# #

2 Οκτ 2010

Δεν ειναι αυτο που νομιζεις κοριτσι μου.... δεν μπαινουν ολα στο στομα...

Εχει αρχισει η αντιστροφη μετρηση....Τι λες Παναγιωτη?

Υπαρχει καποιος δυνατος...αντρας???

Μπαίνει ένας τύπος σε ένα μπαρ και ρωτάει με αγριεμένη φωνή:

- Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι είναι πιο δυνατός από μένα;

Σηκώνεται ένας άνδρας σωστή ντουλάπα, και λέει θυμωμένα:

- Ναι, εγώ είμαι πιο δυνατός από εσένα.

Και του λέει ο πρώτος:

- Ωραία,...

ΑΔΙΕΞΟΔΟ...οι δρομοι χαθηκαν...σβησαν

....Η Ελλαδα ειναι ομορφη, γλυκεια,ερωτας,θαλασσα, Ολυμπος,ηδονικες μυρωδιες.....ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ , ΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ"??? ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ? ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ....ΑΛΛΑ.....ΣΤ Α@ΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΜΑΣ...που κι ο Κωστης ο Παλαμας...

Βουλιαζει στο… Βα(λ)τοπεδι ο Σαμαρας ....Ο Καραμανλής τρέμει μην οδηγηθεί σε δίκη!!!

 
ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ



Τα «γαλάζια γράμματα» του Κ. Καραμανλή και του Θ. Ρουσόπουλου προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής βύθισαν ακόμη πιο μέσα στο βούρκο του Βα(λ)τοπεδίου τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., τελώντας σε κατάσταση ομηρίας, μοιράστηκε την ευθύνη για το σκάνδαλο και σηκώνει στις πλάτες του ολόκληρη την καταστροφική διακυβέρνηση του..

Γυριζω τις πλατες μου στο μελλον, το μελλον που μας φτιαχνουν οπως θελουν....το χουμε δει το εργο....ΜΕΝΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΥ, ΚΙ ΑΣ ΕΧΩ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕ ΘΑ Μ ΕΧΕΤΕ!!!

Προσοχη...μην πατησετε το play....μη δειτε αυτο το βιντεο αν...

κουτσομπολιο για τις...περιουσιες των" πολιτικων μας αρχοντων"...

Λίγες ώρες πριν από την παραδοσιακή κοινοποίηση προς τους διαπιστευμένους στη Βουλή δημοσιογράφους των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των βουλευτών, η «Ε»  κατέγραψε τις «προφορικές» αντιρρήσεις της περίφημης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, βάσει των οποίων απαγορεύτηκε η ανάρτηση των βουλευτικών «πόθεν έσχες» στον ιστότοπο της ελληνικής Βουλής.
Η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων βέβαια δεν έγραψε ούτε ένα δελτίο Τύπου για να μας εξηγήσει το σκεπτικό της, όμως αυτή η περίεργη εξέλιξη ευνόησε την εξέλιξη του κλασικού, κατ' έτος, κουτσομπολιού για τις περιουσίες των εκλεγμένων πολιτικών,...

Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική βραδιά για όλους μας.

Ήταν ένας ανθρωπάκος που ζούσε στο βουνό. Μια μέρα άκουσε ότι έρχεται ένα διάσημο τσίρκο στην κοντινή πόλη. Αποφασίζει να πάει με έναν φίλο του να δούνε το θέαμα.

Πηγαίνουν εκεί, οπότε σε κάποια φάση ακούνε τον παρουσιαστή να κάνει την εξής ανακοίνωση:

- Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική βραδιά για όλους μας. Απόψε είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο τσίρκο τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ!!!!

Και ταυτόχρονα καρφώνονται όλοι οι προβολείς στον τύπο. Και φυσικά όλοι γυρνάνε και τον κοιτάζουν.

- Μπα, σκέφτεται αυτός, σύμπτωση θα είναι. Δεν θα εννοούν εμένα. Κάθε βράδυ θα το κάνουν αυτό σε καινούργιο θύμα...

Πάει την επόμενη ξανά στο τσίρκο,από περιέργεια, όμως, πάλι τα ίδια. Καρφώνονται οι προβολείς επάνω του και ο παρουσιαστής φωνάζει:

-Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε και πάλι στο τσίρκο μας τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ!

Εκνευρίζεται ο φίλος μας, και αναλογίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να εννοούν αυτόν.

Πάει και τρίτο βράδυ,ε!, πάλι τα ίδια!
- Έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας ΚΑΙ σήμερα τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ!!!

Στεναχωριέται ο ανθρωπάκος και σκέφτεται ότι κάτι πρέπει να κάνει. Του προτείνει ο φίλος του να πάει να γραφτεί σε ένα πανεπιστήμιο στην Αγγλία, για να μορφωθεί και να ξέρει τι να απαντήσει στον παρουσιαστή.

Πάει αυτός στην Αγγλία και σπουδάζει Φιλοσοφία, Ιστορία, Νομική, Ιατρική, Φιλολογία.
Για πολλά χρόνια συναναστρέφεται μόνο με μορφωμένους και συσσωρεύει γνώσεις!
Στην συνέχεια πάει στο Θιβέτ και ασκείται. Φτάνει στο επίπεδο να μπορεί να μείνει νηστικός για 100 μέρες, να μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για 2 ώρες, και να μπορεί να πετάξει σαν πουλί!
Μετά από καμιά εικοσαριά χρόνια επιστρέφει στο χωριό του, και μαθαίνει ότι θα ξανάρθει το τσίρκο στην πόλη.


Με όλη την γνώση και την σοφία που έχει αποκτήσει, αποφασίζει να πάρει τον φίλο του και να πάνε, για να τους δείξει ότι δεν είναι ο μεγάλος μαλάκας, και ότι έκαναν λάθος.


Μόλις κάθεται στην θέση του ακούει τον, γερασμένο πια, παρουσιαστή να λέει:


- Κυρίες και κύριοι! Δεν μπορώ να κρύψω την συγκίνησή μου! Έχουμε και πάλι μαζί μας, μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια, ανάμεσά μας τον...

Μάθετε σε τι κατάσταση είναι οι πνεύμονες σας!



Τώρα πια είναι παιχνιδάκι να μάθετε για τη λειτουργία των πνευμόνων σας. Στο πλαίσιο της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Σπιρομετρίας, στις 14 Οκτωβρίου 2010, το κοινό θα μπορεί να υποβάλλεται σε τεστ πνευμονικής λειτουργίας σε πολλά σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί...

Α Ρ Γ Ω ...

Λαικα προαστια.......

