# #

23 Νοε 2013

Το απόλυτο φάρμακο για να γλυτώσετε από καρδιοπάθειες, καρκίνο και έλκος στομάχου!

«Στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή!…
Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο...

Μετά το φαγοπότι Πάγκαλου, διαβάστε κι αυτό....

Παρασκευή 22.11.2013. Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: 
ενα παληκάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες. Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες. Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.

Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα...

Καλά, δεν ντρέπεται να τρώει μπροστά στις κάμερες;..


Ότι καλύτερο. 
Ο Πάγκαλος να τρώει και να πίνει στην «πολιτική κουζίνα» μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Κώστα Σπυρόπουλο.

Επιεικώς, την πάτησε. 
Μετά το «μαζί τα φάγαμε», κάθε του φωτογραφία με την πετσέτα κρεμασμένη στην κοιλάρα του μπροστά σε γεμάτα πιάτα, είναι – επικοινωνιακά –«κίνδυνος θάνατος» γι’ αυτόν (σιγά που τον νοιάζει βεβαίως).

Μετά το «μαζί τα φάγαμε» τώρα τα τρώνε μεταξύ τους.
Ο Σπυρόπουλος, στο φαγοπότι είχε καλέσει τον Πάσχο Μανδραβέλη και την εκλεκτή του Καραμανλή στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά. Η κουβέντα για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο και πως λειτούργησαν τότε οι...

ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΝΠΙΔ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ 2014

mitsotakis-maximou39sΣτα υπουργεία έχει κατατεθεί το σχέδιο του Κυρ.Μητσοτάκη για περικοπές προσωπικού στο Δημόσιο, βάσει της υποχρέωσης της κυβέρνησης έναντι των δανειστών.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο προβλέπει περικοπή προσωπικού έως και 10% σε ορισμένους φορείς.
Εφόσον το σχέδιο καρποφορήσει, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να φτάσει στην απόλυση έως και 5.000 υπαλλήλων, οι οποίοι, αν προστεθούν στις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αρκούν για να καλύψουν τους στόχους της διετίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο υπουργείο Υποδομών έχουν υποδειχθεί 12 ανώνυμες εταιρείες με 12.708 άτομα προσωπικό. Πρώτη στη λίστα η ..

Ο "ΛΑΜΕ" ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Ένα από τα «νούμερα» που η τηλεβιομηχανία του θεάματος τα έχει χρόνια τώρα στα όπα - όπα για να της φέρνουν νούμερα, ο Νότης Σφακιανάκης, συνόδεψε χτες τον αυτοδιορισμό (;) του ως πρώτος τη τάξει «λαμέ» κομφερασιέ της ναζιστικής συμμορίας με διάφορα «ψαγμένα» και πομπώδη. 
Ανάμεσά τους και τα μπουρδολουμπενολογήματα, με τα οποία κάτι δολοφόνοι, σαν αυτούς που μαχαίρωσαν τον Παύλο Φύσσα, βαφτίζονται σαν «παιδιά που είναι βγαλμένα από το λαό»...

Κατόπιν τούτων - και παρότι συμφωνούμε πως η ενασχόληση με το Σφακιανάκη «ανεβάζει» επικίνδυνα το «επίπεδο» - έχουμε και λέμε:
Πρώτο: Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος Χατζατζάρης, υποδύεται τον (θυμόσοφο) Καραγκιόζη.
Δεύτερο: Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας φασίστας ισχυρίζεται ότι..

Οι τύποι έχουν σαλτάρει (;) εντελώς! Σε ιδιώτες τα ΚΨΜ των στρατιωτικών μονάδων (Βίντεο)

Οι τύποι έχουν σαλτάρει (;) εντελώς. 
Αυτή η φρενίτιδα που τους έχει καταλάβει να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα ποτέ δεν θα μπορέσαμε να φανταστούμε ότι θα τους οδηγούσε στο να φτάσουν να δώσουν σε ιδιώτες τα ΚΨΜ των στρατιωτικών μονάδων.

Το μάθαμε σήμερα παρακολουθώντας την τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Αυτιά, απ’ όπου είναι και το βίντεο που παραθέτουμε, το οποίο αναφέρεται στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» το οποίο τιτλοφορείται «Τιμές .. Κολωνακίου στο "καψιμί" της Θήβας».

