# #

11 Ιουν 2011

Το κανατε γαργαρα κ@λοπαιδα?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ





-Το κεφάλαιο «Ελληνικό αυτοκίνητο» στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι μια μακρινή ανάμνηση. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα κατασκευάζαμε (είτε εξολοκλήρου, είτε μερικός) αυτοκίνητα;;; Για πολλούς δυστυχώς δεν αποτελεί καν τμήμα της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας μας. Κι όμως, οι προσπάθειες για την κατασκευή και παραγωγή ενός απλού, φθηνού και πρακτικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα ήταν πολλές και αξιόλογες.

-Ορισμένες έφθασαν έως το τέλος, γεμίζοντας τους δρόμους με αυτοκίνητα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από Eλληνικά χέρια, άλλες πάλι έμειναν στα... χαρτιά. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια κατασκευής ενός αμιγώς ελληνικού επιβατικού αυτοκινήτου ήταν η εξασφάλιση έγκρισης τύπου.

-Το κόστος παραγωγής, το μικρό μέγεθος της ελληνικής αγοράς, η αδυναμία ανταγωνισμού των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και η απουσία ουσιαστικής στήριξης από την εκάστοτε κυβέρνηση προστέθηκαν στις αιτίες αποτυχίας κάθε σχετικού εγχειρήματος. Αντίθετα, οι διαδικασίες ήταν πιο απλές στην κατηγορία των φορτηγών και των λεωφορείων, επιτρέποντας την ελληνική παραγωγή ανάλογων οχημάτων.

- Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή, στην ιστορία του Ελληνικού αυτοκινήτου, αλλά και στο παρόν.

1.

-"ΘΕΟΛΟΓΟΥ" 1920

Εκτός απο την Βιομηχανία / Βιοτεχνία , κατασκευής αμαξωμάτων και μετέπειτα κατασκευής ολοκληρωμένων οχημάτων –Λεωφορεια ,Φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα,υπάρχει ακόμα μία προπολεμική (του 1920) καταγραφή για ελληνικής κατασκευής αυτοκίνητου,και αυτό είναι το οχημα του «ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ» (κατασκευαστής αμαξωμάτων απο την δεκαετία του 30) το 1937 και ηταν βασισμένο σε μηχανικά μέρη απο D.K.W.

                                                        - Ο Νικόλαος Θεολόγου θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος Έλληνας που ...

Για δειτε το κι αυτο....Το ξερατε???


Πανο Σταθο

Δε χορταινουν ποτε ???

Σαμαράς: "Λέω ψέμματα στους Έλληνες"!


Δε σε παρεξηγει κανενας Αντωνακη...Τη δουλεια σας κανετε !!!

Πρεπει ομως να κανουμε κι εμεις τη δικη μας!!!




Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του "Le Figaro" και του "Canal+" της Γαλλίας, όταν ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Francois Fillon, στη συνάντηση που είχε με τον Αντωνάκη τον Σαμαρά εξέφρασε την εύλογη απορία του για τις δηλώσεις Σαμαρά για μείωση της φορολογίας (όταν και αν κυβερνήσει), ο Σαμαράκος του απάντησε (σε ελεύθερη απόδοση): "Έλα βρε αδερφέ, λέμε και καμιά μαλακία στους χάνους τους Έλληνες που τα χάφτουν αμάσητα, μπας και ...

Η ακοή χάνεται όταν εστιάζουμε οπτικά σε κάτι





what.jpg
Απορροφηθήκατε τόσο πολύ στις σελίδες του αγαπημένου σας βιβλίου που ο κόσμος γύρω σας είναι σαν να μην υπάρχει; Η εξήγηση για αυτό είναι επιστημονική, μας λένε ερευνητές από το University College London, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι όταν εστιάζουμε όλη την προσοχή μας σε κάτι, ουσιαστικά απενεργοποιούμε την αίσθηση της ακοής.

Το φαινόμενο, που ονομάζεται «αφηρημένη κώφωση», προκαλείται επειδή δύο αισθήσεις, της ακοής και της όρασης, προσπαθούν να μοιραστούν τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου. «Η "αφηρημένη κώφωση" είναι μία συνηθισμένη καθημερινή εμπειρία» σημείωσε η επικεφαλής της μελέτης Νίλι Λαβί του Ινστιτούτου Γνωσιολογικής Νευροεπιστήμης του UCL.

Και προσέθεσε: «Για παράδειγμα όταν απορροφούμαστε σε ένα καλό βιβλίο ή σε κάποιο ενδιαφέρον άρθρο στην εφημερίδα, μπορεί να μην ακούσουμε την ανακοίνωση του οδηγού στο τρένο και να χάσουμε τη στάση. Ή αν στέλνουμε μήνυμα στο...

Γελασε ο γαιδαρος τον πετεινο...κεφαλα !!!


Ποιος ειναι τωρα ο γαιδαρος και ποιος ο ...πετεινος?
          Εχει σημασια? 
         
         


απο δω

Μην αφήνετε τις περιουσίες σας στο έλεος των τραπεζών...


