# #

21 Μαΐ 2011

Ο Αλέξανδρος ποτέ δεν προσκύνησε τον Ιουδαίο αρχιερέα!



("Ιστορικές" επινοήσεις)


Σχολια του Ρ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝ ΓΚΟΥΣΤΑΒ ΝΤΡΟΫΖΕΝ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 332, ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΩΝ

Σελ. 293
Κατά παραδόσεις ιουδαϊκές, μετά τήν άλωση της Γάζας ό Αλέξανδρος εκστρατεύει στις χώρες τών Ιουδαίων και τών Σαμαρειτών. Κοντά στά Ιεροσόλυμα, λέει, βγαίνουν νά τον προϋπαντήσουν ό αρχιερέας με τους άλλους του ιερατείου και πολύ λαό, γιορταστικά ντυμένοι όλοι, χαιρετίζοντας τον σάν τον προβλεπόμενο άπό τά ιερά τους βιβλία, πώς θα κατάλυση τήν περσικήν αρχή. Κι αυτός έδειξε, λένε, καλοσύνη σ' όλους, τους άφησε τους νόμους τους, ατέλεια κάθ' έβδομο χρόνο, κ' έκανε στο ναό του Ίεχωβά, καταπώς τον ορμήνεψε ό αρχιερέας, πανηγυρική θυσία κι άλλα τέτοια.

530 Η Καθώς απόλυτα σωπαίνουν όλοι οι αξιόπιστοι συγγραφείς, δύσκολο είναι νά κατάληξη κανείς με βεβαιότητα γιά το πώς χειρίστηκε ό Αλέξανδρος τή Σαμάρεια και τήν Ιουδαία, γιατί τά ψέμματα των Σαμαρειτών και τών Ιουδαίων αλληλοαναιρούνται. Μπορεί κανείς ..

Σήμερα το τέλος του κόσμου για τους Ευαγγελιστές !



jssbck_21-5-2011Την αρχή του τέλους του κόσμου περιμένουν σήμερα, 21 Μαΐου 2011, οι οπαδοί ενός αμερικανού ευαγγελιστή χριστιανού ιερέα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπολόγισε την ημερομηνία της «Δευτέρας Παρουσίας», προσθέτοντας αριθμούς της Αγίας Γραφής. (Δείτε βίντεο)
Ο Χάρολντ Κάμπινγκ, 89 ετών, είναι ο ηγέτης του Family Radio, ενός ανεξάρτητου ιερατείου, το οποίο εξαπλώνει τα κηρύγματα του μέσω ενός δικτύου σε 66 ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε online μεταδόσεις..

Σαν τον κλέφτη ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ναύπλιο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ




Ο πρωθυπουργός που υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με το «λεφτά υπάρχουν» και παρέδωσε μετά τις εκλογές τη χώρα και το λαό στην μέγγενη του ΔΝΤ και των αγορών επισκέπτεται την πόλη του Ναυπλίου αύριο Παρασκευή στις 11 στο Βουλευτικό.
Η επίσκεψή του αυτή κρατήθηκε κρυφή, σαν 
επτασφράγιστο μυστικό. Έγινε γνωστή μόλις το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε άλλες εποχές θα οργανωνόταν για βδομάδες ένα ολόκληρο πανηγύρι από κομματικά στελέχη, πολιτικάντηδες και πανηγυρίζοντες κολαούζους και θα είχε συνεχή προβολή από τα ΜΜΕ.
Άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Τώρα ο πρωθυπουργός της τρόικας πηγαίνει σαν τον κλέφτη από πόλη σε πόλη για να αποφύγει τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζόμενων, των

Θα πεινάσουμε...





Οτι η αστική τάξη, ως κυρίαρχη τάξη της κοινωνίας, χαρακτηρίζεται από απύθμενο θράσος, ταξική ιδιοτέλεια και διακατέχεται από την αίσθηση ότι η καπιταλιστική κοινωνία είναι η ιδανικότερη και τελειότερη κοινωνία που έχει δημιουργηθεί ποτέ στον κόσμο τούτο, είναι κοινός τόπος για τους αστούς.
Τα χαρακτηριστικά αυτά αποτυπώνονται με πληρότητα στη δήλωση του επιφανούς της τέκνου, του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος με ταξική έπαρση υποστήριξε: «Αν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε».
Πρόκειται για δήλωση επίδειξης θράσους και αλαζονείας. Ο εκπρόσωπος της τάξης που επί δεκαετίες λεηλατεί το μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων, που το 2010, εις ένδειξη...

