# #

30 Μαρ 2013

Να τι είναι οι γυναίκες...



Οι "Ζακάτα" είναι λαϊκά διδακτικά παραμύθια της αρχαίας Ινδίας, κάτι σαν τους δικούς μας Μύθους του Αισώπου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με μια "ζακάτα", κάποια πόρνη πολυτελείας είχε έναν πλούσιο, νέο, όμορφο, αφοσιωμένο και πολύ γενναιόδωρο εραστή, αλλά η ίδια δεν τον αγαπούσε.
Ένα απόγευμα, εκεί που κοιτούσε θλιμμένη έξω απ' το παράθυρο βλέπει στο δρόμο δυο ...

Η Σαγηνευτική ,Σπάταλη και Πανέξυπνη Γλυκέρα.





  
Η Γλυκέρα είναι εταίρα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την ποία οι σύγχρονοι χρονικογράφοι γράφουν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό .
Πέρα από τα κάλλη της ,τα οποία ήταν σπάνια και ακατανίκητα -όπως λεγόταν διακρινόταν για την ευφυία των απαντήσεων της και την ετοιμολογία της .
Επίσης ,υπήρχε κάτι απροσδιόριστο στην προσωπικότητα της που προκαλούσε σφοδρό και ανεξέλεγκτο πάθος στους άντρες που τη συναναστρέφονταν 
Καταρχήν ,εραστής της Γλυκέρας ήταν ο φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ,ο Άρπαλος .Όταν μάλιστα διορίστηκε απ αυτόν διοικητής  στη Βαβυλώνα ,πήρε και τη Γλυκέρα μαζί του .
Πολύ γρήγορα έγινε εκει γνωστή για τα αμύθητα ποσά που δαπανούσε .Το ίδιο βέβαια τρυφηλός και ακόλαστος ήταν και ο ..

Θεραπεία κάθε καρκίνου από 2 έως 16 εβδομάδες!



Έχουμε επανειλημμένως δημοσιεύσει άρθρα που αποδεικνύουν ότι η διατροφή (και η ψυχολογία ακόμα περισσότερο) είναι το αποτελεσματικότερο μέσο θεραπείας κάθε ασθένειας. 


Δείτε το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο και διαδώστε το παντού. 


Κρίνετε εσείς οι ίδιοι...

H Τρανσέξουαλ...αριστερά !!!

...

Δείτε και το βιντεάκι...

Χάρη στα «προσόντα» των πολιτικών νάνων της Χαλκιδικής


Πολίτες όλης της χώρας, ενώστε της φωνές σας και αντισταθείτε!

Καταστρέφεται ένα από τα ομορφότερα κομμάτια γης της ελληνικής επικράτειας. 

Image

Η παραπάνω αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, με θέμα τις  «Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία». Μίλησαν τρεις καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ο κ. Ζάγκας Χάρης, Καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ο κ. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Εδαφολογίας και ο κ. Μπένος Αλέξης, Καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής Ιατρικής Σχολής.

Εμείς, οι πολίτες που παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των τριών καθηγητών, μετά την τρίωρη αυτή εκδήλωση, γίναμε σοφότεροι. Τώρα ξέρουμε, πως ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αφορά όχι μόνον τους κατοίκους του Κιλκίς, της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, είτε είμαστε κάτοικοι της Πιερίας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων ή της Κρήτης.
Τώρα ξέρουμε, πως για το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να υπάρξουν έσοδα, διότι τα κέρδη από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, βάσει χουντικού νόμου, καρπώνονται από την ανάδοχο εταιρεία.

Οι πολυδιαφημιζόμενες θέσεις εργασίας είναι απάτη! Πρόκειται για πρωτοφανές ψέμα που ...

Ενας καναπές.Μιά τηλεόραση.Μια Ζωή. Αγώνες και τρίχες... Πλατείες και μαλακίες...


Θάνατος επί του καναπέως!!

Είναι μπάσταρδος κοκκινάκιας...

Ανοίγει.Γίνεται κρεββάτι.
Τροχήλατος.
Τα καλοκαίρια τον έχω στο βορινό δωμάτιο.
Τους χειμώνες τον σέρνω ανατολικά.
Φτηνός.Πρακτικός.Ανθεκτικός.Αφράτος.