Δεν είναι ο παραλογισμός στην αποκορύφωση του. Είναι η ..

Ιδού πόσα χρωστάνε ΔΟΛ , MEGA και άλλα "καλά παιδιά"

Αν κάποιος έχει απορία για ποιο λόγο οι όμιλοι Ψυχάρη και Μπόμπολα ρίχνουν τόσο γλείψιμο και λιβάνισμα στην κυβέρνηση, θα τού λυθεί διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο. 
Πέραν των δουλειών που κάνουν με το Δημόσιο, επιπλέον, χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους στις Τράπεζες. Μήπως είδατε καμιά Τράπεζα να βγάζει στο σφυρί περιουσιακά τους στοιχεία; Φυσικά και όχι. Αλλίμονο στους φουκαράδες. Διαβάστε λοιπόν, πόσα χρωστάνε:
Συνολικά,

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

kartesios231113
Τα παραπάνω μοιράζονται για λαϊκή κατανάλωση ως «μήνυμα αισιοδοξίας». «Εφόσον βγήκε η Ισπανία από το Μνημόνιο, θα βγούμε κι εμείς», «έρχεται και η δική μας ώρα» και άλλα πανηγυρικά. 
Η κατανάλωση της ψευδαίσθησης είναι πανεύκολη καθώς όλο αυτό το διάστημα, τα ΜΜΕ ταύτιζαν το Μνημόνιο της χώρας μας με το … «Μνημόνιο» της Ισπανίας.
Καμία σχέση με την πραγματικότητα.  Η Ισπανία, αν θέλουμε να κυριολεκτούμε, ποτέ δε μπήκε σε Μνημόνιο αντίστοιχο της Ελλάδας.
Η Ισπανία ποτέ δε συμφώνησε «σωτηρία» από την Τρόικα, αλλά ζήτησε και πήρε οικονομική βοήθεια. Συγκεκριμένα,

Βασίλης Λέκκας "Μας κυβερνάνε ανδρείκελα"

Πνευματική βία, πολιτιστική εισβολή μέσα στα σχολικά βιβλία


Ιστορία (ΣΤ Δημοτικού)- Ηλεκτρονικό Βιβλίο 3
Η τελευταία παράγραφος του κεφαλαίου “Η οικονομική ζωή” από το εγχειρίδιο Ιστορίας της Στ’ δημοτικού (http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-F114/520/3382,13626/)
Μια παράγραφος. Μια τόση δα παράγραφος. Καλογραμμένη. Με άψογο συντακτικό και ορθογραφία. “Τι να υπογραμμίσουμε κυρία;” Τίποτα, απαντώ, ενώ ήθελα να πω να τη διαγράψουν ολόκληρη. Η αυτοκριτική μετά. Είναι πιο δύσκολη.
Επιστροφή στην παράγραφο.
Τι λέει:

Βίντεο και φώτο από το ΄΄νέο ατύχημα΄΄ με φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός

   Χθες βράδυ (21 Νοεμβρίου 2013) στην διασταύρωση Βαμβακιάς , στο Δήμο 
Ρεντίνας, έπιασε φωτιά σε φορτηγό δημοσίας χρήσεως που μετέφερε συμπύκνωμα 
μολύβδου σε κοντέινερ προερχόμενο από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας 
Ελληνικός Χρυσός - El Dorado Gold.  Η περιοχή αποκλείστηκε από την 
πυροσβεστική και την αστυνομία. 
 
Το κοντέινερ παρέμεινε στον χώρο του ατυχήματος φυλασσόμενο από την 

Αστυνομία προκειμένου να έρθουν ΄΄υπεύθυνοι΄΄της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός»
για να προβούν στην ασφαλή απομάκρυνση του επικίνδυνου φορτίου....

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥ



Πρόλογος
(Σε τούτο το άρθρο, πιάνουμε πολλούς "ταύρους" από τα κέρατα τους. Πρόκειται για πολλά θέματα σε συσκευασία ενός άρθρου. Το καθένα μια πρόσκληση, μια σκέψη, μια έκκληση για σκέψη, ιδέες και διατύπωση προβληματισμών. Θέλουμε δημοκρατία, γιατί δεν τα ξέρουμε όλα).
Καλό Σαββατοκύριακο.
Όταν αποδέχεσαι, ως «μέσο πάλης», την άσφαιρη «αντίσταση» αποδέχεσαι και αναγνωρίζεις το Κράτος. Τα ελληνικά μας δεν είναι πολύ καλά, γι’ αυτό δώστε προσοχή στα ..

