# #

14 Δεκ 2013

H «τέχνη» του κολλητηρτζή-εφαψία, παλιά και ξεχασμένη στα αθηναϊκά αστικά λεωφορεία (film)....


Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον «Βούλη», τον αριστουργηματικό ρόλο του άνεργου, κατεστραμμένου κοινωνικά και ηθικά, εφαψία των αθηναϊκών λεωφορείων, τον οποίο ενσάρκωσε ιδανικά ο εξαιρετικός Γιώργος Νινιός στην ταινία του 1996 με τίτλο «Μη μου άπτου» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γιατζουδάκη, ο οποίος υπέγραφε και το πρωτότυπο σενάριο.

Το story απλό αλλά ουσιαστικό και υποδειγματικά κινηματογραφημένο: ένας εφαψίας, που δρα στα αστικά λεωφορεία, ερωτεύεται μία μυστηριώδη γυναίκα, που έχει το ίδιο πάθος. Οι σκηνές των αγγιγμάτων φλογερές, με το γεμάτο διεστραμμένη λαγνεία βλέμμα του Νινιού να αποδίδει άριστα την ηδονή που απορρέει από την παράβαση των αστικών κανόνων συμπεριφοράς.

Εκεί κάπου στα τέλη του '90, οι καιροί άλλαξαν: τα παλιά αστικά λεωφορεία άρχισαν να αντικαθίστανται με νέου τύπου μεγαλύτερα οχήματα, το θρυλικό «πράσινο» που έκανε τη διαδρομή Σύνταγμα-Πειραιάς και υπήρξε επί μακρόν άντρο και πεδίο δράσης της σεξουαλικής παραφιλίας του εφαψιάκια μία μέρα ...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…!!!


Εντυπωσιακό είναι το ότι κρύβουν την αλήθεια των πραγματικά ανέργων στη χώρα μας όλα τα ΜΜΕ και αποσιωπούν τον πραγματικό κίνδυνο που ελλοχεύει και ακούει στο όνομα «λαθρομετανάστες», οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι οι λαθροεργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής πολιτείας οι Έλληνες άνεργοι αγγίζουν το 1.400.000 άτομα με συνεχιζόμενη τάση ανόδου.

Κανένας όμως δεν αναφέρεται στους 1.500.000 λαθρομετανάστες που ζουν στην χώρα μας οι οποίοι ανεβάζουν το νούμερο κοντά στα 3.000.000…!!!

Οι λαθρομετανάστες μετά την ψήφιση το εφαρμοστικού νόμου πέρυσι τον Μάρτιο (2012),αργά και σταθερά προετοιμάζονται,

"Αν με πιέσετε, από αύριο θα μιλάτε με τον Τσίπρα"

KAI....Τόμσεν σε Στουρνάρα: "Αφού θα φύγετε, που θα φύγετε, πάρτε νέα μέτρα"


Το πρωτοσέλιδο, είναι από την φίλα προσκείμενη στην ΝΔ εφημερίδα "Δημοκρατία", όπου στο Κυριακάτικο φύλλο της, παρουσιάζει έναν διάλογο Τόμσεν και Στουρνάρα, σύμφωνα με τον όποιο, ο πρώτος του λέει "Αφού θα φύγετε, που θα φύγετε, γιατί δεν παίρνετε τα νέα μέτρα;"

Αν και η πηγή, πάσχει από γενικότερη αναξιοπιστία, τέτοιου είδους διαλόγους δεν τους αποκλείουμε. Εδώ ο πρωθυπουργός μας, στις "διαπραγματεύσεις", πηγαίνει και λέει ........

Είμαι αόρατος, οι δικοί μου δεν με βλέπουν πια!

