# #

28 Μαρ 2015

Παραμάγαζο του Βενιζέλου η ΝΔ του Σαμαρά!

Παραμάγαζο του Βενιζέλου η ΝΔ του Σαμαρά!
Μόνο αηδία προκαλεί η αποκάλυψη της RealNews για τις επαφές Σαμαρά – Βενιζέλου ωστε να συνεννοούνται για την αντιπολιτευτική τους τακτική! 

Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ «ΠΟΝΟΣ» ΤΟΥ ΣΗΦΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

image002
Πλείστα όσα ερωτηματικά εγείρει η επιστολή του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ανδρέα Παπανδρέου (περίοδος που αποφασιζόταν η ψηφιοποίηση του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου από τις εταιρείες Siemens και Intracom) και προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου της Siemens, Σήφη Βαλυράκη.
Αυτή η υπερευαισθησία του πρώην υπουργού, έρχεται 3 χρόνια μετά το ομόφωνοπόρισμα της Επιτροπής που προήδρευσε, για να μας υπενθυμίσει το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι δεν ελήφθη υπ΄ όψιν το αποτέλεσμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που επιδίκασε στη Siemens ζημιά για το ελληνικό δημόσιο αξίας τουλάχιστον 2 δις ευρώ. Και η Πολιτεία ακυρώνοντας τον ίδιο τον εαυτό της, τη μετέτρεψε σε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Αρχιερείς αυτής της πολιτικής διαστροφής οι ...

Η πολιτική με βάση το δόγμα «ούτε ρήξη – ούτε υποταγή» είναι ανέφικτη, γιατί το δίλημμα «ρήξη ή υποταγή» είναι πραγματικό.



Πέρα από τις εύστοχες ή άστοχες κριτικές προς την κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, υποβαθμίζεται ή αλλοιώνεται ο ρόλος των Ευρωπαίων «εταίρων» μας. Επιδιώκουν την υποταγή της κυβέρνησης στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, χωρίς να αφήνουν περιθώριο για «μονομερείς ενέργειες» βάζοντας σφραγίδα σε κάθε νομοσχέδιο με γνώμονα ότι το «κράτος – πρόνοιας» αποτελεί πια έναν φιλολαϊκό αναχρονισμό.
Για αυτό κλείνουν τις στρόφιγγες ρευστότητας (περιορισμοί στα ελληνικά ομόλογα – αποκλεισμός από το πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» κ.α.) οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε... χρηματοδοτικό αδιέξοδο. 

Επικαλούνται «κανόνες» και «αρχές» που πρέπει να γίνουν σεβαστές από την κυβέρνηση. Μόνο που οι ίδιοι τις εφαρμόζουν επιλεκτικά σύμφωνα με τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών – μελών και κυρίως της Γερμανίας. 

Οι «ισχυροί» ή «εταίροι μας»,

Σε πανικό η διαπλοκή ......

ΗΜΕΡΕΣ «Βασικού Μετόχου»
Αποκαλύψεις από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού:
«Όταν αντιλήφθηκαν», λέει, «πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε, αρχίζουν τις εναντίον μας επιθέσεις».

Και αναφέρεται στη στάση πολύ συγκεκριμένων –βασικά ηλεκτρονικών- ΜΜΕ τα οποία λειτουργούν σαν…

27 Μαρ 2015

Τα πιο ψαγμένα άτομα χτυπάνε τατουάζ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο...

Tattoo Tsipras
Μεγάλες πιένες γνωρίζουν αυτές τις ημέρες τα στούντιο με tattoo, αφού χιλιάδες κορίτσια θέλουν να χτυπήσουν τατουάζ τον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης του Tsipras Tattoo Studio και μέλος του Rixi Tattoo Group, Τζεφ Μοϊκάνας, τα κορίτσια προτιμούν τον Αλέξη Τσίπρα επειδή είνα cool, γλυκός και οικογενειάρχης,

Ο Κατρούγκαλος ζητάει 500.000 € από Ψυχάρη, Καρακούση και Χιώτη για τα δημοσιεύματα του «Βήματος»

Αγωγή κατά της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» κατέθεσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως είχε προαναγγείλει, στην περίπτωση που η εφημερίδα δεν ζητούσε συγγνώμη, για όσα δημοσίευσε περί προμήθειας 12% από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνονταν.
Ο Γ. Κατρούγκαλος, με την αγωγή του, ζητά από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, το διευθυντή Αντώνη Καρακούση και το συντάκτη του άρθρου Βασίλη Χιώτη, συνολικά 500.000 ευρώ, τα οποία και θα προσφέρει στο ΚΕΘΕΑ.
Επίσης,