Απέναντί του σταθερά μιά 22άρα TV.
Ξέρεις...

ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΓΗ...


ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΓΗ" ΚΑΙ 

ΨΗΦΙΖΕ

 ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΡΙΞΑΝΕ 

ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΟΝ


..

Οι Έλληνες ανακάλυψαν και τον χημικό πόλεμο!



Οι Σπαρτιάτες πριν τη μάχη έτρωγαν ωμά κρεμμύδια και έπιναν δυο ποτήρια κρασί για να τους ανέβει η πίεση και η αδρεναλίνη!
Αποτέλεσμα: η μπόχα που προπορευόταν της σπαρτιατικής φάλαγγας ήταν απερίγραπτη!
Σκέτος χημικός πόλεμος...

Τεστ σάλιου υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου


main_testΈνα απλό και φθηνό γενετικό τεστ ανάλυσης, πιθανώς μέσω του σάλιου, μπορεί να είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και να δείχνει τον κίνδυνο ενός ανθρώπου να αναπτύξει ορισμένες μορφές καρκίνου (προστάτη, μαστού και ωοθηκών).

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται χάρη στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παγκόσμια γενετική έρευνα σε σχέση με τον καρκίνο που έγινε σε πάνω από 200.000 ανθρώπους, με τη συμμετοχή άνω των 1.000 επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και ...

Μπαγκς Μπάνυ ο Αντώνης...


samaras
Ένας χαμός επικρατεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες με τα όσα εξελίχθηκαν στη μαρτυρική Κύπρο. Διαβουλεύσεις, αγωνίες, ιστορικά αλλά απροετοίμαστα “ΟΧΙ”, ιστορικές ταπεινώσεις.
Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των γεγονότων; Ο άφαντος έλληνας πρωθυπουργός. Ούτε μια δήλωση. Ούτε μια έστω διαρροή πληροφορίας ότι είπε κάτι.
Μα δε βρήκε τίποτε να πει; Μονάχα κρύφτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προσευχόμενος να περάσει το κούρεμα της Κύπρου;

Opera Chaotique...Jazz-meets-opera-meets-folk-meets-literature στυλ


OPERA CHAOTIQUE main
Σκοτάδι, μυστήριο, ενδιαφέρουσες και χαμένες στο χρόνο παρέες και μελωδίες, σαρκασμός, φαντάσματα, το τοπίο της Νέας Ορλεάνης και ένα όχι και τόσο συνηθισμένο ντουέτο ξεναγών να σε ταξιδεύουν στον περίεργο κόσμο τους με πολύ χιούμορ, ακροβατώντας ανάμεσα σε παραμύθι και πραγματικότητα.
Ψαρωτικό; Είναι, αλλά οι ξεναγοί θα σε κάνουν να νιώσεις πολύ οικεία, θα γελάσεις, θα το ευχαριστηθείς και να θυμάσαι… Ποτέ να μην έχεις στο μυαλό σου ότι όσα διαβάζεις είναι ένα ψέμα βασισμένο στην υπερβολή…
Είστε δυο άτομα με βαριά βιογραφικά σε διαφορετικά μουσικά στυλ: Πως βρεθήκατε και πότε οι Opera Chaotique άρχισαν να υπάρχουν; Πως και δεν υπάρχουν άλλα μόνιμα μέλη στη συντροφιά σας;
Αν σκεφτείς ότι βρεθήκαμε σε ένα υπόγειο σκοτεινό θεατράκι στην Μονμάρτρη του 1876, δεν τα λες και βαριά τα βιογραφικά αν και σε χοντρό χαρτί εποχής με την σφραγίδα της αυτού μεγαλειότητας. Μόνιμα μέλη φυσικά και υπάρχουν από το τμήμα απόρων κορασίδων Βερσαλλιών.
Το Jazz-meets-opera-meets-folk-meets-literature στυλ σας το βρήκατε προβάροντας ή ήταν κάτι που σας επέλεξε, που είχατε στο μυαλό σας ότι πρέπει να γίνει και δεν είχε πάρει ακόμα μορφή;

Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΜΑΣ...