Τελικά ένα  ‘’φυτό ’’ δεν μεγαλώνει από μόνο του.
Χρειάζεται και κάποιον να το ποτίζει....
Μην νομίζετε ότι δεν ακούω τα ¨σστ ¨ που αφήνουν οι γονείς μου όταν με βλέπουν να μπαίνω στο δωμάτιο, ενώ ακριβώς πριν μιλάγανε έντονα. Και ξέρω ότι  θέλουν να με προστατεύσουν από όλο αυτό που εκείνοι ζούνε αλλά δεν είμαι χαζός, μικρός είμαι. 
Αφήνοντας  με απέξω από τα προβλήματα, αυτά αντί να εξαφανίζονται ,νιώθω ότι μεγεθύνονται μέσα στο κεφάλι μου. Τι είναι αλήθεια αυτό το τόσο τρομερό που δεν πρέπει να ακούσω;

Εσείς συνδικαλιστές, που βρίσκεστε και με ποιον είστε;Όταν το κράτος δεν επιτρέπει την προφυλάκιση για χρέη, εσύ αστυνομικέ, γιατί προβαίνεις σε σύλληψη σε ώρα που τα δικαστήρια είναι κλειστά και ο συλληφθείς διανυκτερεύει στο τμήμα; (Και δεν θα πω τίποτα για όλα τα άλλα, που κάνεις, προσπαθώντας να δείξεις ότι είσαι βασιλικότερος του βασιλέως).
Όταν το κράτος έχει νόμους περιορισμένων δικαιωμάτων για πολίτες, εσύ τραπεζοϋπάλληλε, γιατί στηρίζεις την τράπεζα, όταν παρανομεί, ενώ γνωρίζεις το νόμο και το άδικο του τραπεζίτη;
Εσύ δικαστή, εσύ εφοριακέ, εσύ υπάλληλε της ΔΕΗ, εσύ υπάλληλε και εργολάβε εφαρμογής των νόμων της Κατοχής ή της είσπραξης προκατασκευασμένων οφειλών, εσύ....

Ο μαγικός καθρέφτης


 
at-the-mirror-by-Lovis-Corinth-0123
Μπήκαμε, με τη γυναίκα μου, στο σαλόνι. Μύριζε υγρασία και αποσύνθεση. Μόλις ανάψαμε τα φώτα, εκατομμύρια ποντίκια και αρουραίοι, που δεν είχαν αντικρίσει το φως για εκατό χρόνια τώρα, πήδηξαν προς όλες τις κατευθύνσεις. Όταν κλείσαμε πίσω μας την πόρτα, δημιουργήθηκε ένα ρεύμα αέρα που ανακίνησε το χαρτομάνι, σωρούς ολόκληρους, στο πάτωμα.
Το φως έπεσε πάνω σ' αυτά τα χαρτιά και είδαμε ανάμεσά τους παλιά έγγραφα και μεσαιωνικές εικονογραφήσεις. Στους πρασινισμένους από την πολυκαιρία τοίχους κρέμονταν τα πορτρέτα των προγόνων. Οι πρόγονοι κοιτούσαν υπεροπτικά, αυστηρά, σαν να ήθελαν να πουν:

Άγρια συγκρούσεις απεργών πυροσβεστών και αστυνομίας

Μάχες σώμα με σώμα στις Βρυξέλλες. Πώς αντέδρασαν οι πυροσβέστες, όταν συνάντησαν εμπόδια στο να φτάσουν στο πρωθυπουργικό γραφείο (Vid)
Τουλάχιστον χίλιοι πυροσβέστες βγήκαν στους δρόμου των Βρυξελλών στο πλαίσιο της απεργίας, που είχαν προκηρύξει διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη κυβερνητική μεταρρύθμιση στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας.
Οι πυροσβέστες βρέθηκαν έξω από το ...

Καστανογιορτή σ ένα πανέμορφο τόπο(βίντεο και φωτογραφίες)

...Παλαιός Παντελεήμονας

 ...

Αρπαγή καταθέσεων


* Μακρύ χέρι της εφορίας στις καταθέσεις πριν καν καταστούν ληξιπρόθεσμες και χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση, με πρόσχημα "τον κίνδυνο να μην καταστεί δυνατή η είσπραξη των φόρων που έχουν βεβαιωθεί"
 
* Αίρεται και το..