Grecia, agárrate fuerte (Ελλάδα,κράτα γερά)!!



 Η φώτο της χρονιάς
ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Έρωτας και Επανάσταση

Συζητήσαμε Με ένα Ισπανό blogger
http://spanishrevolutioneurope.blogspot.com/
αφού του εκφράσαμε την συμπάθεια μας με τα λιγοστά ισπανικά, του είπαμε να μας πει για το κίνημα

Σας ευχαριστούμε, είπε.
Αγαπάμε την Ελλάδα !! 
Εδώ ξεκινήσαμε πρώτα οι άνεργοι
γιατί οι νέοι δεν έχουν πλέον μέλλον, χωρίς κόμματα και βλέπεις το βράδυ έρχονται συνταξιούχοι, επιστήμονες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, νέοι  όλοι !!
Είναι συγκινητικό!!
Δεν πενθούμε ...

Γεννήθηκε στη ρίζα του Ολύμπου...


ΠΑΙΑΝ

ΑΦΗΓΗΣΗ

Γεννήθηκε ο Ορφέας σε τόπο σκιερό, στη ρίζα του Ολύμπου
Ο Ορφέας ξενιτεύτηκε μικρός. Όταν γύρισε είχε μία λύρα, το δώρο του Απόλλωνα.


Παιάν, Παιάν, Παιάν
Φοίβε Απόλλων
Τιτάν, τιτάν, τιτάν
άγριε φωσφόρε
Ελθέ, ελθέ, ελθέ
μάντι μουσαγέτα



http://www.captain.gr

Οι άθεοι το απολαμβάνουν περισσότερο???



Καλύτερο σεξ απολαμβάνει όποιος δεν πιστεύει καμία θρησκεία! Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων ακόμα και αν κάνουν τα ίδια πράγματα με τους πιστούς, η ηδονή είναι μεγαλύτερη.


Και με τη ...

Οι 9 Μούσες... οι Τέχνες!




Εικόνα 
Η παράδοση αναφέρει: δύο Μούσες εφεύραν τη θεωρία και την πράξη στη μάθηση. Τρεις Μούσες εφεύραν τους τρεις μουσικούς τόνους αδρόν, μέσον και ισχνόν τις τρεις χορδές της Λύρας, τις τρεις προσωδίες οξεία, βαρεία, περισπωμένη και τους τρεις χρόνους παρεληλυθότα, ενεστώτα, μέλλοντα τα τρία πρόσωπα, τους τρεις αριθμούς, το τρίγωνο των αστέρων και άλλα τριάριθμα. Τέσσερις Μούσες εφεύραν τις τέσσερις διαλέκτους: αττική, ιωνική, αιολική και δωρική. Πέντε Μούσες τις πέντε αισθήσεις: όραση, γεύση, όσφρηση, αφή και ακοή. Επτά Μούσες εφεύραν τις επτά χορδές της λύρας, τις επτά Ουράνιες ζώνες, τους επτά πλανήτες και τα επτά φωνήεντα του ελληνικού αλφάβητου.



1. Πολυύμνια (ή Πολύμνια ή Πολυάμνια). Το όνομα Πολυμνία από το πολύς και ύμνος, επειδή υμνεί πολλούς ανθρώπους ή ...

“Μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς…”




Χαρές και πανηγύρια σε ορισμένους γνωστούς κύκλους περί την κυβέρνηση για το διαφαινόμενο deal με σκοπό το δανεισμό με 60 δισ. ευρώ της Ελλάδας. Πράγματι, ότι και να δίνουν στο ζητιάνο όταν πεινάει είναι μάννα εξ ουρανού.
Όταν όμως ζητούν από το ζητιάνο να κόψει ένα μέρος από το λιγοστό φαΐ του, λίγο από τον ύπνο του και πάρα πολύ από την ελευθερία του, η ελεημοσύνη καταντά δουλεία.
Μιλά ο ...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!! - DEMOCRACIA REAL YA, GRECIA



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS !!!
BΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ !!

Είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: άνθρωποι, που σηκώνονται κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους γύρω μας.

Άλλοι από εμάς θεωρούν τους εαυτούς τους προοδευτικούς, άλλοι συντηρητικούς. Άλλοι από εμάς πιστεύουν στο Θεό, άλλοι όχι. Άλλοι από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολίτικοι, αλλά όλοι είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή. . .

ΛΕΠΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΠΡΙΝ 2260 ΧΡΟΝΙΑ



Ζωηρή εντύπωση σε όλον τον κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση για την εύρεση του ανδρικού κρανίου στην Αρχαία πόλη της Χίου.
Αναφερόμαστε στο πολύ σημαντικό εύρημα, κρανίο, στο οποίο υπήρχαν ίχνη λεπτής χειρουργικής επέμβασης που έγινε όμως  250 χρόνια πριν την αρχή της χριστιανικής χρονολόγησης. Το έτος 250 π.Χ.     Συγκεκριμένα βρέθηκε ανδρικό κρανίο με οπή διαμέτρου 1.62 εκατ. στο αριστερό βρεγματικό οστό, που δείχνει ότι ο άνδρας είχε υποστεί λεπτή εγχείρηση εγκεφάλου, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής.

Η αναγνώριση του τρυπανισμού οφείλεται στον ανθρωπολόγο συνεργάτη της Κ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ. Αστέριο Αηδόνη.

Το παράξενο είναι ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έμαθαν την τόσο σημαντική είδηση από τους Τάιμς του Λονδίνου, όπου πρωτοδημοσιέυτηκε και έκανε τον γύρο του κόσμου, το δε υπουργείο Πολιτισμού, μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα και την δημοσιοποίηση του από τους Τάιμς του Λονδίνου, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία συνιστά να αποφεύγεται να εξαχθεί συμπέρασμα και οι τόνοι να διατηρούνται χαμηλοί.      Και όμως από όλους αναγνωρίζεται ότι...

Ταινίες για όλη την οικογένεια ……….





«Η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε σήμερα ο Γιώργος, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η εθνική συστράτευση. Μετά από πολύωρες συσκέψεις αποφασίστηκε το Ελληνικό Χόλυγουντ, να επιστρατεύσει τα πιο λαμπερά του αστέρια, να τα ντύσει στο χακί και να γύρισει δεκάδες κινηματογραφικες ταινίες, σε βουνά, πεδιάδες και στο κέντρο της πρωτεύουσας, αναπαριστώντας το έπος του 2011. Φυσικά κομπάρσοι για τα γυρίσματα όλων των ταινιών θα είναι υποχρεωτικά όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν αφού είναι «υπεράνω χρημάτων». Ενδεικτικά παρουσιάζουμε κάποιες από τις ταινίες :

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ
Πλοκή
Μια νύχτα του 2011, εφοριακοί συλλαμβάνουν ένα διανομέα πίτσας που δεν είχε απόδειξη και τον πιέζουν να καταδώσει τους συναδέλφους του που κάνουν το ίδιο, αλλιώς δε θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγια για Σύρο – Τήνο - Μύκονο……

H μοναξιά μιας άθλιας εξουσίας . Οι φοιτητές "καληνυχτίζουν" την Κεφαλλονιά




Παρέλαση για την επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα και ο βουλευτής με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, μόνοι στην εξέδρα.
Οι φοιτητές των ΤΕΙ να φωνάζουν συνθήματα, για το κλείσιμο των σχολών, το δημοτικό συμβούλιο απέναντι από την εξέδρα και φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του δ.σ. και του βουλευτή.
Ο κ. βουλευτής είχε την "απαίτηση" να ..

ΠΙΕΡΙΚΟΣ- ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ¨"Τα έχουμε βρεί όλα ...."



http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/b9f75d182e0b318934673aad0ff69ed0_L.jpg?timestamp=943912800


http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3tejEQsYNi8wa1TYRNTgVMOub-9qyI7txXZ9-7CFF2k-otHCd8Q 


- Οριστική θεωρείται πιά η συμφωνία για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ στην ομάδα των νέων μετόχων που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδος της Κατερίνης.
- Ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κώστας Παπαδόπουλος δήλωσε ...

Αγνοειται ο ...Τακης !