Τι βλέπεις; Μόνο αυτό βλέπεις;

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΤΥΦΩΝΑΣ
Φιλιππίνες, μετά το χτύπημα του τυφώνα Χαϊγιάν
Αυτό που βλέπεις είναι ένας σωρός από σκουπίδια.
Τα σπίτια τους και οι “υποδομές” τους.
Αυτό που βλέπεις είναι αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων όσο και η ανεργία είναι αποτέλεσμα της τεμπελιάς μας.
Αυτό που βλέπεις είναι αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου όσο κι εσύ που ανάβεις το φως στο δωμάτιο είσαι υπεύθυνος για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Όμως...

Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις – Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Η 18σελιδη προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Το ύφος της προκήρυξης και το περιεχόμενη της σε καμία των περιπτώσεων δεν θύμιζαν μεθοδολογία οργανώσεων του παρελθόντος. 
Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε USB με την προκήρυξη, ενώ επιλέχθηκε να δημοσιευτεί στη zougla.gr, το site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που επιμένει να καλομεταχειρίζεται τη Χρυσή Αυγή.
Δεν είναι όμως και το μπναδικό σημείο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Το ύφος της προκήρυξης, συγκεκριμένες λέξεις και εκφράσεις πο υχρησιμοποιεί, η στοχοποίηση και η πολιτική τοποθέτηση, δείχνουν να είναι ..

Έδωσαν άλλα 68 εκατ. ευρώ στο Μπόμπολα για έργο που δεν έγινε????????????

Λεφτά δεν υπάρχουν για μισθούς και συντάξεις, όχι όμως και για τον κ. Μπόμπολα. Το HOT DOC αποκαλύπτει στο τεύχος που κυκλοφορεί μία σκανδαλώδη αποζημίωση ύψους 68 εκατ. ευρώ προς τον κ. Μπόμπολα για έργο που δεν έγινε ποτέ.
Πρόκειται για τη δεύτερη αποζημίωση ύψους πολλών εκατομμυρίων καθώς,  για το ίδιο έργο είχαν δοθεί άλλα 68 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 136 εκατ. Ευρώ. Και όλα αυτά λόγω της σκόπιμης ή της κακής λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου.
Την ίδια ώρα που για το συγκεκριμένο έργο έχουν φτάσει καταγγελίες στην Ευρωπαϊκη Τράπεζα Επενδύσεων και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). H τελευταία έχει ξεκινήσει έρευνα και ...

Κι όμως... Αυτό το πράμα που εμφανίζεται ως "Έλληνας" πρωθυπουργός, θα τολμήσει να επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα


ΕΚΕΙΝΗ ΧΑΪΔΕΨΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΛΥΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ - 

ΕΚΕΙΝΟΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΑΙΩΝΙΑ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ...


Σαμαράς: Πρέπει να γίνουν και άλλα - Μπαίνουμε σε...

ΝΕΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


Αν ακόμα νομίζετε πως είναι αβέβαιο αν τα κινητά τηλέφωνα είναι καταστρεπτικά προς την υγεία σας, τότε ρίξτε μια ματιά σ’αυτό το βίντεο από την Δρ.Ντέβρα Ντέϊβις του Περιβαλλοντικού Συστήματος Υγείας (www.ehtrust.org), συγγραφέας του «Αποσυνδεθείτε – Η Αλήθεια για την Ακτινοβολία των Κινητών», που ερευνά τους κινδύνους προς την υγεία που προέρχονται απ’τα κινητά τηλέφωνα.

Όπως πολλοί, η Δρ. Ντέϊβις δεν πίστευε πως τα κινητά τηλέφωνα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα- έως που άρχισε να τα μελετά. Και τώρα, με τοξικολογικές και επιδημιολογικές αποδείξεις που τεκμηριώνουν αυτά που υποστηρίζει, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως η ακτινοβολία απ’τα κινητά δεν είναι απλά επικίνδυνη, αλλά ..

Σύνταξη στα 80...!!!!!!!!!