Υπό κατάρρευση το ΠΑΣΟΚ –Την έξοδο δείχνουν στον Βενιζέλο και οι «75»

Υπό κατάρρευση το ΠΑΣΟΚ –Την έξοδο δείχνουν στον Βενιζέλο και οι «75»
Κινητικότητα παρατηρείται αυτές τις ημέρες στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την αντίστοιχη κινητικότητα που παρατηρείται στην υπόθεση της «Κεντροαριστεράς» από την οποία πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι της επιρροής των Ευάγγελου Βενιζέλου και Κώστα Σημίτη, τηρούν σαφείς αποστάσεις.
Ωστόσο,

Δίωξη 15χρονου μαθητή από την Κομοτηνή για συμμετοχή σε διαδήλωση στις Σκουριές

Η γνωστή τακτική τρομοκρατίας από την πλευρά των αρχών όπως συνέβει και με τους κατοίκους της Ιερισσού φαίνεται πως χρησιμοποιείται και για άλλους αγωνιστές και αλληλέγγυους στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της UTOPIA AD, άντρες της ασφάλειας πηγαίνουνε στο σπίτι μαθητή λυκείου στη Κομοτηνή για να παραδώσουν χαρτί το οποίο τον καλεί να παρουσιαστεί, σήμερα,

ΟΛΥΜΠΟΣ ! ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΑΙΝΩΒΙΟ ΒΟΥΝΟ !

Τι δεν καταλαβαίνεις ραγιά μου???

Πώς καταρρέει ο μύθος του flash smelting… μαζί με το «δημόσιο όφελος» από την επένδυση της Χαλκιδικής...Διαβάστε και γελάστε ή κλάψτε

EGO-FSΤην εξαιρετική εταιρεία Eldorado Gold παρουσίασε ο πρόεδρός της κ. Norman Pitcher στο μεταλλευτικό συνέδριο της Scotiabank στις 3/12/2013. 
Την απομαγνητοφωνημένη παρουσίαση δημοσίευσε το seekingalpha.com από όπου και η εικόνα αριστερά (απαιτεί εγγραφή). Το κείμενο είναι μάλλον δυσνόητο λόγω απομαγνητοφώνησης, όμως νόημα βγαίνει και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ιθαγενείς εδώ στην Ελλάδα.
Είναι εντυπωσιακό ότι οι κύριοι αυτοί μιλάνε στα συνέδρια στις χλιδάτες αίθουσες ξενοδοχείων και έχουν την εντύπωση ότι τα λένε μεταξύ τους και ότι κανείς άλλος δεν ακούει. Σε ερώτηση λοιπόν που προφανώς αφορούσε τη μέθοδο μεταλλουργίας, απαντάει ο κ. Pitcher:

Προς όλους τους εργαζόμενους: Η aplha bank προτείνει την απόλυση σου!

 
Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μας (εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα) και κυρίως σε εκείνους που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων, λογαριασμούς μισθοδοσίας  ή έχουν άλλους είδους -χρηματοπιστωτικής φύσεως- συναλλαγές με την Alpha Bank

*με την παράκληση να αποσταλεί σε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία  και να ενημερωθεί κάθε εργαζόμενος στο Δημόσιο 
 
Τώρα...

Η φωτογραφία της ημέρας.....


Στις 23 Ιανουαρίου οι εγγραφές για τον 11ο Olympus Marathon
   Στις 23 Ιανουαρίου,  θα ξεκινήσουν οι εγγραφές του 11ου Olympus Marathon, o οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2014. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες. 

Πιο συγκεκριμένα από τις ..

- «Μπαμπά, πήγα κι αγόρασα λίγη ευτυχία…»! Aνεκδοτάκι


Ενας μπαμπάς κι ο γιος του περνάνε με το αυτοκίνητο μέσα από μια γειτονιά με εκδιδόμενες.