 Ο Τάκης έχει σοβαρό πρόβλημα ... 
Επέτειος του γάμου του σήμερα και την ξέχασε ....
Η γυναίκα του εξαγριωμένη του λέει: «Αύριο το πρωί θέλω στο πεζοδρόμιο ένα δώρο που να πηγαίνει από τα 0 στα 100 σε 3 δευτερόλεπτα. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ
 !!!»
Ο φίλος μας ο Τάκης τρομοκρατήθηκε και έφυγε στεναχωρημένος από το σπίτι
 ...
Την άλλη μέρα ο Τάκης σηκώθηκε το πρωί και έφυγε για την δουλειά.
Μετά από μια ώρα ξύπνησε και η γυναίκα του, φόρεσε με ανυπομονησία την ρόμπα
της και κοίταξε από το παράθυρο στο πεζοδρόμιο. Εκεί είδε ένα κουτί με περιτύλιγμα και κορδέλα.
Με εμφανή σημάδια ανυπομονησίας και την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, τρέχει στο πεζοδρόμιο και ανοίγει το κουτί.
Μέσα σε αυτό βρίσκει ...

Ισπανικα μαθηματα...!!!





Χτες το βράδυ, οι Ισπανοί της Αθήνας -που μαζεύτηκαν έξω από την ισπανική πρεσβεία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη- παρέδωσαν μαθήματα δημοκρατίας, σεβασμού, διαλόγου, συνεννόησης και αλληλεγγύης. Τα μαθήματα συνεχίζονται σήμερα και αύριο από τις 17:00 και είναι δωρεάν. Πάρτε και τα παιδιά σας....
δειτε τις φωτογραφιες...

Μια ανατριχιαστική έκθεση...





Μια ανατριχιαστική έκθεση, σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Προεδρος Ομπάμα, με τον ομολογό του Μεντμέντεβ, λιγο πριν την επίσημη ανακόινωση απο τον Αμερικανό Πρόεδρο της εξόντωσης του Μπιν Λάντεν, αναφέρει μεταξύ άλλων οτι και έγινε αναφορα στο ονομαζόμενο σχέδιο "εξισωση της Αβύσου", για το αν πρέπει να εφορμοσθεί τώρα και όχι αργότερα.
Η "Εξίσωση της Αποκάλυψης" αναφέρεται στην έκθεση που έχει συνταχθεί από μια απο τις πλέον μυστικοπαθείς και......

Οι «ένοχοι»...


Μετά την αποτυχία, η καταστροφή

thumb
Στη σκιά των ευρωνουθεσιών για συναίνεση των πολιτικών δυνά­μεων στη χώρα και των εξελί­ξεων στην κεφαλή του ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μια κριτική αποτί­μηση της πολιτικής του μνημονίου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης του ενός χρόνου εφαρμογής του. Τα συμπερά­σματα, όπως τα επεξεργάστηκε η Επι­τροπή Ερευνών και Τεκμηρίωσης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνονται στη «Μαύρη Βίβλο» του μνημονίου, ένα δεκαεξασέλιδο με τις επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία αλλά και τους θεσμούς, καθώς και με την πρόταση του χώρου για τον «άλλο δρόμο».
Αναφερόμενος επιγραμματικά στα συμπεράσματα από τον έναν χρόνο υπό το καθεστώς του μνημονίου, ο Τσί­πρας, στη σχετική συνέντευξη Τύπου, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή «μόλις κλείνει ένας κύκλος αποτυχίας και ξε­κινά ένας κύκλος καταστροφής».
Όσο για το ενδεχόμενο εκλογών,...

12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!


         
  1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
  2. Aντί για ΠΑΓΩΤΑ NestleAlgida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικα ελληνικά :ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ  και ΜΟΝΟ αυτα !!!!        
  3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola  αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux,  Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικα, αλλα αν πίνετε,  προτιμήστε ΜΟΝΟ  ελληνικα !!!!!)
  4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!).
  5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνικήαγοράστε μονο μακαρόνια    Μ έ λ ι σ σ α.    Ειναι εξαιρετικα  και τα καλύτερα απο όλα  (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
  6. Αντί για .. προσούτο,  αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.
  7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίαςαγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
  8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ,  ΜΕΒΓΑΛ,Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ,  κλπ κλπ  μονο ελληνικα 
  9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνοελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.
  10. Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestleαγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες  (και έως και σήμερα, μονο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να  σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχως, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!!  δεν χρειάζεται να στηρίζουμε  Γαλλικες επιχειρήσεις !!!
  11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα  και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!! 
  12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!
 
Δείτε τις επιπτώσεις τους:
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:
 
  1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα
  2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές,  Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση απο ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε
  3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε  70%  των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτος του οτι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.
 
Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές  Παραγωγές ειδικά σε  τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :
  1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!
  1.  Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά  500.000 ευρώ
  2. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με  περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!!  Ή πιο απλά,Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!!
  3. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!!              