Στην Αμερική, προετοιμάζουν ήδη τους εργάτες για χαμηλές συντάξεις τις οποίες θα τις πάρουν...στα ογδόντα τους χρόνια (αν ζουν μέχρι τότε βέβαια).

Ας δούμε πρώτα το σχετικό άρθρο, και μετά κάνουμε και μερικά σχόλια για την Ελλάδα (όπου η κατάσταση είναι βέβαια ακόμα χειρότερη):

13 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ…

by ago
Ψάχνοντας στη διαύγεια της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης για τα πολλά ταξίδια του ιδιωτικού συνεργείου (μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ) που συνοδεύει πλέον τον Αντώνη Μέρκελ Σαμαρά, έπεσα στις παρακάτω αποφάσεις μισθοδοσίας της εν λόγω ΓΓ.
Στου Μαξίμου οι λέξεις κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απολύσεις είναι εκτός από άγνωστες ΚΑΙ απαγορευμένες λέξεις.
Εκεί, μόνο δέχονται υπαλλήλους με διορισμό ή με μετατάξεις.
Σήμερα αναρτώ το μισθολογικό κόστος μιας άχρηστης για την καθημερινότητα του πολίτη Γενικής Γραμματείας που τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετεί πλέον είναι εκείνα των δανειστών – νταβάδων μας.
Τίποτα θετικό δεν έχει ο πολίτης από τη λειτουργία της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης.
Όμως,

Τα υπόθετα του Άδωνι


Θα μπορούσε κάποιος χαριτολογώντας να πει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, είναι ο βασικότερος αβανταδόρος της φαρμακοβιομηχανίας, αφού σε λίγο καιρό, αν συνεχίσει την πολιτική του, γιατροί, νοσηλευτές, παραΪατρικό προσωπικό και σίγουρα ασθενείς, θα πρέπει να ...

Η μέρα που απαγορεύτηκε η μπουγάτσα (Video)


«Σε αυτήν την πόλη η μπουγάτσα αποτελεί κοσμοθεωρία, μία συμπαντική αλήθεια, πέρα κάθε αμφισβήτηση. Όπως ο Θεός ή ο ΠΑΟΚ.». Και όμως, ξημέρωσε η μέρα που ένα ανελεύθερο καθεστώς απαγόρευσε τις απολαύσεις. Και ξεκίνησε από την μπουγάτσα.

Η Θεσσαλονίκη όφειλε να αντιδράσει. Οι Μπουγατσίστας εμφανίστηκαν. Ο αγώνας δόθηκε για να δημιουργηθεί η «Αυτόνομη Λαϊκή Δημοκρατία του ΠΑΟΚ» με έδρα τη Σταυρούπολη. Και πράγματι, χάρη στους Μπουγατσίστας, η Θεσσαλονίκη αποσχίστηκε από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τι ακολούθησε;

Η Δέσποινα Βανδή διαλύει τη συνεργασία της με το Νότη Σφακιανάκη: "Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες"



Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη- με τις οποίες υποστήριζε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η Δ. Βανδή προχώρησε στην απόφαση να διακόψει τη συνεργασία τους.
Η είδηση επιβεβαιώθηκε με ανάρτηση της τραγουδίστριας στο...

22 Νοε 2013

Συντηρούν την κρίση για να μας έχουν στα γόνατα !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Η κρίση και η συνεπαγόμενη κατάσταση ανάγκης(διαρκής εξαίρεση) με το νομιμοποιητικό επιχείρημα της ασφάλειας (σ.σ. στην Ελλάδα γίνεται συνεχώς επίκληση της αποφυγής της χρεοκοπίας) είναι ο νέος τρόπος διακυβέρνησης είπε, μεταξύ άλλων Τζόρτζιο Αγκάμπεν στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84»(16.11.2013).

Ο στόχος είναι, πλέον, τα αποτελέσματα και όχι τα αίτια. Αφήνουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις(διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ) να εξελιχθούν και μετά τους επιστρατεύουμε, ακυρώνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία. 

Σύμφωνα με τον Αγκάμπεν η βασική ιδέα είναι: «θα αφήσουμε να συμβούν καταστροφές, αναταραχές, ή και θα βοηθήσουμε να συμβούν, επειδή αυτό θα μας επιτρέψει να παρέμβουμε και να τις διακυβερνήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση».

