# #

18 Απρ 2015

Ας μαζευτούμε όλοι οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, ας τους ρίξουμε τους Καναδούς ένα γερό χε…, κι ας τους αφήσουμε να ψάχνονται.



Μεταφορά: η σημασία μιας λέξης μεταφέρεται σε άλλες λέξεις με τις οποίες υπάρχει μια μικρή ή μεγάλη ομοιότητα με την πρώτη σημασία. Δημιουργούνται έτσι απροσδόκητοι εκφραστικοί συνδυασμοί, εκπληκτικοί πολύ συχνά στη σύλληψή τους

Το ξέρω γίνομαι λίγο βαρετή με τους ορισμούς αλλά μ’ αυτούς που μπλέξαμε θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας. 


Η γλώσσα, κάθε γλώσσα, χρησιμοποιεί λέξεις. Η λέξη, κάθε λέξη, είναι ένα κουτί· εμπεριέχει μια έννοια, μια σημασία. Μετακυλώντας τις έννοιες, κάποιοι χρησιμοποιούν τη γλώσσα όπως τους βολεύει, και βαφτίζουν το άσπρο μαύρο, για να πετύχουν αυτό που θέλουν. 

Η επτάχρονη χούντα του 1967 δεν ξεκίνησε με τα τανκς που βγήκαν στους δρόμους το πρωί της 21ης Απριλίου. Η πρώτη πραξικοπηματική πράξη έλαβε χώρα όταν ο Παπαδόπουλος... ονόμασε τη Χούντα Επανάσταση. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά βάφτισε την Παρανομία μιας εταιρείας Νομιμότητα. Εγώ μηχανικός δεν είμαι, και δεν μπορούσα να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να βαφτίζουν το εργοστάσιο στις Σκουριές νόμιμο και να συνεχίζουν να χτίζουν χωρίς άδεια, αλλά μου το εξήγησαν και το κατάλαβα:
 

Το –ίσα με δύο πολυκατοικίες μπετόν-  που ρίξανε μέχρι τώρα στο χώρο ανέγερσης του εργοστασίου στις Σκουριές, δεν χρειάζεται, λέει, άδεια, γιατί αποτελεί Έδραση Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού κι έχει πάρει έγκριση από το ΣτΕ. 

Φοβερό τρυκ, ε; 

Εγώ για παράδειγμα, θέλω να χτίσω ένα σπίτι. Θα βαφτίσω ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό την κουζίνα, επειδή εκεί μαγειρεύω και τρώω. 
Ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό το μπάνιο, επειδή εκεί έχω νιπτήρα και καθίστρα, και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό την κρεβατοκάμαρα, αφού εκεί έχω κρεβάτι και κοιμάμαι. 
Μα τι μένει τότε, αν τα χτίσω όλα αυτά χωρίς άδεια; Το περιτύλιγμα; Τον παρακάτω διάλογο τον φαντάζεστε; «-Πού μένεις; -Να, σ’ εκείνη τη διώροφη Έδραση Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού με το γκαζόν μπροστά». Σουρεάλ καταστάσεις…

Σήμερα θα μάθουμε να βαφτίζουμε. Όπως το ’67 ο Παπαδόπουλος βάφτισε το Πραξικόπημα Επανάσταση. Όπως σήμερα κάποιοι βαφτίζουν την Καταστροφή  Ανάπτυξη. Εξάλλου, σ’ αυτή τη χώρα ό,τι δηλώσεις είσαι, κι ό,τι γουστάρεις κάνεις. Μετά αλλάζεις τους νόμους, το νομιμοποιείς με το ΣτΕ και καθάρισες. Είμεθα ΣουρεαλιΣτΕ στην Ελλάδα. 

Λοιπόν μου ήρθε μια σουρεαλιστική ιδέα: Θα ιδρύσω εταιρεία που θα πουλά νεφρά στο εξωτερικό. Ουρές θα κάνουν οι εξαθλιωμένοι Έλληνες για να πουλήσουν το ένα τους νεφρό. Θα της βρω κι ένα πιασάρικο όνομα, ‘Ελληνικός Νεφρός’ π.χ. και θα ξαμολυθώ στα κανάλια για διαφημίσεις, για το πόσο παραγωγική είναι η εταιρεία μου, και πόσο προωθεί την ανάπτυξη. 