Ο άνθρωπος που ξυπνάει από τα μαύρα χαράματα για να μας προλάβει νυσταγμένους στο αυτοκίνητο, για να μας αποκαλέσει “υπήκοους του Ράϊχενμπαρχ”, “κατοίκους της πρωτόγνωρης μπανανίας” και να μας πληροφορήσει ότι οι κακοί Γερμανοί είναι οι εχθροί μας και ότι η Ελληνική κυβέρνηση “τελεί υπό ένοχη σιωπή”.
Ωραίος ο Τράγκας. Ωραίος, και επαναστατικός. Ευτυχώς που έχουμε και τον Τράγκα και μας λέει ότι μας λέει, γιατί αλλιώς θα είχαμε μαύρα μεσάνυχτα. Και επαναστατικός. Δε σταματάει στις απλές διαπιστώσεις. Προτείνει.  Προτείνει τρόπους για να αντισταθούμε στην κατοχή, στέλνοντας sms στους φίλους μας, στέλνοντας email στους διεθνείς ηγέτες, στον ΟΗΕ, στο δικαστήριο της Χάγης και όπου αλλού μπορούμε.
Με δυο Τράγκες θα είχαμε ...

"Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή μητ' όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει"


[Σαν σήμερα οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα] ο Νίκος Μπελογιάννης: "Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή μητ' όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει"


Αυτή είναι η Αριστερά! Αυτή είναι η Ιστορία της. Με αγώνα και θυσίες χωρίς κοσμοπολιτισμούς. Σήμερα ούτε που τους πλησιάζουμε. Μα μέσα στην πορεία των πραγμάτων θα φτάσουμε ξανά εκεί. 




Η "Απολογία" Νίκου Μπελογιάννη.....και όλη η ταινία στο τέλος...

Νάμαστε απροσάρμοστοι, να η μεγάλη αρετή μας....



Νάμαστε απροσάρμοστοι, να η μεγάλη αρετή μας. 

Να μη βολευόμαστε, νάμαστε ανυπόμονοι,

Άνγκελα Μέρκελ....Το αφεντικό των Νενέκων


Άνγκελα Μέρκελ: Τα παιδικά χρόνια, οι γάμοι και η πορεία προς την εξουσία




Εξουσιομανής, σχολαστική, κυκλοθυμική, ψυχρή, τελειομανής, φιλόδοξη. 











Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποτελεί ίσως την απόλυτη ενσάρκωση του πολιτικού μακιαβελισμού. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται και ασκεί την εξουσία
θυμίζει κάτι από τη διάσημη φράση του Νικολό Μακιαβέλι:
 «Έναν ηγέτη πρέπει να τον φοβούνται και να τον αγαπούν. Αν δεν γίνεται και τα δύο, τότε καλύτερα μόνο να τον φοβούνται».

Για την Άνγκελα Μέρκελ ισχύει το τελευταίο. 
Περισσότερο αναδύει σεβασμό παρά αγάπη. 
Ένα ιδιότυπο σεβασμό που πηγάζει κυρίως από φόβο προς το πρόσωπό της....

Το «δίκαιο» των ληστών και των ρουφιάνων !!!



«Οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό». Με αυτή την αρχή θρυλείται ότι «εκπαίδευσε» ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ τον Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς ως επικεφαλής της προπαγάνδας των ναζί. Μια αρχή που τηρείται ευλαβικά έως τις μέρες μας και αξιοποιείται από τους σημερινούςεπιγόνους των δύο… σπουδαίων αυτών ανδρών.

Οι καταθέτες, λοιπόν, σύμφωνα με τη σημερινή γερμανική προπαγάνδα, χάνουν τις καταθέσεις τους για να μην πληρώσουν για τις τράπεζες οι φορολογούμενοι

Άλλωστε οι καταθέτες δεν είναι…μια «ιερή αγελάδα». Είναι απλώς επενδυτές, οι οποίοι, καταθέτοντας τα λεφτά τους στις τράπεζες τζογάρουν (συγγνώμη: «επενδύουν») και όχι μόνο ενδέχεται, αλλά και είναι δίκαιο να...

Μήπως δικαιώνεται ο Τσίπρας για το «Ολαντρέου»;


Ο Αλέξης ΤσίπραςΟ Αλέξης Τσίπρας
“ Ο πολλά υποσχόμενος κ. Ολάντ δείχνει αδύναμος να αρθρώσει λόγο μπροστά στην καγκελάριο Μέρκελ, σέρνοντας τη Γαλλία πίσω από το «γερμανικό άρμα» ”


Σε μια από τις δραματικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας και της Κύπρου κάποιοι έλαμψαν δια της απουσίας τους…

«Έδωσε» Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ


..