Τι τραγουδαρα μας εστειλε ο φιλος Παν Κον

ΜΕ ΝΙΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 2-0

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010
Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ. Κέρδισε τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την ομάδα του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 2-0 στα πέναλτυ.Σημειωτέον ότι το σκόρ του κανονικού αγώνα ήταν 0-0.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ προβλέπεται διαδικασία πέναλτυ και η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς ενώ η ηττημένη ομάδα πάντα παίρνει 1 βαθμό.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Ο αγώνας έγινε σε γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα, στο γήπεδο της ΕΛΠΙΔΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ.
Σε όλη τη διάρκεια του παιγνιδιού η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ υπηρείχε σε όλες τις γραμμές, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, με αντίπαλο μία πολύ δυναμική ομάδα και έχασε αρκετές κλασσικές ευκαρίες να πετύσει γκόλ.
Η πιό κλασσικές ευκαιρίες, δύο στο πρώτο ημίχρονο με τον Συμεωνίδη και μία στο δεύτερο ημίχρονο όπου σε σούτ του ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΊΟΥ η μπάλλα πέρασε δίπλα στο κάθετο δοκάρι.Τελικά στη διαδικασία των πέναλτυ ο τερματοφύλακας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ Ευριπίδης Τσιλεγγερίδης απέκρουσε δύο πέναλτυ και έτσι η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ κέρδισε με 2-0.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ:
Η ομάδα ξεκίνησε με ενδεκάδα:
Τσιλεγγερίδης,Τόσκας,Παναγιωτίδης,Αμπατζίδης,
Χατζηδίμπας,Μαυρόπουλος,Δαλαμήτρας,Καρτσαμπάς,
Συμεωνίδης,Σταθακόπουλος,Παγωνίδης.
Επίσης αγωνίστηκαν ώς αλλαγές: Μπαλαχάτζε,      Τζήμας,Τζίνοβιτς, Τσιούχας, Παπαθανασίου, Κραγιόπουλος, Οικονόμου.                                        
http://pierikosfc.gr/portal/

ομοφυλόφιλοι ιερείς ....

Το ζεύγος των Αγίων Σέργιου και Βάκχου
     Το ζεύγος αγίων, που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στο χριστιανικό κόσμο ήταν οι Άγιοι Σέργιος και Βάκχος (7 Οκτωβρίου.) Ζούσαν σαν ένας άνθρωπος στην αγάπη τους για τον Χριστό και αχώριστοι στο στρατό αυτού του κόσμου (ήταν Ρωμαίοι στρατιώτες), ενωμένοι  όχι από τη φύση αλλά από την πίστη. Πάντα τραγουδούσαν και έλεγαν: «Τι καλόν και τι τερπνόν εστί συγκατοικώσιν οι αδελφοί επί τω αυτώ».


     

Το ζεύγος των Αγίων Σέργιου και Βάκχου, ενώ ενώνονται φέροντας χρυσά περιλαίμια. Ανάμεσά τους διακρίνεται ο Ιησούς στον παραδοσιακό ρόλο του κουμπάρου. (Μονή Αγ. Αικατερίνης, Σινά, ζ΄αι.).


  Σύμφωνα με το Συναξάρι τους, μαρτύρησαν επειδή έγιναν χριστιανοί. Για αρχή τους έβγαλαν τις στολές, τους φόρεσαν γυναικεία ρούχα και τους έβαλαν να παρελάσουν μπροστά απʼ όλη την πόλη, προς το παλάτι, με βαριές αλυσίδες στο λαιμό. Αυτός ήταν ο κλασικός τρόπος για την κοινωνική ταπείνωση ενός σχετικά ανδροπρεπή πολεμιστή και θυμίζει την ποινή για ομοφυλοφιλικές πράξεις, όπως περιγράφεται από τον Προκόπιο (Μυστική Ιστορία,11), τον Μαλάλα και το Θεοφάνη.

    Στο μαρτύριο, που ακολούθησε πρώτος πέθανε ο Βάκχος. Ενώ ο Σέργιος θλιμμένος για την απώλεια του φίλου του έκλαιγε, ο Βάκχος εμφανίστηκε εμπρός του, σαν λαμπρός άγγελος και του είπε: «Βιάσου αδελφέ μου και μέσω μιάς όμορφης και τέλειας ομολογίας, ακολούθησέ με και απόκτησέ με στο τέλος της πορείας. Το δικό σου βραβείο θα είναι να είμαι μαζί σου». Η υπόσχεση αυτή του Βάκχου είναι αξιοσημείωτη κι ενδεικτική του είδους των σχέσεών τους. Ανταμοιβή του Στέργιου δεν θα ήταν η αγιοποίηση, ούτε ο στέφανος του μάρτυρα, ούτε ο Παράδεισος, αλλά ο ίδιος ο Βάκχος.
 


 






Οι Άγιοι Σέργιος και Βάκχος σε σύγχρονη αγιογραφία από το Διαδίκτυο.
      

  Στην πιο γνωστή βιογραφία τους, εκείνη του Συμεών του Μεταφραστή, ο Σέργιος αποκαλείται «τρυφερός σύντροφος» (ο γλυκύς εταίρος και εραστής) του Βάκχου. Οι Σέργιος και Βάκχος έγιναν το προεξέχον ζεύγος, που επικαλείται στις τελετές ένωσης ομοφύλων.

* * *
  Πρόσφατα δύο ομοφυλόφιλοι ιερείς της Αγγλικανικής Εκκλησίας παντρεύτηκαν κατά τη διάρκεια κανονικής θρησκευτικής τελετής στο ναό του Αγίου Βαρθολομαίου στο Λονδίνο, οπότε διαβάστηκε το Ευαγγέλιο, ακούστηκαν ύμνοι κι ανταλλάχθηκαν βέρες. «Ενώπιον Θεού και ανθρώπων» οι κληρικοί Πήτερ Κόουελ και Ντέηβιντ Λόρντ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης συνεχίζοντας την μακρόχρονη χριστιανική παράδοση των γάμων μεταξύ ανδρών.

Ίων Δημόφιλος

Εγω δεν ειμαι ποιητης,ειμαι στιχακι.....ειμαι της στιγμης, πανω σε τοιχο φυλακης και σε παγκακι..

   Ειχε μερακια το φιλαρακι σημερα...ολα αφιερωμενα!!!

Εδω παπας...εκει παπας.... Που ειναι ο παπας???

Πάει ένας τύπος στον παπά για να εξομολογηθεί:


- Πάτερ αμάρτησα, έκλεψα 10 ευρώ!!! Πώς μπορώ να επανορθώσω;

- Είναι απλό τέκνο μου. Θα βγεις απο δω και στον πρώτο που θα συναντήσεις θα δώσεις ένα 10ευρο.

Βγαίνει ο τύπος και η πρώτη που συναντάει είναι η πουτάνα του χωριού, οπότε της δίνει το 10ευρο και η πουτάνα του λέει:...