Γιατί εδώ που φτάσαμε, την αυτοκτονία την ονομάσαμε ανάπτυξη. Το χαρακίρι, το τελούσαν οι Γιαπωνέζοι Σαμουράι σαν τελευταία πράξη απελπισίας, όταν απειλούνταν η τιμή ή η αξιοπρέπειά τους. Η ξεφτίλα η δικιά μας είναι ότι καθημερινά η ΒΑ Χαλκιδική κάνει χαρακίρι πάνω στον Κάκαβο για να πλουτίσει μια εταιρεία στον Καναδά…

Sagmill είναι και γυρνάει’ όμως, όπως λέει μια παλιά μεταλλευτική παροιμία. Οι τακτικές της προηγούμενης δημοτικής αρχής απορρίφτηκαν από την τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, ενώ αυτές της προηγούμενης κυβέρνησης από το πανελλήνιο. Πώς αλλάζουν τα πράγματα… 

Το ότι θα βλέπαμε τον πρώην δήμαρχο σε διαδήλωση πάνω στις Σκουριές ασφαλώς δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ. Ακούστηκε πως θα ερχόταν κι ο πρώην πρωθυπουργός, και τότε θα επιβεβαιωνόταν πως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. 

Ο Αντωνάκης τελικά δεν ήρθε. Ήταν να πάει κι αυτός στις Σκουριές για να συναντηθεί με τους εκεί μεταλλωρύχους και υλοτόμους. Μόνο που στις Σκουριές δεν υπάρχουν μεταλλωρύχοι, καθώς δεν έχει ξεκινήσει η εξόρυξη. Ούτε και υλοτόμοι υπάρχουν. Μόνο ένα σωματείο που ξυρίζει το βουνό υπάρχει, και σε λίγο θα το χει ξεπαστρέψει ολότελα. ‘Σωματείο Σκουριές 2012’ μου φαίνεται λέγεται. Σε λίγο που θα τους τελειώσουν τα δέντρα θα λέγεται ‘Σκουριές 2012-2015’. Θα είναι το πρώτο σωματείο με ημερομηνία παραγωγής και ημερομηνία λήξης, σαν τις κονσέρβες. 

Τελικά, η όχι επίσκεψη Σαμαρά στους όχι μεταλλωρύχους και όχι υλοτόμους μας έκανε όχι εντύπωση.

Η κοινωνία μας βρίσκεται σε αδιέξοδο. 
Οι κωμικοτραγικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Χοντρό Δέντρο  την προηγούμενη βδομάδα, με πέτρες και ξύλα να εκτοξεύονται κι από τις δύο πλευρές, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν, όσο και να το θέλουν κάποιοι ανεγκέφαλοι, γιατί θα χτυπήσει σοβαρά κανείς, και θα κλαίμε. Πήραμε πάντως μια γερή γεύση της ευεργετικής παρουσίας της καναδέζικης εταιρείας στην περιοχή μας, κι ακόμα δεν έχει αρχίσει η εξόρυξη! Στις 350 δικογραφίες που χουν σχηματιστεί ως τώρα εις βάρος των κατοίκων προστέθηκαν ακόμα 19 κατηγορίες, που αφορούν εργαζόμενους που απέκλεισαν προχτές τους δρόμους. 369 λοιπόν,       τελικές Φερράρι πιάσαμε! Πορευόμαστε ολοταχώς στο δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής του τόπου…

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Στην πιο δύσκολη στιγμή για την περιοχή μας, ένα νέο από τον αντίποδα έρχεται να αναταράξει τα νερά και να ρίξει φως στο απόλυτο σκοτάδι: Πρόσφατη ανακάλυψη της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ δείχνει πως στα ανθρώπινα κόπρανα βρίσκεται χρυσός, και σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες!     
                        

Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε τη σημασία της παραπάνω ανακάλυψης. 
Δεν χρειάζεται να σκοτωθούμε μεταξύ μας, δεν χρειάζεται να κόψουμε δάση, δεν χρειάζεται να κάνουμε φράγματα τελμάτων, δεν χρειάζονται εργοστάσια παρά μόνο μια μικρή προσθήκη στους κατά τόπους βιολογικούς, για περαιτέρω επεξεργασία των λυμάτων, ώστε στο τέλος να προκύπτει το πολυπόθητο μέταλλο. 

Στην ηρεμία και τη ζεστασιά λοιπόν της δικιάς σας Έδρασης Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού, φάτε μπόλικο κατσίκι τώρα το Πάσχα και μετά, ας μαζευτούμε όλοι οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, μαζί κι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, ας τους ρίξουμε τους Καναδούς ένα γερό χε…, κι ας τους αφήσουμε να ψάχνονται. 
πηγη
Εκεί θα φανεί τί χρυσοθήρες του κω… είναι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά!


http://kentripotideas.blogspot.gr/2015/04/aint-worth-shit.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.