Η ακίνητη περιουσία σας είναι σημαντική.  Κρατήστε την  όσο μπορείτε, μιας και όπως έχουν τα πράγματα, να την πουλήσετε σήμερα δε γίνεται… Μην αφήνετε τις τράπεζες να σας πάρουν το σπίτι για ένα διακοποδανειο…    


Πάρε άλλη μια ανακοπή για το αρχείο σου... Κατά Citibank για πιστωτική κάρτα VISA (σύμβαση  Ιουλίου του 2003). Μικρά τα περιθώρια αντίδρασης της Citi … Της μοναδικής  τράπεζας που «βγάζει» στους ΕΛΛΗΝΕΣ διαταγές πληρωμής με ρυθμούς … πολυβόλου. Μην αφήνετε  τις περιουσίες σας στο έλεος των τραπεζών… Είναι οι κόποι μιας ζωής. Που με τη νύχτα που έρχεται στην Ελλάδα, όσο και να δουλέψετε, σπίτι δε πρόκειται να  (ξανα)δείτε… Μιας και ο βασικός, σε δυο- τρία χρονάκια από τώρα, δε προβλέπεται  να ‘ ναι πάνω από  3,5 κατοστάρικα σε ευρώ (αλλιώς σε ευρωΔΡΑΧΜΕΣ). Όταν για 3,5 κατοστάρικα το μήνα, θα δίνουν μάχη για μια θέση εργασίας ένα εκατομμύριο άνεργοι έλληνες, με ένα εκατομμύριο μετανάστες… Πρόκειται για ταχύτατη οικονομική βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας…

Αγανακτισμένων Μανιφέστο 1


 



Κίνημα ομαδικών αγωγών.
 
Κίνημα«Αγανακτισμένων αγωγών» κατά της
 κλεπτοκρατίας.
Εμφανίστηκε στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι η κρίσιμη μάζα των αγανακτισμένων, η οποία θα διογκώνεται όσο το ελληνικό δράμα οδεύει προς την κορύφωσή του. Είναι για αυτό σημαντικό η κρίσιμη για την ανατροπή της κλεπτοκρατίας αυτή μάζα, να αποκτήσει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Δίχως απολύτως διακριτό στόχο, το κίνημα των αγανακτήσεων είναι καταδικασμένο σε μαρασμό. Πρέπει οι απανταχού  αγανακτισμένοι να έχουν επίγνωση του τι ακριβώς ζητάνε. Να έχουν ξεκάθαρο αίτημα. Να ξέρουν γιατί είναι αγανακτισμένοι. Να ξέρουν ποιον φασκελώνουν και γιατί.
Το μείζον ζήτημα της ιδιωτικής  υπερχρέωσης. Ζήτημα ηθικής τάξεως: Την ευθύνη φέρει ο δανειζόμενος ή ο δανειστής?
Είναι νόμιμο το χρέος των Ελλήνων προς τις τράπεζες?
Είναι αρκετοί φαντάζομαι οι αγανακτισμένοι που κατέβηκαν στην πλατεία  Συντάγματος επειδή  χρεωστάνε στις τράπεζες…

Ομολογία Παπανδρέου: δεν μπορώ να κυβερνήσω μόνος μου!


Η χθεσινή ομολογία του πρωθυπουργού, μέσω διαγγέλματος, ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του, καθώς κι ότι ψάχνει υπουργούς εκτός βουλής είναι πρωτοφανής και εντυπωσιακή αν μη τι άλλο…Κι αυτό γιατί οι πολίτες το 2009 δεν τον εξουσιοδότησαν να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, ούτε καμιά εντολή του δώσανε να βάλει …τραπεζίτες και βιομηχάνους στην κυβέρνηση.


Η λύση από τη στιγμή που δηλώνει αδυναμία να κυβερνήσει, κι απ΄ το να ψάχνει συνενόχους στο «έγκλημα», είναι μία και καθαρή:

Δυό μπύρες και εφτά κουλούρια . . .



απο δω

Τα φάρμακα των Αρχαἰων Ελλήνων




Αχίλλεια για αιμορραγία, καρότο για ερπετά. Αλλά και ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, στα θεραπευτικά παρασκευάσματα που χρησιμοποιούσαν. "Θαυματουργό", στη σωστή δοσολογία, το κώνειο.

Τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων αποκάλυψαν Αμερικανοί αρχαιολόγοι. Αναλύοντας αρχαία παρασκευάσματα, ερευνητική ομάδα στην Ουάσιγκτον εντόπισε ίχνη από καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, ...

Ποσα παιρνει ο Παναγοπουλος???


http://athens.indymedia.org

Φορολογία και των … πισινών???


Τελικά, γλώσσα λανθάνουσα λέει πολλές αλήθειες. Στην προκειμένη περίπτωση η γλώσσα του Γ. Παπακωνσταντίνου δεν ήταν λανθάνουσα. Όταν μίλησε στη συνέντευξη τύπου για την “φορολόγηση των πισινών”, προφανώς εννοούσε τις πισίνες που έχουν στα σπίτια τους χιλιάδες Ελληνες και δεν τις δηλώνουν. Όμως, η αλήθεια είναι ότι
μπορεί να σκεφτόταν τι περιμένει τους Ελληνες με τα μέτρα που ανακοίνωσε.
Άλλωστε, τα εισόδημά μας το φορολόγησε, το μισθό μας επίσης, τις συντάξεις, τα ακίνητα, τα κινητά, τον αέρα που αναπνέουμε εν πάση περιπτώσει.
Ότι θα μας φορολογούσε και τους…

Έκτακτο δελτίο...