Ο Αριστοτέλης , ο κορυφαίος φιλόσοφος της αρχαιότητας


Ο Αριστοτέλης υπήρξε ο κορυφαίος φιλόσοφος της αρχαιότητας, μαζί με τον Πλάτωνα , και συνάμα πανεπιστήμων, εφ' όσον ήταν ιστοριοδίφης, κοινωνιολόγος και πρόδρομος της βιολογίας.

Γεννήθηκε το 384 π.Χ. στα Στάγειρα της Χαλκιδικής και πέθανε το 322 π.Χ. στη Χαλκίδα. Πατέρας του ήταν ο Νικόμαχος, ο οποίος υπήρξε γιατρός του βασιλιά της Μακεδονίας Αμύντα του Β΄. Φοίτησε κοντά στον Πλάτωνα στην Ακαδημία για είκοσι χρόνια από το 366 π.Χ. Ο Φίλιππος ο Β΄τον κάλεσε στην Μακεδονία με σκοπό να αναλάβει τη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση του γιου του, Μεγ. Αλεξάνδρου.

Εγκατέστησε τη σχολή του στην Μίεζα, κοντά στη σημερινή Βέροια σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου φοιτούσαν οι καλύτεροι νέοι της Μακεδονίας. Αργότερα, ο Αριστοτέλης ίδρυσε δική του φιλοσοφική σχολή στην Αθήνα, την οποία εγκατέστησε σε ένα από τα τρία δημόσια γυμνάσια των Αθηνών, το Λύκειο. Με αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε η αρμονική σύζευξη της αθλητικής εκπαίδευσης με την επιστημονική μόρφωση.

Ο Αριστοτέλης σε πολλά συγγράμματά του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, κυρίως όμως στα "Φυσικά", όπου περιέγραψε τη φυσική προετοιμασία των αθλητών σε κάθε αγώνισμα και τις μεθόδους προπόνησής τους. Διαχώρισε το ρόλο του γυμναστή από αυτόν του παιδοτρίβη και προσπάθησε να τροποποιήσει την εκπαίδευση των αθλητών που φοιτούσαν στο Λύκειο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η αθλητική εκπαίδευση των νέων έπαιζε σημαίνοντα ρόλο στην προετοιμασία που δέχονταν για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Ακόμη, ασχολήθηκε με τη διατροφή και τη δίαιτα των αθλητών, ιδίως όσων εξασκούσαν τα βαρέα αγωνίσματα. Πίστευε πως δεν έπρεπε να σιτίζονται και να προπονούνται υπερβολικά οι αθλητές, ειδικά αν ανήκαν ακόμη στην κατηγορία των παίδων. Αιτιολογούσε την άποψή του λέγοντας ότι θα γίνονταν αυτοί οι αθλητές υπέρβαροι και μαλθακοί.

Σημαντική υπήρξε η συμβολή του Αριστοτέλη και στην καταγραφή των νικητών των μεγάλων πανελλήνιων αγώνων. Ανέλαβε μαζί με τον μαθητή του, Καλλισθένη, να οριστικοποιήσει και να καταγράψει τον επίσημο κατάλογο των νικητών στα Πύθια γύρω στο 350 π.Χ., όμως το έργο του Αριστοτέλη δεν σώθηκε, επειδή κανείς δεν το αντέγραψε και δεν το συμπλήρωσε με τους κατοπινούς νικητές.
http://visaltis.blogspot.com/

Μ.Θεοδωρακης...Ο Μαραθώνας ξανάναψε μέσα μου τη σβησμένη σπίθα, την χαμένη ελπίδα. Χαίρομαι γι’ αυτό. Σας συγχαίρω. Σας ευχαριστώ. Και δηλώνω «παρών».

“Ο Μαραθώνας ξανάναψε μέσα μου τη σβησμένη σπίθα, την χαμένη ελπίδα. Χαίρομαι γι’ αυτό. Σας συγχαίρω. Σας ευχαριστώ. Και δηλώνω «παρών».”

Μ’ αυτά τα λόγια κλείνει την επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Χείμαρρος, ο Κορυφαίος των Ελλήνων σήμερα, η πάντοτε ρωμαλέα φωνή αυτού του λαού που ποτέ δεν κατέθεσε τα όπλα της Αντίστασης απέναντι σε κάθε είδους επίδοξους επιβολείς, κάθε είδους δωσίλογους και τα φερέφωνά τους.

Ο Μίκης είναι από τα λίγα εν ζωή σύμβολα, μπροστάρης σαν βράχος και σαν σημαία αδούλωτη για ολόκληρο σχεδόν τον ελληνικό λαό. Αποτελεί σύμβολο αντίστασης γιατί έχει το σθένος, σ’ αυτή την ηλικία, να βγαίνει θαρρετά και να υπερασπίζεται τα δίκαια ...

δραματικο ξεσπασμα αμερικανου...δειτε το βιντεο!!! ποσο αδιστακτα δολοφονουσαν και συνεχιζουν να δολοφονουν ...

μια τοξική «βόμβα» που απειλεί τη δημόσια υγεία στο Λαυριο...





  • ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
  • Περισσότεροι από 150 τόνοι εξαιρετικά επικίνδυνων ουσιών βρίσκονται στο εγκαταλειμμένο και ετοιμόρροπο κτίριο «Κονοφάγου»
  • ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ 

  • Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Πίσω από το δελεαστικό και πολλά υποσχόμενο της ονομασίας κρύβεται κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο: το κτίριο «Κονοφάγου»- μια τοξική «βόμβα» που απειλεί τη δημόσια υγεία στην περιοχή. Περισσότεροι από 150 τόνοι εξαιρετικά επικίνδυνων ουσιών (βαρέων μετάλλων και αρσενικού) παραμένουν αποθηκευμένοι εντός του, σε ένα κτίριο που είναι έτοιμο να ..


«Τα ευρωκονδύλια πήγαν στις ΜΚΟ, όχι στους Τσιγγάνους»....Τα ιδια Παντελακη μου,... τα ιδια Παντελη μου!



ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΡΕΝΤΙΝΓΚ


Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ
Αρκετά εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια διατέθηκαν για την ένταξη των Τσιγγάνων στην Ελλάδα, αλλά η καθημερινότητά τους δεν άλλαξε. Αν πραγματικά ήταν αποδέκτες οι Τσιγγάνοι τόσων εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση για τους Ελληνες Ρομ, θα είχαμε τους πιο πλούσιους, ενταγμένους και μορφωμένους Τσιγγάνους, όπως επισημαίνεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.
Εικόνες σαν και αυτή δεν θα υπήρχαν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, εάν τα κονδύλια πήγαιναν εκεί που έπρεπε Η αρμόδια επίτροπος κ. Ρέντινγκ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή αποκαλύπτει: «Στο πλαίσιο του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης τα διαρθρωτικά ταμεία και ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) συγχρηματοδότησαν προγράμματα για την κοινωνικοοικονομική ένταξη των Ρομ....

