# #

12 Ιουν 2010

Γιατι ? ? ?..........ισως διοτι....

χωρις σχολιο...................
..

η μπαλαντα του μ@κ@κ@,.....

span class="fullpost">.

Η "πρασινη" ασκηση κανει καλο στην υγεια....


Ακόμα και πέντε λεπτά άσκησης σε χώρους με πράσινο, όπως σε ένα πάρκο, και ακόμα περισσότερο όταν η περιοχή περιέχει επίσης νερό, όπως μια λίμνη ή ένα ποτάμι, μπορεί να ωφελήσει αισθητά τη νοητική υγεία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός δραστηριοτήτων -όπως περπατήματος και ποδηλάτου- μέσα στην φύση τονώνει την ευεξία του ανθρώπου σε σωματικό και νοητικό επίπεδο.

Η έρευνα, υπό τον Τζουλ Πρίτι, του πανεπιστημίου του Έσεξ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος "Environmental Science and Technology" της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, εκτιμά επίσης ότι άλλες δραστηριότητες κοντά στην φύση, όπως η κηπουρική και η γεωργία, το ψάρεμα και η ιππασία,........έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχική και νοητική υγεία.

Οι Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι, χάρη στην άσκηση σε περιβάλλοντα με πράσινο, υπάρχουν γρήγορες βελτιώσεις στην διάθεση και την αυτοεκτίμηση των ανθρώπων, κυρίως των νέων γενικά και ειδικότερα των ατόμων με νοητική καθυστέρηση. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μεγαλύτερη ωφέλεια παρατηρείται μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια η θετική επίδραση συνεχίζει να είναι εμφανής, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Τα οφέλη -σωματικά και νοητικά- για την υγεία από την «πράσινη» άσκηση είναι ορατά, ιδιαίτερα σε όσους ανθρώπους ήσαν επί χρόνια αδρανείς ή αγχωμένοι. Οι ερευνητές ενθαρρύνουν τους εργοδότες να διευκολύνουν το προσωπικό τους να «ξεφεύγει» στα διαλείμματα της δουλειάς για να κάνει ακόμα και μια σύντομη βόλτα στο γειτονικό πάρκο ή και στον κήπο της εταιρίας.


Πηγή: www.athina984.gr

Συχνοτερες οι καρδιοπαθειες στους κοντους...


Οι κοντοί άνθρωποι είναι 50% πιθανότερο, σε σχέση με τους ψηλούς, να πεθάνουν πρόωρα από καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι γυναίκες που έχουν ύψος κάτω των 1,53 μέτρων και οι άνδρες κάτω των 1,65 μέτρων εμφανίζονται σημαντικά πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά ή προβλήματα στεφανιαίας αρτηρίας σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν ύψος πάνω από 1,66 μέτρα και τους άνδρες άνω των 1,73 μέτρων.

Η σχέση ανάμεσα στο ύψος και την καρδιά έχει ήδη εξεταστεί σε σχεδόν 2.000 μελέτες ανά τον κόσμο, κατά τα τελευταία 60 έτη, όμως ..τα συμπεράσματα ήσαν αντιφατικά. Οι φινλανδοί επιστήμονες επαναξιολόγησαν όλες αυτές τις μελέτες και τις σύγκριναν προσεκτικά, καταλήγοντας, όπως είπαν, στο αδιαμφισβήτητο πλέον συμπέρασμα ότι το χαμηλό ύψος συνιστά αυξημένο κίνδυνο για την καρδιά.

Η έρευνα (μετα-ανάλυση), υπό την Τούουλα Πααγιάνεν του πανεπιστημίου του Τάμπερε, η οποία δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό καρδιολογικό περιοδικό "European Heart Journal", αφορούσε περίπου τρία εκατομμύρια άτομα διεθνώς. Σύμφωνα με την μελέτη, το ύψος πρέπει πλέον να προστεθεί στους ήδη γνωστούς παράγοντες κινδύνου για την καρδιά, όπως η παχυσαρκία, η προχωρημένη ηλικία και η υψηλή χοληστερίνη.

Οι επιστήμονες, δια του καθηγητή του πανεπιστημίου του Ελσίνκι Γιάακο Τουομιλέχτο, παραδέχτηκαν ότι δεν είναι ακόμα γνωστοί οι πιθανοί παθο-φυσιολογικοί, περιβαλλοντικοί και γενετικοί λόγοι πίσω από τη σχέση ύψους-καρδιάς. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι κοντύτεροι άνθρωποι έχουν μικρότερες στεφανιαίες αρτηρίες, που μπορεί να φράξουν πιο νωρίς στη ζωή του ανθρώπου, ειδικά όταν συνυπάρχουν άλλες αιτίες, όπως η ανθυγιεινή διατροφή ή μια μόλυνση. Δεν αποκλείεται όμως να παίζουν ρόλο και κάποια γονίδια.

Η υπεύθυνη ερευνήτρια καθησύχασε τους κοντούς ανθρώπους λέγοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν, επειδή το ύψος δεν είναι παρά ένας μόνο παράγων κινδύνου. "Αν και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ελέγξουν το ύψος τους, μπορούν να ελέγξουν το βάρος τους και τις συνήθειες της ζωής τους, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και τη φυσική άσκηση", ανέφερε η Πααγιάνεν. Από την άλλη, πρόσθεσε, το μεγάλο ύψος αφαιρεί μεν έναν παράγοντα κινδύνου, όμως δεν αποτελεί από μόνο του παράγοντα προστασίας για την καρδιά, με άλλα λόγια και οι ψηλοί άνθρωποι πρέπει να έχουν το νου τους για τους υπόλοιπους παράγοντες κινδύνου.

Πηγή: www.athina984.gr

Θανατηφορος ιος απειλει το Μουντιαλ....



Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Νοτίου Αφρικής με αφορμή το θάνατο 15 ανθρώπων που παρουσίασαν συμπτώματα ενός ιού που σχετίζεται με ασθένεια γνωστή ως «Rift Valley Fever».

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί 172 κρούσματα, γεγονός που ανάγκασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, ενώ εκφράζονται φόβοι ενόψει του προσεχούς Μουντιάλ.

Μια Γερμανίδα, η οποία έμεινε για περίπου τρεις εβδομάδες στη χώρα,.εμφάνισε υψηλό πυρετό και διεγνώσθη ότι είχε προσβληθεί από τον ιό, αλλά τελικά ανάρρωσε πλήρως.

Αυτό που κάνει την ασθένεια ιδιαίτερα επικίνδυνη, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιού, ενώ ο ιός είναι ανθεκτικός στον αέρα. Για την ώρα δεν έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία, όμως οι υπηρεσίες υγείας των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιούν όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική να πάρουν μέτρα προστασίας από τα έντομα και να αποφεύγουν ζωικά προϊόντα που δεν έχουν μαγειρευτεί πολύ καλά. Άλλωστε τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από επαφή των ανθρώπων με αίμα ή κρέας από μολυσμένα ζώα.

Το τελευταίο μεγάλο ξέσπασμα του ιού στη Νότια Αφρική έγινε την περίοδο 1974-1976 με περίπου 15.000 ανθρώπους να μολύνονται, αλλά έχουν αναφερθεί έκτοτε και σποραδικά κρούσματα. Την προηγούμενη δεκαετία υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις σε χώρες της ευρύτερης περιοχής και αναφέρθηκαν συνολικά εκατοντάδες νεκροί κυρίως σε Κένυα -άλλωστε από την ομώνυμη κοιλάδα της χώρας έχει πάρει το όνομά του- Σομαλία και Σουδάν........http://www.capitalhealth.gr
.

οι δανειστές μας μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και περιουσία του ελληνικού δημοσίου εάν δεν μπορέσουμε να καλύψουμε τα χρέη μας


Του Στέλιου Κράλογλου
Τα επιπρόσθετα μέτρα που μπορούν να μας επιβάλουν οι δανειστές μας –εάν δεν τηρήσουμε του όρους του μνημονίου που υπογράψαμε με την Ε.Ε. το ΔΝΤ και την ΕΚΤ– είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου...! Τα καλύτερα για το τί μας περιμένει εάν αποκλίνουμε από τα συμφωνηθέντα «κρύβονται» στις 300 σελίδες των συμβάσεων των δανείων με τις χώρες της Ε.Ε.

Η κάθε δανείστρια χώρα μπορεί να καταγγέλλει την επιμέρους σύμβασή της με την Ελλάδα εάν η χώρα μας παραβεί έστω και έναν όρο και η χρηματοδότηση θα σταματάει άμεσα, ενώ οι δανειστές μας μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και περιουσία του ελληνικού δημοσίου εάν δεν μπορέσουμε να καλύψουμε τα χρέη μας..Οι δανειακές συμβάσεις προβλέπουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας –κυρίως στο εξωτερικό– και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: "Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης –συντηρητικής ή αναγκαστικής– ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση".

Οι δανειστές έχουν δικαίωμα "πρώτης προτίμησης" κατά την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους. Η σύμβαση περιορίζει το δανεισμό από τρίτους και απαγορεύει την «περικοπή» χρέους αν και επιτρέπει την επιμήκυνσή του.

Επίσης προβλέπεται εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων δανειστών και δανειολήπτη ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των δανειστών. Κάθε δανειστής μπορεί να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει μέρος των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του σε άλλον δανειστή.

Το επιτόκιο δανεισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με το euribor (0,707% το τρίμηνο) με περιθώριο 3% για τα πρώτα τρία χρόνια από την εκταμίευση και 4% για τα επόμενα, ενώ το υπερημερίας αυξάνει επιπλέον 2%.

Η αμοιβή των δανειστών είναι 550 εκατ. ευρώ και καταβάλλεται αρχικώς.

Στη σύμβαση, επισημαίνεται ότι τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου πρέπει να τηρηθούν πιστά, προκειμένου να εκταμιεύονται κανονικά οι δόσεις του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Η οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων, οδηγεί σε καταγγελία και λύση της σύμβασης. Ωστόσο, αν μία ή περισσότερες διατάξεις της Σύμβασης καταστούν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου άκυρες, δεν κλονίζεται η ισχύς των υπόλοιπων διατάξεων.

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Ιουνίου, με έμφαση σε 9 σημεία:

- συγχώνευση σε μόλις 3 Ταμεία (μισθωτών, επαγγελματιών, αγροτών) μέχρι το 2018,
- σύνδεση εισφορών με επιδόματα,
- ενιαίοι κανόνες κατ΄ αναλογία για νυν και μελλοντικούς εργαζόμενους που θα συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015,
- ενιαίο όριο στο 65ο έτος ηλικίας ως το 2015 (δεν εξαιρούνται ασφαλισμένοι προ του 1993 και γυναίκες εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα),
- αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης με προσδόκιμο ζωής από το 2020,
- περιορισμός πρόωρης σύνταξης στα 60 μέχρι το 2011 (και των προ του 1993 εργαζόμενων σε βαρέα και ανθυγιεινά και όσων έχουν πάνω από 35 έτη εισφορών),
- προσαρμογή επιδομάτων βάσει πληθωρισμού από το 2014, εγγυημένη σύνταξη,
- ανταποδοτική σύνταξη με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου,
- ανατροπή όρων χορήγησης αναπηρικών συντάξεων..........http://www.capital.gr

Πρωτοφανείς σκηνές σε κεντρικό Super Market της Κατερίνης

Κατερίνη, 11. Ιουνίου 2010

Μεγάλη συμμετοχή πολιτών στο κάλεσμα Πανελλαδικής διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές των Super Market.

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχτηκαν σήμερα σε κεντρικό Super Market της Κατερίνης, όταν 50 περίπου πολίτες, φτάνοντας με τα ψώνια τους στο ταμείο, σύσσωμοι, ζήτησαν έκπτωση 15%. Η διεύθυνση του καταστήματος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές έντασης. Οι πολίτες έφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό από καλάθια γεμάτα τρόφιμα και ψώνισαν από συνοικιακό κατάστημα που τους έκανε σε πρώτη φάση ομαδική έκπτωση 5%.


Έκπληκτο το προσωπικό του καταστήματος τροφίμων, γνωστής αλυσίδας, είδε ξαφνικά μια μεγάλη ομάδα πολιτών να στέκεται μπροστά τα ταμεία και να αρνείται να πληρώσει την αναγραφόμενη τιμή των προϊόντων και να ζητά έκπτωση 15% επί του συνολικού ποσού.

Αποφασισμένοι πολίτες, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, μαθητές, ζήτησαν από τον διευθυντή να επικοινωνήσει με τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, να αναφέρει το περιστατικό και να ζητήσει την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

«Το οικογενειακό μας εισόδημα μειώθηκε κατά 20% μόνο τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες και κάθε μέρα που περνά, η αγοραστική μας δύναμη συρρικνώνεται, ενώ τα κέρδη των εταιρειών σας αυξάνονται. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, με τον πληθωρισμό να καλπάζει, εταιρείες σαν τη δική σας σημειώνουν κέρδη με διψήφιους αριθμούς. Πάρτε τώρα τηλέφωνο στην Αθήνα και πείτε τους τι ζητάμε!» είπαν οι εξαγριωμένοι πολίτες και «στήθηκαν» στα ταμεία περιμένοντας την απάντηση από τα κεντρικά της επιχείρησης.