Υπ’ αυτή τη φυσιοκρατική οπτική, ο βουλευτής της ΝΔ Ταμήλος είχε δίκιο για τη χρησιμότητα της δράσης των...

ας μην «αγανακτούν» όταν ακούνε για κρεμάλες και λαιμητόμους. Δεν ξύπνησε ως δήμιος ο καθένας ένα πρωί. Αυτοί τον έφτιαξαν...

kartesios221113
Δε λειτουργούσε σωστά η ΕΡΤ. Το γνωρίζαμε όλοι. Κάποιος έπρεπε να τη φτιάξει. 
Αντί γι’ αυτό ήρθε κάποιος και την έκλεισε. Γιατί; Επειδή έτσι. Επειδή τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούν σωστά τα πανεπιστήμια. Το γνωρίζαμε όλοι. 
Θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα. Απλώς θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά, να συζητήσει, να γνωρίζει, να ακούσει, να δημιουργήσει. Αντί γι’ αυτό, ήρθε κάποιος και λέει απολύονται οι υπάλληλοι κι ας μη μπορούν τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν. Υπάρχουν και τα ιδιωτικά, υπάρχει και το εξωτερικό. 
Γιατί;

Πέσε Βαγγέλη....Χωρίς δίχτυ , για ν ακουστεί ο κρότος

Ή με στηρίζετε ή πέφτουμε! 

Πέσε Βαγγέλη και κάνε δυνατό κρότο να το χαρούμε όλοι!

"Ή με στηρίζετε ή πέφτουμε" λέγεται πως είπε ο πρόεδρος του εαυτού του στο ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κοινοβουλευτική του ομάδα ή ότι έχει απομείνει από αυτή.

Μια φορά εγώ Ευάγγελε σε στηρίζω. 
Στην...

Αλέξανδρος Φωτιάδης: Εντυπωσιακό ξεκίνημα, ελπιδοφόρο μέλλον!


Αλέξανδρος Φωτιάδης: Εντυπωσιακό ξεκίνημα, ελπιδοφόρο μέλλον!
Ο Αλέξανδρος Φωτιάδης, ένας νεαρός αθλητής 23 χρόνων, έχει τρέξει μόλις 4 αγώνες ορεινού τρεξίματος μέχρι στιγμής. 
Τον Ημιμαραθώνιο στο Πάϊκο, το Paranesti Path στην Ροδόπη, τον Μπούρινο και τον Ορειβατικό Μαραθώνιο του Ολύμπου. 
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τους έχει κερδίσει και τους τέσσερεις, πετυχαίνοντας μάλιστα μια εξαιρετική επίδοση στον δημοφιλή αγώνα του Ολύμπου, γεγονός που αποτελεί μια πολύ σημαντική “εισαγωγή” αθλητή στο ορεινό τρέξιμο και μια πολύ ελπιδοφόρα παρουσία για το αγώνισμα στο μέλλον. 
Ο Αλέξανδρος έχει ξεκινήσει από τον στίβο, όπου αγωνίστηκε σε δρόμους ημιαντοχής και στον ανώμαλο δρόμο, κάτι που δείχνει ότι έχει την υποδομή, αλλά σίγουρα δεν παύει να είναι εντυπωσιακό το ξεκίνημα του. Μας τράβηξε λοιπόν το ενδιαφέρον και συνομιλήσαμε μαζί του, ώστε να μάθουμε λεπτομέρειες για την αθλητική του πορεία, τους στόχους του, το πώς βλέπει το τρέξιμο στα βουνά αλλά και γενικότερα να του δώσουμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει την φιλοσοφία του και τις σκέψεις του γύρω από τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες στην φύση…

H Ν.Δ. χρωστάει στήν ΔΕΗ 456.000 ευρώ και "δε τρέχει κάστανο"

Είναι ηθικό άρα καί νόμιμο;



  • Είναι ηθικό άρα καί νόμιμο η Ν.Δ. νά χρωστάει στήν ΔΕΗ 456.000 ευρώ καί νά μήν τής κόβουν τήν ηλεκτροδότηση, τήν στιγμή κατά τήν οποία 350.000 νοικοκυριά δέν έχουν ρεύμα γιά λογαριασμούς τής τάξης τών 200, 300, 500 ευρώ;  
  • Είναι ηθικό καί νόμιμο η Ν.Δ. καί τό ΠΑΣΟΚ νά..