Δεν είχε ο Μωυσής μαγικό ραβδί,απλά φυσούσε.... πολυ εκεινο το βραδακι!

Μπορεί ο Μωυσής να μην χώρισε τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, αλλά ένας ισχυρός ανατολικός άνεμος που φυσούμε στη διάρκεια της νύχτας είναι πολύ πιθανό να έσπρωχνε τα νερά με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στα βιβλικά κείμενα και το Κοράνι, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές.

Προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έρευνας για το πως οι άνεμοι επηρεάζουν τα νερά θαλασσών και λιμνών, έδειξαν ότι ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να σπρώξει πίσω τα νερά σε τέτοιο σημείο που ένας ποταμός να ενωθεί με μια λιμνοθάλασσα, επισημαίνουν οι επιστήμονες από το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας του πανεπιστημίου του Κολοράντο.

“Οι προσομοιώσεις ταιριάζουν με τις αναφορές της Εξόδου”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Καρλ Ντρους.
“Ο χωρισμός των υδάτων γίνεται κατανοητός μέσω της υδροδυναμικής”, πρόσθεσε.

Η ομάδα του υπέδειξε ένα πιθανό σημείο νότια της Μεσογείου ως το μέρος που ο Μωυσής οδήγησε τους Ισραηλίτες μακρυά από την Αίγυπτο πριν 3.000 χρόνια. Με μακέτες που απεικονίζουν διαφορετική μορφολογία του εδάφους έδειξαν ότι ένας άνεμος που πνέει με 63 μίλια την ώρα, αν διατηρηθεί για 12 ώρες μπορεί να σπρώξει πίσω νερά βάθους δύο μέτρων και να δημιουργήσει για τέσσερις ώρες έναν διάδρομο μήκους 3-4 χιλιομέτρων και πλάτους πέντε.

“Η ιστορία της Εξόδου συναρπάζει τον κόσμο και τον κάνει να αναρωτιέται αν βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία. Η μελέτη αυτή δείχνει ότι η περιγραφή του χωρισμού των υδάτων στηρίζεται στους νόμους της φύσης”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παιζει μια εκπληξη για την αντιπεριφερεια στην Πιερια ???

απεκτησε δυναμικη ο Ακης Παυλιδης, ετοιμος για τον διορισμο ως υποψηφιος...ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ....Γινεται σκοτωμος τις τελευταιες μερες ....Παυλιδης η Παπαχρηστου??? Βεβαια , ενα μαρτυριαρικο πουλακι ψιθυριζει οτι παιζει μια εκπληξη στο χωρο.....Λετε?

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...μια «παλιά», «δοκιμασμένη» και αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη εκπαιδευτική συνταγή της δεκαετίας του ’70 που εφαρμόστηκε στην Αγγλία.

Εδώ και ένα χρόνο, το υπουργείο παιδείας εξαγγέλλει αλλαγές στο περιεχόμενο του σχολείου χωρίς, όμως, να αναλύει συγκεκριμένα τις προθέσεις του. Τις τελευταίες εβδομάδες, αποσπάσματα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και δηλώσεις της υπουργού παιδείας σχετικά με τις αλλαγές που σχεδιάζονται για το λύκειο, παρά τον αφηρημένο χαρακτήρα τους, δίνουν αχνά το ολόγραμμα του «νέου» σχολείου που οραματίζονται. Βάζουμε την λέξη νέο σε εισαγωγικά, διότι δεν πρόκειται για νέο σχολείο. Πρόκειται για το ήδη παλιό, φθαρμένο και ξεπερασμένο βρετανικό  μοντέλο του σχολείου των δεξιοτήτων και της μετρήσιμης αποτελεσματικότητας.

Για το «νέο» αναλυτικό πρόγραμμα

Το ΥΠΔΒΜΘ δεν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες για το ποιο θα είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του «νέου» σχολείου...

Επιστρεφει ο Καραμανλης στην πολιτικη???

Διαψεύδουν τα περί επιστροφής Καραμανλή
"O Κώστας Καραμανλής αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία», σχολίασαν οι βουλευτές, όπως μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Μάλιστα δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για την επιμονή των σεναρίων...

Marcus Alexander Templar...τι έχει συμβεί στους 100.000 και πλέον Έλληνες που ζουν στην ΠΓΔΜ, αλλά φοβούνται να δηλώσουν την εθνικότητά τους?


Ο Marcus Alexander Templar μιλάει έξω απ' τα δόντια για την Ελλάδα, την ομογένεια, το Μακεδονικό, τις λανθασμένες πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και την κατάσταση στα Βαλκάνια, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Ανεξάρτητο Ελληνικό Δίκτυο.
  -- Ο κ. Λιθοξόου έχει το δικαίωμα να γράφει δηλώνοντας ό,τι θέλει, απερίφραστα και ανεπιφύλακτα. Έχει γράψει ένα βιβλίο το οποίο δεν έχει καμία επιστημονική βάση και είναι πράγματι άσχετο. Ακολουθεί τη βάση της κομμουνιστικής του εκπαίδευσης και κατανόησης. Οι Σκοπιανοί κάνουν ακριβώς το ίδιο επιδεικνύοντας την εμμονή τους με την καθαρότητα του αίματος. Αν και είναι Σλάβοι με κάθε δυνατό τρόπο, έχουν εκπαιδευτεί να πιστεύουν ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Η λεγόμενη «Μακεδονική προσευχή» είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Ο κ. Λιθοξόου απολαμβάνει την ελευθερία που του έχει παράσχει η Ελλάδα. Θέλω να μου πει τι έχει συμβεί στους 100.000 και πλέον Έλληνες που ζουν στην ΠΓΔΜ, αλλά φοβούνται να δηλώσουν την εθνικότητά τους. Αυτό φυσικά δεν περιλαμβάνει τους Σέρβους οι οποίοι θα πρέπει να είναι περισσότεροι από 250.000.


