14 Απρ 2015

ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ (Το οποίο κανένα κανάλι δεν έδειξε-ούτε θα δείξει)

Την ώρα που η πρυτανεία του κατειλημμένου Πανεπιστημίου ρίχνει το μπαλάκι για την αποκατάσταση της τάξης στον πρωθυπουργό, οι καταληψίες έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο για να καταδείξουν ότι δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά οι χώροι της Πρυτανείας και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους..
κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας, ενώ καταφέρονται εναντίον του πρύτανη του ΕΚΠΑ με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών περί κινδύνου απώλειας ζωών από χρήση ναρκωτικών μέσα στο κτίριο.
Αναλυτικά το κείμενο των καταληψιών είναι:
«Ενάντια στο ψέμα, την προπαγάνδα και την αστυνομοκρατία. Ενάντια στον αστυνομικό αποκλεισμό της πρυτανείας. Ο λόγος που τους τρομάζει η πρυτανεία αλλά και όλα τα εγχειρήματα αλληλεγγύης και αντίστασης που αναπτύσσονται, είναι η διακίνηση ανατρεπτικών ιδεών και η εφαρμογή τους από το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους. Διακινητές ναρκωτικών είναι οι μπάτσοι και οι μαφιόζοι που έχουν μετατρέψει την περιοχή του κέντρου της Αθήνας σε κερδοφόρα επιχείρηση για τους ίδιους και τα συμφέροντα που υπηρετούν. Εγκληματίες και καταστροφείς το κοινωνικού πλούτου παραμένουν διαχρονικά οι λήσταρχοι του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου που παρασιτούν εις βάρος των εργαζομένων. Η κατειλημμένη πρυτανεία είναι η φωνή των απεργών πείνας και των δίκαιων αιτημάτων τους.
Θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο τον πρύτανη Δημόπουλο για οποιαδήποτε απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρυτανεία αυτή το περασμένο φθινόπωρο κλείδωσε τους εργαζόμενους μέσα στο κτήριο επιβάλλοντας συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης. Είναι υπόλογοι με βάση της καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΠΑ, αλλά και της επιθεώρησης εργασίας ότι εξέθεσαν τους εργαζόμενους σε κίνδυνο ζωής με αυτές τις πρακτικές.
Απέναντι στη συκοφάντηση και το συνειδητό ψεύδος εκ μέρους των πρυτανικών αρχών και των ΜΜΕ που μιλούν για απώλεια ζωών από ναρκωτικές ουσίες -προϊόν της νοσηρής φαντασίας και της κακοηθείας τους- και επικαλούνται για λογαριασμό της κρατικής καταστολής τη θεωρία των δυο άκρων, αξιοποιώντας τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες φασιστοειδών.
Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει στηθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο με την ασφυκτική περικύκλωση και αποκλεισμό της πρυτανείας από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες με προσαγωγές και συλλήψεις, απαντάμε:
Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας,
άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους
αλληλεγγύη στους συλληφθέντες
αποχώρηση της αστυνομίας, η τρομοκρατία δεν θα περάσει».
Παράλληλα, σήμερα στις 17.00 καλούν σε μοτοπορία αλληλεγγύης στα Προπύλαια «ενάντια στην απονοηματοδότηση του αγώνα των απεργών πείνας από τα αστικά ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι, τα κανάλια και οι εφημερίδες που υπερασπίζονται τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την τρόικα, την Ε.Ε. αποσιωπούν, ελεεινολογούν και προβοκατορολογούν τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας».
Στον εισαγγελέα 15 από τους προσαχθέντες
Οι αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την είσοδο νέων ατόμων στην πρυτανεία, ενώ προχωρούν σε προσαγωγές όσων βγαίνουν από το κτίριο.
Από τις 21 προσαγωγές έχουν ήδη μετατραπεί σε συλλήψεις οι 15 και τα άτομα θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.
Πρωθυπουργική παρέμβαση ζητούν οι πρυτανικές αρχές
Με ανοιχτή επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες (Δευτέρα), οι πρυτανικές αρχές καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει, αναφέροντας:
«Υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην Πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα.
Επιπλέον, παρουσιάσθηκαν αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο μεταξύ αλλότριων ως προς το Πανεπιστήμιο ομάδων». Ταυτόχρονα, στην επιστολή αναφέρεται ότι υπάρχει «πλήρης αποκοπή της σύνδεσης της κεντρικής διοίκησης με τα Τμήματα και τις Κοσμητείες των Σχολών, παρακώλυση της λειτουργίας του κεντρικού πρωτοκόλλου και της νομικής υπηρεσίας, παρακώλυση της διευθέτησης θεμάτων που αφορούν τη φύλαξη και την ασφάλεια των κτηρίων του Πανεπιστημίου, υπολειτουργία του όλου δικτύου των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, δυσχέρεια στην επίλυση θεμάτων φοιτητικής μέριμνας, όπως και στη διενέργεια ορκωμοσιών των φοιτητών μας. Από μακρού προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Κεντρικό Κτήριο αναβάλλονται, ενώ σταδιακά αποκόπτεται η συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το Πανεπιστήμιό μας βαθμιαία αλλά σταθερά καταδικάζεται σε διεθνή απομόνωση».
Τέλος, οι πρυτανικές αρχές αδειάζουν τον αρμόδιο υπουργό: «Η σύνεση δεν μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε απόψεις που θέλουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και τους φοιτητές να αναλαμβάνουν ρόλους περιφρούρησης των πανεπιστημιακών κτηρίων έναντι καταλήψεων και παρεμβάσεων εξωπανεπιστημιακών ατόμων. Η ελληνική πολιτεία όμως δεν επιτρέπεται να αποποιηθεί τον αντίστοιχο ουσιώδη ρόλο της».
πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.