Η χούντα δεν ξεκίνησε το ‘67



Πολλή συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για την χούντα των συνταγματαρχών. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να αντιληφθώ, η δικτατορία του Παπαδόπουλου έχει μετατραπεί σε μέτρο σύγκρισης και «δημοκρατικότητας» για όλες τις κυβερνήσεις, ενώ η λέξη «χούντα» είναι στα στόματα όλων.

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναρτά φωτογραφία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά να τσουγκρίζει αυγό με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, για να απαντήσει στις κατηγορίες του Κώστα Βουτσά εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Η στάση συγγραφέων, ποιητών, ηθοποιών, καλλιτεχνών αλλά και των απλών ανθρώπων –στην διάρκεια της χούντας- έχει συζητηθεί πολύ. Από την φωτογραφία του Μάνου Χατζιδάκι με τον Μακαρέζο μέχρι τον...

Να σταματήσει η απεργία...ΤΩΡΑ

Κι ο Σφακιανάκης δικός του είναι?

Την ώρα που περνάγανε τον προυπολογισμό, εγώ έπιασα τον εαυτό μου να ασχολούμαι με κάποιον σφακιανάκη... 


Από wonderjlawwall

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μια ανα _ _ _ _ _   άποψη για την εκπαίδευση

Τρία πράγματα στον κόσμο αυτό, πολύ να μοιάζουν είδα.
Τα ολόλευκα μα πάνθιμα σχολεία των Δυτικών,
των φοτηγών οι βρώμικες σκοτεινιασμένες πλώρες
και οι κατοικίες των κοινών, χαμένων γυναικών.

Εχουνε μια παράξενη συγγένεια τα τρία
παρ' όλη τη μεταξύ τους στο βάθος διαφορά,
μα μεταξύ τους μοιάζουνε πολύ, γιατί τους λείπει
η κίνηση, η άνεση του χώρου και η χαρά.

"ΠΑΡΑΛΛΗΡΙΣΜΟΙ" του Νίκου Καββαδία.


"Και ο άνθρωπος έπλασε τον θεό κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή του. Ετσι φαντάστηκε ότι έγινε θεός. Ύστερα, ως θεός, θέλησε να πλάσει τους ανθρώπους κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή του. Έτσι, ο αφέντης έφτιαξε πολιτισμό."

Τι είναι η παιδεία; Η μόρφωση των παιδιών, λέει η κοινότυπη απάντηση. 
Γιατί;

Δεν ξέρεις με τι να πρωτοανατριχιάσεις...

Η μ@λακία του Άδωνι




 ‘’Να ζητήσεις συγνώμη για την δήλωσή σου αυτή, είναι χειρότερη από το ‘’μαζί τα φάγαμε’’ του Πάγκαλου. 

Να ζητήσεις συγνώμη, είπες μεγάλη μαλακία, πολύ μεγάλη μαλακία.’’  
Έτσι σχολίασε στην ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε τόνο αρκετά διαφορετικό από τις συνήθεις εκφορές πολιτικής νηνεμίας που επιλέγει. ‘’ Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου’’
Αυτά δήλωσε ο ακροδεξιός υπουργός με το όνομα γυμναστηρίου πριν το επίθετό του. 

Η χαιρεκακία για την καταδίκη του άλλου,

Ο τυφώνας Σαμαροβενιζελίνα πλήττει την Ελλάδα..

     
Ο συγκεκριμένος τυφώνας έχει εγκατασταθεί πάνω από την χώρα και καταστρέφει τις υποδομές της.

Ήδη δεν υπάρχει Δημόσια Υγεία που να μπορεί να εξασφαλίσει στους αυτόχθονες ασφαλή και χωρίς ταλαιπωρία θεραπεία και  προμήθεια αξιόπιστων φαρμάκων.
Δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας καταργούνται

Όσα (ιδίως περιφερειακά) παραμένουν ανοικτά αποψιλώνονται από ιατρικές ειδικότητες και γιατρούς , προαναγγέλλεται μάλιστα θριαμβευτικά(!) η απόλυση γιατρών από την πρωτοβάθμια περίθαλψη!