Ισημερινός, Ισπανία, Αίγυπτος, Αργεντινή, Αγανακτισμένοι και η κατάσταση χαμένη...(?)




Λίγο πολύ αυτά είναι όλα όσα έχουν κάνει εισβολή στην καθημερινότητά μου θέλοντας και μη. 
Όσο καθαρό μυαλό και να έχει κανείς είναι εύκολο να βρεθεί μπερδεμένος, παραπλανημένος, ή αποπροσανατολισμένος καθοδηγούμενος από τις προσωπικές του κρυφές επιθυμίες για κάτι καλύτερο.   Οι συζητήσεις για όσα συμβαίνουν είναι πλέον παντού. 

Σε κάθε σπίτι σε κάθε καφετέρια που μέχρι χθες δεν είχαν ξανακουστεί παρόμοιοι κοινωνικοί προβληματισμοί, σε κάθε ευκαιρία ψάχνουμε να μιλήσουμε, πιο πολύ για να σιγουρευτούμε ότι δεν είμαστε μόνοι στη μοναξιά της ανασφάλειας που έχει βυθίσει την Ελλάδα στο σκοτάδι. 
 Την Ελλάδα. 
 Αυτή τη χώρα που έχει ανάγκη σήμερα να χαμογελάσει για κάτι δικό της. Ένα δικό της κατόρθωμα που δεν είναι η στείρα προέκταση της ιδέας ενός γείτονα ή ενός ταλαίπωρου συνοδοιπόρου.
Αγανάκτησε λοιπόν και η Ελλάδα που ψάχνει να βρει τον εαυτό της μέσα από είδωλα που δεν της μοιάζουν. Απεχθές χρέος, ελικόπτερα, νύχτες μαγικές, αγανακτισμένοι και η ...

Η Ελλάδα πριν γονατίσει είχε σταματήσει να τραγουδά …





Όταν βαριέμαι την άπειρη γνώση και γνώμη του Διαδικτύου στρέφομαι σε καθάρια νερά.
Σε αρχαίους κλασικούς και σύγχρονους αυθεντικούς.
Οι τελευταίοι δεν είναι πια πολλοί. Και φεύγουν ένας-ένας.

Σήμερα, ένας πολυεθνικός, εγκληματικός συρφετός έκανε κατάληψη στη χώρα για να απομυζήσει κάθε περίσσευμα πόρων που διαθέτει, για να ζήσει το «Δυτικό Όνειρο».
Φυσικά δεν αγαπά την Ελλάδα, αυτό ούτε σαν ανέκδοτο δεν στέκει, αλλά τρέφει βαθύ μίσος για την χώρα που του παρέχει διαμονή και επιβίωση, δολοφονώντας για το παραμικρό.
Υπάρχουν και οι γραβατωμένοι «φίλοι μας», σε διεθνείς οργανισμούς και φόρα, χωρίς μεγάλες διαφορές στον ψυχισμό από το άθλιο λαθρομετανασταριάτο, που παραφυλάνε αλλά ωςοικονομικοί δολοφόνοι αυτοί, να εκδώσει ο εκλεκτός τους τη Shopping List της εκποιούμενης ελληνικής περιουσίας.
Κάποτε όμως η Ελλάδα είχε γνήσιους φίλους, ...

Θα μας πάρουν τα μέτρα….Κι αλλα???




Δυστυχώς δεν έχω νέα για τι θα γίνει με το αφορολόγητο όριο. Αν κατάλαβα καλά όποιος πιάνει το όριο θα μπορεί να πάρει μέρος στους επόμενους Πανελλήνιους Αγώνες Eπιβίωσης. Όποιος δεν πιάνει το όριο θα παίρνει τα όρη και τα βουνά. Έχω όμως σίγουρες πληροφορίες από μέσα (o καφετζής τα πιάνει), ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να έχει καταλήξει στα εξής μέτρα:

Λιαντίνης - Ζούμε σε βάρος των μελλοντικών γενεών....



Απόσπασμα από ομιλία του Λιαντίνη με θέμα "Πέθανε ο Θεός".

Ο Αδαμάντιος Κοραής για το Πατριαρχείο - Ελληνική Νομαρχία 1806





Η Ελληνική Νομαρχία "Λόγος Περί Ελευθερίας" γράφτηκε το 1806 και αποτέλεσε το ιδεολογικό μανιφέστο της Επαναστάσεως των Ελλήνων ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο "Λόγος Περί Ελευθερίας", αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που γράφτηκαν την συγκεκριμένη περίοδο. Ο Αδαμάντιος Κοραής στο παρακάτω απόσπασμα από το συγκεκριμένο έργο, επεξηγεί ακριβώς τις αντιθέσεις που είχαν οι υποδουλωμένοι Έλληνες με το Πατριαρχείο και την αντίθετη στάση του πριν και κατά την πορεία αυτών προς την Ελευθερία...