Είναι ανήθικο το σεξ;



Η αλήθεια είναι πως στην παράδοση πολλών λαών το σεξ ταυτίζεται με την ανηθικότητα.
Οι Χριστιανοί, λ.χ., θεωρούν το προγαμιαίο σεξ "πορνεία", και γι' αυτό απαιτούν να στηθεί το ζευγάρι μπροστά σ' έναν ιερέα που θα διαβάσει κάποια "μαγικά" κείμενα και μετά από μισή ώρα, ως εκ θαύματος, αυτό που μέχρι τότε ήταν βδελυρό κι απαγορευμένο μετατρέπεται σε θεμιτό κι ευλογημένο.

Μελετώντας ψύχραιμα την ανθρώπινη ιστορία καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως την "ανηθικότητα" του σεξ, επέβαλαν τα..

29 Μαρ 2013

Όποιος πηδάει πολλά παλούκια....

...

Πέτα από το μπαλκόνι τον καρκίνο....

...

Ακόμα ψάχνω την "Ασπασία μου"! Ή, έστω, μιαν εταίραν βρε αδελφέ...



Σ’ αντίθεση με τις αρχαίες Αθηναίες, οι γυναίκες στις Δωρικές, Αιολικές και Μινωικές πόλεις είχαν πολλά δικαιώματα κι ελευθερίες.

Ειδικά οι Σπαρτιάτισσες, φόραγαν εκείνους τους κοντούς χιτώνες που έμοιαζαν σα μίνι φουστίτσες, και με το βαθύ κόψιμο στο πλάι σού πέταγαν τα μάτια έξω...

Τις Αθηναίες τις είχαμε μόνο για...

Τα αυτιά της αλεπούς...


d


Αλεπού κυνηγά κάτω από το χιόνι









 ...

Κουμμούνια!!!


Του Δημήτρη Δανίκα 
 
Μου είπαν ψέμματα πολλά. 
Κι εγώ σαν χαιβάνι τα ρούφηξα μονοκοπανιά. 

Δηλαδή 
Ο παππούς και ο πατέρας μου έλεγαν ότι αν ποτέ τα κουμούνια αρπάξουν την εξουσία θα χάσουμε τα σπίτια μας και την περιουσία μας ...


Τώρα μας τα παίρνουν κανονικά κι εμείς εκλιπαρούμε τα γερμανικά αφεντικά να μην φορολογήσουν τουλάχιστον τα αγροτεμάχια τα ...

Η νέα πτέρυγα των φυλακών....


Πόσες φορές «θα πέσουμε από τα σύννεφα», πείτε μου. Άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μπλεγμένο. Έλα Μπενίτο, πες την αλήθεια. Κόπιασες πολύ, να μαζέψεις όλο αυτό το κατακάθι στη συμμορία σου. 

Ο καλύτερος από αυτούς έχει ληστέψει τη μάνα του. Ο χειρότερος είναι αρχηγός τους.
Ποιόν να πρωτοαναφέρω; 

Τον Άκη το «δύτη», που από παραλίγο αρχηγός, κατέληξε κάτοικος των φυλακών Κορυδαλλού; 

Το Μαντέλη τον «ξεχασιάρη», που δεν θυμήθηκε να δηλώσει τα ψιλά, που πήρε κατά πως λένε, δωράκι; Εμ βέβαια δηλώνονται αυτά; Τι θα έλεγε, τα κέρδισα στη λαχειοφόρο που έκανε η MIZENS; 

Τον Τσουκάτο ή «στρατηγό» με τα εκατομμύρια που τα βρήκε «τυχαία στο δρόμο» και τα πήγε στο κόμμα;

Τον Παπακωνσταντίνου, ή «Ποπάυ», ή «Ιφιγένεια», παλαιότερα γνωστό με το παρατσούκλι «Τσάρος», που έκανε τα γνωστά με τη λίστα Λαγκάρντ;  

Το Γιωργάκη, αλλιώς «χαζό»,  «mastermind»  και πλήθος άλλα ψευδώνυμα, που έχει παραβιάσει κάθε νόμο, ακόμα κι αυτούς της Φυσικής;! Θυμάστε με το ποδήλατο...
Για να μην πω για σένα Βαγγέλη μου....

"ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ": Άρθρο-σοκ του τ. ΥΠΕΞ της Ισπανίας για την κυπριακή καταστροφή



Σφοδρή κριτική που αγγίζει τα όρια της περιφρόνησης άσκησε κατά των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικά της Γερμανίας σε άρθρο του στην El Pais με τον τίτλο «Προς υπεράσπιση της Κύπρου» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος,κατηγορώντας τους ευθέως ότι «αγνόησαν τη διεθνή και εθνική πραγματικότητα» και το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας και αυτό θα το πληρώσει η ΕΕ".
«Οι υπουργοί του Ecofin αγνόησαν τη διεθνή και εθνική πραγματικότητα, καθώς και τη γεωπολιτική και στρατηγική θέση της Κύπρου και αυτό θα στοιχίσει πολλά στην Ευρώπη»,υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. «Δεν μέτρησαν την επίδραση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μιας χώρας-κλειδί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αυτός θα τους κοστίσει».  
«Η Κύπρος διαθέτει τεράστιες δυνατότητες, όχι μόνο τουριστικές, καθώς τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων προκάλεσαν ενδεχομένως μέγιστη ανισορροπία στους συσχετισμούς ισχύος και επιρροής εντός και εκτός ΕΕ. Το ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί σήμερα είναι αν τα κυπριακά κοιτάσματα θα είναι ευρωπαϊκά, ρωσικά, τουρκικά, λιβανέζικα, ή...

Δεν φταίει το ΜΕΓΚΑ ...



Όχι, δεν φταίει η τηλεόραση,
 φταίνε αυτοί που την παρακολουθούν
Δεν φταίει το ΜΕΓΚΑ και τα υπόλοιπα καθεστωτικά κανάλια,
φταίνε οι τηλεθεατές τους
Δεν φταίνε οι πολιτικοί απατεώνες για την καταστροφή,
φταίνε αυτοί που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν
Δεν φταίει επίσης ο δήμος, αν ο δρόμος σου κι η γειτονιά σου είναι σε μαύρο χάλι,
ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ,
που είσαι ακαμάτης, ανίκανος και τεμπέλης,
που δεν είσαι άξιος να πιάσεις μια σκούπα ή ένα πινέλο ή ένα φτυάρι, 
και για όλα όσα  θλιβερά σου συμβαίνουν,
πάντα -μα ΠΑΝΤΑ - φταίνε οι άλλοι..

Απολύσεις στο δημόσιο τομέα ή κούρεμα; Μήπως ...ξύρισμα;


choices
Απολύσεις στο δημόσιο τομέα ή κούρεμα; 
Αυτό θα είναι το επόμενο δίλημμα όπως όλα δείχνουν και ορισμένα όχι τυχαία δημοσιεύματα φανερώνουν δειλά δειλά.
Η κατάσταση στην Κύπρο οδηγείται σιγά σιγά σε ένα τέλος. 
Πολύ ίσως χειρότερο από το αρχικό αν αναλογιστεί κανείς τους πανηγυρισμούς του ΟΧΙ. 
Και τότε θα επιστρέψουμε στα δικά μας για να διαπιστώσουμε ότι κάποιοι υπολογισμοί δε μας βγήκαν, όπως πχ ο ενιαίος φόρος στα καύσιμα ή ο ΦΠΑ στην εστίαση.
Η τρόικα θα επανέλθει ούσα πάλι ανικανοποίητη και τότε με κάποιο μαγικό τρόπο θα τεθεί το δίλημμα. 
Απολύσεις στο δημόσιο ή κούρεμα. 
Μόνο που η απόλυση εμπεριέχει κάτι το απόλυτο και απότομο ενώ το κουρεματάκι θα είναι τόσο δα. Μόλις λίγοι πόντοι. Και έτσι η αποσυντονισμένη από τα απανωτά χαστούκια ελληνική κοινωνία θα το αποδεχθεί αφού θα είναι “εφάπαξ”. Ύστερα λίγο πιο κάτω θα έρθει νέο κούρεμα. Λίγοι ακόμη πόντοι. Και λίγο λίγο δε θα μείνει τίποτε στο τέλος.
Έτσι δεν έγινε και με τα δώρα στο δημόσιο;

Αλήθεια, εσείς θα αγοράζατε για το παιδί σας φρούτα από αυτές τις περιοχές και θα τις επιλέγατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;



Η παραπάνω αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, με θέμα τις «Μεταλλευτικές
δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία». Μίλησαν τρεις καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ο κ. Ζάγκας Χάρης, Καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ο κ. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Εδαφολογίας και ο κ. Μπένος Αλέξης, Καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής Ιατρικής Σχολής.