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανακοινώνει την εξεταστική Βενιζέλου για το σκανδαλο των υποβρυχίων

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανακοινώνει την εξεταστική Βενιζέλου για το σκανδαλο των υποβρυχίων
«Ενημερώνουμε ότι μετά την εποχή Παπαντωνίου, έρχεται η ώρα της διερεύνησης της υπόθεσης του κ. Βενιζέλου με τα υποβρύχια…».
Τόσο απλά.
Καταλάβατε γιατί η υστερία Βενιζέλου τις τελευταίες εβδομάδες;

Βαρουφάκης έξω, Κατρούγκαλος μέσα: Η συστημική προπαγάνδα συνεχίζεται ακάθεκτη και αυτό είναι καλό σημάδι!


Το σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού...




Η τελευταία επίθεση του τραπεζομιντιακού κατεστημένου, εξαπολύθηκε αυτή τη φορά εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τη γνωστή υπόθεση των αμοιβών.

Ο στόχος δεν επιλέχθηκε τυχαία. 
Όπως εύστοχα παρατηρεί ο Άρης Χατζηστεφάνου, Χτύπησαν αυτούς που επιχείρησαν να διορθώσουν την 'κοινωνική γενοκτονία' επαναπροσλαμβάνοντας αδίκως απολυμένους υπαλλήλους και όσους απειλούν να φέρουν στο φως τη διαπλοκή – μεταξύ άλλων και με τη δημιουργία μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ). Να σημειωθεί ότι ο Κατρούγκαλος ήταν ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης που έδωσε το παρόν στην ανακοίνωση της ίδρυσης ΕΛΕ από την Ζ.Κωνσταντοπούλου, τη Σ.Σακοράφα και τον Ερίκ Τουσέν.(http://goo.gl/h19s5r)

Πράγματι, η χρονική στιγμή που έγινε η επίθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, καθώς η σύσταση επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, αποτελεί ακόμα έναν εφιάλτη για τη διαπλοκή εντός και εκτός Ελλάδας, διότι αν προχωρήσει και ολοκληρωθεί (είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει μεγάλα εμπόδια), θα αποκαλυφθούν πολλά σκάνδαλα και η χώρα θα έχει την ευκαιρία να διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους της με βάση το διεθνές δίκαιο.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα ενάντια στους εμπνευστές του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου πειράματος,

Το σχόλιο της ημέρας.....Εμείς είμαστε η βάρκα!


Ο κύριος Κόινερ διέσχιζε μια κοιλάδα, όταν έξαφνα πρόσεξε πως πατούσε στα νερά.
Και τότε κατάλαβε πως η κοιλάδα του ήταν στην πραγματικότητα ένα θαλάσσιος βραχίονας, και πως πλησίαζε η ώρα της πλημμυρίδας.
Σταμάτησε, λοιπόν, κοιτάζοντας γύρω του μήπως δει καμιά βάρκα, κι όσο κράτησε η ελπίδα του για τη βάρκα, δεν έκανε βήμα.
Και καθώς η βάρκα δε φαινόταν πουθενά,

Οι Δήμοι της Πιερίας έχουν πάρει θέση στο θέμα των Διοδίων???

Image


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την αλλαγή του πολιτικού τοπίου στη χώρα μας, αλλά και τις πρωτοφανείς διώξεις των εταιρειών, μέσω εξοντωτικών προστίμων, διαταγών πληρωμής, αγωγών και ποινικών διώξεων εναντίον εκατοντάδων πολιτών, Επιτροπές Αγώνα κατά των Διοδίων από όλη την Ελλάδα οργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα»

Οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας οδών, το κοινωνικό αγαθό της ελεύθερης μετακίνησης, η ανθρωπιστική κρίση, τα πρόστιμα και οι διώξεις....

Μισώ τη Φύση, θέλω να τήνε δυναστέψω, θέλω να τήνε πολεμήσω με τα δικά της τα όπλα (…).