Α΄ ΣΤΑΣΙΣ

Ω συ μιαρά Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως, εις τι ομοιάζεις; Ήθελα να ξεύρω από σε τώρα όπου σε ερωτώ, εις τι, λέγω, ομοιάζεις τους ιερούς και θείους αποστόλους του λόγου της σοφίας του Ιησού Χριστού; Ίσως στην αφιλοκέρδεια, όπου εκείνοι εκήρυττον; Άλλ’ εσύ είσαι γεμάτη από χρήματα, όπου καθημερινώς κλέπτεις από τους ταλαίπωρους χριστιανούς. Ίσως την εγκράτεια και χαλιναγωγία των παθών; Άλλ’ εις ποίον μεγάλον ξεφάντωμα δεν ευρίσκεται μέρος από τους συγκλήτους σου, και ποιος από αυτούς δεν λατρεύει δύο και τρεις αρχόντισσας με άκραν αναισχυντίαν και σχεδόν φανερά;

Μήπως τούς ομοιάζεις εις την ευλάβειαν των προς την θρησκείαν; Αλλά ποιος δεν γνωρίζει την άκραν ανευλάβειάν σου και ποίος δεν ηξεύρει πόσον γελοιωδώς και χλευαστικώς εκτελείς τας ιερουργίας;Εις τι λοιπόν τους ομοιάζεις; Εις την φιλανθρωπότητα; Εσύ τους πτωχούς δεν καταδέχεσαι ούτε καν να τους δής, ουχί δε να τους βοηθήσης. Η λύσσα σου δια τα χρήματα είναι απερίγραπτος. Τους ομοιάζεις ίσως εις την φιλαδελφότητα, εις την ομόνοια, εις την επάλληλον αγάπην; Αλλά ποίος δεν γνωρίζει...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το e-coli! Απλά σπέρνουν πάλι ΦΟΒΟ!




 (Dr Lanka/ Νέα Ιατρική)

Στο ακόλουθο κείμενο ο Dr Lanka για άλλη μια φορά αποκαλύπτει τα ψεύδη περί λοιμώξεων και καταρρίπτει τα ψεύδη που προκάλεσαν το νέο πανικό με το e-coli...


Μπορεί το βακτήριο να προκαλέσει αλήθεια ασθένεια?




Καθώς τα βακτήρια μας περιβάλλουν συνεχώς, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, μέσα σε υγρά του σώματος, σε όργανα και στα κύτταρα του λεγόμενου ανοσοποιητικού μας συστήματος, που μεταφέρονται π.χ. από το έντερο στο μητρικό στήθος και από εκεί μέσω του μητρικού γάλατος και καθώς όλα τα κύτταρα μας είναι δομημένα από βακτήρια, δημιουργείται το ερώτημα, εάν τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν οποιαδήποτε νόσο και με ποιό τρόπο, οι ασθένειες που εμφανίζονται, αποδίδονται στα βακτήρια.

Γεγονός παραμένει, πως σε όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που ισχυρίζονται και υποστηρίζουν τις λεγόμενες μολυσματικές ασθένειες, δεν είναι γνωστός ο μηχανισμός με τον οποίο το βακτήριο αρρωσταίνει/προκαλεί νόσο, δηλαδή στη φύση δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο (εκτός τεχνητών πειραμάτων σε εργαστήρια).

Στην περίπτωση του τετάνου, που σήμερα τον ονομάζουν επιληψία, δεν μπορούμε για παράδειγμα ούτε καν να φανταστούμε πως ένα απόλυτα βακτήριο που αποφεύγει το οξυγόνο και που μπορεί να επιβιώσει μονάχα σε περιβάλλον με απόλυτη έλλειψη οξυγόνου, μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να παράγει δηλητήρια που αρρωσταίνουν μέσα σε ένα ζωντανό οργανισμό, εντός του οποίου εμφανίζεται παντού οξυγόνο .

Στην περίπτωση του άνθρακα (Anthrax), σήμερα ένα φάσμα από ηπατική ανεπάρκεια και σήψη, ισχυρίζονται αμέσως τρία δηλητήρια, τα οποία στην πραγματικότητα είναι ένζυμα του ίδιου του σώματος, τα οποία απελευθερώνονται όταν γίνεται "αφομοίωση" των κυττάρων κατά την αναγέννηση τους, ή όταν συμβαίνει αποσύνθεση ολόκληρων τμημάτων οργάνων του σώματος.

Τα πειράματα σε ζώα, που πρώτος ο Robert Koch, ο οποίος ισχυρίστηκε τη μετάδοση αυτών των ασθενειών, και δημοσίευσε το 1876, γελοιοποιούν κάθε περιγραφή και αποδεικνύουν τα ίδια τους, πως οι μεγάλες τεχνητές επεμβάσεις στα πειράματα (με ζώα) είναι ακριβώς αυτές που προκαλούν "ασθένειες" και όχι τα βακτήρια.

Ο Λουί Παστέρ αποκαλύφθηκε από το Πανεπιστήμιο του Princeton, που το 1996 δημοσίευσε την αξιολόγηση των ημερολογίων του, από τα οποία προκύπτει πως ο Παστέρ είχε ήδη από εκείνη την εποχή πλήρη συνείδηση της απάτης του, όσων αφορά τους ισχυρισμούς του σχετικά με τις μολυσματικές ασθένειες ( λοιμώξεις), όπως και το εμβόλιο άνθρακα που εισήχθη το 1881. (Gerald L. Geison: The private science of Louis Pasteur).

Τα βακτήρια δεν πολεμούν

Γεγονός είναι πως τα βακτήρια δεν πολεμούν, αλλά δημιουργούν σπόρους, όταν χάνουν σιγά σιγά τη βάση ζωής τους και τμήματα μεταβιβαστές-DNA, όταν τους αφαιρείται γρήγορα η βάση ζωής τους.
Αυτά τα τμήματα διαβιβαστών χαρακτηρίζονται ως ιοί και βακτήρια, μολονότι αυτά δεν έχουν καμία δύναμη να προκαλέσουν κάτι αρνητικό.