Στο ενδιάμεσο διάστημα οι φωνές των πολιτών άρχισαν να δυναμώνουν, απαιτώντας την άμεση μείωση των τιμών, ενώ και οι υπόλοιποι πελάτες του καταστήματος συνάχτηκαν με τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και υπομονετικά περίμεναν την απάντηση από την Αθήνα, η οποία βέβαια δεν έφτασε ποτέ. Εκτυλίχτηκαν πρωτοφανείς σκηνές! Οι πολίτες εξέφρασαν με έντονο τρόπο την οργή τους για την αισχροκέρδεια που σημειώνεται εις βάρος τους και δεν έλειψαν στιγμές έντασης. Εξαγριωμένες μητέρες με τα παιδιά τους, συνταξιούχοι με τρεμάμενη φωνή, ακόμη και μαθητές γυμνασίου στάθηκαν αποφασιστικά ο ένας δίπλα στον άλλο και ζήτησαν το αυτονόητο: Την προστασία του πολίτη από τις πολυεθνικές και τους μεγαλοκαρχαρίες που λυμαίνονται ανενόχλητοι την ελληνική αγορά.

«Αντιδράστε, Αντισταθείτε! Οργανωθείτε!

Γιατί, σ’ εμάς, τους απλούς πολίτες, κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει κάτι. «Αντιδρούμε, γιατί δεν περιμένουμε από κανέναν!»

Ας λάβουν οι αρμόδιοι το μήνυμα ότι δεν είμαστε φοβισμένοι και θα αντιδρούμε όλο και πιο έντονα. Η επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η δραστική μείωση του εισοδήματός μας και τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στα ύψη, αποτελούν θρασύτατη πρόκληση και συσσωρεύουν ΘΥΜΟ. Μεγάλο θυμό!

Όλοι μαζί απευθύνουμε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας μας το παρακάτω απλό ερώτημα: Γιατί επιτρέπετε το ίδιο προϊόν να πωλείται στην Ελλάδα 40% ‐ 80% ακριβότερα απ' ότι στη Γερμανία; Γιατί δεν προστατεύετε τους πολίτες σας κύριε Υπουργέ;» έγραφε το φέυγ βολάν που διένειμαν τα μέλη της κίνησης πολιτών από την Κατερίνη στο προσωπικό και στους πελάτες του καταστήματος.

Μετά από μισή ώρα περίπου οι πολίτες εγκατέλειψαν τα ψώνια τους πριν τα ταμεία και αποχώρησαν από το Super Market αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό από γεμάτα καλαθάκια
Βέβαια, οι πολίτες ζήτησαν συγγνώμη από όλους τους υπαλλήλους του καταστήματος για το πρόβλημα της επανατοποθέτησης των προϊόντων στα ράφια τους, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους πελάτες που έτυχε να ψωνίζουν εκείνη τη στιγμή για την καθυστέρηση στο ταμείο.
Οι υπόλοιποι πελάτες όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν για την 30λεπτη καθυστέρηση, αλλά ακόμη και εκείνοι που ήδη είχαν κάνει τα ψώνια τους, ξαναμπήκαν στο κατάστημα για να υποστηρίξουν τη διαμαρτυρία των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και «τα έψαλαν» στον προϊστάμενο του καταστήματος.
.Η ομάδα συναντήθηκε αμέσως μετά έξω από το κατάστημα και έδωσε την υπόσχεση για νέα, μεγαλύτερη δράση στις επόμενες μέρες.

«Περιμένουμε να πέσουν οι τιμές και όσο αυτό δεν γίνεται η ομάδα μας θα μεγαλώνει και οι δράσεις μας θα πληθαίνουν. Όποιος πιστεύει, ότι θα συνεχίζουμε μόνο να διαμαρτυρόμαστε, απατάται οικτρά» έλεγαν οι πολίτες με νόημα, φεύγοντας για τα σαββατιάτικα ψώνια τους σε συνοικιακό Super Market της Κατερίνης το οποίο τους υποσχέθηκε 5% έκπτωση.

Αν η δράση αυτή είχε την ικανότητα να εξαπλώνεται όπως οι λοιμώδεις ασθένειες, οι πολίτες αυτής της χώρας θα μπορούσαν σύντομα να δουν φως στο τούνελ και βέβαια άλλες λογικές τιμές προϊόντων. Οψόμεθα, περιμένοντας την επόμενη δράση των ενεργών πολιτών της Κατερίνης αλλά και πολιτών από άλλες πόλεις.

Κούρεμα μόνο όταν έχει Πανσέληνο ......









Το ρομαντισμό των Παριζιάνων φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε ένας Γάλλος κομμωτής, ο οποίος προτείνει κουρέματα στην ύπαιθρο κάτω από το φως του φεγγαριού, δηλαδή όταν έχει πανσέληνο δηλαδή κάθε 29 ημέρες.
«Σύμφωνα με μία αρχαία παράδοση, τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα αν κοπούν σε πανσέληνο», λέει ο παρισινός κομμωτής που είχε αυτή την πρωτοβουλία και προσθέτει ότι το δοκίμασε στη σύζυγό του και διαπίστωσε ότι τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα και δείχνουν πιο «ζωντανά».
Το κούρεμα με πανσέληνο κοστίζει 45 ευρώ, όσο, δηλαδή και το κούρεμα μία οποιαδήποτε άλλη μέρα. Κατά μέσο όρο 24 πελάτες κλείνουν ραντεβού για να κουρευτούν με το φως του φεγγαριού.........BLOG...OTSARKA.

κάτσε φρόνιμα Νομάρχη κι άσε τα πετρέλαια....


.Και μια άγνωστη ιστορία από πρώην Νομάρχη Θεσπρωτίας για την πίσσα που ... ανάβλυσε στον Τσαμαντά και την μελέτη του ΙΓΜΕ που καταχωνιάστηκε σε κάποιο συρτάρι.

«Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να αντλούμε πετρέλαιο από την περιοχή των Ιωαννίνων εάν...». Δεν πρόκειται για τον ομολογημένο πόθο κάποιου Ηπειρώτη που ονειρεύεται να γίνει ... Καντάφι, αλλά για τη δήλωση της Τερέζας Φωκιανού, Γενικής Γραμματέως του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και τ. Δ/νουσα Σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ.
Η επιμονή του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα να αναδεικνύει επί σειρά εκπομπών του «Αθέατου Κόσμου» τον κρυφό χάρτη του πετρελαίου στη χώρα μας, έφερε χθες το βράδυ και νέες αποκαλύψεις για τις έρευνες στην περιοχή της Ηπείρου, αλλά και μια άγνωστη ιστορία για την πίσσα που ανάβλυσε στα βουνά της Μουργκάνας και τις δύο αναφορές του ΙΓΜΕ. Μία «για τον κόσμο» και μία που θάφτηκε στα συρτάρια.

«Κάτσε φρόνιμα Νομάρχη»
Ο Ανδρέας Αθηναίος, καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας,
μίλησε στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα .... για ένα περιστατικό που συνέβη στα 1981.
Όπως είπε, μια μέρα ειδοποιήθηκε από τον πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας Ηλίας Βεζδρεβάνης -ο οποίος τότε ήταν εκδότης της εφημερίδας «Εθνικά Νέα»- πως κάτι περίεργο συμβαίνει στην περιοχή της Μουργκάνας και οι κάτοικοι είναι ανάστατοι.
Οι δύο άνδρες πήγαν στην περιοχή του χωριού Τσαμαντάς την ίδια μέρα και διαπίστωσαν πως υπήρχε έντονη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα, ενώ από τα βράχια ανάβλυζε πίσσα.
Οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι και ο Νομάρχης ειδοποίησε το ΙΓΜΕ που έστειλε δύο ειδικούς επιστήμονες για να ελέγξουν την περιοχή. «Όταν επέστρεψαν ήταν σοκαρισμένοι. Κλειστήκαμε στο γραφείο μου και μου είπαν: ‘‘ Νομάρχης θα κάνουμε δύο αναφορές. Μία αυτή που θα ανακοινώσουμε και μία που θα πάει στην υπηρεσία''. Έτσι έγινε. Υπήρξε μία αναφορά που έλεγε ‘‘θα δούμε, θα ερευνήσουμε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας'' και για την άλλη δεν έμαθα ποτέ», είπε ο κ. Αθηναίος.
Πρόσθεσε επίσης πως τηλεφώνησε στο Υπουργείο Ενέργειας, αλλά «η απάντηση που πήρα στην ουσία ήταν κάτσε φρόνιμα Νομάρχη κι άσε τα πετρέλαια». Και τα άφησε...
Έκτοτε εμφανίστηκε κι άλλες φορές πίσσα στην περιοχή της Μουγκάνας, αλλά ποτέ δεν έγινε σοβαρός έλεγχος.
Στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα παρενέβη και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Γεωλογίας, Αβραάμ Ζεληλίδης. Υποστήριξε πως η διαφυγή ασφαλτοπίσσας παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και είναι ένα στοιχείο που χρειάζεται διερεύνηση σε κάθε περίπτωση. Κι αυτό γιατί αποτελεί στοιχείο διφορούμενο, με την έννοια ότι μπορεί να αποτελεί ένδειξη ύπαρξης υδρογονανθράκων, αλλά μπορεί και να αποτελεί ένδειξη ότι βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, δηλαδή δεν έχουν σχηματιστεί ακόμη γεωλογικά υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο).
Ουδέποτε βέβαια η περίπτωση του Τσαμαντά ερευνήθηκε σοβαρά.
Παρ' ολίγον εμίρηδες
Από τη στιγμή που τα Ελληνικά Πετρέλαια μετοχοποιήθηκαν κι έπαψε να κατέχει την πλειοψηφία το κράτος, κάθε έρευνα για πετρέλαιο στην Ελλάδα σταματούσε πριν ολοκληρωθεί . Μια από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι και αυτή του Καλπακίου.
Η κ. Τερέζα Φωκιανού -τότε Δ/νουσα Σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ αναφέρθηκε στο άδοξο τέλος της γεώτρησης στο Καλπάκι. Τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης παραχωρήθηκαν στην Enterprise oil που έκανε δύο γεωτρήσεις, μία κάθετη και μία οριζόντια.
Όταν το γεωτρύπανο έφτασε στα 4 χιλιόμετρα βάθος σταμάτησε γιατί συνάντησε ισχυρές πιέσεις που -σύμφωνα με την κ. Φωκιανού είναι ισχυρή ένδειξη ύπαρξης κοιτάσματος υδρογονανθράκων. «Η εταιρεία μας ειδοποίησε πως δεν είχε το κατάλληλο γεωτρύπανο να προχωρήσει και στη συνέχεια μάθαμε πως μία εβδομάδα νωρίτερα είε πουλήσει τα δικαιώματα στην Shell. Η νέα εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε υποχρεώσεις για άλλες έρευνες σε άλλες χώρες του πλανήτη κι όλα σταμάτησαν» περιγράφει η κ. Φωκιανου, για να καταλήξει με νόημα: «αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να αντλούμε πετρέλαιο από την περιοχή των Ιωαννίνων αν...».
«Αν είχαμε άλλο γεωτρύπανο...» συμπλήρωσε με νόημα -και αρκετή δόση ειρωνείας - ο κ. Ζεληλίδης.

epirusvoice
http://thesprotia-news.blogspot.com/.....http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com.