Ο γιος με έκπληξη ρωτάει:
- «Τι κάνουν μπαμπά αυτές οι κυρίες στην άκρη του δρόμου;»

Hangover: 14 θεραπείες

Hangover: 14 τρελές "θεραπείες" που δεν θα πιστεύετε!
Αν είστε επιρρεπείς στο αλκοόλ και δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα ακόμη ποτό όταν βρίσκεστε με φίλους, καταλήγοντας τελικά μπαίνετε στο σπίτι στα… τέσσερα, τότε οι παγκόσμιες «θεραπείες» που διώχνουν το hangover είναι αυτό που ψάχνετε!

Δείτε αναλυτικά πώς διώχνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα του αλκοόλ σε 14 χώρες!

Βρετανία

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Newcastle,

Ο Μαυρογυαλούρος ζει στην Πιερία; Δήμαρχος και διοικητής νοσοκομείου ερίζουν για τα... εγκαίνια


Ποιος θα κάνει τα εγκαίνια του αγροτικού ιατρείου Πλαταμώνα??? 


Ο Μαυρογυαλούρος ζει; Δήμαρχος και διοικητής νοσοκομείου ερίζουν για τα... εγκαίνια

Μήλον ή καλύτερα ...ιατρείον της Έριδος αποτελεί τις τελευταίες μέρες το αγροτικό ιατρείο του Πλαταμώνα Πιερίας, μεταξύ του τοπικού δημάρχου Δίου- Ολύμπου και του
διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης, με του δυο παράγοντες να έχουν ανοίξει πόλεμο για τα εγκαίνιά του...Παρά το γεγονός ότι οι αντιμαχόμενοι είναι και συγχωριανοί, κάτοικοι Λιτοχώρου, φαίνεται πως η διαμάχη δεν..

13 Δεκ 2013

Θεμιστοκλής, ο μεγάλος δάσκαλος της πολιτικής τέχνης

Αθήνα, τέλος καλοκαιριού 480 π.Χ.
Δέκα χρόνια μετά την ήττα που υπέστησαν στον Μαραθώνα, οι Πέρσες επιχειρούν δεύτερη εισβολή στην Ελλάδα. 
Ένας ευφυέστατος Αθηναίος  πολιτικός και στρατηγός, ο Θεμιστοκλής, πείθει τους Έλληνες να πολεμήσουν στα στενά των Θερμοπυλών και στο Αρτεμίσιο, ώστε να καθυστερήσουν τις περσικές δυνάμεις. 

Μετά την γενναία αντίσταση και επεισοδιακή ήττα των Ελλήνων στις Θερμοπύλες, οι Πέρσες, που έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες, εξακολουθούν όμως να υπερτερούν σε αριθμό, οδεύουν εναντίον της Αθήνας καταστρέφοντας ό,τι βρίσκουν στον δρόμο τους.
Στην Αθήνα, οι επικεφαλής του στρατού και του στόλου αναζητούν τρόπους να διασωθεί ο πληθυσμός της πόλης, καθώς κανείς δεν αμφιβάλλει πως, αν οι Πέρσες φτάσουν ως εκεί, δεν έχουν αρκετές δυνάμεις να τους αντιμετωπίσουν. 

Επιπλέον,

Η δήλωση του βλάκα...."Ιδιωτικοποιήστε τη μάνα σας"!!!!!!!!

Έντονη αίσθηση έκαναν οι σημερινές δηλώσεις του βασιλιά των ηλίθιων Ελλήνων, Αντώνη Σαμαρά, περί νέων ιδιωτικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά τις δημοσιοποιούμε στα πλαίσια της προπαγανδιστικής τακτικής "σοκ και δέος" των κατοχικών ΜΜΕ, ο Αντώνης προτρέπει τους Έλληνες πολίτες, να ιδιωτικοποιήσουν τις μητέρες τους, προκειμένου να εξοφλήσουν χρέη τους προς το δημόσιο.

"Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, κάναμε όσα οι υπόλοιποι δεν έκαναν σε 20 χρόνια. Ξεπουλήσαμε τα πάντα,

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ

« Τιµή  σ' εκείνους όπου στη ζωή τους όρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες…»

Δεν έχουμε τείχη να γκρεμίσουμε ,αλλά η πατρίδα ευγνωμονούσα σε αυτούς  που δια τους αόκνους και ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους  προς το έθνος έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να  επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία  αποδίδει μικρή τιμή  χαράσσοντας τα πρόσωπα τους στα νέα  νομίσματα  της νέας δραχμής.

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ...


ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ
Στην  τιμητική  θέση της μιας  δραχμής  για λόγους συμβολισμού χαράσσεται  η προτομή του κύριου Βουλγαρακη που  με την στάση ζωής του έκανε τον Νεοέλληνα, να εντρυφήσει ξανά (επαναφέροντας στην επικαιρότητα  τον Σοφοκλή) στην προαιώνια μάχη μεταξύ νομίμου και ηθικής βάζοντας ουσιαστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την Αντιγόνη....

Οι νιφάδες του χιονιού από πολύ κοντά...Καταπληκτικές φωτογραφίες

Φωτογράφος ο ρώσος  Aleksej Kljatov 
 (FOTO: Alexey Kljatov)


Νιφάδες διαφορετικών ...

Οι περισσότεροι Γερμανοί διαθέτουν 2η ιδιοκτησία.....ΔΕΙΤΕ

*"Οι περισσότεροι Γερμανοί διαθέτουν 2η ιδιοκτησία. Ονομάζεται Ελλάδα" (διαφήμιση μετρό Λονδίνου)

Λοιπόν μετά από πολύ σκληρή διαπραγμάτευση όπου η Τρόικα ήθελε να μας γαμήσουν εντελώς αλλά η κυβέρνηση πέτυχε να γαμήσουν πατόκοροφα ισχύουν τα εξής:

Δεν είπαμε να προσέχετε τις παρέες σας, εκεί στην Κουμουνδούρου;Σουπιές καλαματιανές

Δεν θέλω να σχολιάσω εκτενώς τη σύναξη των 58 ή "ελληνικής Ελιάς", όπου είχαν μαζευτεί όλα τα αρχιλαμόγια και οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για το χάλι μας -μαζί με τους πελάτες τους, βεβαίως-βεβαίως.
Το έκανε πολύ καλύτερα ο σπουδαίος σκιτσογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Μιχάλης Κουντούρης προχθες:

O Гιωργάκης γράφει....Δείτε για ποιο θέμα ο ...φευγάτος!!!


Μια κίνηση υποδειγματική για τη μαριχουάνα

Κανείς δεν μπορεί παρά να επικροτήσει το θάρρος, τους συμβολισμούς και τη θέληση της κυβέρνησης της Ουρουγουάης να δώσει πρωτοπόρα λύση στο θέμα της μαριχουάνας απεγκλωβίζοντας τους χρήστες από τα κυκλώματα και τα καρτέλ ναρκωτικών που μαστίζουν την Νότιο Αμερική. Αναγνωρίζοντας ότι η διαρρύμιση της χρήσης είναι πιο σημαντική από την όποια καταστολή η Ουρουγουάη έδωσε το σαφές αναγκαίο παράδειγμα, προς όλες τις χώρες της υφηλίου, για μια υποδειγματική και πρωτίστως ανθρώπινη αντιμετώπιση για την κάνναβι.
Στη πράξη πλέον πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των θεμάτων χρήσης ναρκωτικών αποδεικνύεται η Ουρουγουάη θεσπίζοντας ένα νόμο σύμβολο για την ορθολογική αντιμετώπιση του ζητήματος. Πρόκειται για νέο νόμο που ...

Το κατσαρόλι - Ο μεγάλος Δάσκαλος


Η οικογένειά μου ήταν φτωχή. 
Οι γονείς μου ήταν εργάτες και οι δύο, εργαζόμενοι από την εφηβεία τους. 