Χρειάστηκαν δεκαετίες μέχρι να κατορθώσουν οι γιατροί να ..

Η Επέλαση των Βιαστών...




Οι υπουργοί-υφυπουργοί ομοφώνησαν.

Οι βουλευτές τα είπαν και ξέσπασαν. Εκτονώθηκαν.

Το πολιτικό συμβούλιο το ίδιο.

Ο πρωθυπουργεύων απηύθηνε διαγγέλμα.

Ο Παπακων/νου έδωσε συνέντευξη.

Ενας θλιβερός θίασος επί το έργον....

Πεσανε οι δουλειες ,κλεινουν και τα μπορντελα....Ολα ? Οχι ολα....Ενα (ξερετε ποιο) κραταει ακομα!!!

Τελικά ο Στράβωνας είχε δίκιο για το αρχαίο νησί του Πειραιά




Ο Πειραιάς φαίνεται ότι ξανασυνδέθηκε με την Αθήνα λόγω των αποθέσεων του Κηφισού
Ο Πειραιάς φαίνεται ότι ξανασυνδέθηκε με την Αθήνα λόγω των αποθέσεων του Κηφισού  
Αθήνα
Τον πρώτο αιώνα προ Χριστού, ο Στράβων διατύπωσε την υποψία ότι ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί, πριν συνδεθεί τελικά με την υπόλοιπη Αττική. Φαίνεται ότι ο αρχαίος ιστορικός και γεωγράφος είχε δίκιο, όπως επιβεβαιώνουν τώρα Έλληνες και Γάλλοι γεωλόγοι και αρχαιολόγοι.

Η ερευνητική ομάδα συνέλεξε πυρήνες από ερευνητικές γεωτρήσεις κοντά στον Πειραιά και τον Κηφισό και χρησιμοποίησε ραδιοχρονολόγηση άνθρακα για να δημιουργήσει το γεωλογικό χρονικό της περιοχής.

«Τα αποτελέσματα αυτής της διατομεακής έρευνας γεωαρχαιολογίας καταδεικνύει την αξιοπιστία των κειμένων του Στράβωνα αποκαλύπτοντας ότι ο Πειραιάς ήταν όντως νησί» γράφουν οι ερευνητές στην έγκριτη επιθεώρηση Geology.

Πριν από 8.000 χρόνια, ..

Οι σιωπηλοί και ανύποπτοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποτελούν «κινούμενη» βόμβα



thumb
«Φοβού τους σιωπηλούς». Αυτό είναι το παρασύνθημα στο πρωθυπουργικό γραφείο, που παρακολουθεί πολύ προσεκτικά όχι όσους βουλευτές κινούνται, διαμαρτύρονται, πολυβολούν το οικονομικό επιτελείο, αλλά αυτούς που δεν εκφράζουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους και έχουν βυθιστεί στη σιωπή, κινούμενοι στην αφάνεια. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που αναλύουν την εικόνα που διαμορφώθηκε στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, όλοι σχεδόν οι βουλευτές στάθηκαν στο πακέτο φόρων για την εξεύρεση 6,4 δισ. μέσα στο 2011 και όχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχουν εκφραστεί.
Γιατί μπορεί να μίλησαν περίπου 80 βουλευτές στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και να κατέθεσαν τις απόψεις τους, αποδομώντας πλήρως την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που δεν εκφράζονται και μπορούν ανά πάσα στιγμή να την…

Δεν τα καίω καλύτερα;



thumb
Από το Μαρικάκι
Και να θες ν’αγιάσεις δεν σ’αφήνουν.
 Είναι βέβαιο ότι από χθες οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι (των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων) αυτής της χώρας σκέφτονται πώς θα γίνουν φοροφυγάδες προκειμένου να προστατέψουν τους μισθούς τους, μισθούς επιβίωσης, από το γενικό γιουρούσι του μεσοπρόθεσμου, που ... κάνει τη ζωή βραχυπρόθεσμη.

Ευτυχώς που το πρόβλημά μας είναι μην το γυρίσουμε στη δραχμή και χάσουμε τις καταθέσεις μας. Εδώ, οι μισοί θα είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί θα δουλεύουν τζάμπα, αφού έτσι όπως μας τα λένε, σχεδόν ολόκληροι οι μισθοί ...δεσμεύονται. Τα μισά πάνε στους φόρους και ό,τι περισσεύει για την επιβίωση.
Έχουμε και λέμε:...

Κατασκευασμένο το Ε.coli?