Εμείς, οι πολίτες που παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των τριών καθηγητών, μετά την τρίωρη αυτή εκδήλωση, γίναμε σοφότεροι. Τώρα ξέρουμε, πως ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αφορά όχι μόνον τους κατοίκους του Κιλκίς, της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, είτε είμαστε κάτοικοι της Πιερίας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων ή της Κρήτης. 

Τώρα ξέρουμε, πως για το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να υπάρξουν έσοδα, διότι τα κέρδη από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, βάσει χουντικού νόμου, καρπώνονται...

ΑΛΛΗΘΕΙΑ, ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

...

H επίσημη γλώσσα του ΤΑΙΠΕΔ είναι αγγλική!!!!!!!!!

ΒΙΝΤΕΟ-Καταγγελίες από πρώην μέλος του ΤΑΙΠΕΔ

«Ήθελαν να προσλάβουν υπάλληλο με 4.000 ευρώ μισθό»

Σε καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) την περίοδο του Τάκη Αθανασόπουλου, προχώρησε η Άννα Ζωηρού, η οποία απομακρύνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.
Σημειώνεται ότι η κυρία Ζωηρού κοινοποίησε επιστολή στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στην πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγος μεταξύ άλλων για μεθοδεύσεις που αφορούσαν σε επίμαχες συμβάσεις.
Μιλώντας στο Extra 3, στο Αποκαλυπτικό δελτίο του Άκη Παυλόπουλου, η κυρία Ζωηρού είπε ότι διαφωνούσε σε πολλά θέματα με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και γι’ αυτό ουσιαστικά απομακρύνθηκε.
«Έδωσα τη μάχη μου για να αξιοποιηθεί σωστά η περιουσία και να μην ξεπουληθεί και ό,τι λέω είναι καταγεγραμμένο και στα πρακτικά», τόνισε, καταγγέλλοντας ότι δεχόταν πιέσεις για να συμφωνήσεις με τις εισηγήσεις που έρχονταν προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο.
Μεταξύ άλλων, είπε ότι διαφώνησε στην αξιοποίησης της Κασσιόπης, όχι επί της αρχής αλλά στο να ακολουθηθεί το τελικό τίμημα, ενώ κατήγγειλε έγιναν κάποιοι λάθος χειρισμοί από τη διοίκηση στην υπόθεση των κρατικών λαχείων.

«Ήθελαν να προσλάβουν υπάλληλο με 4.000 ευρώ μισθό»
Την ίδια στιγμή, ερωτηθείσα για ποια θέματα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Τάκη Αθανασόπουλο, έδωσε το εξής παράδειγμα:

ΔΙΑΣΩΣΗ "ΜΑΪΜΟΥ" IIF: "Η Κύπρος θα φύγει από το ευρώ - Μόνη διέξοδος σωτηρίας η επιστροφή στη λίρα"


Δεδομένη θεωρεί το IIF την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ, καθότι μετά την καταστροφή του τραπεζικού της συστήματος οφειλόμενη στην "διάσωσή" της, η Κύπρος ουσιαστικά δεν θα έχει άλλη πηγή εσόδων πέραν του τουρισμού. Ο τουρισμός όμως όπως γνωρίζουμε ανθεί σε οικονομίες που διαχειρίζονται εθνικά νομίσματα.
Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα ότι...

«Αν η Ρωσία ήθελε να βοηθήσει την Κύπρο θα το είχε κάνει»



“ Ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο δελτίο του κυπριακού καναλιού 24H, συμβουλεύει την κυβέρνηση της Κύπρου να πάρει όσο το δυνατόν λιγότερο δάνειο ”

«Καταστροφική» χαρακτηρίζει την υπάρχουσα κατάσταση στην Κύπρο ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι «η Κύπρος είναι η Ιρλανδία της Μεσογείου».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο δελτίο του κυπριακού καναλιού 24H, συμβουλεύει την κυβέρνηση της Κύπρου να πάρει όσο το δυνατόν λιγότερο δάνειο, το οποίο όπως λέει «πρέπει να είναι λιγότερο από...