“Δεν μπορούμε να χτίσουμε αν δε γκρεμίσουμε τα πάντα ως τα θεμέλια”

Tragic_comic_masks_-_roman_mosaic
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η σημερινή. Ο ένοικος της στήλης παραμερίζει. Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από το κολοσσιαίο έργο του μεγάλου Πέτερ Βάις «Η δολοφονία του Μαρά» (εκδόσεις «Δωδώνη») σε αξεπέραστη μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη.
    Ο Πέτερ Βάις επινοεί μια συνάντηση μεταξύ του Μαρκήσιου ντε Σαντ με τον Ζαν Πωλ Μαρά.
    Από τη μια ο ηδονιστικός εγωκεντρισμός. Από την άλλη η φλόγα της Επανάστασης.
    Από τη μια ο ατομικισμός που ποζάρει τον μηδενισμό του σαν «ελευθερία». Από την άλλη ένα «κατηγορώ» τόσο προς τους πατρίκιους που ζουν μακριά από το λαό και θεωρούν το λαό σαν μια άπλαστη και άμορφη μάζα, όσο και προς εκείνους που στο όνομα του λαού επιδιώκουν να υποβιβάσουν τα δικαιώματα του λαού το πολύ μέχρι το επίπεδο της ...

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι γεγονός: σαν να ντρεπόμαστε για τον αγώνα της ανεξαρτησίας μας από τον τουρκικό ζυγό!!!!!!!!!!!!

Ξεμεθύσαμε απ’ το αθάνατο κρασί του ’21...



Είναι βαθειά η τραγωδία μας και ανηλεής η παρακμή μας. 
Σε καμμιά άλλη χώρα στον κόσμο, μάλιστα χώρα με τη θηλειά στον λαιμό, δεν θα αναδεικνυόταν σε μείζον θέμα το θέμα των παρελάσεων. Παρά τις προσπάθειες της συνιστώσας βροχής, οι παρελάσεις έγιναν και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την επόμενη μέρα έκαναν ακόμη πιο ασαφή τα όρια μεταξύ Σουργελιστάν και Σουρεαλιστάν.
Λάβρος Νείλος, συγγνώμη Ρήνος, ο Σταύρος ο Ποτάμης βρήκε τις παρελάσεις «χουντικής κοπής».

Γίγας ο Γιωργάκης, απεφάνθη ότι οι γιορτές αυτές ήταν «έναλαϊκιστικό (σ.σ.: τι άλλο;) και εθνικιστικό σόου».
Στο θέμα του εθνικισμού υπερέβη τους πάντες ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση φόρεσε τη μάσκα του πατριώτη-εθνικιστή»! 
Ούτε άρθρα στον ΔΟΛ να έγραφε ο Γραμματέας, βάζοντας στον ίδιο παρονομαστή τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό. (Σ.σ.: Δεν γνωρίζω πότε η ηγεσία του ΚΚΕ έγινε τροτσκιστική, ούτε αν πρόκειται για παλιό εισοδισμό ή για νεότερη θεία φώτιση, δεν ξέρω πια αν θεωρούν αυτοί οι άνθρωποι εθνικιστική και την Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ,

Βόμβα Χατζηδάκη: Οι τράπεζες ειναι πλεον κρατικές! Το καταλαβαίνετε; ΚΡΑΤΙΚΕΣ! Σαμαράς – Ποδέμος, Βενσερέμος!

Όταν ακούγαμε τους νεομπολσεβίκους του μνημονίου να ουρλιάζουν πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρατικοποιήσει τις τράπεζες» γράφαμε πως ζούμε στον αστερισμό της παράνοιας! 




Οι τραπεζες είχαν ήδη κρατικοποιηθεί από την συμμορία του μνημονίου, οχι βεβαιως για το δημόσιο συμφέρον, αλλά για να...

Τσακαλώτος: Είμαστε έτοιμοι για ρήξη με τους δανειστές

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΙΣΘΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Νέα βόμβα από κυβερνητικό στέλεχος έπεσε σήμερα, με τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο να υποστηρίζει πως «σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη».
Ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά πως «τα τεχνικά κλιμάκια αισθάνονταν τα μέτρα του μνημονίου “σαν το μωρό τους”», ενώ ξεκαθάρισε πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι πάντα η πληρωμή των μισθών και συντάξεων.
Δεν μπορούμε να πάρουμε υφεσιακά μέτρα,

Ο αδελφός του Άδωνι σε....“ Μεγάλες ροζ στιγμές ”

Ο αδελφός του Άδωνι με την ΠέπηΟ αδελφός του Άδωνι με την Πέπη
“ Μεγάλες στιγμές ”

Για ακόμη μια φορά βρίσκουν τρόπο για να συζητηθούν η Πέπη Τσεσμελή με τον Αλέξανδρο Γεωργιάδη, αδερφό του Άδωνι, γυρίζοντας βίντεο κλιπ με τίτλο «50 αποχρώσεις του γκριλ»!