- Κε Τέμπλαρ, είσαστε ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικότητας της Μακεδονίας και έχετε προσφέρει στη μάχη για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας με πραγματικά αξιόλογες εργασίες. Γνωρίζουμε ότι ένα από τα κύρια μελήματα των θιασωτών της υφαρπαγής της Ελληνικής κληρονομιάς ήταν να αποδείξουν - με ιστορικά αστήρικτα επιχειρήματα - όχι μόνο ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν διαφορετικός λαός από τους Έλληνες, αλλά και ότι οι μοντέρνοι Έλληνες, γενετικά και πολιτισμικά, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους αρχαίους. Τι έχετε να απαντήσετε λοιπόν σε αυτούς που, στην προσπάθεια «μακεδονοποίησης» της ΠΓΔΜ δε διστάζουν να ισχυριστούν ότι οι υπήκοοι του ελληνικού κράτους διαμορφώθηκαν ιστορικά από πολλούς πολιτισμούς και γλώσσες και ότι «εξελληνίστηκαν» από τον ελληνικό κρατικό μηχανισμό ο οποίος επεδίωξε την πάση θυσία ομογενοποίηση και την εξαφάνιση κάθε διαφορετικότητας; (βλ. «Σύμμεικτος Λαός» του Δημήτρη Λιθοξόου)

Marcus Alexander Templar


Στην Ελλάδα, κανείς δεν δίνει προσοχή στη συγγένεια εξ αίματος. Το θέμα της ονομασίας και της μακεδονοποίησης των Σκοπίων δεν ειναι κάτι το καινούργιο στην οικογένεια μου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη από γονείς γεννημένους στο εξωτερικό. Έχω συγγενείς στα Σκόπια, την Τουρκία και τη Συρία. Πήγα σχολείο σε διάφορες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό στο Πολύκαστρο, καί ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου ...

Ποιος κυβερνα αυτον τον τοπο???

Ποιά είναι η νομική σχέση μεταξύ του συζύγου, της συζύγου του και του εραστή της?



Ο σύζυγος έχει την κυριότητα και ο εραστής την επικαρπεία.

Οι Γεροντοι.................δεν μιλανε!!!

Οι αποκαλύψεις του Τζίμι Κάρτερ για την Ελλάδα

Tρεις αναφορές – σοκ περιέρχονται στο ημερολόγιο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, με τίτλο «Το ημερολόγιο του Λευκού Οίκου», όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας”. H πρώτη, ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ θεωρούσαν δευτερευούσης σημασίας τη λύση του Κυπριακού. Η δεύτερη ότι οι ηγέτες των δυο πλευρών της Κύπρου ήταν «μαριονέτες» της Αθήνας και της Άγκυρας και η τρίτη, ότι σε σύσκεψη στο Λευκό Οίκο με ομογενείς ηγέτες ενώ δημόσια διαφωνούσαν μαζί του ιδιωτικά τού δήλωναν πλήρη συμπαράσταση και του έσφιγγαν το χέρι.
http://www.zoomnews.gr

Σωστη η δασκαλα !

Εξαφανιστηκε συζυγος...

Πάει μια γυναίκα για ψώνια στην αγορά, αλλά δεν γυρίζει ποτέ. Ανήσυχος ο άντρας της, πηγαίνει μετά από 3 ημέρες στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση. Μόλις όμως γυρίζει σπίτι, βλέπει την γυναίκα του εκεί.
- Καλά βρε γυναίκα, που χάθηκες τόσον καιρό;
- Άστα άντρα μου. Με έπιασαν τρεις άντρες, με πήγαν σε μια ερημιά και με βίαζαν επί 4 συνεχόμενες...

Συγκλονιστικό: Η Εθνική (μας) Τράπεζα… είναι Ιδιωτική!!!

Η Εθνική Τράπεζα... είναι Ιδιωτική
Η ψευδαίσθηση ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ ή NBG) είναι δημόσια κυκλοφορεί μεταξύ των συζητήσεων των πολιτών. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική τράπεζα όπως μας ενημερώνει η ίδια μέσω του Υπουργού Οικονομικών. Εκτός αυτών διατηρεί και off Shore εταιρεία στα νησιά Cayman από κοινού με την Credit Bank Suisse εν ονόματι C.P.T. Invesments

Δείτε τα επίσημα έγγραφα:...

Αυτή η κυβέρνηση βαδίζει με ... πρόγραμμα! ...

Αν πάχυνε η γυναίκα σου η κυβέρνηση φροντίζει και γι' αυτό!
Χθες πήγα σπίτι κα άρχισε η γυναίκα μου να μου λέει ότι πάχυνα και τι θα κάνω.
Τι να  κάνεις της είπα; Κάνε δίαιτα .
Κόψε σουβλάκια, πίστες τυρόπιτες μπισκοτάκια και τελικά ότι παχαίνει.
Με έβαλε σε δίλημμα, τι θα γίνει τώρα;
Δεν έδωσα σημασία και είδα τους αγώνες, συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, και κοιμήθηκα.
Σήμερα διάβασα τις εφημερίδες και γέλασε το χειλάκι μου.
Η καλή μας κυβέρνηση, που σκέπτεται πριν από μας για μας, για το καλό μας πάντα,..

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης μου θυμίζουν όλο και πιο πολύ ανακοινώσεις της κυβέρνησης …Καραμανλή πέρυσι τέτοιον καιρό …ηττοπάθεια....Παμε για διπλες εκλογες?


Γιατί οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πρόωρα




Εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο όταν φύγει από τη χώρα η τρόικα”, δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός και το αναπαράγουν σήμερα όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα, χαρούμενα που ο άνθρωπός τους δεν θα τους εγκαταλείψει.
Εμεις, αντιθέτως, πιστεύουμε ότι ο κ. Παπανδρέου, όπως και κάθε άλλος στην θέση του  δεν επιθυμεί να είναι ο πρωθυπουργός που θα κηρύξει την πτώχευση, γι αυτό και το σενάριο των πρόωρων εκλογών γίνεται κάθε μέρα που περνά ...

Ο ερωτας περναει απο το ..... στομαχι?

Φοβερα εκπαιδευμενοι οι αμερικανοι...πολεμιστες!

Τρυφερες σκηνες της Βιβλου!!!

ΑΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Από τη Βίβλο, έως τις μέρες μας…

Παρουσιάζονται δειγματοληπτικά ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις ιερών ζευγαριών ατόμων ιδίου φύλου από την πλούσια σχετική χριστιανική παράδοση.


Δαβίδ – Ιωνάθαν: Μιά τρυφερή σχέση
  Από την πρώτη στιγμή, που συνάντησε ο μεγαλύτερος γιός του βασιλιά Σαούλ, Ιωνάθαν, τον Δαβίδ η καρδιά του άρχισε να κτυπά δυνατά για αυτόν τον ωραίο και δυνατό –σύμφωνα με τις βιβλικές περιγραφές- νέο, ο οποίος μόλις είχε νικήσει τον Γολιάθ. Η αμοιβαία έλξη των δύο ανδρών περιγράφεται στο βιβλίο «Βασιλειών Α΄»: «Η ψυχή του Ιωνάθαν συνεδέθη μετά της ψυχής του Δαυίδ, και ηγάπησεν αυτόν ο Ιωνάθαν ως την ιδίαν αυτού ψυχήν» (18:1). Ο Δαβίδ –ανύπαντρος ακόμα- έζησε μαζί με τον Ιωνάθαν στο σπίτι του Σαούλ και «διέθετο Ιωνάθαν και Δαυίδ εν τω αγαπάν αυτόν κατά την ψυχήν αυτού» (18:2-3.)