Ο Μέγας Αλέξανδρος κατακτά το Λούβρο


Περίπου 700 έργα θα ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη στο μουσείο του Παρισιού για μια μεγάλη έκθεση με θέμα τον θρυλικό στρατηλάτη και την αρχαία Μακεδονία

Το Λούβρο υποδέχεται τον Μέγα Αλέξανδρο! Σε μια μεγάλη έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο του 2011, η αρχαία Μακεδονία και το διάσημο τέκνο της θα βρεθούν στο επίκεντρο του γαλλικού- και όχι μόνο- ενδιαφέροντος. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, δεδομένης της ακτινοβολίας του προσώπου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του μύθου που τον συνοδεύει αλλά και λόγω του τεράστιου αριθμού αρχαίων έργων- 668 για την ακρίβεια- που πρόκειται να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη στο Παρίσι για αυτή την έκθεση; «Αρχαία Μακεδονία.
Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι ο τίτλος της και για τη διοργάνωσή της συνεργάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση θα γίνει στην κεντρική αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Λούβρου, έκτασης 1.200 τ.μ. Ενα άκρως ενδιαφέρον στοιχείο εξάλλου,.....για το ελληνικό κοινό αυτή τη φορά, είναι η ανταπόδοση του Λούβρου με έκθεση έργων τα οποία θα παρουσιασθούν σε πέντε μουσεία της Θεσσαλονίκης το 2012, στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Γλυπτά, κεραμική, κοσμήματα, αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, γυάλινα αγγεία, νομίσματα και επιγραφές θα περιλαμβάνει η έκθεση, η οποία, σημειωτέον, προετοιμάζεται συστηματικά εδώ και δύο χρόνια. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η ανάπτυξη του θέματος θα γίνει με εννέα ενότητες που ακολουθούν χρονολογική σειρά. Παρ΄ ότι λοιπόν προτάσσεται η ανακάλυψη της αρχαίας Μακεδονίας με αναφορές στους μεγάλους αρχαιολόγους οι οποίοι έφεραν στο φως τις Αιγές, την Πέλλα και το Δίον, στη συνέχεια η ιστορία πιάνεται από την αρχή: από τη Μακεδονία της εποχής του Χαλκού ως την αρχαϊκή εποχή, όταν και διαμορφώνεται το μακεδονικό βασίλειο. Από την εξάπλωσή του στον ελλαδικό χώρο ως την κατάκτηση της Ανατολής από τον Αλέξανδρο και ως την ελληνιστική εποχή με τα βασίλεια των διαδόχων του.

Ιδιαίτερες ενότητες αναφέρονται στον καθημερινό βίο των Μακεδόνων, στις τέχνες, στη θρησκεία, στις τελετουργίες και στις ταφικές πρακτικές. Η ρωμαϊκή κυριαρχία στη Μακεδονία αποτελεί εξάλλου χωριστή ενότητα, ενώ η έκθεση ολοκληρώνεται με τον μύθο του Αλέξανδρου. Ακόμη το τμήμα τεκμηρίωσης του Λούβρου ετοιμάζει μια ταινία ωριαίας διάρκειας σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας αλλά και με αντικείμενα που είναι χαρακτηρισμένα ως αμετακίνητα - ως εκ τούτου δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Παρίσι. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τον Φεβρουάριο του 2012.

ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ
SCHIZAS.COM.........http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com

τωρα αυτο το κανει βολτα απλως???....η το χει κλεψει ???


..

Το κόμμα των κουμπάρων το παίζει τώρα θύμα...


Έχουμε και λέμε: 1 σκάνδαλο η Siemens, 1 σκάνδαλο το Βατοπέδι, 5 τα κόμματα, 5 τα πορίσματα ΚΑΙ 5 τα... φάσκελα μας κάνουν 11555, που σημαίνει κοροϊδία! Τυχαίο; Δεν νομίζω! Οι άνθρωποι βαθιά νυχτωμένοι και μη έχοντας καταλάβει τίποτε απολύτως για το τι πιστεύει η κοινωνία για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίζουν να μας βγάζουν τη γλώσσα. Κι όχι μόνο να μας βγάζουν τη γλώσσα, αλλά να βάζουν και την παλάμη μπροστά στη μύτη τους και να κουνούν τα δάχτυλα, αντί να καθήσουν κάτω, να βγάλουν ένα πόρισμα και να πουν, «ναι, ήταν σκάνδαλο» αυτό της Μονής Βατοπεδίου και οι υπεύθυνοι ήταν αυτοί οι επτά, οκτώ, εννιά, δέκα. Και εμείς με πλήρη επίγνωση του τι λέμε, προτείνουμε ότι από αυτούς τους δέκα, ας πούμε, πρέπει να παραπεμφθούν σε Προκαταρκτική (Προανακριτική) Επιτροπή οι μισοί. Και ελάτε να βρούμε τρόπους αυτοί οι 5 οι επίορκοι, οι άθλιοι, οι ποταποί, τα βδελύγματα της πολιτικής, να καθίσουν στο σκαμνί, προκειμένου να έχουν την τύχη που τους πρέπει

Read more: http://poulitaria.blogspot.com/2010/06/blog-post_2954.html#ixzz0qeoW0SAa
..http://poulitaria.blogspot.com/2010/06/blog-post_2954.html

Σκότωσε 19 ανθρώπους, για να τους πιει το αίμα,


Μια φρικτή ιστορία κανιβαλισμού συγκλονίζει την Κένυα. Ένας κατά συρροή δολοφόνος σκότωσε 19 ανθρώπους, για να τους πιει το αίμα, και αποκάλυψε στην αστυνομία άλλα πέντε σημεία στο Ναϊρόμπι, όπου είχε διαπράξει τα εγκλήματά του.

Οι αποκαλύψεις του δράστη, πρώην φρουρού ασφαλείας που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνονται από την αστυνομία, αλλά και από κατοίκους των συνοικιών που ερευνώνται. Επίσης, η δράση του ταιριάζει απόλυτα με φακέλους δολοφονιών που δεν έχουν διαλευκανθεί..Ο 32χρονος Φίλιπ Ονιάντσα οδήγησε τους αστυνομικούς σε συνοικία στο Νότιο Ναϊρόμπι, όπου είχε εγκαταλείψει τα πτώματα δύο γυναικών, τις οποίες σκότωσε τον Απρίλιο του 2009.

Ο ίδιος οδήγησε στη συνέχεια τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε θάψει τα πτώματα άλλων δύο γυναικών, στο Νγκονγκ Φόρεστ στα περίχωρα της πόλης και μετά σε βόρειο προάστιο της κενυατικής πρωτεύουσας, όπου είχε δολοφονήσει άλλη μία γυναίκα.

Ο δολοφόνος, που όλοι θεωρούσαν ήσυχο και διακριτικό άνθρωπο, δήλωσε πως δεν είχε βιάσει ποτέ τα θύματά του, αποκλειστικά γυναίκες και παιδιά, αλλά τους έπινε το αίμα, υπακούοντας σε μία μυστηριώδη απόκρυφη τελετή. Επίσης, πρόσθεσε πως σκοπός του ήταν να σκοτώσει εκατό ανθρώπους.

«Δεν μπορώ να πω ότι γνώριζα τα θύματά μου, γιατί, όταν αισθανόμουν την ανάγκη να πιω αίμα, πήγαινα κατευθείαν στο στόχο μου», είπε ο ίδιος, έχοντας ομολογήσει μέχρι τώρα εννιά δολοφονίες στο Ναϊρόμπι και δέκα σε άλλες πόλεις της Κένυας.

Η αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη μία δασκάλα, την οποία ο δολοφόνος υπέδειξε ως εκείνη που τον μύησε στους τελετουργικούς φόνους................http://www.blogotsarka.gr

Γιά τη μυθολογία των θρησκειών έπαιξε ρόλο η απαιδευσία, η άγνοια και η απουσία τής επιστήμης, αλλά και ο τρόμος των ανθρώπων για το φυσικό περιβάλλον


Όλες οι θρησκείες θεμελιώνονται σε κοσμογονικούς μύθους, που αποτελούν απάντηση στα ερωτήματα: Πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Γιατί έχει αυτή και όχι άλλη μορφή;



Οι απαντήσεις ταυτίζονται συχνά με μερικές παραλλαγές, που οφείλονται στη φαντασία των μυθογράφων, που συνήθως επιδιώκουν την ενδυνάμωση των εξουσιών με την ευθυγράμμιση γήινων αρχόντων και «θεϊκών δυνάμεων».



Πριν από χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι αγνοώντας ολότελα εξ αιτίας τής απουσίας των επιστημών τη λειτουργία τού φυσικού περιβάλλοντος, τρομοκρατημένοι από τούς κινδύνους που αντιμετώπιζαν -θύελλες, καταιγίδες, κεραυνοί, τρικυμίες, θερμοκρασία τρομακτική, ψύχος θανάσιμο- και απορώντας για τα φυσικά φαινόμενα -ήλιος, σελήνη, άστρα, γαλαξίας, φως και σκότος- απέδιδαν σε «θεότητες» τη δημιουργία και τη λειτουργία τού Σύμπαντος. Εμφανίσθηκαν τότε οι κοσμογονικοί μύθοι. Πρόκειται για φαντασιώσεις, που κυριαρχούσαν πριν από την εμφάνιση και ανάπτυξη τής επιστήμης και τής υψηλής τεχνολογίας.



Επιβάλλεται, επομένως, έρευνα για την καταγωγή και εμφάνιση των θρησκειών
. που θεμελιώνονται με μύθους και «θαύματα», χωρίς καμμιά επιβεβαίωση από την ιστορία και την επιστήμη. Επιβάλλεται απομυθοποίηση των θρησκευτικών φαντασιώσεων, για εξυγίανση των κοινωνιών τής οικουμένης. Αναγκαία η επιστημονική έρευνα σε όλους τούς μύθους, που συγκροτούν τα θεολογικά κείμενα.



* * *

Γιά τη μυθολογία των θρησκειών έπαιξε ρόλο η απαιδευσία, η άγνοια και η απουσία τής επιστήμης, αλλά και ο τρόμος των ανθρώπων για το φυσικό περιβάλλον. Χωρίς την επιστημονική γνώση κυριαρχούσε ο φόβος, η απελπισία και η προσδοκία για κάποια... «ουράνια» προστασία και σωτηρία. Η γνώση τής αλήθειας, υστέρα από χιλιετίες, γύρω από τα φυσικά φαινόμενα τού Σύμπαντος, εμπλουτίζει το άτομο με την κατανόηση για το ολέθριο και το ακίνδυνο, για το ωραίο καί το αποτρόπαιο, για τους ρυθμούς λειτονργίας των φυσικών φαινομένων και γελοιοποιεί τις θεολογικές μυθολογίες, τις φαντασιώσεις και τις τερατολογίες.



Η διανόηση ελευθερώνει τον άνθρωπο και απομακρύνει τον δουλικό τρόμο μπροστά στο άγνωστο τού περιβάλλοντος. Η μελέτη και τα επιστημονικά συμπεράσματα διαπαιδαγωγούν το άτομο και το καθιστούν ελεύθερο, σκεπτόμενο και θαρραλέο. Η θρησκευτική μυθολογία συμπορευόταν με την εξουσία, που διεκδικούσε την ταύτιση τού δεσποτισμού με το υπερφυσικό, με τις «θεϊκές υπερδυνάμεις»!



Η παραδοχή τής θρησκευτικής μυθολογίας αποτελεί μια μορφή νόσου, που οδηγεί το ανθρώπινο γένος στη δυστυχία, επειδή εξελίσσεται σε κοινωνικό φαινόμενο, που υποβοηθεί τις αυταρχικές, τυραννικές καί διεφθαρμένες εξουσίες και παραμερίζει την πρόοδο καί το δημιουργικό πνεύμα των λαών, την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Οι θρησκείες δεν καταδίκασαν τη δουλεία, που συνεχίσθηκε επί χιλιετίες και δεν υπερασπίσθηκαν τη δικαιοσύνη και την αρετή. Υιοθετούσαν και την ανισότητα και δουλεία τού γυναικείου φύλου. Δεν υπάρχουν θρησκείες, που ταυτίζονται με την αλήθεια. Εμφανίσθηκαν σε εποχή πρωτογονισμού, αλλά επιβιώνουν οι μυθολογικές παραδόσεις, οι απανθρωπίες και οι αγριότητες των εξουσιών και η δειλία και σιωπή διανοουμένων και επιστημόνων τής οικουμένης. Οι θεοί, όπως αποκαλύπτει η Π. Διαθήκη και το βαβυλωνιακό θρησκευτικό έπος, δημιουργούν τον άνθρωπο για να υπηρετεί ως σκλάβος!




Στη θρησκευτική μυθολογία περιλαμβάνεται και η φαντασίωση περί «επιβίωσης» τής ψυχής τού ανθρώπου μετά θάνατον. Ακόμη και η «ανάσταση» νεκρών! Σ΄ αυτόν τον μύθο ανήκει η Κόλαση και ο Παράδεισος.



Ο λόγος περί θεών αποτελούσε απασχόληση των ποιητών. Ο Όμηρος και ο Ησίοδος καταγράφουν τη θρησκευτική μυθολογία τής αρχαϊκής εποχής. Οι λυρικοί ποιητές προσδίδουν καλλιτεχνικό χαρακτήρα στις περιγραφές με αποχρώσεις και παραλλαγές. Η αρχαία ελληνική ποίηση καταγράφει μυθολογικά στοιχεία, υπερφυσικά και φαντασιώδη.



Συγγραφείς ψυχολόγοι εκφράζουν τη γνώμη, ότι οι θρησκείες αποτελούν φαινόμενο τής προεπιστημονικής εποχής. Ο Άγγλος συγγραφέας Βryan Wilson φρονεί, ότι οι θρησκείες δεν προσαρμόζονται στην εποχή μας. Πρόκειται για «αναχρονισμό στην ανάπτυξη τής σύγχρονης κοινωνίας». Και προσθέτει, ότι άνθρωποι τής εποχής μας, εξ αιτίας τής επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, δεν ενδιαφέρονται για τις θρησκείες. Ποιές είναι οι συνέπειες των θρησκειών; Ποιο το αντίκρυσμα των θρησκειών στούς λαούς; Οι θρησκείες εκφράζουν, υποστηρίζουν και νομιμοποιούν τα συχνά βάρβαρα και απάνθρωπα κοινωνικά συστήματα τής εποχής μας.