Στο νέο μαγειρικό τους κλιπ, τραγουδούν και… ερωτοτροπούν, με την Πέπη να ταΐζει τον Αλέξανδρο στο στόμα, όπως κάνει και εκείνος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...

Γιώργο, κι όμως λεφτά υπήρχαν!


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει μείνει στη μνήμη πολλών για την φράση «λεφτά υπάρχουν».
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ισχυρισθεί στο παρελθόν ότι αναγκάσθηκε να βάλει την χώρα στο πρόγραμμα διάσωσης των ΕΕ και ΔΝΤ για να αποτραπεί η καταστροφή που θα έφερνε μια άτακτη χρεοκοπία.
Η αδυναμία πληρωμής λήξεων ομολόγων, άλλων χρεογράφων και τόκων τον Μάιο του 2010 έπαιξε ρόλο κλειδί σ' εκείνη την απόφαση που έμελλε να χαράξει την μοίρα της Ελλάδας.
Πριν μερικούς μήνες ρώτησα τον τότε επικεφαλή του ΟΔΔΗΧ Πέτρο Χριστοδούλου, πόσα λεφτά έλειπαν εκείνο τον Μάιο και μου είχε απαντήσει ...

Η απόδραση του πειραματόζωου, Ελλάδα !!


Η νεοφιλελεύθερη γερμανική Ευρώπη επέλεξε την Ελλάδα ως πειραματόζωο γιατί πληρούσε την αναγκαία (= προϋπάρχουσα οικονομική κρίση) και ικανή (= διεφθαρμένο δικομματισμό ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) συνθήκη για το ρόλο αυτό. 
Το μόνο που δεν υπολόγισε σωστά ήταν η ιδιαιτερότητα του ελληνικού λαού. Κι αυτή είναι τα «ανυπότακτα γονίδια» που ύστερα από 2500 χρόνια έχουν περάσει στο υποσυνείδητο αυτού του λαού. Τηρουμένων των αναλογιών, έκανε το ίδιο λάθος που έκανε η φασιστική Γερμανία. 
Τότε που ο ελληνικός λαός, με μπροστάρη και πάλι την Αριστερά, έστελνε το πρώτο μήνυμα στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, πως ο φασισμός δεν είναι ανίκητος. 
Τότε που χρειάστηκε να έχει οκτώ γερμανικές μεραρχίες στην Ελλάδα, όταν σ’ ολόκληρη τη Γαλλία είχε...

Εκεί κατάντησε η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και τα σκάνδαλα να περιστρέφονται γύρω από σχολικούς φύλακες, απολυμένους, άντε και διαθέσιμους...


Το σκάνδαλο της πεντάρας

Τι θα δουν ακόμα τα μάτια μας και τι θα ακούσουν τ' αυτιά μας. 
Ο άμωμος Βορίδης και ο άμεμπτος Άδωνις, να εγκαλούν τον ύποπτο Κατρούγκαλο. 
Το έγκριτο "Βήμα" του Σταύρου Ψυχάρη, επικουρούμενο από τα ισάξια στην αντικειμενικότητα "Νέα", να αποτυπώνει το μέγα σκάνδαλο. 
Τα κανάλια να διοχετεύουν το συγκλονιστικό 12% στο πόπολο. 
Και κάπου στη μέση ο Χιώτης,

Τσίπρας.... Εκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα ΤΩΡΑ

SIEMENS: ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ
SIEMENS: Έτοιμη η κυβέρνηση να ζητήσει την έκδοση του Χριστοφοράκου


ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS – ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Αποφασισμένη να πάει την υπόθεση που συντάραξε την πολιτική σκηνή της χώρας«μέχρι τέλους» εμφανίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται στο να ζητήσει την έκδοση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως.
Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας έθεσε στην καγκελάριο Μέρκελ το θέμα της συνδρομής των γερμανικών αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens και μάλιστα το αποκάλυψε και στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος «να το πάει μέχρι τέλους, δεν θα το αφήσει με τίποτα» , όπως υπογράμμισε στενός συνεργάτης του.
Ο ίδιος μας τόνισε, πως η..

Θεατρικό εργαστήρι στη Λεπτοκαρυά....