   

















Δαβίδ και Ιωνάθαν σε τρυφερό στιγμιότυπο.
 (“La Somme le Roy”, ιγ΄ αι., Βρετανικό Μουσείο.)


   Στο συγκεκριμένο βιβλίο της Βίβλου περιγράφονται αρκετές τρυφερές στιγμές μεταξύ των δύο ανδρών, όπως: «Απεκρίθη Δαυίδ τω Ιωνάθαν και είπε· γινώσκων οίδεν ο πατήρ σου ότι εύρηκα χάριν εν οφθαλμοίς σου» (20:3.) Ο Σαούλ σχεδίαζε να σκοτώσει τον Δαβίδ, ο Ιωνάθαν όμως, ο οποίος «ηρείτο τον Δαυίδ σφόδρα» (19:2) μεσολάβησε γεγονός, που ξεσήκωσε την οργή του βασιλιά.

    Ο Ιωνάθαν τελικά σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του και τα αδέρφια του σε μια μάχη. Ο Δαβίδ πόνεσε πολύ για το θάνατο του αγαπημένου του Ιωνάθαν. Έγραψε μάλιστα κι ένα θρήνο  («Βασιλειών Βʼ», 1:17-27), στον οποίο επισημαίνει σπαραξικάρδια, ότι αγάπησε τον Ιωνάθαν περισσότερο από τις γυναίκες: «Αλγώ επί σοι, αδελφέ μου Ιωνάθαν· ωραιώθης μοι σφόδρα, εθαυμαστώθη η αγάπησίς σου εμοί υπέρ αγάπησιν γυναικών» (1:26.)

1 Οκτ 2010

Αιχμηρή η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...


Διευρυμένη εξεταστική για την οικονομία ζητά ο Κ. Σημίτης

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , όσον αφορά το χρονικό εύρος της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.
«Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση...

Αύριο 6:00μμ στα διόδια Λεπτοκαρυάς,θα πραγματοποιηθεί πανελλήνια συγκέντρωση

ΌΛΟΙ ΑΎΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΌΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ!!!!!!!!!!!!!!


Έγινε ανάκληση των εργασιών της εταιρίας ΑΙΓΑΊΟΝ Α.Ε  στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς,
σήμερα από την εισαγγελία Κατερίνης μέχρι την Τρίτη 5/10/2010.
ΑΛΛΆ!!!!
Από την Τετάρτη 6/10/2010 που θα αρχίσουνε οι εργασίες όποιος θα παρακωλύσει
της εργασίες θα πηγαίνει αυτόφωρο!!!!!
Με εντολή εισαγγελέα!!!!!!!!
Μήνυμα!!!!!!
Αύριο 6:00μμ στα διόδια Λεπτοκαρυάς,θα πραγματοποιηθεί πανελλήνια συγκέντρωση
Κατά της εταιρίας ΑΙΓΑΊΟΝ Α.Ε
Μετά την συγκέντρωση θα μεταβούμε μαζί με την επιτροπή αγώνα στη κεντρική
Πλατεία Λεπτοκαρυάς για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο της περιοχής ότι οι αγώνες δεν κερδίζονται από τα καφενεία και τους καναπέδες,και θα πρέπει να αντιδράσουμε όλοι οι κάτοικοι του Δήμου ΔΊΟΥ-ΟΛΎΜΠΟΥ δυναμικά απέναντί στο καθεστώς ομηρίας της περιοχής,
από της πρακτικές του κάθε εργολάβου όπου αυτές υπογράφονται από τους εκάστοτε ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ!!!!!!!                                                                      ...http://olimpos21.blogspot.com

Δεν παμε καλααααααα....Την εχει ψωνισει ο κοσμος !!!



ύβρεις κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων επιφανών Μακεδόνων στρατηγών και βασιλέων, οι οποίες διαβάζονται και σήμερα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ελλάδας.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ
ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Οι επίσημες σημερινές χριστιανικές ύβρεις
κατά του Μ. Αλεξάνδρου και άλλων επιφανών Μακεδόνων

    
Kόπτονται -δήθεν- για τη Μακεδονία, το όνομα και την Ιστορία της ιεράρχες της Εκκλησίας μαζί με χριστιανούς θεωρητικούς και διάφορους πολιτικούς ελληνοχριστιανούς συνοδοιπόρους τους. Αποκρύπτουν βέβαια από τον αποπροσανατολισμένο Ελληνικό λαό την αλήθεια, η οποία είναι το προαιώνιο και βαθύ χριστιανικό μίσος κατά των Μακεδόνων.

     Τα επίσημα ιερά  κείμενα της Ορθοδοξίας περιέχουν σκληρότατες ύβρεις κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων επιφανών Μακεδόνων στρατηγών και βασιλέων, οι οποίες διαβάζονται και σήμερα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ελλάδας.


"Τράγος" και "μειράκιον μανιακόν" ο Μεγ. Αλέξανδρος, "ρίζα αμαρτωλός" και "ασεβής" ο Αντίοχος ο Επιφανής, "τρισαλιτήριος" ο Νικάτωρ, "κόλαξ" ο Αριστοτέλης. Αυτές είναι μερικές από τις χριστιανικές ύβρεις κατά των Μακεδόνων, όπως αναγράφονται στη Βίβλο και σε επίσημα συγγράμματα Αγίων και Πατέρων της Εκκλησίας, τα οποία ισχύουν και διαβάζονται από τους ιερείς στις εκκλησίες της Ελλάδας.


     Δειγματοληπτική επιλογή ύβρεων:
     • «Ο τράγος των Αιγών βασιλεύς Ελλήνων» (Δανιήλ, η  21). [Αναφέρεται στον Μέγα Αλέξανδρο.]

     • «Και εγένετο...

καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο...............

Κυπρος...... το μεγαλύτερο νησί της Ανατολικής Μεσογείου

Κράτη μέλη της ΕΕ

Κύπρος

  • Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
  • Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
  • Πρωτεύουσα: Λευκωσία
  • Συνολική έκταση: 9.250 km²
  • Πληθυσμός: 0,8 εκατομμύρια
  • Νόμισμα: ευρώ
  • Aκούστε την επίσημη γλώσσα της ΕΕ:
    Ελληνικά, Αγγλικά

Η Κύπρος είναι το μεγαλύτερο νησί της Ανατολικής Μεσογείου και βρίσκεται νότια της Τουρκίας. Οι δύο κύριοι ορεινοί όγκοι είναι ο Πενταδάκτυλος στο βορρά και το όρος Τρόοδος στο κεντρικό και νοτιοδυτικό τμήμα της νήσου.
Ανάμεσά τους βρίσκεται η εύφορη πεδιάδα της Μεσαορίας.
Η Κύπρος αποτελούσε ανέκαθεν σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική και φέρει πάνω της τα ίχνη πολλών διαδοχικών πολιτισμών: ρωμαϊκά θέατρα και οικίες, βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, κάστρα της εποχής των σταυροφοριών και προϊστορικούς οικισμούς.
Οι κυριότερες οικονομικές δραστηριότητες του νησιού είναι ο τουρισμός, οι εξαγωγές ειδών ένδυσης και χειροποίητων ειδών και η εμπορική ναυτιλία. Στα χειροποίητα είδη συγκαταλέγονται τα κεντήματα, τα κεραμικά και τα χάλκινα.
Στις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ συγκαταλέγονται οι μεζέδες – ορεκτικά που σερβίρονται ως κύριο πιάτο – το τυρί χαλούμι και το ποτό ζιβανία.