Γνωρίστηκαν στη Γερμανία, διπλοβάρδιες στα εργοστάσια, αιματηρές οικονομίες για να αγοράσουν οικόπεδο, να χτίσουν σπίτι και να επιστρέψουν στην πατρίδα, όπου δεν είχαν τίποτα. 

Εγώ και η αδερφή μου μεγαλώσαμε σχεδόν μόνες μας. Από την πρώτη Δημοτικού φτιάχναμε το πρωινό μας (όχι σαν αυτό το διαφημίσεων), κλειδώναμε το σπίτι, περπατούσαμε 15 λεπτά ως τη στάση του λεωφορείου και πηγαίναμε στο σχολείο. 

Επιστρέφαμε, ζεσταίναμε το φαγητό μας και στρωνόμασταν αμέσως στο διάβασμα. Οι γονείς έλειπαν από τα ξημερώματα και επέστρεφαν αργά το απόγευμα. Στις διπλοβάρδιες, την επομένη το πρωί.
Η μητέρα μου μόλις επέστρεφε, πάντα έκανε την ίδια ερώτηση:

Αυτό το πάρτι δεν τελειώνει ποτέ...Θα απαντήσει κάποιος?

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 1,116 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2004-2012
Τσίπρας: Γιατί δώσατε 1,1 δισ. σε συμβούλους;

Μόνο τη χρονιά του PSI η δαπάνη προς τράπεζες,
δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους
ανήλθε στα 635 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας
Τον Γιάννη Στουρνάρα καλεί να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα ιλιγγιώδη ποσά ύψους 1,116 δισ. ευρώ που δαπανήθηκαν από το 2004 έως το 2012 ως «έξοδα δημοσίου χρέους» σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο Στρασβούργο και συναντάται σήμερα με τον Ολι Ρεν, είχε προαναγγείλει την κατάθεση της ερώτησης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
Ο κ. Τσίπρας στην ερώτησή του, καταθέτοντας στοιχεία (πρακτικά των σχετικών αποφάσεων του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους και τα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και εταιρειών) σημειώνει ότι η δαπάνη έχει αυξηθεί κατακόρυφα στα χρόνια των Μνημονίων, όπου η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές. Συγκεκριμένα, η δαπάνη έχει υπερτριπλασιαστεί τα δύο πρώτα έτη των Μνημονίων και έχει...

Ε, ρε δούλεμα που πέφτει!

Κουίζ: ποια χώρα έχει τώρα την προεδρία της Ε.Ε.;;;


Όοοοοχι! Μην κλέβετε! Μην... γκουγκλάρετε!
Σκεφτείτε μόνοι, χωρίς βοήθεια.
Ποια χώρα θα διαδεχθεί η Ελλάδα στην προεδρία της Ε.Ε.;

Ακούγοντας απ' τα χείλη κάποιου κυβερνητικού λακέ για τη "μεγάλη σημασία της ελληνικής προεδρίας στο 1ο εξάμηνο του '14 και για την καθοριστική συμβολή που θα έχει η χώρα στα ευρωπαϊκά πράγματα την περίοδο αυτή", έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η προεδρία και μας έχουν ζαλίσει τα @@ μ' αυτήν.


Και για να καταλάβω πόσο σημαντική είναι και πόσο σημαίνοντα ρόλο παίζει στα πράγματα η χώρα που αναλαμβάνει κάθε φορά την προεδρία, έκανα ένα τεστ στον εαυτό μου:
με ρώτησα αν ξέρω ποια χώρα έχει τώρα την προεδρία της Ευρώπης...

Μόνο γενόσημα και με το ζόρι!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μόνο γενόσημα και με το ζόρι!
Ο υπουργός Υγείας απαγορεύει την επιλογή άλλου σκευάσματος εκτός του φθηνότερου γενόσημου. Δηλαδή, ακόμα και αν ο ασφαλισμένος θέλει να πληρώσει από την τσέπη του τη διαφορά για να πάρει το φάρμακο εμπιστοσύνης του δεν ...