ΠΙΕΡΙΑ...Με το βλέμμα στο μέλλον και με την ελπίδα να στηρίξουμε την ποδηλασία στον νομό μας



ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΞΟΧΗΣ
Α.Μ.Ο.Ε. – ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.

Με το βλέμμα στο μέλλον και με την ελπίδα να στηρίξουμε και την ποδηλασία στον νομό μας έγινε η ποδηλατική αγωνιστική ομάδα  του συλλόγου μας . Με σκοπό την ανακάλυψη και  αναγνώριση νέων ταλέντων,

Δημοσκόπηση: Εξαφανίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό χάρτη!

  

Πρωτόγνωρα και σίγουρα αποκαρδιωτικά για τα στελέχη τους είναι τα ποσοστά που συγκεντρώνουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε κρυφή δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Β’ Αθηνών. 

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το parapolitika στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ...

Γιατί άραγε....


Γιατί άραγε....

26 Μαρ 2015

Είναι σκάνδαλο-γίγας!...Εξαφάνισαν την Αγροτική για να καλύψουν το πλιάτσικο! Στουρνάρας – Προβόπουλος προ των ευθυνών τους


Το σκάνδαλο- μαμούθ εντόπισε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Π. Νικολούδης και ερευνά η Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος…

• «Είναι σκάνδαλο-γίγας! Μπροστά του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Proton Bank και οι άλλες γνωστές υποθέσεις είναι νάνοι!» λένε οι γνωρίζοντες

• Τελευταία «ανακάλυψη» Νικολούδη το πάρτι των ημετέρων στην Αγροτική Τράπεζα πριν αποχωρήσει από την Αρχή – Προσωπικό στοίχημα να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι.

• Πώς ο υπουργός κατά της διαφθοράς ανακάλυπτε «κρυμμένα λεφτά» σε Γκέρσεϊ, Λιχτενστάιν και άλλους φορολογικούς παραδείσους

Χίλια τριακόσια επισφαλή δάνεια –τα λεγόμενα «θαλασσοδάνεια»– που χορήγησε η Αγροτική Τράπεζα χωρίς να ...

Ωραία είναι όλα αυτά τα σενάρια αλλά εμείς δεν τσιμπάμε, επειδή είμαστε Ελληναράδες...

Όλη η αλήθεια για την πτώση του αεροπλάνου στις Άλπεις


aΧαμός γίνεται με την υπόθεση της πτώσης του αεροπλάνου της Germanwings, μετά την αποκάλυψη πως το αεροπλάνο το έριξε στις Άλπεις ο συγκυβερνήτης.
Αυτά τα θέματα είναι πολύ πιασιάρικα για τα ΜΜΕ, αφού έχουν πολλά θύματα, πολύ πόνο και πολύ φόβο, οπότε συγκινούν τους δυτικούς μικροαστούς που τα καναταλώνουν με μανία.
Βέβαια, πρέπει το αεροπλάνο που θα πέσει να έχει μέσα πολίτες δυτικών χωρών, γιατί, αν έχει 580 Μογγόλους,

Δείτε τι μήνυμα έστειλε η Δούρου στα νεοφιλελεύθερα σταγονίδια (βίντεο)

Η Ρένα Δούρου, που βρέθηκε στο στόχαστρο νεοφιλελεύθερων σταγονιδίων για το γλέντι που ακολούθησε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σημείωσε με ανάρτησή της στο Twitter:
«Πριν λίγο με πήρε ο Νίκος Καλογερόπουλος… Μιλήσαμε για διάφορα και θυμήθηκα αυτό… Για ανιστόρητους και όχι μόνο».
Και ανέβασε και το γνωστό τραγούδι του Νίκου Καλογερόπουλου, που ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, «Καραϊσκάκης», οι στίχοι του οποίου (λόγια του Καραϊσκάκη), τραγουδήθηκαν στις πλατείες των Αγανακτισμένων…
rena_dourou
Για όσους δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει το μήνυμα που στέλνει η Ρένα Δούρου στα αντιστόρητα νεοφιλελεύθερα σταγονίδια, ακούστε το τραγούδι:

Θεατρικό εργαστήρι στη Λεπτοκαρυά


Αλέξης Τσίπρας... «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια Μνημόνια σερί».

CΣάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί φέτος η θερινή ώρα και να μην μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά τα ξημερώματα της επόμενης Κυριακής.