Μετά την τουρκική εισβολή στο νησί το 1974 και την κατοχή του βόρειου τμήματος της χώρας, η ελληνική κοινότητα της Κύπρου χωρίζεται από την τουρκική με την λεγόμενη Πράσινη Γραμμή.
Η Κύπρος είναι γνωστή ως το νησί της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς, επειδή σύμφωνα με το θρύλο είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η θεά.
Στη σύγχρονη λογοτεχνία ξεχωρίζουν τα ονόματα των Κώστα Μόντη (ποιητής και συγγραφέας) και Δημήτρη Γκότση (συγγραφέας), ενώ ο Ευαγόρας Καραγιώργης και ο Μάριος Τόκας είναι διακεκριμένοι

"Ελληνικο ποδοσφαιρο"......Ουτε ενας Ελληνας παιχτης!

Μία ενδεκάδα… Βαβέλ!

Μία ενδεκάδα... Βαβέλ!Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε σε παιχνίδι χωρίς ούτε έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή στην βασική του ενδεκάδα. Οπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, όλοι οι παίκτες προέρχονταν από διαφορετική χώρα.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε τον «Δικέφαλο»με την εξής σύνθεση. Αναλυτικά:
Κρέσιτς (Κροάτης), Μπουσαιντί (Τυνήσιος), Τσιρίλο (Ιταλός), Κοντρέρας (Χιλιανός), Σνάουτσνερ (Πολωνός), Γκαρσία (Ουρουγουανός), Βιτόλο (Ισπανός), Ελ Ζαρ (Μαροκινός), Ίβιτς (Σέρβος), Βιειρίνια (Πορτογάλος), Μουσλίμοβιτς (Βόσνιος).
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπουσαιντί αντικαταστάθηκε στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης από τον Σακελλαρίου.                                                                                    ..http://www.gazzetta.gr

Οταν νομιζες οτι δεν κοιτουσα....Μηνυμα που καθε ενηλικος πρεπει να γνωριζει !

Γιωργος Τζιουβαρας....αστερι της Πιεριας, που διαπρεπει στην Αθηνα...δειτε το βιντεο

Θα μας στεγνωσουν εντελως...

Το άρθρο είναι εξιστόρηση πραγματικών γεγονότων και όχι φανταστικό διήγημα. ..

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ,
ΣΤΗ... ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ


Άγιος Σάββας:
Ο θαυματουργός Ρωμιο-καππαδόκης
και το νοσοκομείο - μοναστήρι


     Ήταν την περασμένη εβδομάδα, που αναγκάστηκα να επισκεφτώ το ρωμαίικο νοσοκομείο τού Αγίου Σάββα, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, δίπλα απ΄ την ΓΑΔΑ. Η μητέρα μου βλέπετε μπήκε μέσα για εξετάσεις.






Η είσοδος τού νοσοκομείου - μοναστηριού,
«Ο Άγιος Σάββας».
 

     Έτσι, πρωί - πρωί, μετά  από περιπλάνηση στην κίνηση τής  πρωτεύουσας,  βρέθηκα  μέσα  σε  μία άθλια αίθουσα με τέσσερα κρεβάτια το ένα κολλητά σχεδόν στο άλλο. Οι τοίχοι ετοιμόρροποι, μουχλιασμένοι, τα δάπεδα βρώμικα, πρόσωπα θλιμένα, ταλαιπωρημένα, δυστυχισμένα απ΄ τις φαρμακοθεραπείες ...

Μαγικα κολπα ...ανεπανορθωτα?

Ο βιαστής...



Μια γριά λέει σε μια άλλη γριά:
- Γριά 1: "Χθες είδα έναν βιαστή στο πάρκο και άρχισα να τρέχω."
- Γριά 2: "Ε! και τι έγινε. Για πες μου, μη με κρατάς σε αγωνία."
- Γριά 1: "Έτρεχα, έτρεχα, έτρεχα."
- Γριά 2: "Συνέχισε. Τι έγινε;" ...

Μείωση μέχρι και 20% στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων......Εχουμε αρχισει και το συνηθιζουμε το...μαμησι, και χωρις σαλιο ε???

Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα από τις αρχές του 2011 προκύπτει από τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών Γ.Ραγκούση και Γ.Παπακωνσταντίνου με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστεί η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου που αποτελεί το 32%, των πρωτογενών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού λόγω της μεγάλης...

Ως τον Φλεβαρη παιζει??? Μετα?

Πορτογαλια....ο επομενος στοχος


Κράτη μέλη της ΕΕ

Πορτογαλία 

  • Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1986
  • Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
  • Πρωτεύουσα: Λισαβόνα
  • Συνολική έκταση: 92.072 km²
  • Πληθυσμός: 10,6 εκατομμύρια
  • Νόμισμα: ευρώ
  • Ακούστε τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ: πορτογαλικά
Η Πορτογαλία είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία στη ναυτιλία και τις εξερευνήσεις. Βρίσκεται στην Ιβηρική χερσόνησο προς τη μεριά του Ατλαντικού. Το ιστορικό παρελθόν της Πορτογαλίας έχει επηρεάσει σημαντικά τον πολιτιστικό χαρακτήρα της χώρας: Οι επιρροές των Μαυριτανών και της Ανατολής είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική και, γενικότερα, στα έργα τέχνης.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3.000 ετών, η Πορτογαλία γνώρισε μια συνεχή εναλλαγή διαφόρων πολιτισμών. Ο φοινικικός, ο ελληνικός, ο κελτικός, ο καρχηδονικός, ο ρωμαϊκός και ο αραβικός πολιτισμός άφησαν τη σφραγίδα τους. Τον 15ο αιώνα, γενναίοι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι εξερευνητές με αρχηγό τον Βάσκο ντα Γκάμα ανακάλυψαν νέα εδάφη που οδήγησαν στη δημιουργία μιας τεράστιας υπερπόντιας αυτοκρατορίας. Το πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1290, είναι ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος της χώρας, ο οποίος εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία για πέντε έτη, έχει περιορισμένες εξουσίες. Το Κοινοβούλιο αποτελείται από 230 μέλη που ασκούν τα καθήκοντά τους για τέσσερα έτη.