Zήτω ο. . . Χίτλερ

Το μαγικό σακάκι....Γι' αυτούς που δε λεξιπορνεύουν τις αλεξιθυμίες τους.



Ζούσε λέει μια φορά ένας άντρας ταλαίπωρος που τονε λέγαν Γιάννη, που μόλις έπιανε ψιλή βροχή δέκα λεύγες μακριά, μούσκευε. Σαν έπιανε φωτιά σ’ άλλη χώρα, καιγότανε. Όταν δέρνανε παιδιά σ’ άλλη γειτονιά, πόναγε, κι όταν ένας γέροντας δυσκολευότανε στο περπάτημα ούτε κι αυτός δεν μπορούσε να σαλέψει.

Μια μέρα, δεν άντεξε άλλο τον πόνο και και μια και δυο κίνησε να βρει έναν ερημίτη που ζούσε ψηλά σε μια βουνοκορφή, που είχε το χάρισμα να μιλάει με τα στοιχειά της φύσης κι έπαιρνε απ’ αυτά απάντηση.

-Το και το, λέει ο Γιάννης στο γέροντα και τότε εκείνος του απάντησε:

-Τράβα να βρεις αυτήνα που υφαίνει τα πεπρωμένα. Έχει υφάνει ένα σακάκι που σαν το φορείς και πιάνει ψιλή βροχή δέκα λεύγες μακριά ή πάνω απ’ την κεφαλή σου, δεν μουσκεύεις. Όταν πιάνει φωτιά σ’ άλλη χώρα ή στο σπίτι σου, δεν καίγεσαι. Όταν δέρνουν παιδιά σ’ άλλες γειτονιές ή εσένα, δεν πονάς. Κι όταν ένας γέροντας δυσκολεύεται στο περπάτημα, τότε όλοι όσοι...

Αφού δεν μπορώ να γίνω εραστής των εταίρων, θα γίνω δικηγόρος τους!



Ας επιστρέψουμε στο προσφιλές μας θέμα των αρχαίων εταίρων.
Ζούσε, λοιπόν, στην ελληνιστική Αίγυπτο μια σπουδαία εταίρα, η Θώνις.
Κάποτε, τη σταμάτησε στο δρόμο ένας νεαρός και της είπε πως την είδε στον ύπνο του να κάνουν έρωτα κι ένιωσε μεγάλη ηδονή!
Τότε η Θώνις του ζήτησε να ...

28 Μαρ 2013

Το σεξ στη Σοβιετική Ένωση…


images (3)Το 1918, ένα χρόνο μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων, αρχίζει να εφαρμόζεται ο πιο προοδευτικός οικογενειακός κώδικας όλων των εποχών. Τον συνέταξε, με εντολή του Λένιν, η στρατευμένη φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι.
Ο Κώδικας αυτός, που συμπληρώθηκε το 1926, στόχο είχε να «καταργήσει την υποκρισία της αστικής οικογένειας».
Καθιέρωσε τον πολιτικό γάμο και το πολιτικό διαζύγιο (στο χρόνο ρεκόρ των επτά ημερών), νομιμοποίησε τις αμβλώσεις, αναγνώρισε την ελεύθερη συμβίωση κλπ.
Αλλά όταν επικράτησε ο Στάλιν, αρχίζει και η αναδίπλωση: απαγορεύονται οι προγαμιαίες και εξωσυζυγικές σχέσεις, δυσκολεύουν φοβερά τα διαζύγια, θεοποιείται η πολύτεκνη οικογένεια, απαγορεύονται οι «ερωτικές διαστροφές», με δυο λόγια το σεξουαλικό υποτάσσεται στο κοινωνικό…
Βλέπουμε, δηλαδή, πως όσο ο σοσιαλισμός εξελίσσεται σε εργαλείο που διευκολύνει την κυριαρχία ανθρώπου στον άνθρωπο, τόσο περισσότερο προσεγγίζει και η ηθική του την αστική ηθική!
Και όσο η απανθρωπιά του καθεστώτος διευρύνεται, τόσο ο έρωτας και το σεξ ...