Σας παραθέτουμε αυτό το βίντεο, σχετικά με τον ντόρο που έχει γίνει με τα "μολυσμένα" αγγουράκια και λοιπά λαχανικά.
Σίγουρα, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται (όπως θα έλεγε και ο Πλάτων). Ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι με τις θέσεις που εκφράζονται στο βίντεο, το κρίνουμε ως εξόχως ανοησιοκατασταλτικό και αφυπνιστικό, και το συνιστούμε στους αναγνώστες μας:




πηγη

Γιατί δεν έγινε η συνάντηση της ηγεσίας του Ελληνικού Lobby με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο;


 Αναβλήθηκε για τις 29 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον. Κλεισμένο και επιβεβαιωμένο το νέο ραντεβού. Πλήρης άγνοια του  Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον για την συνάντηση αυτή... 
New York. 10 June. Το 2011 είναι χρονιά εκλογών στις ΗΠΑ και οι Αμερικανοί, Ρεμπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βγήκαν στην γύρα προς άγραν ψήφων και υποστήριξης. 
Αρχίζω το κείμενο μου με ένα ρεπορτάζ που δικαιολογεί και την συνέχεια  στην ανάλυση  του. 
Προ ημερών, για την ακρίβεια την προηγούμενη εβδομάδα μεταδίδονταν μέσω twitter από συνάδελφο πολύ γνωστό, πολυγραφότατο  και καταξιωμένο σε μεγάλο κανάλι ανταποκριτή  ότι γνωστοί  παράγοντες του Ελληνικού Lobby στην Ουάσιγκτον συναντήθηκαν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο   Joe Biden.
 Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ! Μετατέθηκε για τις 29 Ιουνίου.
 Επρόκειτο να συναντηθούν με τον όντως  Φιλέλληνα Αμερικανό   αντιπρόεδρο οι κύριοι Philip Christopher, Andrew A. Athens, Andy Manatos, Peter Papanicolaou, Nikos Mouyiaris, George J. Tsunis, Michael Galanakis, Endy Zemenides, George Dovellos, Cathy Papoulias Sakellaris, Tasos D. Zambas, Chrysa Tsakopoulos, Mike Manatos, Zenon Christodoulou and Basil Simon όλα δηλαδή τα μέλη  που συμμετέχουν στην γνωστή συντονιστική ομάδα με την επωνυμία  «COORDINATED EFFORT OF HELLENES» (CEH). Αυτούς που εν ολίγοις αποτελούν και τον εν δυνάμει ενεργό και δραστήριο –αλλά συχνά καθόλου αποτελεσματικό -  Ελληνικό Lobby στις ΗΠΑ. Θέμα της συνάντησης είναι η στήριξη των δημοκρατικών, από την ΕλληνοΑμερικανική κοινότητα  ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012. Για το τι είναι το ελληνικό Lobby σας συνιστώ να διαβάσετε μια έρευνα σταθμό, από την οποία πλέον όλα τα σχετικά άρθρα αντλούν στοιχεία ακριβώς γιατί είναι από τις λίγες τεκμηριωμένες δημοσιογραφικές δουλειές παρουσιάζοντας στοιχεία που δίνουν την πραγματική εικόνα του  τι ήταν κάποτε το λεγόμενο Greek Lobby και τι κατέληξε να είναι σήμερα.  Επανέρχομαι στο θέμα της συνάντησης με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Joe Biden.   
Σε αυτή την συνάντηση είχαν προσκληθεί επίσης  και οι κύριοι Angelo Tsakopoulos, Peter Kounalakis, Andrew Athens και μια σειρά άλλοι γνωστοί και πετυχημένοι ΕλληνοΑμερικανοί υψηλού κύρους και μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. 

Θέμα της συνάντησης ήταν –και είναι γιατί απλά αναβλήθηκε- η οικονομική στήριξη των δημοκρατικών από την εύρωστη οικονομικά αλλά ανοχύρωτη και κυρίως ανοργάνωτη σε κάθε επίπεδο ΕλληνοΑμερικάνικη κοινότητα. Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει το Σαββατοκύριακο μεταξύ 3 και 4 Ιουνίου. 
Ο λόγος που δεν έγινε αυτή η συνάντηση, παρόλο που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε βρει χρόνο είναι διότι οι μετέχοντες στην ομάδα δεν ...

Ψηφίστε και θα ανασχηματίσω…προβατακια μου !!!



thumb
Της Μιχαλούς
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…Ή θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμό  ή θα τους τη φορέσει ο ΓΑΠ…«Δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

 Έχω τονίσει ότι θα αξιοποιήσουμε χωρίς κομματικούς περιορισμούς πρόσωπα σε καίριους τομείς αλλά με στόχο και προοπτική».
 Τους το ρίξε καθαρά ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και αν δεν είναι σύννομοι δεν θα τους στέψει υπουργούς…

Ο εκβιασμός και πάλι στο προσκήνιο αλλά αυτή τη φορά δεν έχει στόχο τον ελληνικό λαό, αλλά την ψήφο -για το Μεσοπρόθεσμο - της κοινοβουλευτικής ομάδας.


 Όσο για τα ερωτήματα που του έθεταν εμμέσως, τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτές, για το τι δεν πήγε καλά στο Υπουργείο Οικονομικών, απάντησε αφήνοντας να εννοηθεί  ότι θα...

Όλοι τρέχουν, το Μαξίμου σφυρίζει


 

thumb
Αναβρασμός υπάρχει παντού. Στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη, το Βερο­λίνο, την Ουάσιγκτον. Μόνο το Μα­ξίμου σφυρίζει αδιάφορα και θεωρεί ότι όλα θα λυθούν ως δια μαγείας γι­ατί «δεν συμφέρει κανέναν να πτω­χεύσει η Ελλάδα». Άρα, όλοι οι έξω θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα βρουν τη χρυσή λύση της νέας δα­νειοδότησης, είτε τώρα είτε το φθι­νόπωρο. Η εκταμίευση της πέμπτης δόσης δεν κινδυνεύει ουσιαστικά και η χώρα μας θα έχει –  τυπικά τουλά­χιστον –  ρευστό μέχρι το τέλος του έτους.
Ο εξαιρετικά απλοϊκός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την κατά­σταση ο πρωθυπουργός δημιουργεί σοβαρά προβλήματα πλέον, ...