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ : 
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ 
Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μαλιστα απ οτι λεγεται, δεν απέλυσε κανεναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλα και  απορρόφησε και τους υπλλήλους γνωστης αλυσσίδας σουπερ μαρκετ που  αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία  προϊόντων
στηριξ' τε  ΤΑ  ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζια  της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυα απο ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!! 
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ  ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ,  ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ  ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ  ΔΙΑΦΟΡΑ  ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!!  ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ  ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,
σκεφτείτε ότι
ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη
ή
την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.
 Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούτε τα εγκάθετα..."παπαγαλάκια", τους αγράμματους και τους  καλοθελητές  !!! 

         
 Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - οχι απο το ονομα μονο, , αλλα και
από τον αριθμό 
 
στο BAR CODE...


     
 TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ
ΑΠΟ 520
   

Με το ζόρι στις κάλπες?



thumb
Την ώρα που η Ελλάδα περνάει τη δυσκολότερη περίοδο των πολλών τελευταίων ετών, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τη διαχείρι­ση (αναδιάρθρωση) του χρέους βρί­σκονται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έχουν εκκινήσει διαδικασίες προετοι­μασίας της, το ελληνικό πολιτικό σκη­νικό βρίσκεται σε καταφανές αδιέξο­δο. Κατά συνέπεια το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών βρίσκεται συνε­χώς στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ατζέντας, άλλοτε ως εκβιασμός, άλ­λοτε ως προτεινόμενη «διέξοδος» και άλλοτε ως προάγγελος καταστροφής.

Οι παρεμβάσεις αυτές,  έχουν κυβερ­νητική αφετηρία. Η κυβέρνηση, αδύ­ναμη να εφαρμόσει το σύνολο των υποχρεώσεων που η ίδια ανέλαβε και συνυπέγραψε με τις δανειακές συμβάσεις και το μνημόνιο εφαρμογής, ανίκανη να ελέγξει την καταστροφική πορεία της οικονομίας, χωρίς συντο­νισμό και ενιαία λειτουργία, εφευρί­σκει συνεχώς πλαστά προσκόμματα για να δικαιολογηθεί έναντι των ελε­γκτών της:
«Φταίει ο συνδικαλισμός» μας λέει ομοθύμως, οπότε οι επιτηρητές και τα ΜΜΕ κατακεραυνώνουν τους συνδικαλιστές.
♦  «Φταίνε οι κακοί υπουργοί που δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους» λέει ο Παπακωνσταντίνου, οπότε η τρόικα και τα ΜΜΕ τρέχουν να συ­νετίσουν τους τεμπέληδες,  ανίκα­νους, «παρτάκηδες» και ανεύθυνους υπουργούς.
♦ «Φταίνε τα κόμματα της αντιπο­λίτευσης που ελέγχουν μεγάλες λαϊ­κές μάζες και δεν μας αφήνουν να κά­νουμε τη δουλειά μας» λέει πάλι η κυ­βέρνηση, οπότε Ευρωπαίοι και ΜΜΕ σπεύδουν να ζητήσουν ομοθυμαδόν «συναίνεση» από το σύνολο του πολι­τικού κόσμου.
Όμως η τακτική αυτή έχει σαφείς παρενέργειες, οι οποίες λειτουργούν πλέον ανεξέλεγκτα. Ας τις δούμε ανα­λυτικά.
Μπούμερανγκ ο εκβιασμός
Αρχικά η κυβέρνηση εμμέσως «εκ­βίαζε» τη Ν.Δ. ότι, αν δεν συναινέ­σει στα αιματηρά εισπρακτικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, θα ζητήσει την ψήφισή του από 180 βουλευτές, ώστε η αξιωματική αντι­πολίτευση είτε να θέσει τον εαυτό της στην υπηρεσία της κυβέρνησης είτε να χρεωθεί την ευθύνη μιας πρόωρης ...

Νέα φοροεπιδρομή η απάντηση στην αποτυχία των αποδείξεων...



ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ * Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ -ΚΥΡΙΩΣ- ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ
Προ των πυλών βρίσκεται η τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τα μέτρα του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και το μεγαλύτερο πακέτο εκποίησης ΔΕΚΟ και ακινήτων του Δημοσίου.

Σε πυρετώδεις συσκέψεις μέσα στο Σαββατοκύριακο το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα ξαναγράφουν τα νέα σκληρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και κλείνουν το πακέτο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, που «βαραίνει» περισσότερο λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος των ...