Ο ιστός της Εθνικής Παιδείας έχει ήδη...

Με τις υγείες σας…

Δεν θα βρίσκουν τρύπα να χωθούν…


















Ό,τι σπείρεις θα θερίζεις, λέει η σοφή ελληνική λαογραφία μας, και δεν είναι ψέματα!!!
Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει πάρει την κατρακύλα την μεγάλη με σπασμένα φρένα σε όλες τις μυστικές δημοσκοπήσεις, αντίθετα με τις  άλλες τις πληρωμένες “ειδικού σκοπού” που είναι προς “λαϊκή κατανάλωση”!!!

Ο κόσμος κατάλαβε τελικά ότι οι εγκέφαλοι που το απαρτίζουν αποδείχτηκαν νοσηροί, οι οποίοι προσπαθούν δια της πλύσης εγκεφάλου να μας κάνουν να πιστέψουμε πως επιτελούν θεάρεστο έργο.
 
Μάλιστα, 

Στις 8 Δεκεμβρίου ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2013»

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η προετοιμασία για τη διοργάνωση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2013, oοποίος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου. Στην εκκίνηση του αγώνα, που στα 8 έτη της υλοποίησής του έχει κερδίσει την αγάπη των φίλων του ορεινού τρεξίματος και έχει ψηφιστεί ως ο αγαπημένος μικρός αγώνας για το 2012, φιλοδοξούν να σταθούν 395 άτομα. Ανάμεσά τους πολύ γνωστά και αγαπημένα ονόματα του ορεινού τρεξίματος όπως ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Νίκος Καλοφύρης, ο Γιάτζεκ Μπόγκοτς, ο Θανάσης Κουρής, ο Γιώργος Διαλεκτός, ο πολλά υποσχόμενος αθλητής Αλέξανδρος Φωτιάδης αλλά και ο..

Αντώνης Σαμαράς: το πορτραίτο ενός ηγέτη (που ναι ψηλός και όμορφος και τον αγαπάμε όλοι)





‘’Τριάντα αιώνες και πλέον ο άνθρωπος πασχίζει να βάλει τη μια λέξη κοντά στην άλλη με τέτοιον τρόπο που η σκέψη να εξαναγκάζεται να παίρνει καινούργιες, αδοκίμαστες στροφές. Ιδού που για πρώτη φορά η λειτουργία αυτή σταμάτησε. Είμαστε πανέτοιμοι για τη βλακεία.’’

     Οδυσσέας Ελύτης, Αναφορά στον Ανδρέα Εμπειρίκο


Ήταν πολλοί αυτοί που ξαφνιάστηκαν από την παρουσία του πρωθυπουργού στην βουλή την περασμένη Κυριακή κατά της συζήτησης για την πρόταση μομφής. Κατ’ αρχήν από το ίδιο το γεγονός. 

Ήταν μόλις η τρίτη  φορά που ο κ. Σαμαράς καταδέχτηκε να περάσει τις πύλες του ‘’ναού της δημοκρατίας’’ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του. Αυτό όμως που εντυπωσίασε ήταν  ο ...

Για το ον και το κτήνος που λέγεται άνθρωπος

Οι καλλιτέχνες στο πλευρό της προσπάθειας για την κοινωνική ευαισθητοποίηση στα διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ον που λέγεται άνθρωπος και συνολικότερα η πλάση ολόκληρη, από το κτήνος που επίσης λέγεται άνθρωπος.
Δείτε τις καταπληκτικές αφίσες αποκρυσταλλώνουν κοινωνικά μυνήματα και αντανακλούν τις αντιφατικές πλευρές και πρακτικές του ανθρώπου
 
Για την κατασκευή μιας γούνας, απαιτούνται ...

Πρωινό -χαρούμενο ανεκδοτάκι


Ανεκδοτάκι ...βραζιλιάνικο

Θα το κάψουμε απόψε...

Το Λαμπρακιστάν παίζει τα ρέστα του....