Φανταστικό Τεστ Αντοχής Προφυλακτικού


Γιάννης Αγγελάκας... Μακάρι να πτωχεύσουμε. Είναι μια ευκαιρία να μηδενίσουμε το κοντέρ. Να ξυπνήσουν μέσα μας αντανακλαστικά, να ζητήσουμε άλλους πολιτικούς, άλλο ήθος, άλλη Βουλή.

agg_2.jpg




Πριν από 10 χρόνια μιλούσες για μια Ελλάδα-μπουρδέλο. Τώρα με την κρίση, που το μπουρδέλο έχει πάρει φωτιά, χαίρεσαι;
Όχι μωρέ, τι να χαίρομαι; Δεν έχει καμιά χαρά αυτή η δικαίωση. Φαινόταν ότι το πράγμα θα καταρρεύσει. Ήδη κατέρρεε. Πολύ πριν η χώρα χρεωκοπήσει οικονομικά, είχε χρεωκοπήσει συναισθηματικά, κοινωνικά, ηθικά, πολιτιστικά.
Ποια ήταν τα σημάδια της χρεωκοπίας;
Όλα αυτά που φωνάζαμε τότε και μας λέγανε γραφικούς. Η Ελλάδα του lifestyle και του «Κλικ», η Ελλάδα που πετούσε πεντοχίλιαρα στα κέντρα, η Ελλάδα του γκομενιάρη αρχηγού που χόρευε ζεϊμπέκικο και έτρεχε στα εγκαίνια της «Αυριανής». Αυτή η Ελλάδα καταρρέει σήμερα. Η Ελλάδα του Ελληναρά που ξεσάλωσε.
Ο απλός κόσμος δε φταίει;
Πώς δε φταίει! Το ψάρι βρωμούσε και απ’ το κεφάλι και απ’ την ουρά. Ο κόσμος έκλεβε από την εφορία και οι μεγάλοι από τα ταμεία. Υπήρχε μια σιωπή συνενοχής. Όποτε έσκαγε κανένα σκάνδαλο και ο κόσμος αγρίευε, του πετούσαν ένα κόκαλο να ηρεμήσει –καμιά αυξησούλα, κάνα επιδοματάκι να πάει να τα φάει στα σκυλάδικα ή στα υπερσόου της Πρωτοψάλτη και του Νταλάρα, παρέα με τους αστέρες του ΠΑΣΟΚ. Και για όσους έμεναν σπίτι υπήρχε το «Μπράβο Ρούλα».
Τώρα όμως ο κόσμος βγήκε στους δρόμους…
Βγήκε γιατί είναι πια θέμα επιβίωσης. Του ζητάνε να πληρώσει χρέη που δεν είναι δικά του. Βγήκε γιατί κατάλαβε ότι την ώρα που αυτός καβάντζωνε 100 ευρουλάκια τον μήνα και ένιωθε μάγκας, οι άλλοι κονομούσαν εκατομμύρια.
Σε τρομάζει το ενδεχόμενο της οικονομικής χρεωκοπίας;
Καθόλου. Το εύχομαι! Μακάρι να πτωχεύσουμε. Είναι μια ευκαιρία να μηδενίσουμε το κοντέρ. Να ξυπνήσουν μέσα μας αντανακλαστικά, να ζητήσουμε άλλους πολιτικούς, άλλο ήθος, άλλη Βουλή.
«Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή»;///

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-(BΙΝΤΕΟ)




Στην αρχαία ελληνική κοινωνία, η σεξουαλική έλξη και πράξη ήταν αποδεκτές. Οι Έλληνες τα αντιμετώπιζαν με αβίαστο και απροβλημάτιστο τρόπο. Ο έρωτας συνδέθηκε με τις έννοιες της δύναμης, της ελευθερίας και της αλήθειας του Πλάτωνα.

Η γέννηση του έρωτα και τα σύμβολά του, οι ερωτικοί μύθοι, οι έρωτες των θεών, ο γάμος, οι εταίρες και η πορνεία, η ομοφυλοφιλία και η φιλοσοφία. Αλήθειες και ψέματα για την ερωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Μια συναρπαστική μελέτη της ερωτικής ζωής στην αρχαία Ελλάδα, σ' έναν τόπο που οι άνθρωποι δε θεωρούσαν ποτέ τον έρωτα αμαρτία...

Ούτε δραχμή, ούτε ευρωομόλογο, ούτε αναδιάρθρωση μας σώζουν...




 
1) Ούτε δραχμή, ούτε ευρωομόλογο, ούτε αναδιάρθρωση μας σώζουν...

Η Ελλάδα δεν έχει πολλές επιλογές. Η κρίση χρέους έχει δρομολογήσει δραστικές αλλαγές τις οποίες θα δούμε να λαμβάνουν χώρα, είτε με ήπιο τρόπο και συναίνεση είτε χωρίς συναίνεση με τη βαναυσότητα με την οποία η πραγματικότητα προσγειώνει τους υπηκόους της.