Δημιουργός των «θεών» είναι ο άνθρωπος, κατά την περίοδο τού πρωτογονισμού και τής αμάθειας, στην προϊστορική περίοδο. Η επιστήμη, η λογική, η ορθή σκέψη καταλήγουν σήμερα στο συμπέρασμα, ότι ο «θεός» αποτελεί εύρημα των μυθογράφων και των επιπόλαιων διανοουμένων, που οδήγησαν την ανθρωπότητα στη δυστυχία, στην αχρειότητα και στο σκοταδισμό. Οι θρησκείες δεν έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις και να οδηγήσουν στη βελτίωση τού βίου των λαών. Υπήρξαν πάντοτε όργανα των εξουσιών ή συμπορεύονταν με τους αχρείους αυτοκράτορες, μονάρχες και τυράννους.



Μερικοί ερευνητές επισημαίνουν ψευδοθρησκείες και «γνήσια θρησκεύματα». Στην πραγματικότητα, όλες ανεξαιρέτως οι θρησκείες τού κόσμου είναι μυθοπλαστίες. Καμμιά θρησκεία δεν διακατέχει αποδεικτικά ιστορικά στοιχεία για ύπαρξη θεών, δημιουργών τού Σύμπαντος. Τα θρησκευτικά κείμενα και των πέντε ηπείρων αποτελούν μύθους και φαντασιώσεις σε πεζό και ποιητικό λόγο, απαραίτητα και δραστικά βοηθήματα των εξουσιών.




Η έρευνα των θρησκειών πρέπει να πραγματοποιείται από τη σκοπιά τής επιστήμης και τής ιστορίας, που καταγράφουν την αλήθεια ύστερα από μελέτη διαχρονική. Η επιστημονική κριτική αποκαλύπτει τη θρησκευτική μυθοπλαστία, που διαμέσου των χιλιετιών, εντάσσεται στη συνείδηση και στο πνεύμα τής ανθρωπότητας. Υπάρχει μια θεαματική σύγκρουση ανάμεσα στην επιστήμη και τις θρησκείες. Η επιστήμη, που υπερασπίζεται την πραγματικότητα και η ιστορία την αλήθεια, αποκαλύπτουν τον μύθο των θρησκειών. Αλλά οι θρησκείες επιζούν και μάλιστα δυναμικές. Η επιστήμη επισημαίνει την κοσμογονική αλήθεια και τις μυθοπλαστίες.



Η επιστημονική έρευνα για τις θρησκείες αποβλέπει στην επισήμανση τής γνώσης, τής λογικής και τής αλήθειας διαμέσου των χιλιετιών. Αλήθεια, που φέρει στο φως την πραγματική εξέλιξη τού Σύμπαντος και τής άνθρωπότητας, τα «μυστήρια», τα «θαύματα» και τις ψευδολογίες. Μύθος καί θρησκεία συμβαδίζουν, η πίστη ταυτίζεται με τις φαντασιώσεις, με τη λατρεία τού υπερφυσικού, που προβάλλει η άγνοια. Η ιστορία, η ακριβής δηλαδή καταγραφή τής αλήθειας, είναι άγνωστη. Κυριαρχεί παντού η μυθολογία τού φανταστικού, τού ψεύδους και τής απάτης. Πρόκειται για μύθους, αλλά οι σύγχρονες κοινωνίες, εξαιτίας τής διαφθοράς των εξουσιών και μεγάλων τμημάτων διανοουμένων καί καλλιτεχνών, τους αποδέχονται!



* * *

Οι θρησκείες συμπορεύονταν με τις εξουσίες. Αυτοκράτορες, μονάρχες, τύραννοι εμφανίζονταν ως υιοί θεών και συχνά αποθεώνονταν. Η πίστη των λαών σε θεότητες δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για ψυχολογική προσαρμογή στις πολιτικοκοινωνικές και οικονομικές αχρειότητες. Οι «άρχοντες» αποτελούσαν το ενδιάμεσο μεταξύ θεών και ανθρώπων. Οι μυθοπλασίες των θρησκειών καλλιεργούσαν την εξάρτηση μεταξύ «θεών» καί λαών. Οί πιστοί προσδοκούσαν την εύνοια των «θεών», οι «θεοί» τις θυσίες και τις προσφορές των ανθρώπων!



Η εγκόσμια εξουσία ταυτιζόταν, κατά την αρχαιότητα, με τη θεϊκή. Οι δυνάστες εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι ή ομοιώματα των θεών. Κατά τους Ρωμαίους αυτοκράτορες η θρησκεία ανήκει στην επίγεια κυριαρχία βασιλέων και άλλων εξουσιαστών - cuius regio, eius religio! H πολιτική εξουσία ευθυγραμμίζεται με τη θρησκευτική.



Θρησκεία και εξουσία ήταν αλληλένδετες, σύμμαχοι και συνεργάτες με αμοιβαίες προσφορές, συμβιβασμούς και διασαλπίσεις κοινών επιδιώξεων. Η πολιτική εξουσία -αυτοκράτορες καί μονάρχες- θεωρείται στον χριστιανικό κόσμο θεϊκή προσφορά! «Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω· ου γαρ εστίν εξουσία ει μη υπό θεού· αι δε ούσαι εξουσίαι υπό θεού τεταγμέναι εισίν. Ώστε ο αντιτασσόμενος τη εξουσία τη τού θεού διαταγή ανθέστηκεν.» (Επιστολή Παύλου προς Ρωμαίους, ιγ΄, 1-2). «Τον θεόν φοβείσθε, τον βασιλέα τιμάτε.» (Επιστολή Πέτρου Α΄, β΄, 17). Οι διασυνδέσεις πολιτικής και θρησκείας οδηγούσαν στον έλεγχο των μαζών από την εξουσία. Ο κλήρος εξαγίαζε τους μονάρχες και οι κυβερνώντες επιδίωκαν την θρησκοληψία των λαών για ψυχολογικό και εν συνεχεία πολιτικό έλεγχο και εκμετάλλευση, για εκφοβισμό και εξαπάτηση των μαζών. Οι κατακτητικές εξουσίες χρησιμοποίησαν τη θρησκεία ως μέσο υποταγής των λαών ταυτίζοντάς την με τη δική τους κυριαρχία!




Εξουσίες και θρησκείες συμπορεύονται. Για τις μοναρχίες η θρησκεία αποτελεί παράγοντα ισχύος. Στις μουσουλμανικές χώρες, ακόμη και σήμερα, οι εξουσίες χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως πολιτικό σύμμαχο και υποκινητή τού φανατισμού και τής βίας. Οι πάπες φιλοδοξούσαν την πολιτικοκοινωνική εξουσία τού δυτικού κόσμου. Ήταν ο μεταχριστιανικός «καισαροπαπισμός». Οι πάπες ευθυγραμμίζονταν με τις αυθαιρεσίες των αυτοκρατόρων. Στη Γαλλία αναπτύχθηκε ένας διπλός προτεσταντισμός. Ο αστικός προτεσταντισμός, που περιλάμβανε τούς μεγιστάνες τού πλούτου -βιομηχάνους, τραπεζίτες κ.λπ.- και ο λαϊκός προτεσταντισμός. Ο πρώτος υπήρξε σύμμαχος των οικονομικών εξουσιών και τής μοναρχίας. Στις πρωτόγονες κοινωνίες κυριαρχούσε η θρησκευτική μυθολογία χωρίς καμμιά ιστορική θεμελίωση. Υπάρχει και η σύγχρονη θρησκευτική μυθολογία, ευτελισμός τής ιστορικής αλήθειας και τής επιστήμης.



* * *

Πρέπει να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από τη μυθολογία των θρησκειών και να προανατολίζεται πάντοτε στην αληθινή παγκόσμια ιστορία χωρίς παραχαράξεις, ψευδολογίες, απάτες και αχρειότητες, που παραπλανούν και διαφθείρουν τους πολίτες τού πλανήτη. ................http://www.freeinquiry.gr




Ο Ρουμανος προεδρος Μπασέσκου, επανέλαβε την αμετάβλητη στάση της...χώρας του για μη αναγνώριση του Κοσόβου.


.Την αναγνώριση των Βλάχων της Αλβανίας ως ρουμάνικη εθνική μειονότητα ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Ρουμανίας κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης στα Τίρανα. Ο Ρουμάνος πρόεδρος, Τραϊάν Μπασέσκου, κατά την συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπαμίρ Τόπι, υποστήριξε ότι οι Βλάχοι θα πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνει η "αντίστοιχη" αλβανική μειονότητα στην Ρουμανία.

Ο Τόπι από την πλευρά του επικαλέστηκε τις καταγραφές του συμβουλίου της Ευρώπης που αναγνωρίζουν τους βλάχους ως ανεξάρτητη εθνο-γλωσσική κοινότητα.
Ο Μπασέσκου, επανέλαβε την αμετάβλητη στάση της...χώρας του για μη αναγνώριση του Κοσόβου.
Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Μπασέσκου στα Τίρανα, υπογράφηκε «μνημόνιο κατανόησης στους τομείς των επικοινωνιών και της τεχνολογίας της πληροφορικής» καθώς και «πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ λιμένων».

Πηγή Αντίβαρο
από το Ηπειρος Ελλας
.

Τι γελοιοι...ενω δεν εχουν ιδεα ουτε καν η λεξη Αλεξανδρος τι σημαινει...αληθεια βουλγαροφωνοι Σκοπιανοι ξερετε???


Γιορτή για τα Γενέθλια του Μεγάλου Αλεξάνδρου ετοιμάζουν οι Βαρδαριανοί στα Σκόπια. Θέλουν να καθιερώσουν και την 21 Ιουλίου ως επίσημη κρατική αργία!
Η κυβέρνηση των Σκοπίων προγραμματίζει γενέθλια γιορτή προς τιμή του Μεγάλου Αλεξάνδρου την ημέρα της γέννησής του, δηλαδή, την 21η Ιουλίου. Μια γιορτή που θα γίνει με κάθε επισημότητα και θα καθιερωθεί ως αργία στο σκοπιανό κράτος.

«Η ιδέα γεννήθηκε από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι και το οποίο πρόσφατα επιδιώκει την αρχαιοποίηση της σκοπιανής κοινωνίας..... Η ιδέα θα είχε πραγματοποιηθεί, ήδη, αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις από το αλβανικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά και διεθνώς, δεν θα επιτρεπόταν να γίνει κάτι τέτοιο» αναφέρει η αλβανόφωνη εφημερίδα Λάιμ των Σκοπίων επικαλούμενη ασφαλείς πηγές από την σκοπιανή κυβέρνηση και επισημαίνει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να καθιερωθεί με προεδρικό διάταγμα η ημέρα αυτή ως επίσημη αργία του Κράτους, αν δεν υπήρχε η σθεναρή αντίδραση για την πρόκληση αυτήν από την ελληνική πλευρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης Μάρτιν Μαρτινόφσκι δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία για τον προγραμματισμό της εορτής των γενεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ενώ ο διευθυντής για την Προστασία της Πολιτιστική Κληρονομιάς, Πάσκο Κούζμαν, διατείνεται πως η ιδέα αυτή της γενέθλιας γιορτής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν είναι του Υπουργείου του οποίου ηγείται, αλλά των κύκλων εκείνων που επιδιώκουν την αρχαιοποίηση (και μακεδονοποίηση) της σύγχρονης κοινωνίας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης από το κόμμα του Γκρουέφσκι έχει έρθει πολύ στη μόδα, γράφει η εφημερίδα. Το όνομά του έχει δοθεί στο κρατικό αερολιμένα, όπου έχει στηθεί και προτομή του. Στην πλατεία, επίσης, της πόλης των Σκοπίων, σύντομα θα στηθεί γιγαντιαίο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. "Και όλα αυτά ο νότιος γείτονάς μας τα χαρακτηρίζει ως προκλήσεις", υπογραμμίζει η Λάιμ.

Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ. στην Πέλλα. Ήταν γιός του Φιλίππου του Β΄, ενώ η μητέρα του ήταν η Ολυμπιάδα, τέταρτη σύζυγος του Φιλίππου.
Πέθανε στις 10 ή 11 Ιουνίου του 232 στη Βαβυλώνα σε ηλικία 33 ετών......http://koukfamily.blogspot.com/2010/06/21.html

Συστημα υποκλοπηςσε υπολογιστες. ΠΡΟΣΟΧΗ κυριως στα Νετ Καφε και σε δημ. υπηρεσιες..