Όταν το Λαμπρακιστάν έχει καταληφθεί από τέτοιο πανικό, σημαίνει ότι η κατάρρευση των αχυρανθρώπων τoυ (οι κυβερνητικοί δωσίλογοι, ιδιαίτερα της «πράσινης σαύρας»), είναι προ των πυλών… 
Γιατί μόνο πανικό, νευρική παράκρουση ακροδεξιάς και φαιάς συνταγής, σηματοδοτεί το χτεσινό πρωτοσέλιδο των «Νέων», το οποίο επιχειρεί κακόγουστα και με ηλιθιότητα ασυνήθιστη για το Συγκρότημα, να εμφανίσει τον Τσίπρα σαν τον Στάλιν.


Να εμφανίσει, δηλαδή, την καρικατούρα του ΠΑΣΟΚ, σαν το Στάλιν, συνακόλουθα, κατ’ επέκταση, σαν τον «μπαμπούλα» του κομμουνισμού που βρικολάκιασε… 

Το Λαμπρακιστάν παίζει τα ρέστα του, 

Δηλαδή άμα δεν είναι ο Τατσόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει η Βενετιά βελόνι;

Είναι ένα πρόβλημα όταν ένα ολόκληρο κόμμα που υποτίθεται οτι είναι ριζοσπαστικό, και στο οποίο υποτίθεται οτι εναποθέτουμε σοβαρές ελπίδες και ευθύνες, στελεχώνεται από ψηλομύτες, μπλαζέ, είρωνες, αμετροεπείς, εγωπαθείς τύπους όπως εσύ Τατσόπουλε...


Ας ασχοληθούμε με ένα ελαφρύ θέμα, για αλλαγή.

Άμα είναι ο πολιτικός κόσμος του επιπέδου Τατσόπουλου, τότε δεν ξέρω γιατί να μην είμαι κι εγώ βουλευτής. 

Δηλαδή άμα δεν είναι ο Τατσόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει η Βενετιά βελόνι; 
Δεν καταλαβαίνω τι προσφέρει αυτός ο άνθρωπος, τι προσφέρουν οι απόψεις του δηλαδή στην υπόθεση της απελευθέρωσης αυτού του τόπου και του λαού. 

Προφανώς και ο Πάνος Καμμένος και η Ραχήλ Μακρή είναι πολύ καλύτεροί του. 
Αλλά ο Τατσόπουλος..

Οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ δίνουν ως μοναδική λύση επιβίωσης των νέων την μετανάστευση

ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ



Μέσα από την δήθεν κατανόηση για το τι θα κάνει το νέο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας, πολιτικοί και παπαγαλάκια των ΜΜΕ δίνουν ως μοναδική λύση επιβίωσης των νέων την μετανάστευση, με μία απλοϊκότητα που σου γυρίζει το στομάχι. 

Όλοι λοιπόν, γιατροί, μηχανικοί, οικοδόμοι, εργάτες μαζέψτε τα και βρείτε την τύχη σας σε μία αναπτυγμένη χώρα γιατί το καράβι Ελλάδα βυθίζεται. Επειδή το τελευταίο διάστημα τίποτε δεν λέγεται από αφέλεια και από συμπάθεια απέναντι σε καμία κοινωνική ομάδα της χώρας, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτό που θέλουν είναι η χώρα να χάσει την οποιαδήποτε δυναμική έχει, ακόμα και αν αυτή είναι σε...

21 Νοε 2013

Αποχώρηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από εκδήλωση του Σ. Κοτρώτσου (βίντεο)

Οι "απρόσκλητοι" ήταν οι εργαζόμενοι, που έχει αφήσει απλήρωτους ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, οι οποίοι εμφανίστηκαν στην εκδήλωση, σηκώνοντας πανό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Δούρου, Δημ. Παπαδημούλης, Α. Μητρόπουλος, Γ. Βαρεμένος, Δ. Στρατούλης, αλλά και ο δημοσιογράφος, Ν. Μπογιόπουλος αποχώρησαν από την παρουσίαση βιβλίου του Σ. Κοτρώτσου σε ένδειξη συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζομένους του πρώην εκδότη.
Η εκδήλωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του left.gr ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι στο Athens Plaza στην πλατεία Συντάγματος. Οι προσκεκλημένοι ήταν αρκετοί, μεταξύ των οποίων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι "απρόσκλητοι" ήταν οι εργαζόμενοι, που έχει αφήσει απλήρωτους ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, οι οποίοι εμφανίστηκαν στην εκδήλωση, σηκώνοντας πανό. Εκείνη την στιγμή,