Οι Ισλανδοί, μας (ξανα)δείχνουν τον δρόμο

Οι άνθρωποι τούτοι από το 2009, μετά την απάτη της Lehman Brothers, άφησαν τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, κάθισαν στο σκαμνί τους επικεφαλείς τριών τραπεζών αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τους, υπεύθυνο για την κρίσηΔυο κουβέντες σήμερα, από το Βελιγράδι, όπου η συζήτηση στο φόρουμ της Ευρασιατικής Ένωσης, περιστρέφεται γύρω από την απόφαση της Ισλανδικής κυβέρνησης, να προχωρήσει σε σεισάχθεια, «κουρεύοντας» τα στεγαστικά δάνεια. Δίνοντας έτσι μια μεγάλη ανάσα στους πολίτες και χρεώνοντας το λογαριασμό στις τράπεζες.

Οι άνθρωποι τούτοι – τους οποίους οι επαγγελματίες «προοδευτικοί» της χώρας μας αποκαλούν υποτιμητικά «κεντροδεξιά» - από το 2009, μετά την απάτη της Lehman Brothers, άφησαν τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, κάθισαν στο σκαμνί τους επικεφαλείς τριών τραπεζών αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τους, υπεύθυνο για την κρίση, Γκέιρ Χίλμαρ Χάαρντε.

Αμέσως μετά προχώρησαν σε υποτίμηση του νομίσματός τους, αύξησαν το ισλανδικό ΑΕΠ κατά 2,9% και σε δυόμιση μόλις χρόνια μετά την κρίση, επέστρεψαν στις αγορές.

Με δημοσιονομικό έλειμμα σήμερα στο 1,6%, δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ 124,7%, οι Ισλανδοί προχωρούν σε μέτρα κοινωνικής πολιτικής, θαρραλέα και αποφασιστικά. Κρατώντας την ανεργία κάτω από το 5% και αυξάνοντας το κατά κεφαλή εισόδημα στα ...

Οι κλεμμένες μας ζωές, είναι τα πλούτη σας...

ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΡΙΑ ΤΡΕΜΗ ΝΑ ΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ… 

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ.

…ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.

ΚΛΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ MEGA!!!

Γιατί εμείς είμαστε Έλληνες και γνωρίζουμε από αλληλεγγύη, ανθρωπιά, μπέσα, παλληκαριά, την ικανοποίηση του να δίνεις κομμάτι από το ψωμί σου στον συνάνθρωπο σου.

Εσείς είστε εκσυγχρονιστές...

Όταν ο αγροίκος γελά, με το κρασί να κελαρύζει στο λαρύγγι του, νιώθει αφέντης...

smile
Το γέλιο ελευθερώνει τον αγροίκο από τον φόβο του διαβόλου, γιατί μες στη γιορτή των τρελών και ο διάβολος φαίνεται φτωχός και ηλίθιος, κι επομένως ελέγξιμος. 
Όταν ο αγροίκος γελά, με το κρασί να κελαρύζει στο λαρύγγι του, νιώθει αφέντης, γιατί έχει αντιστρέψει τις ..

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάει καρφί για αυτοδύναμη κυβέρνησηΚάποια πολιτικά ραμολιμέντα, κρατικοδίαιτοι «διανοούμενοι», πρώην σύμβουλοι υπουργών του Σημίτη, όλος ο καλός ο κόσμος δηλαδή των «Ηρακλειδών», της μνημονικής πολιτικής, υπό τις ευλογίες του ΔΟΛ, βάλθηκαν. λέει να δώσουν νέα πνοή και να «αναμορφώσουν» το πολιτικό σκηνικό με την «Κίνηση των 58».

Το ότι αυτή η «πρωτοβουλία» έχει αφήσει παντελώς αδιάφορο τον κόσμο, δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη κάποιος για να το διαπιστώσεις.
Η πλάκα, όμως, είναι η...