New storing device fits at the end of the keyboard cable connecting to the PC specialized to save all typed keys in it.
Mostly could be used in net cafes, exhibitions, hotels and airports. Therefore be careful especially the people who use the internet in these places to enter their bank accounts online or any other important sites.
After you enter the bank account and leave the PC, it will be easy to open your account again as all what you have typed has been saved in the Black device.

Therefore, you should check the PC for any suspicious piece behind it before using the net in public places for important sites.
..

11 Ιουν 2010

ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ - ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΛΙΜΕΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ.. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Δέν το βάζει κάτω ο Παπαχρήστος. Απόψε συγκαλεί δημοτική ομάδα και θα του "προτείνουν" να κατέβει υποψήφιος για το Δήμο Δϊου....
Ολύμπου.
Ενα πουλάκι μου είπε ότι Παπαχρήστος και Παπαθανάσης τα βρήκαν και άν ο Παπαχρήστος θελήσει να είναι υποψήφιος ο Παπαθανάσης θα τον στηριξει να το θυμάστε που σας το λέω, γιατί ο Πρώην Δήμαρχος Λιτοχώρου έχει και άλλους λόγους.....
.Δέν έχει σημασία που λίγες μέρες πρίν , ο ένας τάχωνε στον άλλον δια του τύπου.Ασχετα άν καταμεσίς του πεζοδορμίου της πόλης, ο ένας θάβει τον άλλον.Ετσι είναι οι λυκοφιλίες.Πάντα όμως υπερτερεί το συμφέρον.
Μάλιστα, οι πληροφορίες συγκλίνουν προς αυτό, αφού δέυτερο πουλάκι μου είπε ότι στέλεχος της Νότιας Πιερίας "αυτοκόλλλητος του Παπαθανασίου", δήλωσε στο συγγενικό του περιβάλλον,ότι θα πολιτευτεί ώς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Παπαχρήστου.Αυτό σηματοδοτεί και αποδεικνύει την πρώτη πληροφορία ότι υπάρχει δηλαδή συμφωνία μεταξύ τους, διαφορετικά το στέλεχος αυτό θα ήταν οπωσδήποτε με το ψηφοδέλτιο του Παπαθανασίου.
Επομένως η περίπτωση του Δήμου Κατερίνης για τον Παπαχρήστου, μάλλον δέν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι χτές ο Μηλιώτης επινε τα ούζα του με κολλητό του Παπαχρήστου.
Αν τελικά ο Παπαχρήστος δέν καταθέσει υποψηφιότητα στον Νότιο Δήμο, τότε μάλλον βλέπει "περιφεριεακά". Εξάλλου για το Δήμο Κατερίνης μαζεύτηκαν πολλοί ενδιαφερόμενοι.Μάλιστα "ένας εξ αυτών δήλωνε "φωναχτά' στην κεντρική πλατεία της πόλης, ότι άν κατέλθει στο Δήμο Κατερίνης ο Παπαχρήστος ,αυτός θα είναι απέναντι και θα καταγγείλλει τυχόν μεθοδεύσεις..
ΚΡΑΧΤΗΣ.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!!!!!


Από Hellenic Revenge

Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των παράνομων μεταναστών η πρόταση της Διυπουργικής Επιτροπής είναι η δημιουργία Σώματος «ήπιας καταστολής», όπως περιγράφεται, στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο σε συνεργασία με αλλοδαπούς ειδικά εκπαιδευμένους.

Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» παράγων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «στόχος είναι η μη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ εναντίον των μεταναστών και η παρουσία μιας Αστυνομίας που θα μπορεί να συνεννοείται μαζί τους».

Την πρόσληψη αλλοδαπών σε συγκεκριμένα Αστυνομικά Τμήματα είχε προαναγγείλει από τον Νοέμβριο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο αυτό θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.
..

Παραπέμπεται για κακούργημα ο πρόεδρος του ΟΤΕ....


.Για το κακούργημα της απιστίας παραπέμπεται σε δίκη, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης.

Το εδώλιο έδειξαν οι δικαστές και στο διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ Γιώργο Ιωαννίδη, ενώ οι δικαστές απήλλαξαν επτά μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ.

Η υπόθεση αφορά στην υπογραφή τεχνικών συμβάσεων που θεωρήθηκαν υπερτιμολογημένες καθώς υπεγράφησαν το 2007 με μεγαλύτερο τίμημα από αυτό που είχε καταλήξει η διεύθυνση διαχείρισης δικτύου και συντήρησης του ΟΤΕ.

σήμα κινδύνου .... η Ουγγαρία καταρρέει.....


Tου Σταυρου Τζιμα

Ενώ οι φήμες περί πτώχευσης της Ελλάδας και για έξοδό της από την Ευρωζώνη δίνουν και παίρνουν όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, ήρθε μια ομοιοπαθής χώρα, η Ουγγαρία να τροφοδοτήσει πανικό. Για όσους δεν θυμούνται, ο αντιπρόεδρος της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης των συντηρητικών, Λάζους Κόζα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του, που τελεί υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ε.Ε. και κατά τις εκτιμήσεις διεθνών οίκων έχει αρχίσει να βλέπει φως ανάκαμψης στο βάθος του τούνελ, δεν απέχει πολύ από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και εισπράχθηκε από τις αγορές ως σήμα κινδύνου ότι η Ουγγαρία καταρρέει
.Τα spreads ανέβηκαν, τα χρηματιστήρια έκαναν βουτιά και κρύος ιδρώτας κατέλαβε την Αθήνα, αλλά και τις Βρυξέλλες.

Ηταν έτσι τα πράγματα; Αποδείχθηκε πως όχι. Επρόκειτο για εσωτερικό πολιτικό παιγνίδι, με την κυβέρνηση να συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τις ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες της γιατί θα τιναχτεί το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση στον αέρα και τώρα να προσπαθεί να δικαιολογηθεί φορτώνοντας την αδυναμία της στην κεντροαριστερή προκάτοχό της. Η σημερινή κυβέρνηση είχε εναντιωθεί ως αντιπολίτευση στα μέτρα που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ και θριάμβευσε στις εκλογές, εισπράττοντας την φθορά των σοσιαλιστών. Τώρα όμως πρέπει να περάσει από το ταμείο: να ανεβάσει τους μισθούς και να εφαρμόσει μέτρα ανακούφισης του χειμαζόμενου πληθυσμού, όπως είχε υποσχεθεί. Ολα αυτά όμως απαιτούν παρεκκλίσεις από το υλοποιούμενο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και επειδή κάτι τέτοιο θα ρίξει τη χώρα στον γκρεμό, άρχισε το γνωστό παραμύθι: ξέρετε, δεν μπορούμε να σας δώσουμε αυτά που σας τάξαμε γιατί η κατάσταση που παραλάβαμε, έλλειμμα κ.λπ., ήταν πολύ χειρότερη από αυτήν που εμφάνιζαν οι προηγούμενοι.

Ποια ήταν η συνέχεια; Με το που τόλμησαν να ψελλίσουν έστω κάποιες δικαιολογίες, οι κυβερνώντες δέχτηκαν κατακέφαλα το χτύπημα του μαστιγίου από τους διεθνείς δανειστές και έβαλαν αμέσως το κεφάλι μέσα. Αλλωστε, δεν είναι καθόλου άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι για το ότι έφτασε η Ουγγαρία στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αφού φεύγοντας το 2002 είχαν αφήσει μιαν άρρωστη οικονομία με έλλειμμα 8% και σήμερα είναι 4,2%.

Η Ουγγαρία αποτελεί μέρος του πολιτικού παράδοξου το οποίο συντελείται σε χώρες της Ευρώπης. Συνίσταται αυτό το παράδοξο στο ότι τα κόμματα της λαϊκής Δεξιάς εναντιώνονται στα μέτρα λιτότητας για ψηφοθηρικούς λόγους, αφήνοντας να βγάλουν το φίδι από την τρύπα κεντροαριστερές κυβερνήσεις οι οποίες αποδεικνύονται υπάκουα παιδιά στις επιταγές του ιδεολογικά μισητού ΔΝΤ.

Εχει, λοιπόν, ενδιαφέρον και για την ελληνική πραγματικότητα να δούμε πως θα κυβερνήσουν οι θριαμβευτές των εκλογών του Απριλίου του Βίκτορ Ορμπαν και πολέμιοι της επιλογής του ΔΝΤ, που αναγκάζονται ν’ αφήσουν κατά μέρος τις εκθέσεις ιδεών.

http://news.kathimerini.gr



Τούρκοι "επενδυτές" ζήτησαν από τον Δήμαρχο Χίου να κατεβάσει τον πίνακα του Ντελακρουά από το γραφείο του που απεικονίζει την Σφαγή της Χίου!!!


Ο πίνακας του Ντελακρουά που απεικονίζει την τρομερή σφαγή της Χίου που ρήμαξε το νησί και αφάνισε τα 4/5 των κατοίκων του!!!

Μια είδηση που δείχνει την Οθωμανική νοοτροπία των φίλων του ΓΑΠ και της Διαμαντοπούλου.
Ο Δημαρχος Χίου αποκάλυψε στην πρωϊνή εκπομπή των Αδιάβροχων ότι Τούρκοι επενδυτές που επισκέφτηκαν το νησί για να συζητήσουν ενδεχόμενη επένδυση (κάποιο κατάστημα που θα πουλά τουρκικά προϊόντα) επισκεπτόμενοι το γραφείο του είπαν μεταξύ άλλων ότι καλό θα ήταν να κατέβει ο πασίγνωστος πίνακας του Ντελακρουά που εικονίζει την Σφαγή της Χίου και κοσμεί τον χώρο του γραφείου!!!!

Φυσικά ο Ελληνας Δήμαρχος τους απάντησε ότι "εδώ ήρθατε για να .... συζητήσουμε τις εμπορικές σχέσεις" και πρόσθεσε ότι "η ιστορία δεν σβήνεται και δεν αλλάζει". "Ο πίνακας αυτός είναι πάνω από 25 χρόνια στο γραφείο αυτό και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον κουνήσει" όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Τους αποστόμωσε μάλιστα ακόμη περισσότερο λεγοντάς τους ότι "κι εσείς έχετε το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ που δείχνει (δυτικά) την Χίο και την Ελλάδα αλλά δεν σας είπαμε να το βγάλετε"!

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι τους "επενδυτές" συνόδευε ο τούρκος "δημοσιογράφος" (εικονίζεται στις φωτογραφίες της εποχής με μακρυά μαλλιά-κοτσίδα) που είχε κατεβάσει (μαζί με άλλους δύο) την ελληνική σημαία στα Ιμια το 1996 προκαλώντας την γνωστή κρίση που στοίχισε την ζωή στα 3 παλικάρια μας.

Ο "δημοσιογράφος"-πρακτορίσκος της ΜΙΤ (ο τύπος με τα μακρυά μαλλια) όταν κατέβασε την ελληνική σημαία στα Ιμια για να αναρτήσει την τουρκική το 1996....

Μάλιστα ήταν αυτός που τόνισε ιδιαίτερα ότι πρέπει να "φύγει"ο εν λόγω πίνακας!!!!!
Ετσι καταρίπτεται ο μύθος ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος αποτελεί "persona non grata" για το επίσημο κράτος......

Ο εν λόγω "δημοσιογράφος" (αριστερά) πάνω στα ελληνικά Ιμια το 1996.

Ο δήμαρχος μάλιστα αποκάλυψε ότι όχι μονο δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο ο εν λόγω "δημοσιογράφος"- πρακτορίσκος της ΜΙΤ αλλά περιδιαβαίνει τα ελληνικά νησιά και προκαλεί προβλήματα με τις δηλώσεις του....

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, είναι θέμα χρόνου να "σκάσει" στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το θέμα με την εικόνα που έχει στο γραφείο του και την οποία ο εν λόγω "δημοσιογράφος"φωτογράφιζε συνεχώς.....

Ο περήφανος Ελληνας δήμαρχος της Χίου κ. Παντελής Βρούλης που έβαλε τους Τούρκους στην θέση τους.

Μπράβο κ. Δήμαρχε για την στάση σας.
Αλλά στεναχωρέσατε την κυβέρνηση......

Πως κάνετε έτσι για έναν πίνακα; Χαλάτε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που με τόσο κόπο χτίζουν οι κυβερνώντες, αλλάζοντας σχολικά βιβλία ιστορίας, επιτρέποντας στα τουρκικά μαχητικά να αλωνίζουν το Αιγαίο ανενόχλητα αρκεί να δίνουν σχέδια πτήσης και κυνηγώντας την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου επειδή προσπαθεί να αφυπνίση την ελληνική εθνική συνείδηση στα παιδιά των Ελλήνων Πομάκων στην Θράκη μας κόντρα στην θέληση του Τουρκικού Προξενείου....

Δήμαρχε είσαι παλικάρι.......