Η Πορτογαλία κατείχε ανέκαθεν ιδιαίτερη θέση στον κόσμο της τέχνης. Μεταξύ των γνωστότερων ποιητών είναι ο Λουίς ντε Καμόες και ο Φερνάντο Πεσσόα. Στη σφαίρα του αθλητισμού, θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε τον πασίγνωστο διεθνή ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και, συγκεκριμένα, τον Ιούνιο, πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες σε τρεις αγίους γνωστούς ως Santos Populares (Άγιοι του λαού). Αυτές περιλαμβάνουν φολκλορικούς χορούς και μουσική, ιδίως τα παραδοσιακά μελαγχολικά φάντο.
Η κουζίνα κάθε περιοχής της Πορτογαλίας έχει τις σπεσιαλιτέ της, που περιλαμβάνουν διάφορα είδη κρέατος και θαλασσινών. Μάλιστα, η πορτογαλική κουζίνα φημίζεται για τους εκατό διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μαγειρεύεται ο μπακαλιάρος.

αδερφέ, μην περιμένεις κανένα χαΐρι, από πουθενά.


Χαΐρι μηδέν                   

Ανέκαθεν ανέβαιναν στη Θεσσαλονίκη πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων με όλο τον θίασο επί σκηνής και κάνανε εξαγγελίες – αλλά ποτέ, κανείς, ούτε και φέτος, δεν έκανε ούτε μία νύξη περί Πολιτισμού και Τεχνών. Άσχετα αν όλοι υποκριτικά υποστηρίζουνε, κάθε τόσο, πως τα δυο αυτά είναι βασικό εξαγώγιμο προϊόν και πόλος έλξης των τουριστών, εκτός από τη θάλασσα και την πίτα με γύρο. Τίποτε. Ούτε λέξη.
Αλλά και ούτε, ποτέ, κανείς συνάδελφος δεν έκανε μια σχετική ερώτηση – ας πούμε,...

Μεταλλαγμένο σκάνδαλο στις Βρυξέλλες

Συμβαίνουν και εις «Παρισίους» να βάζουν το λύκο, να φυλάει τα πρόβατα… Στην περίπτωσή μας πρόκειται για λύκαινα και συγκεκριμένα για την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), Ντιάνα Μπανάτι, η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γάλλου Πράσινου ευρωβουλευτή Ζοζέ Μποβέ, «ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του International Life Science Institute, οργάνωση που εκπροσωπεί πλειάδα μεγάλων επιχειρήσεων όπως οι εταιρίες Monsanto, Syngenta, Dupont, Nestle και Kraft, και επί χρόνια προστατεύει και προωθεί τα συμφέροντα των εταιριών του κλάδου των τροφίμων».
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω καλή κυρία είναι αρμόδια...

ΒΟΗΘΕΙΑ !!! ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ !!!

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη, αρκεί κάθε αντίγραφο να συνοδεύεται από αναφορά στο πρωτότυπο.
Τα ποσοστά στο παραπάνω… «πιτογράφημα» (pie-chart, αμέ, ή όπως λέμε και στα ελληνικά, «πάι τσάρτ») βασίζονται στις συντηρητικότερες εκτιμήσεις που μπόρεσα να βρω.  Ξεκίνησα με 11,262,500 νοματαίους ως πληθυσμό της χώρας, αριθμό που αναφέρει η Βικιπαίδεια ως εκτίμηση για το 2009 βάσει των 10,964,020 της απογραφής του 2001.  (Η Βικιπαίδεια δεν διευκρινίζει αν την εκτίμηση αυτή την κάνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ή κάποιος άλλος.) Για το ποσοστό των ελληνορθόδοξων χρησιμοποίησα τη χαμηλότερη εκτίμηση του βρήκα, ήτοι 96% του πληθυσμού.  Έπειτα υπολόγισα 170,000 μουσουλμάνους, 50,000 παλαιοημερολογίτες, 50,000 μάρτυρες του Ιεχωβά, 50,000 καθολικούς, και τους υπόλοιπους 130,500 τους καταμέτρησα ως «Άλλο».  Στο τέλος έκανα μία γενναία διόρθωση των ποσοστών προσθέτοντας 1,200,000 μετανάστες, εκ των οποίων θεώρησα 1,000,000 μουσουλμάνους (αυτή είναι η εκτίμηση για τους Αλβανούς μετανάστες, νόμιμους και μη,) και τους υπόλοιπους 200,000 τους προσμέτρησα στην κατηγορία «Άλλο».  Οι τελικοί αριθμοί έχουν ως εξής:
Πραγματικός πληθυσμός 12,462,500 100.00%
Χριστιανοί ορθόδοξοι 10,812,000 86.76%
Μουσουλμάνοι 1,170,000 9.39%
Παλαιοημερολογίτες 50,000 0.40%
Μάρτυρες του Ιεχωβά 50,000 0.40%
Καθολικοί 50,000 0.40%
Άλλες θρησκείες 330,500 2.65%
Σύνολο μη-χριστιανών ορθόδοξων 1,650,500 13.24%

Φυσικά στον καθορισμό των αριθμητικών μεγεθών μεγάλο ρόλο έπαιξε η μέθοδος της αναλυτικής οσφρήσεως των ονύχων, αλλά τέλος πάντων περί γελοιογραφίας πρόκειται, και όχι περί αναφοράς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν τυχόν σας φαίνεται ότι το μερίδιο των ελληνορθόδοξων παραπέμπει σε pacman που καταβροχθίζει τα υπόλοιπα μερίδια, η ομοιότητα είναι εσκεμμένη.
Το δημιούργημά μου βασίστηκε στο παρακάτω «πιτογράφημα» που βρήκα μέσω lolgod και προέρχεται από κάποιο «Alas! a Blog!» (amptoons.com), με ποσοστά του προφανώς αφορούν τις ΗΠΑ, …
christian_oppression_pie
…και το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε στο παρακάτω παλαιότερο «πιτογράφημα» που γενικώς κυκλοφορεί στα διαδίχτυα και του οποίου ο δημιουργός είναι άγνωστος:
r_1228782114_oppressedchristians-300x224Ένα άλλο ενδιαφέρον που προέκυψε κατά τη διάρκεια της έρευνας για το άρθρο είναι η ετυμολογία της λέξης πίτα σύμφωνα με το λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη: [<μσν. πίτα, ιταλ. pitta < λατιν. picta < ελλ. πηκτή].  Ο Τριανταφυλλίδης τα λέει κάπως διαφορετικά: [μσν. πίτα (στη νέα σημ.) < αρχ. (αττ. διάλ.) πίττα παράλλ. τ. του πίσσα (η σημ. από τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνταν΄)· πίτ(α) -ούλα]                                    ....http://diagoras.wordpress.com