Πολλές επιλογές δεν υπάρχουν και με το πρόβλημα του παγκόσμιου χρέους που έχει συσσωρευτεί και με μη διαχειρίσιμα μεγέθη. Είναι απίθανο όμως, η κρίση χρέους να φέρει το τέλος του κόσμου, ούτε καν το τέλος του καπιταλισμού... Όποιος γνωρίζει ιστορία θα γνωρίζει πως μια - δυο φορές κάθε αιώνα προκύπτει μια σημαντική κρίση που επιλύεται με πολιτικές και όχι λογιστικές αποφάσεις...

Το πιθανότερο που θα συμβεί είναι πως κάποια στιγμή δανειστές και δανειζόμενοι θα καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό. Οι μεν θα διαγράψουν ένα μέρος του χρέους, θα επιμηκύνουν την εξυπηρέτηση ενός άλλου, θα ανεχτούν ένα πιο επιθετικό πληθωρισμό, αλλά θα απαιτήσουν από την άλλη πλευρά να περικόψει μέρος των δαπανών και να συμμαζευτούν οι προϋπολογισμοί των κρατών και των νοικοκυριών...

Αυτό συμφέρει και τις δυο πλευρές καθώς μια μονομερής στάση της μιας ή της άλλης πλευράς θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ζημιές και προβλήματα απ’ όσα θα επιλύσει.

Στη χώρα κυρίως παρεπιδημεί η αντίληψη πως οι δανειστές και οι δανειζόμενοι αυτού του κόσμου αποτελούν δυο διαφορετικά στρατόπεδα με ακραιφνώς αντίθετα συμφέροντα...

Όποιος έχει μια ελάχιστα αντικειμενική εικόνα της πραγματικότητας, καταλαβαίνει πως ο κόσμος είναι αρκετά πιο περίπλοκος από τις απλοϊκές, επιπέδου δημοτικού σχολείου, αναλύσεις για ταξικούς διαχωρισμούς...

Σε ολόκληρο τον  πλανήτη το 2009, τα κεφάλαια που ήταν σε μετοχές και ομόλογα υπολογίζονταν σε 125 τρισ. δολάρια.  Το 70% περίπου των κεφαλαίων αυτών υπολογίζεται πως ανήκει σε ασφαλιστικά ταμεία, είτε κρατικά είτε ιδιωτικά είτε μεικτά. Τα υπόλοιπα αφορούν απευθείας τοποθετήσεις μικρών και μεγάλων ιδιωτών...

Η συμφωνία λοιπόν κατά ένα μεγάλο μέρος θα αφορά τις ανισορροπίες που έχουν προκύψει μεταξύ της «δεξιάς» και της «αριστερής» μας...

E λ ε ο ς . . .


10 Ιουν 2011

Πως μας θελουν οι . . . γυναικες !!!

Δεν υπάρχει μικρή και μίζερη Ελλάδα. Υπαρχουν μονο μικροι και μιζεροι ηγετες!





Αριθμοί μιας δυνατής Ελλάδας 

  Και να που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια  βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.
 
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι   η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε   από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
 
Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Εχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα  και τζιπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέηζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό. Εχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Εχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνομε στην Κατερίνη (δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS). Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο ...

«Χωρίς Βαστίλη, χωρίς ανάθεμα…» γιατί η δική μας Δικαιοσύνη δεν είναι εκδικητική απέναντι σε πρόσωπα ούτε αποτελεί μια απλή εκτόνωση του λαϊκού θυμού.



«Χωρίς Βαστίλη, χωρίς ανάθεμα...»


του Παναγιώτη Φραντζή

Από τα πρώτα βράδια στην πλατεία Συντάγματος, ήταν καθαρό πως ο κόσμος που κατεβαίνει στο δρόμο θέλει κάτι παραπάνω από το να πέσει η κυβέρνηση του μνημονίου. Όσες φορές έκανε λόγο κανείς στη Λαϊκή Συνέλευση για «αλλαγή του πολιτεύματος», ή για «συνολική ανατροπή του πολιτικού συστήματος», κέρδιζε το χειροκρότημα – αφού, πέρα από την εξαιρετικά σημαντική διαφορά στη διατύπωση, επιδοκιμαζόταν η ουσία της μετάβασης σε ένα καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατίας. Σε συνδυασμό με το αίτημα για Δικαιοσύνη.

Μαζί με το φλέγον κοινωνικό ζήτημα που κινητοποιεί άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους – καθώς όλοι αντιλαμβάνονται το σαρωτικό και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα της επίθεσης που απειλεί να ρίξει στην εξαθλίωση μεγάλο τμήμα των πολιτών αυτής της χώρας – είναι το ζήτημα της δημοκρατίας που αναδεικνύεται σε κλειδί των εξελίξεων. Από εδώ και το όνομα της κίνησης που συγκαλεί και οργανώνει τις Λαϊκές Συνελεύσεις της πλατείας Συντάγματος: «Άμεση Δημοκρατία τώρα!». Αυτή η νέα και πρωτότυπη συλλογικότητα, που δεν θα πρέπει να εξισώνει κανείς με το πολύ μεγαλύτερο αριθμητικά πλήθος που κατακλύζει την πλατεία τις ημέρες των μεγάλων συγκεντρώσεων, έχει δείξει ότι προσπαθεί να συγκροτήσει μια δέσμη πολιτικών προτάσεων για μια τομή στη λειτουργία της δημοκρατίας...