Πλούσια πρωτοχρονιάτικα δώρα της κυβέρνησης


Νέο αντεργατικό πακέτο - μποναμάς στο κεφάλαιο
 
«Σύγκλιση» με την ΕΕ σε ό,τι αφορά στις απολύσεις, στις αποζημιώσεις και την ευελιξία στην εργασία ανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης
 
Η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων,

12 Δεκ 2013

...και στον πούτσ@ μας λουλούδια

Πανικός λέμε ·πάντοτε εντός της “σεμιναριακής” πολιτικής ορθότητας:
ακούω σαν χάνος τα έμπειρα αστέρια της καθοδήγησης,στην διαφημισμένη- ούτε σουτιέν ανόρθωσης να ήτανε-εκδήλωση οικοδόμησης του (πρώην) νέου ΠΑΣΟΚ.

Οι 58 «κεντροαριστεροί» εφιάλτες αποφάσισαν να δηλώσουν παρόντες στην πολιτική σκηνή του τόπου (λες και απουσίασαν ποτέ-στα τσακίδια και να μη μας γράφετε),αλλά αυθαίρετα και χωρίς την έγκριση των τροικανών και των τοκογλύφων .

Ούτε καν την άδεια της Καγκελαρίου δεν ζήτησαν,

Ο μεγαλύτερος φιλελές που έβγαλε η χώρα .

Τη συνέχιση της απεργίας και μετά τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν τη Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική. Αυτό παρέχει την δυνατότητα και τον χρόνο στον υπουργό υγείας , Άδωνη Γεωργιάδη , να πουλήσει κανένα βιβλίο στην τηλεόραση διότι χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει υγεία άρα ούτε υπουργείο υγείας , άρα ούτε και υπουργός υγείας . Σε καθεστώς κινητικότητας τον βλέπω τον Άδωνη .

Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός υγείας , ως γνήσιο τέκνο της παρούσας κυβέρνησης , τα έκανε μπουρδέλο στον..

Αγάπα τον πλησίον σου, πλήρωσε το ρεύμα του....


Τα παλιά τα χρόνια, κομμουνιστές και αριστεροί πάλεψαν  για τη μετάβαση από τον καπιταλισμό μια σοσιαλιστική και κομμουνιστική κοινωνία. Επεδίωξαν την  ανατροπή  της  γενικευμένης ζούγκλας, του  πολέμου όλων εναντίον όλων. Ενός  κόσμου   θεσμοθετημένης ανισότητας και  αδικίας, που έχει σαν μοναδικό έπαθλο και κίνητρο το κέρδος και την ‘’περιουσία’’, σε ένα αγώνα δρόμου επί πτωμάτων. Ονειρεύτηκαν τη γενικευμένη κοινοκτημοσύνη του πλούτου, την εργατική δημοκρατία και αλληλεγγύη, την απελευθέρωση του χρόνου και της εργασίας, την παραγωγή χρήσιμων κοινωνικών προϊόντων και αξιών χρήσης και όχι εμπορευμάτων προς πώληση από όσους δύνανται να αγοράζουν.
Δεν τα κατάφεραν όμως. Προσωρινά τουλάχιστον.
Να όμως που τα κατάφερε ο αντίπαλός τους κόσμος!
Δύο πρόσφατες ειδήσεις, μας φανερώνουν πως βρέθηκε η ‘’χρυσή τομή’’.
Ναι, μπορεί να υπάρξει ένας γενικευμένος σοσιαλισμός, ακριβώς στη στιγμή του πιο καθολικού, ολοκληρωτικού και άγριου καπιταλισμού!
Ο νέο-ανακαλυφθείς αυτός σοσιαλισμός, δε θα προκύψει μέσω της παλαιομοδίτικης αντίληψης της ανατροπής της εξουσίας του αστικού κόσμου από την εργατική τάξη, αλλά θα γεννηθεί  μέσα στην εργατική τάξη, η οποία θα μπορεί να μοιράσει όσα της έχουν απομείνει. Και βασικά τη φτώχεια της.
Το είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στο Πρωινό Αντ1 στις 11/12/13:
 «είναι απόφαση της κυβέρνησης να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα», μας είπε και συνέχισε: