# #

24 Αυγ 2013

Το τέλος της υπομονής! Οι Έλληνες βγαίνουν επιτέλους στους δρόμους! Αποκλειστικό βίντεο!

Το τέλος της υπομονής! Οι Έλληνες βγαίνουν επιτέλους στους δρόμους! Αποκλειστικό βίντεο!

Μπορεί να αργήσαμε, αλλά είμαστε εδώ. Οι Έλληνες ξυπνούν, σηκώνονται από τους καναπέδες και τις ξαπλώστρες και...

Νέα μεγάλη επιτυχία των Σαμαράδων...



Τα 321 δισ. ευρώ ξεπέρασε το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, χρέος μεγαλύτερο κι από αυτό που είχε η Ελλάδα το 2009 πριν ξεσπάσει η κρίση.
Συγκεκριμένα,

Ήρθε η ώρα σας ....



...αρκεί να πληρώσετε για τα εγκλήματά σας!


- Πλάκα με κάνεις;



Μπαίνει μια μέρα ένας άνεργος μέσα σε ένα μαγαζί και ρωτάει τον ιδιοκτήτη αν υπάρχει δουλειά. 
- Βεβαίως, υπάρχει μια θέση. Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να... 
έρχεσαι 3 μέρες και να δουλεύεις 2 ώρες.
Ο μισθός σου θα είναι 2500 ευρώ τον μήνα καθαρά, με εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό και μία ξανθιά μοντέλο γραμματέα. 

- Πλάκα μου κάνεις; 

Ισραηλινός πρέσβης: «Κι όμως ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον Μεγάλο Αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ».











ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ;

Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου του 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα, είχε κάνει και εξακολουθεί να πιστεύει με δηλώσεις της η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Η κ. Σουβαλτζή χωρίς να μασά τα λόγια της κατακεραυνώνει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο.
 Αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη επηρεαζόταν ή πιεζόταν από τον ..

Μα βάλε στοίχημα με τον...υπουργό



Δε θα το χάσεις.....

Ποια μάνα σε μεγάλωσε κ. Γεωργιάδη;



Σοκ προκαλεί η καταγγελία τηλεθεάτριας του Extra3 για τα αίτια θανάτου 37χρονης καρδιοπαθούς. (Δείτε το βίντεο). 

Η οργή σου χτυπάει κόκκινο διαπιστώνοντας καθημερινά ότι η χούντα της ντόπιας αστικής τάξης, με το θλιβερό τους πολιτικό προσωπικό συνεργαζόμενοι με Ε.Ε -- ΔΝΤ σπέρνουν καθημερινά καταστροφή και θάνατο. (Πονεμένη ιστορία το γιατί οι δυνάμεις του κεφαλαίου διεξάγουν μόνοι τους ταξικό πόλεμο χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο).

Ένα απ' τα μεγάλα θύματα των μνημονικών εποχών που ζούμε είναι και η δημόσια υγεία που έχει απομείνει και η οποία έχει καταντήσει μια καρικατούρα του ελάχιστου «κοινωνικού κράτους» που κι αυτό πνέει τα λοίσθια. 

Είναι συγκλονιστική η κραυγή που ακούμε στο βίντεο μιας φίλης της 37χρονης καρδιοπαθούς, που λόγω της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η δημόσια υγεία, έχασε την ζωή της τα ξημερώματα. 

Απευθύνεται στον υπουργό υγείας, με ένα λαϊκό σπαραγμό: 
«Που είσαι κύριε Γεωργιάδη; Ποια μάνα σε μεγάλωσε κ. Γεωργιάδη;

Αν μου πάρει η τράπεζα το σπίτι....

Σας έχουνε πάρει όλοι χαμπάρι...«Είναι πολύ σπάνιο να παραιτηθεί ένας Έλληνας αξιωματούχος για “ηθικούς λόγους“».

Εconomist: “Δεν θα δυσκολευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει τις αποκρατικοποιήσεις”

«η πολιτική είναι αμφιλεγόμενη και η κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, έχει μόνο πλειοψηφία πέντε εδρών».
Στο μέλλον των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων αναφέρεται το περιοδικό Economist με αφορμή την αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη. Το περιοδικό χαρακτηρίζει ως “προβληματικό” το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θ καταφέρι να πετύχει τις εξαγγελίες του για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.
Το άρθρο φέρει τίτλο «Ένας ήδη προβληματικός οργανισμός χάνει το αφεντικό του, ξανά, στην Ελλάδα» και χαρακτηρίζει ως σπάνιο φαινόμενο την παραίτηση του κ. Σταυρίδη.
«Είναι πολύ σπάνιο να παραιτηθεί ένας Έλληνας αξιωματούχος για “ηθικούς λόγους“ και η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα αυτό «είναι ακόμη ένα σημάδι ότι οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης είναι...

Έρευνες για τον τάφο του Μεγαλέξαντρου έχουν γίνει στην Ιταλία, την Αίγυπτο, την Ασία ακόμα και την …Αυστραλία!!!!!!!!!!


«Είναι γραφικό και επικίνδυνο να λέγεται ότι βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
 
Οργισμένοι και θορυβημένοι είναι οι αρχαιολόγοι, υπεύθυνοι της ανασκαφής στη θέση Καστά της Αμφίπολης με τα σενάρια που διακινούνται ότι, βρέθηκε 
 
 
«Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας το να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης ‘κρύβει’ τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τον απλούστατο λόγο ότι,

23 Αυγ 2013

«Εμπάργκο» Του ΣΥΡΙΖΑ Στη Νέα Δημόσια Τηλεόραση

ERT «Εμπάργκο» του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Δημόσια ΤηλεόρασηΜε μία ανακοίνωση σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση για την έναρξη λειτουργίας ενημερωτικών εκπομπών από την νέα Δημόσια Τηλεόραση, επισημαίνοντας ότι τα στελέχη του δεν ..

ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!!!!!!!!!!

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΣΤΗΣΑΝ "ΣΕΡΑΓΕΒΟ Νο2" ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!

 ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!
Όλο και πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι τα βλήματα που έπληξαν χθες συνοικία της Δαμασκού προήλθαν από τους ισλαμιστές αντάρτες σε μία εγκληματική προβοκάτσια που κάνει την ρίψη του όλμου στο Σεράγεβο το 1995 και τους 38 νεκρούς, η οποία προκάλεσε την επέμβαση του ΝΑΤΟ στον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο να μοιάζει με απλό ... χαστούκι.

Ήδη η Μόσχα αναφέρει ότι υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι πρόκειται για μια ειδικά διασκευασμένη ρουκέτα με μία «δηλητηριώδη ουσία η οποία δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα», αλλά είναι «όμοια με τη ρουκέτα η οποία χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες στις 19 Μαρτίου στην περιοχή της Χαν Αλ-Ασσάλ» συν το γεγονός ότι η εν λόγω ρουκέτα"εκτοξεύθηκε από θέση ελεγχόμενη από τους επαναστάτες"...

"Έχουμε άνωθεν εντολή να αφήνουμε ελεύθερους τους Πακιστανούς"!

ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ 3 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ!

Έγινε πριν από λίγο στο Σύνταγμα!

Ελεγκτές στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα κάνοντας έλεγχο σε 30 περίπου άτομα που εξέρχονταν από το τραίνο, εντόπισαν δύο Έλληνες και 3 Πακιστανούς που δεν είχαν πληρώσει εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ. Τους είχαν βάλει στην άκρη και ανέμεναν περιπολικό για να συλλάβει τους... Έλληνες!!! "Συλλάβετε  και τους αλλοδαπούς", υπεδείκνυε ο κόσμος στους ελεγκτές! 
Ποια ήταν η απάντησή τους;

Αρκεί μια στάλα στη φωτιά...

kolimpri
Στη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο δάσος, όλα τα ζώα τρέχουν για να σωθούν. Υπάρχει όμως ένα πουλί που δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την κατάσταση.
Είναι τo κολιμπρί, το μικρότερο πουλί στον κόσμο (το μήκος του σώματός του είναι περίπου 2,5 εκατοστά.)
Παίρνει μια στάλα νερό στο ράμφος του και πετάει προς τη φωτιά.
«Τι νομίζεις ότι κάνεις;

Θα...λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι



Όπως κάθε φορά σ ένα κράτος που δε θά πρεπε να λέγεται Ελλάδα...
Σ ένα κράτος που θα πρεπε να βρίσκεται χαμένο κάπου στην κεντρική Αφρική...
Που να μην το γνωρίζει κανείς...

Ο «Αρκτούρος» αποφάσισε να επιστρέψει τα 5.000 ευρώ που έλαβε ως δωρεά από τη Χρυσή Αυγή

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και, προφανώς, υπολογίζοντας ότι το κόστος αποβαίνει μεγαλύτερο από το όφελος, η περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος «Αρκτούρος» αποφάσισε να επιστρέψει τα 5.000 ευρώ που έλαβε ως δωρεά από τη Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας ...

Σοκ και δέος για καθηγητές-μαθητές

ΕΡΕΥΝΑ, Του Χρήστου Κάτσικα


















Με 16.000 καθηγητές λιγότερους και με προγράμματα σπουδών, τα οποία ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί, ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες η πιο «καυτή» σχολική χρονιά για τους 650.000 μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, Επαγγελματική Εκπαίδευση). Την ίδια ώρα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς άλλοι καλούνται να κάνουν μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου αίτηση μετάταξής τους σε άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα ή σε διοικητική θέση, ενώ άλλοι δεν γνωρίζουν σε ..

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΔΤ: ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΙ ΠΟΕΣΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

DT

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για αδήλωτη εργασία στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:

22 Αυγ 2013

Έρχεται το τέλος;


Έρχεται το τέλος; 
Όχι του κόσμου, αλλά της κυβέρνησης…  
Αυτής των αλήστου μνήμης κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ… 

Και πώς να τα ξεχάσουμε τα κόμματα αυτά… 
Και τι δεν έχουν «προσφέρει» σε αυτή την χώρα!!! 
Μνημόνια, πείνα, δυστυχία, διαφθορά, αυτοκτονίες, διασυρμό, χρηματισμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ατιμωρησία, διάλυση της δημόσιας διοίκησης, των θεσμών, του συστήματος υγείας, της παιδείας και δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των «επιτευγμάτων»… 

Και αν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μπορεί ακόμη και σήμερα να αμφισβητούν τα λεγόμενα μας, εμείς απλά θα τους υπενθυμίσουμε ότι «ο σιωπών δοκεί συναινείν», με λίγα λόγια όποιος σιωπά δείχνει ότι είτε συναινεί είτε αποδέχεται. 
Άλλωστε και κατά το Ρωμαϊκό Δίκαιο Qui tacet consentire videtur (όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί).  Επομένως ακόμα και αν δεν είχαν καμία συμμετοχή τα κόμματα αυτά, τα «ζόμπι» (κατά τον Τζο Τρίπι), που λέει ο λόγος τώρα για να ευθυμήσουμε και λιγάκι, η «σιωπή» τους μας έφερε εδώ. 

Μια πολύ σοβαρή ένδειξη για τα όσα αναμένονται να συμβούν εδώ το φθινόπωρο είναι και οι ανακατατάξεις και οι διεργασίες που...

Νίκη κατά του συνδρόμου Ντάουν !

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να «απενεργοποιηθεί» το επιπλέον χρωμόσωμα που προκαλεί το σύνδρομο Ντάουν, βρέθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για γονιδιακές θεραπείες που θα εξαλείψουν στο μέλλον το Σύνδρομο.




Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», θα επιτρέψει την ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών σε ανθρώπους που ..

Αυτό το εξάλεπτο κλιπ είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό έχει ανέβει μέχρι σήμερα στο YouTube

Αυτό το εξάλεπτο κλιπ είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό έχει ανέβει μέχρι σήμερα στο YouTube
Η «Samsara» είναι για τους Βουδιστές ο τροχός των γεννήσεων. Πιο συγκεκριμένα σημαίνει την περιστροφή και την εναλλαγή. Η περιστροφή σχηματίζεται από την δύναμη μιας πρωταρχικής αιτίας που θέτει σε συνεχή κίνηση τον τροχό εναλλασσόμενων αιτιών και αποτελεσμάτων –γνωστό ως νόμο του κάρμα – και οδηγεί την Μονάδα, το Πνεύμα, στον ωκεανό των γεννήσεων και των θανάτων.

«Samsara», όμως, είναι και ο τίτλος μίας σπουδαίας ταινίας ντοκιμαντέρ του Ron Fricke, για τα γυρίσματα της οποίας χρειάστηκαν 5 χρόνια και 25 χώρες! Έκανε πρεμιέρα το 2011 στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος μίας τριλογίας ταινιών – οι πρώτες δύο είναι οι Baraka (1992) και Chronos (1985) – του ίδιου δημιουργού, όπου εξερευνάται σε όλο της το εύρος η ανθρώπινη εμπειρία, πνευματικότητα και παρουσία πάνω στην πλανήτη.

Σύμφωνα με τον επίσημο δικτυακό τόπο της ταινίας, δεν πρόκειται για παραδοσιακό ντοκιμαντέρ, αλλά για ένα είδος οπτικοακουστικού διαλογισμού, δίχως λέξεις.

Ακολουθούν το πιο συγκλονιστικό ίσως .

H θρησκεία των χρήσιμων ηλιθίων

Νεοφιλελευθερισμός.....


Νεοφιλελευθερισμός, η θρησκεία των χρήσιμων ηλιθίων





Ο κοινωνικός δαρβινισμός, κοινωνική βάση του φιλελευθερισμού, μας λεει πως ο αξιότερος είναι και αυτός που θα ανελιχθεί κοινωνικά, ενώ όσοι αποτύχουν φέρουν οι ίδιοι αποκλειστικά την ευθύνη, ως ανάξιοι για κάτι παραπάνω.


Αυτά βέβαια στη θεωρία και σε ακαδημαϊκά μοντέλα επί χάρτου όπου παίρνεται η υπόθεση εργασίας ότι η κοινωνία φτιάχνεται τώρα: ας φανταστούμε δλδ ένα τεράστιο στίβο με δισεκατομμύρια κουλουάρ όπου όλοι μας στηνόμαστε στην ευθεία και μόλις σημάνει ο αφέτης την εκκίνηση, αρχίζουμε να τρέχουμε.

Στις παγιωμένες, τρέχουσες κοινωνικές συνθήκες όμως πως εκφράζεται με πραγματιστικό τρόπο η συγκεκριμένη θεώρηση;

Είναι άραγε εξασφαλισμένη η ισοτιμία αναφορικά με τη θέση εκκίνησης στον κοινωνικό στίβο; 

Τα παιδιά παραδείγματος χάριν ενος εφοπλιστή εκκινούν απο την ίδια θεση με τα παιδιά ενός ανέργου;

Φτύστε τους ...Μη βασκαθούν



Οι «πρόθυμοι» δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρέθηκαν, και το εξάμβλωμα που ονομάζεται «Δημόσια Τηλεόραση» εξέπεμψε σήμερα την πρώτη του ενημερωτική εκπομπή. 

Την ενημέρωση την έχουν αναλάβει ο Σίμος Κεδίκογλου και ο..

Πες τα παιδιά....

21 Αυγ 2013

Οι ¨Ελληνες και οι..."έλληνες"

Κοντά στο Νου κι η Γνώση

 Κούρος, άκουρος,άγουρος,αγόρι

Παρατήρησε προσεκτικά τον κούρο
 Σκέψου πως λειτουργεί αυτό το σώμα,
τι είδους κατοικία αποτελεί για την ψυχή που φιλοξενεί...
Ύστερα,

Βούλγαρος Καθηγητής: «Κανείς κόπανος μετά 2.400 χρόνια δεν μπορεί να αλλάξει την ελληνική καταγωγή του Αλέξανδρου»

Αύγουστος 20, 2013.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες  ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων -δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι.

Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους:

ΥΠΕΡ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


xrisi-avgi-kaminis
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ! ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ "ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ"
Ο Ν. Μιχαλολιάκος, πιστός στο σύστημα και ξεπουλώντας τους αγώνες, ακόμα και των τελευταίων οπαδών του, διεκήρυξε δημοσίως, μέσω του high channel, κατά τον πλέον επίσημο και αναμφισβήτητο τρόπο, ότι είναι υπέρ της ανεγέρσεως τζαμιού στην Αθήνα, «υπό προϋποθέσεις».
Η προϋπόθεση δε, που έθεσε, είναι η ...

3,7 εκατομμύρια πήρε το ΚΚΕ για τον 902

Για το ποσό των 3.700.000 ευρώ πούλησε το ΚΚΕ τον «902», με βάση την ενημέρωση του ΕΣΡ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γιώργου Σούρλα.
Όπως σημειώνει ο κ. Σούρλας το ΕΣΡ «εξετάζει όλα τα στοιχεία σχετικά με τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το ..

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία...???

Αποφασισμένη για απεργιακές κινητοποιήσεις από την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους εμφανίζεται η ΟΛΜΕ. Ο πρόεδρος της, Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι επανέλαβε την προαναγγελία για απεργίες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τους καθηγητές να αντιδρούν έντονα στο μέτρο της..

ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΚΥΡΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ, ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ...

... που ενέγραψε και εκτέλεσε η ΑΤΕ από το 2000 (και υπό προϋποθέσεις από το 1992) μέχρι σήμερα

Η ΑΤΕ με τα άρθρα 8, 12-15 του ιδρυτικού της νόμου 4332/1929 απέκτησε ορισμένα δικονομικά...
προνόμια, με τα οποία ενέγραφε (συναινετικές) και αναγκαστικές προσημειώσεις, υποθήκες, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε ακίνητα οφειλετών της, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, δηλαδή, χωρίς εκτελεστό τίτλο (χωρίς διαταγή πληρωμής ή άλλη εκτελεστή τελεσίδικη απόφαση (απόγραφο). 

Η εκτέλεση (προσημειώσεις, υποθήκες, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε ακίνητα οφειλετών) γινόταν μόνο με την προσκόμιση του συμβολαίου δανειακής σύμβασης στον συμβ/φο και στο υποθ/κειο, ακόμα και χωρίς να καταστεί το δάνειο ληξιπρόθεσμο (χωρίς να καταγγελθεί). 
Με άλλα λόγια το συμβόλαιο της δανειακής σύμβασης είχε την ισχύ «εκτελεστούν» τίτλου κι έτσι η εκτέλεση γινόταν..

Ανεκδοτάκι....ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ




Κάποτε ένας χωρικός αγόρασε πέντε αγελάδες, να παίρνει το γάλα της ημέρας του και να βγάζει και το κάτιτίς του από ότι θα περίσσευε. Από τότε όμως που τις πήρε δεν είδε ούτε σταγόνα γάλα. Είδε κι αποείδε ο χριστιανός και παίρνει τηλέφωνο τον κτηνίατρο στο κεφαλοχώρι :
- Δεν κατεβάζουν οι τσούπρες μου γάλα γιατρέ μου. Τι να τις κάνω; Για φιγούρα θα τις έχω;
- Βρε χαζέ, του λέει ο γιατρός, πως να κατεβάσουν γάλα άμα δεν έχουνε πιάσει παιδί; Πήγαινε τις στο ταύρο να τις γκαστρώσει και θα δεις που θα χεις μπόλικο γάλα.

- Τώρα μάλιστα !!! Τη κάτσαμε τη βάρκα, λέει απελπισμένος ο χωρικός. Εδώ δεν υπάρχει ταύρος σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.
- Ε τότε δεν σου μένει παρά να τις γκαστρώσεις εσύ, του απαντά με πολύ φυσικό τρόπο ο γιατρός. Φόρτωσε τις στο φορτηγό σου πρωί πρωί, πήγαινε τις στο βουνό, διάβασε κανένα πορνοπεριοδικό και δώσε τις να καταλάβουν !!
- Τι λες μωρέ γιατρέ;

Αντιφλεγμονώδεις Τροφές...!!!



Φλεγμονή και Διατροφή

 

Έχουμε όλοι ακούσει για τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Έχετε όμως ακούσει για αντιφλεγμονώδεις τροφές; Οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στο πως νοιώθουμε.  Τι είναι η φλεγμονή;  
Ας δούμε όμως τι είναι η φλεγμονή.

Φλεγμονή είναι η τοπική αντίδραση του οργανισμού σε ερεθισμό, βλάβη ή λοίμωξη (μικρόβια).

Τα συμπτώματα της φλεγμονής συμπεριλαμβάνουν ερυθρότητα στη περιοχή, πρήξιμο, πόνο και αυξημένη θερμότητα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του οργανισμού να «περιχαρακώσει» τη βλάβη και να αυξήσει την συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών ώστε να βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση της


 Ο πόνος δε, έχει ως στόχο την...

20 Αυγ 2013

Αρχαία Αρώματα: τα είδη και οι μέθοδοι επεξεργασίας ...



Η αρωματοποιία αποτελούσε έναν κλάδο ξεχωριστό, που απαιτούσε δεξιοτεχνία, εφευρετικότητα, αλλά και την απαραίτητη μυστικότητα. 

Επρόκειτο για μια σπουδαία τέχνη για την οποία γράφτηκαν ποικίλα αρχαία συγγράμματα, με περιεχόμενο θεραπευτικό, καλλωπιστικό και επικουρικό. 
Οι αρχαίοι διέκριναν τα αρώματα σε δύο κατηγορίες. 

Σε αυτά που βρίσκονταν σε υγρή κατάσταση, τα έλαια, και στα παχύρρευστα και στερεά, τις αλοιφές. 

Τα ρήματα που χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα ήταν το χρίω και το αλείφω, ενώ συναντάται επίσης το ξεραλοίφειν για επάλειψη σε στεγνό και όχι υγρό σώμα. 
Τα αρωματικά έλαια χαρακτηρίζονται ως..

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΧΑΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΑΔΕΣ


Παλαιολόγοι παραδίδουν γη και ύδωρ και ανταμείβονται πλουσιοπάροχα από τον Μωάμεθ Β΄. Πολλοί Παλαιολόγοι τακτοποιήθηκαν από το σουλτάνο κατακτητή μετά την Άλωση:
 - Ο Δημήτριος Παλαιολόγος, αδελφός τού τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου,  παρέδωσε στον Μωάμεθ Β΄ την Πελοπόννησο κι ανταμείφτηκε με πλούσια δώρα και τις προσόδους τεσσάρων νησιών τού Αιγαίου εφ΄ όρου ζωής.
- Η κόρη τού Δημήτριου Παλαιολόγου, Ελένη, παντρεύτηκε το σουλτάνο Μωάμεθ Β΄ κι έζησε το υπόλοιπο τής ζωής της στο χαρέμι του μέσα στη χλιδή.
- Ο ανηψιός τού τελευταίου αυτοκράτορα, Μανουήλ, (γιός τού Θωμά Παλαιολόγου) επέλεξε να ...