Ο Παπαφλέσσας ήταν ιερέας της Αθηνάς και του Βάκχου!





Στο βιντεάκι ακούστε τον πρώτο εθνικό μας ύμνο.
Κινείται γύρω από δύο άξονες: την ελευθερία και τη χριστιανική πίστη.
Αλλά ο ύμνος που επικράτησε (του Σολωμού) αναφέρει μόνο την ελευθερία.
Αν δείτε και την εξέλιξη των εθνικών μας σημαιών θα παρατηρήσετε πως ενώ αρχικά κυριαρχούσε απόλυτα ο σταυρός, σιγά-σιγά "στριμώχτηκε" σε μια γωνίτσα πάνω αριστερά.
Αντίθετα, στη σημαία που πρότεινε ο Ρήγας Φεραίος για το ελεύθερο ελληνικό κράτος κυριαρχούσε το αρχαιοελληνικό ρόπαλο του Ηρακλή (πρώτη φώτο).
Είναι προφανές πως ...

Ο κόσμος καίγεται και το τριχωτό του αιδοίου κάνει περμανάντ.


ΣΙΜΟ, ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΦΕΥΓΕΙ!



kartesios280313
Japan Times «Παρότι, λογικά, ό,τι συμβαίνει στην Κύπρο, θα έπρεπε να μένει στην Κύπρο, αυτό δεν συμβαίνει. (…) Το πραγματικό ζήτημα δεν είναι η Κύπρος. Το ζήτημα είναι αν αυτό που ξεκίνησε στην Κύπρο, θα παραμείνει στην Κύπρο. Αν όχι, τότε η κατάσταση για την Ευρώπη μόλις έγινε χειρότερη».
Der Spiegel «Ο πρώην επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ δηλώνει πως ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ισπανία, αλλά η Γαλλία μπορεί να είναι ο πραγματικός ασθενής της Ευρώπης. Το Παρίσι μπορεί να γίνει ο νέος ασθενής της ηπείρου όχι μόνο για τα οικονομικά προβλήματά του, αλλά επειδή σύντομα η χώρα δεν θα είναι πλέον ανταγωνιστική».
Liberation «Μια εντελώς διαφορετική πρόταση για την αντιμετώπιση του γερμανικού ηγεμονισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμοχλεύει ο Ιταλός φιλόσοφος, Τζόρτζιο Αγκάμπεν, προτείνοντας στην ουσία τον συνασπισμό των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου σε μία άτυπη “Λατινική Αυτοκρατορία”».
Reuters «Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν δήλωσε ότι η Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα να ..

Ο Μαυρογιαλούρος της ευθύνης


Ο Δημήτρης ΧατζησωκράτηςΟ Δημήτρης Χατζησωκράτης
“ Μπροστά τους ο Μαυρογιαλούρος είναι ο Τσόρτσιλ ”


Στη γελοιογραφία του τρισμέγιστου Altan ο παρατρεχάμενος μπαίνει αναμαλλιασμένος στο υπουργικό γραφείο φωνάζοντας «Κρίση, όλεθρος, καταστροφή!», για να λάβει την εξής απάντηση από τον υπουργό: «Ευκαιρία να εγκαταλείψουμε τις γυναίκες μας». 

Τάλε κουάλε με τον υπουργό του Altan, η ΔΗΜΑΡ αξιοποίησε την Κυπριακή αναμπουμπούλα, όχι για να εγκαταλείψει συζύγους, αλλά για να διορίσει τέκνα σε καλοπληρωμένες θέσεις του κράτους. Ακόμη και οι πέτρες έχουνε ακούσει για την εγκύκλιο που έστειλε ο Χατζησωκράτης στα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ., ώστε να ...

Δείτε...Το video κάλεσμα στην διαδήλωση της Κυριακής στο Σύνταγμα


Ο λαός στο Σύνταγμα λέει ΟΧΙ στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣαμαράΟ λαός στο Σύνταγμα λέει ΟΧΙ στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά
“ ΌΛΟΙ στο Σύνταγμα ”

  • Την Κυριακή όλος ο ΛΑΟΣ στο
  •  Σύνταγμα. 

  • ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...