# #

12 Απρ 2015

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;

Να ο παπάς...
Οι παπάδες δηλαδή...
Και στολισμένοι με τα σέα και τα μέα....

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; 
Και το χέρι που είναι πιο γρήγορο από το μάτι, συνήθως νικά. Κι ο πελάτης, που πάει για μαλλί, βγαίνει κουρεμένος. Το ιερόν emo είναι σαΐνι. Παίζει τον παπά καλύτερα από όλους. Κατ' αρχήν δεν κάνει το λάθος να προκαλεί με τα λόγια. Είναι πολύ προσεκτικός και δεν λέει τις κουταμάρες μερικών κομματόσκυλων με ράσα. Πράγμα που του δίνει μια σοβαρότητα. 

Δεύτερο προσπαθεί έξυπνα να κάνει διαφήμιση. Γιατί σήμερον ακόμα κι η θεούσα απορεί. Καθώς στο δρόμο για το ναό βλέπει τουλάχιστο μια ντουζίνα ανθρώπους, να αναζητούν φαί στα σκουπίδια και θυμάται την κατοχή.

Κι εδώ η άτιμη η λογική βάζει το ερώτημα: 

Γιατί; 

Αφού ο Ιησούς είπε να δίνουμε τον ένα χιτώνα από τους δυο, είπε να βοηθάμε το φτωχό, οποιονδήποτε συνάνθρωπο έχει ανάγκη, αφού ο πλούτος οδηγεί πολλές φορές σε αμαρτίες, ή είναι αποτέλεσμα αυτών, τι κάνουν οι εκπρόσωποι Του;

Τον παπά....

Είπε ο Αρχιεπίσκοπος πως τάχα θέλει να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία και πως είναι στη διάθεση του κράτους. Κι ενώ ακόμα κι εγώ, ο άθεος, είμαι έτοιμος να πω μπράβο, δαγκώνω τη γλώσσα μου, γιατί ακούω τη συνέχεια. 

Με κάποιες προϋποθέσεις: Σιγά μην δεν ήταν με όρους, αλλά ας τους ακούσουμε, μπορεί να λαθεύουμε εμείς οι άπιστοι, και να έπιασε η φιλανθρωπία τους ιερωμένους.

"Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους"!

Όπα, να το δόκανο! 
Ποιού χρέους; Του άδικου; Του τοκογλυφικού; 
Αυτού που δεν πρέπει να πληρώσουμε; Μπράβο Ιερώνυμε, σε παραδέχομαι. 

Υιοθετείς την προπαγάνδα του συστήματος με τον πιο έξυπνο τρόπο. 

Και με τα χρέη που έχουν οι φτωχοί στο μπακάλη, στο μανάβη και το φούρναρη, τι θα γίνει; 

Με τα χρέη τους στους λογαριασμούς; 

Τα χρέη από τα δάνεια στις τράπεζες που θα τους βγάλουν στο δρόμο; 

Με όσους είναι ήδη στο δρόμο; Με τους πρόσφυγες; Με τους πεινασμένους; 

Η εκκλησία δηλαδή να φροντίσει τους τοκογλύφους, όπως λένε τα ΜΜΕ, τα κόμματα του μνημονίου, και για τους υπόλοιπους "έχει ο Θεός". 

Έχει, αλλά που λέει ότι θα τα δώσει; Πρόσεξε: "Λέει". Λόγια δηλαδή.

Όταν λοιπόν πληρώσουμε τους τοκογλύφους και μείνουμε χωρίς ρευστό, ο παπάς θα κάνει την πάπια και θα πει "δεν έχουμε". 

Πλήρωσε όμως Αλέξη τώρα και θα έχεις να λαμβάνεις από το ιερατείο: Μέζεα.

Ιερώνυμε, άσε τα παπαδίστικα. Αν θες να βοηθήσεις πραγματικά, οι φτωχοί είναι παντού. Βόηθα, αλλιώς πάψε. Πράξεις: Βρες στέγη στους άστεγους, τάισε τους πεινασμένους, συμπαραστάσου έμπρακτα σε όλους όσους έχουν ανάγκη, αρρώστους φυλακισμένους. Οι πλούσιοι κόρακες, τα τοκογλυφικά όρνεα, δεν είναι μέσα σε αυτούς που χρειάζονται βοήθεια.

Τα κόλπα αυτά τα έκανε κι ο ΓΑΠ. "Για την πατρίδα και τη σύνταξή μου να δώσω", θυμάσαι; Ασφαλώς το θυμάσαι, αλλά εσύ το είπες πιο όμορφα. Το χρέος είναι άδικο, πρέπει να διαγραφεί.

Είδες πως δεν τσιμπά πολύ το ποίμνιο και βρήκες τρόπο και να διαφημίσεις το μαγαζί ενώ ταυτόχρονα να πεις κι αυτά που θέλεις να πεις. Είσαι έξυπνος αλλά υπάρχει η αμείλικτη πραγματικότητα. Περιμένεις σοβαρά να βάλει στο δίσκο ακόμα και η θεούσα τον οβολό, όταν της λες πως θα πάει στη Λαγκάρντ και στη Μέρκελ; Θα προτιμήσει να το κρατήσει. 

Υποτιμάς πολύ τη νοημοσύνη των φτωχών. Δεν πρέπει. Αλλά ας μην είμαι κακός. Θα περιμένω να δω τα αποτελέσματα, πως θα τα εφαρμόσεις στην πράξη. Είμαι σίγουρος πως θα αρχίσω μετά να ψέλνω. Τον Εξάψαλμο. 

mitsos175.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.