Σύμφωνα με συνιστώστες του Μεγάρου Μαξίμου, η απόφαση να μην πάνε μπροστά οι δείκτες των ρολογιών στην Ελλάδα πάρθηκε από ..

Το Κάστρο του Πλαταμώνα...Καταπληκτικές φωτογραφίες



Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο της Φραγκοκρατίας, χτισμένο στη θέση οχυρωμένης πόλης της Μεσοβυζαντινής περιόδου νοτιανατολικά του Ολύμπου, σε μικρή απόσταση από τη σημερινή κωμόπολη του Πλαταμώνα, σε θέση στρατηγική που ελέγχει τον δρόμο Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Νότιας Ελλάδας. 

Είναι το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της βόρειας-κεντρικής Ελλάδας, με τον επιβλητικό κεντρικό πύργο του, που δεσπόζει πάνω στην Εθνική Οδό....

Τιμή και δόξα στην Επανάσταση του ’21. Τιμή και δόξα στους επαναστάτες, σε εκείνους που ανάμεσά τους δεν υπήρξε «κανένας φρόνιμος»,όπως το λέει ο Κολοκοτρώνης.

Κοτζαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες…
theofilos 1821

«Σ” Ανατολή και Δύση και Νότον και Βοριά
για την πατρίδα όλοι να “χωμεν μία καρδιά
στην πίστη του καθένας ελεύθερος να ζει
στη δόξαν του πολέμου να τρέξωμεν μαζί
Βούλγαροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
αράπηδες και άσπροι, με μια κοινή ορμή,
για την Ελευθερίαν να ζώσωμεν σπαθί
πως είμαστ” αντρειωμένοι παντού να ξακουστεί.
    Βούλγαροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί
Αράπηδες και άσπροι με μια κοινή ορμή
για την ελευθερία να ζώσουμε σπαθί
να σφάξουμε τους λύκους που το ζυγόν βαστούν
και Χριστιανούς και Τούρκους σκληρά
τους τυραννούν».
    Αυτά έγραφε τότε ο Ρήγας Φεραίος. Έγραφε κι αυτά:
    «Οταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του. Αν ευρίσκωνται όμως εις τόπον, όπου είναι περισσότεροι τύραννοι, οι πλέον ανδρείοι πατριώται και φιλελεύθεροι πρέπει να πιάσουν τα περάσματα των δρόμων και τα ύψη των βουνών, εν όσω ν” ανταμωθούν πολλοί, να πληθύνη ο αριθμός των, και τότε να αρχίσουν την επιδρομήν κατά των τυράννων (…)».
    Κι επειδή έγραφε κι έλεγε αυτά, γι’ αυτό και ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε” και οι αυλικοί του είχαν αποφανθεί ότι ο Ρήγας ήταν ένας «διεφθαρμένος τη φρένα»… 

15 δισ. θα κερδίσει η Ελλάδα από τις ελβετικές καταθέσεις???

 Σε συνέντευξή του στο Γερμανικό (DPA) ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λιντς Φρίντριχ Σνάιντερ δήλωσε ότι «οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία πρέπει να ανέρχονται σε τουλάχιστον 80 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι περίπου τα δύο τρίτα είναι μαύρο χρήμα».

Υπολογίζει τους έλληνες φοροφυγάδες με καταθέσεις στην Ελβετία στους...

Το βλέμμα που...σκοτώνει

Φωτογραφία της Deppy Golema.
'


Ετσι συνέβαινε πάντα .
Οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί έθεταν θέμα SIEMENS και γερμανικών αποζημιώσεων στην έδρα της Καγκελλαρίας, έστελναν επιστολές στους ισχυρούς προειδοποιώντας τους ότι αν κλείσουν την κάνουλα στην Ελλάδα , η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τους δανειστές, ανακάτευαν όλη την τράπουλα της Ευρώπης και κυρίως διατάρασσαν με το "καλημέρα σας " τη γερμανική αρχιτεκτονική στην Ευρώπη ... 

Πολύ καλό................!!!!!!!!

Τρώνε από μας και μένει και μαγιά..

..
Δείτε το βίντεο........

«Υπόθεση Κατρούγκαλου»: Μοχθηρία προβοκατόρικης ανοησίας

Να μιλά και ο Βενιζέλος με την αλεξίσφαιρη BMW των 750.000 ευρώ!!!



