια δήλωση «βόμβα», για πολιτικούς που διατείνονται πως έχουν εμβολιαστεί και έχουν πλαστά πιστοποιητικά. Μάλιστα έφερε το παράδειγμα και πολιτικού από τη Θεσσαλονίκη.

«Δε θα ...