Το ΚΚΕ, η άρνηση του χρέους και ο ΣΥΡΙΖΑ


Εν μέσω της κρίσης χρέους που ταλανίζει τη χώρα και την οδηγεί ταχέως στη (με κάποιο μοντέλο ελεγχόμενη) χρεοκοπία, με όλες τις βαρύτατες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία, η πρόταση περί άρνησης του χρέους και της παύσης πληρωμής του, η οποία έως σήμερα έχει αντιμετωπίσει αρκετές απόπειρες διαστρέβλωσης και απαξίωσής της, αποκτά επιπλέον βαρύτητα ύστερα από την υιοθέτησή της από το ΚΚΕ!


Ιδού η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα, όπως διανεμήθηκε την Τετάρτη:
..«Είναι πολύ αισιόδοξος ο υπουργός σκοπίμως, ή ενδεχομένως δεν έχει τη δυνατότητα να καταλάβει ορισμένα πράγματα, τι συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το εξής: Το χρέος που υπάρχει και τα ελλείμματα, χάριν των οποίων έγινε το μνημόνιο, εμείς δεν τα αναγνωρίζουμε και δεν πρέπει να τα αναγνωρίσει και ο ελληνικός λαός, διότι δεν τα προκάλεσε ο ελληνικός λαός.

Με βάση, λοιπόν, αυτή τη θέση αντιπαλεύουμε το μνημόνιο. Η κυβέρνηση να πάει να βρει τον δικό της δρόμο για να αντιμετωπίσει το χρέος, που δημιουργήθηκε από την πολιτική των κυβερνήσεων, εξαιτίας βεβαίως του συγκεκριμένου καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι.

Τώρα υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια τα οποία εκπονούνται. Αυτά τα σενάρια δεν αφορούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αφορούν το εξής πράγμα: Αν παραδείγματος χάρη θα ωφεληθούν οι δανειστές ή οι δανειζόμενοι στην Ελλάδα, όπου οι δανειζόμενοι βεβαίως είναι τα κρατικά ταμεία, αλλά και αυτό έχει σχέση με το συμφέρον της πλουτοκρατίας.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό το ερώτημα εμείς δεν μπορούμε να το απαντήσουμε παίρνοντας τη θέση είτε του δανειστή, είτε του δανειζόμενου. Απαντάμε, όμως, ως εξής: Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και από αυτή την άποψη δεν πρέπει να πληρώσει ο λαός».

Η εξέλιξη αυτή της θέσης του ΚΚΕ είναι πολλαπλά σημαντική για δύο λόγους:

1. Μέχρι πριν από λίγες μέρες η πρόταση περί άρνησης του χρέους και μη πληρωμής του είχε γίνει στόχος επιθέσεων από τον Περισσό και τον «Ριζοσπάστη». Η κεντρική αντίληψη του Περισσού συνέδεε, όπως όλα τα άλλα, και το θέμα του χρέους με τη «λαϊκή εξουσία».

Χαρακτηριστικό ήταν άρθρο του Μάκη Παπαδόπουλου, υπεύθυνου του Τμήματος Οικονομίας του ΚΚΕ, πριν από λίγες μέρες στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», το οποίο συνέχεε (μάλλον σκόπιμα) την άρνηση πληρωμής του χρέους με την αναδιαπραγμάτευσή του, για να καταλήξει στο συμπέρασμα:


«Όσοι προβάλλουν σαν ριζοσπαστική διέξοδο την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και ασκούν κριτική στο ΚΚΕ για "γενικολογία και αδυναμία θεωρητικής επεξεργασίας", στην καλύτερη περίπτωση αναδεικνύουν την άγνοιά τους για τη σχέση οικονομίας - πολιτικής. Όταν όμως φτάνουν να παραλληλίσουν την πρότασή τους με την άρνηση των μπολσεβίκων να πληρώσουν τα τσαρικά δάνεια, αποκαλύπτονται.

Ξεχνούν μια μικρή λεπτομέρεια: Ποια τάξη έχει κάθε φορά την εξουσία και διαπραγματεύεται το ύψος του χρέους. Δεν ξεχνούν τυχαία αλλά συνειδητά, γιατί σε τελευταία ανάλυση θέλουν να στοιχηθεί το λαϊκό κίνημα "κάτω από ξένη σημαία". Το ΚΚΕ δε θα τους κάνει τη χάρη. Αναδεικνύει σταθερά και ανυποχώρητα τον πραγματικό αντίπαλο με τον οποίο πρέπει να αναμετρηθεί το λαϊκό κίνημα: Την εξουσία των μονοπωλίων».

2. Αυτή η νέα θέση του Περισσού, εφ' όσον μετατραπεί πράγματι σε «σημαία» του ΚΚΕ, θα φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος – για λόγους που μοιάζουν μάλλον ακατανόητοι – έχει υιοθετήσει την άποψη περί «αναδιαπραγμάτευσης» και μείωσης του χρέους. Το τεράστιο πολιτικό πρόβλημα αυτής της θέσης ωστόσο είναι ότι θα οδηγήσει αναπόφευκτα αυτή την πλευρά της Αριστεράς σε μια πολιτική πανωλεθρία.

Ο λόγος είναι απλός: Ως γνωστόν, ο σχεδιασμός και της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ αφορά μια ελεγχόμενη χρεοκοπία με «κούρεμα» και χρονική μετάθεση του χρέους. Φυσικά η όποια παρόμοια κίνηση, εφ' όσον συνοδεύεται από την αναγνώριση του χρέους, θα τελεί πάντα υπό την προαίρεση των ομολογιούχων, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή θα μπορούν νομικά να εγείρουν κάθε είδους αξιώσεις, με άξονα την αποπληρωμή του χρέους στο σύνολό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει πρόβλημα και με τις υπόλοιπες προτάσεις του, ιδιαίτερα την κρατικοποίηση των τραπεζών και τη μείωση των εξοπλισμών – πάντα μέσα στον κύκλο της αναγνώρισης του χρέους. Διότι που και οι δύο αυτές προτάσεις του είναι στόχοι και του ΔΝΤ – μια απλή ανάγνωση του σχεδίου για τις τράπεζες και τις περικοπές στον τομέα της άμυνας είναι απολύτως διαφωτιστική.

Με τη χώρα πτωχευμένη, αλλά με χρέη στην πλάτη, βυθισμένη στην ύφεση, με τις τράπεζες κρατικές και την άμυνα της χώρας υποθηκευμένη στις διαθέσεις της Ουάσιγκτον, του Στρος Καν και των «τεχνοκρατών» του, των Ευρωπαίων τραπεζιτών και της Τουρκίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσοι συμμερίζονται τη λογική του, θα ζήσουν έναν πολιτικό εφιάλτη.

Η... καλοπροαίρετη δημοσιογραφική ερώτηση «τι έχετε να πείτε τώρα που η κυβέρνηση υλοποίησε την πρότασή σας», με την οποία θα βομβαρδίζονται τα στελέχη του σε κάθε κανάλι και εφημερίδα, θα κάνει το Βατερλώ να μοιάζει με νηπιαγωγείο!

● Πώς να εξηγήσεις και πώς να πεις ότι εσύ άλλο εννοούσες απ' αυτό που έκαναν κυβέρνηση και Νομισματικό Ταμείο;

● Πώς να εξηγήσεις ότι ήθελες τις τράπεζες κρατικές για να επιδιώξεις την παραγωγική ανασυγκρότηση, όταν η κυβέρνηση θα λέει ακριβώς τα ίδια;

● Πώς να εξηγήσεις ότι η πρόταση για παραγωγική ανάταξη της οικονομίας θα υλοποιηθεί μέσα στην τριμερή επιτήρηση, η οποία έχει αποκλειστικό στόχο να αφαιμάξει μέχρι νεκρώσεως την οικονομία;

Στον επικοινωνιακό ορυμαγδό που θα ακολουθήσει, οι λεπτές και άνευ σημασίας αποχρώσεις θα εξαφανιστούν και όσοι σήμερα υποστηρίζουν την «αναδιαπραγμάτευση», σε οποιαδήποτε εκδοχή, θα αντιμετωπίσουν τον πολιτικό αφανισμό.

Όχι άλλες καταστροφικές επιλογές

Δεν θα είναι όμως η πρώτη φορά που η Αριστερά διαπράττει τεράστια λάθη στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, όταν πολλές κεντρικές επιλογές της στράφηκαν εναντίον της.

● Ποιος έμφρων άνθρωπος κατάλαβε ποτέ την ταύτιση του Συνασπισμού το 2004 με το ΠΑΣΟΚ στο δολοφονικό για την Κύπρο Σχέδιο Ανάν; Ποιος να καταλάβει τη «φιλία των λαών» και την «ελληνοτουρκική προσέγγιση» όταν η Κύπρος παραδίδεται εξ ολοκλήρου στην Τουρκία;

● Ποιος κατάλαβε ποτέ σε τι ακριβώς διέφερε ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη από τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό του Κωνσταντόπουλου; Το θρίλερ του με τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ να χαροπαλεύουν μέχρι να μπουν στη Βουλή το 2000 και το 2004 είναι άκρως διδακτικό.

● Ποιος, ακόμη παλαιότερα, κατάλαβε γιατί ο ενιαίος Συνασπισμός συνέπραξε κυβερνητικά με τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη, όταν η τότε «κάθαρση» κατέληξε σε ένα απίστευτο φιάσκο (με ατεκμηρίωτες κατηγορίες και στημένους μάρτυρες), με αποτέλεσμα ο Α. Παπανδρέου να επιστρέψει θριαμβευτής και η Αριστερά να ταλαιπωρείται για χρόνια από τη ρετσινιά του «βρώμικου '89»;

● Ποιος, ακόμη πιο παλιά, με το ΠΑΣΟΚ να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα, καταλάβαινε γιατί «αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ» και γιατί το 17% ήταν στόχος ζωής για την κοινωνία; Το αποτέλεσμα, γνωστό – κι ας μην το συζητάμε.

Σύγκρουση χωρίς αναβολή

Όμως σε τίποτε δεν μοιάζει αυτή η κρίση κι αυτή η εποχή με καμιά από τις προηγούμενες περιόδους. Η Ελλάδα θα κληθεί να δώσει αγώνα ύπαρξης – και όχι, όπως πολλοί αφελώς νομίζουν, μια μάχη μόνο για μισθούς και συντάξεις.

Το βήμα αυτό του ΚΚΕ έχει τεράστια πολιτική σημασία διότι η επιλογή της άρνησης του χρέους είναι η μόνη αυτή τη στιγμή που εμπεριέχει τη σύγκρουση με όσους σπρώχνουν την Ελλάδα στο βάραθρο της ολοκληρωτικής καταστροφής, αλλά και σηματοδοτεί έναν δρόμο ανεξαρτησίας και επιβίωσης.

Επιλογή δύσκολη, αλλά σε καμιά περίπτωση δυσκολότερη απ' αυτή που θέλει τη χώρα να εκποιείται και να διαλύεται παραιτημένη από κάθε έννομο δικαίωμά της.

Η ελπίδα ότι αυτή την επιλογή θα ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη υπάρχει, όσο κι αν ο χώρος αυτός δεν προβλέπεται να ξεπεράσει σύντομα την εσωτερική του διάλυση.

Τον 20ό αιώνα στη χώρα μας το παλιό ενιαίο ΚΚΕ ήταν η πολιτική δύναμη που συγκρούστηκε, με τεράστιο κόστος για το ίδιο και τους ανθρώπους του, με την ξένη Κατοχή και την υποτέλεια. Όταν μάλιστα οι πολιτικοί πρόγονοι των σημερινών «πατριωτών» της Ακροδεξιάς (και πολλών της υπόλοιπης Δεξιάς) ήταν συνεργάτες των Γερμανών και αργότερα της χούντας. Σήμερα και το ΚΚΕ και η υπόλοιπη Αριστερά μένει να αποδείξουν ότι στον γενετικό τους κώδικα είναι ανεξίτηλα γραμμένη η Αντίσταση. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού και το πήδημα...
http://anemogastri.blogspot.com

Ο Ροκφέλερ αποκάλυψε την απάτη της 9/11 στον Ααρών Ρούσο.....ΔΕΙΤΕ ΤΟ

..

Δερεαν εξετασεις....


..

Δωρεαν εισιτηρια για το Μουντιαλ

Αυτό είναι ένα κουίζ και όποιος απαντήσει σωστά τις ερωτήσεις κερδίζει εισιτήρια για το παγκόσμιο ποδοσφαίρου, ξενοδοχεία κλπ. πληρωμένα όλα.

Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις που αφορούν τη φωτογραφία:

1. Ποιος μαθητής είναι κουρασμένος ή νυσταγμένος;
2. Ποιά είναι τα δίδυμα αγόρια;
3. Ποια είναι τα δίδυμα κορίτσια;
4. Πόσα είναι τα κορίτσια και πόσα τα αγόρια;
5. Ποιος είναι ο δάσκαλος;

.Να μαντέψω ότι ούτε κι εσείς θα πάτε! έτσι;;;;

.

θα σκασει αυτος ο ανθρωπος.....ο....ευαισθητος...


..

Ποια ποτά σε στέλνουν «αδιάβαστο»!


Σύμφωνα με νέα μελέτη επιστημόνων τα σκουρόχρωμα ποτά όπως το μπέρμπον περιέχουν περισσότερες τοξικές ουσίες από τα ανοιχτόχρωμα προκαλώντας έτσι «τρελά» hangover…

Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη ζύμωση του αλκοόλ παράγουν μικρές ποσότητες τοξικών υποπροϊόντων που περιέχονται σε μεγαλύτερες ποσότητες στα σκουρόχρωμα ποτά.
Σε ότι αφορά τo κρασί οι ερευνητές σημείωσαν πως το κόκκινο έχει περισσότερα τοξικά στοιχεία με αποτέλεσμα να εμφανίζει περισσότερες πιθανότητες για hangover…..............
..

10 Ιουν 2010

" Μα τι διάολο του έκανες ;


.Μια ξανθιά ταξιδεύει με αυτοκίνητο στην έρημο της Νεβάδα , αλλά στη μέση του δρόμου το αυτοκίνητό της παθαίνει βλάβη .
Ένας έφιππος περαστικός Ινδιάνος προθυμοποιείται να την εξυπηρετήσει , την ανεβάζει πίσω του στο άλογο για να την... πάει στο πλησιέστερο βενζινάδικο , αρχίζει να καλπάζει και κάθε πέντε λεπτά βγάζει μια κραυγή " Ουαάαααουουουα ! " για να καταλήξει με μια τελική κραυγή που αντιλαλεί σε όλη την έρημο , πριν την αφήσει στο βενζινάδικο και χαθεί καλπάζοντας ξέφρενα στο βάθος του ορίζοντα .

" Μα τι διάολο του έκανες ; " ρωτάει ο απορημένος βενζινάς την ξανθιά .
." Εγώ ; Τίποτα ! " λέει η ξανθιά . Εγώ ήμουνα απλώς πίσω του και κρατιόμουνα από ένα μεγάλο χερούλι στη σέλα του αλόγου του ! "
Κι ο βενζινάς : " Σέλα ; Οι Ινδιάνοι ποτέ δεν καβαλικεύουν με σέλα ! "

το παράσιτο της διαπλεκόμενης «συνεργασίας» πολιτικής εξουσίας και οικονομικής ισχύος


Το ημερολόγιο της γραμματέως του Χριστοφοράκου, μέσα στο οποίο υπάρχουν καταγραφές των επαφών (και των δώρων) του, προφανώς δεν αποδεικνύει κάτι έκνομο. Περιγράφει ωστόσο μια ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία αναπτύχθηκε το παράσιτο της διαπλεκόμενης «συνεργασίας» πολιτικής εξουσίας και οικονομικής ισχύος.

Η ανάπτυξη του εν λόγω παρασίτου, που προφανώς εκτείνεται και πέρα από την υπόθεση της Siemens, είχε, όπως αντιλαμβανόμαστε σιγά - σιγά όλοι μας, ολέθριες συνέπειες σε πολλά επίπεδα:

1. Στο πολιτικό υπονομεύτηκε η λαϊκή κυριαρχία, καθώς η λαϊκή εντολή προς τους εκλεγμένους πολιτικούς ουδέποτε συμπεριέλαβε ούτε δικαιολόγησε κανενός είδους συνδιαλλαγή με οικονομικά συμφέροντα.
.Με το πέρασμα του χρόνου αποτέλεσμα αυτής της συνδιαλλαγής υπήρξε η υποταγή της πολιτικής εξουσίας στην οικονομική με συνέπεια τη μετατροπή της σε αναξιόπιστη παράμετρο της πολιτικής διαδικασίας.

2. Στο κοινωνικό επίπεδο ο καθημερινός συγχρωτισμός των (πολιτικών) εκπροσώπων του λαού με τους ισχυρούς της οικονομίας ομογενοποίησε στα μάτια του κόσμου πρότυπα και συμπεριφορές. Η άνοδος, ο πλουτισμός με κάθε μέσο και τρόπο, η επιτυχία και η επικράτηση με κάθε κόστος έγιναν κυρίαρχη ιδεολογία σε μια κοινωνία η οποία εκπαιδεύτηκε όχι μόνο να ανέχεται, αλλά και να επιδιώκει τα πάντα.

3. Στο επίπεδο της οικονομίας η καταστροφή είναι πια ολοφάνερη. Ποιος ξέρει πόσες δουλειές συμφωνήθηκαν, υπερκοστολογήθηκαν και μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια των επαφών που είχαν οι ισχυροί της οικονομίας με τις πολιτικές μαριονέτες τους; Θα μάθουμε πόσο παραπάνω πληρώσαμε έργα, συμβάσεις, αγορές, ποιοι έδωσαν, ποιοι πήραν, πώς μοιράστηκε το δημόσιο χρήμα;

Ενδεχομένως οι απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν από την Ιστορία. Πριν τη διαβάσουμε, ωστόσο, έχουμε ήδη στη διάθεσή μας τα στοιχεία, τα οποία, αν και δεν αποδεικνύουν κάτι έκνομο, ωστόσο περιγράφουν την ατμόσφαιρα της ηθικής σήψης και παρακμής, η οποία όχι μόνο γέννησε τη μεγάλη κρίση που απειλεί να γκρεμίσει τη χώρα και να την παραδώσει έρμαιο στα χέρια των δανειστών - εκβιαστών της, αλλά της επέτρεψε να εξελίσσεται χωρίς εμπόδια.

● Αν ο αμοραλισμός της εξουσίας δεν είχε διαχυθεί και δεν είχε γίνει μέρος της σκέψης και της καθημερινότητας της κοινωνίας, δύσκολα θα ήμασταν σήμερα χρεοκοπημένοι.

● Αν δεν είχαμε πειστεί ότι μπορούμε με δανεικά να γίνουμε κάτι πέρα από τις δυνατότητές μας, δεν θα αποδεχόμασταν τα δάνεια της διαφθοράς που μας οδήγησαν στη βέβαιη πλέον καταστροφή.

● Αν δεν μοιραζόμασταν τις ίδιες «αξίες» με τους διεφθαρμένους, τώρα δεν θα διανοούνταν αυτοί οι ίδιοι να μας θεωρούν συλλογικά ενόχους εγκαθιστώντας τον υφέρποντα φασισμό ως μοχλό της υποταγής μας...
.....http://www.topontiki.gr
.

γυναικεια ορμονη...Τηλεφωνινη


Τηλεφωνίνη
Ορμόνη, που δίνει στη γυναίκα την ικανότητα να μπορεί να μιλά στο τηλέφωνο για πολλές ώρες χωρίς να χρειάζεται τροφή
και νερό.
Εκκρίνεται
καθημερινά σε σταθερή ποσότητα,
..

«Είμαστε όλοι Έλληνες» αναφωνούν Γερμανοί πολίτες


«Είμαστε όλοι Έλληνες» αναφωνούν Γερμανοί πολίτες, παραφράζοντας το σύνθημα που έχει κάνει το γύρο της υφηλίου κατά την τελευταία δεκαετία ξεκινώντας από το Ground Zero του Μανχάταν όπου έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι και στη συνέχεια εξέφρασε την αλληλεγγύη ευαίσθητων τμημάτων των δυτικών κοινωνιών σε διάφορους ρημαγμένους λαούς («είμαστε όλοι Ιρακινοί», είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι» και πάει λέγοντας). Τώρα ήρθε και η σειρά μας για… ρήμαγμα και για να δεχτούμε την αλληλεγγύη των φιλελλήνων όπου γης.

Με το σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας» και «από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο την κρίση να πληρώσoυν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές»
.περισσότερες από 100 οργανώσεις και πρωτοβουλίες, σωματεία και εργατικά συνδικάτα, ακόμα και το Die Linke καλούν σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους σε Στουτγάρδη (11.6.2010) και Βερολίνο (12.6.2010).

Η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση γεννήθηκε με την έναρξη της κρίσης το 2008 και πλέον αναδεικνύει ως αιχμή το ζήτημα της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται και στο σχετικό κάλεσμα όσοι μετέχουν της Πρωτοβουλίας συμφωνούν ότι «Η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή» και πως οι Έλληνες όχι μόνο δεν ευθύνονται για την κρίση του ευρώ, αλλά αντίθετα αποτελούν «τον αποδιοπομπαίο τράγο της γερμανικής κυβέρνησης και των γερμανικών ΜΜΕ για την ανεπίλυτη κρίση του καπιταλισμού». Τώρα, «σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβάλουν πολιτική δραστικών περικοπών». Απευθυνόμενοι δε στους συμπατριώτες τους λένε πως «Με το πακέτο διάσωσης των 750 δις δεν πληρώνουμε ούτε για τους Έλληνες ούτε για τη σωτηρία της Ευρώπης, αλλά μονάχα για τη σωτηρία των τραπεζών και των επενδυτών, που έχουν στοιχηματίσει στην πτώχευση του ελληνικού κράτους και κερδίζουν από τα ελληνικά χρέη».................http://www.topontiki.gr/Articles/view/6780

το παράσιτο της διαπλεκόμενης «συνεργασίας» πολιτικής εξουσίας και οικονομικής ισχύος.


Το ημερολόγιο της γραμματέως του Χριστοφοράκου, μέσα στο οποίο υπάρχουν καταγραφές των επαφών (και των δώρων) του, προφανώς δεν αποδεικνύει κάτι έκνομο. Περιγράφει ωστόσο μια ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία αναπτύχθηκε το παράσιτο της διαπλεκόμενης «συνεργασίας» πολιτικής εξουσίας και οικονομικής ισχύος.

Η ανάπτυξη του εν λόγω παρασίτου, που προφανώς εκτείνεται και πέρα από την υπόθεση της Siemens, είχε, όπως αντιλαμβανόμαστε σιγά - σιγά όλοι μας, ολέθριες συνέπειες σε πολλά επίπεδα:

1. Στο πολιτικό υπονομεύτηκε η λαϊκή κυριαρχία, καθώς η λαϊκή εντολή προς τους εκλεγμένους πολιτικούς ουδέποτε συμπεριέλαβε ούτε δικαιολόγησε κανενός είδους συνδιαλλαγή με οικονομικά συμφέροντα.
..Με το πέρασμα του χρόνου αποτέλεσμα αυτής της συνδιαλλαγής υπήρξε η υποταγή της πολιτικής εξουσίας στην οικονομική με συνέπεια τη μετατροπή της σε αναξιόπιστη παράμετρο της πολιτικής διαδικασίας.

2. Στο κοινωνικό επίπεδο ο καθημερινός συγχρωτισμός των (πολιτικών) εκπροσώπων του λαού με τους ισχυρούς της οικονομίας ομογενοποίησε στα μάτια του κόσμου πρότυπα και συμπεριφορές. Η άνοδος, ο πλουτισμός με κάθε μέσο και τρόπο, η επιτυχία και η επικράτηση με κάθε κόστος έγιναν κυρίαρχη ιδεολογία σε μια κοινωνία η οποία εκπαιδεύτηκε όχι μόνο να ανέχεται, αλλά και να επιδιώκει τα πάντα.

3. Στο επίπεδο της οικονομίας η καταστροφή είναι πια ολοφάνερη. Ποιος ξέρει πόσες δουλειές συμφωνήθηκαν, υπερκοστολογήθηκαν και μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια των επαφών που είχαν οι ισχυροί της οικονομίας με τις πολιτικές μαριονέτες τους; Θα μάθουμε πόσο παραπάνω πληρώσαμε έργα, συμβάσεις, αγορές, ποιοι έδωσαν, ποιοι πήραν, πώς μοιράστηκε το δημόσιο χρήμα;

Ενδεχομένως οι απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν από την Ιστορία. Πριν τη διαβάσουμε, ωστόσο, έχουμε ήδη στη διάθεσή μας τα στοιχεία, τα οποία, αν και δεν αποδεικνύουν κάτι έκνομο, ωστόσο περιγράφουν την ατμόσφαιρα της ηθικής σήψης και παρακμής, η οποία όχι μόνο γέννησε τη μεγάλη κρίση που απειλεί να γκρεμίσει τη χώρα και να την παραδώσει έρμαιο στα χέρια των δανειστών - εκβιαστών της, αλλά της επέτρεψε να εξελίσσεται χωρίς εμπόδια.

● Αν ο αμοραλισμός της εξουσίας δεν είχε διαχυθεί και δεν είχε γίνει μέρος της σκέψης και της καθημερινότητας της κοινωνίας, δύσκολα θα ήμασταν σήμερα χρεοκοπημένοι.

● Αν δεν είχαμε πειστεί ότι μπορούμε με δανεικά να γίνουμε κάτι πέρα από τις δυνατότητές μας, δεν θα αποδεχόμασταν τα δάνεια της διαφθοράς που μας οδήγησαν στη βέβαιη πλέον καταστροφή.