Οι «νταβάδες» της διαπλοκής είναι αδίστακτοι. Το ίδιο όπως οι διεθνείς ληστές και δήμιοι των λαών (το 4ο Ράιχ): Απαιτούν ολοκληρωτικό ΕΛΕΓΧΟ και ΥΠΟΤΑΓΗ, δεν αποδέχονται ούτε ψήγματα κυβερνητικής ανεξαρτησίας, ούτε ασπιρίνες φιλολαϊκών μέτρων… 
Οι ευρώ-αποικιοκράτες κτυπούν λυσσασμένα και αδυσώπητα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

επειδή τόλμησε να «κουνηθεί» λίγο και να διεκδικήσει έναν ΕΛΑΧΙΣΤΟ χώρο …ανεξαρτησίας, μια μικρή αχτίδα φιλολαϊκού φωτός… 

Γιατί τέτοια αιδώς, κύριε Υπουργέ, για τη λαϊκή καταγωγή της Επανάστασης;

Το Aριστείον Μπαλτά







Συγκινητικός ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς στις θεσμικές -ως υπουργός- και επιστημονικές παροτρύνσεις τους προς τους καθηγητές και τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης για το νόημα της Επανάστασης του 1821 και τους τρόπους εορτασμού της επετείου. Γενναίος ο κ. Υπουργός, επισημαίνει εκ προοιμίου τον κίνδυνο αυτές οι επέτειοι να ’ναι αμφίκοπες, δηλαδή σχολαστικές και στείρες ή ένας ανούσιος πανηγυρικός. Προσέτι, ακόμα πιο γενναίος ο κ. Μπαλτάς, προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν τις σκέψεις του κατά την κρίση τους κι όχι υποχρεωτικώς.

Ευφυής πρόνοια καθότι ο κύριος Μπαλτάς αποφαίνεται ότι «η ελληνική επανάσταση υπήρξε τέκνο του διαφωτισμού». 

Μόνον; 
Δεν υπήρξε στις γενεσιουργές αιτίες της Επανάστασης η λαϊκή ιδιοπροσωπία; 
Δεν υπήρξε η λαϊκή παράδοση, οι θρύλοι του μαρμαρωμένου βασιλιά; 
Δεν υπήρξε η κλεφτουριά; 
Ούτε η κιβωτός των κοινοτήτων με τα εκκλησιαστικά κολλυβογράμματα; 

Ηταν η «ελληνική επανάσταση τέκνο του διαφωτισμού» ορφανή απ’ τις προγενέστερες επαναστάσεις, ήδη απ’ τις αρχές του 1600, όπως η εξέγερση του Διονυσίου του Σκυλόσοφου, ή αργότερα του Κατσαντώνη, ή των Ορλοφικών; 

Μόνον με τον διαφωτισμό έχει να κάνει η Επανάσταση, ούτε με τον θρήνο της Αλωσης; 

ούτε με τους χιλιάδες νεομάρτυρες; 

25 Μαρ 2015

Zούμε στη χώρα όπου οι δωσίλογοι της Κατοχής όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν για τις άθλιες πράξεις τους αλλά ανέλαβαν και υψηλά αξιώματα μετά την Κατοχή.

Γιώργος ΠαπακωνσταντίνουΟ πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κρίθηκε ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου -έκανε λαθροχειρία στη λίστα Λαγκάρντ, αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων- και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Για το αδίκημα της πρώην απιστίας, ο πρώην υπουργός κρίθηκε αθώος.
Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που πίστευε πως, στη χώρα που χρεοκόπησε και κανένας πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κατέληγε στη φυλακή;
Το Ειδικό Δικαστήριο έχει έναν «ειδικό» ρόλο και αποτελείται από «ειδικούς» δικαστές.
Οι «ειδικοί» δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου έβγαλαν μια «ειδική» απόφαση.
Βέβαια, οι «ειδικοί» δικαστές δεν έκαναν καλό στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κρίνοντάς τον, ουσιαστικά, αθώο.
Ο μόνος που πρέπει να το έχει αντιληφθεί αυτό είναι ο...

Γελάνε και τα...ΤΣΙΜΈΝΤΑ



...

Το έθιμο του μπακαλιάρου



Παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει πια διπλή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπίπτει από το 1838 με τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821, είναι ο μπακαλιάρος και μάλιστα συνοδεία της γνωστής σκορδαλιάς.

Η εξήγηση για την γευστική αυτή συνήθεια είναι αρκετά απλή κι έχει να κάνει κυρίως με την αδυναμία των ...