● Αν δεν μοιραζόμασταν τις ίδιες «αξίες» με τους διεφθαρμένους, τώρα δεν θα διανοούνταν αυτοί οι ίδιοι να μας θεωρούν συλλογικά ενόχους εγκαθιστώντας τον υφέρποντα φασισμό ως μοχλό της υποταγής μας...
http://www.topontiki.gr

γυναικεια ορμονη...Τηλεφωνινη


Τηλεφωνίνη
Ορμόνη, που δίνει στη γυναίκα την ικανότητα να μπορεί να μιλά στο τηλέφωνο για πολλές ώρες χωρίς να χρειάζεται τροφή
και νερό.
Εκκρίνεται
καθημερινά σε σταθερή ποσότητα,
span class="fullpost">.

Πως να πιασουν τοπο οι θυσιες μας...


span class="fullpost">.

Τι παράξενο καράβι ..τι κουστούμι να μας ράβει ..έτσι λέγαν οι ρουφιάνοι ..το 'βλεπαν από καιρό ....

......το ψειρισα απο το Ανεμογκαστρι..http://anemogastri.blogspot.com/.............προσεξτε τους στιχους

Η Ελλάδα, όχι μόνο έχει διαμάντια, αλλά συγκεκριμένες περιοχές της ειναι μεγαλυτερες κι απο την αδαμαντοφορο ζωνη του Καζακσταν


Η Ελλάδα, όχι μόνο έχει διαμάντια, αλλά συγκεκριμένες περιοχές της, είναι άμεσα συγκρίσιμες, αν όχι και μεγαλύτερες, με την καλύτερα μελετημένη και τεκμηριωμένη αδαμαντοφόρο ζώνη πετρωμάτων του φλοιού του κόσμου, στο Καζακστάν.





Αυτό υποστηρίζει ο επίκουρος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Κωστόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει πως τα ελληνικά διαμάντια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμοι λίθοι, αλλά σε πλήθος άλλων βιομηχανικών εφαρμογών.


Όπως δήλωσε ο κ. Κωστόπουλος, οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου εμφανίζονται πετρώματα του φλοιού, μεταμορφωμένα σε συνθήκες υπερυψηλών πιέσεων, με υψηλό δυναμικό, σε διαμάντια, περιλαμβάνουν τους ορεινούς όγκους των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς στην Κεντρική Μακεδονία και μία στενή ζώνη που εκτείνεται ασυνεχώς -κατά μήκος 100 χιλιομέτρων και πλέον- από το Κάτω Νευροκόπι του νομού Δράμας μέχρι τη Σιδηρώ του νομού Έβρου, διατρέχοντας έτσι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

.Τα διαμάντια, σύμφωνα με τον ίδιο, εμφανίζονται ως εγκλείσματα σε διάφορα ορυκτά όπως το ζιρκόνιο, ο γρανάτης και ο βιοτίτης, και έχουν μεγέθη που κυμαίνονται από 2 έως 150 χιλιοστά του χιλιοστού. Συγκριτικά, εξηγεί πως στο Καζακστάν, περίπου 80% των διαμαντιών έχουν μέγεθος που κυμαίνεται από 20 έως 70 μικρόμετρα.
Τα ελληνικά διαμάντια έχουν πιστοποιηθεί με τη μέθοδο φασματοσκοπίας λέιζερ Ράμαν καθώς και με τη μέθοδο περιθλασιμετρίας ακτίνων Χ. Μία σύγκριση των πιστοποιημένων περιοχών αδαμαντοφόρων πετρωμάτων του φλοιού ανά τον κόσμο, μεταξύ των ετών 1999 και 2003, καταδεικνύει, την αποδοχή της Ροδόπης ως μία τέτοια περιοχή από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ήδη από το 2003, επισημαίνει ο ακαδημαϊκός.
Η εμπειρία από το Καζακστάν έχει δείξει ότι τα αδαμαντοφόρα πετρώματα καταλαμβάνουν επιμήκεις ζώνες, των οποίων τα πάχη κυμαίνονται από 2-80 μέτρα, ενώ το συνολικό πάχος του κοιτάσματος (ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης) δεν ξεπερνά τις μερικές εκατοντάδες μέτρα. Οι ζώνες αυτές βυθίζονται με μεγάλες κλίσεις (60-80°) υπό το έδαφος.
Οι τεράστιες γεωλογικές ομοιότητες μεταξύ της αδαμαντοφόρου ζώνης της Βόρειας Ελλάδας και αυτής του Καζακστάν συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης ότι, τα πιθανά ελληνικά αποθέματα είναι συγκρίσιμα με αυτά του Καζακστάν.
Βέβαια, ο σχηματισμός πλήρους εικόνας περί του μεγέθους και της έκτασης των ελληνικών αδαμαντοφόρων κοιτασμάτων θα προκύψει μόνο μετά το πέρας εκτεταμένων επιστημονικών ερευνών, τονίζει ο κ. Κωστόπουλος.
Η ιστορία των ελληνικών διαμαντιών
Η ιστορία των διαμαντιών στον Ελλαδικό χώρο ξεκινά στα τέλη της περασμένης δεκαετίας. Το 1999 κοντά στα χωριά Γαλαρινός, Λιβάδι και Μαραθούσα του Νομού Χαλκιδικής, 20-40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά διαμάντια σε πετρώματα του φλοιού από τον κ. Κωστόπουλο.
Το 2000, περαιτέρω έρευνες για διαμάντια σε παρόμοια πετρώματα στη Βόρεια Ελλάδα απέδωσαν γρήγορα καρπούς και μία δεύτερη, σημαντικότερη ανακάλυψη έγινε σε περιοχές των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
Η ανακάλυψη διαμαντιών στον ελληνικό χώρο, σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, προσέλκυσε προτάσεις επιστημονικής συνεργασίας με φημισμένα ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Ινστιτούτο Χημείας Μαξ Πλανκ του Μάιντς (Mainz) της Γερμανίας, το Ινστιτούτο Γεωεπιστημών της Ρεν (Rennes) της Γαλλίας, καθώς και το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης της Ελβετίας.
Το Φεβρουάριο του 2002, ο κ. Κωστόπουλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα των μελετών του για τα διαμάντια της Βόρειας Ελλάδας στην Ημερίδα: "Γεωλογία και Κοινωνία: Η προσφορά της γεωλογικής έρευνας στη Βόρεια Ελλάδα" που διοργανώθηκε στο Κέντρο Ιστορίας Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.
Η ομιλία του είχε τίτλο: "Ιζήματα που βυθίστηκαν 200 χιλιόμετρα μέσα στο μανδύα και ξαναγύρισαν στην επιφάνεια της γης: Μια ιστορία όπως μας τη διηγούνται τα διαμάντια της Βόρειας Ελλάδας". .........http://mirmidones90f.blogspot.com/.

«Όλα τα κορίτσια μιλούν γι’ αυτό το καταραμένο παγκόσμιο κύπελλο»,


Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Maxim’s, στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, η νύχτα έχει ήδη έρθει. Οι πελάτες κάθονται στο μπαρ, τα κορίτσια χαριεντίζονται με τους επισκέπτες, τα κορμιά λικνίζονται με τη μουσική house που παίζει το cd player. Υστερα έρχεται το τέταρτο των slows. Νομίζει κανείς ότι είναι Σάββατο βράδυ. Αλλά είναι Δευτέρα, και είναι μεσημέρι. Η “Beauty” εργάστηκε σ’αυτόν τον οίκο ανοχής πάνω από δέκα χρόνια. Στα 38 της χρόνια, έχει αφήσει πια αυτή τη δουλειά και συμβουλεύει τις πόρνες της γειτονιάς για το AIDS. Όταν βλέπει όμως τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει, και συμβαίνει το ίδιο και με το ψυγείο της, θυμάται τα παλιά. Μερικά βράδυα την εβδομάδα επιστρέφει στο Maxim’s, παραγγέλνει μια μπύρα και ονειρεύεται την εποχή που οι άντρες έρχονταν να της μιλήσουν. Οι «καινούργιες», με μίνι και ντεκολτέ, τη σπρώχνουν ή, στην καλύτερη περίπτωση, τη χαιρετούν από μακρυά. Οι άντρες δεν την κοιτάζουν πια.

Στο Maxim’s εργάζονται περισσότερα από 200 κορίτσια, που νοικιάζουν τα δωμάτια των
.. 15 τετραγωνικών. Μόνο στη συνοικία Hillbrow υπάρχουν πάνω από 25 οίκοι ανοχής. Όλοι παράνομοι. Όλοι προστατευμένοι από μια διεφθαρμένη αστυνομία.

Την εποχή του απαρτχάιντ, το κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ ήταν μια σικ περιοχή. Μετά το 1990, οι Μαύροι έλαβαν άδεια να εγκατασταθούν στην πόλη και οι Λευκοί έφυγαν, εγκαταλείποντας τα όμορφα κτίρια της βικτωριανής εποχής. Τα ξενοδοχεία των τεσσάρων αστέρων κατελήφθησαν και πολλά μετατράπηκαν σιγά-σιγά σε οίκους ανοχής, υπό τον έλεγχο της ρωσικής και νιγηριανής Μαφίας.

Στο Maxim’s, τίποτα δεν θυμίζει την παλιά ρεσεψιόν. Η αίθουσα του πρωινού έχει μετατραπεί σε μπουατ. Η Beauty πρωτοήρθε εδώ το 1998. Μια παιδική της φίλη ήρθε και τη βρήκε στο χωριό της και της υποσχέθηκε ότι στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας μπορούσαν να βγάλουν πολλά λεφτά. Ο γιος της ήταν 4 μηνών. Έπρεπε να τον ταΐσει. Ο πατέρας του είχε εξαφανιστεί. «Δεν είχα ποτέ φορέσει τακούνια ούτε μίνι», λέει στην απεσταλμένη της Λιμπερασιόν. «Δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου προφυλακτικό. Καταλαβαίνετε τη σκηνή. Ερχόμουν κατευθείαν από το χωριό μου…»

Η Beauty θυμάται τον πρώτο της πελάτη, έναν ταξιτζή που έμεινε στο κρεβάτι της όλη τη μέρα. «Ηταν πολύ όμορφος. Μου έδωσε 600 ραντ (60 ευρώ) και σκέφτηκα ότι με τα χρήματα αυτά μπορούσα να γυρίσω στο χωριό μου. Αλλά οι φίλες μου μου είπαν ότι θα ήταν έτσι κάθε μέρα. Κι έτσι έμεινα».

Η Yolande βγάζει ως και 40.000 ραντ (4.000 ευρώ) τον μήνα, και με τα χρήματα αυτά μένει σε μια καλή γειτονιά της Πρετόρια. Πληρώνεται 600 ραντ την ώρα και δέχεται τους πελάτες στο σπίτι της. Το τηλέφωνό της δεν σταματά να κτυπά. «Κατάγομαι από μια οικογένεια υπερσυντηρητικών αφρικάνερ. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν 16 χρονών. Δεν είχαμε τίποτα. Η μητέρα μου δεν είχε δουλέψει ποτέ. Ημασταν οι πιο φτωχοί από τους φτωχούς». Τον πρώτο της πελάτη δεν τον θυμάται, είχε πιει πολύ. Πριν από αυτόν δεν είχε γνωρίσει παρά έναν άνδρα, τον πατέρα του παιδιού της. «Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ όπου δούλευα μας υποχρέωνε να κοιμόμαστε με όλους τους πελάτες, ακόμη και τους μαύρους. Ηταν φοβερό».

Εκείνο το μεσημέρι της Δευτέρας σταμάτησε μπροστά στο Maxim’s ένα περιπολικό. Τρεις ένστολοι χαιρέτισαν τους φύλακες και χώθηκαν στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τα κορίτσια, μία με δύο φορές τον χρόνο οι αστυνομικοί τους ζητούν από 250 ραντ στην καθεμιά για να μην τις ενοχλούν. Αν δεν έχουν αρκετά χρήματα, τις κτυπούν ή τις βιάζουν. Η Beauty αγωνίζεται εδώ και τρία χρόνια για να γίνει νόμιμο το επάγγελμα, αλλά χωρίς επιτυχία. Μέχρι πριν από λίγους μήνες ήλπιζε ότι το Μουντιάλ θα συνέβαλλε στην αλλαγή της νομοθεσίας. Ότι τουλάχιστον η κυβέρνηση θα θέσπιζε κάποιες «κόκκινες συνοικίες», όπου οι γυναίκες θα μπορούσαν να συναντούν τους φιλάθλους με ασφάλεια. Αλλά τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Και δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τους τουρίστες να επισκέπτονται την πιο επικίνδυνη περιοχή της χώρας, γεμάτη με εμπόρους ναρκωτικών, για να κοιμηθούν με μια πόρνη.

«Όλα τα κορίτσια μιλούν γι’ αυτό το καταραμένο παγκόσμιο κύπελλο», λέει η Beauty. «Θα δείτε όμως πως όταν τελειώσει, δεν θα έχει αλλάξει τίποτα γι’ αυτές».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